![]() |
#331 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z resztą wypowiedzi masz rację że przynajmniej powinna burknąć coś grzecznościowego. A ty i tak ją zaszczyciłaś że poświęcasz jej myśli, miej to w nosie. Zresztą nie wiem jak u was jest ale dla naprawdę wielu moich znajomych posiadanie dzieci jest postrzegane jako pewien rodzaj porażki, jakbyśmy z TŻ się poddali że nic więcej w życiu nie osiągniemy więc przyszedł czas na "robienie bachorów". Nie jestem w stanie opisać jak bardzo tego nie rozumiem, dziwię się jak mogłam z takimi ludźmi wspólny język znaleźć bo dla mnie rodzina to największa wartość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wykończyć w sensie wykończenia mieszkania, tak ? ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niech ię nikt nie obraża oczywiście bo to nie jest w nikogo skierowane bezpośrednio, ale im dalej w las, tym odnoszę wrażenie, ze jesteście roraz bardziej wyczulone na jakieś takie sytuacje z dupy, bo ktos coś powiedział i nie po waszej myśli. Po co wy sie tym przejmujecie. Za bardzo bierzecie te rozmowy do siebie. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szokuje mnie tylko takie podejście, że dla niektórych rodzina, dzieci tak mało znaczą. Ale to ich wybór. mykam się położyć, bo znowu brzuszek mi stwardniał jak kamień |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#337 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zawsze możesz liczyć na to, że jeszcze wcześnie i różnie może być, ale może się już zacznij przyzwyczajać ![]() Cytat:
![]() Ale mam znaczną część znajomych, i rodzinę moją jak i tż (o rówieśników chodzi), którym w głowie imprezy, wycieczki (oprócz pracy oczywiście) - i ja nie mam nic do tego, tak chcą to tak żyją, ale oni uważają nas za nudnych już i takich, z którymi się nie warto dłużej spotykać, bo można gadać tylko o dziecku. Wcześniej też trochę imprezowaliśmy itd, ale nadal lubimy spotykać się z ludźmi i tak dużo rozmawiamy sami z tż o dziecku, że naprawdę rozmowa o czymś innym to czysta przyjemność i nigdy nie zaczynamy tego tematu sami ![]() Ale znam też pary, które od momentu ciąży rozmawiają tylko o tym i uważają pary, które nie planują teraz ślubu i dzieci, za odmieńców i nienormalnych. A to dla mnie też nie fair ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#340 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
Aaaa mnie mąż zabije przy najbliższej okazji jak zajrzy na konto bankowe
![]() Poczyniłam zakupy w H&Mie i wydałam ok. 200zł. Kupiłam sobie tą sukienkę szarą co pokazywała Owieczka plus spodnie ciążowe i t-shirt luźniejszy ![]() Haha jest moc! Po za tym byłam dzisiaj na Orlenie i zakupiłam sobie gazetkę M jak Mama i są tam fajne artykuły jak dziecko kąpać, jak przewijać itp. Polecam dla świeżo upieczonych mam będzie jak znalazł czyli jak dla mnie, która nie miała nigdy do czynienia z noworodkiem i nie ma żadnego doświadczenia w opiece nad dzieckiem ![]()
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Dobry jeszcze żyje
![]()
#344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ona strasznie kocha konie. Myślałam ze padne. ---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:53 ---------- Dobry ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Co racja to racja
![]() W tym miesiącu poszłam po bandzie ![]() Bo miałam już nic nie kupować ![]() ![]()
Filip ![]() Edytowane przez Kissmisiaa Czas edycji: 2015-04-22 o 06:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
U mnie dzis polmetek i poczatek szostego miesiaca; teraz juz z gorki bedzie ;-) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | ||
Zakorzenienie
|
witam się w 19tc
Cytat:
Adoptujcie psiaka, tyle tych istot czeka na swojego człowieka. mój psiak w ogóle nie był przemyślany, kiedyś sobie gdybałam, że chciałabym buldoga francuskiego, żeby był czarny, żeby był on i był na wiosnę (by było łatwiej z nim wychodzić). A mój psiak przyjechał na jesień, jest mopsem, bezowym i jest suczką. O psach wiedziałam bardzo mało, o mopsach nic nie wiedziałam. Nigdy nie żałowałam, że ją wzięłam, to były najszybciej uzbierane i najlepiej wydane prawie 2000tyś zł. zaraz będzie miała 10 lat, więc trochę razem przeżyłyśmy. ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
![]() i nawet się cieszę, że termin mam na koniec września, bo jak czytam, że wy już na półmetku, że już 6 miesiąc, to jakoś mi lepiej, że mi tak czas szybko nie ucieka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#351 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie moglby szybciej plynac a jak pomysle o nadchodzacej porze deszczowej i lecie, to juz chcialabym byc w przed dzien rozwiazania ;-) Ale rozumiem Ciebie, bo w pierwszej ciazy tez cieszyl mnie czas z brzuszkiem. ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
A ten 6. to ksiezycowy ;-) u mnie tak sie liczy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
A my mamy psa podrzudka
![]() Nasza psina ma ok. 6 lat jest już z nami od dwóch lat. Jest to owczarek niemiecki ale czarny. Z początku miał zostać tylko na parę dni aż znajdziemy mu dom,ale już został ![]() Jedynie czego nie potrafimy go oduczyć to agresji w stosunku do innych zwierząt. W domu potulny jak baranek głos się lekko podniesie to już spierdziela a na dworze taki macho. Myślę że jest to spowodowane jego zaborczościa w stosunku do nas. ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Gratulacje tc u mnie też w sobotę będzie 20 tc już
#353 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dopiero dzisiaj odpowiadam, wczoraj padłam
![]() "Wykończyć się" w sensie dom - postawiliśmy piętro 140 m2 obecnie stan surowy zamknięty za gotówkę, przez zimę zbieraliśmy pieniądze i znowu działamy. Dużą część (w sumie wszystko oprócz tynkowania) robi mój Tż bo był budowlańcem więc to, że weźmiemy kredyt niewiele nam da bo i tak nie przyspieszymy. Ona postawiła dom w rok z jedną ekipą i kredytem na 30 lat. I to jest i jej i moja sprawa jak organizujemy nasze życie. Dodatkowo lubi podróżować i widzę, że jej przeszkadza, że wystarczają teraz nasze polskie góry.. Raczej nie odebrałam tego jako troskę, nie przytoczyłam dalszej części rozmowy ale wynikło z niej tak jak owieczkaa i Panna Izabela napisały, że już nic w życiu nie osiągnę i będę rozmawiać tylko o dziecięcych kupach. Bianeczkaa - nie mam żalu dupy na każdy komentarz i wierz mi, że nie jestem przewrażliwiona ale spodziewałam się innej reakcji po tak dobrej jeszcze kiedyś koleżance. Aaa w ogóle wymyśliła, że chce mnie zobaczyć z brzuszkiem i mam do niej przyjechać (ok. 80 km). Napisałam jej, że u nas też można grilla napalić. No cóż, to jak żyję i co robię to mój wybór i nie będzie mi nikt dyktował jak mam żyć.
#354 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
M jak mama muszę kupić ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiele rodzin wykańcza dom czy mieszkanie po kolei, sami pomagaliśmy koledze i jego żonie jak ich właściciel mieszkania ich wywalił i musieli do stanu surowego się wprowadzić ZIMĄ. Dogrzewaliśmy piecykiem i robiliśmy 1 pokój, kuchnię i łazienkę żeby dało się mieszkać. To było jakieś 6 lat temu, gdzieś dopiero od roku mają wykończone w 100% w środku. Aha no i mają 1,5 roczne bliźniaki więc część robót siłą rzeczy była w ciąży/przy małych dzieciach. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-04-22 o 06:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
Witam się z rana, moje drogie panie, tak dobrze mi się spało ze zasnelam na amen i pół godziny po budziku się obudziłam. Normalnie jak zabita. Dziś piękna pogoda!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() bo brzuszek ok fajnie, że rośnie, ale jakoś nie myślałam, że chce nacieszyć się brzuszkiem. Jak dla mnie ciąża jest lekko przereklamowana. Cytat:
Mi jedna "dobra" z którą jeździłam na narty itd. powiedziała, że teraz to już nie wie czy mi wysyłać zaproszenia na zloty itp. bo teraz to sobie już nie pojeżdżę. Matka polka bezużyteczna ![]() kij jej w oko, mam innych znajomych z dziećmi, którzy się ucieszyli, że kolejne dziecko do ekipy wyjazdowej dołączy |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#357 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech sobie sama przyjedzie jak chce cię z brzuchem zobaczyć. Co za laska... Ale nie martw się u mnie też pewnie ktoś pokusi się na takie komentarze bo ruszamy z budowa domu ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tam, porod tez moze byc fajny. Gdzie w Pniu bedziesz rodzic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Lecęęęęęę jak ogarnę poranną robotę po jakieś pieczywo na śniadanie to kupię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.