Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 10:46   #1891
belleza_ines
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
moim zdaniem fajne ale 120cm to male to tak na 3-4 lata nie lepiej juz takie na 140cm kupic?

http://www.babyblue.sklep.pl/atb-loz...zny,id379.html

lub http://www.babyblue.sklep.pl/amal-ii...ika,id368.html ? przykladowo

No właśnie nie mamy teraz na tyle miejsca, żeby kupować większe łóżeczko, za jakieś 2lata, będziemy się przeprowadzać, więc na razie dla naszej wygody chcemy takie 120cm. Kurczę nie pomyślałam, że dla takiego 3-4latka będzie małe... więc wychodzi na to, że szkoda tyle kasy teraz wydawać jak i tak nie posłuży nam dłużej.

Najbardziej spodobał mi się wygląd, widziałam je na żywo i fajnie wizualnie się prezentuje. Nawet pasuje nam kolorystycznie do mebli ale niestety nie mają w ofercie takiego samego tylko, żeby było tańsze bez tej funkcji sofy:/
Łóżeczko ok 500zł+materac, pościel itp to trochę wyjdzie:/
belleza_ines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 10:46   #1892
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Ogólnie sama glukoza w aptece 75g kosztuje 5zł (ja tyle zapłaciłam), ale jeżeli pytasz o koszt badania w laboratorium to nie mam pojęcia:/ ja robię wszystkie badania z ubezpieczenia.

Wstępnie wybraliśmy łóżeczko takie http://www.babyblue.sklep.pl/klups-l...-60,id176.html spodobał mi się wygląd tylko zastanawiam się czy jest sens płacić tyle za tą funkcję sofy? Jak myślicie jest to praktyczne, czy nie bardzo?
Normalnie łóżeczka u mnie z mieście kosztują tak od 150zł (najtańsze) takie w miare fajne są w cenie ok 300-350zł a to że ma funkcję sofa jest za 480zł.
nie nie,chodzi mi o badanie w laboratorium glukozę mam już kupioną
łóżeczko ładne, ja się między tym zastanawiam a rafałem I
Stary 2015-04-23, 10:51   #1893
sandeo
Zadomowienie

hej hej
ale pospałam dziewczyny! odsypiam za wszystkie czasy
lecę zjeść szybkie śniadanie i muszę zacząć się szykować! dzisiaj wizyty u dentysty i ortodonty a jutro jedziemy z mężem na weekend nad morze
Stary 2015-04-23, 10:52   #1894
belleza_ines
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
To łóżeczko rafał I też widziałam na żywo, moim zdaniem trochę masywnie wygląda. Może mi się tak wydaje, ponieważ ja poszukuję o delikatniejszym wyglądzie ze względu na niedużą powierzchnię w pomieszczeniu.
Stary 2015-04-23, 10:52   #1895
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Sugar nie bylo to takie złe
Ale ja inny miałam niż Ty

Co do mojego spadku formy to nie wiem skąd tak nagle
Przed ciążą miałam właśnie dużo ruchu
Do tego sport 4-5 razy w tyg.
a mialas smakowa ta glukoze??
a to tym bardziej dziwne... w sumie to dopiero 6 miesiac jeszcze bedzie czas na spadki formy

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Sugar
Jeśli "funkcja sofy" ma być wykorzystana, to jak Dzieć będzie większy, więc raczej bym rozmiar 140x70 wzięła. Małe może być dla starszaka za małe
Wizualnie bardzo moje klimaty - podobna jest Mokka Drewex, którą użytkuje Żuk - ten samo typ
nom wizualnie bardzo ladne sa te lozeczka tez mam takie 2w 1 dla synka a on ma 5 lat i jeszcze ma miejsce w tym na 140cm jeszcze z rok w nim pospi
Stary 2015-04-23, 10:53   #1896
belleza_ines
Wtajemniczenie

Cytat:
To rozumiem, że płacisz za wszystkie badania? Nie masz możliwości zrobić na ubezp?
Stary 2015-04-23, 10:56   #1897
majka242007
Zakorzenienie

kasperka gratuluję wizyty...

Też jestem ciekawa ile kosztuje badanie krzywej, bo muszę zrobić na dniach...

My już z Mają po obiadku ... Ziemniaki z wody w sosie z indykiem duszonym i zielona fasolka ... Ledwo się ruszamy tylko dzidzia szaleje tak aż bolą te kopniaki.

Ogarniam dalej mieszkanko, mam dzis super zapał więc szaleje ale co chwilę odpoczywam żeby brzuch się ,,nie postawił,, bo potem tylko leżenie długie pomaga.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 10:57   #1898
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
majka242007
leć na PW masz dużą lekturę i spowiedź przed sobą
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 10:57   #1899
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Śpi , ja pojadłam i sama zaraz idę drzemać ..

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
No ja Wam powiem,że miałam oba i ten pod odkurzacz jest rewelacja! nie jestes w stanie ustami odciągnąc tak jak odkurzaczem. trzeba się nieźle namęczyć ustami... fakt jest,że ciagłe wyciagnie odkurzacza jest wkurzające.. ja włąsnie od dwóch dni znowu odciągam bo młody ma katar:-/ aaaa i jak jeszcze nie miałam tego podłączanego i musiałam ustami... to po dwóch dniach sama miałam katar.. także niby jest filtr z gąbeczki ale bakterie itp pewnie mega się przedostają:-/
Też mam ten do odkurzacza i jest mega . Ładnie oczyszcza tylko Młody sie go troche boi ..

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Niespodziewajka ale tu nawet nie chodzi o to, ze Zuzia musi byc całkowitym przeciwieństwem starszaka. Chodzi o to, ze nigdy nie bedzie tak, ze beda ze sobą współgrać (w sensie ze beda wstawać o tej samej porze na siku, kupke, jedzenie, picie i zabawę) wiec o ile np statszak prześpi cała noc ale pojdzie spac o wiele pozniej i wstanie o 8.00 o tyle Zuzia moze pójść spac o wiele wczesniej, wsta w nocy dwa razy i o 6:30 byc wyspana... A Ty mamusiu i tak i tak bedziesz na pełnych obrotach poza tym (nie pamietam w jakim wieku jest synuś??) za chwile bedzie przedszkole (o ile juz nie chodzi ??!! ) i wtedy wstawanie o 6.00 to bedzie rzecz naturalna zeby cała trojka sie zebrać i odprowadzić starszego do szkoły. Niestety, taki nasz żywot :P wiedziałyśmy na co sie piszemy starając sie o drugiego maluszka
Wiem wiem o co ci chodzi . Wiem że moze byc tak że mi Zuzia bedzie cala noc szalec , usnie o 6 ja glowe do poduszki przytule a tu Adasko wstanie .. no ale co poradzić . Nie ja pierwsza nie ostatnia

Młody do przedszkola nie chodzi , jak sie uda to zacznie od września . Na szczescie przedszkole dwa metry ode mnie , do tego bedzie chodzil z kuzynem ktory mieszka dwa bloki dalej wiec siostra bedzie Adaska po drodze zabierac , odpadnie mi szykowanie calej naszej trojki z rańca

Cytat:
oo matko moj facet tez tak robi.. żre a potem zostawia talerze kryszy jak swiniak no..
nic ino po łbie walić..
Ja jak mojemu nagegam wieczorem to rano mam czysto ale jak zapomne to potem sie boje do uchni wejsc .. masakra
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:02   #1900
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z Sugar
Jeśli "funkcja sofy" ma być wykorzystana, to jak Dzieć będzie większy, więc raczej bym rozmiar 140x70 wzięła. Małe może być dla starszaka za małe
Wizualnie bardzo moje klimaty - podobna jest Mokka Drewex, którą użytkuje Żuk - ten samo typ
też fajne muszę mężowi pokazać
Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
hej hej
ale pospałam dziewczyny! odsypiam za wszystkie czasy
lecę zjeść szybkie śniadanie i muszę zacząć się szykować! dzisiaj wizyty u dentysty i ortodonty a jutro jedziemy z mężem na weekend nad morze
zazdro
Cytat:
To łóżeczko rafał I też widziałam na żywo, moim zdaniem trochę masywnie wygląda. Może mi się tak wydaje, ponieważ ja poszukuję o delikatniejszym wyglądzie ze względu na niedużą powierzchnię w pomieszczeniu.
a mi się właśnie takie zgrabne, małe wydawało
Cytat:
To rozumiem, że płacisz za wszystkie badania? Nie masz możliwości zrobić na ubezp?
płacę może i mam możliwość ale nie chce mi się iść siedzieć pół dnia i prosić na nfz o skierowania

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

a ja dzisiaj nie mam siły na nic skończę robić leczo i kładę się, mam straszne zawroty głowy, siedzę sama i troszkę się boję coś robić, żebym nie padła
Stary 2015-04-23, 11:05   #1901
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie mamy teraz na tyle miejsca, żeby kupować większe łóżeczko, za jakieś 2lata, będziemy się przeprowadzać, więc na razie dla naszej wygody chcemy takie 120cm. Kurczę nie pomyślałam, że dla takiego 3-4latka będzie małe... więc wychodzi na to, że szkoda tyle kasy teraz wydawać jak i tak nie posłuży nam dłużej.

Najbardziej spodobał mi się wygląd, widziałam je na żywo i fajnie wizualnie się prezentuje. Nawet pasuje nam kolorystycznie do mebli ale niestety nie mają w ofercie takiego samego tylko, żeby było tańsze bez tej funkcji sofy:/
Łóżeczko ok 500zł+materac, pościel itp to trochę wyjdzie:/
Jeśli i tak planujesz przeprowadzkę, a więc nowy pokoik i pewnie przeprowadzenie Młodego do "dorosłego" łózka, to nie ma sensu dodatkowych pieniędzy wydawać

Cytat:
też fajne muszę mężowi pokazać
Z czystym sumieniem mogę polecić - jest ładne, mega stabilne i ma gumowe ochraniacze na dłuższą krawędź... po co ochraniacze i jakie są ważne przekonałam się jak Żuk zaczął ząbkować . Poza tym mi zależało na łóżeczku z opuszczanym bokiem, a z takich na prawdę niewiele mi się podobało

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 11:06   #1902
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja juz mam obiad zrobiony, mieszkanie czyste, Bartuś śpi wiec relaks wskazany jeszcze dwa dni i urlop tż wstępnie mamy zaplanowany wyjazd do mojego taty i jednodniowy wypad nad morze

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:11   #1903
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
a mialas smakowa ta glukoze??
a to tym bardziej dziwne... w sumie to dopiero 6 miesiac jeszcze bedzie czas na spadki formy

nom wizualnie bardzo ladne sa te lozeczka tez mam takie 2w 1 dla synka a on ma 5 lat i jeszcze ma miejsce w tym na 140cm jeszcze z rok w nim pospi
Bez smaku...słodkie poprostu
Ja już pisałam o tym, że u mnie to inaczej wygląda...
To jest tzw."Vortest" na który przychodzi się normalnie po śniadaniu
Dopiero w przypadku, gdy wyniki są nieprawidłowe trzeba zrobić drugi raz i wtedy już na czczo

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Idę obiadek robić i potem sprzątać
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:19   #1904
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Prośba do dziewczyn z Niemiec:
Bartek idzie dzisiaj na zakupy w Hanoverze, więc dostał polecenie odwiedzenia DM albo Rossa Powiedzcie/przypomnijcie co warto dla mnie i Malucha/Maluchów?
Czasem w dm mają duże promocje, mieli tam niedawno dużo przecen na kosmetyki i akcesoria dla dzieci

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Czesc Sierpnioweczki Nareszcie sloneczko u mnie od rana

Fajnie, ze poruszylas ten temat, bo ja wczoraj wlasnie o tym myslalam. Mnie frida tez obrzydza, nawet sobie pomyslalam czy daloby rade katarek podlaczyc do takiego malego odkurzacza recznego?
Ja kupuję fridę. Nie wyobrażam sobie jakoś tego odkurzacza wyciągać co chwilę, no nie wiem, najwyżej dokupię później, jak będę się bardzo zarażać.

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny ja to chyba wypadam z wątku, bo wypadłam z rytmu i nie wiem jak się odnaleźć . Mam takie zaległości, że nie jestem w stanie tego nadrobić
Nawet o tym nie myśl wbijaj jak masz czas i się udzielaj, kilka dziewczyn też wchodzi i nie nadrabia

Cytat:
Emulsja 2 w 1 , zmywająca makijaż i dosadnie mówiąc zanieczysczenia z twarzy i tłuszcz

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Już po wizycie
Serduszko posłuchałam
Mały już obrócił się główką w dół :
Oczywiście pewnie się jeszcze obróci nieraz, ale do tej pory był caly czas ułożony pośladkowo...
Szyjka w porządku, ph też
Super, że wszystko z małym w porządku

Cytat:
A dziewczynki powiedzcie mi ile ta glukoza mniej więcej kosztuje? Robiłam ją już ale nie pamiętam ile dałam bo robiłam przy tym kilka innych badań jeszcze
Ja pytałam w laboratorium to mi babka powiedziała, że ok. 12 zł, zależy ile wkłuć będziesz miała +koszt glukozy w aptece

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Ja dziś zrobiłam zamówienie w aptece Gemini i wyszło ponad 400zł no, ale wszystko będzie mi potrzebne, kupiłam już nawet jedną paczkę pampersów 1
Stary 2015-04-23, 11:20   #1905
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ja pytałam w laboratorium to mi babka powiedziała, że ok. 12 zł, zależy ile wkłuć będziesz miała +koszt glukozy w aptece
będą 3 wkłucia no nic jutro się dowiem ale tak pytam , żeby wiedzieć ile mieć kasiory przy sobie jeszcze powtarzam toxo + morfologia i mocz...
Stary 2015-04-23, 11:23   #1906
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem w dm mają duże promocje, mieli tam niedawno dużo przecen na kosmetyki i akcesoria dla dzieci

Ja kupuję fridę. Nie wyobrażam sobie jakoś tego odkurzacza wyciągać co chwilę, no nie wiem, najwyżej dokupię później, jak będę się bardzo zarażać.

Nawet o tym nie myśl wbijaj jak masz czas i się udzielaj, kilka dziewczyn też wchodzi i nie nadrabia

Super, że wszystko z małym w porządku

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Ja dziś zrobiłam zamówienie w aptece Gemini i wyszło ponad 400zł no, ale wszystko będzie mi potrzebne, kupiłam już nawet jedną paczkę pampersów 1

Pochwal się co kupiłaś
Stary 2015-04-23, 11:25   #1907
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Z czystym sumieniem mogę polecić - jest ładne, mega stabilne i ma gumowe ochraniacze na dłuższą krawędź... po co ochraniacze i jakie są ważne przekonałam się jak Żuk zaczął ząbkować . Poza tym mi zależało na łóżeczku z opuszczanym bokiem, a z takich na prawdę niewiele mi się podobało
a takie mam pytanko np to łóżeczko mocca może być bez tych kółeczek ? muszę się wgłębić w temat bo tylko zerknęłam w grafice w googlach
Stary 2015-04-23, 11:29   #1908
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
a takie mam pytanko np to łóżeczko mocca może być bez tych kółeczek ? muszę się wgłębić w temat bo tylko zerknęłam w grafice w googlach
Jak najbardziej
Przychodzi paczka z łóżeczkiem i kółka są "do samodzielnego montażu" tylko nóżki są nawiercone, żebyś już tego nie musiała robić. Ja mam bez kółek, bo do niczego mi nie były potrzebne
Zresztą chyba wszyscy producenci tak robią

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:29   #1909
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość

My już z Mają po obiadku ... Ziemniaki z wody w sosie z indykiem duszonym i zielona fasolka ... Ledwo się ruszamy tylko dzidzia szaleje tak aż bolą te kopniaki.

Ogarniam dalej mieszkanko, mam dzis super zapał więc szaleje ale co chwilę odpoczywam żeby brzuch się ,,nie postawił,, bo potem tylko leżenie długie pomaga.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 11:30   #1910
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Szczerze Ci odradzam, jeżeli czujesz że nie dasz rady. @ tygodnie temu przemalowałam kołyskę i momentami chciało mi się płakać, bo myślałam, że nie skończę Trzeba jednak mieć sporo sił, żeby zeszlifować stary lakier i to mnie najbardziej męczyło, w dodatku mega bolały mnie plecy, bo jednak trzeba się przy tym nagimnastykować. Kupiłam też dość drogą farbę, a raczej wosk, żeby sobie i dzieciom nie szkodzić, a później stwierdziłam, że w tej samej cenie albo odrobinę drożej i miałabym od razu białą... Także poważnie się zastanów czy chcesz się w to bawić

Powodzenia na wizycie i z glukozą. Ja się jej baaardzo obawiam, bo ja słodkiego nie lubię Ok 10 maja na szczęscie mam dopiero to badanie.

Tobie również polecam się zastanowić nad malowaniem, bo w lipcu to ja sobie nawet nie wyobrażam manewrowania ze szlifierką i wałkiem Chyba, że mąż Ci pomoże to ewentualnie tak, a jak nie to lepiej zabierz się do tego wcześniej

Powodzenia na wziycie

Dziewczyny piszecie o termometrach, ja zdecydowałam się ostatnio na MICROLIFE NC150 - nie używałam go jeszcze tylko sprawdzałam wszystkim temp, niby ok, ale sprawdzi się dopiero przy gorączce. Czytałam, że przy bezdotykowych trzeba najpierw posprawdzać go zwykłym rtęciowym i zobaczyć jakie ma ewentualne odchylenia i później tak to obliczać Na szczęście mam rtęciowy jeszcze to kiedyś sprawdzę

Zauważyłam, że wczoraj i w nocy był czas dużej aktywności maluszków? Mój mąż wczoraj oglądał mecz, a dzieci tak kopały, że myślałam, że przez brzuch przejdą Ja nie wiem czy tak im się nie podobało, czy wręcz przeciwnie i będą chłopczyce?

Wybieracie się do Rossmanna na zakupy? Ja robię listę, bo wiem, że dłuuugo nie będę miała jak wyrwać się na spokojnie na sklepy, więc robię spore zapasy makijażowe. Od piątku -49%

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
springtime Poważnie od piątku prawie 50% rabatu na kosmetyki makijażowe?? ska to wiesz a ja specjalnie u kumpeli zamówiłam tusz do rzęs w drogerii Natura z rabatem 40% a cena regularna tam wyższa niż w rossmanie.Także wyjdę jak zabłocki na mydle.. bo do rossmanna tak blisko a specjalnie kumpele prosiłam o zakupy w naturze
Jak juz zacznę z łóżeczkiem to ktoś je będzie musiał skończyć gdybym nie miała siły tż teść albo tato. Choć mam nadzieje ze będę w miarę mobilna bo ogródek mój trzeba pilnować. Ogórki posialam prxykryłam włókniną i chwasty juz są ze ho ho a ogórków jeszcze nie widać.

Też robie listę na promocję bo e kolorowe kosmetyki zaopatrzam się dwa razy w roku. Tylko na promocji. I zawsze chłopowi pokazuje ile oszczędziłam

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Mamusie- który aspirator polecacie? Czytałam o fridzie i katarku. Trochę mam odruch wymiotny jak pomyślę o fridzie, za to przy katarku trzeba wyciągać odkurzacz no i sama nie wiem ..

polecam z całego serca katarek. Skutecznie ociaga wszysyko a ssanie nie jest zbyt mocne ponieważ tam są rurki z dziurami i one redukują ciśnienie. PP włączeniu odkurzacza od razu taka czerwona kropka na nim się pojawia jakby rura się zatkała. I sprawdzałam na sobie nie jest to najgorsze uczucie.
Młody sam się już tym obsługuje. Montuje włączy odkurzacz siada na schodach i ciągnie co mu tam zalega.

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
A taki odkurzacz nie zrobi krzywdy dziecku? jakoś cieżko mi sobie to wyobrazic?

Nie zrobi krzywdy, naprawdę

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja juz mam obiad zrobiony, mieszkanie czyste, Bartuś śpi wiec relaks wskazany jeszcze dwa dni i urlop tż wstępnie mamy zaplanowany wyjazd do mojego taty i jednodniowy wypad nad morze
Ale fajnie macie tez bym chętnie gdzieś pojechała nawet na jeden dzień.

Już mnie męczą studia. Nie chce mi się chodzić na wykłady, uczenie na egzaminy idzie ciężko pisanie tez tak sobie...
Chciałabym na rowerze z młodym pojechać gdzieś ale w tym roku to chyba nie ma szans same górki u nas albo droga z mega ruchem.
Zaczynam się źle psychicznie czuć i jakiegoś doła łapie. Od lutego wypatruje wiosny a tu cały czas zimno a jak jest juz słońce to i tak wieje.
Spadam i nie marudzę juz..
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:34   #1911
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
będą 3 wkłucia no nic jutro się dowiem ale tak pytam , żeby wiedzieć ile mieć kasiory przy sobie jeszcze powtarzam toxo + morfologia i mocz...
Weż sobie ok. 70zł na spokojnie

Cytat:
Pochwal się co kupiłaś
Lista ma 25 punktów
sól fizjologiczna, spray fizjologiczny do nosa, 2 termometry-jeden elektroniczny, drugi bezdotykowy, podkłady higieniczne, osłonki na piersi, patyczki higieniczne z ogranicznikiem, frida i filtry do niej, herbatka na laktację, gaziki, płatki higieniczne, linomag, wkładki laktacyjne, witamina D+K, podpaski MAXI, pieluszki Newborn 1 i do tego kilka rzeczy do domowej apteczki, które nam się pokończyły, miałam jeszcze na liście Octenisept, ale siostra powiedziała, że ma i już nie używa, więc mi da.
Stary 2015-04-23, 11:34   #1912
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Bez smaku...słodkie poprostu
Ja już pisałam o tym, że u mnie to inaczej wygląda...
To jest tzw."Vortest" na który przychodzi się normalnie po śniadaniu
Dopiero w przypadku, gdy wyniki są nieprawidłowe trzeba zrobić drugi raz i wtedy już na czczo

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Idę obiadek robić i potem sprzątać
ahaa takie buty no to pewno dlatego do razu każą mi przyjsc na czczo zeby nie potwarzac potem
a co na obiad?
u mnie doopa wielka małż dostał chilli con carne ble
a ja kupilam takie pierożki z serem i do tego szpinak
i powiem szczeze ten szpinak tylko zjadalam bo te pierożki to ochyda afuu teraz glodna siedze chyba se kanapke zrobie

Cytat:
o jak fajnie
Stary 2015-04-23, 11:35   #1913
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
To ciekawa jestem z czego teraz sie bierze u Ciebie to pocenie...Najwazniejsze jednak,ze winowajca nie jest tarczyca!
Lacze sie w bolu...mnie obudzil katar i bol gardla. Matko nie moge byc znowu chora ;((((
To chlopaki powinni sobie rece podac,bo ja tez cos czuje,ze Tymek nas nie oszczedzi. Ogolnie Igus czesto jest aktywny?

No to jeszcze brzuch mnie zaczal bolec do kompletu...co za

wiesz co jak rozmawiałam ze swoją gin, to mówiła, że jeżeli to nie jest tarczyca i nie cukrzyca, to po prostu mam tak, ponieważ w ciąży jest wyższe ciśnienie krwi itp i że jeśli wyniki wyjdą mi ok, to nie ma powodu do obaw My co prawda śpimy całą zimę praktycznie przy uchylonym oknie, ale za to mamy duuuużą kołdrę, którą się optulam wokół

A Igor jest baaaaardzo aktywny Z dnia na dzień coraz bardziej wcześniej fikał tylko wtedy, kiedy ja się położyłam, a teraz nie ma znaczenia czy siedzę w kościele, czy na praktykach - cały czas czuję, że mi brzuch faluje Nawet teraz ale gin też mi mówiła, że właśnie w okresie między 25-35 tc dziecko jest najbardziej aktywne i najbardziej je czuć, bo już ma dużo siły a jednocześnie jeszcze dużo miejsca i że później te ruchy będą mocniejsze, ale rzadsze, bo dziecko będzie miało mniejsze pole manewru

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
mms22 i jak tam z wyprawką?
na razie mam tylko liste zebrać się nie możemy

Cytat:

Już po wizycie
Serduszko posłuchałam
Oczywiście pewnie się jeszcze obróci nieraz, ale do tej pory był caly czas ułożony pośladkowo...

Cytat:
A dziewczynki powiedzcie mi ile ta glukoza mniej więcej kosztuje? Robiłam ją już ale nie pamiętam ile dałam bo robiłam przy tym kilka innych badań jeszcze
Ja za badanie płaciłam 12 zł + coś ok 5 zł w aptece (za glukozę)

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:36   #1914
roxana_lu
Zakorzenienie

Jak to jest z ta witamina D? Nie wiem czy dobrze pamietam (moze to cos innego było) ale ja chyba na wit D dostawałam receptę ??

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 11:39   #1915
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Weż sobie ok. 70zł na spokojnie

Lista ma 25 punktów
sól fizjologiczna, spray fizjologiczny do nosa, 2 termometry-jeden elektroniczny, drugi bezdotykowy, podkłady higieniczne, osłonki na piersi, patyczki higieniczne z ogranicznikiem, frida i filtry do niej, herbatka na laktację, gaziki, płatki higieniczne, linomag, wkładki laktacyjne, witamina D+K, podpaski MAXI, pieluszki Newborn 1 i do tego kilka rzeczy do domowej apteczki, które nam się pokończyły, miałam jeszcze na liście Octenisept, ale siostra powiedziała, że ma i już nie używa, więc mi da.
Ale zakupki super !!!
A Frida to aspirator , prawda?
Stary 2015-04-23, 11:39   #1916
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Już po wizycie
Serduszko posłuchałam
Ciesze się, że wszystko ok
Ile synulek waży ?

Cytat:

nie rób mi tego nie opuszczaj nas tutaj jak zwykle tematy zakupowe: ciuszki, kosmetyki itp i jedzenie itd także nic Cię takiego nie ominęło

Czyli to co zawsze

Cytat:
super, że wszystko w porządku
ja też mam wizytę w środę i podejrzę córunię

a jutro mnie czeka ta glukoza, jajo zniosę tyle siedzieć któraś wczoraj pisała, że z cytrynką jak lemoniada smakuje więc biorę i cytrynę
Cytat:
Olej nadrabianie i bądź z nami... na bieżąco

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość

Zapłaciłam za badanie krzywej, aż 9 zł . Do tego glukoza tez jakieś śmieszne parę zł.
Cytat:
Wypad nad morze, ale Ci fajnie
Cytat:
Napisane przez Jess922;51147463
Nawet o tym nie myśl :pala: wbijaj jak masz czas i się udzielaj, kilka dziewczyn też wchodzi i nie nadrabia :ehem

[/COLOR
Ale ja tak nie lubię nie nadrabiać, bo chcę wiedzieć co słychać u wszystkich, dlatego pomalutku pod czytam co było wcześniej

Ja też mam zamiar wszystko zamówić w aptece Gemini, ale może jeszcze nie teraz, bo wydaje mi się za wcześnie. Z drugiej strony to czy zamówić teraz czy za miesiąc, to i tak trzeba kupić
U mnie też pewnie wyjdzie tyle co u Ciebie, a do tego chcę jeszcze kupić tam laktator, a sam on 430 zł, więc rachunek będzie z 800 zł

Jak robiłam glukozę w zeszłym tyg, to nawet nie mogłam mieć swojej wody, więc nie wiem czy Wam pozwolą wpuścić sok z cytryny

Raxana a TY jak się czujesz ? Dajesz radę leżeć, jak nakazał lekarz ?
Stary 2015-04-23, 11:41   #1917
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Jak to jest z ta witamina D? Nie wiem czy dobrze pamietam (moze to cos innego było) ale ja chyba na wit D dostawałam receptę ??
Witaminę D dostaniesz w każdej aptece bez recepty Kupowałam osobiście siostrzenicy.
Stary 2015-04-23, 11:43   #1918
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
ahaa takie buty no to pewno dlatego do razu każą mi przyjsc na czczo zeby nie potwarzac potem
a co na obiad?
u mnie doopa wielka małż dostał chilli con carne ble
a ja kupilam takie pierożki z serem i do tego szpinak
i powiem szczeze ten szpinak tylko zjadalam bo te pierożki to ochyda afuu teraz glodna siedze chyba se kanapke zrobie

o jak fajnie

Łooś w sosie śmietankowo-koperkowym, zuemniaczki młode i szparagi

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Ile synulek waży ?

Czyli to co zawsze

Zapłaciłam za badanie krzywej, aż 9 zł . Do tego glukoza tez jakieś śmieszne parę zł.

Ale ja tak nie lubię nie nadrabiać, bo chcę wiedzieć co słychać u wszystkich, dlatego pomalutku pod czytam co było wcześniej

Ja też mam zamiar wszystko zamówić w aptece Gemini, ale może jeszcze nie teraz, bo wydaje mi się za wcześnie. Z drugiej strony to czy zamówić teraz czy za miesiąc, to i tak trzeba kupić
U mnie też pewnie wyjdzie tyle co u Ciebie, a do tego chcę jeszcze kupić tam laktator, a sam on 430 zł, więc rachunek będzie z 800 zł

Jak robiłam glukozę w zeszłym tyg, to nawet nie mogłam mieć swojej wody, więc nie wiem czy Wam pozwolą wpuścić sok z cytryny

Nie miałam dzisiaj usgtzn.dowcipne tylko

W środę się dowiem ile synuś waży
Stary 2015-04-23, 11:43   #1919
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zakupki super !!!
A Frida to aspirator , prawda?
Tak tak, ten doustny.

Cytat:
Ile synulek waży ?

Czyli to co zawsze

Ja Cię rozumiem, bo też nie lubię nie wiedzieć co się działo i tak się wbić ni z gruszki ni z pietruszki
Ja też chciałam to odwlekać, ale wczoraj siadłam i powkładałam do koszyka wszystko i patrzę darmowa przesyłka to stwierdziłam, że nie ma na co czekać. A mamy w skarbonce odłożone pieniążki na dziecko, więc nie poczuję "odlotu" tej gotówki
Stary 2015-04-23, 11:43   #1920
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Witaminę D dostaniesz w każdej aptece bez recepty Kupowałam osobiście siostrzenicy.
Przepraszam za głupie pytanie...Do czego ta wit.D???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości