|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Mnie też wszystkie buty obcierają
Witam się w gronie wkurzonych z samego rana Mnie wkurzył teść... Mąż zostawił bratu auto, żeby Mu coś tam zajrzał, no i cała awantura była, bo Młody coś powiedział teściowej, że auto było niezatankowane m- rzeczywiście rezerwa się włączyła, ale Mąż zostawił kasę na paliwo... No i teść dzisiaj zrobił awanturę, że tak się nie robi, że auto ma być zatankowane, że Młody nawet do stacji nie dojechałEfekt taki, że teść się boczy i nic nie odzywa... za to wujek bił brawo za plecami teścia, bo widzę, że też ma już dość gadania i jęczenia... Normalnie czuję się jak w przedszkolu między pięciolatkami, które ciągle się kłócą, dogadać nie mogą... Cytat:
![]() A co do remontów i kasy w nie włożonych, to też jestem załamana - cały czas coś do zrobienia a głupie żarówki swoje kosztują, już nie mówiąc o grubszych zakupach, typu płytki, fugi, kleje farby, szafki, itd... Cytat:
A teściową się staraj nie przejmować, choć sama wiem, że nie za bardzo się da...A że teściowa źle reaguje na dany antybiotyk, to, że niby ona ma połączony krwioobieg z Frankiem nie Ty? Cytat:
![]() Cytat:
ALe też bym zmieniła w takiej sytuacji przychodnię, bo łaski Ci nie robią...Co do twardnień brzucha, to już taki nasz los i raczej lepiej nie będzie. Spróbuj magnez pobrać, powinno złagodzić skurcze, ale i tak przepowiadacze będą, bo macica już ćwiczy do porodu. |
||||
|
|
|
#4472 |
|
Konto usunięte
|
Nic mi nie mów, my wykańczamy dom ponad 150m2.
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak pokój gotowy, to już w zasadzie rodzić możesz. I fajnie, że się udało załatwić sprawę ze skierowaniem.Trzydniówka to chyba jedna z fajniejszych chorób wieku dziecięcego, bo w zasadzie nie ma żadnych powikłań a i sama choroba jest całkiem łagodna. Oby synek szybko doszedł do siebie. |
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na nfz i mam blisko więc się nie obrażam ![]() A co do butów .. wybaczcie dziewczyny że zapytam ale co w tych melisach jest takiego wyjątkowego? Bo dla mnie wyglądają tandetnie .. nie chcę nikogo obrazić czy coś, po prostu się dziwię .. Podejrzewam, że po 1 godzinie w takich miałabym całe stopy w odciskach i nie wiem czym jeszcze.
|
|
#4475 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja od rana zrobiłam dwa prania, byłam już na zakupach, oddać mocz do badania, posprzątałam kuchnię, salon i poukładałam rzeczy w pokoju Ewy, wypuściłam świnię na wybieg, zdenerwowałam się, zrobiłam soczki, upiekłam żeberka i gotuję rosół
Zaraz Cytat:
Cytat:
było nie mówić teściowej nic Zdrowiejcie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze mu powiedziałaś, nie lubię jak ktoś nie do końca wie co się dzieje, a musi się wtrącić ![]() No, my mamy to za sobą ![]() Cytat:
po prostu Ci się coś podoba to chcesz to i już jak dla mnie wyglądają bosko z dżinsami bojfrendami i bluzą i tak je noszę mnie też się wiele rzeczy nie podoba i nie rozumiem ich fenomenu ![]() One są z takiej gumy, że noga nic się nie poci ani nic
|
|
#4476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Gratuluję samych udanych wizyt! Ja dziś stanęłam przed szafą i zonk zaliczyłam ![]() Rzeczy które były za duże przed ciążą okazały się za małe już a najgorsze, że nie tyle w brzuchu co w biodrach! I tak się zastanawiam jak to robią dziewczyny, które po porodzie wchodzą w spodnie sprzed ciąży ![]() Wam też tak w biodra poszło? Skończyło się, że ubrałam sukienkę letnią
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja po wizycie u diabetologa badanie do powtorki bo jest mega granica, mam zrobic dopiero we wtorek musi minac conajmniej 3 tyg od podania sterydu
|
|
#4479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I wyniosłam słoiki do schowka a i nakarmiłam kota ... Chyba się nie mogę z Tobą równać ![]() Cytat:
hehe no tak, każdemu co innego ..Ale jeśli one są zrobione z czegoś "antypotnego" to już bardziej do mnie przemawia może właśnie chodzi o to, że mogą tak wyglądać i nie odparzyć stopy? ![]() Cytat:
bałabym się ...Na wygodne wprawdzie nie wyglądają ale skoro tak piszecie to Wam wierzę
|
|
#4481 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W biodra ![]() Cytat:
|
|
#4482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wiesz co... mnie ostatnio obtarły kapcie, takie frottowe
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Wiec trzymac kciuki za moje badanie
|
|
#4484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A żeby nie było, takie zrywy sprzątaniowe to mi się zdarzają bardzo rzadko częściej sprząta Tż, za to ja tylko mogę gotować ![]() Cytat:
zresztą mi się też nie podobały, dopóki ich nie przymierzyłam i poszło
|
|
#4485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mój mąż mówi, że zakochałam się od pierwszego pąwąchnięcia
|
|
#4486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4487 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i wyjaśniłam sprawę z Młodym - bo sobie myślę, może rzeczywiście coś się nie dogadaliśmy (wprawdzie teściom nic do tego, ale jakoś chciałam to wyjaśnić) i się okazało, że owszem, rezerwa była, pieniądze mój Mąż zostawił, ale Młody zapomniał wziąć z domu portfela i zaliczył dwa kursy do domu i o mały włos a nie dojechałby na stację... a druga sprawa z przyjazdem na weekend, to powiedział teściowej, że nie wybiorą się w ten weekend, bez tłumaczenia dlaczego (a powodem jest to, że jednak musi być w pracy i po prostu nie da rady przyjechać)... A teściowa miała ochotę z nimi przyjechać i jej się plany sypnęły....i zrobili awanturę... Młody ma teraz uważać co mówi rodzicom - najlepiej jak najmniej... a wszystkie sprawy załatwiać bezpośrednio z nami. A z drugiej strony już też powiedziałam Mężowi, że następnym razem do remontu biorę tylko wujka, ewentualnie ekipę, której płacę a samochodu zostawiać już Młodemu nie będziemy - w końcu i w Lublinie jakiegoś mechanika znajdziemy - wprawdzie w Rzeszowie to kolega mojego Męża robił przy aucie, ale trudno... Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4488 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojemu kotu ciężko nie dać jeść, wprawdzie nie piszczy ale siedzi koło miski z taką miną, że spróbuj ją olać ![]() Sprzątanie ehh .. zmora moja .. ja się właśnie zabrałam za przebieranie moich szmat, muszę wyrzucić trochę. Przy okazji odkryłam parę szmatek, które kiedyś były za duże a teraz wydają się ok i mam nowe ciuchy oby po ciąży były ok ![]() A gdzie przymierzacie te buty? One są stacjonarnie dostępne? Z ciekawości bym zmacała chociaż co to za tworzywo Cytat:
Cytat:
chyba muszę odpuścić trochę a na spacer właśnie się wybieram ![]() Cytat:
oczywiście byle nie za mocno
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2015-04-22 o 12:15 |
||||
|
|
|
#4489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się w spodnie sprzed ciąży przestałam mieścić pod koniec 5 miesiąca a teraz to chyba udałoby mi się je do kolan nałożyć.Ogólnie źle się czuję z taką wagą do jakiej dobiłam teraz, źle mi z takim ciałem i już nie mogę doczekać się porodu i tego jak zacznę chudnąć ![]() A co do teściowych, do tej pory nie wiedziałam jak to jest być złą na swoją teściową, bo nie było o co się gniewać, ale teraz jestem już wkurzona na maxa. Jak wy piszecie ile to już rzeczy pokupowałyście to aż głupio się robi. Ja jak do tej pory kupiłam tylko siatkę ciuszków z SH i więcej nie mam nic. Za kilka dnia chciałam kupić łóżeczko, a teściowa gada, że to za wcześnie |
|
|
|
|
#4490 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a pachną hmmmm.... przyjemnie jedyne, co mi do głowy przychodzi,żeby porównać, to długopisy zapachowe z dzieciństwa ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
|
|
#4491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kupilam pare rozszerzanych tunik, swobodnych dresow i legginsow i mozna smigac. Nie ma co na zapas martwic sie o figure - i tak juz nie czas na chudniecie
|
|
|
|
|
#4493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak samo uważam to jest najodpowiedniejszy czas na kupowanie i w żadnym wypadku nie zamierzam się jej słuchać. To nie są jej sprawy i tak zrobię tak jak zaplanowałam. Ale zniechęcenie do jej osoby we mnie pozostało
|
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj też mam aktywny dzień- zamówiłam wózek, puscilam pranie, byłam ze zwolnieniem, zrobiłam zakupy a teraz robię kopytka z serem
|
|
#4495 |
|
Raczkowanie
|
Widzę że sezon remontowy w pełni i nie tylko ja się tak męczę. Wczoraj wróciliśmy z Poznania z płytkami o 23ej, w sobotę znowu do P-nia bo zabrakło 2 kartonów i trzeba było zamówić , dziś na szczęście latanie po naszym mieście tylko.
łał jakie wasze dzieciaczki już duże , po 1,5 kilo mają! Mój teraz może dobił do 1kg.Dziś zaczynam 30 tydzień. Zaczynam panikować lekko jak widzę ile macie rzeczy kupionych , ja nie mam kompletnie nic , żadnych ciuszków( oprócz paru rzeczy z lumpeksu), brak łóżeczka, myśle że pod koniec maja zacznę zbierać wszystko ,wtedy powinno być lużniej już z budową. Został poruszony temat teściowej , ja mam odwrotnie niż większość , teściową mam do rany przyłóż , wspaniałą , natomiast z mamą nigdy nie miałam dobrego kontaktu i nie będę miała. Uciekam bo muszę sprawdzić w necie jakie LEDY mam kupić , kompletnie nic nie wiem na ten temat. Aha , jak u Was z wagą? Ja dziś równo 9 kg na plusie , pewnie dojde do 15 pod koniec ciąży jak nic , ale nie powiem na co mam ochotę to jem , mama mi mówi ,że na te porcje co ona widzi ile ja wcinam to jest w szoku że tylko 9 kg.;P |
|
|
|
#4496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lekarz na pewno przepisał leki, które nie zaszkodzą dziecku.
|
|
#4497 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jest to zwierzę składające się głównie z futra Cytat:
Pchną, pachną... Gumkami szkolnymi takimi pachnącymi Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4498 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki za niski wynik. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Jeżeli masz ochotę to zacznij się rozglądać za rzeczami dla Bobaska - przecież to sama przyjemność.
|
|
#4499 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie niby niewielki remont a i tak wolno idzie bo tż wraca z pracy dopiero o 19:15 :/ a w co drugi weekend ma jeszcze studia... nie wiem kiedy to się skończy...
Ja jestem już 12 kilo na plusie.. Przybieram kilo na tydzień :/ nie wiem, nie potrafię tego opanować. Łażę dużo z psem, z półtorej godziny dizennie, do pracy chodzę. A i tak przybieram. Ja myślę, że 20 kilo to będzie jak nic. Jak nie więcej. |
|
|
|
#4500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

Ostatnio chyba z 1,5 roku temu się widzialysmy. Tylko jedna z nich wie, ze jestem w ciąży. Dwie pozostałe będą zdziwione
Wcześniej muszę jechać na nowe mieszkanko obgadac z majstrem jak ma kłaść płytki w kuchni i muszę powoli drzwi wewnętrzne gdzieś kupić. Masakra tak jest wszystko drogie, ze szok. Mieszkanie malutkie a juz majątek w nie wlozylismy 

Czytam Was na bieżąco tylko z pisaniem gorzej. No ale jak już piszę to opowiem jaką miałam sytuację w przychodni przedwczoraj. Poszłam zapisać się do położnej, a facetka w rejestracji patrzy na mnie z góry na dół i poważnie pyta: " A z jakiego powodu Pani chce zapisać się do położnej?"
potem to już się rozkręciłam i wskoczyłam na wysokie tony 
). Czekam też na przesyłkę z MrB (przytulanka + termofor) oraz otulacz bambusowy
A jutro mam konsultację u gina, który pracuje w szpitalu gdzie chcę rodzić. Zobaczymy co powie, a może da mi też skierowanie na CC
Ma od niedzieli wieczór temp. 38,5-39 stopni; a mimo to mnóstwo energii
Wczoraj już cały dzień było ok, ale na wieczór i dziś rano znowu temp
Jak pokój gotowy, to już w zasadzie rodzić możesz. I fajnie, że się udało załatwić sprawę ze skierowaniem.

po prostu Ci się coś podoba to chcesz to i już