Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 07:36   #1831
asienka_182
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
No to rozumiem Twoje wkurzenie poranne. A wstał i zajął się sobą,czy oczekiwał aktywności od Ciebie?

Teraz to takie przepychanki będą. Echh wychodzi szydło z worka jakie podejście mają niektórzy;/. Szkoda,że to wszystko Waszym kosztem(nerwów i czasu oczekiwania). A argument Inwestora to w ogóle jakiś od czapy . Oni są od tego,aby to grało ze sobą.
Swoją drogą powiem Ci,że my też mieliśmy przeboje z podłogą. Panowie niby wymierzyli,pozamawiali. Przyjechały paczki,a my po położeniu zostaliśmy z 2 nieotwartymi opakowaniami( tania nie była). Powiedzieli nam,że możemy zostawić u nich w komisie i MOŻE się sprzeda . Ogólnie o co kaman, po co ten pomiar w takim razie. Mąż się wkurzył i wysmarował im maila, stwierdził,że jak nas spławią to sam zadzwoni do producenta w Szwecji i rozmowa z pewnością zakończy się inaczej. Okazało się jednak,że po interwencji odzyskaliśmy kasę.

Łącze się w bólu,bo dziś też mam jakieś takie dziwne boleści całobrzuchowe. Może nadto poszalałaś wczoraj z obowiązkami? Ja chyba za dużo chodziłam/nosiłam coś mi się tak wydaje.
Fajne,że udało się sprzedać rolki zawsze to jakaś kasiora wpadnie.
Być może przez to ze codziennie zajmuje się siostry córką ktora ma 9 miesięcy a wczoraj ją troche dużo nosiłam i może faktycznie masz racje... Dzisiaj też z nią zostanę ale zaledwie na 3 godziny wiec myślę że dam rade
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 07:41   #1832
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
springtime Poważnie od piątku prawie 50% rabatu na kosmetyki makijażowe?? ska to wiesz a ja specjalnie u kumpeli zamówiłam tusz do rzęs w drogerii Natura z rabatem 40% a cena regularna tam wyższa niż w rossmanie.Także wyjdę jak zabłocki na mydle.. bo do rossmanna tak blisko a specjalnie kumpele prosiłam o zakupy w naturze
Na makijaże czy na podklady?

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 07:44   #1833
springtime
Rozeznanie

Cytat:
springtime Poważnie od piątku prawie 50% rabatu na kosmetyki makijażowe?? ska to wiesz a ja specjalnie u kumpeli zamówiłam tusz do rzęs w drogerii Natura z rabatem 40% a cena regularna tam wyższa niż w rossmanie.Także wyjdę jak zabłocki na mydle.. bo do rossmanna tak blisko a specjalnie kumpele prosiłam o zakupy w naturze
Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Na makijaże czy na podklady?
TWARZ:podkłady, róże, bronzery, pudry i korektory 24 kwietnia-29 kwietnia.
OCZY: 30.04-05.05 : tusze, eylinery, kredki oraz cienie do oczu
USTA: 06.05-11.05 : szminki, lakiery i błyszczyki

W necie, na blogach, wszędzie mnóstwo info o tej promocji
Stary 2015-04-23, 07:45   #1834
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Być może przez to ze codziennie zajmuje się siostry córką ktora ma 9 miesięcy a wczoraj ją troche dużo nosiłam i może faktycznie masz racje... Dzisiaj też z nią zostanę ale zaledwie na 3 godziny wiec myślę że dam rade
no to faktycznie jak ponosiłaś Ją sporo to może od tego. Taka Pannica już też swoje waży. Wiadomo,że nie da się nie nosić wcale, ale jednak minimum. Pisałam kiedyś,że mam Sąsiadke,której córa w lutym skończyła rok..a Ona ma termin na koniec maja. Nie da się niestety uniknąć noszenia własnego dziecka spędzając z nim cały dzień. Aż Ją podziwiam,że normalnie funkcjonuje i daje radę,a brzuch niemały już.

A jeśli mogę zapytać to zajmujesz się Nią doraznie?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 07:49   #1835
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
no to faktycznie jak ponosiłaś Ją sporo to może od tego. Taka Pannica już też swoje waży. Wiadomo,że nie da się nie nosić wcale, ale jednak minimum. Pisałam kiedyś,że mam Sąsiadke,której córa w lutym skończyła rok..a Ona ma termin na koniec maja. Nie da się niestety uniknąć noszenia własnego dziecka spędzając z nim cały dzień. Aż Ją podziwiam,że normalnie funkcjonuje i daje radę,a brzuch niemały już.

A jeśli mogę zapytać to zajmujesz się Nią doraznie?
No wiesz chwilowo jeszcze mieszkamy razem bo ja się wyprowadzam tak za dwa tygodnie wiec jak siostra idzie do pracy to ja z nią siedzę a później zmienia mnie mama no i praca charytatywna ale jak mam ją komuś dać do pilnowania to mi szkoda :p
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:00   #1836
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość

ooo dzięki gdzie ty tego SZUKASZ ja nie umiem w tych blogach się odnaleść

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-04-23, 08:01   #1837
majka242007
Zakorzenienie

Witam sie i ja

Maja chora , pół nocy nie spałam bo gardło ją tak bolało że nie umiała spać... a teraz i katar już jest i zaczyna kaszleć... Przez to i mnie już gardlo smyrać zaczęło ... Pogoda dopiero co ładna się zrobiła a tu przeziębienie

Powodzenia dziś na wizytach dziewczyny, trzymam kciuki...
Biorę się za sprzątanie, obiad już przygotowany, mięso się dusi...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:06   #1838
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry ja zaraz biorę się za obiad i sprzątanie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:06   #1839
Mravka
Zadomowienie

A Lulla dopiero teraz mi się przypomniało,że pytałaś o mrożenie farszu na pierogi,prawda? Ruskie to chyba były?Powiem Ci,że ja to raz zrobiłam i...nic dobrego z tego nie wyszło. Chyba potem gdzieś czytałam,że ziemniaki nie są smaczne po rozmrożeniu,taka breja się robi. Daj jednak znać jak u Ciebie poszło,bo ciekawa jestem
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:06   #1840
Anev0
Zakorzenienie

MAJKA leczcie się zdrówka życze

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-04-23, 08:09   #1841
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:

super dzięki za info jak dobrze mieć koleżanki na forum ja na blogach nie siedze i nie słyszałam o tej promocji.Czyli jutro uderzam po korektor pod oczy 10000000szt takie cienie mam

anevo odpowiedź już masz bo ja się dowiedziałam od spring o tej promocji

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 08:10   #1842
springtime
Rozeznanie

Cytat:
ooo dzięki gdzie ty tego SZUKASZ ja nie umiem w tych blogach się odnaleść
Na fb lubię profil Maxineczki i stąd wiem Wpisałam w google co warto kupić na tej promocji i wyskoczyło mi mnóstwo blogów co polecają dziewczyny Cieszę się, że jest, szkoda tylko że rozłożona na 3 akcje Nie mam blisko i nie chce mi się jeździć 3 razy. Pewnie zrezygnuję z ust

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja

Maja chora , pół nocy nie spałam bo gardło ją tak bolało że nie umiała spać... a teraz i katar już jest i zaczyna kaszleć... Przez to i mnie już gardlo smyrać zaczęło ... Pogoda dopiero co ładna się zrobiła a tu przeziębienie

Powodzenia dziś na wizytach dziewczyny, trzymam kciuki...
Biorę się za sprzątanie, obiad już przygotowany, mięso się dusi...
Zdrówka dla małej i dla Ciebie Piękna pogoda, nie ma czasu na choroby.

Pierwszy raz zabrałam się tak wcześnie za obiad i dzisiaj ulubiony rosołek A po to tylko, żeby na spacer wyjść później na spokojnie

Mamusie- który aspirator polecacie? Czytałam o fridzie i katarku. Trochę mam odruch wymiotny jak pomyślę o fridzie, za to przy katarku trzeba wyciągać odkurzacz no i sama nie wiem ..

Edytowane przez springtime
Czas edycji: 2015-04-23 o 08:14
springtime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:11   #1843
kasperka
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Wypiłam i czekam teraz

Roxi mam nadzieję, że i u Was szybko wyjaśni się sprawa z balkonem

Mravka jeśli ze strony inwestora i architekta nadal będą to tylko przepychanki, my mając teraz obydwie opinie (pisemne) od rzeczoznawcy nr 1 i rzeczoznawcy nr 2 mamy prawo zrobić to wszystko na własną rękę...
Wolałabym oczywiście żeby oni tym wszystkim się zajęli, bo my chcemy kupić jeszcze 2 miejsca parkingowe w garażu podziemnym
A jeśli pana inwestora zdenerwujemy to niewiadomo czy nam będzie chciał sprzedać...Choć wysłał nam już maila z potwierdzeniem rezerwacji

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-04-23 o 08:11 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:13   #1844
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Ledwo żyję , postanowiłam jednak odkurzyć czego nie robiłam juz dawno i teraz dojśc do siebie nie mogę . I jeszcze facet mnie wkurza bo dziad rano zostawia po sniadaniu naczynia na stole zamiast do zlewu wrzucić a okruchy z chleba za szafkę mi zwala zamiast do kosza jak normalny czlowiek wrzucić . Kurna jak on mnie denerwuje
Pranie sie robi , kurz na szafie czeka na mój ruch a obiad dalej w lodówce .. nie daje rady juz fizycznie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Niespodziewajka 6:30 to juz normalna pora przyzwyczajaj sie bo za niedługo to bedzie całkiem normalne, ze bedziesz wstawać o 6... Po 3/4 pobudkach w nocy ja juz sie przestawiłam, 6.00 to juz całkiem normalna pora
No wiem wiem , chociaż nie musi tak być . Adasiu mi sie budził raz czasem dwa razy i potrafił do 8 pospać , a potem w dzień jeszcze odsypiałam razem z nim , kolek nie bylo , dziec nieplaczący wiec dobrze wspominam nasze wspolne poczatki
A teraz sie wkurzam bo wiem ze moze byc inaczej przy Zuzi , i zamiast sie teraz wysypiać to wstawać musze wczesnie

Cytat:
pociesze Cię mój od 3 dni wstawał o 5 40 dziś dał mamusi pospać bo o 6 30 Lepiej Tobie się zrobiło?
Nic tak nie podnosi czlowieka na duchu jak to że ktoś inny ma gorzej

Cytat:
No to rozumiem Twoje wkurzenie poranne. A wstał i zajął się sobą,czy oczekiwał aktywności od Ciebie?

Pierwsze pół godziny mam luz bo leci do pokoju do siebie do zabawek ale potem juz jest ''mama śtań ! ''

Cytat:

Oooo ale fajnie , Rossmana mam pod nosem , po podkład polece na pewno
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:14   #1845
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ktoś tu pisał, ze Sroka pisze przychylnie tak jak jej ktoś gadżetami zarzuci :P ze tak naprawdę te jej porównania jakos super nie sa... Która to pisała ?!
Gosia pisała
Dla mnie Sroka wyrocznią nie jest, chociaż sporo rzeczy bardzo fajnie opisuje. Czytam sobie u niej, a jak coś mi w oko wpadnie, przekopuję neta i weryfikuję
Dermatologa nie pytam... po tym jak wmuszał we mnie kremy z PEG i parabenami, ale od firmy, którą był "oklejony"

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Mam pytanko, czy lepiej kupić specjalne podpaski poporodowe np bella mama, czy zwykle podpaski always też się nadadzą?
To i to
Na pierwsze dni "książka telefoniczna" - polecam BabyOno, bo mają dobry klej i chłonność, potem stosowałam Bella (nie mama) super chłonne na noc

Cytat:
Hej Kobietki
Dziękuje za kciuki odnośnie wizyty.
Ogólnie wyjątkowo długo dzisiaj tam siedziałam. Jak lekarz usłyszał moje wielkanocne przeboje to chwycił się za głowę,że ja to wiecznie coś
Ale z konkretów...niezle mi ciśnienie podskoczyło jak dłuższą chwilę nie mógł odnalezc pikawy Małego. Jezdził po tym brzuchu i jezdził,a tam tylko moje tętno. Napędził mi trochę stracha. Ale oczywiście bezpodstawnie ,bo w końcu się udało złapać w totalnie dziwnym miejscu Musiał się cwaniak jakoś wcisnąć.
Jedyne co to dr stwierdził,że nie podoba Mu się ,że mam za nisko łożysko. Będziemy to obserwować i kontrolować,ale stwierdził,że powinno być wyżej. Generalnie nic z tym mam nie robić,oprócz tego,że nie hojraczyć . Spacerować owszem, ale nie maratony .

vea dobrze,że wizyta doszła do skutku szkoda,że odnowiło Ci się to paskudztwo. Na nadzerke nic w ciązy nie dają? kurcze...to co pozostaje?
Mravka, super, że jest dobrze Mnie na początku też gin straszył, ze łożysko nisko, ale zmieniłam gina i albo mi się podniosło albo jednak nie jest tak źle Ale fakt, trzeba na siebie uważać

Na nadżerkę w ogóle nie dają - trzeba toto usunąć. Ja miałam kiedyś wymrażaną, ale teraz gin się strasznie zżyma, że te wymrażane czy wypalane często nawracają - wg. niego spokój zapewnia tylko laser. Tak czy tak, żadnej z tych rzeczy w ciąży robić nie wolno Pozostaje czekać i leczyć kolejne infekcje

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Wróciłam...
Miałam dowcipne badanie ze względu na ból po stosunkach o którym pisałam w K.... Jest wszystko ok. Szyjka długa , zamknięta. Dostałam dodatkowo magnes+B6 do jedzenia i witaminki mam co dzień brać. Ponoć przejdzie.

Mam zrobić na następną wizytę krzywą cukrową, na czczo i mogę wcisnąć trochę cytryny i po dwóch godz powtórka.

Po cc powiedziała że wypisze mnie po 3dobach pełnych leżenia więc mega się cieszę że nie będę tam kwitła 5dni , warunek oczywiście że dzidziuś będzie zdrowy i żółtaczka przejdzie szybko.

TZ nie może wynająć pokoju ze mną w szpitalu. W naszym nie ma takiej możliwości ale może być z nami bez ograniczenia i jeśli sobie nie życzę to pielęgniarki nie zabiorą dzidziusia... Więc też się w sumie cieszę bo może być z nami cały czas i mi pomagać, lekarka powiedziała że nawet o 23 może wracać do domku dopiero

Przy cc lekarka będzie skoro mam życzenie więc umówimy się na początku lipca na poród by był wtedy gdy i ona ma dyżur... Tak więc wstępnie zaplanowany na 3 sierpnia

Tz może dostać opiekę na mnie w i ona mu wystawi L4 w dniu wypisu ze szpitala... 14 dni... Na pobyt w szpitalu ma 2dni ustawowe wolnego za ur dziecka i ten 1 dzień weźmie urlop więc też się cieszę bo urlopu nie będzie wykorzystywać musiał.

Nie podglądaliśmy maluszka ... Ale i tak zadowolona z wizyty jestem.

A krem z filtrem po co ci? Chcesz używać od razu? Przecież dzidziusia nie można i tak na słońce wystawiać po to jest też budka w gondoli z filtrem i parasol na słońce z filtrem... Chyba każda marka wózków ma to już... A filtry są dosyć ciężkie na skórze i za długo ich trzymać na buzi nie wolno, zwlaszcza u niemowlaka... Jak już to poleciłabym coś z apteki...
Super, że wszystko z cc się poukładało i wizyta udana

Wg. mnie filtr jest konieczny - raz, że nie wierzę w filtry w tkaninach - to znaczy w ich super skuteczność, a dwa, że taka delikatna skóra wg. mnie musi być chroniona - nawet jeśli oznaczałoby to ochronę podwójną

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
W ubiegłą środę miałam połówkowe. Są jajeczka i fajfusek, maluszek rośnie pięknie i jest zdrowy jak ryba w 21t5d ważył juz 480g także jest dosc spory
Haaa... gratuluję chłopaka Ładnie Ci rośnie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Ja póki co kupiłam zwykły elektroniczny, ale w taki bezdotykowy tez sie chyba zaopatrzę. Aczkolwiek któraś tu pisała ze lubią byc niemiarodajne. Do sierpnia pewnie cos tam mi jeszcze do listy dojdzie wiec domowie. Juz teraz wiem ze zapomniałam o aspiratorze do noska
Ja pisałam, że są bardzo czułe i mogą dawać zafałszowany wynik

Cytat:
Mirabelka ja używałam z apteki kremu ziajka, który można było używać od pierwszych dni.. oczywiscie i tak był ukrywany przed słoncem ale moim zdaniem i tak trzeba trochę posmarować buźkę..tyle się teraz mówi o tym aby nawet dorośli ciągle się smarowali. W sumie można teź smaorwać buzię kremem bambino też ma factor ale 8, ziajka już na większe słonce 30

vea uchwyty w gwiazdki fajne.. ale cena już mniej mi się podoba- 6 szt 170 zł i nawet bym kupiła ale ja potrzebuję 8 a są sprzedawane tylko w paczce.. musze posuzkać czy nie sprzedają gdzieś oddzielnie
Ziajka fajna jest I nie śmierdzi

Yyyy... masakra Chyba poszukam gdzieś "podróbek"

Prośba do dziewczyn z Niemiec:
Bartek idzie dzisiaj na zakupy w Hanoverze, więc dostał polecenie odwiedzenia DM albo Rossa Powiedzcie/przypomnijcie co warto dla mnie i Malucha/Maluchów?

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 08:16   #1846
Anev0
Zakorzenienie

Ambiwalentna29 A na jaką markę polujesz?
BO JA SZCZERZE potrzebuje podkładu ale hmmm nie wiem jaki wybrać?
może coś doradzicie:

Lekki kryjący ale nie zatykajacy porów miałam Loreal true mach i średni jak dla mnie szukam czegoś lepszego ??

Ślub

ŻONKA

Edytowane przez Anev0
Czas edycji: 2015-04-23 o 08:17
Stary 2015-04-23, 08:16   #1847
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Mravka a mi wczoraj przyszły spodnie szare w zólte gwiazdki z H&M też staram się nie kupowac dla TYmka, tyle tego mam! chociaż czasem rozmiarówki się nie pokrywają z tych małych bo Borys jednak wiosną a Tymek będzie końcowka lata i musze dokupić- wiesz o co kaman najmniej mam takich malusich spodni i bluz. .. a wczoraj byłam w lumpku i znowu obkupiłam Tymka w pare szt ciuszków ale jak mu nie kupić jak np bluzeczka marks spencer 2 zl :bezradny: także ja żadnej listy nie prowadze z wyprawką kupuję co mi wpadnie w ręce jedynie wiem,że pare szt spodni brakuje i bluz na zamek a tak to w lumpku co ładne to biore:P
Stary 2015-04-23, 08:18   #1848
kasperka
Zakorzenienie

Springtime zapomniałam Ci napisać, że super wózeczek dla dziewczynek wybrałaś
Stary 2015-04-23, 08:18   #1849
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja zaraz biorę się za obiad i sprzątanie
Dzień dobry
Jak tam brzuch?

WYMIENIĘ

Stary 2015-04-23, 08:20   #1850
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Gosia pisała
Dla mnie Sroka wyrocznią nie jest, chociaż sporo rzeczy bardzo fajnie opisuje. Czytam sobie u niej, a jak coś mi w oko wpadnie, przekopuję neta i weryfikuję
Dermatologa nie pytam... po tym jak wmuszał we mnie kremy z PEG i parabenami, ale od firmy, którą był "oklejony"

Bartek idzie dzisiaj na zakupy w Hanoverze, więc dostał polecenie odwiedzenia DM albo Rossa Powiedzcie/przypomnijcie co warto dla mnie i Malucha/Maluchów?
kochana to jak znajdziesz jakies podróbki daj znać proszę bo mnie ta cena też odstrasza i bym musiała kupić w tajemnicy przed mężem uchwyty drożzej wyjdą niż komoda a wcale nie muszą być, więc wiesz jak mąż Ja tez przewertuje internet i też jak coś dam namiary na jakieś stronki
Stary 2015-04-23, 08:21   #1851
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia pisała

To i to
Na pierwsze dni "książka telefoniczna" - polecam BabyOno, bo mają dobry klej i chłonność, potem stosowałam Bella (nie mama) super chłonne na noc

Mravka, super, że jest dobrze Mnie na początku też gin straszył, ze łożysko nisko, ale zmieniłam gina i albo mi się podniosło albo jednak nie jest tak źle Ale fakt, trzeba na siebie uważać

Na nadżerkę w ogóle nie dają - trzeba toto usunąć. Ja miałam kiedyś wymrażaną, ale teraz gin się strasznie zżyma, że te wymrażane czy wypalane często nawracają - wg. niego spokój zapewnia tylko laser. Tak czy tak, żadnej z tych rzeczy w ciąży robić nie wolno Pozostaje czekać i leczyć kolejne infekcje

Super, że wszystko z cc się poukładało i wizyta udana

Wg. mnie filtr jest konieczny - raz, że nie wierzę w filtry w tkaninach - to znaczy w ich super skuteczność, a dwa, że taka delikatna skóra wg. mnie musi być chroniona - nawet jeśli oznaczałoby to ochronę podwójną

Ja niestety nie pomogę, bo dla Malucha jeszcze nic z kosmetyków nie kupiłam
Stary 2015-04-23, 08:22   #1852
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Jak tam brzuch?
Juz od wczoraj tak od 17 wszystko dobrze, choć i tak zadzwoniłam do położnej to skonsultować krótko mówiąc, musze trochę przystopowac czasami tylko co ja zrobię że na tyłku nie usiedze

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:24   #1853
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Ambiwalentna29 A na jaką markę polujesz?
BO JA SZCZERZE potrzebuje podkładu ale hmmm nie wiem jaki wybrać?
może coś doradzicie:

Lekki kryjący ale nie zatykajacy porów miałam Loreal true mach i średni jak dla mnie szukam czegoś lepszego ??
wiesz co jakiś cza stemu kupiłam Astora mattitude i jestem zadowolona choć kumpela moja zdziwiona jej chyba nie słuzył matuje ładnie musze przyznać, później kupiłam sobie brązer Astora i też super

a Korektor mam sprawdzony Loreala
Stary 2015-04-23, 08:25   #1854
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Wpisz sobie w Allegro śpiochy Pinokio moze sa ciut droższe (takie zwykle kosztują w granicach 14zl na all a te ok 22-28/szt w zależności od aukcji) ale jakos pierwsza klasa my mamy te:
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5226490152
Dziekuję. Właśnie te półśpioszki z pinokio mi się rzuciły w oczy jak rano przeglądałam;d

Cytat:

Mirabelka ja używałam z apteki kremu ziajka, który można było używać od pierwszych dni.. oczywiscie i tak był ukrywany przed słoncem ale moim zdaniem i tak trzeba trochę posmarować buźkę..tyle się teraz mówi o tym aby nawet dorośli ciągle się smarowali. W sumie można teź smaorwać buzię kremem bambino też ma factor ale 8, ziajka już na większe słonce 30
ja kupię ten filtr tak czy siak. zobaczę tylko czy ziajka czy pharmaceris
Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Hej kobietki
Ja się już obudziłam a w zasadzie to obudził mnie bol brzucha tak jakos dziwnie mnie boli i to cały... Niby sie obróciłam na lewy bok i jakby troche minelo ale nie wiem od czego to... I zaczynam się denerwować
Wczoraj wszystko poprasowałam a bylo tego sporo bo 3 pralki
Dzisiaj musze jechac do teściowej po moje rolki bo udalo mi sie je sprzedać
Dzisiejsza noc mnie dobiła bo chyba 4 razy musialam wstać siku czułam jakby mi caly czas na pecherzu siedział ten bąbelek.. No trudno
Musisz odpoczywać. Mój Synuś potrafi jakby kopnąć mnie w pęcherz, że momentalnie muszę siku lecieć. TŻ ma tylko radochę jak sprintem biegam do wc.
Cytat:
Szczerze Ci odradzam, jeżeli czujesz że nie dasz rady. @ tygodnie temu przemalowałam kołyskę i momentami chciało mi się płakać, bo myślałam, że nie skończę Trzeba jednak mieć sporo sił, żeby zeszlifować stary lakier i to mnie najbardziej męczyło, w dodatku mega bolały mnie plecy, bo jednak trzeba się przy tym nagimnastykować. Kupiłam też dość drogą farbę, a raczej wosk, żeby sobie i dzieciom nie szkodzić, a później stwierdziłam, że w tej samej cenie albo odrobinę drożej i miałabym od razu białą... Także poważnie się zastanów czy chcesz się w to bawić

Powodzenia na wizycie i z glukozą. Ja się jej baaardzo obawiam, bo ja słodkiego nie lubię Ok 10 maja na szczęscie mam dopiero to badanie.

Tobie również polecam się zastanowić nad malowaniem, bo w lipcu to ja sobie nawet nie wyobrażam manewrowania ze szlifierką i wałkiem Chyba, że mąż Ci pomoże to ewentualnie tak, a jak nie to lepiej zabierz się do tego wcześniej

Wybieracie się do Rossmanna na zakupy? Ja robię listę, bo wiem, że dłuuugo nie będę miała jak wyrwać się na spokojnie na sklepy, więc robię spore zapasy makijażowe. Od piątku -49%
No my też właśnie mamy malować łóżeczko. Na biało. Ale t na pewno nie ja będę robić. Bo ja siły na takie coś już nie mam.
Dziękujemy za informację o promocji
Cytat:
Na fb lubię profil Maxineczki i stąd wiem Wpisałam w google co warto kupić na tej promocji i wyskoczyło mi mnóstwo blogów co polecają dziewczyny Cieszę się, że jest, szkoda tylko że rozłożona na 3 akcje Nie mam blisko i nie chce mi się jeździć 3 razy. Pewnie zrezygnuję z ust

Zdrówka dla małej i dla Ciebie Piękna pogoda, nie ma czasu na choroby.

Pierwszy raz zabrałam się tak wcześnie za obiad i dzisiaj ulubiony rosołek A po to tylko, żeby na spacer wyjść później na spokojnie

Mamusie- który aspirator polecacie? Czytałam o fridzie i katarku. Trochę mam odruch wymiotny jak pomyślę o fridzie, za to przy katarku trzeba wyciągać odkurzacz no i sama nie wiem ..
A u mnie oba wywołują odruch wymiotny. Ach jestem dziwna, ale nie wiem jak ja będę to robić Tylko to mnie tak rusza. Pieluszki mogę zmieniać, ale nosek czyścić... Oby mi to przeszło
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 08:29   #1855
Anev0
Zakorzenienie

zrobie test dzięki tego podkładu

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-04-23, 08:34   #1856
Nicole`_
Zakorzenienie

Czesc Sierpnioweczki Nareszcie sloneczko u mnie od rana

Cytat:
Fajnie, ze poruszylas ten temat, bo ja wczoraj wlasnie o tym myslalam. Mnie frida tez obrzydza, nawet sobie pomyslalam czy daloby rade katarek podlaczyc do takiego malego odkurzacza recznego?
Stary 2015-04-23, 08:39   #1857
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość

Fajnie, ze poruszylas ten temat, bo ja wczoraj wlasnie o tym myslalam. Mnie frida tez obrzydza, nawet sobie pomyslalam czy daloby rade katarek podlaczyc do takiego malego odkurzacza recznego?
A taki odkurzacz nie zrobi krzywdy dziecku? jakoś cieżko mi sobie to wyobrazic?

Ślub

ŻONKA
Stary 2015-04-23, 08:45   #1858
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość

A u mnie oba wywołują odruch wymiotny. Ach jestem dziwna, ale nie wiem jak ja będę to robić Tylko to mnie tak rusza. Pieluszki mogę zmieniać, ale nosek czyścić... Oby mi to przeszło
Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość

No ja Wam powiem,że miałam oba i ten pod odkurzacz jest rewelacja! nie jestes w stanie ustami odciągnąc tak jak odkurzaczem. trzeba się nieźle namęczyć ustami... fakt jest,że ciagłe wyciagnie odkurzacza jest wkurzające.. ja włąsnie od dwóch dni znowu odciągam bo młody ma katar:-/ aaaa i jak jeszcze nie miałam tego podłączanego i musiałam ustami... to po dwóch dniach sama miałam katar.. także niby jest filtr z gąbeczki ale bakterie itp pewnie mega się przedostają:-/
Stary 2015-04-23, 08:46   #1859
vea7
Zakorzenienie

Dziewuszki obcojęzyczne, czy ja dobrze kombinuję, że
Reinigungsemulsion

to jest coś do zmywania twarzy/makijażu?

WYMIENIĘ

Stary 2015-04-23, 08:52   #1860
Anev0
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=rPwalYOtzSA
coś takiego znalazłam

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Dziewuszki obcojęzyczne, czy ja dobrze kombinuję, że
Reinigungsemulsion

to jest coś do zmywania twarzy/makijażu?
Pokazuje ze zmywanie oczyszczanie twarzy"

Ślub

ŻONKA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości