Mamusie październikowe 2015! część II - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-22, 07:00   #3571
malinowa4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II

Witam się z rana. Eh w nocy wszystkie emocje ze mnie schodziły i nie mogłam wgl zasnąć. Myślałam ze pośpię ale tż mnie obudził jak wstawał bo pojechał z dziadkiem do lekarza. Jeszcze głowa mnie boli od wczorajszych nerwów. Ale przynajmniej juz się uspokoiłam i nie będę panikować. Dziwny to był ból, jeszcze takiego nie miałam wiec się nieźle wystraszyłam. Ale wszystko jest w jak najlepszym porządku

Mala- no super lekarz mi się trafił. Dokładnie mnie zbadał, dziecko pomierzył niemal jak na genetycznym, wszystko obwód główki, brzucha, kość udowa, tetno itp sama w szoku byłam. Mój rogalik kochany tyle nerwów mamusi przysporzył
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 07:01   #3572
vikicullen
Zadomowienie

Malinowa dobrze, że sie uspokoilas po wizycie na IP.

Ja ide dzis do lekarza ze sobą i Michałem. Michałowi do gorączki doszedł ból gardła , katar i kaszel.
A mnie od dłuższego czasu boli żołądek, wsumie caly dzień, na wieczór najmocniej :/

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2015-04-22 o 07:03
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 07:02   #3573
Em_jK
Rozeznanie

Witam się z pracy

Dzieciaki szaleją wiec mam urwanie głowy życzę miłego dnia.

Ciekawa jestem jak moje tsh i ft no ale już w piątek się dowiem bo mam wizytę jeszcze tylko jutro do pracy i w sobotę na noc jak czas leci...
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 07:19   #3574
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
A no podkrada U mnie z 1,5 miesiaca temu tez wszystko w morfologii bylo idealnie ale zrobie sobie teraz przy okazji badania toxo, bo na tym moim smieciowym żarciu dzidzia chybawszystko mi poukradła I wyjdą w badaniu same zera
Też robiłam teraz toxo i wyszło, ze niereaktywny. Jeszcze wirus zapalenia wątroby typu B ujemny i czekam na resztę. Kurde już tsh powinno byc COś się tam obijają w tej Diagnostyce i jeszcze 2 wyniki

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Witam się z rana. Eh w nocy wszystkie emocje ze mnie schodziły i nie mogłam wgl zasnąć. Myślałam ze pośpię ale tż mnie obudził jak wstawał bo pojechał z dziadkiem do lekarza. Jeszcze głowa mnie boli od wczorajszych nerwów. Ale przynajmniej juz się uspokoiłam i nie będę panikować. Dziwny to był ból, jeszcze takiego nie miałam wiec się nieźle wystraszyłam. Ale wszystko jest w jak najlepszym porządku

Mala- no super lekarz mi się trafił. Dokładnie mnie zbadał, dziecko pomierzył niemal jak na genetycznym, wszystko obwód główki, brzucha, kość udowa, tetno itp sama w szoku byłam. Mój rogalik kochany tyle nerwów mamusi przysporzył
Może nie mógł spać i mu się nudziło heheh JAk ja bylam z krwawieniem na IP to dr miał minę mówiącą "Czego mi kur.. przeszkadzasz po nocach" TO pani pielęgniarka się przejęła, a jak jeszcze usłyszała, że 6,5 roku się staraliśmy to już w ogóle. U mnie w szpitalu to w ogóle banda kretynów i nic więcej. Teraz go sprywatyzowali więc może coś się zmieni
Stary 2015-04-22, 07:24   #3575
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Też robiłam teraz toxo i wyszło, ze niereaktywny. Jeszcze wirus zapalenia wątroby typu B ujemny i czekam na resztę. Kurde już tsh powinno byc COś się tam obijają w tej Diagnostyce i jeszcze 2 wyniki

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Może nie mógł spać i mu się nudziło heheh JAk ja bylam z krwawieniem na IP to dr miał minę mówiącą "Czego mi kur.. przeszkadzasz po nocach" TO pani pielęgniarka się przejęła, a jak jeszcze usłyszała, że 6,5 roku się staraliśmy to już w ogóle. U mnie w szpitalu to w ogóle banda kretynów i nic więcej. Teraz go sprywatyzowali więc może coś się zmieni

Hehe poród odbierał wcześniej dlatego długo czekałam a jak robił mi usg to znów z porodówki po niego dzwonili więc raczej miał co przez noc robić
Stary 2015-04-22, 07:31   #3576
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ciesze się ze pojechałam bo teraz będę spokojniejsza.
Przyznaj się, że po prostu nie mogłaś wytrzymać z niecierpliwości i chciałaś zobaczyć bobasa wcześniej
Stary 2015-04-22, 07:43   #3577
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe poród odbierał wcześniej dlatego długo czekałam a jak robił mi usg to znów z porodówki po niego dzwonili więc raczej miał co przez noc robić
Może się wzruszył nowym obywatelem który przyszedł na świat i się przejął Twoim obywatelem

CHyba pojedziemy zobaczyć wózki do innych sklepów, bo mi się nudzi. Nie chce mi się w domu siedzieć. Juz nie mogę patrzeć na kanapę po tym jak jej przez 2 miesiące robiłam okład z siebie

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Kurde zamówiłam odżywkę Aussie i jak powąchałam ją to mnie odrzuciło, ale zaraz spróbuję. Najwyżej będzie rzyg do miski koło prysznica

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Przyznaj się, że po prostu nie mogłaś wytrzymać z niecierpliwości i chciałaś zobaczyć bobasa wcześniej
hehhe Malinka chciała cipcię zobaczyć
Stary 2015-04-22, 07:44   #3578
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Nina ja już nie pamiętam kiedy pospałam do 6.30
Ogólnie to i ja bym pewnie wstawała o dziwnych porach gdybym wcześnie spać chodziła.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 07:46   #3579
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
hihi nie no , miałam wizytę tydzień wcześniej, a i tak się małe nie chciało pokazać , zawinęło się w rogala, tyłkiem odwróciło i tyle

Cytat:
Może się wzruszył nowym obywatelem który przyszedł na świat i się przejął Twoim obywatelem

hehhe Malinka chciała cipcię zobaczyć
może się wzruszył, a to podobno jakaś drobinka się urodziła koło 2.5 kg

mala ja się już przyzwyczaiłam do myśli, że Brian będzie
Stary 2015-04-22, 07:51   #3580
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
hihi nie no , miałam wizytę tydzień wcześniej, a i tak się małe nie chciało pokazać , zawinęło się w rogala, tyłkiem odwróciło i tyle
Dobra dobra, wywalczyłaś sobie dodatkowe usg po prostu i tyle
Stary 2015-04-22, 08:10   #3581
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

może się wzruszył, a to podobno jakaś drobinka się urodziła koło 2.5 kg

To maleństwo choć moja ważyła 2910 g.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 08:17   #3582
Amelie04
Zakorzenienie

Czesc. Ja juz mam zepsuty humor z rana. Poszlam spac o 2, bo Tz postanowil sie myc w nocy a pozniej ogladal tv corka obudzila mnie o 6, ledwo zywa przysnelam na chwile i slysze huk. Wchodze do kuchni potlukla mi czajnik elektryczny cermiczny w drobny mak do tego rozlala caly karton soku...
Moze dzis listonosz przyniesie mi ten zwrot, bo chce sie zapisac do tego lekarza, a wizyta z usg i cyto 200zl
Jeszcze do tego musze modem kupic (3 z kolei) farbe do pokoju, kuchni itd. zęby naprawic i nie wiem skad wezme kase na to. ostatnio mam same pesymistyczne mysli

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-04-22 o 08:19
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 08:25   #3583
niud
Wtajemniczenie

Malinowa cieszę się że wszystko ok, a pisałam nie panikuj ;P No ale rozumiem też bym pojechała na dodatkowe usg
Jak Twój ludz ma już 13 centymetrów jestem ciekawa ile będzie miał mój za 2 tygodnie + 1 dzień =)
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 08:54   #3584
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Czesc. Ja juz mam zepsuty humor z rana. Poszlam spac o 2, bo Tz postanowil sie myc w nocy a pozniej ogladal tv corka obudzila mnie o 6, ledwo zywa przysnelam na chwile i slysze huk. Wchodze do kuchni potlukla mi czajnik elektryczny cermiczny w drobny mak do tego rozlala caly karton soku...
Moze dzis listonosz przyniesie mi ten zwrot, bo chce sie zapisac do tego lekarza, a wizyta z usg i cyto 200zl
Jeszcze do tego musze modem kupic (3 z kolei) farbe do pokoju, kuchni itd. zęby naprawic i nie wiem skad wezme kase na to. ostatnio mam same pesymistyczne mysli
:głaszcze: u mnie też do doopy nastrój; /poprawi się; )
Kurde nie mam na nic siły dziś a musze się ruszyć -w nocy się obudziłam bo bolał /twardnial mi brzuch - nie wiem czy to jakieś skurcze czy co takie dretwienie trochę; ( narazie trochę mniej boli -spróbuję się rozchodzic może przejdzie; /
Stary 2015-04-22, 09:21   #3585
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
a jak anemia w ciąży to coś się bierze czy coś? w sumie norma od 12 a ja mam 11,7 hemoglobine, bo to po niej sie stwierdza anemie
w ciąży te normy są inne

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Już po wizycie... A więc moje dziecko miało ADHD na badaniu (zjadłam połowe pączka ) podskakiwał, obracal się, stał na głowie, lekarz mówił że jeszcze takiego ewenementu nie widział nie dał sie zmierzyć wogole jako tako go zmierzył i ma 8 cm z hakiem, fotek nie mam bo nie było możliwości mu zrobić , a z gorszych wiadomości to mam skurcze wczoraj pobolewał mnie brzuch i dziś też i albo mam to od infekcji bakteryjnej albo na tle psychicznym , ale podejrzewa że od stresu przed wizytą , miałam ciśnienie 131/89 a rano 109/66, myśałam że zmniejszy mi dupka i lutkę a tu zwiększył mi dupka i magnez... no i dalej cycuś odstawałale powiedział że powie mi napewno za 2 tyg, celibatu ciąg dalszy bo skurcze są ... Jednym słowem trzeba wyciąć mi mózg na okres ciąży żebym nie przeżywała a wszystko będzie dobrze... aleee sie rozpisałam ...

dziewczyny ja w krakowie chodze do centrum leczenia niepłodności PARENS i dr.Szymik mnie prowadzi , pracuje na Kopernika, chodze na prywat i na poradnie patologii ciąży , a on dojeżdza z Bielska-Białej
gratuluję takiego rozbrykanego zdrowego synka!

Cytat:
Napisane przez Em_jK Pokaż wiadomość
Nie wiem ;(
W poprzedniej ciąży nie doszłam do etapu wagi, a tu nic gin nir mówił by było coś nie tak
nie denerwuj się lekarz by ci powiedział że coś jest nie tak

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Melduję, że jestem po wizycie Miałam czuja, będzie synek!!! Jest prześliczny, zdrowiutki i z ogrooomnym ADHD
gratuluję synka!

Cytat:
Napisane przez mijode Pokaż wiadomość
jejuuu Dziewczyny, nie sposób Was nadrobić.. nie mam kiedy Was czytać.. klub nadrabiam, ale tu nie nadążam.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt Super, że już tyle z Was wie, kogo tam nosi

u mnie dziś 17 tydzień, brzuszek się zaokrągla, od soboty czuję ruchy Dzidzi. na pewno nie są to jelita, bo czuje to nisko, na pewno tam jelit nie mam

a wizytę mam 15 maja, połówkowa. Wtedy się dowiem czy synek czy córcia
o masz usg w moje urodziny więc musi być dobre!

Cytat:
Wyczekalam się na tej IP bo akurat jakaś babeczka rodziła. . Ale wszystko jest ok. Lekarz mnie zbadał najpierw na fotelu, sprawdził szyjkę i potem zrobił usg. Z dzidzia tez ok waży 174g i nieco ponad 13 cm ale dokładnie nie dało się zmierzyć bo "ułożone w rogala" , podglądać pleć się też nie dało z tego powodu ale słyszałam serduszko i widziałam nawet szkielet dzidziusia jeśli chodzi o te bóle to normalne bo teraz się zaczyna wszystko intensywnie rozciągać a stres to tylko nasila . Ciesze się ze pojechałam bo teraz będę spokojniejsza. Dzięki kochane za kciuki

Mam brać nospe i magnez i się nie denerdenerwować.
dobrze ze się uspokoiłaś

Cytat:
Moja kolezanka dala 300zl i bylo ok..

Tak tak, po niej

Gratuluje udanych wizyt dziewczyny
Ja musze sie umowic prywatnie , zeby w koncu zbadal mnie ktos na fotelu i cytologie zrobil. Mam ekscesy z telefonem. piaty telefon, ktory nie chce sie ladowac !! No oszaleje

Z dobrych wiesci to moja Ala zaczela oswajac sie z nocnikiem. ale tez nie zawsze zdazy i jak ma pampka to woli w niego. Juz prawie tydzien odpieluchowywania... ech...

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Malinowa ciesze sie , ze jest ok
Moj dziec nigdy nie rusza sie na usg

Z tym zwrotem podatku to chyba z pol roku bede czekac
Wybaczcie moj pesymizm, ale nic nie uklada sie tak, jakbym chciala

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Sluchajcie jakies fatum chyba z tymi szafami. Najpierw ta historia z moja mama, a dzisiaj gdy kąpalam Alicje uslyszalam straszny huk. Wbiegam do pokoju, a drazek w szafie sie urwal, pod ciezarem ubran... na szafie stoi 40calowy telewizor, jeszcze do konca nie splacony, na szczescie nie spadl i nikomu nic sie nie stalo...
Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Malinowa cieszę się że wszystko ok, a pisałam nie panikuj ;P No ale rozumiem też bym pojechała na dodatkowe usg
Jak Twój ludz ma już 13 centymetrów jestem ciekawa ile będzie miał mój za 2 tygodnie + 1 dzień =)
u nas już 2gi tydzien odpieluchowania, są wpadki, wołać nie zawoła ale sama go sadzam co jakiś czas i robi od razu. a pielucha tylko do spania i na dłuższe wyjście

ps. u nas też cisza ze zwrotem : (

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 09:24   #3586
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Wyczekalam się na tej IP bo akurat jakaś babeczka rodziła. . Ale wszystko jest ok. Lekarz mnie zbadał najpierw na fotelu, sprawdził szyjkę i potem zrobił usg. Z dzidzia tez ok waży 174g i nieco ponad 13 cm ale dokładnie nie dało się zmierzyć bo "ułożone w rogala" , podglądać pleć się też nie dało z tego powodu ale słyszałam serduszko i widziałam nawet szkielet dzidziusia jeśli chodzi o te bóle to normalne bo teraz się zaczyna wszystko intensywnie rozciągać a stres to tylko nasila . Ciesze się ze pojechałam bo teraz będę spokojniejsza. Dzięki kochane za kciuki

Wiedziałam, że będzie dobrze . Ja jeszcze 8 dni czekania, ale dzisiaj wyjątkowo spokojna o dzidziusia jestem.

Cytat:
A jak składałaś PIT? Osobiście, pocztą, przez internet? Ja złożyłam przez internet i po miesiącu miałam pieniądze. Jak składałam tradycyjnie, to równe 3 miesiące czekałam.

Ja się pokłóciłam wczoraj z TŻtem i do tej pory się do siebie nie odzywamy. Czasem mam go już dość i myślę nad rozstaniem. Mam wrażenie, że to lepiej wpłynie na naszą trójkę niż takie męczenie się ze sobą, bo związkiem tego, ostatnio, nie można nazwać.
Stary 2015-04-22, 09:35   #3587
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Ja się pokłóciłam wczoraj z TŻtem i do tej pory się do siebie nie odzywamy. Czasem mam go już dość i myślę nad rozstaniem. Mam wrażenie, że to lepiej wpłynie na naszą trójkę niż takie męczenie się ze sobą, bo związkiem tego, ostatnio, nie można nazwać.
eh moja wczorajsza kłótnia z tż skończyła się tak, że musiałam jechać na IP.. stres nasilił mi te wszystkie boleści.. dobrze, że nic poważnego się nie stało bo chyba bym mu nie wybaczyła. a moja mama mu powiedziała , że jakby się coś stało to by mu jaja ucięła heh kłótnie to najgorsze co może być w ciąży.. nie widzisz możliwości dogadania się? on musi myśleć o dziecku. do mojego chyba po wczorajszym to dotrze. strasznie się przejął. mam nadzieję, że się dogadacie i obejdzie się bez takich incydentów. porozmawiajcie na spokojnie. trzymam kciuki
Stary 2015-04-22, 09:36   #3588
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Wiedziałam, że będzie dobrze . Ja jeszcze 8 dni czekania, ale dzisiaj wyjątkowo spokojna o dzidziusia jestem.

A jak składałaś PIT? Osobiście, pocztą, przez internet? Ja złożyłam przez internet i po miesiącu miałam pieniądze. Jak składałam tradycyjnie, to równe 3 miesiące czekałam.

ja mialam internetowo i na konto, miesiąc już minął jakiś czas temu, więc liczę że lada moment będą

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-04-22, 09:45   #3589
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
No nie możliwe, że przywykłaś do myśli ptaszka

Blidnes ciąża to na pewno nie czas na podejmowanie takich poważnych decyzji. Wiesz jak mnie mój wkurza Umordowała bym najchętniej czasami. Też mnie szlag trafia. Spróbuj sie uspokoić trochę

Jadę oglądac wózki hihihihihihi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 09:52   #3590
natalitka1988
wkręcona :)

Hej, Hej!!

Ja pospałam do 9:15.. ale w nocy trochę się budziłam. bo najpierw siku, a później pić.. a że nie chciało mi się wstać drugi raz to czekałam aż tż wstanie do pracy i mi przyniesie

Gratuluję chłopaczków

Mój tż jak dowiedział się płci, to zmienił swoje nastawienie.. chciał chłopca a wyszła dziewczynka... ale ucieszył się baaaardzo.... ciągle teraz pyta jak się ma księżniczka tatusia

I oczywiście pierwsze co zrobił to zadzwonił do swojej mamy... a ta w ryk... bo to pierwsza dziewczynka w ich wieeelkiej rodzinie... więc wielkie zaskoczenie ale zaznaczył,że to na 80%

Malinowa dobrze, że sprawdziłaś to na ip... lepiej iść dwa razy za dużo niż raz za mało... takie moje motto ciążowe...

Dzwoniłam do tego sklepu o ten wózek zapytać ale baba mi nie podała nazwy bo powiedziała, ze nie ma go w internecie bo to polski produkt... i bądź tu mądry...
Jak będę w tej miejscowości to wstąpię tam jeszcze raz i sama zapisze nazwe i sprawdzę w necie bo nie chce mi się wierzyć żeby nie było w necie...

Blindess kłócicie się o coś konkretnego, poważnego czy o bzdury??
na dzieciaczka źle wpływa stres.. nie zapominajcie o tym...
Stary 2015-04-22, 09:53   #3591
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

Osobiscie nie no jak mi przyjda po 3miesiacach to bedzie tragedia

Kochana nie martw sie, ja tez kloce sie sie z Tz, spimy na oddzielnych lozkach.. on ma pretensje ze sobie z jednym dzieckiem nie daje rady... tylko co mam zrobic jak ona taka niedobra...

Emylka u mnie mala tez nie wola, tylko sama siada na nocniku, czasem nie doleci to w trakcie biegu na nocnik juz jej leci.
Stary 2015-04-22, 10:00   #3592
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
No nie możliwe, że przywykłaś do myśli ptaszka

Blidnes ciąża to na pewno nie czas na podejmowanie takich poważnych decyzji. Wiesz jak mnie mój wkurza Umordowała bym najchętniej czasami. Też mnie szlag trafia. Spróbuj sie uspokoić trochę

oj tak, ja na mojego to się ostatnio tak wydarłam, że sama w szoku jestem, a w sumie jak teraz patrze to za nic go opierdz...

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Hej, Hej!!

Ja pospałam do 9:15.. ale w nocy trochę się budziłam. bo najpierw siku, a później pić.. a że nie chciało mi się wstać drugi raz to czekałam aż tż wstanie do pracy i mi przyniesie

Gratuluję chłopaczków

Mój tż jak dowiedział się płci, to zmienił swoje nastawienie.. chciał chłopca a wyszła dziewczynka... ale ucieszył się baaaardzo.... ciągle teraz pyta jak się ma księżniczka tatusia

I oczywiście pierwsze co zrobił to zadzwonił do swojej mamy... a ta w ryk... bo to pierwsza dziewczynka w ich wieeelkiej rodzinie... więc wielkie zaskoczenie ale zaznaczył,że to na 80%

Malinowa dobrze, że sprawdziłaś to na ip... lepiej iść dwa razy za dużo niż raz za mało... takie moje motto ciążowe...

Dzwoniłam do tego sklepu o ten wózek zapytać ale baba mi nie podała nazwy bo powiedziała, ze nie ma go w internecie bo to polski produkt... i bądź tu mądry...
Jak będę w tej miejscowości to wstąpię tam jeszcze raz i sama zapisze nazwe i sprawdzę w necie bo nie chce mi się wierzyć żeby nie było w necie...

Blindess kłócicie się o coś konkretnego, poważnego czy o bzdury??
na dzieciaczka źle wpływa stres.. nie zapominajcie o tym...
przypomniało mi się jak na moim poprzednim wątku koleżanka czekala na Amelkę, całą ciąże gin mówił jej że dziewczynka, a wyszedł Eryk ; )

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-04-22, 10:05   #3593
Malpka
Zakorzenienie

hej wam

ja dziś w domku z Karolem
Nastawiłam zupę ogórkową i myślę co tu na drugie zrobić, jakieś pomysły ? co wy macie na obiad?

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Już po wizycie... A więc moje dziecko miało ADHD na badaniu (zjadłam połowe pączka ) podskakiwał, obracal się, stał na głowie, lekarz mówił że jeszcze takiego ewenementu nie widział nie dał sie zmierzyć wogole jako tako go zmierzył i ma 8 cm z hakiem, fotek nie mam bo nie było możliwości mu zrobić , a z gorszych wiadomości to mam skurcze wczoraj pobolewał mnie brzuch i dziś też i albo mam to od infekcji bakteryjnej albo na tle psychicznym , ale podejrzewa że od stresu przed wizytą , miałam ciśnienie 131/89 a rano 109/66, myśałam że zmniejszy mi dupka i lutkę a tu zwiększył mi dupka i magnez... no i dalej cycuś odstawałale powiedział że powie mi napewno za 2 tyg, celibatu ciąg dalszy bo skurcze są ... Jednym słowem trzeba wyciąć mi mózg na okres ciąży żebym nie przeżywała a wszystko będzie dobrze... aleee sie rozpisałam ...

dziewczyny ja w krakowie chodze do centrum leczenia niepłodności PARENS i dr.Szymik mnie prowadzi , pracuje na Kopernika, chodze na prywat i na poradnie patologii ciąży , a on dojeżdza z Bielska-Białej
za wizytę moje też takie zwiercone było

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
a po drugie obawiam się że musiałabym brać wolne w pracy, żeby na wizytę iść do przychodni. Za dużo kombinowania by było.
.
jeśli jesteś w ciąży i jak masz wizytę w godzinach pracy to mozesz wyjść na ten czas bez konieczności odrabiania tego
mi nawet tak szefowa powiedziałą że jak coś badania,wizyty to spokojnie mogę wychodzić

Cytat:
Gosia,

Duży ten twój synek. Moje dzieciaki po 13 g ważyła, a byłam wtedy wg usg w 12t3d

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Jakieś małe są :/
nie martw sie bliźniaki zawsze trochę mniejsze jakby było coś nie tak lekarz by powiedział

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Melduję, że jestem po wizycie Miałam czuja, będzie synek!!! Jest prześliczny, zdrowiutki i z ogrooomnym ADHD
brawo
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:14   #3594
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Niby o głupoty. Ale u nas kłótnia o głupoty wygląda jak koniec świata. Wczoraj się pokłóciliśmy, bo wg niego ja jestem księżniczką, ponieważ nie chciałam przenieść 10kg przez jakieś 500m. A tłumaczyłam mu wiele razy, że lekarze mi zabraniają nosić. Poza tym, sama nie chcę dźwigać, bo miałam plamienia na początku ciąży i nie darowałabym sobie, jakby coś się stało. Zwłaszcza, że on był autem i spokojnie mógł mnie podwieźć te kilka metrów. Czasem jest troskliwy, a czasem zachowuję się, jak ostatni kretyn.
Stary 2015-04-22, 10:16   #3595
Amelie04
Zakorzenienie

Malpka ja mam dzis zeberka

Blindness echh ci faceci...
Stary 2015-04-22, 10:19   #3596
Kuapouszka
Zadomowienie

Kurcze nie wiem co robic coraz bardziej mnie boli brzuch wzięłam nospe ale nie widzę różnicy
Stary 2015-04-22, 10:23   #3597
natalitka1988
wkręcona :)

Ja mam dziś zupę wielowarzywną a na drugie szare kluski ze skwarkami i kapuchą kwaszoną

No nic strasznego się nie stanie jak jednak będzie chłopak a nie dziewczyna Pożyjemy zobaczymy

Blindess przepraszam Cię bardzo ale weź tego małża swojego porządnie w łeb walnij.. chyba mu się coś w głowie przestawiło...

Na zwrot podatku mają 3 miesiące od złożenia zeznania...
Stary 2015-04-22, 10:35   #3598
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt; ) i dwa chlopaczki wow; )
Mąż właśnie wrócił z przeglądu i trzeba 400 funtów w autko wtopić bo jakieś drążki kierownicze zużyte juz; ( ehh
no my tydzien temu wydaliśmy 800 zł, na klocki, tarcze, oleje itp

Cytat:
Chciałam dołożyć na pierwszą stronę wyprawkę dla noworodka, ale już się nie zamieściła. Kto będzie prowadził kolejną odsłonę wątku? Dalej ja czy ktoś przejmuje pałeczkę?

Uciekam spać. Pokłóciłam się z moim tż i juz cały wieczór jest do doopy.

Dobranoc!
mozesz spokojnie prowadzić następny watek
mam nadzieje ze juz sie pogodziliście

Cytat:

dobrze ze wszystko dobrze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:37   #3599
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś zupę wielowarzywną a na drugie szare kluski ze skwarkami i kapuchą kwaszoną

No nic strasznego się nie stanie jak jednak będzie chłopak a nie dziewczyna Pożyjemy zobaczymy

Blindess przepraszam Cię bardzo ale weź tego małża swojego porządnie w łeb walnij.. chyba mu się coś w głowie przestawiło...

Na zwrot podatku mają 3 miesiące od złożenia zeznania...
no domyślam się że z synka też będziesz się cieszyć, tak tylko napisałam że zdarzają się takie psikusy...

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-04-22, 10:38   #3600
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:

no i dobrze w ciazy lepiej chuchac na zimne

Cytat:
tez bym poogldadala ale tz sie nie chce jeszcze :/ tak mysle ze w ramach wakacji bede jedzdziecc za wsyztkim ;p
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości