|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Marei ja bym wzięła dwa różne. Sama brałam od tego sprzedawcy i też kolorowe kropy także polecam.
|
|
|
|
#3242 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wpadłam tylko poczytać u was, przywitać się i znów uciekam Dziś TŻ ma wolne więc intensywny dzień za nami
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
ja mam trzy koszule, jedna na porod i dwie na pozniej - u nas nie daja tej seksownej papierowej do porodu sn tylko do cc.
a na wyjscie ze szpitala mam takie bawelniane cienkie spodnie alladynki uszykowane - sa na tyle luzne wszedzie, ze powinno byc mi wygodnie i w obolala bozene i w ewentualna blizne po cc. do tego bluzke jakas no i cos na wierzch jakby bylo chlodniej - ale u nas w czerwcu to pewnie goraco bedzie. |
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie jestem sceptycznie nastawiona do takich rzeczy i nie wierzę w takie rzeczy ![]() No i póki co myślę żeby jednak ta szyjka mi się teraz nie rozwierala
Edytowane przez k a j a Czas edycji: 2015-04-23 o 19:13 |
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
ja do porodu biore jakiś wielki t-shirt- kupie w lumpie za 2 zeta
a na potem 2 koszule. nie róbmy scen, więcej raczej nie bedzie potrzeba a w razie czego tż może dowieźć....
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Do porodu mam 3 koszule jakieś tanie z allegro bo ja koszul nie używam w domu i wczoraj dorobiłam się szlafloka i nawet zaczynam się do niego przekonywać, jest taki mięciutki
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Marei ja bym wzięła dwa inne. Ale nie mandarynke i limonke a zieleń i limonkę, niby inne a prawie takie same
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie szczepionki przeciw żółtaczce.
Wczoraj położna na sr mówiła, że tą którą podają w szpitalu na nfz, bodajże w 1 dobie życia jest zła i lepiej wykupić Engerix - na receptę. ![]() Spotkałyście się z tym? Jak ktoś zapytał czemu ten Engerix jest lepszy, to powiedziała, że przyjdzie lekarz to nam opowie....
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka chodzi o to ze Euvax który podają do tej pory miał rtec w składzie ale z tego co się orientuje to od roku już nie ma... Może ma nieaktualne informacje albo znowu zmienili recepture... Daj znać co lekarz powie.
|
|
|
|
#3250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
Wg ulotki która znalazłam Euvax nie ma już tiomersalu w składzie. Ale piszcie jeśli będziecie miały inne informacje. To prawda ze musi być odpowiednio przechowywany (w lodówce) i trzeba sobie załatwić receptę od swojego lekarza rodzinnego.
|
|
|
|
#3252 | |
|
Konto usunięte
|
Princesika przepiękne
Ja mam 3 koszule. Ja zaszczepię tym co dają w szpitalu. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
Jakby była zła to by jej nie podawali przecież ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Marei ja bym brała dwie różne ale tylko żeby różniły się jedną stroną Ale nie wiem czy są tam takie Wiesz, żeby np. motyw był ten sam a kolory inne, albo kolory te same ale motywy różne, z tym, że skłaniam sie ku pierwszej opcji
|
|
|
|
|
#3253 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też mam koszulę z kotkami, ale brałam co było najtańsze bo i tak to tylko do szpitala Cytat:
|
|
|
#3254 |
|
Konto usunięte
|
Też mam z kotkami dwie i jedną ładną bez niczego, ale mi się serio podobają te kotki
|
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koszula z allegro zostala juz przetestowana
|
|
|
|
#3256 |
|
Konto usunięte
|
Ooo weszłam na all i już wiem Marei, ja bym brała szare kropki i jeden miętowy a drugi limonka
![]() Zrobiłam brownies ![]() Cos ja w moich cały czas śpię, na zmianę raz w kotkach a raz w tej eleganckiej
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu a biszkopt ci wyszedl.?
W domu to spalam w koszulce i majciochach
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Princesika śliczne te literki!
Country super, że jesteś zadowolona z kocyka ![]() Szuu kocyki wzór mają ten sam tylko kolory minky inne. I jak biszkopt? Dzisiaj na sr był temat herbatki z listków maliny. I ponoć jak najbardziej jest polecana, od skończonego 34 tygodnia czyli dziewczyny z tp 10.06 za tydzień mogą już pić Poza tym rozdrobniony len. Oraz masaż Bożeny- jak go na porodówce pierwszy raz położna wykona niewiele da, ale jak będzie regularnie stosowany- może dużo (wg. naszej położnej ) pomóc. Muszę o wiesiołek zapytać
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Marei ale masaż Bożeny chyba tylko dla pierworodek? Pamiętam coś ze na naszym wątku mamusiowym mamy które już rodziły nie robiły go przed kolejnym porodem...
|
|
|
|
#3260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Byłam dziś u fryzjerki i przez godzinę mogłam wpatrywać się w swoje odbicie w wielkim lustrze Nie wpłynęło to najlepiej na moje mniemanie o sobie Jak usiądę to brzuch mi się rozłazi na boki i wygladam jak wielkie, grube babsko...Cytat:
Cytat:
Cytat:
w niczym nie będę płukać Cytat:
|
|
#3261 |
|
Konto usunięte
|
Biszkopt się udał
)
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugoródka też ćwiczyła. Tak na chłopski rozum to wszystko się z czasem schodzi i masaż pomoże znowu uelastycznić bożenę. |
|
|
|
|
#3263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie pozwalam sobie na zjedzenie tyle, ile bym wciągnęła, bo nie chcę przekroczyć 70 kg...Ale w ciągu ostatnich 2 tygodni przytyłam tylko 300g, więc jestem happy ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
ja kupiłam. Nie wiem jaki rozmiar chyba "s" majatku to nie kosztuje, a w razie "w" można mieć już w szpitalu.
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj syn tez na Lubartowskiej sie urodzil ale ja zadowolona raczej z tego szpitala. |
|
|
|
|
#3265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
biorę 3. Gdybym miała rodzić sn wzięłabym jeszcze jedną na sam poród.
|
|
#3266 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobilam uff jak się nie czyta w ciągu dnia to potem wieczorem ciężko, bo teraz to samo nie wiem do czego nawiązać
![]() A wzrost: ja Raczej z tych niskich bo mam 164 na plusie 8 kg a miała nie przekroczyć 10 ale chyba się nie uda no ale trudno, już mam plan na po ciąży: masaże ręczne i próżniowe, bandaże arosha a może i lipolize se zrobię no i ćwiczenia z mel B i Chodakowska - mam nadzieje ze dam rade Kasa - my mamy wspólna, ja zawsze się śmieje ze tz jest nasza a moja jest moja bo tz wpływa na nasze wspólne konto a ja z klientkami z ręki do ręki jak się nie pochwalę ile zarobilam to nie wie ile wydaje ![]() U mnie dzisiaj było tak pięknie ze pół dnia spędziłam leżąc na leżaczku a potem biegalismy z tz po sklepach z kafelkami jutro idziemy oglądać projekt ciekawe co z tego wyjdzie??? Gratuluję wszystkich udanych wizyt i imponujących wag maluchów ![]() Ja plauje ze szpitala wyjść w luźnych spodniach albo w długiej spódnicy i jakiejś koszulce ale nie wiem co wziąć dla małej? Co szykujecie dla dzieciaków na wyjście ze szpitala??? Która to obiecała mi zaglądnąć do zary??? |
|
|
|
#3267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
|
#3268 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie tego...Cytat:
Cytat:
![]() super! Cytat:
Chcę kupić pierwszą literkę imienia z materiału i zawiesić z jakimiś ozdobami na szafie małego.
|
|
#3269 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez mam 158 cm, jestem chyba najnizsza z Was...😊
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#3270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tym bardziej, ze być może do końca nie będę wiedzieć, w którym szpitalu zrobia mi cięcie. W kwestii szczepionek zamierzam zaufać lekarzom z neonatologii a później mojemu lekarzowi w przychodni- tak samo było z Leosiem.![]() Cytat:
![]() body krótki rękaw +pajac+ czapka+ ewentualnie kocyk do przykrycia, gdyby było chłodno.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

Od tego momentu czuję się jak staruszka, chodzę wolno jak kaczka i mam taaaaaaaaaaakiego lenia. 

Dziś TŻ ma wolne więc intensywny dzień za nami
dzięki wiesiołkowi niby szyjka łatwiej i szybciej się rozwiera 

06.09.2014 

Jakby była zła to by jej nie podawali przecież

poczulam sie jak mala orka...a przytylam w ciazy jakies 6-7 kg tylko