Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 15:36   #631
grita
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Grita- dorsza na parze, młode ziemniaki i sałatkę z zielonego ogórka, pomidora i cebulki z oliwa. Ja nie przepadam za mięsem 2 razy w tygodniu jem rybę, 2 razy danie bez mięsa i 3 razy mięso. Jeśli chodzi o rybę to uwielbiam paluszki rybne usmażone na chrupiąco

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Pycha obiad! Ja za mięsem też nie przepadam, ale mąż bardzo mięsny niestety. Często jak robię obiad to jemu np robię sos do kaszy/makaronu z mięsem, a dla siebie bez, ale nie zawsze tak się da wykombinować, żebyśmy byli pogodzeni jedzeniowo oboje A jak córka się dołączy ze swoimi gustami to już w ogóle, dzisiaj 3 dzień z rzędu je pierogi ze szpinakiem i fetą, potrafi się na coś uprzeć i jeść to w kółko, na szczęście max 4-5 dni
A rybkę za Twoją inspiracją zrobię jutro, akurat będzie postnie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Dziś uzupełnie

Wow, aakkzzii jakie łupy Ja właśnie zauważyłam na koncie, że dostałam z PZU 160 zł za pobyt w szpitalu i złożyłam zamówienie w 5 10 15

A podsumowując dyskusję o kilgoramach w ciąży to właśnie idę z kumpelam do kawiarni
I prawidłowo! Zaszaleć też trzeba

Mam pytanie odnośnie tej promocji w Rosmanie - mogłaby mi któraś z was polecić jakiś sypki puder? Mam cerę mieszaną, która dosyć mocno się świeci w strefie T, więc w sumie fajnie by było gdyby trochę matowił, ale i był lekki na nadchodzące upały (miejmy nadzieję ).

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A jest ktos, kto zupelnie nie ma pomyslu na imie? Czy tylko u nas ten problem?
My też nie bardzo mamy pomysł. Tzn. każde z nas rzuci jakiś pomysł, ale drugiemu zazwyczaj się nie podoba Na razie do brzucha mówimy Mały albo Młody
A dla dziewczynki mam masę pomysłów, dla chłopca właściwie tylko Ignaś mi się podoba. Ale pewnie jeszcze sto razy mi się odmieni, jeszcze na szczęscie trochę czasu
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 15:40   #632
201701300931
Konto usunięte

Dzisiaj dostałam informację, że szkołę rodzenia zaczynamy 11.05
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 15:41   #633
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
pomysł przyjdzie sam

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 15:56   #634
loudres
Zadomowienie

Moje kochane babeczki dziś postanowiłam ze musze zrobić jakąś niespodziankę tż. Z okazji tego ze nie możemy wybrać się na miesiąc miodowy zagraniczny z powodów mojej ciąży i poprostu nie chce daleko wyjeżdżać w takim stanie, pomyślałam że może zrobię mu niespodziankę i pojedziemy do SPA. Otóż moje pytanie brzmi czy byliście gdzieś w jakimś konkretnym miejscu gdzie wam się podobało?! I miejsce jest godne polecenia? Lub może macie jakieś miejsca gdzie szukacie prócz gruponu oczywiście.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 16:04   #635
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja to czasu na spacerki nie mam, ale po prostu gorzej się czuje jak gdzieś nie podejdę/nie podbiegnę/nie porobię czegoś forsownego.
A z przetworzonym żarciem miałam tak samo, teraz mnie odrzuca od takich rzeczy i najchętniej bym jadła sałatki na przemian z owocami i wodą mineralną

Piękny!
A to tylko na zakwasie czy dodałaś drożdże?
to na zakwasie i drożdżach

Dzięki dziewczyny, wyszedł bardzo ładny, chociaż trochę za słony ajk dla mnie ale tż powinien być zadowolony

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
bianeczkaa
u mnie dziś cisza miałam kiepską noc żołądek mnie bolał. Rano poszłam się myć i nie zdążyłam wyjść haft poszedł do wanny :/

owieczkaa
No to prawidłowo i zdrowo ;D.

Mam udka z kurczaka i szukam po necie przepisu na panierkę jak z KFC....
oj, biedna ale coś ci zaszkodziło czy od taki urok?

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Moje kochane babeczki dziś postanowiłam ze musze zrobić jakąś niespodziankę tż. Z okazji tego ze nie możemy wybrać się na miesiąc miodowy zagraniczny z powodów mojej ciąży i poprostu nie chce daleko wyjeżdżać w takim stanie, pomyślałam że może zrobię mu niespodziankę i pojedziemy do SPA. Otóż moje pytanie brzmi czy byliście gdzieś w jakimś konkretnym miejscu gdzie wam się podobało?! I miejsce jest godne polecenia? Lub może macie jakieś miejsca gdzie szukacie prócz gruponu oczywiście.
Byłam w Mikołajkach w Gołębiewskim i było super, ale w naszym stanie to ty wiele nie skorzystasz w spa. Basen i to też nie każdy, bo nie wiem czy można korzystać z takich np solankowych. A tak to tam dużo zjeżdżalni. Ale ogólnie warto Gołębiewski w Wiśle odradzam, to straszna dziadowizna

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 16:06   #636
meryy82
Zakorzenienie

hej
wróciłam wymięta i wypluta przez zus. W tym kraju kobieta w ciąży nie powinna robić nic innego, tylko leżeć, odpoczywać i uważać na siebie
tylko niech jeszcze porządnie za to zapłacą
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 16:36   #637
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
truskaffko z waga to moze organizm wode zatrzymuje? Mnie radzil lekarz kontrolowac, ale to chodzi o to, zeby akcja porodowa sprawniej przebiegala i dziecko nie uroslo za duze. Ale wiem, ze kg na pewnym etapie biora sie z powietrza. Ja jestem bardziej aktywna niz przed ciaza, jem zdrowiej a i tak rosne
Właśnie, woda. A może wiekszosc kg to woda?

Cytat:

Ja też juz nie mam pomysłu. Dajecie dzieciom polskie czy japonskie imiona?

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Dzisiaj dostałam informację, że szkołę rodzenia zaczynamy 11.05
W moje urodziny <3
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 16:45   #638
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Mam fotkę ze spotkania
Bardzo ładna fotka, świetnie wygladsz

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
aakkzzii zobacz co wiocha.pl mówi na temat bąków w ciąży

http://www.wiocha.pl/1221524,Rosnie-nam-pokolenie

no nie mogłam
ooo matko ale ludzie mają głupoty w głowie.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
dziem dobry wieczor

jestesmy juz w domku
co prawda tylko dwa dni w szpitlu a juz jestesmy biedniejsi o nowy telefon i portfel ze wszystkimi dokumentami no,ale cóż.. moze los sie do mnie usmiechnie i zlodziej sie znajdzie..
Dobrze ze juz w domciu, wypoczywaj.
no ja nie moge, jak mozna ludzie okradac w szpitalu, po prostu hańba
dobrze że z małym wszytsko dobrze.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Fatal,synuś- gratulacje

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Panna Izabela wspólczuje. Mysle ze po prostu ważne bys była przy meżu, czasami słowa nawet nie są potrzebne. co do ubrania na pogrzeb , wcale Ci się nie dziwie bo miałam ostatnio podobny problem jak szłam na pogrzeb dziadka bratowej. poszłam w czarnycj legginsch i płaszczu bo zimno byo. ale tez nie wiedziałm w ogóle w co sie ubrac.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
No to o jedzeniu w szpitalach w PL lepiej nie rozmawiajmy... seryjni mordercy jedzą 100x lepiej niż kobiety w ciąży i inni pacjenci.
Znam jedzenie szpitalne z autopsji, porazka. obiad mozna jeszcze znieść ale te głodowe dawki na sniadanie i kolacje to porazka.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 16:45   #639
czarownica_tea
Zakorzenienie

Grita- mam tak samo. Ja zjem zupę a TŻ muszę dorobić kotleta . A wg niego naleśniki z serem to nie obiad a deser .

Loudres- szukaj spa z programem przyszła mama. Sa takie a zabiegi sa dostosowane dla kobiet w ciazy.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 16:47   #640
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam wodę, mogę cały dzień siedzieć nad wodą i lubię plywac , ale w ciąży postanowiłam nie chodzić na baseny i nie kąpać się w publicznych miejscach, ze względu na moja poprzednia ciążę za bardzo boje się infekcji... Także jakoś przecierpie to lato, ale z maluszkiem chciałabym od paru miesięcy jeździć na basen zobaczymy co z tego wyjdzie.

Dodaje moje zdjęcie z dziś, zaczyna coś być widać! uświadomiłam sobie ze zaczynam 19 tydzień! Jeszcze nigdy nie byłam na tym etapie ciąży, wiec od teraz dla mnie wszystko nowe :p nie wiecie tak się ciesze ze wszystko jest ok
to super ze wszytsko ok, fajny brzunio. ja mam ciut wiekszy w 18 tyg.
Co do jezior i basenów, zawsze kochałam pływać ale po ostatnich przygodach- najpierw z jeziora mega infekcja, potem z basenu dalam sobie spokój z publicznymi pływalniami czy kąpieliskami
Stary 2015-04-23, 16:48   #641
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, ale chyba o Leosiu mogę zapomnieć

Ja tak samo, dziecko lasu, jezior, ognisk i spania w namiocie (bo nie chcieliśmy w domu z rodzicami ). Ja miałam przez jakiś czas żal, że nie jeździliśmy nigdzie indziej, za granicę, na kolonie ale teraz uważam tak jak Ty, że mieliśmy szczęście nie siedzieć całe lato w domu. No i rodzice tak jak u Ciebie dojeżdżali do pracy ze wsi Mam nadzieję tak samo spędzać czas z moim dzieckiem (dziećmi? w przyszłości).
ja też dziecko lasu, jezior, wsi itp. i nawet nie marzyłam o wycieczkach zagranicznych, co tam komu wielki świat, jak po lesie itp. można było biegać na bosaka, w krótkich spodenkach

zresztą zagranicę jak jechałam, to też na wieś, bo kuzyn w Niemczech mieszkał w bardzo małym miasteczku i ciotka we Francji na wsi winnice miała. Jedyne co z takich wakacji wracałam z kolorowymi zeszytami i zapasem słodyczy
To były czasy

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Dobrze kojarzę, że Ty w Poznaniu mieszkasz? Jeśli tak to co to za lumpek?

A ja, że "znad morza" (w sensie dwie godziny drogi, ale wszyscy twierdzą, że to nad morzem), to wody nie znoszę i - wstyd się przyznać - ale pływać też nie umiem Wolę w góry pojechać.

Miałam mieć dzisiaj endokrynologa, okulistę i ginekologa. Gina mi odwołali wczoraj, endo dzisiaj rano, okulistę sama odwołałam. Jakoś mam pecha do lekarzy w tym tygodniu...
taraz z racji tego, że mieszkamy na Wildzie, to tutaj rozglądam się co gdzie mam i coraz bardziej mi się podoba, bo nie dość, że z Wildy wszędzie blisko, to jeszcze na tej Wildzie wszystko jest.
A te dwa lumpki, które ostatnio odkryłam to jeden jest na ul. Górna Wilda (blisko rossmana) a drugi na ul. Prądzyńskiego.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 16:50   #642
truskafffka91
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/showItem2.php?item=5277251419

Podoba mi się to łóżeczko.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

http://www.ebay.de/itm/Baby-Beistell...item487cd853d2
Stary 2015-04-23, 16:58   #643
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
U mnie też dyskoteka trwa, pewnie po ince
a ja dalej nic

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
c.d
oczywiście wszystko dla dziewczynki hihi jak się okaże chłopcem to wszystko oddam tutaj którejś z Was
ale pokaźne łupy i jeszcze za free. Niezle

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Dziewczyny, dziś w komisie ogladałam wozek espiro atlantic i tak mi sie spodobał. co o nim sadzicie?

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
fajne, sporo funkcji.

Edytowane przez elcia88
Czas edycji: 2015-04-23 o 16:59
Stary 2015-04-23, 17:47   #644
Airish88
Zakorzenienie

Hej

Ja dzisiaj z rana na zakupach byłam. Kupiłam sobie dwie pary spodni. Jedne czarne na teraz, a drugie luźne na upały. Byłam jeszcze w Super Pharm po kosmetyki Palmers'a. Strasznie gorąco się zrobiło i nie miałam już siły chodzić, a chcę jeszcze adidasy sobie kupić na lato.

Cytat:
Taaak, tylko one dają mi mądre rady jak to robić, zeby nie przytyć. A siostra wpierdzielała kilka razy dziennie kebaby, maca i hotdogi z cpn. Teraz mi radzi, żebym omijała puste kalorie i , zebym ćwiczyła i wogole to na maraton poszla. I to jest dołujące...

Z tym ćwiczeniem to nie jest zły pomysł. Nie wysiłkowo, ale ruch jest dobry. Ja od paru dni jeżdżę na rowerku stacjonarnym i czuję się o wiele lepiej.

Cytat:
Jem normalnie. Z tym, że 0 chipsów, czekolady, żadnych fastfoodow.. Same obiady, dużo warzyw, trochę mniej owoców, nabiał etc. A ja i tak tyje. Inne żyja na samym śmieciowym żarciu i nie tyją, az tak dużo..I gdzie tu sprawiedliwość?

Aakkzzii, a Ty miałaś wagę nornalną (BMI) przed ciążą?

Ja mam podobnie. Odżywiam się zdrowo, może trochę więcej i też mam już 8 kg na plusie. Z tym, że przed ciążą jadłam bardzo mało, w pracy ruszałam się 8 godzin i popalałam. Wagę miałam w normie, chociaż wszyscy mówili, że wyglądam na o wiele mniej niż mam.

Cytat:
mi tak skoczyło w pierwszym trymestrze
teraz od poczatku kwietnia mam raptem 1 kilo do przodu
zaczęłam słodzić cukrem nie słodzikiem, pieczywo zaczęłam jeść, śniadania kolacje wszytsko regularnie i proszę
myślę ze po ciąży wrócę do słodzika odstawie pieczywko i jakoś zleci .

Ja na początku też cukier do wszystkich napojów, szczególnie do Inki. Teraz słodzę stevią, bo jest bezpieczna w ciąży i nie ma kalorii. Na początku jest ciężko się przyzwyczaić, bo ma specyficzny smak.

Cytat:
Tylko ja na rowerze jeźdzę. Mniej, bo jakies 40-50km tygodniowo, a wcześniej 160, a nawet i 200km.

Skoro ruszasz się i nie jesz słodyczy i fast foodów to się nie masz czym przejmować. To, że tyle Ci doszło kg to wcale nie znaczy, że to tłuszcz.

Cytat:
nie no bez przesady , chyba nie żałujesz tego ze czułaś się dobrze

ja tam już się do tego przyzyczaiłam że tyje.
jeżeli po ciąży bd ci pasowało to ze masz trochę na plusie to zostawisz jak nie to coś z tym zrobisz.
ja wiem ze dam radę bo ponad rok temu schudłam 7 kilo w niecały rok, nie jest to jakiś spektakularny wynik ale wiem ze się da. wiec się tym wcale nie martwie, pozatym moja koleżanka Marta 3 miesiące temu urodziła syna a w ciązy przytyła 29 kilo
dziś ma ledwo +5 do wagi z przed ciąży a nie robi kompletnie nic by schudnąć.

Ja mam zamiar jak tylko dojdę do siebie po cesarce zacząć ćwiczyć. Muszę zakupić nianię i jak tylko dziecko będzie spało to będę w drugim pokoju ćwiczyła. Do tego dużo spacerów od samego początku i jakoś zleci.

Moja przyjaciółka w ciąży przytyła 25 kg, a 2 miesiące po ciąży była lżejsza o 5 kg jak przed ciążą. A przed ciążą ważyła 60 kg przy wzroście 185. Dla mnie aż za szczupła.

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Rozumiem. Ja na początku chciałam Krzysia, ale mój mąż stawił taki taki opór jak flota Admirała Nelsona😉
Trzeba szukać kompromisu.

Mój Tż strasznie chce Krzysia, bo jego tata tak miał na imię. Zmarł dwa lata temu i Tż strasznie to przeżył do tej pory to przeżywa. Mi też nawet to imię się podoba, chociaż jeszcze się zastanawiam .... Podoba mi się też Szymon.

Cytat:
Dobra, jest

Podasz przepis. Baaaaardzo proszę. I jak byś mogła pokazać naczynie w którym go piekłaś to bym była uradowana.

Cytat:
moje łupy z olx.pl wszytsko za darmoszkę.

Bardzo ładne ciuszki. Nie mogę doczekać się jak dowiem się co ja będę miała.

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Dziś uzupełnie

Wow, aakkzzii jakie łupy Ja właśnie zauważyłam na koncie, że dostałam z PZU 160 zł za pobyt w szpitalu i złożyłam zamówienie w 5 10 15

A podsumowując dyskusję o kilgoramach w ciąży to właśnie idę z kumpelam do kawiarni

Długo byłaś w tym szpitalu?

Co zamówiłaś w 5 10 15?

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, dziś w komisie ogladałam wozek espiro atlantic i tak mi sie spodobał. co o nim sadzicie?

fajne, sporo funkcji.

Wizualnie ok. Tylko ta spacerówka wydaje mi się dość słaba. No ale ja na żywo nie widziałam.

Dziewczyny nie wiem czemu nie mogę dodawać ikonek? Piszę z laptopa.

Aaaaa i jak nazywała się ta gazeta, którą ostatnio tak zachwalałyście? M jak mama?
Stary 2015-04-23, 17:56   #645
dirtyblack
Raczkowanie

Cytat:
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5277251419

Podoba mi się to łóżeczko.

A nie wydaje Ci sie male? 90/40 cm a standard to 120/60 ( chyba)
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:04   #646
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
A nie wydaje Ci sie male? 90/40 cm a standard to 120/60 ( chyba)
To jest dostawka do łóżka. Sadze, ze tak na 4-6 msc, żeby w nocy nie wstawać do dziecka. A z drugiej strony, żeby się przyzwyczajało spać samo. Ciekawe ile cm ma kołyska do 6 msc.
Stary 2015-04-23, 18:06   #647
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
H
Dziewczyny nie wiem czemu nie mogę dodawać ikonek? Piszę z laptopa.
?
cos sie chyba pierdzieli na wizażu bo mi tez cos dziwnie sie zachowuje komputer, tak jakby w ogole nie raeagował na to co naciskam. po odświeżeniu strony, jest lepiej
Stary 2015-04-23, 18:16   #648
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Grita- mam tak samo. Ja zjem zupę a TŻ muszę dorobić kotleta . A wg niego naleśniki z serem to nie obiad a deser .
Według mojego też - albo śniadanie! Ale im dłużej ze mną jest tym bardziej toleruje bezmięsne obiady, a teraz w ciąży to w ogóle mówię żeby wybił sobie z głowy gotowanie dwóch obiadów bo naprawdę nie mam na to czasu i ochoty. To gotuje sobie kiełbasę na kolację dla równowagi i jest git.
Cytat:
Fajne, ale jak na coś co za parę miesięcy będzie bez sensu to nie wiem czy aż tak bardzo. Ja myślałam o dostawce ale chyba kupimy od razu pełnowymiarowe łóżko a nie dwa materace, dwa komplety pościeli itd.
Stary 2015-04-23, 18:25   #649
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
pomysł przyjdzie sam

Na to licze; pierwsza propozycja juz byla, ale tz nie przypadla do gustu. Latwo nie bedzie ;-)

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Właśnie, woda. A może wiekszosc kg to woda?

Ja też juz nie mam pomysłu. Dajecie dzieciom polskie czy japonskie imiona?

W moje urodziny <3

Ogranicz sol i wiecej pij i wtedy zobaczysz. Puchniesz?
Corka ma klasyczne japonskie; dla drugiej pomyslu brak. Na pewno nie bedzie typowo polskie; jest kilka takich, ktore sa i tu i tu i na razie o nich myslimy.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 18:32   #650
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Na to licze; pierwsza propozycja juz byla, ale tz nie przypadla do gustu. Latwo nie bedzie ;-)

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Ogranicz sol i wiecej pij i wtedy zobaczysz. Puchniesz?
Corka ma klasyczne japonskie; dla drugiej pomyslu brak. Na pewno nie bedzie typowo polskie; jest kilka takich, ktore sa i tu i tu i na razie o nich myslimy.
Wody ostanio mało pije, racja. Sól... Hmmm... Możliwe.
A imiona międzynarodowe?
Jak na imię ma córa?

Cytat:
Według mojego też - albo śniadanie! Ale im dłużej ze mną jest tym bardziej toleruje bezmięsne obiady, a teraz w ciąży to w ogóle mówię żeby wybił sobie z głowy gotowanie dwóch obiadów bo naprawdę nie mam na to czasu i ochoty. To gotuje sobie kiełbasę na kolację dla równowagi i jest git.

Fajne, ale jak na coś co za parę miesięcy będzie bez sensu to nie wiem czy aż tak bardzo. Ja myślałam o dostawce ale chyba kupimy od razu pełnowymiarowe łóżko a nie dwa materace, dwa komplety pościeli itd.
Koszt 50e.( czyli jak 50 zł.) Pozniej sprzedam Teraz jak będziemy się przeprowadzać to dziecko dobrze mieć blisko i nie za blisko. Śpi oddzielnie, a jednak z nami
Stary 2015-04-23, 18:34   #651
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Koszt 50e.( czyli jak 50 zł.) Pozniej sprzedam Teraz jak będziemy się przeprowadzać to dziecko dobrze mieć blisko i nie za blisko. Śpi oddzielnie, a jednak z nami
No to też jest jakaś opcja
Stary 2015-04-23, 18:35   #652
bianeczkaa
Zakorzenienie

Airish

http://www.mojewypieki.com/przepis/c...ny-na-zakwasie

Dzisiaj moje dziecko doprowadziło mnie prawie do płaczu, ale ze śmiechu. Najpierw zaczęła opowiadać, ze dziewczynki mają pipki i pupki. No i pytam, czy chłopcy też mają taką pipkę, a ona tak, ale z takimi wiszącymi pimpuszkami Pytam sie skąd to wie, a ona, że Karolek ma takiego pimpuszka
Później bawiłyśmy się, że ja jestem dzieckiem a ona moją mamą. No i już się nie chciała bawić i mówi że ona nie chce być mamą a ja mówię, że ja i tak jestem dzidziusiem, a ona, że nie jest mamą, ona jest nastolatką Nie mogłam się przestać śmiać I że ma w przedszkolu chłopaka Kube i chodzą na pikniki

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-04-23, 18:36   #653
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Wody ostanio mało pije, racja. Sól... Hmmm... Możliwe.
A imiona międzynarodowe?
Jak na imię ma córa?

Co innego jest tutaj uznawane za miedzynarodowe i na pewno w tym kierunku nie pojdziemy.
Yae [czyt. Jae] od jednego z rodzajow wisni
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 18:51   #654
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
pracuje w tym wydawnictwie

siedze z papierem w nosie krew mi leci od 5 min

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-04-23 o 18:52
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 19:02   #655
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Co innego jest tutaj uznawane za miedzynarodowe i na pewno w tym kierunku nie pojdziemy.
Yae [czyt. Jae] od jednego z rodzajow wisni
No tak - Japonia, kraj kwitnącej wiśni. Ładne, a nawet bardzo. Jae..
Stary 2015-04-23, 19:11   #656
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
W moje urodziny <3
ja też mam urodziny 11.05

loudres - a czy Twój Tż lubi spa? i co pod pojęciem spa myślisz? bo Gołębiewski to aquapark bardziej, a nie wiem czy Ty bierzesz pod uwagę bardziej masaże itp. Gołębiewski w Mikołajach to aquapark (baseny, sauny itp.) chyba, że sobie wykupicie jakąś bardziej wypasioną opcję (o ile jest), ale szczerze to mnie Mikołajki jako miasto bardzo rozczarowało.
Stary 2015-04-23, 19:14   #657
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
pracuje w tym wydawnictwie

siedze z papierem w nosie krew mi leci od 5 min
O fajnie to mi powiedz czy w jej książce jest dużo przepisów? warto kupić?

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-04-23, 19:20   #658
Małgosia89
Zakorzenienie

Zgadnijcie co to ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1429813217964.jpg (42,8 KB, 51 załadowań)

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 19:22   #659
AaaMarta
Zadomowienie

Obawy co to muffinek okazały się słuszne. Wyszły zakalce. Dramat, żeby nie umieć zrobić muffinek. W ogóle mi pieczenie ostatnio nie wychodzi, a mam upiec mężowi ciasto na ostatni dzień pracy. Chyba jednak poproszę sąsiadkę, żeby upiekła
AaaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 19:30   #660
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
ja też mam urodziny 11.05

loudres - a czy Twój Tż lubi spa? i co pod pojęciem spa myślisz? bo Gołębiewski to aquapark bardziej, a nie wiem czy Ty bierzesz pod uwagę bardziej masaże itp. Gołębiewski w Mikołajach to aquapark (baseny, sauny itp.) chyba, że sobie wykupicie jakąś bardziej wypasioną opcję (o ile jest), ale szczerze to mnie Mikołajki jako miasto bardzo rozczarowało.
W Mikołajkach w Gołębiewskim jest wszystko i nie powiedziałabym, że to tylko aquapark. Są ślizgawki ale są też różne baseny, również lecznicze, grota dolna, lodownia, sauny i inne pierdoły. Wiadomo, dodatkowe opcje są płatne, ale to w każdym spa za np masaż się płaci. Same Mikołajki faktycznie dość słabo ale to jest dobre miejsce wypadowe. Jest wiele fajnych, nieodkrytych miejsc ale wiele z nich jest na uboczu Pytanie, czy tż z tego wszystkiego będzie korzystał Może lepszą opcją byłoby jakieś ciekawe, większe miasto, gdzie można coś pozwiedzać?

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Zgadnijcie co to ...
Siurek

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Obawy co to muffinek okazały się słuszne. Wyszły zakalce. Dramat, żeby nie umieć zrobić muffinek. W ogóle mi pieczenie ostatnio nie wychodzi, a mam upiec mężowi ciasto na ostatni dzień pracy. Chyba jednak poproszę sąsiadkę, żeby upiekła
Pocieszę cię, mnie muffiny też mało kiedy wychodzą! Poza tym, jakoś mi nie smakują :P

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

A i zapomniałam powiedzieć, że ostatnio na ciuszku byłam i praę ciuszków upolowałam, takze dla siebie :P

Wspólnie zamawiamy buty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości