|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII
No wiec dzien powoli dobiega konca.
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i ktg. Ja tez ide do szpitala na ktg, ciekawe co mi powiedza... Buziaki dla wszystkich mam, maluszkow i brzuszkow
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Odnośnie ściągania pokarmu to polecam metodę 7-5-3,dobre efekty daje Najpierw jedna piers 7 min,później druga,następnie po 5 min i na koniec po 3 min kazda
|
|
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny po cc miałyście przepisane jakieś leki przeciwzakrzepowe do domu? Bo mąż mnie tu wypytuje, ja nic takiego nie dostałam.
|
|
|
#215 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zauważam że mój już zaczyna trochę terroryzować że chce na ręce. Nie wiem co robić żeby się nie nauczył, a nie zostawiać go takiego płaczącego. Cytat:
My myślimy o Santanie. Cytat:
W końcu Tatiana jest po drugiej stronie ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere dzięki jutro popatrzę na składy w takim razie i kupie parówki bo mam taką ochotę
![]() Mała śpi, idę się nabalsamowac i spać, póki można a jutro do rossa i działkę dobranoc
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
ja marze o 55 kg
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() jas tez umyyty, jak mu dzis dobrze bylo, prawie spal w kapaniu a po nawet nie chcial cycka tylko moment zasnal..
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Mała ale masz świetny podpis
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
A ja o 50 ale bedzie trudno ;0 szczególnie, ze wyszłam z 56
i mam teraz 68. Ale dziecko w brzuchu ;p ja wizytę miałam 16 i juz wiecej nie mam teraz tylko na KTG chodzę. Dziwnie troche ale zwolnienie mam do poniedziałku wiec pewnie znow bede musiała isc ;/
|
|
|
|
|
#220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z dnia na dzien juz bedzie lzej ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- nie ma innej opcji! z podobnej startowalysmy z podobnym wzrostem to i do nich wrocimy! ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- orbi meza jeszcze nie, ale na dniach ide do gina, wezme tabsy, mez juz sie nie moze doczekac, pol roku celibatu
|
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
Napisalam posta i poszedl w piz..
jestem zakochana w malej po uszy... Normalnie grom z jasnego nieba, w ciazy nie glaskalam brzucha jakos specjalnie, nie mowilam np 'wychodz coreczko' i inne takie.. Teraz czuje sie jakby swiat w ogole zmienil sie calkowicie. Maz jest wspanialy... W ogole jestem bardzo szczesliwa. (Takze czekam na pierwszy kryzys haha bo za dobrze nie moze byc jak to w zyciu ) Mala ssie piersi ponoc bardzo ladnie. Z ciekawostek porodowych przed opisem - nie wiem czy pisalam ale juz szykowali cc gdy polozne stwierdzily ze dobra, probujemy sn. Dziecku tetno spadalo dostalam tlen.. Mialam zielone wody ;( ale nie nacieli mnie. Mam dwa szwy rozpuszczalne. Krzyczalam we wszystkich jezykach swiata haha (tAaa teraz sie smieje ) Reszta w opisie. Mala spi na mnie nie mam serca wstac zaraz sie posiusiam hehe W sobote wychodzimy wiec - do soboty! Ale bede miala nadrobienia, umieram z ciekawosci
|
|
|
|
|
#222 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byl.ale moze jeszcze nabierze jedrnosci po orbim, bede walczyla ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
ja mam nadzieje, ze to ten skok i kryzys minie. tez nie chcialam zeby sie uczyl, ale jak wyje mi tak ze az sie zanosi to na rece biore, widze, ze potrzebuje mojej bliskosc
|
|
|
#223 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a marze o Meteorytach Cytat:
jak czytałam o kwasach w ciąży to nawet ten 10% z pharmacerisa dziewczyna pisała, że można używać, więc chyba bez paniki chociaż tamten migdałowy. Salicylowy może mocniejszy??wklejam skład Skład: Aqua, Dimethicone, Isododecane, Glycerin, Diisostearyl Malate, Kaolin, Disteardimonium Hectorite, Salicylic Acid, PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl, Dimethicone, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Dimethicone/Polyglycerin-3 Crosspolymer, PEG-10 Dimethicone, Sodium Hydroxide, Sodium Dehydroacetate, Chlorphenesin, Disodium Stearoyl Glutamate, Acrylates Crosspolymer, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Aluminium Hydroxide, PEG-9 Dipropylene Glycol, [+/- May Contain: Cl 77891, Cl 77492, Cl 77491, Cl 77499]. Cytat:
jem tyle samo co przez całą ciąże, czyli dużo ![]() ale wydaje mi się, że w głównej części to woda a nie tłuszcz a przynajmniej mam taką nadzieje ![]() Cytat:
ale główka nisko już, mało ma miejsca bidulka.. Cytat:
![]() przed ciążą miałam w talii poniżej 60 cm ![]() Cytat:
oby jak najszybciej!
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2015-04-23 o 23:08 |
||||||
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
buziaki
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
co do tyłka to miałam przed ciążą a'la latynoski, teraz mam bardziej murzyński
liczę na powrót do latynoskiego, nie sądze, żeby aż tak schudł, zawsze był wystający ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
super Kochana, gratulacje raz jeszcze
|
|
|
#227 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Idę do łóżka bo padam. Znając życie mały się obudzi na karmienie jak tylko się położę
![]() Dobranoc!
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
ja 67,5 a porodu ani widu ani słychu... także wiesz
![]() serio chciałabym już urodzić, bo się boję, że przytyję więcej/napuchnę i rozstępy się porobią
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- wrzucilam wam szczescie moje najslodsze do klubu
To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni, przybrało ludzką postać ... JAŚ Edytowane przez MaŁa_Sylwia Czas edycji: 2015-04-23 o 23:29 |
|
|
|
|
|
#231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Raz jadlam parówki Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Dziewczyny - kciuki za ktg, wizyty i porody! Ja marzę o wadze poniżej 60 a wszystkie kg ciążowe mi już spadły
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2015-04-23 o 23:33 |
|||
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja coś naskrobię
Noc przed porodem całkiem dobrze przespałam. Przed 6 się zaczęłam przewracać. Po 7 wszamałam lekkie śniadanie i kąpiel. Wcześnie już byłam gotowa to jeszcze do Pepco poleciałam na zakupy :P dzwoniły mamuśki i rodzeństwo życzyć powodzenia. Po 11 oddaliśmy Czestera do mamy i jazda w domu i drodze trochę popłakałam, dokładnie niewiem czemu poprostu z emocji- w klinice też się rozkleiłam kilka razy Kazali się przebrać podpięli pod Ktg i czekaliśmy, na szczęscie pokoj był pusty. Mąż próbował odwrocić uwagę i zagadywał mnie na rożne nie związane z porodem tematy. Wpierw się wkurzałam, bo myślę hellloł ja zaraz rodzę a on o wakacjach, ale potem byłam wdzięczna o 13 20 przyszła babka i zabrała nas do windy i na dół, ja znowu łzy.. Mąż mnie ucałował i poszłam na salę, kazali usiąść po turecku z gołą foką wtf heh ale zakryli trochę. Dostałam znieczulenie, lekkie szczypnięcie tylko poczułam, potem położyli mnie i rozstawili parawan i cos zaczęli robić, ja czułam jeszcze paluchy i bałam się że poczuję cięcie, ale na szczęscie tak nie było. Czuję jak mnie szarpią i myśle o kurde chyba zaraz, wyciàgnęli córeczkę pokazali na chwilę, ale tak na szybciocha żebym tylko płeć zobaczyła, ale nie zobaczyłam hi i się popłakałam, cos mnie pytali, a ja nie umiałam już od tej chwili słowa wykrztusić 😍 Potem zaczęli szyć i dali mi ją na minutkę już taką ubraną na piersi, żebyśmy się przywitały znowu ryk i wielkie wszechogarniające szczęscie W pewnym momencie rozkaraczyli mi tak nogi na boki i coś grzebali, ale to było dziwne uczucie, parawanu już nie było tylko patrzę moje nogi się ruszają, a ja nic nie czuję grr nie mogłam na to patrzeć, odwracałam głowę Mąż nie dał rady pępowiny przeciąć - przydygał Potem zabrali nas na górę i przystawiałyśmy się do cycka na golaska Maleństwo jest cudowne, najpiękniejsze na świecie najkochańsze i najmądrzejsze, jak dla każdej matki zresztą Jest cudownie malutka i w ogóle genialna, co tu dużo mówić hi Poprzewracała nasze życie do góry nogami ale naprawdę warto 3130 kg żywego złotka❤️❤️❤️
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja podobnie wspominam mój poród. Do znieczulenia siedziałam normalnie na stole z nogami spuszczonymi na dół. Moje nogi też zobaczyłam i pomyślałam - wtf bo nic nie czułam
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2015-04-23 o 23:47 |
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Taka baletnica widze jak moja,tez 2x owinieta.dobrze ze sie jej nic nie stalo.wymiary ma Twoja corcia Idealne
|
|
|
|
|
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pije też rano jedną kawę rozpuszczalna z mlekiem,popołudniu inka. staram się jeść różne rzeczy,unikam smazonego ale i to powoli wprowadzam Wczoraj jadłam naleśniki z dżemem truskawkowym, dziś domowa pizze,jutro będą paluszki rybne z fileta robione w piekarniku,w zeszły piątek ryba z patelni osadzona na ręcznikach papierowych Cytat:
Piaseczno to taka sypialnia warszawska,mieszka tu dużo młodych ludzi ![]() Bardzo to sobie chwalę bo na patio pod blokiem mamy plac zabaw a tam zawsze towarzystwo zarówno dla mnie jak iv dla synka
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Nie spie jeszcze moim starym zwyczajem ale strasznie zle sie czuje. Caly wieczor mam napady goraca, tak jakby mi sie chcialo wymiotowac i glowe mam ciezka.. moje samopoczucie siega dna..
FLIGHT - GRATULACJE OGROMNE! ![]() I witam sie w 41 tygodniu.. nie wierzylam ze dotrwam.
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Majka- z K zrezygnowalam całkowicie a D podaje ten Vigantol na receptę. Jak we środę już odstawilam te d+k tak dopiero dzis pod wieczor widzę poprawę,jutro będę mogła stwierdzić na pewno
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czym ten vigantol się różni? On ma w składzie olej niewiesz? Bo podobno lepsza bez oleju jest ta witamina
|
|
|
#239 |
|
BAN stały
|
Zapowiadają u mnie snieg
|
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Brrrr.... śnieg
podobno maj ma być gorący,pewnie będzie jak w zeszłym roku,z kurtek rozbierzemy się na krótki rękaw. Zanika nam wiosna i jesień powoli
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

ale teraz dostał butle i sprobowalam go przystawic do cycka bo mało mi laktator ściągnął i udało się trochę się napil