Aparat... modny?? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-07, 10:23   #31
TuRQoUiS
TuR. Towarzyska und Roztropna.

Dot.: Aparat... modny??

z tego co wiem można sobie zrobić kryształowy aparat. kosztuje 2 razy drożej niż normalny ale jest praktycznie niezauwazalny.

ja tez kiedys mialam taki zdejmowany aparat ale to było dawno. miałam baaaaardzo krzywe zeby... teraz niby nie są idealne ale jest bardzo dobrze. moge sobie zrobic stały (nad czym sie zastanawiam cały czas) ale tylko dla lekkiej korekty.

Aparat to wg mnie bardzo fajna sprawa! Ahh i zapytaj sie koniecznie czy nie mozesz miec takiego zdejmowanego. Jeżeli to ma Cie krempowac to lepszy taki niz zaden

Karolina Maria nie jestem pewna ale to chyba koszt 2-3 tys za taki normalny

178cm
jest- 71,4
CEL I- 68 kg
CEL II- 64 kg
CEL III- 61 kg
cel ostateczny- 58 kg

TuRQoUiS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-07, 16:33   #32
kasiam_a77
Raczkowanie

GG do kasiam_a77

to zalezy u jakiej orto. Ja za jeden łuk płaciłam 1300 zł. (metalowy)
kasiam_a77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-07, 16:37   #33
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina Maria Pokaż wiadomość
Mam pytanie, jaki jest koszt aparatu? Poczytam sobie potem wątek o aparatach,ale jak możecie dajcie znać ile trzeba liczyc na aparat...
średnio 1700 za jeden łuk (zwykły metalowy) te dyskretniejsze są droższe oczywiście

droga autorko wątku!
ja mam aparat już pół roku i strasznie szybko mi ten czas leciał. wg.mnie aparat nie jest żadnym obciachem ani tym bardziej powodem do śmiechu. robisz to dla swojego uśmiechu. założysz-zrozumiesz a jak zdejmiesz i zobaczysz efekty będziesz szczęśliwa, że się zdecydowałaś nie ma się co kryć i krępować. aparaty są teraz bardzo powszechne i nawet zwykły druciak ładnie się prezentuje. kiedyś na zębach nosiło się prawdziwe chomąta poczytaj sobie wątek "aparaty ortodontyczne II" i dołącz do nas - aparatek
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 08:16   #34
Karolina Maria
Zadomowienie

GG do Karolina Maria

Dzięki wielkie za odpowiedź. Przymierzam sie do paratu,ale jakoś mnie cena przeraża, a do tego comiesięczne wizyty...no zobaczymy
Stary 2007-08-08, 09:01   #35
SoBeautiful
Raczkowanie

Dziewczyno,co Cię obchodzi czy modne czy nie! Noszę aparat i jestem z tego powodu bardzo zadowolona,napewno nie cofnęłabym czasu,to jest ŚWIETNA RZECZ! Zęby miałam koszmarne,ortodontka sama była zdziwiona że mi tak wyrosły. Noszę 9 miesięcy dół i zęby na dole od dawna mam już piękne,prościutkie,natomi ast górę noszę 5 miesięcy i też jest bardzo ok Warto czasem pocierpieć z bólu dla tego efektu co do ceny to ja zapłaciłam 1200 za jeden łuk,razem wiadomo. Polecam,naprawdę warto,a przykrych komentarzy nikt mi jeszcze nie mówił,przeciwnie
SoBeautiful jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-09, 18:11   #36
natalka2106
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolina Maria Pokaż wiadomość
Mam pytanie, jaki jest koszt aparatu? Poczytam sobie potem wątek o aparatach,ale jak możecie dajcie znać ile trzeba liczyc na aparat...
ja płace za aparat 1500zł za górę i 1500 za dół(=3000zł) + dodatkowo 50 zł wizyta co miesiąc;/;/
natalka2106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-09, 18:17   #37
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey

Na Twoim miejscu ani chwili bym sie nie zastanawiala. Jesli Twoich rodzicow na to stac, to zakladaj, nie pozalujesz. Mojego TZ-a poznalam jako "aparacika", a jego mlodsza siostra teraz nosi aparat i na brak zainteresowania ze strony plci przeciwnej nie narzeka, takze nie ma sie co przejmowac. Przemeczysz sie troche, ale potem efekty masz na cale zycie.
a-sea-of-honey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-09, 18:25   #38
kosmita77
Zakorzenienie

zeby najwazniejsze! jesli rodzice moga CI to zapewnic to sie nie wahaj tylko zakladaj, a pozniej bedziesz miala usmiech jak gwiazdy hollywood
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-09, 20:51   #39
kallorinka
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez blueberrys Pokaż wiadomość
jezeli tak bardzo boisz sie ze aparat bedzie zbyt rzucal se w oczy mozesz zapytac sie Ortodonty o taki stały aparat ktorego z przodu nie widac, jedynie od wewnetrznej strony sa preciki - tak samo skuteczny a niewidoczny
a nie wiecie ile kosztuje taki aparat?
kallorinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-09, 21:34   #40
thougful-girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kallorinka Pokaż wiadomość
a nie wiecie ile kosztuje taki aparat?
Aparaty lingwalne są bardzo drogie i dość mało ortodontów w Polsce zakłada takie aparaty. Na tej stronie można trochę poczytać o tego rodzaju aparatach, jest też cennik, u nich kosztuje 3800 zł. http://www.soldent.pl/cennik.htm
Co do tematu nie warto się przejmować tym czy aparaty są modne czy nie, po zdjęciu aparatu przekonasz się, ze warto było go nosić Ja też w najbliższym czasie będę miała zakładany aparat, góra i dół (raczej góra będzie kosmetyczna, a dół metalowy). Na początku nie chciałam zakładać aparatu, ale już się przekonałam do niego, skoro chcę mieć proste zęby muszę się trochę pomęczyć

thougful-girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-09, 21:37   #41
kasiam_a77
Raczkowanie

GG do kasiam_a77

Zakładaj aparat dopóki Twoi rodzice chcą sponsorować bo potem będziesz płakać że nie masz pieniędzy a wstydzisz się uśmiechnąć !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-09, 21:50   #42
SoBeautiful
Raczkowanie

aparat lingwalny mogą zakładać osoby tylko z małymi wadami. ja na początku koniecznie chciałam porcelanowy,mniej widoczny i taki zamówiłam,ale stwierdziłam że metalowy jest fajniejszy i wcale nie pobrzydza I nie żałuję
SoBeautiful jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-09, 21:52   #43
Galja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalka2106 Pokaż wiadomość
nie chce mieć apratu bo bojesie ze nie znajde sobie żadnego chłopaka bo kto bedzie chciał miec taka aparatke która bedzie nosic go 2 latka... kurde...
A z krzywymi zębami bedą się o Ciebie bili rycerze z osiedla, szkoły i dalszej okolicy?Jeżeli chcesz znaleźć sobie płytkiego gostka, który poleci na cud twej urody(niewątpliwy zapewne), to owszem - zrezygnuj z noszenia aparatu.Nie daj los, przez to byś została starą panna, i co wtedy?
A tak na poważnie, to chyba nie aparat decyduje, że ktoś się w Tobie zakocha lub nie.

Tak, aparat na zębach jest modny. Zdrowie jest zawsze w modzie. Zdrowy rozsądek także. Aparat równa się zdrowie i równa się zdrowemu rozsądkowi , także sama widzisz - jest modny
Galja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-09, 21:53   #44
Galja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiam_a77 Pokaż wiadomość
Zakładaj aparat dopóki Twoi rodzice chcą sponsorować bo potem będziesz płakać że nie masz pieniędzy a wstydzisz się uśmiechnąć !
BRAWO!!!!!POPIERAM!!!!
Galja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-09, 22:49   #45
kasiam_a77
Raczkowanie

GG do kasiam_a77

Cytat:
Napisane przez Galja Pokaż wiadomość
BRAWO!!!!!POPIERAM!!!!

dziękuje gajla . ja byłam głupia ze w latach dziecinstwa sie broniłam od tego aparatu. nic sie nie rzuca w oczy , wstyd to mieć możliwosć załozenia aparatu i nie zrobienie tego a chodzenie z krzywulcami.

ps. nawet taka dziewczyna z aparatem podobno jest atrakcyjniejsza bo dba o swoje zdrowie i wiekszośc kolesi na to leci , bo wolą zadbane dziewuchy
Stary 2007-08-10, 08:57   #46
paulina.t11
Zadomowienie

Ja będę mieć aparat jak dostanę miesiączkę I to na górę i dół. Trochę mnie pocieszyłyście, bo bałam się, że będę wyglądać źle. Do tego noszę okulary... Mam wieeeelką nadzieję, że nie będzie tak źle...

wątek wymiankowy
paulina.t11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-10, 10:01   #47
natalka2106
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Galja Pokaż wiadomość
A z krzywymi zębami bedą się o Ciebie bili rycerze z osiedla, szkoły i dalszej okolicy?Jeżeli chcesz znaleźć sobie płytkiego gostka, który poleci na cud twej urody(niewątpliwy zapewne), to owszem - zrezygnuj z noszenia aparatu.Nie daj los, przez to byś została starą panna, i co wtedy?
A tak na poważnie, to chyba nie aparat decyduje, że ktoś się w Tobie zakocha lub nie.

Tak, aparat na zębach jest modny. Zdrowie jest zawsze w modzie. Zdrowy rozsądek także. Aparat równa się zdrowie i równa się zdrowemu rozsądkowi , także sama widzisz - jest modny
tylko dziewczyny jest ten problem ze nie mam krzywych zębów tylko mam ich za duzo i miałam usówane teraz 3 (własnie mam szwy w buzi...bleee) i bede musiała miec jeszcze usównane a aparat musze iec po to zeby nie zostały takie dzióry i miejsca po usunietych zębach i ortodontka mówi ze może mi je ładnie do kupy sciaganc. dodam ze to zeby z tyłu a tak ogolnie nie mam krzywych.... wogole... troszeczke ida tylko do przodu... ale ona mówiła ze mi je przesunie do tyłu troche.... ale chyba sie zdecyduje...:rolley es:
Stary 2007-08-10, 10:26   #48
paulina.t11
Zadomowienie

Natalko mam ten sam problem! 13 lat i wszystkie zęby, nawet mądrości! Będę mieć usuwane 4 stałe zęby i dopiero wtedy aparat.

wątek wymiankowy
paulina.t11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-10, 10:33   #49
natalka2106
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina.t11 Pokaż wiadomość
Natalko mam ten sam problem! 13 lat i wszystkie zęby, nawet mądrości! Będę mieć usuwane 4 stałe zęby i dopiero wtedy aparat.

no własnie.;/;/;/ mi juz rosna 8... kurde ale chyba az taka madra nie jestem. hehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-27, 10:49   #50
natalka2106
Raczkowanie

kurde już się trochę przyzwyczaiłam do tego że będe mieć ten aparart. tylko dentystka powiedziała ze nie mogę mieć takiego kosmetycznego. mam nadzieje ze chociaz bede mogła miec zmieniane gumki>.?? jak myslicie? zapomniałam zapytac.. mam nadzieje ze bede mogła mieć takie kolorowe gumki?? kurde bardzo bym chciała!! to trochę urozmaica... fajnie by było. mam nadzieje ze mi kazą...:P a poza tym to aparat strasznie mi się podoba u kogos na zebach ale jesli juz to dotyczy mnie to jest gorzej...;/;
Stary 2007-08-27, 11:45   #51
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalka2106 Pokaż wiadomość
kurde już się trochę przyzwyczaiłam do tego że będe mieć ten aparart. tylko dentystka powiedziała ze nie mogę mieć takiego kosmetycznego. mam nadzieje ze chociaz bede mogła miec zmieniane gumki>.?? jak myslicie? zapomniałam zapytac.. mam nadzieje ze bede mogła mieć takie kolorowe gumki?? kurde bardzo bym chciała!! to trochę urozmaica... fajnie by było. mam nadzieje ze mi kazą...:P a poza tym to aparat strasznie mi się podoba u kogos na zebach ale jesli juz to dotyczy mnie to jest gorzej...;/;
bardzo prawdopodobne, że będziesz miała zmieniane gumeczki co miesiąc wszystko jednak zależy od wady. a kolor gumeczek możesz wybrać sobie sama
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 15:47   #52
ke-czup
Raczkowanie

Aparat zawsze jest modny. I taki metalowy jest najlepszy.

Ja mam Damona 3 i będę go nosiła połowę krócej, mniej boli leczenie i mniej go widać, bo nie ma gumek i na pół przezroczyste kostki. Zapytaj ortodontki - może założy Ci go po przyzwoitej cenie.

Warto się poświęcić. Ja po miesiącu byłam już tak do niego przyzwyczajona, że nie wyobrażałam sobie siebie bez "blach" na zębach. Moi znajomi tak samo
Kropek i kresek szyfr
Mapa wspomnień i krętych dróg
Szkielet utwardza mi
W klatce z kości mięsień wiotki
Pulsuje, przyspiesza rytm
ke-czup jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 15:54   #53
zffazoffana
Zakorzenienie

moim zdaniem aparat wyglada super
w pewnym sensie taka bizuteria na zebiska :P
czasem jestem zla ze mam proste hie hie :P
zffazoffana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-27, 16:19   #54
natalka2106
Raczkowanie

no ja nie mam wady takiej zebym miała krzywe ząbki. poprostu troche wczesniej nie dbalam o zabki i troche poleciało. teraz musze miec aparat zeby miec ładne zabki i aby nie było sladu po usuniętych zabkach. troszeczke ida mi tylko do przodu ale to minimalnie. ortodatka powiedziala jednak ze nie moge miec kosmetycznego tylko metalowy ale o gumki nie pytałam bo nie wiedziałam ze to wchodzi w sklład metalowego. mam nadzieje ze bede mogła miec....
Stary 2007-08-27, 16:30   #55
Ladacznica
Raczkowanie

Mnie też chcą zaśrubować w aparat (i pewnie im się to uda). Niby nie powinnam się przejmować, bo później będę miała przecież ładne i zdrowe zęby, ale jakoś nie mogę się przekonać...

Ladacznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 16:39   #56
natalka2106
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ladacznica Pokaż wiadomość
Mnie też chcą zaśrubować w aparat (i pewnie im się to uda). Niby nie powinnam się przejmować, bo później będę miała przecież ładne i zdrowe zęby, ale jakoś nie mogę się przekonać...
czasami może warto podjąć trudną decyzję. Mam nadzieje że te druty nie beda mnie szpecic>. zobaczymy.... mam nadzieje ze gumeczki bede mogła miec.
Stary 2007-08-27, 16:42   #57
kasiam_a77
Raczkowanie

GG do kasiam_a77

Zakładac aparaty ... ale to już
Stary 2007-08-27, 16:53   #58
natalka2106
Raczkowanie

kurde chyba trudno się do nich przyzwyczaic... chyba coś dziwnego ma się na poczatku w buzi. własnie dzowniłam do mojej ortodontki. miałam zgłosic sie zaraz po powrocie(wróciłam wczoraj). powiedziałam ze mam przyjsc w 3 tygodniu wrzesnia bo maja remont... może to i lepiej... ale cóż co się wlecze to nie uciecze... a o gumeczki spytam przy okazji wizyty. mam nadzieje ze bede mogła miec.. jak nie to poradze się innego ortodąty..
Stary 2007-08-27, 16:55   #59
Margaret90
Rozeznanie

Dziwna moda. Chociaż mnie samej przydałby się aparat na zeby bo są trochę krzywe, ale niestety jest za drogi.

Margaret90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 17:05   #60
natalka2106
Raczkowanie

ja naszczesnie mam takie szczescie ze rodzice maja troche kasy więc korzystam. a jak to z zakdładaniem? czytałam ze wczesniej nosi sie jakies gumki a pozniej gopiero druty jeszcze;/;/; ?

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości