Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-21, 20:58   #1561
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Nie, ja sie zastanawiałam czy mu wyjdzie a nie o to czy bedzie zjadliwe jak sa dobre produkty i pod moim czujnym okiem to nie mogło sie az tak nie udać a sie okazało pyszne... i jeszcze na jutro bedzie
Aha no i popatrz i na 2 dni zrobił nono. .

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Padłam... I jak tu chodzić do lekarzy i wierzyć w ich wiedzę? Wszystko trzeba sprawdzać, masakra. Odpukać nie choruję, ale nie mam tel do gin, żeby sprawdzić ewentualne recepty i co wtedy? W szoku jestem jaka kobieta niekompetentna.

Wózek o taki w kolorze szarym Mieści się w standarowych drzwiach 80cm Jest dość ciężki, ale mieszkam w domku więc nie będę musiała go dźwigać na piętra Trochę się obawiam, ponieważ nie widziałam go na "żywo", a jest to nowość 2015 i dostępny jest dopiero w aż dwóch sklepach w PL Nie ma żadnych opinii, ale pani z tego sklepu zrobiła mi dodatkowe zdjęcia i jako specjalistka od wózków bliźniaczych doradziła, który wybrać w tej kwocie

Roxana zazdroszczę męża Mojego do kuchni nie zapędzę, chyba że kanapki zrobić
Niestety nie chce mi.linku otworzyć na komórce . Zobaczę jutro na kompie ...😊
Dziewczyny lecę bo mi bateria pada 😄😘 dobranoc
Stary 2015-04-21, 20:58   #1562
Aliczka88
Zadomowienie

A dajcie spokój dziewczyny. To się w głowie nie mieści! skoro już nawet lekarzowi ufać nie można to ja nie wiem!!

Widzę ze jestem jedną z trzech mam z niespodziankami w brzuszku hihi. za dwa tyg wizyta to może się to nareszcie zmieni
A ta mała Rybka w brzuchu pływa juz chyba wszędzie. Czuje nad pepkiem, koło wątroby i na dole

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:14   #1563
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Padłam... I jak tu chodzić do lekarzy i wierzyć w ich wiedzę? Wszystko trzeba sprawdzać, masakra. Odpukać nie choruję, ale nie mam tel do gin, żeby sprawdzić ewentualne recepty i co wtedy? W szoku jestem jaka kobieta niekompetentna.

Wózek o taki w kolorze szarym Mieści się w standarowych drzwiach 80cm Jest dość ciężki, ale mieszkam w domku więc nie będę musiała go dźwigać na piętra Trochę się obawiam, ponieważ nie widziałam go na "żywo", a jest to nowość 2015 i dostępny jest dopiero w aż dwóch sklepach w PL Nie ma żadnych opinii, ale pani z tego sklepu zrobiła mi dodatkowe zdjęcia i jako specjalistka od wózków bliźniaczych doradziła, który wybrać w tej kwocie

ale bedziesz miała fure! super Oby dobrze się prowadził i szybko usypiał Księżniczki!

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
A dajcie spokój dziewczyny. To się w głowie nie mieści! skoro już nawet lekarzowi ufać nie można to ja nie wiem!!

Widzę ze jestem jedną z trzech mam z niespodziankami w brzuszku hihi. za dwa tyg wizyta to może się to nareszcie zmieni
A ta mała Rybka w brzuchu pływa juz chyba wszędzie. Czuje nad pepkiem, koło wątroby i na dole
a przypomnij jakie masz przeczucie?

Roksana albo jestem ślepa ,albo nie pisałaś...ale co mąż smacznego zaserwował?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 21:49   #1564
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
z prasowaniem mam podobnie...nie lubie,ale i tak to robie heh
A butelki dr Browna to są takie dosyć masywne,szklane?
Dokarmiać w senorganizowany cyca? przepraszam,że tak dopytuje, ale wynika to z tego,że mój Smerf za nic nie potrafił się przekonać do butli i poprostu z niej nie pił. Zaczeliśmy potem z doidy cup i to jakoś poszło bezproblemowo. Nie wiem z czego to wynika,ale smoka też nie chciał(tzn miał epizod gdzie przez mc coś tam ssał,ale ogólnie out).

Jutro idę na wizytę,ale raczej nic spektakularnego się nie dowiem, bo usg nie będzie. Mam nadzieję,że może serducha posłucham. Jeśli macie jakieś pytania i tematy niecierpiące zwłoki to śmiało,podpytam lekarza
Z wyglądu dość masywne ale.plastikowe nie szklane, a w środku mają taki wkład odprowadzajacy powietrze żeby dziecko nie miało kolek. Ogólnie bardzo fajne i trwałe niestety dość drogie.

Dokarmiać w sensie karmienia łącznego: cyc plus mieszanka. Zuzia jak miała 3 miesiące przestała przybierać na wadze i trzeba było zacząć dokarmiać mieszanką. Zarówno z butelką jaki z mieszanką było bardzo trudno ale jak już trafiliśmy w gust małej księżniczki to poszło gładko

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

Masakra jakaś, całe szczęście że nie wziełaś.

Swoją drogą panie w aptekach potrafią bardzo przytomne być - może juz przyzwyczajone do takich lekarzy.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Ja też uciekam spać. Dobranoc dziewczyny
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 04:28   #1565
roxana_lu
Zakorzenienie

Obudziłam się z meeeeeeega głodem, wręcz mi niedobrze sie zrobiło a tu dopiero 5:30 !

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 05:28   #1566
ankaaa206
Wtajemniczenie

Aliczka88 a jak nazywal sie antybiotyk? Ogolnie najwieksze jaja sa z kp i braniem lekow, bo.wiekszosc lekarzy karze przestac karmic...a zdecydowana wiekszosc antybiotykow mozna smialo brac

Obudzilam sie 6 rano z mega bolem gardla...
Co.do prasowania ja jestem pedantka i prasuje wszystko procz majtek i skarpetek :-D

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 06:50   #1567
IwonaS
Raczkowanie

Witam się wcześnie rano, dzisiaj przypada mi badanie po obciążeniu glukozą, napój smaczny po dodaniu cytryny jak lemoniada teraz muszę siedzieć 2h ale dam rade. A tak sie bałam tego badania, mam nadzieję że wyniki nie będą najgorsze☺
IwonaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 07:02   #1568
Mirabelka_90
Zadomowienie

hej. a ja od 3 nie śpię, tylko płacze. Tak mi plecy dokuczają i ta noga, że już nie wiem jak się ułożyć. TŻ mi masował, ale to ulga na chwilę. Ach najgorzej jest w nocy. ja już po śniadaniu, ale póki co nie wstaje nawet.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 07:07   #1569
martulka0991
Zadomowienie

Witajcie ja sie rozchorowalam, chyba gdziec cos mnie przewialo :-( jestem nie do zycia :-( wczoraj wieczorem zrobil sie ze mnie wrak czlowieka a mala za to nadrabiala i szalala jak tylko mogla ale mimo to szybko sie wylaczylam z rzeczywistosci po herbatce z miodem i cytryna, a maz co chwile sie budzil i patrzyl czy wszystko ok ze mna bo jak zwykle zaczyna przezywac, wiec dzis sie nie wyspal... A ja juz sie lepiej czuje, na popoludnie do pracy wiec wieczorem pewnie znow padne... A ogolnie to u mnie juz pralka od rana chkdzi, na obiadek przygotowalam frytki do smazenia i beda chyba z gyrosem ;-) a na sniadanko nalesniki z dzemem byly ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 07:10   #1570
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
hej. a ja od 3 nie śpię, tylko płacze. Tak mi plecy dokuczają i ta noga, że już nie wiem jak się ułożyć. TŻ mi masował, ale to ulga na chwilę. Ach najgorzej jest w nocy. ja już po śniadaniu, ale póki co nie wstaje nawet.
Współczuję ci bardzo. Mi też rwa dokucza, od prawie 2 miesięcy. Dwa-trzy dni spokoju i znowu przez tydzień ledwo chodzę. Ale niestety nic nie możemy poradzić.

Dzisiaj mam dzień pod znakiem pieczenia ciast, jutro mamy pierwszą rocznicę ślubu I z tej okazji małe rodzinne spotkanie z najbliższymi

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 07:12   #1571
asienka_182
Rozeznanie

Hej mamuśki
Ja dzisiaj się nawet wyspałam bo obudziłam się godzinę przed budzikiem
Dzisiaj znów mam grafik napięty.. Najpierw pojadę do tej gminy później w domu czeka mnie prasowanie i opieka nad siostrzenica chociaż po tym jej dźwiganiu troche mnie zaś boli brzuch no ale ona nadrabia ta słodkością i jak tu jej nie wsiąść no i później jadę do koleżanki na ☠☠☠☠☠☠☠ki i pofarbować włoski
Takze plan dnia znów jest moze i dobrze bo nie bede się nudzić
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 07:18   #1572
dd1dd
Zakorzenienie

Dzień dobry
Zapowiada się piękna pogoda jadę dzisiaj na pazurki, wczoraj byłam na chwilę u teścia na urodzinach, nie było zbyt sympatycznie naburmuszeni tacy siedzieli...a w nosie z nimi

Miłego dnia

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Kochana, jeśli Cię pocieszę ja też miałam problem z plecami ale to było gdzieś koło 10-12tc rwały mnie strasznie, najgorzej właśnie w nocy, nie szło się obrócić niestety masaże tak jak piszesz nic nie dawały na dłuższą metę tylko chwilowy spokój po dwóch tyg przeszło, ale co się napłakałam to moje
Stary 2015-04-22, 07:29   #1573
martulka0991
Zadomowienie

Dziewczyny widze dzien zaplanowany z odrobina czegos sympatycznego dla siebie ;-) ja nie mam ochoty tylka z domu ruszac... Chyba dopieje herbatke i wskocze do mojego slodkiego lozeczka... Kurczatko, kusi mnie zrobienie prania tych malych ubranek bo sie troche ich nazbieralo ale jeszcze nie... Jeszcze sie wstrzymuje ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 07:39   #1574
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Obudziłam się z meeeeeeega głodem, wręcz mi niedobrze sie zrobiło a tu dopiero 5:30 !
ja ostatnio też się mega głodna budzę nie wiem jak wytrzymam w piątek tyle godzin na czczo bo idę na tą glukozę + jeszcze pół godziny na euthyrox
Stary 2015-04-22, 07:48   #1575
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Dzien dobry ..
Wczoraj był wtorek , dzień masakra . Dziś jest środa , oby było lepiej .
Obiadu nie robię , na wczorjaszym rosole bedzie pomidorówka . Dziś kończe urządzać pokoik Zuzi i Adasia . Lóżeczko już stoi

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
A ja nie wiem o czym wy mówicie . Ja pępka nie ruszałam położna codziennie przychodziła i mu zmieniała opatrunki poza tym nic nie robiłam tez nie kapalam póki nie odpadł .. co brodawek ani przemywania oczek tez nic nie miałan i nie uzywalam 😕😑 jak trzeba było bobo przemyć to się brało taka ściereczką lekko zwilzona. 😊 co do prasowania ja prasowa łam przy 1 dziecku i to tylko te 1 partie ciuszkow teraz nie wiem jakoś mnie nie zachęca powiem wam kiedyś tex nikt nie pasował ciuszkow moje znajome tez tego nie robiły i dzieci mają się dobrze .. lekko przesadzone proszki płyny dezynfekcja wszystkiego nom kurde nie dajmy się zwariować
Mam teraz podobne podejscie , no moze w zwyjatkiem proszku bo przez pierwszy rok bede uzywac ten dla dzieci . Ale z reszta sie zgadzam

Aliczka masakra jaka sytuacja . Teraz nie wiadomo juz komu ufac skoro nawet lekarzowi po studiach nie można
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 07:52   #1576
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
ja ostatnio też się mega głodna budzę nie wiem jak wytrzymam w piątek tyle godzin na czczo bo idę na tą glukozę + jeszcze pół godziny na euthyrox

Dasz rade !! Ja po glukozie jeszcze pojechałam na zakupy, wróciłam, lyknelam euthyrox i jak sie potem po tych 30 minutach dorwałam do jedzenia to az TŻ nie wierzył... Ja nie jadłam, ja żarłam :P

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Dziewczyny widze dzien zaplanowany z odrobina czegos sympatycznego dla siebie ;-) ja nie mam ochoty tylka z domu ruszac... Chyba dopieje herbatke i wskocze do mojego slodkiego lozeczka... Kurczatko, kusi mnie zrobienie prania tych malych ubranek bo sie troche ich nazbieralo ale jeszcze nie... Jeszcze sie wstrzymuje ;-)

Ja wlasnie tak mysle, ze chyba jednak zrobie dzisiaj pranie ale takie wstępne, wyszusze, pochowam a potem bede w lipcu na czysto prac i prasować. Tak mnie dzis naszło bo ja strasznie nie lubie "sklepowego" zapachu a jak otwarłam szafkę dzisiaj to stwierdziłam, ze tak dłużej byc nie moze :P jade z TŻ oddać juniora nie trafione zakupy do Zary i od razu kupie proszek i bede prac

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Witajcie ja sie rozchorowalam, chyba gdziec cos mnie przewialo :-( jestem nie do zycia :-( wczoraj wieczorem zrobil sie ze mnie wrak czlowieka a mala za to nadrabiala i szalala jak tylko mogla ale mimo to szybko sie wylaczylam z rzeczywistosci po herbatce z miodem i cytryna, a maz co chwile sie budzil i patrzyl czy wszystko ok ze mna bo jak zwykle zaczyna przezywac, wiec dzis sie nie wyspal... A ja juz sie lepiej czuje, na popoludnie do pracy wiec wieczorem pewnie znow padne... A ogolnie to u mnie juz pralka od rana chkdzi, na obiadek przygotowalam frytki do smazenia i beda chyba z gyrosem ;-) a na sniadanko nalesniki z dzemem byly ;-)

Zdrowka

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Aliczka88 a jak nazywal sie antybiotyk? Ogolnie najwieksze jaja sa z kp i braniem lekow, bo.wiekszosc lekarzy karze przestac karmic...a zdecydowana wiekszosc antybiotykow mozna smialo brac

Obudzilam sie 6 rano z mega bolem gardla...
Co.do prasowania ja jestem pedantka i prasuje wszystko procz majtek i skarpetek :-D

Ja nawet juniorowi czasami majtki prasuje

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 07:53   #1577
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:

Ładny wózek, nie wygląda na duży, jak niektóre, które nie mieszczą się na chodniku. Dzieciaczki będą blisko siebie jak w brzuszku, wygląd idealnie mi podpasował- oby się dobrze prowadził i służył
Stary 2015-04-22, 07:55   #1578
NOK84
Raczkowanie

Witam się i ja ;*
Widzę że coś chorobowo na wątku. ankaaa206, martulka0991 - zdrówka

Cytat:
o matko 5:30 toż to środek nocy dla mnie. Ja napady głodu mam raczej późnymi wieczorami.

Cytat:
Kochana współczuje ci, może skonsultuj to jednak z lekarzem może gdzieś cię zawiało i zrobił się jakiś stan zapalny i dlatego tak cię boli?
Stary 2015-04-22, 07:58   #1579
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
Ja piorę w takiej temperaturze jak pisze na ciuszkach bo w wyższych strasznie się niszczą
A co do proszku ja do dziś Zuzi piorę w loveli bo po zwykłym zaraz jej uczulenie wychodzi nawet jak super płukanie nastawię, a po loveli jest spokój - ale ona jest alergikiem więc to inna bajka

Oj nie wiem czy dasz rade dresowe spodnie po cesarce ubrać - blizna naprawdę boli, a przeciwbólowo to najwyżej panadol dostaniesz jak będziesz karmić - ja z doświadczenia wiem że najwygodniej mi było w koszulach, już same majtki były katorgą bo urażały a co dopiero spodnie od dresu
tak wiem że boli, już jedno cc miałam nie brałam nic przeciwbólowego, dałam radę więc teraz też dam chyba

Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze z apteki polecam Octanisept (chyba tak się to pisze) i gaziki ze spirytusem pojedynczo pakowane chyba z Leko one były do pielęgnacji pępka
A i jeszcze sól fizjologiczną do przemywania oczek
Nie stosujemy spirytusu do pępusia - przedłuża czas gojenia się. Pisałam o tym wczoraj. Pępuś myjemy wodą z mydełkiem i dużo wietrzymy. Octanisept jest polecany w tracie pobytu w szpitalu i w złych warunkach higienicznych w domu. Choć ja chyba i tak w domku będę go używała po kąpieli... Tak właśnie choć raz dziennie żeby mimo wszystko odkazic...
Jak ty sądzisz?

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Hahaha
No dokładnie ! Ja też właśnie taki mam plan- spodnie dresowe i te koszulki
O wietrzeniu psity nie myślę póki co, bo nie znoszę koszul nocnych

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Zamówię 56 i 62 zobaczę jaka różnica jest
Najwyżej jak będę zadowolona to od razu zrobię zamówienie na większe rozmiary
ciekawe tylko czy nam lekarze/pielegniarki pozwolą na założenie dresu... Pamiętam jak rodziłam Maję na obchód przychodziło z 5 lekarzy ze 3 pielęgniarki i z 10 studentów i zaglądali dziewczynom wszyscy po kolei w psiochy... Jak usłyszałam co sie dzieję przed obchodem przyłaziła pielęgniarka z okrzykiem ,,ściągać majtki obchód idzie,, a ja wtedy wskakiwałam w spodnie od piżamy Jak zobaczyli że ja w spodniach to ordynatorka w krzyk hihihi... A ja na to, że po co 15 osób ma oglądać moją psite jak miałam cc ? Jak chcą to niech popatrzą na brzuch i pokazałam... A z psitą zapewniam że jest wszystko ok oszaleli

Cytat:
Dziewczyny właśnie wstępnie dodaję rzeczy apteczne do koszyka i stąd mam kilka pytań:
na brodawki polecacie purelan medela?
a i chciałam kupić bepanthen ale są dwa rodzaje: Bepanthen Baby, maść ochronna i Bepanthen Derm krem i teraz nie wiem którą wybrać... no i wkładki laktacyjne jakiej firmy polecacie?
Ach zamęczę Was do lipca mnóstwem pytań... Ale ja nie mam zupełnie doświadczenia w tej kwestii..
Podłanczam się pod to pytanie...Który Bepanten ewentualnie który Alantan??? Pamiętam że stosowałam to z Mają... Ale nie pamiętam który kolor... I też pamiętam że jeden chyba niebieski a jeden zielony... I jeden z każdej z tych firm jest mega natłuszczający... I nie pamiętam który kolor??? Tym natłuszczającym jak smarowałam Maję na potówki to one nie zeszły tylko się nasiliły... I teraz chciałabym go NIEmieć.. .

Cytat:
tak swoją drogą to natknęłam się na produkty dla niemowląt z BIODERMY... któraś stosowała? ja sobie biodermę chwalę ale jak dla maluszków...

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

no ale to po pierwsze ze względów estetycznych, takie wygniecione ciuszki.. no przynajmniej mi nie podchodzą.

a po drugie wysoka temp wykurzy wszystko co złe

no i po prasowaniu są takie milutkie w dotyku...

no ale jak tam kto lubi przynajmniej masz mniej pracy
Tu chyba też nie o estetykę chodzi bo większość bawełnianych ciuszków się nie gniecie po prostu ale żelazko wybija wszystkie bakterie i również dzięki prasowaniu te ciuszki są delikatniejsze, bardziej miękkie i milutkie właśnie... Osobiście nigdy nie założyłam Mai nic czego bym wcześniej nie uprasowała. Z resztą do tej pory mam wkrętkę na prasowanie, wszystko musi być idealnie więc... Dzidziusiowi też na pewno będę prasowała.

SugarbabyLove

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyczytałam u wrześniówek jest promocja na smoczki z NUK-a, przy zakupie jednego, drugi dostaje się za grosz. Podobno do 30.04 trwa promocja
a w którym sklepie wiesz?

a już doczytałam... będę używała NUK więc dzięki za info

Cytat:
A ja mam dalej dylemat
Smoczki i butelki z Aventu czy Nuka
Zwariuję chyba
Mi osobiście Avent się nie sprawdził, Używaliśmy Nuk - ma świetny system zabezpieczenia antykolkowego /chyba tak to się nazywa/ Bardzo dobre smoczki które wpływają na pracę mięśni twarzy dziecka. Ja byłam zachwycona...

Ale chyba sama musisz poczytać i zdecydować bo wiem też że jest duże grono matek które uwielbiają Avent...
Dla mnie juz samo to z Aventu że ta dziurka z której leci mleko jest na wprost je skreśla bo mam wrażenie że jak dziecko mocniej pociągnie to się zakrztusi.. Tak też było z Mają... A Nuk ma dziurkę ciut wyżej tak że to mleczko bardziej na podniebienie leci a nie od razu do gardla.

Cytat:
A z jakiegoś konkretnego powodu kupujecie nuk-a ? W sensie maja dobre opinie itd ?
świetne opinie mają zwłaszcza te ,,pierwsze butelki ze smoczkami,, te szerokie... Właśnie z tym antykolkowym zabezpieczeniem... Poczytaj sobie

Nadrobiłam Was
Witam z rana Super pogoda u mnie w końcu będzie cieplutko
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 08:00   #1580
Jess922
Zakorzenienie

A u mnie dzisiaj dzień z teściową Wczoraj zadzwoniła, że chce z córką wpaść do nas, a, że ja się akurat dzisiaj do niej wybierałam to mnie zabiorą spowrotem ze sobą i dopiero wieczorem Ł przyjedzie po pracy Obiad będzie z głowy
Stary 2015-04-22, 08:00   #1581
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:

A myślałam że tylko ja taka walnięta jestem że majty prasuje Ale moja mała lubi mieć mięciutkie
Stary 2015-04-22, 08:02   #1582
majka242007
Zakorzenienie

Wczoraj wieczorem dostałam w końcu dostawę z Coccodrillo
Faktycznie czekałam na dostawę prawie 2tyg ale rzeczy bardzo mi się podobają i materiał jest świetny, a buciki cudne do tego ta promocja i jestem szczęśliwa
Stary 2015-04-22, 08:03   #1583
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
:BIG GRIN: wstyd się przyznać ale ja Zuzi prasuje majtki, rajstopy i nawet skarpetki czasem - ale to tylko jej

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 08:05   #1584
kasperka
Zakorzenienie

Dzień dobry

majka ja juz sie dowiadywalam jak to u nas w klinice jest i nie ma czegos takiego, ze trzeba lezec bez majtów z psiuta na wierzchu
Luzne spodnie dresowe albo spodnie od pizamy tez moge miec, jesli mi tak wygodniej...

Jesli chodzi o smoczki i butelki to poczytalam troche i decyzja padla na Nuka
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 08:16   #1585
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

majka ja juz sie dowiadywalam jak to u nas w klinice jest i nie ma czegos takiego, ze trzeba lezec bez majtów z psiuta na wierzchu
Luzne spodnie dresowe albo spodnie od pizamy tez moge miec, jesli mi tak wygodniej...

Jesli chodzi o smoczki i butelki to poczytalam troche i decyzja padla na Nuka
No to super
Ja dziś u mojej gin też mam zamiar wszystkiego się dowiedzieć.
O spodnie czy mogę mieć,

Chcielibyśmy z TZ wynająć pokój dwuosobowy .. On bardzo chce być ze mną w szpitalu a jak będę po cc to by mi dużo pomógł zwłaszcza w momencie jak jeszcze chodzić nie będę mogła. Dzidziusia by mi mógł podać, pomógłby karmić itd... Wolimy uniknąć pobytu malutkiego z pielęgniarkami. A one po cc zabierają dzieciaczka do siebie na czas mojego snu po cc ... A tak mógłby być cały czas już z nami. Muszę się dowiedzieć czy jest taka możliwość i oczywiście ile to kosztuje

Datę porodu chcę ustalić bo chciałaby aby ten poród również moja gin mi odbierała, Maje ona właśnie mi odbierała, cięcie mam tak nisko że nawet pod skąpymi figami nie widać... Mam już do niej zaufanie.

I wypytać o opiekę czy może TZ wziąć na mnie i czy to ona mu L4 wystawić może.

Ile będę tam w ogóle leżeć dni ...

No i chyba tyle...
Stary 2015-04-22, 08:22   #1586
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
tak wiem że boli, już jedno cc miałam nie brałam nic przeciwbólowego, dałam radę więc teraz też dam chyba
a to nie wiedziałam że też miałaś cc jak dałaś radę dres założyć to podziwiam mi przez pierwsze kilka dni najwygodniej było w koszulkach właśnie i bardzo niskich majtkach ale oczywiście każdy znosi inaczej, dla mnie najgorsze było wybudzanie po narkozie .....

ty od razu zakładasz cc tym razem, bo ja jak warunki pozwolą (grubość blizny, ułożenie dzidzi) to będę chciała najpierw sn spróbować ?

Cytat:
Nie stosujemy spirytusu do pępusia - przedłuża czas gojenia się. Pisałam o tym wczoraj. Pępuś myjemy wodą z mydełkiem i dużo wietrzymy. Octanisept jest polecany w tracie pobytu w szpitalu i w złych warunkach higienicznych w domu. Choć ja chyba i tak w domku będę go używała po kąpieli... Tak właśnie choć raz dziennie żeby mimo wszystko odkazic...
Jak ty sądzisz?
Tak jak pisałam każda ma swój sposób, mi np. przy wypisie do domu żadnych opatrunków nie kazali zakładać wręcz przeciwnie pampers miał być wywinięty a pępek "zasłoniony" tylko bawełnianym ubrankiem żeby dostęp powietrza był, nie stosowałam też zasady nie moczenia pępka - normalnie kąpałam mała do pierwszego dnia, później tylko dokładnie do sucha wycierałam i właśnie przemywałam tym gazikiem ze spirytusem ( z tego co wiem spirytus działa nie tylko odkażająco ale też wysuszająco) , czasem w ciągu dnia psikłam octaniseptem i tyle pępek odpadł bardzo szybko więc teraz też tak będę robić
A octanisept po prostu uważam że warto mieć w domu nawet przy większym dziecu, świetnie odkaża na odrapane kolana mojej córy a przy tym nie szczypie jak woda utleniona

Cytat:
ciekawe tylko czy nam lekarze/pielegniarki pozwolą na założenie dresu... Pamiętam jak rodziłam Maję na obchód przychodziło z 5 lekarzy ze 3 pielęgniarki i z 10 studentów i zaglądali dziewczynom wszyscy po kolei w psiochy... Jak usłyszałam co sie dzieję przed obchodem przyłaziła pielęgniarka z okrzykiem ,,ściągać majtki obchód idzie,, a ja wtedy wskakiwałam w spodnie od piżamy Jak zobaczyli że ja w spodniach to ordynatorka w krzyk hihihi... A ja na to, że po co 15 osób ma oglądać moją psite jak miałam cc ? Jak chcą to niech popatrzą na brzuch i pokazałam... A z psitą zapewniam że jest wszystko ok oszaleli
u mnie w szpitalu po cesarce normalnie można było w majtach śmigać i nikt nic nie mówił, ja nawet na obchód nie ściągałam i nigdy żaden lekarz słowa nie powiedział
Stary 2015-04-22, 08:22   #1587
moniska139
Zadomowienie

Majka Octenisept dobra rzecz. W szpitalu używa się go do przemywania wszystkich ran ale także aby dobrze przemyć okolice cewki moczowej przed cewnikowaniem. Na początku ciąży gardło nim plukałam jak bolało. Ja mam w domu zawsze i wolę go niż wodę utlenioną. I butelka 250 ml nie jest taka droga.
W domu po porodzie można śmiało ranę po cc albo nacięciu krocza psiknąć. I na pępek tez mam zamiar stosować.
Młody w przedszkolu ja się biorę za pisanie. Miłego dnia
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 08:25   #1588
Mravka
Zadomowienie

Hej Kobietki!
Milego dnia zycze tu piekne slonce,a ja w drodze na wizyte wlasnie

Odezwe sie pewnie wieczorem dopiero bo dzis plan napiety
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 08:26   #1589
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
No to super
Ja dziś u mojej gin też mam zamiar wszystkiego się dowiedzieć.
O spodnie czy mogę mieć,

Chcielibyśmy z TZ wynająć pokój dwuosobowy .. On bardzo chce być ze mną w szpitalu a jak będę po cc to by mi dużo pomógł zwłaszcza w momencie jak jeszcze chodzić nie będę mogła. Dzidziusia by mi mógł podać, pomógłby karmić itd... Wolimy uniknąć pobytu malutkiego z pielęgniarkami. A one po cc zabierają dzieciaczka do siebie na czas mojego snu po cc ... A tak mógłby być cały czas już z nami. Muszę się dowiedzieć czy jest taka możliwość i oczywiście ile to kosztuje

Datę porodu chcę ustalić bo chciałaby aby ten poród również moja gin mi odbierała, Maje ona właśnie mi odbierała, cięcie mam tak nisko że nawet pod skąpymi figami nie widać... Mam już do niej zaufanie.

No i chyba tyle...

My też chcemy wynająć pokój rodzinny
Co prawda u nas w klinice wszystkie pokoje są dwuosobowe, takze bylabym z jedna dziewczyna tylko, ale Tż chce być z nami, więc cieszę się z tego powodu i skorzystamy z tej opcji

U nas po cc leży się 5 dni ������

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-04-22 o 08:27 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 08:28   #1590
NOK84
Raczkowanie

Cytat:

No i chyba tyle...
ja też mam cięcie super nisko tak że jak pojechaliśmy na wakacje z kilkumiesięczną małą to spokojnie mogłam w stroju śmigać

mój dostał L4 na mnie chyba na 2 tygodnie po cc i wypisywał mu gin prowadzący ciąże

ja byłam od środy wieczór na oddziale, Zuzia urodziła się w czwartek w południe, a wypisali nas dopiero w poniedziałek więc trochę to trwało ....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości