Rossmann cz. XXV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-22, 19:46   #4291
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Dot.: Rossmann cz. XXV

Cytat:
Napisane przez NomNom12 Pokaż wiadomość
a może polecicie jakąś wytrzymałą kredke do oczu granatową? Bourjou, Manhatan, Eveline, Revlon odpada, bo nie mam tej szafy ... wszelkie wibo i lovely też odpadają, bo kiepsko się na mnie trzymają ich produkty ..
chyba Essence ma granat wśród żelowych.

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 19:47   #4292
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teklaem Pokaż wiadomość
Czy jest tu ktoś kto używał Astor Perfect Stay podkład +primer w jednym albo Bourjois 123? Wiem, że się powtarzam ale oszaleję zaraz, bo na internecie są same sprzeczne informacje!!

Czy ten Astor faktycznie się klei i robi pomarańczowy? i czy się świeci po kilku godzinach??

A ten 123- czy rzeczywiście ciężko się rozprowadza, też robi pomarańczowy i wygląda ciastowato?

No nie wiem już co zrobić, chciałam je wypróbować ale to nie jedyne podkłady jakie zamierzam kupić więc trochę się boję ryzyka z tymi dwoma. Będę wdzięczna jak ktoś napisze dwa słowa. Ja mam cerę normalną w kierunku suchej, ale świecę się dość często (jedynie po Affinitone się nie świecę, to jest mój podkład na długie wyjścia ) w strefie T. I interesują mnie najjaśniejsze kolory, które podobno robią się marchewkowe :P Ryzykować czy nie?
ja ten astor bardzo lubię używam też pod oczy korektor z tej serii i uwielbiam, mi nic nie ciemnieje, najbardziej podoba mi się jak nałoże go pędzlem wtedy wygląda super, wiadomo, że pudru trzeba żeby go utrwalić ale ciastko się nie robi
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 19:49   #4293
teklaem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
ja ten astor bardzo lubię używam też pod oczy korektor z tej serii i uwielbiam, mi nic nie ciemnieje, najbardziej podoba mi się jak nałoże go pędzlem wtedy wygląda super, wiadomo, że pudru trzeba żeby go utrwalić ale ciastko się nie robi
Dzięki Przekonałaś mnie a jaką masz cerę? i jakim pudrem go utrwalasz?
teklaem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 19:52   #4294
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Przekonałaś mnie a jaką masz cerę? i jakim pudrem go utrwalasz?
cerę mam normalną, używam pudru sensique matującego z N. kosztuje 8 zł a wg mnie jest bardzo podobny do rimmel stay matt
Stary 2015-04-22, 19:53   #4295
teklaem
Raczkowanie

Cytat:
cerę mam normalną, używam pudru sensique matującego z N. kosztuje 8 zł a wg mnie jest bardzo podobny do rimmel stay matt
dzięki!

Stary 2015-04-22, 19:54   #4296
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:

Czy ten Astor faktycznie się klei i robi pomarańczowy? i czy się świeci po kilku godzinach??
u mnie się świecił i zrobił pomarańczowy. kleić się nie kleił, ale wiadomo co twarz to inna opinia

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Carrefour 12,99
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 19:57   #4297
Pakipsi
Wtajemniczenie

Cytat:
a może polecicie jakąś wytrzymałą kredke do oczu granatową? Bourjou, Manhatan, Eveline, Revlon odpada, bo nie mam tej szafy ... wszelkie wibo i lovely też odpadają, bo kiepsko się na mnie trzymają ich produkty ..
ja używam tylko granatowe kredki, mam ich kilkadziesiąt, z każdej możliwej firmy (z górnej i dolnej półki), z szaf w Rossku to używam Manhattan, ale skoro nie masz dostępu, to jeszcze jest w miarę fajna Miss Sporty, Rimmel i Astor
Pakipsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 19:58   #4298
teklaem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
u mnie się świecił i zrobił pomarańczowy. kleić się nie kleił, ale wiadomo co twarz to inna opinia
hahaha ok poczekam jeszcze może ktoś się wypowie i zobaczymy znając życie go kupię bo mnie kusi strasznie!
Stary 2015-04-22, 20:00   #4299
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania10zg Pokaż wiadomość
Dlaczego jednak odpuscilas rimmel lf nude? Zastanawiam się między nim a tym w szklanej butelce i nie wiem:/ wole mocniejsze krycie i trwalosc[COLOR="Silver"]
Za bardzo czułam go na twarzy...wolę jednak lżejsze podkłady..chociaż on podobno taki jest chociaż co do matu to faktycznie nieźle to robi ale co cera to inna opinia,tak więc jak pisałam najlepiej zdobyć próbkę i wypróbować na sobie.

Dalej nie wiem jaki wybrać przeglądam recenzje i tak się zastanawiam teraz nad Pierre Rene Skin Balance...może uda mi się w N zdobyć odlewkę bo niby na tych promocjach wyjdą tanio ale nie lubię kupować czegoś w ciemno i nie używać później.
donatellaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 20:02   #4300
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
hahaha ok poczekam jeszcze może ktoś się wypowie i zobaczymy znając życie go kupię bo mnie kusi strasznie!
jak Cię kusi to kup, może u Ciebie będzie wyglądał super
Stary 2015-04-22, 20:04   #4301
Pakipsi
Wtajemniczenie

Cytat:
używam od czasu do czasu Bourjois 123 w odcieniu 51, na mnie trzyma się w miarę cały dzień, nie ciemnieje, dobrze się rozprowadza palcami (nie używam pędzla do podkładu, tylko zawsze nakładam palcami)
Stary 2015-04-22, 20:07   #4302
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pakipsi Pokaż wiadomość
używam od czasu do czasu Bourjois 123 w odcieniu 51, na mnie trzyma się w miarę cały dzień, nie ciemnieje, dobrze się rozprowadza palcami (nie używam pędzla do podkładu, tylko zawsze nakładam palcami)
A jaką masz cerę? Bo też biorę go pod uwagę
Stary 2015-04-22, 20:10   #4303
CleoOo
Wtajemniczenie

dziewczyny polećcie mi pomadke bądź błyszczyk mający brzoskwiniowe tony
CleoOo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 20:15   #4304
Aarion
Zadomowienie

GG do Aarion

Cytat:
Czy jest tu ktoś kto używał Astor Perfect Stay podkład +primer w jednym albo Bourjois 123? Wiem, że się powtarzam ale oszaleję zaraz, bo na internecie są same sprzeczne informacje!!

A ten 123- czy rzeczywiście ciężko się rozprowadza, też robi pomarańczowy i wygląda ciastowato?

No nie wiem już co zrobić, chciałam je wypróbować ale to nie jedyne podkłady jakie zamierzam kupić więc trochę się boję ryzyka z tymi dwoma. Będę wdzięczna jak ktoś napisze dwa słowa. Ja mam cerę normalną w kierunku suchej, ale świecę się dość często (jedynie po Affinitone się nie świecę, to jest mój podkład na długie wyjścia ) w strefie T. I interesują mnie najjaśniejsze kolory, które podobno robią się marchewkowe :P Ryzykować czy nie?
u mnie obydwa robią się pomarańczowe i ciastkowate po chwili
Stary 2015-04-22, 20:16   #4305
Pakipsi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez donatellaaa Pokaż wiadomość
A jaką masz cerę? Bo też biorę go pod uwagę
suchą w kierunku mieszanej (czoło), bez wyprysków, nie muszę nic zakrywać, tylko wyrównuję koloryt
Stary 2015-04-22, 20:20   #4306
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez CleoOo Pokaż wiadomość
dziewczyny polećcie mi pomadke bądź błyszczyk mający brzoskwiniowe tony
A mnie polećcie taki z różowymi .
Twoja prośba jest mało konkretna, masz może jakieś zdjęcia/typy, żeby wiedzieć, na czym się wzorować?

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 20:27   #4307
sarraa
Zakorzenienie

wiecie może jak się sprawdzają lakiery do paznokci astor perfect stay?
Stary 2015-04-22, 20:30   #4308
annajustyna
BAN stały

Cytat:

doskonale Cie rozumiem bo sama testuje kilka podkładów
Bourjois 123- testuje 51i go kupie bo matuje chociaż po kilku godzinach sie świecę to daje puder ryżowy i jest ok; nie zmienia u mnie koloru na kremie i bazie ale dobrze maskuje
Astor Perfec Stay -testuję i na twarzy jest ciężki i widoczny i się trochę klei i nie matuje-u mnie odpadł po testach; po paru godzinach bardzo widoczny i pory podkreślone i sie mocno świecę; jest gorzej niż u B 123
mój typ zakupowy to MF 3in1 47-jest mat i niezbyt go widać i po 10h jest jeszcze na buzi i najlepiej wyglądał z testowanych podkładów i odrobinę ciemniał a kolor 55 ciemniał o pół tonu; nie wchodzi w zmarszczki i nie podkreśla porów a mam cere mieszaną; kryje słabiej od B123 ale lepiej wyglada
żaden podkład nie był u mnie pomarańczowy

Edytowane przez annajustyna
Czas edycji: 2015-04-22 o 20:36
annajustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 20:47   #4309
teklaem
Raczkowanie

Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie- czy używałaś kiedys Loreal Infallible? Jeśli tak, to jaką masz opinię o nim? Bo dla mnie to najgorszy podkład ever (prawie) i teraz wymyśliłam, że jeśli Tobie odpowiadał, to pewnie mi Perfect Stay nie będzie odpowiadał :P

Cytat:
Napisane przez donatellaaa Pokaż wiadomość
Za bardzo czułam go na twarzy...wolę jednak lżejsze podkłady..chociaż on podobno taki jest chociaż co do matu to faktycznie nieźle to robi ale co cera to inna opinia,tak więc jak pisałam najlepiej zdobyć próbkę i wypróbować na sobie.

Dalej nie wiem jaki wybrać przeglądam recenzje i tak się zastanawiam teraz nad Pierre Rene Skin Balance...może uda mi się w N zdobyć odlewkę bo niby na tych promocjach wyjdą tanio ale nie lubię kupować czegoś w ciemno i nie używać później.
na szaro: odradzam Pierre Rene Skin Balance, nie mam dużych porów a ten podkład jakoś sprawiał, że wyglądały jak kratery. Właśnie nie wchodził w nie, tylko osadzał sie jakby wokół i wyglądało to tak jakby te pory sobie oddychały po prostu, masakra. Nigdy czegoś takiego żaden podkład mi nie robił. Nigdy więcej go nie kupię. Ma dużo zwolenników i być może Tobie też się spodoba, ale dla mnie był okropny. Pędzlem koszmarek, palcami koszmarek, jedynie gąbeczka Real Techniques w miarę dobrze go wklepywała, ale i tak zużyłam go do rozjaśnienia innego podkładu. Solo był potworny.

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
jak Cię kusi to kup, może u Ciebie będzie wyglądał super
Mam to samo pytanie co do koleżanki wyżej: używałaś kiedyś Loreal Infallible? Jak się sprawdził u Ciebie?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość
u mnie obydwa robią się pomarańczowe i ciastkowate po chwili

Cytat:
Napisane przez annajustyna Pokaż wiadomość
doskonale Cie rozumiem bo sama testuje kilka podkładów
Bourjois 123- testuje 51i go kupie bo matuje chociaż po kilku godzinach sie świecę to daje puder ryżowy i jest ok; nie zmienia u mnie koloru na kremie i bazie ale dobrze maskuje
Astor Perfec Stay -testuję i na twarzy jest ciężki i widoczny i się trochę klei i nie matuje-u mnie odpadł po testach; po paru godzinach bardzo widoczny i pory podkreślone i sie mocno świecę; jest gorzej niż u B 123
mój typ zakupowy to MF 3in1 47-jest mat i niezbyt go widać i po 10h jest jeszcze na buzi i najlepiej wyglądał z testowanych podkładów i odrobinę ciemniał a kolor 55 ciemniał o pół tonu; nie wchodzi w zmarszczki i nie podkreśla porów a mam cere mieszaną; kryje słabiej od B123 ale lepiej wyglada
żaden podkład nie był u mnie pomarańczowy

Obyśmy tylko takie problemy w życiu miały jak dobór odpowiedniego podkładu Pięknie by było Dzięki za opinie Dziewczyny
Stary 2015-04-22, 20:51   #4310
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie- czy używałaś kiedys Loreal Infallible? Jeśli tak, to jaką masz opinię o nim? Bo dla mnie to najgorszy podkład ever (prawie) i teraz wymyśliłam, że jeśli Tobie odpowiadał, to pewnie mi Perfect Stay nie będzie odpowiadał :P
nie używałam, bo jakoś podkłady z loreala chyba nie są dla mnie, mialam lumi to jeszcze jako taki, ale true match mi ciastkował w połowie dnia

teraz lubię podkład wlasnie ten astor perfect stay, rimmel nude ten w butli i w tubce, ale ten w szkle jest u mnie trwalszy
myśle nad tym loreal 24matt ten nowy, ale musze spróbować czy nie będzie dla mnie za suchy
tak to właśnie cięzko kupic podkład jak nie ma próbek
Stary 2015-04-22, 20:56   #4311
pastdaylight
Raczkowanie

Testowałam dzisiaj kolory nowego podkładu Rimmela i szczerze odcień Ivory wydaje się być za jasny; bladziochem nie jestem. Jutro zrobię porządny test.
Czy Maybelline Color Sensational Choco Cream wypada ciemno na ustach? Wypadł u mnie dość ciemno na ręce, a usta mam ciemniejsze. Boje się, że zamiast nudziaka wyjdzie mi brąz. Dzisiaj miałam chyba jakieś zwidy, wszystko za ciemne albo za jasne.
pastdaylight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 21:04   #4312
NomNom12
Raczkowanie

Cytat:
ja używam tylko granatowe kredki, mam ich kilkadziesiąt, z każdej możliwej firmy (z górnej i dolnej półki), z szaf w Rossku to używam Manhattan, ale skoro nie masz dostępu, to jeszcze jest w miarę fajna Miss Sporty, Rimmel i Astor
o a która dokładnie z Astora?
NomNom12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 21:08   #4313
jagaba
Rozeznanie

czy z tego co dobrze zrozumiałam z banerów to marka Essence nie wchodzi na promocję?
jagaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 21:44   #4314
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

[QUOTE=teklaem;51140280]

Cytat:

Mam to samo pytanie co do koleżanki wyżej: używałaś kiedyś Loreal Infallible? Jak się sprawdził u Ciebie?
niestety nie miałam nigdy żadnego podkładu tej marki więc nie pomogę
Stary 2015-04-22, 22:14   #4315
Pakipsi
Wtajemniczenie

Cytat:
o a która dokładnie z Astora?
Astor Khol Kajal & Contour Eye Pencil 083 Blue
Stary 2015-04-22, 22:26   #4316
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
na szaro: odradzam Pierre Rene Skin Balance, nie mam dużych porów a ten podkład jakoś sprawiał, że wyglądały jak kratery. Właśnie nie wchodził w nie, tylko osadzał sie jakby wokół i wyglądało to tak jakby te pory sobie oddychały po prostu, masakra. Nigdy czegoś takiego żaden podkład mi nie robił. Nigdy więcej go nie kupię. Ma dużo zwolenników i być może Tobie też się spodoba, ale dla mnie był okropny. Pędzlem koszmarek, palcami koszmarek, jedynie gąbeczka Real Techniques w miarę dobrze go wklepywała, ale i tak zużyłam go do rozjaśnienia innego podkładu. Solo był potworny.
No właśnie jak każdy produkt ma skrajne opinie...z minusów niektórym się waży,ściera po dotknięciu twarzy,podkreśla pory.....Oj ciężko być konsumentem w obecnych czasach a pomyśleć,że kiedyś był tylko krem nivea i kobiety jakoś sobie radziły bez tych wszystkich mazideł

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez jagaba Pokaż wiadomość
czy z tego co dobrze zrozumiałam z banerów to marka Essence nie wchodzi na promocję?
A to na pewno dobry wątek na to pytanie?

I dlaczego Essence miałaby nie wchodzić? skoro wszystkie szafy makijażowe wchodzą
Stary 2015-04-22, 22:30   #4317
CleoOo
Wtajemniczenie

dziewczyny czy u Was pomadki w Naturze essence longlasting też kosztują 15zł? byłam pewna że wcześniej kosztowały dyche....
CleoOo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 22:35   #4318
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CleoOo Pokaż wiadomość
dziewczyny czy u Was pomadki w Naturze essence longlasting też kosztują 15zł? byłam pewna że wcześniej kosztowały dyche....
Wczoraj poszaleli z cenami, dzis jakby lepiej. Przy pomadkach nie bylo dzis fejkowej ceny, ale nie patrzylam na czytniku
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 22:39   #4319
5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770
Konto usunięte

dziewczyny szukam takiej szminki, lub bardzo podobnej dostępnej w rossie, pomożecie?

5287fbd816f6100f127b74ceb000e25853ab3de7_5f7a53f2a8770 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 22:42   #4320
Lustereczko
Rozeznanie

Hej dziewczyny, widzę że dużo z Was waha się czy kupić podkład Rimmela Lasting Finish w butelce, czy skusić się na tańszy w tubce. Ten w butelce zużyłam już dwa opakowania, a w tubce zakupiłam ostatnio na promocji. Szczerze odradzam. Kolor okropny, nie wzięłam ivory, tylko jaśniejszy porcelain i już dawno nie miałam podkładu, który by tak wpadał strasznie w różowy. Niby w ciągu dnia się dostosowuje ten kolor do skóry, ale szału nie ma. Do tego podkreśla suche skórki. Trwałość ok, ale słabo kryje. Jak dla mnie to zdecydowanie wygrywa wersja w butelce. Super nawilża, nie podkreśla suchych skórek, kolor ivory jest idealny, krycie nie idealne, ale dzięki temu nie tworzy też maski. Trwałość super, u mnie wytrzymuje cały dzień. Matowienia nie jestem w stanie ocenić, bo moja cera nigdy nie miała problemu z błyszczeniem. A jakby któraś się zdecydowała na ten z tubce to mój z chęcią oddam za free
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości