![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
A nie ma problemu
![]() Chociaż zwątpiłam przez chwilę czy czegoś nie namotałam ![]() W ogóle koleżanka, przez którą trafiłam do Sroki, mówiła, że zawsze trzeba czytać komentarze pod postem, bo tam dużo więcej niż w samym poście jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja u Sroki nigdy komentarzy nie czytałam ![]() Człowiek jednak uczy się całe życie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
Ale ktoś tu pisał, ze Sroka pisze przychylnie tak jak jej ktoś gadżetami zarzuci :P ze tak naprawdę te jej porównania jakos super nie sa... Która to pisała ?!
![]()
#1745 |
Rozeznanie
|
![]()
#1746 |
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem o kim.mowa 😂
#1747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
Tez mi sie tak wydawało ale pewności nie miałam... Wiec sama juz nie wiem co mam o tej sroce myślec ![]()
#1749 |
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza co
#1750 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny oszaleję. W młodego coś wstąpiło i zachowuje się jak te dzieci z super niani. Krzyczy i wszystko jest źle i tak od 13. Płakać mi się już chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Raczkowanie
|
Ja z kosmetyków kąpielowych na co dzień używałam całe 2 - tak ze minimalizm u mnie był. Stosowałam żel do ciała i włosów z Nivea baby ale ten w białym opakowaniu a po kąpieli mleczko nawilżające z tej samej serii i to wystarczyło. Jak raz na czas widziałam ze skóra za sucha jest to miałam awaryjna emulsje do kąpieli z oilatum i w tym czasem wykapałam i było w porządku. Do pielęgnacji pupy najzwyklejszy linomag + małe pudełeczko sudocremu w razie wypadku ale był nam kompletnie nie potrzebny, na potowki nic nie doradze bo Zuzia nie miała. Husteczki
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Husteczki miałam z Nivea soft a potem te z rossmanna. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- O a ja to nawet nie wiem kto to
![]() |
#1752 | |
Zakorzenienie
|
Chyba przesadziłam dziś ze sprzątaniem
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Raczkowanie
|
Może ma po prostu gorszy dzień albo zbiera go jakieś choróbsko. Zuzia tak czasem ma przed chorobą ze jest nie do zniesienia bez powodu i dopiero na drugi dzień widać ten powód w postaci grypy
#1754 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() U nas dzisiaj piękna pogoda, a mnie coś głowa boli ![]() Na szczęście Mały rusza się tak jak zwykle w ciągu dnia, więc mam nadzieję, że jakoś nie odczuł tego uderzenia...
#1755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Mam pytanko, czy lepiej kupić specjalne podpaski poporodowe np bella mama, czy zwykle podpaski always też się nadadzą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1756 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1758 |
Zadomowienie
|
Hej Kobietki
![]() ![]() Dziękuje za kciuki odnośnie wizyty. Ogólnie wyjątkowo długo dzisiaj tam siedziałam. Jak lekarz usłyszał moje wielkanocne przeboje to chwycił się za głowę,że ja to wiecznie coś ![]() Ale z konkretów...niezle mi ciśnienie podskoczyło jak dłuższą chwilę nie mógł odnalezc pikawy Małego. Jezdził po tym brzuchu i jezdził,a tam tylko moje tętno. Napędził mi trochę stracha. Ale oczywiście bezpodstawnie ,bo w końcu się udało złapać w totalnie dziwnym miejscu ![]() Jedyne co to dr stwierdził,że nie podoba Mu się ,że mam za nisko łożysko. Będziemy to obserwować i kontrolować,ale stwierdził,że powinno być wyżej. Generalnie nic z tym mam nie robić,oprócz tego,że nie hojraczyć ![]() Za to w Kappahlu wyhaczyłam dla Robsona jeansy i sweterek, a dla Tymka rampersa ![]() http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl...nplagg/686808/ tyle,że ja je kupiłam za 50zł ![]() http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl...nplagg/722371/ to za 35ł upolowałam ![]() a rampersa nie mogę znalezc na stronie,ale wygląda dokładnie jak ten http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl...nplagg/155960/ tylko mój jest biały w niebieskie gwiazdki ![]() Dopiero zlądowałam do domu i nogi mam ....no właśnie tam :P mms czasem w ferworze głupawki zdarzają się takie akcje,ale najważniejsze ,że nic poważnego się nie stało. Myślę,że mąż już będzie meeega przewrażliwiony na takie żarty ![]() beaciorq ja kupuje te wielkie "narty". Na początku wydawały mi się gigantyczne,ale potem naprawdę przekonałam się,że to dobra opcja ![]() ![]() kasperka nie szalej z porządkami,bo wiesz....potem się cierpi przez to . Mam nadzieję,że okien nie myłaś ![]() moniska wiesz każdy ma czasem gorszy dzień,wiec może i Mały wstał lewą nogą. Domyślam się,że takie dni są wykańczające psychicznie,bo człowiek już sam nie wie co zrobić. pamiętaj jednak,że jutro jest nowy dzień i pewnie wszystko wróci do normy! vea dobrze,że wizyta doszła do skutku ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prałam w proszku i płynie dla dzieci ![]()
![]() |
#1761 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na badaniu u lekarza też w sumie uciskają brzuch i nic się nie dzieje ![]() Cytat:
![]() Zakupy widzę udane ![]() Ja wróciłam dopiero niedawno do domu, u teściowej było fajnie, poleżałam na huśtawce w słoneczku mm pięknie. I dostałam wielkie pudło ciuchów od 62 wzwyż ![]()
![]() |
#1762 |
Zakorzenienie
|
Mravka widzę, że poszalałaś trochę w sklepie
![]() ![]() Jeśli chodzi o moje sprzątanie dziś to okien nie myłam, ale wspinałam się na drabinie itd ![]() Okna moje wołają o pomstę do nieba, ale nie będę ich sama myła ... Już postanowione, że wynajmę firmę zajmującą się tym i tyle ![]() A Ty z tym łożyskiem to też powinnaś się oszczędzać ... ![]() Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-04-22 o 19:27 Powód: Blad |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dziewczyny tak ogólnie to jak sie czujecie? Macie jakies uciazliwe dolegliwosci ktore powoduja ze lezycie i nie macie na nic sily? Ja codziennie mam mega niestrawności problemy jelitowe i nudności naprawdę ciezko mi funkcjonować chociaz bywają lepsze dni.... nie moge sie doczekać sierpnia ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że to pod koniec dopiero tak będzie, a to już teraz mam mało siły, jak sprzątam czy cokolwiek w domu robię to pózniej cała obolała jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1766 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
Ostatnio nie mam czasu na neta, ciagle cos..dzis dostalam troszke ciuszkow, ale aparat mi padl,moze jutro Wam wstawie,kupilam raptem cazki i obcinacz do paznokci w pepco,szczoteczki i grzebyszka nie bylo...termometra do wanienki nie kupuje poprzednie tak mi plynami zaszly ze sie zniechecilam... co do plynow do kapieli jak dziecko nie ma problemow skornych to ze startu nie kupowalabym Oilatum,a parafina ktora jest w nim zawarta niekoniecznie sluzy na plus..kosmetyki mam z hippa,chesteczki tez 2paczki ale na pozcatek ida tez pampersa a potem cala reszta,nie lubie tylko Bobini i Huggies starsznie sie mydla,ble.babydream byly calkiem ok. jesli smoczki i butle to preferuje Nuk'a, jesli proszek to tylko lovela.pralam do 2latek a potem coraz czesciej w normalnym. Aliczka88 doczytalam Twoja historie z przeziebieniem ![]() beaciorq mi dokucza zgaga ,czasami bole plecow,ogolnie przytylam tyle co na brzuchu,rece i nogi wygladaja jak nie w ciazy..ale mimo to w udach czuje sie jakas grubsza... Roxana,majka czy dobzre rozumiem ze bedziecie 2x prac to samo>? ja prasuje ale majtki i skarpetki nie,na chwile obecna to nawet pizam nie prasuje ale jak wpadne w ferow bodowo-spioszkowy to pojade wszystko hurtem ![]()
#1767 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Wróciłam...
Miałam dowcipne badanie ze względu na ból po stosunkach o którym pisałam w K.... Jest wszystko ok. Szyjka długa , zamknięta. Dostałam dodatkowo magnes+B6 do jedzenia i witaminki mam co dzień brać. Ponoć przejdzie. Mam zrobić na następną wizytę krzywą cukrową, na czczo i mogę wcisnąć trochę cytryny i po dwóch godz powtórka. Po cc powiedziała że wypisze mnie po 3dobach pełnych leżenia ![]() TZ nie może wynająć pokoju ze mną w szpitalu. W naszym nie ma takiej możliwości ale może być z nami bez ograniczenia i jeśli sobie nie życzę to pielęgniarki nie zabiorą dzidziusia... Więc też się w sumie cieszę bo może być z nami cały czas i mi pomagać, lekarka powiedziała że nawet o 23 może wracać do domku dopiero Przy cc lekarka będzie skoro mam życzenie więc umówimy się na początku lipca na poród by był wtedy gdy i ona ma dyżur... Tak więc wstępnie zaplanowany na 3 sierpnia ![]() Tz może dostać opiekę na mnie w i ona mu wystawi L4 w dniu wypisu ze szpitala... 14 dni... Na pobyt w szpitalu ma 2dni ustawowe wolnego za ur dziecka i ten 1 dzień weźmie urlop więc też się cieszę bo urlopu nie będzie wykorzystywać musiał. Nie podglądaliśmy maluszka ... Ale i tak zadowolona z wizyty jestem. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Rano po kąpieli ,,na sucho,, będę stosowała balsam nawilżający. Cytat:
Cytat:
A to nie wiem czy jest jakaś różnica między rodzajami ... ale mi sprawdzała sklad tych takich w kolorowe ciapki... A krem z filtrem po co ci? Chcesz używać od razu? Przecież dzidziusia nie można i tak na słońce wystawiać po to jest też budka w gondoli z filtrem i parasol na słońce z filtrem... Chyba każda marka wózków ma to już... A filtry są dosyć ciężkie na skórze i za długo ich trzymać na buzi nie wolno, zwlaszcza u niemowlaka... Jak już to poleciłabym coś z apteki... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Drugi raz babrać się z tym nie będę , decyzję podjęłam po prawie 2 miesiącach sprawdzania składów i opini na różnych stronkach... Już wybrałam... ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() |
#1769 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ooo drabina,no ładnie ![]() Powiem Ci,że jednego dnia też tak poszalałam ze sprzątaniem i myślałam,że padne...Aż mi się słabo zrobiło ,a brzuch ciągnał. Sama byłam na siebie zła za to. Właśnie mam chyba taki syndrom jak Ty i Roksana...że bym sprzątała non stop ![]() A powiedz jak tam parkietowy temat? coś sie posunęło?(mam nadzieję,że nie wbije kija w mrowisko tym pytaniem) Cytat:
![]() Nie wiem jak sypiacie w nocy,ale ja ostatnio śpie jakby mi wiadro grochu wsypali pod materac. Kręcę się ,nie moge miejsca znalezc, w każdej pozycji niewygodnie. Z Robsonem byłam na chodzie do samego końca, ściany malowałam przed porodem, a teraz...jak geriatria. Swoją drogą dzisiaj osiedlowa ekipa rodziców zauważyła,że jestem w ciąży ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do sprzatania też tak mam że ,,latam na szmacie,, dzień w dzień... Jakoś nie umiem usiedzieć gdy wiem że coś jest do zrobienia... I czasem właśnie ten brzuch tak ciągnie albo jak pochodzę za długo... b;eee
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.