![]() |
#31 |
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
Dot.: Aparat... modny??
z tego co wiem można sobie zrobić kryształowy aparat. kosztuje 2 razy drożej niż normalny ale jest praktycznie niezauwazalny.
ja tez kiedys mialam taki zdejmowany aparat ![]() Aparat to wg mnie bardzo fajna sprawa! Ahh i zapytaj sie koniecznie czy nie mozesz miec takiego zdejmowanego. Jeżeli to ma Cie krempowac to lepszy taki niz zaden ![]() Karolina Maria nie jestem pewna ale to chyba koszt 2-3 tys za taki normalny
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
to zalezy u jakiej orto. Ja za jeden łuk płaciłam 1300 zł. (metalowy)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
droga autorko wątku! ja mam aparat już pół roku i strasznie szybko mi ten czas leciał. wg.mnie aparat nie jest żadnym obciachem ani tym bardziej powodem do śmiechu. robisz to dla swojego uśmiechu. założysz-zrozumiesz ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Dzięki wielkie za odpowiedź. Przymierzam sie do paratu,ale jakoś mnie cena przeraża, a do tego comiesięczne wizyty...no zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Dziewczyno,co Cię obchodzi czy modne czy nie! Noszę aparat i jestem z tego powodu bardzo zadowolona,napewno nie cofnęłabym czasu,to jest ŚWIETNA RZECZ! Zęby miałam koszmarne,ortodontka sama była zdziwiona że mi tak wyrosły. Noszę 9 miesięcy dół i zęby na dole od dawna mam już piękne,prościutkie,natomi ast górę noszę 5 miesięcy i też jest bardzo ok
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Na Twoim miejscu ani chwili bym sie nie zastanawiala. Jesli Twoich rodzicow na to stac, to zakladaj, nie pozalujesz. Mojego TZ-a poznalam jako "aparacika", a jego mlodsza siostra teraz nosi aparat i na brak zainteresowania ze strony plci przeciwnej nie narzeka, takze nie ma sie co przejmowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
zeby najwazniejsze! jesli rodzice moga CI to zapewnic to sie nie wahaj tylko zakladaj, a pozniej bedziesz miala usmiech jak gwiazdy hollywood
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Aparaty lingwalne są bardzo drogie i dość mało ortodontów w Polsce zakłada takie aparaty. Na tej stronie można trochę poczytać o tego rodzaju aparatach, jest też cennik, u nich kosztuje 3800 zł. http://www.soldent.pl/cennik.htm
Co do tematu nie warto się przejmować tym czy aparaty są modne czy nie, po zdjęciu aparatu przekonasz się, ze warto było go nosić ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Zakładaj aparat dopóki Twoi rodzice chcą sponsorować
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
aparat lingwalny mogą zakładać osoby tylko z małymi wadami. ja na początku koniecznie chciałam porcelanowy,mniej widoczny i taki zamówiłam,ale stwierdziłam że metalowy jest fajniejszy i wcale nie pobrzydza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak na poważnie, to chyba nie aparat decyduje, że ktoś się w Tobie zakocha lub nie. Tak, aparat na zębach jest modny. Zdrowie jest zawsze w modzie. Zdrowy rozsądek także. Aparat równa się zdrowie i równa się zdrowemu rozsądkowi , także sama widzisz - jest modny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
dziękuje gajla ![]() ps. nawet taka dziewczyna z aparatem podobno jest atrakcyjniejsza bo dba o swoje zdrowie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Ja będę mieć aparat jak dostanę miesiączkę
![]()
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Natalko mam ten sam problem! 13 lat i wszystkie zęby, nawet mądrości! Będę mieć usuwane 4 stałe zęby i dopiero wtedy aparat.
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
kurde już się trochę przyzwyczaiłam do tego że będe mieć ten aparart. tylko dentystka powiedziała ze nie mogę mieć takiego kosmetycznego. mam nadzieje ze chociaz bede mogła miec zmieniane gumki>.?? jak myslicie? zapomniałam zapytac.. mam nadzieje ze bede mogła mieć takie kolorowe gumki?? kurde bardzo bym chciała!! to trochę urozmaica... fajnie by było. mam nadzieje ze mi kazą...:P a poza tym to aparat strasznie mi się podoba u kogos na zebach ale jesli juz to dotyczy mnie to jest gorzej...;/;
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Aparat zawsze jest modny.
![]() Ja mam Damona 3 i będę go nosiła połowę krócej, mniej boli leczenie i mniej go widać, bo nie ma gumek i na pół przezroczyste kostki. Zapytaj ortodontki - może założy Ci go po przyzwoitej cenie. ![]() Warto się poświęcić. Ja po miesiącu byłam już tak do niego przyzwyczajona, że nie wyobrażałam sobie siebie bez "blach" na zębach. Moi znajomi tak samo ![]()
Wszystkie na ciele znaki Zapis bezcennych chwil Jak z pamiętnika kartki Kropek i kresek szyfr Mapa wspomnień i krętych dróg Szkielet utwardza mi W klatce z kości mięsień wiotki Pulsuje, przyspiesza rytm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem aparat wyglada super
![]() w pewnym sensie taka bizuteria na zebiska :P czasem jestem zla ze mam proste hie hie :P |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
no ja nie mam wady takiej zebym miała krzywe ząbki. poprostu troche wczesniej nie dbalam o zabki i troche poleciało. teraz musze miec aparat zeby miec ładne zabki i aby nie było sladu po usuniętych zabkach. troszeczke ida mi tylko do przodu ale to minimalnie. ortodatka powiedziala jednak ze nie moge miec kosmetycznego tylko metalowy ale o gumki nie pytałam bo nie wiedziałam ze to wchodzi w sklład metalowego. mam nadzieje ze bede mogła miec....
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Mnie też chcą zaśrubować w aparat (i pewnie im się to uda). Niby nie powinnam się przejmować, bo później będę miała przecież ładne i zdrowe zęby, ale jakoś nie mogę się przekonać...
![]()
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
czasami może warto podjąć trudną decyzję. Mam nadzieje że te druty nie beda mnie szpecic>. zobaczymy.... mam nadzieje ze gumeczki bede mogła miec.
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Zakładac aparaty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
kurde chyba trudno się do nich przyzwyczaic... chyba coś dziwnego ma się na poczatku w buzi. własnie dzowniłam do mojej ortodontki. miałam zgłosic sie zaraz po powrocie(wróciłam wczoraj). powiedziałam ze mam przyjsc w 3 tygodniu wrzesnia bo maja remont... może to i lepiej... ale cóż co się wlecze to nie uciecze... a o gumeczki spytam przy okazji wizyty. mam nadzieje ze bede mogła miec.. jak nie to poradze się innego ortodąty..
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Dziwna moda. Chociaż mnie samej przydałby się aparat na zeby bo są trochę krzywe, ale niestety jest za drogi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
ja naszczesnie mam takie szczescie ze rodzice maja troche kasy więc korzystam. a jak to z zakdładaniem? czytałam ze wczesniej nosi sie jakies gumki a pozniej gopiero druty jeszcze;/;/; ?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.