|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Tam miało byc dady a nie sądy
(słownik tel)No dokładnie zgodzę się ze trzeba obserwować skórę dziecka ![]() Iść na na spacer czy nie iść.. oto jest pytanie ![]() Nogi mówią nie, a zalany tłuszcz mówi idź!
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam podawane dozylnie.
|
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaja to zło . Majonez robi się z surowych jajek przynajmniej ten domowy a przy jajecznicy to do końca te jajka się nie ścinają przynajmniej ja lubię takie. Mimo wszystko co tydzień jajeczniczka na śniadanko i majonez też wcinamMasija Ty się tam trzymaj i odpoczywaj Solei ja na zatoki dostałam sinulan forte i raz dwa przeszło i do tego jakieś krople do nosa ale nie pamiętam jak się nazywały wiem, że to był jakiś steryd miejscowy. Ulga natychmiastowa Kaczuszka jesteś super laska a tamtą panią to chyba zazdrość zalała już totalnie. Super okulary. Zobaczysz jak za 2-3miesiące ona będzie zgrabnie wyglądać
|
|
|
|
|
#3634 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma czego zazdrościć bo faktycznie przytylam... Tylko tak jak wcześniej wspomniałam zrobiło mi się przykro ze napisała to na forum a mi nie powiedziała nic... Ale co zrobić
|
|
|
|
#3635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie promocja chyba tylko na zielone 2 na pewno nie 1. Standardowa cena to 36,99zł a obok była cena na to samo 42,99 a z kartą rossnę 34,45. Czyli promocja, że hej |
|
|
|
|
#3637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do pampków to mam kupione 3 paczki zielonych pampersow i jeden karton dad. Podzielam zdanie Pszczouy, że nowe Dady są super, choć te wcześniejsze również nam pasowały i tylko ich używam u starszaka. Kurcze boję się dzisiejszej nocki. Dwie poprzednie nieprzespane budze się co pół godziny, godzinę i nie mogę zasnąć. Jeszcze ostatnia noc schizowalam, że będę rodzić, dziś pewnie będzie to samoByle do wtorku, mam wizytę i pewnie się dowiem w jakim jesteśmy stanie
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny też zaczynacie powoli puchnąć?
Wczoraj ledwo co ściągnełam pierścionki, aż krew popłyneła, bo aż zrobiły mi się bąble pod spodem ![]() dziś zobaczyłam pierwsze rozstępy, takie czerwone kropki na prawym boczku ale na lewym zero, tylko prawy taki grubszy ![]() Jutro zaczynam 36 tydzień i 9 miesiąc boję się porodu... a Wy??
|
|
#3639 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a moim zdaniem przez koleżankę przemawia zazdrość Cytat:
Oczywiście, że się boję ....
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka kazdy tyje w ciazy
jeden mniej drugi wiecej. Ja po tym szpitalu to wyjde ciezsza z 10 kg Anutka do wtorku niedaleko ale wcale sie nie dziwie ze schizujesz.Fartuch ja sie nawet nie ogladam dokladnie nie chce sie niepotrzebnie dolowac,juz i tak czuje sie jak slon i mam wrazenie ze te wszystkie kilogramy mi po ciazy zostana,wiem ze to glupie :P Co do porodu zaczynam sie bac,znieczulenia itp. Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2015-04-26 o 21:05 |
|
|
|
#3641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A samego porodu jakoś się nie boje. Obawiam się tylko ze zacznie się za wcześnie a chciałabym jeszcze z 2,3 tygodnie poczekać no Ale niech będzie ze się dostosuje
|
|
#3642 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za opinię Cytat:
Cytat:
Dzięki Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
Cytat:
U mnie też noce niełatwe już... i to wcale np nie przez pęcherz, bo prawie nigdy nie wstaję na siku w nocy. Ale budzę się przy każdej zmianie pozycji. W dodatku co ułożę się na boku (wszystko jedno na którym) to Franek tak strasznie mnie okłada, że mam wrażenie, że go gniotę.... nie puchnę na razie i jestem tym poztywnie zaskoczona, bo w pierwszej ciąży byłam już bardzo spuchnięta na tym etapie. Ale pierścionki zdjęłam i schowałam głęboko już kilka tygodni temu, bo czasem budzę się z opuchnietymi dłońmi. Z butami miałam dokładnie ten sam problem co Ty w poprzedniej ciąży. Ale u mnie to była masakra- mam nadzieję, że u Ciebie nie będzie aż tak źle.... Bo ja musiałam kupować specjalnie klapki w rozmiarze 38-39 z regulowanymi paskami, tak wielkie miałam stopy (normalnie noszę 36-37).
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie że boje sie porodu, to chyba naturalne że każda z nas sie boi ...tym bardziej kiedy rodzimy po raz pierwszy i nie wiemy czego sie spodziewać (zresztą chyba nigdy nie wiadomo),...... ale mam takie uczucie- im bliżej porodu- tym bardziej czuje sie pogodzona z tym wszystkim, i oczekuje tego...to co ma być wydaje sie takie naturalne i hmmmmm.... nie wiem jak to powiedzieć..."odwieczne" i panika pomału sie ulatnia
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też już mam jedne buty w których chodzę, te do biegania oraz japonki z regulacją szerokości. Moja mama i siostra też tak puchły, najzabawniej wyglądała siostra, rozmiar ubrań 34 i kostka grubsza od uda. U mnie zw względu na tuszę jakoś to ginie - wyglądam na jeszcze grubszą i tyle. Za to usta mi spuchły trochę i jak mówię szybko to mam wrażenie, że seplenię. Tz twierdzi, że mi się wydaje, ale nie sądzę. Nikt od gina nie dzwonił, więc zatrucie jest w dobrej fazie, wyniki z testów na hellp wyszły ok. To najważniejsze. |
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
ja już puchnę, temp powyżej 20 stopni zaczyna mnie zabijać
bardzo się cieszę, że nie będę musiała przechodzić całego lata z brzuchem. poprzednio też puchłam mimo, że rodziłam w marcu..
|
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Jezuuu 4:16 a ja się wyspałam... o_O jeszcze mi gorrrrrrąco.. dzizassss
|
|
|
|
#3647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Porodu się boję dosyć mocno. Od wczoraj. Po tych skurczach, jak pomyślałam, że to będzie jeszcze mocniej bolało to chciało mi się płakać Ogólnie po tym szpitalu czuję się gorzej niż przed pójściem. Jeszcze mała rusza się praktycznie non stop. Dzień, noc, nie ma znaczenia. Nie wiem kiedy ona śpi A niby w ostatnich tyg. dziecko powoli się uspokaja?![]() Po waszych opisach ile macie ubranek, przewertowałam wczoraj allegro i udało mi się wygrać kilka pajacyków za 1 zł ![]() A te pieluszki Dady to te o których mówicie? http://dzieciowo.pl/2012/05/nowe-pie...oworodkow.html
|
|
#3648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Masija - ja mam wlasnie sporo uzywek, glownie bodziaki po 1-2 zl z ciuchlandow, ale reszta ciuszkow tez chociaz drozsze juz mogly byc. Czesc bodziakow/pajacow kiedys upolowalam dla siostry to i po 50gr byly... Teraz nie dokupilam nic nowego z ubranek, za to uzywek troche owszem
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam mało używek, bo albo nie ma u nas pożądanych lumpów, mam wrażenie że to rzeczy, które na śmietnik się tylko nadają, albo ja po prostu nie potrafię szukać :-(
|
|
|
|
#3652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety po szmateksach nie mam czasu chodzić z racji, że pracuję może na macierzyńskim będzie mi dane coś ciekawego znaleźć :P
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
właśnie szykuje sie na wizyte do ginki... i mam depresje . rano sie zważyłam i to jest jakaś masakra. to możliwe żeby w kilka dni przybył mi kg? łudze sie że to woda albo coś...... to nie jest normalne ![]() chyba bedzie trzeba ograniczyć te czekolady i lody
|
#3654 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My zawsze siadamy koło wieży w sektorze K Ja nie jestem jakąś wielką fanką żużlu, mój Tż lubi, ale za to teść jest fanem i nas zabiera co jakiś czas.Nigdy nie jadłam tych willish! Gdzie to w ogóle w Pile jest? ;-) Cytat:
Już mi nawet nie przeszkadzają, chyba się pogodziłam z tym. Położna moja mówi, że to są pocałunki mojego synka A co do porodu to mam mieszane uczucia. Jak dowiedziałam się o ciąży, to na myśl o porodzie spać nie mogłam, a teraz.. trochę się boję, ale wiem, że to musi nastąpić i wszystkie dają radę, to ja też dam Cytat:
Cześć! W połowie cytowania wkradła mi się przerwa techniczna i musiałam poczekać.. A leżę jeszcze w łóżku.---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Teraz też już czeka.Powodzenia na wizycie!!!
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja po lumpkach nie chodzę to nie mam używek ale kuzynka i znajomy ostatnio wspominali, że mogą coś przywieźć po swoich dzieciach i jak chcemy to sobie coś wybierzemy ![]() Cytat:
ostatnio też tak miałam że kg w kilka dni
|
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki za wizyty
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko u lekarza się ważę
nie mogę patrzeć na codzień na wagę :PKuuurde i dzisiaj jest ten dzień kiedy mała upatrzyła sobie pęcherz.... I HATE!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

(słownik tel)

? A czemu
budze się co pół godziny, godzinę i nie mogę zasnąć. Jeszcze ostatnia noc schizowalam, że będę rodzić, dziś pewnie będzie to samo

boję się porodu... a Wy??
jeden mniej drugi wiecej. Ja po tym szpitalu to wyjde ciezsza z 10 kg 

Już mi nawet nie przeszkadzają, chyba się pogodziłam z tym. Położna moja mówi, że to są pocałunki mojego synka