Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-24, 08:27   #271
Hanka20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

I tak jedziemy dziś zapisać małego do lekarza i zamówić wizyty położnej to się podpytamy co z ta zoltaczka. Moze nie każą wracać do szpitala i wystarczy te domowe naświetlanie.

LEKKA dzięki za radę

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 08:28   #272
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Zapowiadają u mnie snieg
Jak to śnieg? :-( 😢😤😨 buuu :-( toż to szok... maj się zbliża. ..

Witam Was Kochane-melduje po nocy niewyspanie, obolałe cyce ( oba ) , podkrazone oczy... ehhh... Noc dzisiaj była wyjątkowo "piekna".. mam nadzieje ze u Was lepiej. Zbieram się do ogarniania bo położna ma dzisiaj przyjść...
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 08:33   #273
Koperco
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51157762]Ja bym pojechala do lekarza zeby to sprawdził...

a jakie poJemniki kupisz,wpreczkowe?
Mamusie drogie,powiedzcie
mi prosze czy przewijacie dzieci w polowie snu jak czujecie ze kupe zrobilo? Ja dzis od rana mam maly katar i nie czuje,ale TZ mi mowi,ze kupe czuje.a mala spokojnie spi od 1,5 godziny. Budzic?[/QUOTE]

Ja nie Gosiak ale mam wielorazowe z TT(ale mala pojemnosc maja wiec tylko na poczatek sie nadaja) i mam woreczki z BabyOno i te sa super

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51157819]masz dziecko-turystke zwiedza swiat,podziwia widoki. Ja mam zarloka czasem,wieczorem zwykle taka gorliwa, macha glowka po cycku na poczatku zamiast sie przyssac. No i czkawkuje.[/QUOTE]

Taa, naje się trochę a potem zamiast dojesc to zwiedza.

Kur.wa ze tak powiem mac!! Byłam w urzędzie umowiona na godzinę ale im się system spier.niczyl i muszę czekać z numerkiem. Nosz chu.j mnie zaraz strzeli.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Ja przewijam zawsze przed karmieniem (i jest zazwyczaj kupa) albo podczas karmienia (bo ona je na kilka razy )
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 08:36   #274
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Jak to śnieg? :-( 😢😤😨 buuu :-( toż to szok... maj się zbliża. ..

Witam Was Kochane-melduje po nocy niewyspanie, obolałe cyce ( oba ) , podkrazone oczy... ehhh... Noc dzisiaj była wyjątkowo "piekna".. mam nadzieje ze u Was lepiej. Zbieram się do ogarniania bo położna ma dzisiaj przyjść...
U mnie od 21 do 1 spał a potem ciągle marudzil. I co chwila cyc.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 08:38   #275
gossip_girl21
Zakorzenienie

kufa... jestem przerażona ta wizytą ściągam tż z pracy bo sama sie boje iść.... popłakałam sie malując

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 08:41   #276
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Kochane witam się po pierwszej nocy w domu. Czy Wasze maleństwa były naswietlane w szpitalu? Mój się zrobił żółty od wczoraj jest jeszcze mocniej żółty boimy się ze Przyszła teraz zoltaczke i trzeba bedzie wrócić do szpitala... :/
Hania a przed wpisem nie robili poziomu bilirubiny? Bo u nas robili- inaczej by nas nie wypuścili...

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Mnie sie od 38 tyg porobiły wokół pępka i na boczkach
są ochydnie fioletowe no ale co zrobić....

Noc spoko choć co sie przebudziłam to na siku wstawałam nie pijąc niz w nocy licząc łacznie jakoś 6x wstawałam....

zaraz ide jakieś sniadanie ogarnąć, siebie i lece na tą wizyte, bać sie trochę zaczynam bo dociera do mnie ze samo sie nie zaczęło do tej pory to sie juz nie zacznie i trzeba ją wygonić z brzucha...

zaczyna docierać chyba do mnie co mnie czeka
tyle dobrze że wiem że jak nie podołam to mogę poprosić o cc
Trzymaj się tam dzielnie powiedzenia. .kciuki :-*
Stary 2015-04-24, 08:41   #277
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane witam się po pierwszej nocy w domu. Czy Wasze maleństwa były naswietlane w szpitalu? Mój się zrobił żółty od wczoraj jest jeszcze mocniej żółty boimy się ze Przyszła teraz zoltaczke i trzeba bedzie wrócić do szpitala... :/
Obserwuj synka,czy jest aktywny czy może ospaly, koloru skóry sami nie ocenicie,wiem z własnego przykładu,lepiej zrobi to położna,zwroc uwagę na oczka,z nich szybko schodzi zoltaczka,później z nozek,rączek,brzusio,na koniec buzia.jakby zaczął siniec to koniecznie do szpitala,obserwuje też kupki szaro-biała może być oznaką zoltaczki.po 2 tyg powinna schodzić,ja tak umiowilam wizytę u lekarza po pierwsze bo bałam się zoltaczki i juz w drodze do lekarza w głowie pakowalam torbę,zupelnie niepotrzebnie bo nawet nie sprawdzali mu poziomu z krwi,a po drugie chciałam sprawdzic wage,po 2 tyg maleństwo powinno odzyskac wage urodzeniowa.
Jeśli kp to przystawiaj jak najwiecej,dobre tez jest wystawianie na slonce ptzez szybe,w samym pampersie na ok 15 minut.
Stres zwiazany z zoltaczka przechodzilam przy dwóch synkach,takze znam te obawy,najważniejsze to kp i słonko i będzie git,trzymam kciuki

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-24, 08:48   #278
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
U mnie od 21 do 1 spał a potem ciągle marudzil. I co chwila cyc.
Jezu to może jakaś noc taka ciezkawa ogólnie... najgorsze jest to że na cycu usypia minuta pięć a jak Go odkładam to już marudzi i się krzywi i zaraz "mialczy ".. no więc znowu na ręce, znowu cyc i tak w kółko. ..

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
kufa... jestem przerażona ta wizytą ściągam tż z pracy bo sama sie boje iść.... popłakałam sie malując
Gossip Kochana głowa do góry:-* będzie dobrze. ..
Stary 2015-04-24, 08:51   #279
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Hania a przed wpisem nie robili poziomu bilirubiny? Bo u nas robili- inaczej by nas nie wypuścili...

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Trzymaj się tam dzielnie powiedzenia. .kciuki :-*
No właśnie dziwne ale nic nie pisze w książeczce zdrowia ta rubryka z bilirubina jest pusta!

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Obserwuj synka,czy jest aktywny czy może ospaly, koloru skóry sami nie ocenicie,wiem z własnego przykładu,lepiej zrobi to położna,zwroc uwagę na oczka,z nich szybko schodzi zoltaczka,później z nozek,rączek,brzusio,na koniec buzia.jakby zaczął siniec to koniecznie do szpitala,obserwuje też kupki szaro-biała może być oznaką zoltaczki.po 2 tyg powinna schodzić,ja tak umiowilam wizytę u lekarza po pierwsze bo bałam się zoltaczki i juz w drodze do lekarza w głowie pakowalam torbę,zupelnie niepotrzebnie bo nawet nie sprawdzali mu poziomu z krwi,a po drugie chciałam sprawdzic wage,po 2 tyg maleństwo powinno odzyskac wage urodzeniowa.
Jeśli kp to przystawiaj jak najwiecej,dobre tez jest wystawianie na slonce ptzez szybe,w samym pampersie na ok 15 minut.
Stres zwiazany z zoltaczka przechodzilam przy dwóch synkach,takze znam te obawy,najważniejsze to kp i słonko i będzie git,trzymam kciuki
Bardzo Ci dziękuję za te info

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 08:52   #280
gossip_girl21
Zakorzenienie

Z nerwów mnie pogonilo ;(

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 08:55   #281
violka848
Zakorzenienie

goczek u nas kupa nie była wymagana pytali tylko czy gazy odchodzą plaster jutro może odkleję, boję się jakoś bez
koperco może o jakiś konkretny olej chodziło hmm niewiem

Mój ssaczek już 3,raz od rana ssał i coś spać niechce i znowu szuka cyca, a matka głodna że hej, ale cyckuję twardo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-24, 08:57   #282
rosarioV
Zakorzenienie

Majka próbowaliśmy cała noc i lewa pierś bez laktatora łapie i ssa tylko mam nadzieję że je ale prawa nadal problemy :/ sutek nie chce wyjść nawet z laktatorem a przez oslonke bardzk ciężko mu się je :/ w ogóle tak mnie lewg sutek boli że łzy przy karmieniu no ale trzeba to przeżyć i mam nadzieję że wreszcie Aleks dogada się z obydwoma cyckami i bedzie ladnie ssal

Kamilove kurcze chyba wole koje cycki przed niż te kamienie bo wyglądają jakbym sobie sylikony zrobiła co do jedzenia jem parówki normalne w sensie lepsze ale zwykłe w szpitalu mówili że nie ma co przesadzac i jeść więc banany jogurty naturalne dziś na obiad lopatka gotowana z Ziemniakami i buraczki

Boleczka gratki 41 tygidnia może się coś wreszcie ruszy jak masz takie objawy

Madelinem jesteśmy z Tobą

Hanka ma. Ten sam problen nas z żółtaczką lekką wypuscili ale wydaje mi się że jest coraz bardziej żółty i się obawiam :/

Gossip kciuki

Ja mam kryzys bo boje się że mały się noe najada i jeszcze ta zoltaczka ciekawe kiedy mu przejdzie aaaa dostalam zzastrzyk w mały ma Rh+ moze dziś sklece opis porodu ale musze sie jeszcze wyspac bo jade na automacie :P

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 09:01   #283
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Co masz nie podołać. Tyle podolalo z nas to i Tobie się uda no!!

Mojej cos odwalilo i jak po zmianie witamin się brzuszek uspokoił to teraz za to nie dojada, szarpie cycka, rozgląda się w około i je na 5razy. Szlag mnie trafi bo nigdzie wyjść nie mogę bo karmienie trwa godzinę bo ciągle przerywa, potem czkawka i tak w kolo. A mleka pełno w cycku. Chyba ciekawość wygrywa z głodem bo juz nie zasypia od razu po jedzeniu tylko się rozgląda i obczaja.
Może kryzys laktacyjny drugiego tygodnia,u nas był jakieś 2-3 dni temu

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
No właśnie dziwne ale nic nie pisze w książeczce zdrowia ta rubryka z bilirubina jest pusta!

A sprawdz na wypisie,tam będzie poziom określony

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 09:04   #284
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu to może jakaś noc taka ciezkawa ogólnie... najgorsze jest to że na cycu usypia minuta pięć a jak Go odkładam to już marudzi i się krzywi i zaraz "mialczy ".. no więc znowu na ręce, znowu cyc i tak w kółko. ..

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Gossip Kochana głowa do góry:-* będzie dobrze. ..
U mnie to samo... Przy cycu ok a tak to ryk zaraz...
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 09:15   #285
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Może kryzys laktacyjny drugiego tygodnia,u nas był jakieś 2-3 dni temu

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

A sprawdz na wypisie,tam będzie poziom określony
Ja mam właśnie na wypisie..sprawdź tam. z tego co usłyszałam w szpitalu naturalne jest to ze w drugiej dobie się pojawia - taka fizjologiczna żołtaczka i problem w tym żeby taki mały organizm sobie z nią poradził... u nas było tak ze Olaf był bardziej czerwoniutki niż żółty ale mówili że ma żołtaczke ... I w czwartej dobie zrobili mu badania na bilirubine i się okazało ze ma poniżej tego parametru co kwalifikuje się do naświetlania. (Ponad 260 to się zastanawiają nad lampami )
Stary 2015-04-24, 09:38   #286
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Brrrr.... śnieg
podobno maj ma być gorący,pewnie będzie jak w zeszłym roku,z kurtek rozbierzemy się na krótki rękaw.
Zanika nam wiosna i jesień powoli
Dzisiaj ciepelko, ale od jutra deszcz i we wtorek niby śnieg.

W zeszłym roku cały maj lalo.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 09:40   #287
gosiak0512
Zakorzenienie

GOCZEK myślałam nad tymi aventa ale też nad woreczkami myślałam..

KOPERCO dzięki za info bo się własnie zastanawiam co lepsze czy pudełka czy woreczki.. woreczki raczej mniej miejsca zajmują w zamrażalniku więc to plus, a jak polecasz BO to się chyba na te skuszę.

dobra lecę się szykowac i jedziemy z małą na pocztę.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

pzu przyszło

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 09:41   #288
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Dobrze by było to sprawdzic, jednak żółtaczka w większości prz pasków nie wymaga leczenia.
Stary 2015-04-24, 09:44   #289
kordelka85
BAN stały

Cytat:
haha a ja robiąc śniadanie myśl z tyłu głowy że ostatnia kanapeczka z pomidorem, ostatni łyk soku truskawkowego
fest sie nastawiam
ide sie myć malować i lecim z tematem do usłyszenia
i kciukiiiii plis żebym nie spanikowała tylko dzielnie przebrnęła bo ja jestem panikara przyznaje się bez bicia
A wiesz ze u mnie truskawka przeszła? A się balam. Pomidor tez.

Dzisiaj robię nalesniki z nutella i bananem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-24, 09:44   #290
rosarioV
Zakorzenienie

Zjadlem z prawego cycka ale się cieszę jakos sam wyciagnal brodawke ale brodawki nawet po okpadach z masci piekielnie bolą eh... idę się przespać.

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 09:52   #291
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
My byliśmy w klinice tylko 2 dni a zoltaczka później wychodzi. Jezdzilismy spr.poziom bilirubiny. Ostatni raz jak mały miał 2 tyg. Jak racdki i nóżki sa różowe to nie hest źle bo zoltaczka schodzi od dołu do góry wiec z buźki na końcu. Jak budzi sie
na jedzenie to też ok

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej.
Mala mnie olala i po karmieniu o 22 wstala dopiero 4.30.. i teraz 8.20. Juz butle odciagnelam bo oba cycki pelne i nie ma komu pic.. teraz mala oproznia druga piers. Musze kupic pojemniki i zaczac mrozic.

AMELKA miedzy chlopakami mam 2 lata 2 tyg roznicy. Dogaduja sie swietnie. Czasem sa klotnie to wiadomo ale ogolem maja fajny kontakt ze soba. z wychowaniem dwojki nie mialam wiekszych problemow kwestia organizacji

MAJKA ja zlozylam pzu w srode a wczoraj juz sms ze przyznali czekam na przelew

MALA tabsy hamuja mleko

dzis będzie kasa

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51157762]Ja bym pojechala do lekarza zeby to sprawdził...

a jakie poJemniki kupisz,wpreczkowe?
Mamusie drogie,powiedzcie
mi prosze czy przewijacie dzieci w polowie snu jak czujecie ze kupe zrobilo? Ja dzis od rana mam maly katar i nie czuje,ale TZ mi mowi,ze kupe czuje.a mala spokojnie spi od 1,5 godziny. Budzic?[/QUOTE]

ja mam pojemniki babyono.
Nie przewijam w trakcie snu chyba że sie wierci i widzę że przeszkadza

Cytat:

W wypisie dziecka ze szpitala jest jaki był najwyższy poziom bilirubiny podczas pobytu w szpitalu

Bylam w rosku. Ktoś przede mną zabrał kolor cc cream z bourjois kyity chciałam buuuuu
Mam cc cream z Maybeline, korektor loreal lumi, zielona bazę pod makijaż kryjąca zaczerwienienia Bell
Stary 2015-04-24, 09:56   #292
gosiak0512
Zakorzenienie

Info od SONI
" Mialam kolejny masaz szyjki,doktor wyczul glowke .narazie mamy czekac z kroplowka bo ladne skurcze sie pisza na ktg i chca zeby samo poszlo."

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 10:00   #293
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Info od SONI
" Mialam kolejny masaz szyjki,doktor wyczul glowke .narazie mamy czekac z kroplowka bo ladne skurcze sie pisza na ktg i chca zeby samo poszlo."
Przyszła kolej na Sonie
Powodzenia i kciuki wielkie!
Stary 2015-04-24, 10:02   #294
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja nie Gosiak ale mam wielorazowe z TT(ale mala pojemnosc maja wiec tylko na poczatek sie nadaja) i mam woreczki z BabyOno i te sa super

Taa, naje się trochę a potem zamiast dojesc to zwiedza.

Kur.wa ze tak powiem mac!! Byłam w urzędzie umowiona na godzinę ale im się system spier.niczyl i muszę czekać z numerkiem. Nosz chu.j mnie zaraz strzeli.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Ja przewijam zawsze przed karmieniem (i jest zazwyczaj kupa) albo podczas karmienia (bo ona je na kilka razy )
Dzieki za polecenie pojemnikow. W USC znow system padl? Chyba to juz nowa swiecka tradycja.. 😛
Kupy jednak nie bylo,chyba baczka TZ wyniuchal i mi dziure w brzuchi wiercil. Moja kupe robi zwykle w trakcie kp lub przy odbiciu.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 10:08   #295
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też w domu zrobił się bardziej żółty i się tym martwiłam bardzo, ale wiem już z doświadczenia że nie należy panikować, tak mówiła zarówno nasza położna jak i lekarka, która do nas przychodziła. Przy KP może trwać do trzech tygodni. Która to u Was doba?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 10:09   #296
cashmere
Zakorzenienie

Sonia trzymamy mega kciuki by Mikołaj się wkrótce pojawił!!

jestem mamą
Stary 2015-04-24, 10:09   #297
lekkaatletka
Zadomowienie

No Sonia sie wrezcie doczekala!
Moja cora od 4 jest ciagle na piersi z przerwami 15-20 minut. A do ortopedy mamy jechac..
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-24, 10:11   #298
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
A wiesz ze u mnie truskawka przeszła? A się balam. Pomidor tez.

Dzisiaj robię nalesniki z nutella i bananem.
Wow super! Pozazdrościć A czekoladę już jadłaś?

jestem mamą
Stary 2015-04-24, 10:13   #299
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Info od SONI
Wow super. Oby poszło.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Wow super! Pozazdrościć A czekoladę już jadłaś?
Tak. W dużych ilościach ostatnio :banghead:
Stary 2015-04-24, 10:30   #300
nancy822
Zadomowienie

Sonia kciuki, żeby coś ruszyło

Ja już w domu. Dzisiaj w szpitalu spędziłam tylko 2 godziny, w tym godzina pod ktg. Sama nie wierzę, że tak szybko poszło.
Rozwarcie takie jak w środę czyli minimalne, mały jeszcze wysoko :/ Jesteśmy w czarnej du.pie po prostu... Pani doktor mnie pocieszała, że synek ma jeszcze czas do wtorku, nie ma się co stresować... Taaa, jasne. Następna wizyta w poniedziałek i możliwe, że już mnie zostawią jak będą mieli miejsce.

Synkuuuu wyłaź już......!

Ciekawe jak u Gossip i Boleczki
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości