|
|
#4441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Chorowałam na nie kilka lat, tyle samo na nie zbierałam, aż w końcu powiększyły grono moich dzieciaczków
![]() Cytat:
-------------------------------- Dziewczyny, a jakie ręczniki dla dziecia?
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
A to 2w1?
|
|
#4443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() naprawdę masz super te wyniki. ja idę jutro do gin i do diabetologa, zobaczymy co mi powie na te skoki na razie nadal obczajam po czym mam wysokie po czym niskie i tak po zupie brokułowej z ciemnym ryżem było 92!!!potem zjadłam bigos i było 123 (kapusta i wędlina, troszkę grzybów, koncentrat, bez żadnego tłuszczu ), i nie mogłam się dziś powstrzymać i upiekłam takie ciasto http://www.mojewypieki.com/post/kruc...dyniowa-pianka tylko z mrożonymi jagodami, zjadłam dwa kawałki i grejfruta żeby zbić i było 124 bo nie powiem ale czasem grzechy mi się zdarzają bo caly dzień miałam ok 100
|
|
|
|
|
#4444 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mi się nawet nie chce tam zaglądać, bo po goleniu mam straszne podrażnienia w ciąży Za to po ciąży idę na laser, bo już mi się nie chce tak golić. Wosk i depilator też u mnie się nie sprawdzają...Cytat:
Ale ten wygląda stabilnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz też dokupię dwie sztuki dla córeczki.
|
||||||
|
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4446 |
|
Zadomowienie
|
Coś u mnie wielocytowanie nie działa! W ogóle nie ma tego guzika.
Niezalogowana, widzę, że kusisz mnie jeszcze tymi pomponami. Do końca nie jestem zdecydowana do porzucenia tego pomysłu, zobaczymy jak to będzie. Jak mi się będzie któregoś popołudnia nudziło to może się skuszę i pozamawiam tiule, zobaczymy :P onagory, butki cudne, zawsze możesz mieć w bagażniku jakieś baletki czy coś niższego, ale przebieranie to trochę siara :P Ale kobiecie w ciąży wszystko wolno. Ja w ciąży nie mam zbyt wiele gracji i butki takie porzuciłam. Chodzę teraz w takim obcasie maksymalnie jak wrzuciła niezalogowana, dość wygodnie się chodzi choć ja z tych co wygodniej i stabilniej im w wysokiej niż średniej szpili (no i też w szpili mi wygodniej niż w takim obcasie niż na Twojej focie :P)Przypomniało mi się apropo przebierania butów jak byłam na 18nastce w październiku. Oczywiście w mega wysokich szpilach. Wszystkie koleżanki jubilata również, nawet w wyższych. No i wszystkie te pięknisie po pierwszym tańcu już miały baleriny na nóżkach a buty pod stołami. Przeparadowały tylko w tych szpilach, zrobiły fotki na insta i już malutkie się zrobiły oczywiście stara gwardia kuzynek przetańczyła w szpilach całą noc (bez odcisków of course).ddaaiissyy, z tymi ubrankami dla dzieciaków to masz na pewno rację, że to się swoją garderobę zaniedbuję. Jak jestem na zakupach to działy dziecięce obskakuje, na damski tak tylko spojrzę. Dochodzi jeszcze konieczność robienia zakupów z dzieckiem, więc właściwie to taka łapanka bardziej. Moja garderoba po 1c jest w opłakanym stanie, dlatego postanowiłam sobie, że po tej ciąży sobie to odbiję. Już teraz wyrzuciłam mnóstwo ciuchów, po ciąży jak się wylaszczę to idę na mega zakupy (mam nadzieję, że przy dwójce starczy mi jeszcze $ na te zakupy? :P) mcdulka, w Twoim malutkim brzuszku mieści się 1,5kg dziewczynka? Wow, dobrze, że tej pępowinki nie ma owiniętej ![]() madz10, gratulacje! Witamy Cię jako żonkę ![]() Mistrzyni, mi się zdaje, że na â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠ jest drogo. Nieraz wchodziłam bo tam podają szczegółowe opisy leków no i do gemini porównywałam to wypadało cenowo dużo lepiej w gemini. Betti, ja ręczniki kupuje zwykłe, nie z kapturkiem. Kupię dwa zestawy po 3 rozmiary bo duży do kąpieli na potem, średni na okres noworodkowy przy kąpieli miał wymiary w sam raz a te malutkie lubię do mycia buzi albo do przecierania rączek. Marita1203, sagarmathaa co tam u was, widzę, że jesteście i podglądacie
Kobieta i facet w jednej gotowali kuchni Dwóch ziarnek pieprzu brakuje do kłótni ![]() Edytowane przez natetitka Czas edycji: 2015-04-21 o 21:34 |
|
|
|
#4447 |
|
Raczkowanie
|
Witam się wieczorem
![]() Gratuluję udanych wizyt bo jak widać sporo ich już było Ja ostatnio nie daję rady nawet siedzieć przy laptopie tak mnie krzyż boli też tak macie? U nas wizyta za 2 dni i już się nie mogę doczekać.
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aajjj zazdroszczę a one faktycznie tak ładnie pachna?
|
|
|
#4449 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wlasnie podobaly mi sie te z ikei, wydaja sie fajne ![]() Tu: http://www.plastica.pt/ ale to jakis czas temu bylo one sa wyzsze niz wydaja sie na zdjeciach internetowych Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Taaaaaak mam dwie pary: te I baleriny, w szafce z butami tak bosko pachnie
|
|
#4450 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.
|
|
#4451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- A z kupowaniem ciuchow, po porodzie corki... To u mnie chyba nietypowa sytuacja bo ja nie przepadam za zakupami tzn dla corki lubie bardzo kupowac. Natomiast moj maz uwielbia buszowanie po sklepach i sprawianie nam prezentow w zwiazku z czym glownym stylista w naszym domu jest maz i mam mase rzeczy, ktore on mi kupuje i prawie nigdy sie nie myli nawet jeansy mi kupowal i trafial w 10
|
|
|
|
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
Wow, kindo - mąż marzenie
Nie wiem czy mój by sobie poradził, on to raczej sam mi niewiele wybiera, chyba zastraszyłam go przez te wszystkie lata :p i kończy się tak, że wszystko ja kupuję i wybieram.Co do smyka to mnie też to w sklepie mówili, że strona to całkiem co innego. Wózki często są zupełnie inne modele na stronie, w sklepie się ich nie obejrzy. Jeśli jakiś wpadł wam w oko na smyku to zaglądajcie od czasu do czasu bo w ciągu kilku dni potrafią drastycznie zmienić ceny. Ostatnio spacerówkę upatrzyłam i w czerwonyn kolorze była w super cenie, niektórych kolorów nie było. chciałam następnego dnia zamówić i już była czerwona niedostępna, po paru dniach zajrzałam i była znów czerwona 150zł droższa a inne kolory w promocji, jeszcze na dodatkowt rabat majówkowy mi się udało trafić. Warto zatem kilka dni poobserwować jak macie coś upatrzonego
|
#4453 |
|
Rozeznanie
|
mademoiselle betti
A właśnie się zdziwiłam że już co 2 tygodnie mam przychodzić ale co tam jak tak mówią to tak zrobię ![]() gkatarzynka dziś znowu mam ten głupi nerwoból Bobo2015 ja do kąpieli(płyn,szampon) i potem balsam do ciała używam tylko Emolium bo z Johnson&Johnson produkty nie sprawdziły się u mojej córki i miała jeszcze gorszą suchą skórę niż przed ich używaniem.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#4454 |
|
Raczkowanie
|
Pamiętam jak 2 lata temu kupiłam moje pierwsze melisski...
poszłam do znajomej, a po drodze jakaś dziewczyna wrzasnęła na pół miasta do swojego chłopaka "o matko patrz, ale tandeciara, chodzi w balerinkach z plastiku z marketu" |
|
|
|
#4455 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
yhy, zapach do szafki z butami to zbędny zakup ![]() Cytat:
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2015-04-22 o 07:25 |
||
|
|
|
#4456 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Mam dzisiaj wolne tralalalala ![]() Cytat:
jak ide do CH to moge wejsc gora do 4-5 sklepow, ale bez przymierzania dlatego kupuje glownie przez internet ![]() Cytat:
Cytat:
) i na szczescie moje stopy sa pro meliskowe, bo bym im nie wybaczyla ![]() ![]() Te Twoje też bym chciala w ogole to bylabym najbardziej szczesliwa gdybym miala taki wielki pokoj z polkami wypelnionymi butaaaaaami
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2015-04-22 o 07:27 |
|||
|
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nienawidzę kupować butów, wszystkie mnie obcierają, wiec jak juz kupie to jest wielkie święto i nosze je przez 5 lat
|
|
#4458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam buty jeszzce z liceum
|
|
#4459 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Dzisiaj mam spotkanie z kolezankami z LO Ostatnio chyba z 1,5 roku temu się widzialysmy. Tylko jedna z nich wie, ze jestem w ciąży. Dwie pozostałe będą zdziwione Wcześniej muszę jechać na nowe mieszkanko obgadac z majstrem jak ma kłaść płytki w kuchni i muszę powoli drzwi wewnętrzne gdzieś kupić. Masakra tak jest wszystko drogie, ze szok. Mieszkanie malutkie a juz majątek w nie wlozylismy
|
#4460 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ mi mama ciśnienie z rana podniosła
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
Betti, napisz "epopeję"
|
#4462 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co tam wymyśliła?
|
|
#4463 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Jednak mnie Tż zaraził Wczoraj się zaczęło delikatnie, poleciałam do lekarki, kazała się ratować tantum verde, apapem i syropem na kaszel. W razie W przepisała mi antybiotyk (jakby się pogorszyło) i całe szczęście, bo wieczorem już umierałam Kaszel mnie chciał udusić, gardło jakby żywym ogniem paliło i katar się pojawił Generalnie dzisiaj nie mówię, kaszel chce mnie dobić i mam dość Oczywiście Teściowa swoje 3 zasr**ne 3 grosze musiałam wpleść jaka to ja nieodpowiedzialna jestem, że wzięłam antybiotyk, bo ona źle na niego reaguje i mogę tym zaszkodzić Frankowi Jeszcze w sobotę mamy wesele
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-04-22 o 09:06 |
|
|
|
#4464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A teściowa jak już wspominałam stosuje alternatywne dawkowanie leków i bierze co jej odpowiada i później jest jak jest ![]() Ale jak ma tak pier***** to lepiej niech do mnie nie dzwoni
|
|
|
#4466 |
|
Raczkowanie
|
Powinien Ci zrobic! Ja mialam robiona przed ciaza w lipcu i potem w ciazy mi znow zlecil.
|
|
|
|
#4467 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Raczkowanie
|
Dobry dzień,
Właśnie zobaczyłam, że wczoraj natetitka wywołała mnie Czytam Was na bieżąco tylko z pisaniem gorzej. No ale jak już piszę to opowiem jaką miałam sytuację w przychodni przedwczoraj. Poszłam zapisać się do położnej, a facetka w rejestracji patrzy na mnie z góry na dół i poważnie pyta: " A z jakiego powodu Pani chce zapisać się do położnej?" Jak już pozbierałam szczękę z podłogi to mówię, że jest mi znany tylko jeden możliwy powód, a Ona "to znaczy?" w końcu mówię że jestem w 27 tygodniu ciąży. A Ona na to: "no i co z tego ?" potem to już się rozkręciłam i wskoczyłam na wysokie tony Właśnie w sobotę kupiłam komodę dla młodego i od dziś zaczynam pranie i prasowanie jak już poukładam ciuszki to wrzucę fotki do klubu co tam mam Od niedawna mam skurcze / brzuch twardnieje jak za dużo chodzę. 30.04 mam wizytę zobaczymy co gin powie, a może powinnam skonsultować się telefonicznie wcześniej, co myślicie?
|
|
|
|
#4469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4470 |
|
Rozeznanie
|
Witam w środę
Wybaczcie, że ostatnio mnie tu mało, ale u nas zabiegane dni Mąż pomalował pokój dzieci oraz łóżeczko i wstawił nowy parapet Została do pomalowania ściana pod oknem na biało i powieszenie drobiazgów czyt. lampek i literek z imionami Ja w końcu odebrałam laktator - Medelę Swing ) oraz leżaczek Tiny Love (brązowo-beżowy od mamuśki z mojego miasta ). Czekam też na przesyłkę z MrB (przytulanka + termofor) oraz otulacz bambusowy Kolejna wizyta za tydzień A jutro mam konsultację u gina, który pracuje w szpitalu gdzie chcę rodzić. Zobaczymy co powie, a może da mi też skierowanie na CC bo mój lekarz prowadzący najpierw gadał, że da skierowanie ale nie wiadomo kiedy; a na ostatniej wizycie stwierdził, że umówimy się na termin jak on będzie miał dyżur w szpitalu eh... tylko jeszcze nie wie, że nie chcę u nas rodzić ![]() Z dziewczynkami wszystko ok Za to z synkiem nieciekawie Ma od niedzieli wieczór temp. 38,5-39 stopni; a mimo to mnóstwo energii Wczoraj już cały dzień było ok, ale na wieczór i dziś rano znowu temp Postaram się co nieco ponadrabiać, ale to dopiero popołudniu...
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-04-22 o 10:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

piękne

Za to po ciąży idę na laser, bo już mi się nie chce tak golić. Wosk i depilator też u mnie się nie sprawdzają...

Ja ostatnio nie daję rady nawet siedzieć przy laptopie tak mnie krzyż boli
też tak macie? U nas wizyta za 2 dni i już się nie mogę doczekać.

mam dwie pary: te I baleriny, w szafce z butami tak bosko pachnie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
A jutro mam konsultację u gina, który pracuje w szpitalu gdzie chcę rodzić. Zobaczymy co powie, a może da mi też skierowanie na CC
Wczoraj już cały dzień było ok, ale na wieczór i dziś rano znowu temp