Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-22, 14:42   #1741
kasperka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Yyy... do strony producenta wrzucałam link chwile wcześniej, a u Sroki pod głównym postem są komentarze, tam znajdujesz numer 34 i masz o Ziajce mineralnej
Mam
Ale wstyd
Wybacz
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 14:55   #1742
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Mam
Ale wstyd
Wybacz
A nie ma problemu
Chociaż zwątpiłam przez chwilę czy czegoś nie namotałam
W ogóle koleżanka, przez którą trafiłam do Sroki, mówiła, że zawsze trzeba czytać komentarze pod postem, bo tam dużo więcej niż w samym poście jest

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 14:59   #1743
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
A nie ma problemu
Chociaż zwątpiłam przez chwilę czy czegoś nie namotałam
W ogóle koleżanka, przez którą trafiłam do Sroki, mówiła, że zawsze trzeba czytać komentarze pod postem, bo tam dużo więcej niż w samym poście jest
Aaa widzisz!
Ja u Sroki nigdy komentarzy nie czytałam
Człowiek jednak uczy się całe życie
Stary 2015-04-22, 15:36   #1744
roxana_lu
Zakorzenienie

Ale ktoś tu pisał, ze Sroka pisze przychylnie tak jak jej ktoś gadżetami zarzuci :P ze tak naprawdę te jej porównania jakos super nie sa... Która to pisała ?!

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 15:41   #1745
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 15:42   #1746
SugarbabyLove
Zakorzenienie

A ja nie wiem o kim.mowa 😂
Stary 2015-04-22, 16:21   #1747
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ale ktoś tu pisał, ze Sroka pisze przychylnie tak jak jej ktoś gadżetami zarzuci :P ze tak naprawdę te jej porównania jakos super nie sa... Która to pisała ?!
Gosia
Stary 2015-04-22, 16:41   #1748
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Gosia

Tez mi sie tak wydawało ale pewności nie miałam...
Wiec sama juz nie wiem co mam o tej sroce myślec

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-22, 16:49   #1749
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Co tu taka cisza co
Stary 2015-04-22, 16:54   #1750
moniska139
Zadomowienie

Dziewczyny oszaleję. W młodego coś wstąpiło i zachowuje się jak te dzieci z super niani. Krzyczy i wszystko jest źle i tak od 13. Płakać mi się już chce
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 17:29   #1751
NOK84
Raczkowanie

Ja z kosmetyków kąpielowych na co dzień używałam całe 2 - tak ze minimalizm u mnie był. Stosowałam żel do ciała i włosów z Nivea baby ale ten w białym opakowaniu a po kąpieli mleczko nawilżające z tej samej serii i to wystarczyło. Jak raz na czas widziałam ze skóra za sucha jest to miałam awaryjna emulsje do kąpieli z oilatum i w tym czasem wykapałam i było w porządku. Do pielęgnacji pupy najzwyklejszy linomag + małe pudełeczko sudocremu w razie wypadku ale był nam kompletnie nie potrzebny, na potowki nic nie doradze bo Zuzia nie miała. Husteczki

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Husteczki miałam z Nivea soft a potem te z rossmanna.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Tez mi sie tak wydawało ale pewności nie miałam...
Wiec sama juz nie wiem co mam o tej sroce myślec
O a ja to nawet nie wiem kto to
NOK84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 17:31   #1752
kasperka
Zakorzenienie

Chyba przesadziłam dziś ze sprzątaniem

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
No właśnie podobno jej "płacą" za przychylne opinie, ale nie wiem czy to prawda
Stary 2015-04-22, 17:31   #1753
NOK84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oszaleję. W młodego coś wstąpiło i zachowuje się jak te dzieci z super niani. Krzyczy i wszystko jest źle i tak od 13. Płakać mi się już chce
Może ma po prostu gorszy dzień albo zbiera go jakieś choróbsko. Zuzia tak czasem ma przed chorobą ze jest nie do zniesienia bez powodu i dopiero na drugi dzień widać ten powód w postaci grypy
Stary 2015-04-22, 17:37   #1754
mms_22
Zakorzenienie

Hej Nie było mnie od wczoraj, a tu tyle nadrabiania Spróbuję Was nadrobić, ale jak coś pominę to przepraszam...

U nas dzisiaj piękna pogoda, a mnie coś głowa boli źle zaczęłam dzisiejszy dzień, bo obudziliśmy się z mężem po 7, a że miał na 11 do pracy, to mogliśmy trochę poleniuchować... Tylko mi włączyła się jakaś głupawka i zaczęliśmy się wygłupiać, aż w pewnym momencie mąż (zupełnie przez przypadek) uderzył mnie ręką w podbrzusze... fakt faktem kołdra zamortyzowała trochę uderzenie, ale mega się przestraszyłam... nie wspomnę już o mężu... był tak przerażony, że szok... w sumie nic mnie w tym miejscu nie bolało i nie boli, ale z tego strachu zaczęła boleć mnie głowa...
Na szczęście Mały rusza się tak jak zwykle w ciągu dnia, więc mam nadzieję, że jakoś nie odczuł tego uderzenia...

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 17:52   #1755
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Hej Nie było mnie od wczoraj, a tu tyle nadrabiania Spróbuję Was nadrobić, ale jak coś pominę to przepraszam...

U nas dzisiaj piękna pogoda, a mnie coś głowa boli źle zaczęłam dzisiejszy dzień, bo obudziliśmy się z mężem po 7, a że miał na 11 do pracy, to mogliśmy trochę poleniuchować... Tylko mi włączyła się jakaś głupawka i zaczęliśmy się wygłupiać, aż w pewnym momencie mąż (zupełnie przez przypadek) uderzył mnie ręką w podbrzusze... fakt faktem kołdra zamortyzowała trochę uderzenie, ale mega się przestraszyłam... nie wspomnę już o mężu... był tak przerażony, że szok... w sumie nic mnie w tym miejscu nie bolało i nie boli, ale z tego strachu zaczęła boleć mnie głowa...
Na szczęście Mały rusza się tak jak zwykle w ciągu dnia, więc mam nadzieję, że jakoś nie odczuł tego uderzenia...
O kurcze to faktcznie musiałaś nieźle najeść się strachu! Ale dobrze że nic się nie stało

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Mam pytanko, czy lepiej kupić specjalne podpaski poporodowe np bella mama, czy zwykle podpaski always też się nadadzą?
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 18:07   #1756
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
O kurcze to faktcznie musiałaś nieźle najeść się strachu! Ale dobrze że nic się nie stało

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Mam pytanko, czy lepiej kupić specjalne podpaski poporodowe np bella mama, czy zwykle podpaski always też się nadadzą?
Na pierwsze kilka dni te duże podkłady poporodowe czy jak to się zwie a potem już zwykle podpaski szły w ruch. Ja używałam najzyklejszych z bell. Z alwaysami nie powiem bo może raz w życiu ich używałam, ale wydaje mi się że każde bardziej chłonne się sprawdzą.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 18:16   #1757
NOK84
Raczkowanie

Cytat:

Ja miałam właśnie te bella mama bo na początku krwawienie jest rzeczywiście bardzo obfite a po kilku dniach używałam juz takich "zwykłych" jak przy okresie
Stary 2015-04-22, 18:45   #1758
Mravka
Zadomowienie

Hej Kobietki
Dziękuje za kciuki odnośnie wizyty.
Ogólnie wyjątkowo długo dzisiaj tam siedziałam. Jak lekarz usłyszał moje wielkanocne przeboje to chwycił się za głowę,że ja to wiecznie coś
Ale z konkretów...niezle mi ciśnienie podskoczyło jak dłuższą chwilę nie mógł odnalezc pikawy Małego. Jezdził po tym brzuchu i jezdził,a tam tylko moje tętno. Napędził mi trochę stracha. Ale oczywiście bezpodstawnie ,bo w końcu się udało złapać w totalnie dziwnym miejscu Musiał się cwaniak jakoś wcisnąć.
Jedyne co to dr stwierdził,że nie podoba Mu się ,że mam za nisko łożysko. Będziemy to obserwować i kontrolować,ale stwierdził,że powinno być wyżej. Generalnie nic z tym mam nie robić,oprócz tego,że nie hojraczyć . Spacerować owszem, ale nie maratony .

Za to w Kappahlu wyhaczyłam dla Robsona jeansy i sweterek, a dla Tymka rampersa

http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl...nplagg/686808/ tyle,że ja je kupiłam za 50zł
http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl...nplagg/722371/ to za 35ł upolowałam
a rampersa nie mogę znalezc na stronie,ale wygląda dokładnie jak ten
http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl...nplagg/155960/ tylko mój jest biały w niebieskie gwiazdki

Dopiero zlądowałam do domu i nogi mam ....no właśnie tam :P

mms
czasem w ferworze głupawki zdarzają się takie akcje,ale najważniejsze ,że nic poważnego się nie stało. Myślę,że mąż już będzie meeega przewrażliwiony na takie żarty

beaciorq ja kupuje te wielkie "narty". Na początku wydawały mi się gigantyczne,ale potem naprawdę przekonałam się,że to dobra opcja. Normalne podpaski nie dałyby rady. Do tego majty z siatki i heja, strój wyjściowy jak się patrzy

kasperka nie szalej z porządkami,bo wiesz....potem się cierpi przez to . Mam nadzieję,że okien nie myłaś

moniska wiesz każdy ma czasem gorszy dzień,wiec może i Mały wstał lewą nogą. Domyślam się,że takie dni są wykańczające psychicznie,bo człowiek już sam nie wie co zrobić. pamiętaj jednak,że jutro jest nowy dzień i pewnie wszystko wróci do normy!

vea dobrze,że wizyta doszła do skutku szkoda,że odnowiło Ci się to paskudztwo. Na nadzerke nic w ciązy nie dają? kurcze...to co pozostaje?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 18:46   #1759
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Helloooo...
Ale mnie dzis brzuch napingala... Pojechałam z TŻ do Zary z ciuchami i mowi do mnie "to wejdź sobie do H&M cos kupic dzieciom"... I uwierzycie, ze zrezygnowałam ?! Szybkie zakupy w Tesco i do domu...
Aaaa wypralam dzisiaj te ciuszki dla małej, nie bede ich prasować, schowam pachnące do szafki i poczekają na lipiec na kolejne pranie i wtedy juz prasowanie. Od razu lepszy zapach z szuflad!
A prałaś już w proszku/płynie dla dzieci czy teraz w normalnym, a potem w lipcu w tym dla dzieci? Bo ja chyba też zrobię taką wstępna przepiórkę niektórych rzeczy.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 19:08   #1760
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
A prałaś już w proszku/płynie dla dzieci czy teraz w normalnym, a potem w lipcu w tym dla dzieci? Bo ja chyba też zrobię taką wstępna przepiórkę niektórych rzeczy.

Prałam w proszku i płynie dla dzieci w jelpie chyba (jednorazowe saszetki kupiłam na razie)

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-22, 19:13   #1761
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A mi siostra uszyje coś takiego dla synka z tym ze pościel będzie do wózka i poduszka,będzie tak płaska jak kocyk
Piękne

Cytat:
Gosia. Ja mimo to będę się nią sugerować, bo tak czy siak, wie więcej niż ja

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

Myślałam dzisiaj o Tobie, że się od wczoraj nie odzywałaś. Mnie też kiedyś uderzył w brzuch i potem schizowałam, ale nic się nie stało
Na badaniu u lekarza też w sumie uciskają brzuch i nic się nie dzieje

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki
Dziękuje za kciuki odnośnie wizyty.
Ogólnie wyjątkowo długo dzisiaj tam siedziałam. Jak lekarz usłyszał moje wielkanocne przeboje to chwycił się za głowę,że ja to wiecznie coś
Ale z konkretów...niezle mi ciśnienie podskoczyło jak dłuższą chwilę nie mógł odnalezc pikawy Małego. Jezdził po tym brzuchu i jezdził,a tam tylko moje tętno. Napędził mi trochę stracha. Ale oczywiście bezpodstawnie ,bo w końcu się udało złapać w totalnie dziwnym miejscu Musiał się cwaniak jakoś wcisnąć.
Jedyne co to dr stwierdził,że nie podoba Mu się ,że mam za nisko łożysko. Będziemy to obserwować i kontrolować,ale stwierdził,że powinno być wyżej. Generalnie nic z tym mam nie robić,oprócz tego,że nie hojraczyć . Spacerować owszem, ale nie maratony .

Za to w Kappahlu wyhaczyłam dla Robsona jeansy i sweterek, a dla Tymka rampersa

http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl...nplagg/686808/ tyle,że ja je kupiłam za 50zł
http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl...nplagg/722371/ to za 35ł upolowałam
a rampersa nie mogę znalezc na stronie,ale wygląda dokładnie jak ten
http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl...nplagg/155960/ tylko mój jest biały w niebieskie gwiazdki

Dopiero zlądowałam do domu i nogi mam ....no właśnie tam :P

mms
czasem w ferworze głupawki zdarzają się takie akcje,ale najważniejsze ,że nic poważnego się nie stało. Myślę,że mąż już będzie meeega przewrażliwiony na takie żarty

beaciorq ja kupuje te wielkie "narty". Na początku wydawały mi się gigantyczne,ale potem naprawdę przekonałam się,że to dobra opcja. Normalne podpaski nie dałyby rady. Do tego majty z siatki i heja, strój wyjściowy jak się patrzy

kasperka nie szalej z porządkami,bo wiesz....potem się cierpi przez to . Mam nadzieję,że okien nie myłaś

moniska wiesz każdy ma czasem gorszy dzień,wiec może i Mały wstał lewą nogą. Domyślam się,że takie dni są wykańczające psychicznie,bo człowiek już sam nie wie co zrobić. pamiętaj jednak,że jutro jest nowy dzień i pewnie wszystko wróci do normy!

vea dobrze,że wizyta doszła do skutku szkoda,że odnowiło Ci się to paskudztwo. Na nadzerke nic w ciązy nie dają? kurcze...to co pozostaje?
Oo to nieciekawie z tym łożyskiem, musisz więcej odpoczywać !
Zakupy widzę udane

Ja wróciłam dopiero niedawno do domu, u teściowej było fajnie, poleżałam na huśtawce w słoneczku mm pięknie. I dostałam wielkie pudło ciuchów od 62 wzwyż
Stary 2015-04-22, 19:26   #1762
kasperka
Zakorzenienie

Mravka widzę, że poszalałaś trochę w sklepie
Jeśli chodzi o moje sprzątanie dziś to okien nie myłam, ale wspinałam się na drabinie itd
Okna moje wołają o pomstę do nieba, ale nie będę ich sama myła ... Już postanowione, że wynajmę firmę zajmującą się tym i tyle

A Ty z tym łożyskiem to też powinnaś się oszczędzać ...

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-04-22 o 19:27 Powód: Blad
Stary 2015-04-22, 19:29   #1763
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Gosia. Ja mimo to będę się nią sugerować, bo tak czy siak, wie więcej niż ja
Ja szczerze mówiąc zrazilam sie do jej opisów po tym jak znalazlam nieaktualne informacje dotyczące niektórych kosmetyków. Strikte chodzi o palmers i niby to ze maja szkodliwe substancje podczas gdy widocznie calkowicie zmienili sklad bo te co ja mam nie zawieraja niczego takiego

A dziewczyny tak ogólnie to jak sie czujecie? Macie jakies uciazliwe dolegliwosci ktore powoduja ze lezycie i nie macie na nic sily? Ja codziennie mam mega niestrawności problemy jelitowe i nudności naprawdę ciezko mi funkcjonować chociaz bywają lepsze dni.... nie moge sie doczekać sierpnia ) oby maluszek wynagrodzil mi te wszystkie bóle
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-22, 19:33   #1764
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja szczerze mówiąc zrazilam sie do jej opisów po tym jak znalazlam nieaktualne informacje dotyczące niektórych kosmetyków. Strikte chodzi o palmers i niby to ze maja szkodliwe substancje podczas gdy widocznie calkowicie zmienili sklad bo te co ja mam nie zawieraja niczego takiego

A dziewczyny tak ogólnie to jak sie czujecie? Macie jakies uciazliwe dolegliwosci ktore powoduja ze lezycie i nie macie na nic sily? Ja codziennie mam mega niestrawności problemy jelitowe i nudności naprawdę ciezko mi funkcjonować chociaz bywają lepsze dni.... nie moge sie doczekać sierpnia ) oby maluszek wynagrodzil mi te wszystkie bóle
Ja ogólnie muszę przyznać, że zaobserwowałam u siebie spadek formy
Myślałam, że to pod koniec dopiero tak będzie, a to już teraz mam mało siły, jak sprzątam czy cokolwiek w domu robię to pózniej cała obolała jestem
Stary 2015-04-22, 19:36   #1765
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mogę narzekać, czasem tylko szybko się męczę przy spacerze np, ale ogólnie czuję się bardzo dobrze żadnych dolegliwości poza dusznościami, które dość szybko mijają.
Stary 2015-04-22, 19:47   #1766
beatrix28
Zadomowienie

hej mamusie
Ostatnio nie mam czasu na neta, ciagle cos..dzis dostalam troszke ciuszkow, ale aparat mi padl,moze jutro Wam wstawie,kupilam raptem cazki i obcinacz do paznokci w pepco,szczoteczki i grzebyszka nie bylo...termometra do wanienki nie kupuje poprzednie tak mi plynami zaszly ze sie zniechecilam...
co do plynow do kapieli jak dziecko nie ma problemow skornych to ze startu nie kupowalabym Oilatum,a parafina ktora jest w nim zawarta niekoniecznie sluzy na plus..kosmetyki mam z hippa,chesteczki tez 2paczki ale na pozcatek ida tez pampersa a potem cala reszta,nie lubie tylko Bobini i Huggies starsznie sie mydla,ble.babydream byly calkiem ok.

jesli smoczki i butle to preferuje Nuk'a,
jesli proszek to tylko lovela.pralam do 2latek a potem coraz czesciej w normalnym.
Aliczka88 doczytalam Twoja historie z przeziebieniem,mia lam tak samo, z puentą: radz sobie sama..z tym antybiotykiem, ktory Ci przepisali to rzeczywiscie jakas kpina..
beaciorq mi dokucza zgaga ,czasami bole plecow,ogolnie przytylam tyle co na brzuchu,rece i nogi wygladaja jak nie w ciazy..ale mimo to w udach czuje sie jakas grubsza...
Roxana,majka czy dobzre rozumiem ze bedziecie 2x prac to samo>?
ja prasuje ale majtki i skarpetki nie,na chwile obecna to nawet pizam nie prasuje ale jak wpadne w ferow bodowo-spioszkowy to pojade wszystko hurtem
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 19:52   #1767
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

Mnie kregoslup boli, najgorzej wieczorem ale ogolnie daje rade gonic za 2 latkiem i ogarniac mieszkanie, ogrod itp, oby tak dalej

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 19:56   #1768
majka242007
Zakorzenienie

Wróciłam...
Miałam dowcipne badanie ze względu na ból po stosunkach o którym pisałam w K.... Jest wszystko ok. Szyjka długa , zamknięta. Dostałam dodatkowo magnes+B6 do jedzenia i witaminki mam co dzień brać. Ponoć przejdzie.

Mam zrobić na następną wizytę krzywą cukrową, na czczo i mogę wcisnąć trochę cytryny i po dwóch godz powtórka.

Po cc powiedziała że wypisze mnie po 3dobach pełnych leżenia więc mega się cieszę że nie będę tam kwitła 5dni , warunek oczywiście że dzidziuś będzie zdrowy i żółtaczka przejdzie szybko.

TZ nie może wynająć pokoju ze mną w szpitalu. W naszym nie ma takiej możliwości ale może być z nami bez ograniczenia i jeśli sobie nie życzę to pielęgniarki nie zabiorą dzidziusia... Więc też się w sumie cieszę bo może być z nami cały czas i mi pomagać, lekarka powiedziała że nawet o 23 może wracać do domku dopiero

Przy cc lekarka będzie skoro mam życzenie więc umówimy się na początku lipca na poród by był wtedy gdy i ona ma dyżur... Tak więc wstępnie zaplanowany na 3 sierpnia

Tz może dostać opiekę na mnie w i ona mu wystawi L4 w dniu wypisu ze szpitala... 14 dni... Na pobyt w szpitalu ma 2dni ustawowe wolnego za ur dziecka i ten 1 dzień weźmie urlop więc też się cieszę bo urlopu nie będzie wykorzystywać musiał.

Nie podglądaliśmy maluszka ... Ale i tak zadowolona z wizyty jestem.

Cytat:
Przy juniorze stosowałam HIPP... Natomiast zaciekawiła mnie ta bioderma i jeszcze wiem, ze z la roche possay chyba maja dla niemowląt (ale pewności nie mam).
Mi pasują produkty tych firm wiec na pewno zapisuje na tapecie, zeby sprawdzić
to daj znać chętnie poznam opinie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Tez bede stawiala na Hipp.

Czym sie rozni oliwka i oliwka do masazu? I przyznam, ze oprocz oliwki juz nie mialam zamiaru kupowac balsamu, bo przeciez oliwka bede natluszczac skore.

Ja bede korzystala z plynu, bo zmiekcza tkaniny.

Wlasnie chusteczki... tu jeszcze firmy nie wybralam.

Roxana, uwielbiam bioderme i la roche posay, ale nie wybiore ich dla Malutkiej, bo to jednak nowosc, wole cos sprawdzonego od lat I stad padnie na hipp. Poza tym dopiero jak beda problemy ze skora to przejde na produkty apteczne...
Nie kochana, oliwka nie nawilża skóry oliwka zatrzymuje wodę w skórze i przy dłuższym stosowaniu może ją wręcz przesuszyć Oliwkę stosowała będę po kąpieli wieczorem na mokre ciałko i główkę... ładnie wetrę ją i potem wytrę skórę ręczniczkiem i wyczeszę główkę. Różni się od oliwki do masażu konsystencją , do masażu jest żelowa. Przy kolkach poleca się wykonywanie masażu brzuszka ok 5 razy dziennie ale nie gdy już boli brzuszek tylko w ciągu dnia.

Rano po kąpieli ,,na sucho,, będę stosowała balsam nawilżający.

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Weszlam na strone hipp i widze, ze maja tez chusteczki - miala je ktoras z was?
Maja ale w składzie Huggies są dużo lepsze.... Hipp nawet do tej pory Mai kupuję czasem - fajne są. Ale dla niemowlaczka wezmę Huggies...

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Alantan:
Krem nawilża (+ ++)
  • nie pozostawia tłustego filmu
  • dla skóry całego ciała
  • wyjątkowo dobrze nawilża skórę
Maść natłuszcza (++ +++)
  • pozostawia "tłusty plasterek" (wazelina), dzięki czemu pozwala dłużej wnikać substancjom czynnym w głąb skóry
  • dla skóry całego ciała i na błony śluzowe
  • dobrze natłuszcza i nawilża skórę

A które wybierasz chusteczki? Bo mi TŻ ostatnio przyniósł po 3 paczki, 3 różne rodzaje;d hehe promocja była;d
No ja na gemini to tylko dorzucam do koszyka....;d Też chyba wybiorę hipp, ewentualnie babydream no i pozostaje jakiś krem z filtrem.
Muszę poczytać czy Pharmaceris B 50 nadaje się od urodzenia.
Cyliz tego co piszesz rozumiem że jest alantan krem i alantan maść tak? Więc kupić mam alantan krem...

A to nie wiem czy jest jakaś różnica między rodzajami ... ale mi sprawdzała sklad tych takich w kolorowe ciapki...
A krem z filtrem po co ci? Chcesz używać od razu? Przecież dzidziusia nie można i tak na słońce wystawiać po to jest też budka w gondoli z filtrem i parasol na słońce z filtrem... Chyba każda marka wózków ma to już... A filtry są dosyć ciężkie na skórze i za długo ich trzymać na buzi nie wolno, zwlaszcza u niemowlaka... Jak już to poleciłabym coś z apteki...

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
mam troszkę nadrabiania...
ale najpierw idę po powrocie obiad wstawić i młodą kapustkę z koperkiem

A które huggiesy? te zielone natural care czy pure? Czy nie ma znaczenia bo i te i te są dobre?

co do kosmetyków dla dzidzi też stawiam jak na razie na Hipp
no właśnie ja sprawdzałam skład tych kolorowych w ciapki... Ale nie wydaje mi się że tam jakaś różnica będzie... pewnie w zielonych więcej aloesu... ale nie wiem//

Cytat:
Jakoś mega się nie znam, ale jak szukałam filtrów dla Żuka, to szukałam ifno o każdym składniku I wyszło mi, że oba wrzucone kremy są dobre i bezpieczne
Teraz pewnie bym Ci nie była w stanie wytłumaczyć dlaczego, ale wtedy sprawdziłam, wyszło mi, że są ok i tego się trzymam.

Zresztą Sroka robiła analizy - można poczytać - http://www.srokao.pl/2013/05/filtry-...la-dzieci.html

o Ziajce komentarz 34 i Pharmaceris 57
Ja szczerze mówiąc Sroce nie wierzę za bardzo... Oczywiście nie będę jej tutaj oczerniała itd ale konsultowałam jej składy z Gosia i jeszcze z jedna koleżanką kosmetologiem... Różnie o nich mówi... Dziewczyny też mówiły że z blogów jest kasa i często się zdarza że ktoś dostaje pieniążki za to że daną markę opisze dobrze... Tu w tym przypadku również kilka różnic zauważyłam albo były po prostu ominięte niektóre kosmetyki i ich składy w taki sposób by nakierować na produkt z innej marki...

Cytat:
Gosia... ale tak jak wyżej napisałam, konsultowałam wszystko z innym kosmetologiem jeszcze...
Drugi raz babrać się z tym nie będę , decyzję podjęłam po prawie 2 miesiącach sprawdzania składów i opini na różnych stronkach... Już wybrałam...

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
hej mamusie
Ostatnio nie mam czasu na neta, ciagle cos..dzis dostalam troszke ciuszkow, ale aparat mi padl,moze jutro Wam wstawie,kupilam raptem cazki i obcinacz do paznokci w pepco,szczoteczki i grzebyszka nie bylo...termometra do wanienki nie kupuje poprzednie tak mi plynami zaszly ze sie zniechecilam...
co do plynow do kapieli jak dziecko nie ma problemow skornych to ze startu nie kupowalabym Oilatum,a parafina ktora jest w nim zawarta niekoniecznie sluzy na plus..kosmetyki mam z hippa,chesteczki tez 2paczki ale na pozcatek ida tez pampersa a potem cala reszta,nie lubie tylko Bobini i Huggies starsznie sie mydla,ble.babydream byly calkiem ok.

jesli smoczki i butle to preferuje Nuk'a,
jesli proszek to tylko lovela.pralam do 2latek a potem coraz czesciej w normalnym.
Aliczka88 doczytalam Twoja historie z przeziebieniem,mia lam tak samo, z puentą: radz sobie sama..z tym antybiotykiem, ktory Ci przepisali to rzeczywiscie jakas kpina..
beaciorq mi dokucza zgaga ,czasami bole plecow,ogolnie przytylam tyle co na brzuchu,rece i nogi wygladaja jak nie w ciazy..ale mimo to w udach czuje sie jakas grubsza...
Roxana,majka czy dobzre rozumiem ze bedziecie 2x prac to samo>?
ja prasuje ale majtki i skarpetki nie,na chwile obecna to nawet pizam nie prasuje ale jak wpadne w ferow bodowo-spioszkowy to pojade wszystko hurtem
no a co kretinos z nas?

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:

a ja to już nawet nie piszę co mi się dzieje ... Tu dźga tam kuje tu boli tam smyra... Czekam do sierpnia cierpliwie i odpoczywam... Już nie narzekam bo wszyscy w koło pomyslą że jestem śmiertelnie chora a nie w ciąży.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 20:01   #1769
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość

Oo to nieciekawie z tym łożyskiem, musisz więcej odpoczywać !
Zakupy widzę udane

Ja wróciłam dopiero niedawno do domu, u teściowej było fajnie, poleżałam na huśtawce w słoneczku mm pięknie. I dostałam wielkie pudło ciuchów od 62 wzwyż
No w sumie czystym przypadkiem akurat miła Pani wywieszała coś w dziale SALE no i jak tu nie wziąć A ten rampers-piżamka jakie to małe! w porównaniu z ubraniami Robsona...jak sobie pomyślę,że Rob pływał w 56 to...mam ochotę się rozpłakać(te hormony )

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Mravka widzę, że poszalałaś trochę w sklepie
Jeśli chodzi o moje sprzątanie dziś to okien nie myłam, ale wspinałam się na drabinie itd
Okna moje wołają o pomstę do nieba, ale nie będę ich sama myła ... Już postanowione, że wynajmę firmę zajmującą się tym i tyle

A Ty z tym łożyskiem to też powinnaś się oszczędzać ...
No w sumie to chyba 2 rzecz którą kupiłam dla Tymka. Do tej pory nie przejrzałam zapasów po Robie i tak nie chce przegiąć.
Ooo drabina,no ładnie . CO do firmy to świetny pomysł.
Powiem Ci,że jednego dnia też tak poszalałam ze sprzątaniem i myślałam,że padne...Aż mi się słabo zrobiło ,a brzuch ciągnał. Sama byłam na siebie zła za to.
Właśnie mam chyba taki syndrom jak Ty i Roksana...że bym sprzątała non stop . Jak teraz nie było TZ 2 dni to tak odpicowałam mieszkanie....szkoda,że jutro pewnie nie będzie śladu
A powiedz jak tam parkietowy temat? coś sie posunęło?(mam nadzieję,że nie wbije kija w mrowisko tym pytaniem)

Cytat:

Ogólnie to jestem taka lekko sklapciała. Jak nie wpadne w wir zajęć to potem jakoś ciężko mi się ogarnąć. Chodzenie po kilku minutach sprawia,że ciągnie mnie brzuch i przestaje być fajnie. Ogólnie czuje się dojechana . Też się nie mogę doczekać sierpnia.
Nie wiem jak sypiacie w nocy,ale ja ostatnio śpie jakby mi wiadro grochu wsypali pod materac. Kręcę się ,nie moge miejsca znalezc, w każdej pozycji niewygodnie.
Z Robsonem byłam na chodzie do samego końca, ściany malowałam przed porodem, a teraz...jak geriatria.

Swoją drogą dzisiaj osiedlowa ekipa rodziców zauważyła,że jestem w ciąży . Jakież było ich zdziwienie,że to 6 mc. Jedna mama się śmiała ze mnie,że widziała mój sprint wczoraj( Rob wlazł mi na jakiś wysoki murek i nie było czasu na człapanie) i nie przypuszczała,że mogę tak biegać w ciąży
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 20:10   #1770
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Ogólnie to jestem taka lekko sklapciała. Jak nie wpadne w wir zajęć to potem jakoś ciężko mi się ogarnąć. Chodzenie po kilku minutach sprawia,że ciągnie mnie brzuch i przestaje być fajnie. Ogólnie czuje się dojechana . Też się nie mogę doczekać sierpnia.
Nie wiem jak sypiacie w nocy,ale ja ostatnio śpie jakby mi wiadro grochu wsypali pod materac. Kręcę się ,nie moge miejsca znalezc, w każdej pozycji niewygodnie.
Z Robsonem byłam na chodzie do samego końca, ściany malowałam przed porodem, a teraz...jak geriatria.
Jak bym siebie widziała... w pierwszej ciąży rewelacja, teraz wrak człowieka... Nic tylko leżeć i pachnieć i czekać na sierpień...
A co do sprzatania też tak mam że ,,latam na szmacie,, dzień w dzień... Jakoś nie umiem usiedzieć gdy wiem że coś jest do zrobienia... I czasem właśnie ten brzuch tak ciągnie albo jak pochodzę za długo... b;eee
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości