![]() |
#1561 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny lecę bo mi bateria pada 😄😘 dobranoc
![]() |
#1562 |
Zadomowienie
|
A dajcie spokój dziewczyny. To się w głowie nie mieści! skoro już nawet lekarzowi ufać nie można to ja nie wiem!!
Widzę ze jestem jedną z trzech mam z niespodziankami w brzuszku ![]() ![]() A ta mała Rybka w brzuchu pływa juz chyba wszędzie. Czuje nad pepkiem, koło wątroby i na dole ![]()
![]() |
#1563 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Roksana albo jestem ślepa ,albo nie pisałaś...ale co mąż smacznego zaserwował? ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokarmiać w sensie karmienia łącznego: cyc plus mieszanka. Zuzia jak miała 3 miesiące przestała przybierać na wadze i trzeba było zacząć dokarmiać mieszanką. Zarówno z butelką jaki z mieszanką było bardzo trudno ale jak już trafiliśmy w gust małej księżniczki to poszło gładko ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Swoją drogą panie w aptekach potrafią bardzo przytomne być - może juz przyzwyczajone do takich lekarzy. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Ja też uciekam spać. Dobranoc dziewczyny ![]()
![]() |
#1565 |
Zakorzenienie
|
Obudziłam się z meeeeeeega głodem, wręcz mi niedobrze sie zrobiło a tu dopiero 5:30
![]()
#1566 |
Wtajemniczenie
|
Aliczka88 a jak nazywal sie antybiotyk? Ogolnie najwieksze jaja sa z kp i braniem lekow, bo.wiekszosc lekarzy karze przestac karmic...a zdecydowana wiekszosc antybiotykow mozna smialo brac
Obudzilam sie 6 rano z mega bolem gardla... Co.do prasowania ja jestem pedantka i prasuje wszystko procz majtek i skarpetek :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Raczkowanie
|
Witam się wcześnie rano, dzisiaj przypada mi badanie po obciążeniu glukozą, napój smaczny po dodaniu cytryny jak lemoniada teraz muszę siedzieć 2h ale dam rade. A tak sie bałam tego badania, mam nadzieję że wyniki nie będą najgorsze☺
|
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Zadomowienie
|
hej. a ja od 3 nie śpię, tylko płacze. Tak mi plecy dokuczają i ta noga, że już nie wiem jak się ułożyć. TŻ mi masował, ale to ulga na chwilę. Ach najgorzej jest w nocy. ja już po śniadaniu, ale póki co nie wstaje nawet.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj mam dzień pod znakiem pieczenia ciast, jutro mamy pierwszą rocznicę ślubu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Rozeznanie
|
Hej mamuśki
![]() Ja dzisiaj się nawet wyspałam bo obudziłam się godzinę przed budzikiem ![]() Dzisiaj znów mam grafik napięty.. Najpierw pojadę do tej gminy później w domu czeka mnie prasowanie i opieka nad siostrzenica chociaż po tym jej dźwiganiu troche mnie zaś boli brzuch no ale ona nadrabia ta słodkością i jak tu jej nie wsiąść ![]() ![]() Takze plan dnia znów jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zapowiada się piękna pogoda ![]() ![]() ![]() Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny widze dzien zaplanowany z odrobina czegos sympatycznego dla siebie ;-) ja nie mam ochoty tylka z domu ruszac... Chyba dopieje herbatke i wskocze do mojego slodkiego lozeczka... Kurczatko, kusi mnie zrobienie prania tych malych ubranek bo sie troche ich nazbieralo ale jeszcze nie... Jeszcze sie wstrzymuje ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Rozeznanie
|
Dzien dobry ..
![]() Wczoraj był wtorek , dzień masakra . Dziś jest środa , oby było lepiej . ![]() Obiadu nie robię , na wczorjaszym rosole bedzie pomidorówka . Dziś kończe urządzać pokoik Zuzi i Adasia . Lóżeczko już stoi ![]() ![]() Cytat:
![]() Aliczka masakra jaka sytuacja . Teraz nie wiadomo juz komu ufac skoro nawet lekarzowi po studiach nie można ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz rade !! Ja po glukozie jeszcze pojechałam na zakupy, wróciłam, lyknelam euthyrox i jak sie potem po tych 30 minutach dorwałam do jedzenia to az TŻ nie wierzył... Ja nie jadłam, ja żarłam :P ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Ja wlasnie tak mysle, ze chyba jednak zrobie dzisiaj pranie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Zdrowka ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Ja nawet juniorowi czasami majtki prasuje ![]()
![]() |
#1577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1578 | |
Raczkowanie
|
Witam się i ja ;*
Widzę że coś chorobowo na wątku. ankaaa206, martulka0991 - zdrówka ![]() Cytat:
Kochana współczuje ci, może skonsultuj to jednak z lekarzem może gdzieś cię zawiało i zrobił się jakiś stan zapalny i dlatego tak cię boli?
![]() |
#1579 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jak ty sądzisz? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
SugarbabyLove ![]() Cytat:
a już doczytałam... będę używała NUK więc dzięki za info ![]() Cytat:
Ale chyba sama musisz poczytać i zdecydować bo wiem też że jest duże grono matek które uwielbiają Avent... Dla mnie juz samo to z Aventu że ta dziurka z której leci mleko jest na wprost je skreśla bo mam wrażenie że jak dziecko mocniej pociągnie to się zakrztusi.. Tak też było z Mają... A Nuk ma dziurkę ciut wyżej tak że to mleczko bardziej na podniebienie leci a nie od razu do gardla. Cytat:
![]() Nadrobiłam Was ![]() Witam z rana ![]() ![]()
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
A u mnie dzisiaj dzień z teściową
![]() ![]() ![]()
#1581 |
Zakorzenienie
|
A myślałam że tylko ja taka walnięta jestem że majty prasuje
![]() ![]()
#1582 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj wieczorem dostałam w końcu dostawę z Coccodrillo
![]() Faktycznie czekałam na dostawę prawie 2tyg ![]() ![]() ![]() ![]()
#1583 |
Raczkowanie
|
:BIG GRIN: wstyd się przyznać ale ja Zuzi prasuje majtki, rajstopy i nawet skarpetki czasem
![]() ![]()
#1584 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() majka ja juz sie dowiadywalam jak to u nas w klinice jest i nie ma czegos takiego, ze trzeba lezec bez majtów z psiuta na wierzchu ![]() Luzne spodnie dresowe albo spodnie od pizamy tez moge miec, jesli mi tak wygodniej... Jesli chodzi o smoczki i butelki to poczytalam troche i decyzja padla na Nuka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś u mojej gin też mam zamiar wszystkiego się dowiedzieć. O spodnie czy mogę mieć, Chcielibyśmy z TZ wynająć pokój dwuosobowy .. On bardzo chce być ze mną w szpitalu a jak będę po cc to by mi dużo pomógł zwłaszcza w momencie jak jeszcze chodzić nie będę mogła. Dzidziusia by mi mógł podać, pomógłby karmić itd... Wolimy uniknąć pobytu malutkiego z pielęgniarkami. A one po cc zabierają dzieciaczka do siebie na czas mojego snu po cc ... A tak mógłby być cały czas już z nami. Muszę się dowiedzieć czy jest taka możliwość i oczywiście ile to kosztuje ![]() Datę porodu chcę ustalić bo chciałaby aby ten poród również moja gin mi odbierała, Maje ona właśnie mi odbierała, cięcie mam tak nisko że nawet pod skąpymi figami nie widać... Mam już do niej zaufanie. I wypytać o opiekę czy może TZ wziąć na mnie i czy to ona mu L4 wystawić może. Ile będę tam w ogóle leżeć dni ... No i chyba tyle... ![]()
![]() |
#1586 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ty od razu zakładasz cc tym razem, bo ja jak warunki pozwolą (grubość blizny, ułożenie dzidzi) to będę chciała najpierw sn spróbować ? Cytat:
A octanisept po prostu uważam że warto mieć w domu nawet przy większym dziecu, świetnie odkaża na odrapane kolana mojej córy a przy tym nie szczypie jak woda utleniona ![]() Cytat:
![]() |
#1587 |
Zadomowienie
|
Majka Octenisept dobra rzecz. W szpitalu używa się go do przemywania wszystkich ran ale także aby dobrze przemyć okolice cewki moczowej przed cewnikowaniem. Na początku ciąży gardło nim plukałam jak bolało. Ja mam w domu zawsze i wolę go niż wodę utlenioną. I butelka 250 ml nie jest taka droga.
W domu po porodzie można śmiało ranę po cc albo nacięciu krocza psiknąć. I na pępek tez mam zamiar stosować. Młody w przedszkolu ja się biorę za pisanie. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Zadomowienie
|
Hej Kobietki!
Milego dnia zycze ![]() Odezwe sie pewnie wieczorem dopiero bo dzis plan napiety
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też chcemy wynająć pokój rodzinny ![]() Co prawda u nas w klinice wszystkie pokoje są dwuosobowe, takze bylabym z jedna dziewczyna tylko, ale Tż chce być z nami, więc cieszę się z tego powodu i skorzystamy z tej opcji ![]() U nas po cc leży się 5 dni Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-04-22 o 08:27 Powód: Blad |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mój dostał L4 na mnie chyba na 2 tygodnie po cc i wypisywał mu gin prowadzący ciąże ja byłam od środy wieczór na oddziale, Zuzia urodziła się w czwartek w południe, a wypisali nas dopiero w poniedziałek więc trochę to trwało ....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.