Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-22, 10:15   #1621
NOK84
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja to jestem gadzeciara, ale nie planuje wyparzacza, bede zalewac butelki wrzatkiem po prostu.

Podgrzewacz moze kupie dopiero jak zaczna sie sloiczki, poki co szkoda kasy moim zdaniem. Chce za to kupic czajnik elektryczny w ktorym mozna ustawic temp 40st, 60st, 80st i 100st. Bedzie idealne do kaszek czy do mm.
Fajne takie czajniki są z ustawianiem temperatury ,
Ja do mleka modyfikowanego co prawda używałam wody mineralnej niegazowanej a nie wody z kranu więc taki czajnik raczej dla mnie odpada ale później jak dzieć większy to rzeczywiście może być wygodne
Podgrzewacz też na szczęście mam po Zuzi więc tylko się zniesie ze strychu jak będzie potrzebny. Choć w tym przypadku musiałam kupić 2 bo pierwszy był do kitu przegrzewał wszystko i bardzo szybko się zepsuł, dopiero drugi trafiony i drugiego dzidzia też "obskoczy"
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:17   #1622
majka242007
Zakorzenienie

O patrzcie, fajna promocja

http://akpolbaby.pl/pl/szukaj?search...t_search=&n=60
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:17   #1623
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
dziewczyny w Wójciku są fajne promocje dla dziewczynek
http://www.wojcikonline.com/index.ph...ie&rozmiary=62
i chłopców
http://www.wojcikonline.com/index.ph...ie&rozmiary=62

ech a juz miałam nic nie kupować
kurcze fajne kombinezony na zimę mają może się skuszę ...
Stary 2015-04-22, 10:21   #1624
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Nie wiedzialam ze tak sie niszcza te butelki moze faktycznie lepiej kupić sterylizator. One wszystkie dzialaja chyba na zasadzie pary?
no... tzn moja znajoma używała tych butelek takich jak już jej zszarzały... bo niby ,,nic im nie dolega,, ale dla mnie to już jakieś dziwne to takie było taka poszarzałą butle dać dziecku i często wymieniałam...
Nie znam się na sterylizatorach... Ale ten co NOK poleca wydaje się fajny
zobacz sobie:
http://www.smyk.com/tommee-tippee-el...t-niemowlaka-p
Stary 2015-04-22, 10:21   #1625
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Hejka

Macie juz upatrzone wózki dla malucha?
Ja jeszcze nie choc sklaniam sie ku bebetto
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:24   #1626
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
Fajne takie czajniki są z ustawianiem temperatury ,
Ja do mleka modyfikowanego co prawda używałam wody mineralnej niegazowanej a nie wody z kranu więc taki czajnik raczej dla mnie odpada ale później jak dzieć większy to rzeczywiście może być wygodne
Podgrzewacz też na szczęście mam po Zuzi więc tylko się zniesie ze strychu jak będzie potrzebny. Choć w tym przypadku musiałam kupić 2 bo pierwszy był do kitu przegrzewał wszystko i bardzo szybko się zepsuł, dopiero drugi trafiony i drugiego dzidzia też "obskoczy"
A jaką wodę kupowałaś? Ja używałam Żywiec Zdrój , jeszcze ja przegotowywałam ale znalazłam w rossmanie taką wodę kupiłam jedną... Nie trzeba jej przegotowywać, wystarczy podgrzać... Co o niej sądzicie? Jakies doświadczenia???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg woda.jpg (15,7 KB, 2 załadowań)
Stary 2015-04-22, 10:24   #1627
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
no... tzn moja znajoma używała tych butelek takich jak już jej zszarzały... bo niby ,,nic im nie dolega,, ale dla mnie to już jakieś dziwne to takie było taka poszarzałą butle dać dziecku i często wymieniałam...
Nie znam się na sterylizatorach... Ale ten co NOK poleca wydaje się fajny
zobacz sobie:
http://www.smyk.com/tommee-tippee-el...t-niemowlaka-p
Pewnie po jakims czasie ten plastik sie topi od wrzatku i dlatego. ... widocznie para nie dziala tak drastycznie

Hmmm drogie to pieroństwo :-P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 10:27   #1628
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze fajne kombinezony na zimę mają może się skuszę ...
no i cena też spoko, chociaż chyba jest jeszcze promocja w Coccodrillo sprawdź sobie ja kupiłam teraz kombinezon przeceniony z 229zł na 79,99zl - fajny

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Pewnie po jakims czasie ten plastik sie topi od wrzatku i dlatego. ... widocznie para nie dziala tak drastycznie

Hmmm drogie to pieroństwo :-P
no też cena mnie zaskoczyła... Ale przelicz sobie co 1,5mies butelka po 25zł + smoczek przez gdzieś pewnie 2lata to wyjdzie taniej kupić to ustrojstwo...
Stary 2015-04-22, 10:28   #1629
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiedzialam ze tak sie niszcza te butelki moze faktycznie lepiej kupić sterylizator. One wszystkie dzialaja chyba na zasadzie pary?
chyba wszystkie są parowe choć przez te 3 lata kiedy ja kupowałam może coś się zmieniło, mi butelki się nie niszczyły tak szybko, częściej smoczki wymieniałam niż butle

Cytat:
Dziękuję za link skoro polecasz to solidnie się nad nim zastanowię. No ja tak właśnie wyparzałam... To jakaś masakra była Mała też często jadla a mało co 2,5godz gdzieś... Więc wcześniej sobie ustawiałam budzik, robiłam mieszankę, ona akurat się budziła, karmiłam ją, odbijałam, przewijałam bo praktycznie zawsze kupka była po karmieniu, kładłam spać, i do kuchni, myłam butelkę, wyparzałam, i zanim zasnęłam to może spalam po 40minut i znów budzik dzwonił Rewelacja normalnie haha
Podgrzewacza na pewno nie kupuje, miałam dla Mai i użyłam być może 2 razy. Był zbędny dla mnie.
No właśnie a ja z tych co sobie lubią pospać więc robiłam tak w wyparzarce miałam przygotowane butle, a do tego w podgrzewaczu miałam nastawioną jedną butlę z przegotowaną wcześniej wodą dokładnie odmierzoną na porcje. Jak mała się budziła to mąż schodził na dół wsypywał mieszankę i jedzonko gotowe, wyciągał butle z wyparzarki wlewał wodę, wstawiał do podgrzewacza i znów czekało na dosypanie mieszanki i było gotowe i tak w kółko. A rano zbierałam butelki z nocy porządnie je myłam wodą i takim płynem specjalnym (chyba NUK) i wszystkie ładowałam do wyparzarki na raz. Dla nas taki system był wygodny - pozwalał trochę dłużej pospać

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Hejka

Mój czeka na strychu po Zuzi więc tylko znieść i odświeżyć ale to jeszcze za wcześnie
Stary 2015-04-22, 10:28   #1630
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
A jaką wodę kupowałaś? Ja używałam Żywiec Zdrój , jeszcze ja przegotowywałam ale znalazłam w rossmanie taką wodę kupiłam jedną... Nie trzeba jej przegotowywać, wystarczy podgrzać... Co o niej sądzicie? Jakies doświadczenia???
Czego to nie wymysla :-P te wszystkie wody źródlane to to samo co kranowa przepuszczona przez filtr hepa.....
Stary 2015-04-22, 10:34   #1631
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Też Żywiec i też wcześniej przegotowywałam sobie cały garnek a potem tylko podgrzewałam tyle ile mi było potrzebne. tej z rossmana nie próbowałam więc nie mogę ocenić - a jak ona cenowo wychodzi?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Czego to nie wymysla :-P te wszystkie wody źródlane to to samo co kranowa przepuszczona przez filtr hepa.....
źródlane tak, ale mineralne chyba już nie.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 10:35   #1632
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie też mam filtr do wody Brita stosujemy go na co dzień w domu ale czy dla maluszka by się nadał chyba bezpieczniej tą wodę już kupować i gotować... albo tą z rossmana i nie gotować ... nie wiem...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brita.jpg (28,8 KB, 0 załadowań)
Stary 2015-04-22, 10:38   #1633
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
no i cena też spoko, chociaż chyba jest jeszcze promocja w Coccodrillo sprawdź sobie ja kupiłam teraz kombinezon przeceniony z 229zł na 79,99zl - fajny[COLOR="Silver"]
widziałam też mi się podobały tylko właśnie nie wiem jaki rozmiar wybrać bo Zuzia długa była bardzo i mimo że urodzona na koniec września to kombinezon na 74 już w połowie zimy był "ciasnawy"
a teraz trudno przewidzieć czy dzieć też taki długi będzie...
Stary 2015-04-22, 10:38   #1634
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Też Żywiec i też wcześniej przegotowywałam sobie cały garnek a potem tylko podgrzewałam tyle ile mi było potrzebne. tej z rossmana nie próbowałam więc nie mogę ocenić - a jak ona cenowo wychodzi?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

teraz jest w promocji za 1,79 za 1litr... Normalna cena to 2,29zl za 1litr... Kupię kilka do szpitala , będę tam mleko też dawać z butli bo po cc tak szybko pokarmu nie naprodukuję.
Ale potem już w domu chyba wrócę do Zywca, kupi się 5l baniak , przegotuję i przeleję do baniaka i będzie na gotowo do podgrzania...
Stary 2015-04-22, 10:39   #1635
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
no właśnie też mam filtr do wody Brita stosujemy go na co dzień w domu ale czy dla maluszka by się nadał chyba bezpieczniej tą wodę już kupować i gotować... albo tą z rossmana i nie gotować ... nie wiem...
no ja też mam britę i dla nas super ale dla noworodka i tak będę kupować butelkową i przegotowywać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 10:40   #1636
Anev0
Zakorzenienie

ja nie wiem myślę wózek używany albo nowy chciałabym porzadna spacerówe

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:40   #1637
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:

Zywiec zdroj to woda zrodlana tak samo ta z rosmana moge sie zalozyc natomiast mineralna chyba nie wskazana dla niemowlaka a poza tym jak zagotujesz to ci sie sporo syfu wytrąci
Stary 2015-04-22, 10:40   #1638
Anev0
Zakorzenienie

Z butelek chciałam Dr browna kolezanka mi poleciła i myslałam o wyparzaniu wrzatkiem,

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-04-22, 10:43   #1639
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam też mi się podobały tylko właśnie nie wiem jaki rozmiar wybrać bo Zuzia długa była bardzo i mimo że urodzona na koniec września to kombinezon na 74 już w połowie zimy był "ciasnawy"
a teraz trudno przewidzieć czy dzieć też taki długi będzie...
ja sobie zrobiłam ,,przeliczenie,, jak do Mai, ją rodziłam na początku lipca, teraz urodzę na początku sierpnia, mała była maleńka. Więc chyba giganta nagle nie urodzę i wzięłam kombinezon na r 68 z Cocodrillo a już w prezencie dostałam kombinezon na r74 więc mam dwa a na r62 mam śpiworek... Myślę że wykorzystam wszystko albo choć część... W tej cenie bralam w ciemno... Przekalkulowałam jedynie ,,na oko,, Potem w październiku lezka by mi się zakręciła żeby dać 229zł za sam kombinezon... Z reszta, zaraz porobię fotki wam wrzucę.. Bo kupilam też butki zimowe w r 001 i w r 002 przecenione chyba z 35zł na 9,99zł też z Cocodrillo i spodnie zimowe r68 z 129zł na 19,90... Jestem bardzo zadowolona z jakości...

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
no ja też mam britę i dla nas super ale dla noworodka i tak będę kupować butelkową i przegotowywać
no, wg mnie to też jest chyba najrozsądniejsze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 10:46   #1640
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem myślę wózek używany albo nowy chciałabym porzadna spacerówe
o to jak porządną spacerówkę to w smyku masz teraz promocję na maclaren spacerówkę
zauroczyła mnie
Stary 2015-04-22, 10:46   #1641
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Ale potem już w domu chyba wrócę do Zywca, kupi się 5l baniak , przegotuję i przeleję do baniaka i będzie na gotowo do podgrzania...
tak sie chyba najbardziej oplaca
Stary 2015-04-22, 10:49   #1642
SugarbabyLove
Zakorzenienie

witam sie w poludnie. wrocilam z zakupow niedawno.
obiad powoli szykuje.. ze znajoma przez tel godzine gadalam
namowilyscie mnie haha kupilam proszek sensitiv ale ten tani i plyn do tego i bede testowac jak bede prac ciuszki zobaczymy czy beda faktycznie fajniejsze po nim.. jesli tak.. to bede przez pare miesiecy go uzywac a pozniej bede mieszac z naszym najwyzej bo pozniej to sie bedzie wspolne pranie robilo a nie specjalnie osobno pare ciuszkow prac

Cytat:
Napisane przez IwonaS Pokaż wiadomość
Witam się wcześnie rano, dzisiaj przypada mi badanie po obciążeniu glukozą, napój smaczny po dodaniu cytryny jak lemoniada teraz muszę siedzieć 2h ale dam rade. A tak sie bałam tego badania, mam nadzieję że wyniki nie będą najgorsze☺
oo to mowisz nie jest tak zle..

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
hej. a ja od 3 nie śpię, tylko płacze. Tak mi plecy dokuczają i ta noga, że już nie wiem jak się ułożyć. TŻ mi masował, ale to ulga na chwilę. Ach najgorzej jest w nocy. ja już po śniadaniu, ale póki co nie wstaje nawet.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Witajcie ja sie rozchorowalam, chyba gdziec cos mnie przewialo :-( jestem nie do zycia :-( wczoraj wieczorem zrobil sie ze mnie wrak czlowieka a mala za to nadrabiala i szalala jak tylko mogla ale mimo to szybko sie wylaczylam z rzeczywistosci po herbatce z miodem i cytryna, a maz co chwile sie budzil i patrzyl czy wszystko ok ze mna bo jak zwykle zaczyna przezywac, wiec dzis sie nie wyspal... A ja juz sie lepiej czuje, na popoludnie do pracy wiec wieczorem pewnie znow padne... A ogolnie to u mnie juz pralka od rana chkdzi, na obiadek przygotowalam frytki do smazenia i beda chyba z gyrosem ;-) a na sniadanko nalesniki z dzemem byly ;-)

Ojejku widze obie chorobliwe
duzo zdrowka wypoczywajcie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
ja ostatnio też się mega głodna budzę nie wiem jak wytrzymam w piątek tyle godzin na czczo bo idę na tą glukozę + jeszcze pół godziny na euthyrox
ja tez az sie boje tego a bede miala 15.5 robione

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Dzien dobry ..
Wczoraj był wtorek , dzień masakra . Dziś jest środa , oby było lepiej .
Obiadu nie robię , na wczorjaszym rosole bedzie pomidorówka . Dziś kończe urządzać pokoik Zuzi i Adasia . Lóżeczko już stoi

Mam teraz podobne podejscie , no moze w zwyjatkiem proszku bo przez pierwszy rok bede uzywac ten dla dzieci . Ale z reszta sie zgadzam

Aliczka masakra jaka sytuacja . Teraz nie wiadomo juz komu ufac skoro nawet lekarzowi po studiach nie można
moja bratnia dusza podobne myslenie mamy
hihi ... mniam pomidorówka daj tależyk co

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Padam , urobiłam się jak głupia . Jeszcze tylko naczynia pomyję i zupe dokończę , kłade Młodego i sama ide spać

Ja do szpitala wezme piżamę ze spodniami . Nie lubie koszul , pierwsza dobę kiedy najbardzije sie krwawi bede w koszuli ale potem zaloze spodnie , a jak ktos sie bedzie czepial to puszcze mimo uszu .
ja tez wole pizame wlasnie ze spodniami taka tez mam zapakowana nie lubie koszul nocnych czesto spie w dresach

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Do mleka z piersi tez sie przydadza, przynajmniej u mnie, bo mam zamiar sciagac i chce zeby maz tez karmil. Nie chce byc uwiazana to raz, a dwa chce zeby tz nawiazywal wiez z coreczka

Takze wczoraj ogladalam asortyment Nuka i zdecydowalam, ze na poczatek kupie dwie butelki szklane, jedna 120ml, druga 240ml i smoczki wlasnie z ta najmniejsza dziurka czylj do wody albo mleka z piersi. Chce butelki szklane, bo beda bardziej higieniczne i latwe do wyparzenia. A jak mala zacznie sama chwytac butelke to kupi sie z tworzywa, bo sa lzejsze i jak rzuci nia to nic sie nie rozbije.

Jedyny dylemat mam czy brac lateksowe czy silikonowe. Czytalam wczoryj o zaletach i wadach jednych i drugich i nie wiem... podobno najlepiej imituja piers smoczki lateksowe, a z drugiej strony z silikonowych troszke trudniej sie pije przez co maluch sie nie zniecheca do piersi (slyszalam, ze jak maluszki pija z butelki to pozniej przy piersi sie denerwuja, ze trzeba sie napracowac )

Wiec moze na poczatek silioonowe poki maluch nie ma zabkow... a pozniej lateksowe...
bardzo dobra decyzja tez jestem ZA szklanymi. mam juz jedna taka duza teraz bede kupowac jeszcze jedna małą wlasnie sa mega dobre bo nie robi sie osad na nich latwo je umyc
Stary 2015-04-22, 10:49   #1643
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Zywiec zdroj to woda zrodlana tak samo ta z rosmana moge sie zalozyc natomiast mineralna chyba nie wskazana dla niemowlaka a poza tym jak zagotujesz to ci sie sporo syfu wytrąci
a juz ci mowię bo mam jedną kupioną...

babydream woda dla niemowląt od urodzenia 1l- niegazowana
Naturalna woda mineralna ze źródeł skalnych parku krajobrazowego Hoher Flaming
Odpowiednia dla przygotowania żywności dla niemowląt.
Nie wymaga przegotowania
odpowiednia dla diety ubogiej w sód
jest gotowa do użytku
neutralna w smaku
nasycona dwutlenkiem węgla
niskomineralizowana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 10:51   #1644
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
mam ten sam \wode do kawy czy herbaty z niego gotuje wlasnie, nie prosto z kranu..
i na cherbatki czy grysiki dla dzidzi tez bede z tej wody gotowac
Stary 2015-04-22, 10:52   #1645
Anev0
Zakorzenienie

Majka ładna ale jak nic się nie zmieni to chce bumbleride indie jak fundusze pozwolą ale to odległe czasy jak mały bedzie pewnie siedział

A co do gondolki pomysłu brak

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-04-22, 10:54   #1646
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
ja kupuję dokładnie taką
http://www.niam.pl/en/ots/1050-woda_...oj_niegazowana
wydaje mi się że to jest niskozmineralizowana ale jednak nie źrodłana choć nie wiem.... sprawdzę jak będę w domu
w każdym razie ta na pewno ma atest dla dzieci - a nie wszystkie go mają a poza tym moja pediatra twierdziła że dla niemowlaka jest jak najbardziej ok - więc ja się tego trzymam
Stary 2015-04-22, 10:54   #1647
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
to są takie czajniki ale ze mnie blondi ... daj no jakiegoś linka
Ja też wrzątkiem zalewałam butelki . Maje karmiłam mlekiem modyfikowanym. I te butelki szybko jakby szarzały ? Często kupowałam nowe... Raz na miesiąc czy jakoś tak. A słyszałam że wyparzacz nie daje takich ,,skutków,, że butelka szarzeje i niszczeje tak jakby...
Sa sa Jak bede robic rozeznanie to wrzuce Ci linki, obiecuje, ze bede o Tobie pamietac

Co do poszarzalych butelek - dlatego ja na poczatek kupie szklane. Higieniczne i nie beda szarzec po wyparzaniu Poki malutka nie bedzie sama trzymac butelki to moim zdaniem szklana bedzie idealna.

Cytat:
Hejka

Ja nadal nie wiem. Mysle nad mura 4 plus i nad jedo fyn.

Cytat:
Moim zdaniem szkoda kasy... ja bede podgrzewac zywca.

Cytat:
O dokladnie taki mam plan jak wprowadze mm i zaczna sie kaszki, dlatego ten czajnik bedzie tez idealny

Edytowane przez Nicole`_
Czas edycji: 2015-04-22 o 10:57
Nicole`_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 10:57   #1648
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Majka ładna ale jak nic się nie zmieni to chce bumbleride indie jak fundusze pozwolą ale to odległe czasy jak mały bedzie pewnie siedział

A co do gondolki pomysłu brak
Ja kupię wózek 3w1 poki co... Ale przy Mai jak juz miała jakieś 1,5roku też spacerówkę dokupowałam... Wózek mieliśmy Xlander , super fajny, górski ale ciężki był dla mnie bardzo... A mieszkaliśmy na 2 piętrze bez windy. Potem ta spacerówka już dla niej zbyt głęboka była i kupiłam chicco... Bardzo fajna, lekka, składana, bardzo z niej byłam zadowolona.
Teraz kupimy wózek raczej ten co zdjęcie niżej .. A potem też raczej kupię spacerówke już taką pod większego dzieciaczka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Laret_Imitacja-Lnu_ulotka.jpg (59,3 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-04-22, 10:58   #1649
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupuję dokładnie taką
http://www.niam.pl/en/ots/1050-woda_...oj_niegazowana
wydaje mi się że to jest niskozmineralizowana ale jednak nie źrodłana choć nie wiem.... sprawdzę jak będę w domu
w każdym razie ta na pewno ma atest dla dzieci - a nie wszystkie go mają a poza tym moja pediatra twierdziła że dla niemowlaka jest jak najbardziej ok - więc ja się tego trzymam
tą sama braliśmy...
Stary 2015-04-22, 11:02   #1650
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry
Tak was czytam i ze mnie to chyba jest jakaś patomatka minigdy nie przyszło nawet do głowy wyparzanie butelek po każdym użyciu, wyparzalam może raz w tygodniu, nie mówiąc już o tym ze do mm używałam zwykłej wody z kranuoczywiście przegotowanej

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:

Wody mineralnej dziecko to nawet nie może ewentualnie tylkoźródlana

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości