|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to "się wykończyć"?Z resztą wypowiedzi masz rację że przynajmniej powinna burknąć coś grzecznościowego. A ty i tak ją zaszczyciłaś że poświęcasz jej myśli, miej to w nosie. Zresztą nie wiem jak u was jest ale dla naprawdę wielu moich znajomych posiadanie dzieci jest postrzegane jako pewien rodzaj porażki, jakbyśmy z TŻ się poddali że nic więcej w życiu nie osiągniemy więc przyszedł czas na "robienie bachorów". Nie jestem w stanie opisać jak bardzo tego nie rozumiem, dziwię się jak mogłam z takimi ludźmi wspólny język znaleźć bo dla mnie rodzina to największa wartość. |
|
|
|
|
#333 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wykończyć w sensie wykończenia mieszkania, tak ? ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, nie znam jej ale skoro to taka dobra koleżanka to ciężko mi uwierzyć, że powiedziała ci to po to, żeby ci sprawic przykrość.Niech ię nikt nie obraża oczywiście bo to nie jest w nikogo skierowane bezpośrednio, ale im dalej w las, tym odnoszę wrażenie, ze jesteście roraz bardziej wyczulone na jakieś takie sytuacje z dupy, bo ktos coś powiedział i nie po waszej myśli. Po co wy sie tym przejmujecie. Za bardzo bierzecie te rozmowy do siebie. Cytat:
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że teraz to przepadłam, bo na piwo już nie pójdę. szokuje mnie tylko takie podejście, że dla niektórych rodzina, dzieci tak mało znaczą. Ale to ich wybór. mykam się położyć, bo znowu brzuszek mi stwardniał jak kamień |
|
|
|
|
#336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie opinia innych o mnie to ostatnia rzecz jaka zaprząta mi głowę i uważam to za bardzo zdrową cechę
|
|
|
|
|
#339 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zawsze możesz liczyć na to, że jeszcze wcześnie i różnie może być, ale może się już zacznij przyzwyczajać Cytat:
tak jak i koleżanka, która ma problemy zdrowotne będzie miała spore problemy z zajściem, jeszcze nie planowała dziecka a już zazdrości (i akurat to rozumiem).Ale mam znaczną część znajomych, i rodzinę moją jak i tż (o rówieśników chodzi), którym w głowie imprezy, wycieczki (oprócz pracy oczywiście) - i ja nie mam nic do tego, tak chcą to tak żyją, ale oni uważają nas za nudnych już i takich, z którymi się nie warto dłużej spotykać, bo można gadać tylko o dziecku. Wcześniej też trochę imprezowaliśmy itd, ale nadal lubimy spotykać się z ludźmi i tak dużo rozmawiamy sami z tż o dziecku, że naprawdę rozmowa o czymś innym to czysta przyjemność i nigdy nie zaczynamy tego tematu sami Mimo to uważani jesteśmy za "przegranych".Ale znam też pary, które od momentu ciąży rozmawiają tylko o tym i uważają pary, które nie planują teraz ślubu i dzieci, za odmieńców i nienormalnych. A to dla mnie też nie fair ![]() Cytat:
|
|
#340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa mnie mąż zabije przy najbliższej okazji jak zajrzy na konto bankowe
![]() Poczyniłam zakupy w H&Mie i wydałam ok. 200zł. Kupiłam sobie tą sukienkę szarą co pokazywała Owieczka plus spodnie ciążowe i t-shirt luźniejszy ![]() Haha jest moc! Po za tym byłam dzisiaj na Orlenie i zakupiłam sobie gazetkę M jak Mama i są tam fajne artykuły jak dziecko kąpać, jak przewijać itp. Polecam dla świeżo upieczonych mam będzie jak znalazł czyli jak dla mnie, która nie miała nigdy do czynienia z noworodkiem i nie ma żadnego doświadczenia w opiece nad dzieckiem
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry jeszcze żyje
|
#344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ona strasznie kocha konie. Myślałam ze padne. ---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:53 ---------- Dobry
|
|
#346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mus to mus.
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Co racja to racja
![]() W tym miesiącu poszłam po bandzie ![]() Bo miałam już nic nie kupować
Filip Edytowane przez Kissmisiaa Czas edycji: 2015-04-22 o 07:05 |
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
U mnie dzis polmetek i poczatek szostego miesiaca; teraz juz z gorki bedzie ;-) |
|
|
|
#350 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam się w 19tc
Cytat:
Adoptujcie psiaka, tyle tych istot czeka na swojego człowieka. mój psiak w ogóle nie był przemyślany, kiedyś sobie gdybałam, że chciałabym buldoga francuskiego, żeby był czarny, żeby był on i był na wiosnę (by było łatwiej z nim wychodzić). A mój psiak przyjechał na jesień, jest mopsem, bezowym i jest suczką. O psach wiedziałam bardzo mało, o mopsach nic nie wiedziałam. Nigdy nie żałowałam, że ją wzięłam, to były najszybciej uzbierane i najlepiej wydane prawie 2000tyś zł. zaraz będzie miała 10 lat, więc trochę razem przeżyłyśmy. ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
![]() i nawet się cieszę, że termin mam na koniec września, bo jak czytam, że wy już na półmetku, że już 6 miesiąc, to jakoś mi lepiej, że mi tak czas szybko nie ucieka
|
||
|
|
|
#351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie moglby szybciej plynac a jak pomysle o nadchodzacej porze deszczowej i lecie, to juz chcialabym byc w przed dzien rozwiazania ;-) Ale rozumiem Ciebie, bo w pierwszej ciazy tez cieszyl mnie czas z brzuszkiem. ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
A ten 6. to ksiezycowy ;-) u mnie tak sie liczy |
||
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
A my mamy psa podrzudka
Nasza psina ma ok. 6 lat jest już z nami od dwóch lat. Jest to owczarek niemiecki ale czarny. Z początku miał zostać tylko na parę dni aż znajdziemy mu dom,ale już został Pies sprawdzony przez weterynarza brak chipa itp. Pies jest ułożony ale nie do końca, umie podstawowe komendy apartowac siadać zostać w miejscu nie ruszać się itp. Ktoś włożył w psa masę pracy.Jedynie czego nie potrafimy go oduczyć to agresji w stosunku do innych zwierząt. W domu potulny jak baranek głos się lekko podniesie to już spierdziela a na dworze taki macho. Myślę że jest to spowodowane jego zaborczościa w stosunku do nas. ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Gratulacje tc u mnie też w sobotę będzie 20 tc już
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dopiero dzisiaj odpowiadam, wczoraj padłam
![]() "Wykończyć się" w sensie dom - postawiliśmy piętro 140 m2 obecnie stan surowy zamknięty za gotówkę, przez zimę zbieraliśmy pieniądze i znowu działamy. Dużą część (w sumie wszystko oprócz tynkowania) robi mój Tż bo był budowlańcem więc to, że weźmiemy kredyt niewiele nam da bo i tak nie przyspieszymy. Ona postawiła dom w rok z jedną ekipą i kredytem na 30 lat. I to jest i jej i moja sprawa jak organizujemy nasze życie. Dodatkowo lubi podróżować i widzę, że jej przeszkadza, że wystarczają teraz nasze polskie góry.. Raczej nie odebrałam tego jako troskę, nie przytoczyłam dalszej części rozmowy ale wynikło z niej tak jak owieczkaa i Panna Izabela napisały, że już nic w życiu nie osiągnę i będę rozmawiać tylko o dziecięcych kupach. Bianeczkaa - nie mam żalu dupy na każdy komentarz i wierz mi, że nie jestem przewrażliwiona ale spodziewałam się innej reakcji po tak dobrej jeszcze kiedyś koleżance. Aaa w ogóle wymyśliła, że chce mnie zobaczyć z brzuszkiem i mam do niej przyjechać (ok. 80 km). Napisałam jej, że u nas też można grilla napalić. No cóż, to jak żyję i co robię to mój wybór i nie będzie mi nikt dyktował jak mam żyć.
|
#354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M jak mama muszę kupić ![]() Cytat:
Cytat:
ja bym powiedziała że chyba ją pogięło Wiele rodzin wykańcza dom czy mieszkanie po kolei, sami pomagaliśmy koledze i jego żonie jak ich właściciel mieszkania ich wywalił i musieli do stanu surowego się wprowadzić ZIMĄ. Dogrzewaliśmy piecykiem i robiliśmy 1 pokój, kuchnię i łazienkę żeby dało się mieszkać. To było jakieś 6 lat temu, gdzieś dopiero od roku mają wykończone w 100% w środku. Aha no i mają 1,5 roczne bliźniaki więc część robót siłą rzeczy była w ciąży/przy małych dzieciach. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-04-22 o 07:47 |
|||
|
|
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana, moje drogie panie, tak dobrze mi się spało ze zasnelam na amen i pół godziny po budziku się obudziłam. Normalnie jak zabita. Dziś piękna pogoda!
|
|
|
|
#356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo brzuszek ok fajnie, że rośnie, ale jakoś nie myślałam, że chce nacieszyć się brzuszkiem. Jak dla mnie ciąża jest lekko przereklamowana. Cytat:
Mi jedna "dobra" z którą jeździłam na narty itd. powiedziała, że teraz to już nie wie czy mi wysyłać zaproszenia na zloty itp. bo teraz to sobie już nie pojeżdżę. Matka polka bezużyteczna ![]() kij jej w oko, mam innych znajomych z dziećmi, którzy się ucieszyli, że kolejne dziecko do ekipy wyjazdowej dołączy |
|||
|
|
|
#357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech sobie sama przyjedzie jak chce cię z brzuchem zobaczyć. Co za laska... Ale nie martw się u mnie też pewnie ktoś pokusi się na takie komentarze bo ruszamy z budowa domu ![]() Cytat:
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tam, porod tez moze byc fajny. Gdzie w Pniu bedziesz rodzic? |
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Lecęęęęęę jak ogarnę poranną robotę po jakieś pieczywo na śniadanie to kupię
3,99?
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

jak to "się wykończyć"?
Nie wiem, nie znam jej 
że teraz to przepadłam, bo na piwo już nie pójdę. 

ja bym powiedziała że chyba ją pogięło