Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 19:49   #2011
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
No właśnie nie chce zostawać na oddziale i dlatego ip jest dla mnie ostatecznością... na razie skurcze odpuściły i chyba nie będę panikować, bo żadnych objawów poza tymi o któych pisałam - nie mam... sama nie wiem co robić...
to jak odpuściły i dobrze się czujesz to leż i odpocznij już do jutra... Ale gdyby coś się zadziało znowu w najbliższym czasie, godzinach czy w nocy to reaguj... Nie ma co bagatelizować... Może to nic ... Ale lepiej dmuchać na zimne...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 19:49   #2012
Jess922
Zakorzenienie

Idę na "przyjaciółki"
Trzymajcie się dziewczyny i dobrej nocy.
mms_22 trzymam kciuki, żeby skurcze nie powróciły i Cię nie stresowały
Stary 2015-04-23, 19:49   #2013
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Poczekaj jeszcze, jak się powtórzy sytuacja to dzwoń.

no jak się powtórzą skurcze, to nie będę dzwonić, tylko od razu pojadę na ip... na razie powstrzymuje mnie fakt, że Mały kopie tak jak zazwyczaj, więc mam nadzieje, że nic Mu się tam nie dzieje...

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 19:51   #2014
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
no jak się powtórzą skurcze, to nie będę dzwonić, tylko od razu pojadę na ip... na razie powstrzymuje mnie fakt, że Mały kopie tak jak zazwyczaj, więc mam nadzieje, że nic Mu się tam nie dzieje...
No chyba, że tak, w sumie tak będzie lepiej, bo gin przez telefon Cię nie zbada, a może akurat się zdarzy tak, że Cię nie położą
Stary 2015-04-23, 19:58   #2015
MsLullaby
Zakorzenienie

Roxana współczuję ci. Musi Cie dobijać ta sytuacja
Mms odpocznij a jak nie minie to zadzwoń do gina lub jedz na ip
Ja dziś sobie zafundowalam wyprawę do Aldi gdzie się idzie godzinę w jedną stronę i to często pod górkę ale słońce było piękne wiec Bartuś do wózka i w drogę trochę mnie teraz plecy bolą ale cóż

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 19:58   #2016
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Skontaktuj sie z ginem jak masz szanse
No właśnie się zastanawiam czy do niej dzwonić, bo boję się, że przez tel mi nie pomoże, tylko każe mi jechać do szpitala... wiadomo, jakby się coś poważnego działo, to jadę i się nawet nie zastanawiam.., tylko boję się, że to te skurcze (typowe dla tego trymestru - nie pamiętam ich nazwy) a mnie i tak zostawią na oddziale... a tego nie chce, bo sam pobyt w szpitalu tak mnie stresuje, ze tym na pewno Malemu nie pomoge...

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
to jak odpuściły i dobrze się czujesz to leż i odpocznij już do jutra... Ale gdyby coś się zadziało znowu w najbliższym czasie, godzinach czy w nocy to reaguj... Nie ma co bagatelizować... Może to nic ... Ale lepiej dmuchać na zimne...
tak jak pisalam, jak się powtorzy, to jade bez wahania... ale dzieki za odp

Cytat:
mms_22 trzymam kciuki, żeby skurcze nie powróciły i Cię nie stresowały

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
No chyba, że tak, w sumie tak będzie lepiej, bo gin przez telefon Cię nie zbada, a może akurat się zdarzy tak, że Cię nie położą
tylko u nas jest tak, ze na ip zaden gin Cie nie zbada, jesli nie przyjmiesz sie na oddzial :/ i może być tak, że te skurcze to nic strasznego, a będę musiała leżeć cały weekend w szpitalu,bo takie mają procedury :/

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

ale dziękuję dziewczyny za odp
na rzie jednak nie będę panikować... leżę i uważnie się obserwuje zobaczymy co będzie dalej

Igorek

Stary 2015-04-23, 20:06   #2017
ankaaa206
Wtajemniczenie

Mms oby to byly tylko cwiczenia macicy, mi na twardnienia pomaga solidna dawka magnezu i odpukac jest ok.
Dzis zaszalalam znowu, obkupulam Julke w sukienki, tuniki, sweterki, buciki, opaski i inne... czuje sie jak narkoman w ciagu, moja corka juz ma wiecej sukienek ode mnie :-D

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 20:07   #2018
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Mms oby to byly tylko cwiczenia macicy, mi na twardnienia pomaga solidna dawka magnezu i odpukac jest ok.
Dzis zaszalalam znowu, obkupulam Julke w sukienki, tuniki, sweterki, buciki, opaski i inne... czuje sie jak narkoman w ciagu, moja corka juz ma wiecej sukienek ode mnie :-D

Fo-ty !! Please

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 20:08   #2019
beatrix28
Zadomowienie

roxana wspolczuje ,ja tez sobie nie wyobrazam lezec na podtzrymaniu..
mnie by musieli trzymac na oddziale zamknietym i przykuc do lozka
nie ma sie co stresowac tesciową ,,zlego diabli nie...'':P a siostra TZ ile ma lat ze nie moze ugotowac tatusiowi tylko zwalac sie na glowe jak Ty noworodka w domu bedziesz miec ...
mms22 trzymaj sie dzielnie i nie forsuj
jess922 ja Przyjaciolki juz ogladalam i czekam na kolejny odcinek na ipla..za darmo i o dowolnej porze,cos dla mnie.
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 20:09   #2020
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Fo-ty !! Please
Jak dojdzie wszystko, szalalam na allegro dzis, foty beda bo ciuszki cudne, za ok 25 rzeczy zaplacilam 80 zl, wiekszosc to takie zestawy sukienka body rajstopki opaska i buciki, ale sie ciesze ze bedzie corka!

Julka
Stary 2015-04-23, 20:09   #2021
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Lenistwo i te zawroty głowy cały dzień bimbałam w łóżku ...
ale fajnie, że Wam udał się spacerek i jeszcze kawka mrożona

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

dobra i chwilka
Ojej ku to nie ciekawie ...😕 gdybym wiedziała wysłabym ci kawę DHL hihi 😘

Cytat:
Ja tez chce lenistwo
Miałam leżeć no ale przy juniorze nie ma szans jak TŻ w pracy
Jak wyszłam do szkoły po niego, to spędziłam tam ciagle w biegu ponad godzine bo musiałam kilka spraw ogarnac, pozniej szybki obiad na mieście z dziadkami, po lody do sklepu bo juniorowi obiecałam. Wróciliśmy to zadania przy biurku, to gra... To kapiel, kolacja... I jesscze nie siadlam
Nie wiem jak to ogarnac, nie ma szans jak sie nie ma nikogo kto mógłby pomoc...

Ojej ty biedna się wymeczysz usiądź na tyłku i odpocznij

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
mi kiedyś w pierwszych częściach wątku nasza Sugar napisała o mleku i powiem ,że pomogło. A teraz to mnie nie rusza nic po nim Kup sobie coś z tabletek, zawsze warto mieć coś w domu bo jak mleko zawiedzie to uratujesz się tabletką
Ze ty to pamiętałas. ..

Nom u mojego męża działa mleko ale są dno kiedy nic mu.nie pomaga ale on ma problemy z żołądkiem to inna gadka jest

Cytat:
zapowiada się ciekawie

a ja znowu będę narzekać... wiem, że ostatnio tylko zaglądam tu z nieciekawymi wpisami, ale nie dość, że mam kiepski nastrój, to ciągle się coś dzieje.... np dzisiaj po południu złapał mnie straszny skurcz macicy... trwał krótko, bo jakies 20-30 sekund, ale w ciągu 2 godzin powtórzył się 3x i cały czas czułam taki napięty brzuch... a właściwie podbrzusze... w dodatku nie mialam jak sie polozyc bo bylam z mezem u alergologa... jak tylko wrocilam do domu, to od razu pod koc i jest lepiej... tzn skurcze odpuscily, ale czuje takie dziwne (nie wiem jak to nazwać) rozpychanie.... i nie wiem co robić? jechać na ip, czy poczekać?
Póki co jak przeszły to daj spokój jak wrócą to do szpitala . Ja stawiam na skórcze przepowiadajace .
Trzymaj się 😘

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Hej laleczki!!! Ja tylko na chwile ;-) po pracy pojechalismy odrazu do lekarza, padam na twarz :-( a mnie ogolnie rozklada alergia a nie przeziebienie... :-( a wiec tak... Maluch dalej pozostaje w 90% dziewczynka bo dzis nie dalo sie podejrzec malego uparciucha, siadlo sobie na tylku, zacisnelo nozki i juz... No i wazy 658g wiec wielkoludem nie jest ;-) ale wszystkie narzady na swoim miejscu i dzialaja prawidlowo ;-) czyli oprocz tego ze zlosliwe i uparte to zdrowiuskie ;-) ale sukieneczki i tak juz sa ;-) dzis zakupilam poerwsze kosmetyki dla malego uparciucha bbd i nivea baby ;-)
Ojej alergia pewno na pyłki no .. no nic niekawego. .dobrze ze dzidzi ma się dobrze 😊 ale uparciuch hihi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 20:12   #2022
MsLullaby
Zakorzenienie

Anka ale żeś wpadła w szał zakupów

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-04-23, 20:14   #2023
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dojdzie wszystko, szalalam na allegro dzis, foty beda bo ciuszki cudne, za ok 25 rzeczy zaplacilam 80 zl, wiekszosc to takie zestawy sukienka body rajstopki opaska i buciki, ale sie ciesze ze bedzie corka!
Szalona juz zakupy hihi noo dla dziewczynek tyle super ciuchów jest
Stary 2015-04-23, 20:18   #2024
roxana_lu
Zakorzenienie

Anka no to czekamy

Lulla ja chyba cos słyszałam o tym, ze powinnas troche tez odpoczywac prawda?

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-23, 20:20   #2025
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dziewczyny a co na spacery we wrzesniu, pazdzierniku jak bedzie chlodniej? Takie kombinezony polarkowe widzialam na all co myslicie? Rodze koniec sierpnia/poczatek wrzesnia wiec juz po upalach. Syna rodzilam na wiosne i jakos latwiej bylo :-D

Julka
Stary 2015-04-23, 20:22   #2026
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Anka no to czekamy

Lulla ja chyba cos słyszałam o tym, ze powinnas troche tez odpoczywac prawda?
No w sensie nie robić nic ponad moje siły, ale przecież szłam spacerkiem, uważam na siebie, nie dźwigam nie męczę się więc jest ok

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Dziewczyny a co na spacery we wrzesniu, pazdzierniku jak bedzie chlodniej? Takie kombinezony polarkowe widzialam na all co myslicie? Rodze koniec sierpnia/poczatek wrzesnia wiec juz po upalach. Syna rodzilam na wiosne i jakos latwiej bylo :-D
Ja chyba kupie taki kombinezon dresowy, plus kocyk

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-04-23, 20:24   #2027
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki tupet !
dobrze jej powiedziałaś. Jeszcze gdyby na tą pomoc zasługiwała. Córeczka ma tatusia, który ma obowiązek się nią zająć, a nie brat.
Dokładnie ! Niech tatuś się zajmie córeczką malutką
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 20:26   #2028
Nicole`_
Zakorzenienie

Mmsik, skurczami bym sie tak nie przejela jak tym wrazeniem "rozpychania". Nadal tak masz? Napisz cos wiecej o tym odczuciu, gdzie to czujesz? Nisko?
Stary 2015-04-23, 20:27   #2029
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
No w sensie nie robić nic ponad moje siły, ale przecież szłam spacerkiem, uważam na siebie, nie dźwigam nie męczę się więc jest ok

Tez tak mowilam

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Dokładnie ! Niech tatuś się zajmie córeczką malutką

Malutka za kilka dni 18 !

Synuś i Córcia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 20:32   #2030
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Tez tak mowilam

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Malutka za kilka dni 18 !

To była ironia

Prezencik na osiemnastke juz kupilas ???

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-04-23 o 20:38 Powód: Blad
Stary 2015-04-23, 20:38   #2031
Olka890
Przyczajenie

dziewczyny, jak radzicie sobie ze zgagą? to mnie wykończy
wszystkie te najbardziej znane leki na zgagę można zażywać w trakcie ciąży? próbowała któraś bioprazolu bio?. ranigast przynosi tylko chwilową ulgę, wszystkie naturalne metody - mleko i migdały też

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2015-07-29 o 10:19 Powód: link
Olka890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 20:39   #2032
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
Ania bede ubierala w spiworek,grubsza bluza i na to kocyk jak bedzie tzreba oczywiscie
corka to fajna sprawa taka odmiana,pokazuj co kupilas,ja stiwerdzilam ze skoro nie lubie spiochow i kaftanikow to po co bede kupowac,wole body na dlugi rekaw i polspiochy albo krotkie body a na to pajaca..
U mnie oby dwoje dzieci wakacyjne ,ja w sumie tez no i maz, synek z 11lipca, a mała kto wie czy tez nie pod koniec tego samego miesiaca wyjdzie..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 20:58   #2033
Mirabelka_90
Zadomowienie

Hej. ja dopiero do domu wróciłam.
martulka0991 Gratuluję wizyty. I oby córunia była córunią skoro takie zakupy porobiłaś

Cytat:

Ja dziś zrobiłam zamówienie w aptece Gemini i wyszło ponad 400zł no, ale wszystko będzie mi potrzebne, kupiłam już nawet jedną paczkę pampersów 1
Też się obawiam, że w aptece zostawię majątek;d
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A ja pewnie z witamina D wylamie się jak z większością mój Bartuś nie miał nigdy podawanej, w UK nie rekomenduje się profilaktycznego podawania jej dzieciom, ponieważ niedobór tak naprawdę jest mniej szkodliwy jak nadmiar, a ciężko określić jaką dawkę dziecko potrzebuje. Za to zalecane są częste spacery i naturalne pozyskiwanie tej witaminy ze słońca. Oczywiście jeśli dziecku np za wolno lub wcale nie zrasta się ciemiąszko to wtedy lekarz pewnie by zalecił
Hmm a u nas w Irlandii właśnie na pierwszej wizycie położna mówiła, że tutaj zalecają wit. D ze względu na tutejszy pochmurny klimat.
Ach zła jestem. Byliśmy w next, h&m, mark&spencer, name it, primark i nic kompletnie nic nie kupiliśmy. Nic mi się nie podoba. ach. Albo białe, albo niebieskie.w next spodobały mi się te http://ie.nextdirect.com/en/x55782s3#846438 ale nie wiem czy łatwo się je będzie zakładało... i teraz nie wiem co mam zrobić. Tutaj więcej sklepów nie ma.. ach i do tego też mnie zgaga dopadła..
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 21:02   #2034
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Mmsik, skurczami bym sie tak nie przejela jak tym wrazeniem "rozpychania". Nadal tak masz? Napisz cos wiecej o tym odczuciu, gdzie to czujesz? Nisko?
ciężko to opisać... bo sama nie wiem czy to było rozpychanie... w kazdym badz razie na ta chwile wszystko minelo, brzuch sie rozluźnil (bo byl twardszy niż zwykle) i wszelkie inne objawy ustąpiły tzn trochę czuje taki niepokój (bo jakby nie było, to martwię się o Małego), ale staram się nie panikować

ogólnie zauważyłam też, że dzisiaj jakoś bardziej mi brzuch wywaliło, więc to może z tego powodu te skurcze...

jeszcze raz dziękuję dziewczyny za odpowiedzi najprawdopodobniej znów niepotrzebnie panikuję

Igorek

Stary 2015-04-23, 21:16   #2035
roxana_lu
Zakorzenienie

Mms odpoczywaj kochana chociaz na chwilke nie bede sama !

Kasperka TŻ chciał 200zl dac ale figa z makiem. Szukam czegoś wizualnie wielkiego a strasznie taniego na ta 18stke. Ktoras ma jakies pomysły ?

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-23, 21:22   #2036
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Mms odpoczywaj kochana chociaz na chwilke nie bede sama !

Kasperka TŻ chciał 200zl dac ale figa z makiem. Szukam czegoś wizualnie wielkiego a strasznie taniego na ta 18stke. Ktoras ma jakies pomysły ?
Yyyyy miotła

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Stary 2015-04-23, 21:30   #2037
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Yyyyy miotła

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Stawiałabym na kołyskę i butelkę ze smoczkiem, adekwatnie do wieku i zachowania...

Albo wypasione nozyczki do odcięcia pępowiny...

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-04-23 o 21:31
Stary 2015-04-23, 21:36   #2038
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Stawiałabym na kołyskę i butelkę ze smoczkiem, adekwatnie do wieku i zachowania...

A może kup jej poradnik perfekcyjnej pani domu i różowe gumowe rękawiczki;d
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 21:45   #2039
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Miotła też fajna
Wielka wizualnie, tania, no i może zamiatać się nauczy...a jak nie to odlecieć na niej może

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-04-23 o 21:45 Powód: Blad
Stary 2015-04-23, 22:28   #2040
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Miotła też fajna
Wielka wizualnie, tania, no i może zamiatać się nauczy...a jak nie to odlecieć na niej może

Masz racje, argument o odlocie całkowicie mnie przekonał !

...nie moge spac

PS wlasnie sobie z TŻ oglądaliśmy tv i przypomniało nam sie, ze dzis nasza 6 rocznica ślubu tym razem cywilnego

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
A może kup jej poradnik perfekcyjnej pani domu i różowe gumowe rękawiczki;d

Obawiam sie, ze byłyby to pieniądze wyrzucone w błoto a prezent nigdy nie wykorzystany. :/ na nia nie warto

Synuś i Córcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości