Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-27, 20:32   #1291
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

My po kapieli i karmimy sie. Dalam malej espumisan bo wydaje mi sie ze to cos z brzuchem bo jak nozki ponagniatamy to baki ida. Oby pomoglo.

KOPERCO ja mam zwykla canpola wiec nie pomoge

Ja mam pokoj od polnocy wiec u mnie akurat jest ale u chlopakow od poludnia to masakra w lato to gorac.

SUNNY Przemywaj sola fizjologiczna od zewnatrz do srodka oczka moze pomoze.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 20:34   #1292
gold-fish
Zakorzenienie

Tylko ja mam taki pogląd że z takimi maluchami nie chodxi się po sklepach???
Laski, przecieź tam jest mega dużo bakterii w powietrzu, tylko wentylacja, okien brak. Ludzie chodzą przeziębieni. Nie tylko chodzi o powietrze, ale Wy dotykacie np balustrad, windy itp a potem dziecka i jego rzeczy... weźcie sobie odpuśćcie zakupy. Rozwalajá mnie mamuśki z noworodkami w galeriach.

Ps. Nie chodzi mi o wstápienie na 5 minut do rossmanna czy społem, ale o chodzenie po galeriac

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2015-04-27 o 20:37
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 20:40   #1293
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Laski, przecieź tam jest mega dużo bakterii w powietrzu, tylko wentylacja, okien brak. Ludzie chodzą przeziębieni. Nie tylko chodzi o powietrze, ale Wy dotykacie np balustrad, windy itp a potem dziecka i jego rzeczy... weźcie sobie odpuśćcie zakupy. Rozwalajá mnie mamuśki z noworodkami w galeriach.

Ps. Nie chodzi mi o wstápienie na 5 minut do rossmanna czy społem, ale o chodzenie po galeriac
To tak jak dziecko ile ma można z nim pojechać do marketu na zakupy spożywcze, albo do galerii ?

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 20:46   #1294
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
u nas jedno bioderko dysplatyczne, mamy zalecone ćwiczenia i kontrolę za miesiąc
Oj cwiczenia szybko zaaplikowane i sumiennie wykonywane działają cuda!

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Moze nie w pieluszce ale w bodziakach na pewno bedzie co chwile placz w upaly.

Michas obudzil się o 18 wiec zaraz do kapieli, nakarmiony zarloczek i juz spi...
Zastanawiam sie czy takie dziecko można nauczyc regularnosci czy trzeba dostosować sie do niego?

I kurcze maly ma ciagle ropke w oczkach, nie wiem czy nie będziemy musieli isc do lekarza. Dzis rano az widzialam ze oczka nie moze otworzyc bo jakby sklejone az

Synek jak były upały to w samej pieluszce pod tetra spał..
Kanalik zatkany tworzy takie jakby napuchniete oczko - Ala i synek po porodzie mieli i pediatra na obchodzie jej wyciskala/udrazniala. Ja musialam potem masowac i udrazniac. Ropka była ale malutko. Jak jest ropa to jak wytrzesz to chwila moment i znow jest i nawet sporo. A przy kanaliku to jak wytrzesz to długo się nie zbiera..

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Jeszcze za mały. Ma skończone 10 dni to chyba za mało na gonienie po galeriach... chcąc nie chcąc trzeba trochę jeszcze poczekać...

Ja z moja tylko do biedry i to jak skończyła 2tyg poszlam pierwszy raz. Do galerii jeszcze się boje brać. Ale byłam na zakupach-nakarmilam i od razu jechalam to miałam ok 3h

Cytat:
Poczekam jeszcze chwile. . Chociaż kilka dni bo troche się boje.. jakos wytrzymam choć wiem już ze musze się wyrwać z domu, coś kupić sobie, zadbać o siebie bo czuję że takie siedzenie w domu może doprowadzić do dziwnego stanu... I stad tez te moje nastroje załamania itd...
Zacznij ćwiczyć. Albo zrób sobie domowe spa-maseczki, manicure,pedicure. Od razu zrobi Ci się lepiej
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 20:49   #1295
DomimaZet
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny za dobre słowa. Jesteście nieocenione, serio. Zawsze można na Was liczyć. ..:-*
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 20:53   #1296
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Madzix, Gossip gratuluję super że macie swoje maleństwa obok

Soniuska trzymam kciuki za cc, będzie dobrze

Ja też od razu po cc nosiłam dzieci i rany się ładnie goiły. A teraz to po 2 dniah wróciłam do domu i non stop mam ,,gimnastykę'' z dwójką

Wyobraźcie sobie źe mój mały właśnie jest w łóżeczku, płaxze i woła mnie, poszłam więc do niego a ten od razu się śmieje i skacze po łóżeczku, więc mówię dobranoc, wychodzę a ten od razu ryk i mamamama, więc chciałam go uściskać dać buzi, a ten znowu śmiech i skacze... teraz sorry ale on płacze, jęczy, mamuje a ja siedzę w fotelu.... no way

Laski jak Wy dajecie radę cały dzień z 2 dzieci??? Ja dzisiaj byłam 4 h sama i w dodatku przez 3 h Hania nie spała! Non stop przytulanki, noszenie i cyc... dałam radę ale za godzinę idę spać.
Oj trening okrutny. Znam to skads..
Ja dziś musialam położyć oboje sama no M w pracy był. Od 14 byliśmy we 3 i ja problemu nie widzę dużego, ale! Mój synek to 4latka ma wiec już ogarnia.

Co do galerii, zakupów to i ja mam takie samo zdanie. Póki nie będzie miała pierwszych szczepień za sobą to nie IDE.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 20:54   #1297
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
My po kapieli i karmimy sie. Dalam malej espumisan bo wydaje mi sie ze to cos z brzuchem bo jak nozki ponagniatamy to baki ida. Oby pomoglo.

KOPERCO ja mam zwykla canpola wiec nie pomoge

Ja mam pokoj od polnocy wiec u mnie akurat jest ale u chlopakow od poludnia to masakra w lato to gorac.

SUNNY Przemywaj sola fizjologiczna od zewnatrz do srodka oczka moze pomoze.
I ile dalas tego espumisanu? Sama bym dała ale od miesiąca niby można dopiero...
Mlody o 19 dopiero zasnął w końcu na dłużej. Uff juz padam ze zmęczenia, oby nocka dzis byla spoko

Ja mam w planach 2maja jechać z małym do galerii. Dzis byłam w markecie. Nie bede siedzieć w domu bo fizia dostane. A ręce dezynfekuje zelem antybakteryjnym jak małego dotykam.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 20:56   #1298
gold-fish
Zakorzenienie

Rosario, ja z synkiem po raz pierwszy byłam w galeri jak już siedxiał w spacerówce, który miesiąc... nie pamiętam, ale do spacerówki wsiadł na w 7 m, to był listopad i chyba przez zimę też go nie brałam do marketów bo po pierwsze zimá ludzie chorują częściej, po drugie nie będę woziła dziecka w kombinezonie po sklepie , a rozbierać by mi się go nie chciało. Więc pewnie to było na wiosnę przed roczkiem

Zresztą wolałam zostawič go tacie lub babci i połazić po sklepach sama, na luzie. To jak wypad do spa

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 21:05   #1299
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Dziękuję

ale u nas deszcz zaczął lać
U mnie pewnie wizyta to tylko badanie będzie bo na NFZ nie ma usg ;/ może że sobie prywatnie pójdę
Skoro Cie tak porozrywalo to ja bym poszła prywatnie aby porządnie Cię zbadali
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 21:22   #1300
gosiak0512
Zakorzenienie

BLACK dalam 8 kropli. Espumisan sie nie wchlania.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

GOLD ja mam 3 i daje rade a co do zakupow to nie zawsze jest z kim dzieci zostawic niestety

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 21:31   #1301
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba pójdę prywatnie właśnie ale na nfz też bo prywatnie zrobi mi usg i wszystko posprawdza.

Stary 2015-04-27, 21:33   #1302
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram ! Lepiej spr co i jak
Stary 2015-04-27, 21:34   #1303
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
polećcie jakąś karuzelke!!HELP
Polecam z fp Las tropikalny,świetna jest,dodatkowo jest pilot,dźwięki miłe dla ucha,sprawdzona przy pierwszym synku,plus też za żywe
kolory,dziecko szybciej zauważy

Cytat:
Moze nie w pieluszce ale w bodziakach na pewno bedzie co chwile placz w upaly.

Michas obudzil się o 18 wiec zaraz do kapieli, nakarmiony zarloczek i juz spi...
Zastanawiam sie czy takie dziecko można nauczyc regularnosci czy trzeba dostosować sie do niego?

I kurcze maly ma ciagle ropke w oczkach, nie wiem czy nie będziemy musieli isc do lekarza. Dzis rano az widzialam ze oczka nie moze otworzyc bo jakby sklejone az

przemywaj solą od zew do wew

Cytat:
U mnie też tak. Prawe oczko ma caky czas takie z ropka jakby i tez nie to niepokoi. Póki co przemywam gazikiem z solą fiz. Ale jak chwile tylko poplacze albo tak pomarudzi to zaraz się ropka pojawia :-( a z ta regularnościa to wydaje mi się ze można nauczyć jakiegoś schematu się chyba to trochę czasu musi minąć. Trzeba konsekwentnie robić rutynowo pewne rzeczy i napewno się dziec przyzwyczai tyle ze trzeba cierpliwości -przynajmniej tak sobie to tłumacze

zgadzam się
Konsekwentnie i rytuał w końcu się utrwali,wieczorem przysłoniete okna,ciszej w domu,kąpiel zawsze o tej samej porze itd

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja miałam drugi raz przeczytać i też się za to nie wzięłam :/

jak oceniasz tą książkę,przydała się?

Cytat:
No dziewczyny co ja się dziś dowiedziałam byłam odebrać wypis ze szpitala a tam "naciecie i szycie krocza, obustronne pękniecie szyjki macicy, lewostronne pękniecie pochwy i ja się dziwię, że tak cierpie, myślałam ze zostałam tylko nacięta a tu widać, ze podobno nieźle popękałam eh...
USC załatwione, nazwisko nadane, pesel jest, meldunek też potem była położna, bardzo fajna babka wszytsko mi pokazała co i jak robić, zbadała piersi, mam ładne i dużo treściwego pokarmu, obejrzała krocze i powiedzała że jak szwy się nie rozpuszczą to mi je zdejmie co będzie mniej mnie boleć i ciągnąc i przez te pęknięcia podobno jeszcze pocierpie... więc gossip jestem z Tobą ;/
namawiała mnie do karmienia piersią i pomogła przystawić młodego do cyca... eh... może jednak się skuszę, jak poszła to małego przystawiłam i ładnie ciągnął nawet nie bolało tylko z prawego tam gdzie mam brodawkę wklęsłą to też mam próbować przystawiać a jak się nie da to ściągać. I radziła mi ściągać pokarm i w nocy dawać z butli a nie z cyca bo po co w nocy mały ma mi siedzieć na cycku jak można sobie pospać hihihi następna wizyta w czwartek, no i w przyszłym tygodniu do przychodni na kontrolne badanie i skierowanie na bioderka

no naprawdę dziwne, mi położna mówiła że trzeba zawsze odbijać bo dziecko nawet przy piersi się nałyka..

Matko biedna.... ale łączę się z Tobą w bólu po dzisiejszych moich informacjach ;/ odpoczywaj jak najdłużej

oooo super !!! będziemy czekac na info

jeeeej super nooo malutka ładną ma wagę gratulacje

Biedna.... mi też kazali leżeć do wieczora i musiałam do toalety chodzić z asekuracją ;/ tż siedział przy mnie jak sikałam

ojejku ruszaj więcej nóżkami synka :P
A może z wklęsłej brodawki spróbuj przez nakładki ?
Mi kp bardzo odpowiada,gdy pierwszy synek sam zrezygnował w 6 miesiącu,to ryczałam w poduszkę,tak lubiłam jak się wtulal we mnie,patrzył tymi swoimi bezbronni oczkami
Kamilek bardziej eksploatuje moje piersi,ale zaciskam zęby i czekam az nadejdą czasy ze szybciej będzie się najadal,teraz trwa to nawet po 1,5h

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2015-04-28 o 02:18
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 21:39   #1304
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Się pochwałę, dzisiaj po tygodniu od cc zostało mi 3,5 kilo do zrzucenia
Brawo!, a dużo jesz po porodzie?
Mi po 2tyg.zostalo dozrzucenia 4 kg, 10 juz zeszlo, ale brzuszek mam jeszcze zaokraglony niestety. I pobolewa :/
Dzis u nas pieresza kapiel bez placzu, cudo kurka,ja tak kocham wode,plywanie,kapiele,
Moze cora tez polubi z czasem.

Sonia,spokojnej nocy i trzymam kciuki za jutro, samych pieknych przeżyć Ci życzę
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 21:40   #1305
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo współczuję.
Dziękuję za to że miałam cc...

Super

Wg ulotki od 3 t.ż. 15 kropli przed każdym karmieniem, ja nie daję przed każdym a 3-4 razy dziennie i ok10-12 kropelek, a na wieczór 15.

Niestety kolki mogą występować i przy ścisłej diecie mamy :/ Jednak nasza dieta moze dziecku pomóc lub zaszkodzić.

Cieszę się

My po kontroli bioderek. Wszystko ok. Dr stwierdził że całkiem w porządku i jak spyt.co toznaczy, czy mogło być lepiej to powiedział - zawsze moze byc lepiej, żartowniś. Nic nie musimy robić, kolejna kontrol za 2 m-ce
Kupiłam w Rosku bazę pod makijaż i kolejny korektor ale z Eveline i za 6 zł więc spoko. Mam juz mleko ryzowe, bio-ciasteczka orkiszowe, wasa jakieś cienkie wafelki z rozmarynem.
Starszemu kupiłam kilka ciuszków (znowu ), fajne okularki przeciwsłoneczne, a sobie torebkę - taką malutką listonoszkę za 27 zł
Super zakupy!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
My mieliśmy zaproszenie na chrzciny ale nie poszliśmy

Ja jak słyszę że zrobił kupę w trakcie karmienia też przewijam

Extra! ;D

Biedna no ale to na pewno ci pomoże.

Ja bym zadzwoniła do położnej albo lekarza. Z opisu brzmi to niepokojąco
No nie wiem w sumie stwierdziliśmy ze jakby się powtórzyło to będziemy zasięgac porady położnej.

Cytat:
Hanka - a w kupie synka to nie śluz?
Chyba nie, chyba że to takie zwiniete było...

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 21:56   #1306
rosarioV
Zakorzenienie

Burza ja się śmiertelnie boje burzy! !! A Tż mi jezzczw okna chce otwierac zjechalam go równo i wylazl na balkon. Matko jak wali ja się boję

Stary 2015-04-27, 22:01   #1307
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Karmię mm odbija ulewa cudawianki
Leży po jedzeniu rekawki obzygane no ale pielucha pusta to niech śpi, za to ja mam wzdęcia okropne i szwy tak nie bolą jak te gazy co się po brzuchu przemieszczają....
Powodują ból jak na początku porodu, takie skurcze do 50....
Tez miałam straszne wzdęcia po cc ból okropny wiem co czujesz. Miałam wrażenie ze mi tam wszystko w środku chodzi..

VIOLKA witaj w klubie dziś się ważyłam 8 dni po cc mam do zrzucenia 3,8 kg

Bylam dziś ściągać szwy obawiałam się ze będzie bolało ale nic nie bolało tylko szarpniecie lekkie czułam

Stary 2015-04-27, 22:02   #1308
Konto usunięte

Cytat:
Ja podnosiłam synka i się nie oszczędzałam bo 3 dni po cc zostałam z nim sama wiec to jak sie goi na pewno od tego nie zależy
Hmmm, jednak po cesarce zalecaja nie dzwiganie ciężarów.
No ale moze i racja,najwiecej pewnie zalezy od konkretnego organizmu, Ty masz widocznie pod tym wzgledem lepszy model
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 22:04   #1309
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ta z projektorem?
tak

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 22:13   #1310
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
jak oceniasz tą książkę,przydala się?
Przy pierwszym synku mieliśmy wszystko uregulowane, wiedziałam kiedy spodziewać sie drzemki, kiedy jest głodny. Na pewno dużo zależy od dziecka ale zasady zawarte w tej ksiażce ułatwiaja ułożenie wszystkiego.
Teraz idziemy na żywioł i zobaczymy

Cytat:
Burza ja się śmiertelnie boje burzy! !! A Tż mi jezzczw okna chce otwierac zjechalam go równo i wylazl na balkon. Matko jak wali ja się boję
Bidulka, też się boję burzy

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Tez miałam straszne wzdęcia po cc ból okropny wiem co czujesz. Miałam wrażenie ze mi tam wszystko w środku chodzi..

VIOLKA witaj w klubie dziś się ważyłam 8 dni po cc mam do zrzucenia 3,8 kg

Bylam dziś ściągać szwy obawiałam się ze będzie bolało ale nic nie bolało tylko szarpniecie lekkie czułam
Mnie też nic nie bolało zdjęcie szwów

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51199201]Hmmm, jednak po cesarce zalecaja nie dzwiganie ciężarów.
No ale moze i racja,najwiecej pewnie zalezy od konkretnego organizmu, Ty masz widocznie pod tym wzgledem lepszy model [/QUOTE]

Ale dzidzius ważący ok.3-4kg to nie cieżar
Stary 2015-04-27, 22:14   #1311
ametty
Rozeznanie

Polozna srodowiskowa mnie dzisiaj zdolowala. Powiedziala, ze wystarczy jej na mnie spojrzec, zeby wiedziec, ze mam za malo pokarmu. Swietnie, na szczescie pediatra na moja prosbe bez zadnych komentarzy wypisala mi skierowanie do poradni laktacyjnej. Ciekawe co tam mi powiedza.

Mi ta Hogg nie wchodzi. Jakbym instrukcje obslugi czytala, wszystko ma strasznie poszufladkowane - dziecko w takim typie to tak, a dziecko w takim to srak. Mam wrazenie, ze to co pisze, sprawdza sie glownie na papierze a w praktyce srednio...

Edytowane przez ametty
Czas edycji: 2015-04-27 o 22:16
ametty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 22:17   #1312
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Z pierwszym nie chodziłam po sklepach min.2 m-ce a teraz szybko się z domu wyrwalam, chyba po niecałych 2 tyg.
Ja z pierwszym po niecałym tygodniu, poza tym to normalnie z nim wszędzie chodzilam. Teraz to przeraża mnie wyjscie z obyfwojgiem gdziekolwiek
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 22:17   #1313
boleczka93
Zakorzenienie

Hej mamuski! Malo sie udzielam, nie wiem co mam pisac bo rozpakowane przejely dowodzenie juz :P w koncu nas w dwupaczku zostala garstka.
Ale na bierzaco czytam i chlone to co piszecie bo wiem ze sie lada chwila przyda
Ja jestem w strasznym dolku, znaczy ogolnie robie co moge zeby cieszyc sie kazdym dniem jeszcze "wolnym" i jeszcze z M, on tez sie bardzo stara, z kazdym dniem jest nam co raz ciezej a sobota nieublaganie sie zbliza.. mam co raz mniej nadziei ze mala sie urodzi jak on bedzie a tak bardzo bym chciala zeby ze mna byl i zeby pomogl mi przy porodzie, teraz juz tylko tego pragne. Boje sie cholernie ze nie pojdzie po naszej mysli chociaz jest jeszcze pare dni... dzisiaj mialam jakies bolesne skurcze ale na nic sie juz nie nastwiam.
Jutro pojdziemy w koncu na to ktg to zobaczymy co powiedza. Bede drazyla i pytala kiedy moga mnie przyjac na oddzial juz do wywolania. No nic, pomarudzilam, wygadalam sie i troszke mi lepiej.. dobrze ze jestescie naprawde..

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 22:24   #1314
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Madzix, Gossip gratuluję super że macie swoje maleństwa obok

Soniuska trzymam kciuki za cc, będzie dobrze

Ja też od razu po cc nosiłam dzieci i rany się ładnie goiły. A teraz to po 2 dniah wróciłam do domu i non stop mam ,,gimnastykę'' z dwójką

Wyobraźcie sobie źe mój mały właśnie jest w łóżeczku, płaxze i woła mnie, poszłam więc do niego a ten od razu się śmieje i skacze po łóżeczku, więc mówię dobranoc, wychodzę a ten od razu ryk i mamamama, więc chciałam go uściskać dać buzi, a ten znowu śmiech i skacze... teraz sorry ale on płacze, jęczy, mamuje a ja siedzę w fotelu.... no way

Laski jak Wy dajecie radę cały dzień z 2 dzieci??? Ja dzisiaj byłam 4 h sama i w dodatku przez 3 h Hania nie spała! Non stop przytulanki, noszenie i cyc... dałam radę ale za godzinę idę spać.
U mnie karmienia trwa pol godziny. No i Ania się nie drze z innych powodów niż głód. Jak leży i się patrzy a ja się muszę zająć Jankiem to IDE, a ona sobie poleży i zasypia.
Młody przed południem raczej grzeczny, sam się potrafi pozbawić, a wieczorem TŻ zazwyczaj jest. Jak wracaca później to trudno, chwile pojeczt. Kąpie mała jak starszy śpi.
Stary 2015-04-27, 22:29   #1315
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak, trzeba czasem wyjsc i zrobic cos dla siebie!

ROSI to ladnych rzeczy sie dowiedzialas.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Ja jutro ide na kontrole do gina. Zastanawiam sie czy bedzie robil usg czy badal dowcipnie? Jak Wy mialyscie?
No i ide na zakupy do Rossa
Ja po cc byłam badana dowcipnie juz przy wypisie ze szpitala. I dzis jak poszłam zdjąć szwy to tez mnie lekarz badał, mało to komfortowe jak ci cieknie z pipki...

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Hej mamuski! Malo sie udzielam, nie wiem co mam pisac bo rozpakowane przejely dowodzenie juz :P w koncu nas w dwupaczku zostala garstka.
Ale na bierzaco czytam i chlone to co piszecie bo wiem ze sie lada chwila przyda
Ja jestem w strasznym dolku, znaczy ogolnie robie co moge zeby cieszyc sie kazdym dniem jeszcze "wolnym" i jeszcze z M, on tez sie bardzo stara, z kazdym dniem jest nam co raz ciezej a sobota nieublaganie sie zbliza.. mam co raz mniej nadziei ze mala sie urodzi jak on bedzie a tak bardzo bym chciala zeby ze mna byl i zeby pomogl mi przy porodzie, teraz juz tylko tego pragne. Boje sie cholernie ze nie pojdzie po naszej mysli chociaz jest jeszcze pare dni... dzisiaj mialam jakies bolesne skurcze ale na nic sie juz nie nastwiam.
Jutro pojdziemy w koncu na to ktg to zobaczymy co powiedza. Bede drazyla i pytala kiedy moga mnie przyjac na oddzial juz do wywolania. No nic, pomarudzilam, wygadalam sie i troszke mi lepiej.. dobrze ze jestescie naprawde..
Nie dołuj się ciesz się tymi kilkoma dniami które Wam zostały. Poród może przyjść znienacka życzę Ci aby jak najszybciej Cię zaskoczył.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

[
Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
U mnie karmienia trwa pol godziny. No i Ania się nie drze z innych powodów niż głód. Jak leży i się patrzy a ja się muszę zająć Jankiem to IDE, a ona sobie poleży i zasypia.
Młody przed południem raczej grzeczny, sam się potrafi pozbawić, a wieczorem TŻ zazwyczaj jest. Jak wracaca później to trudno, chwile pojeczt. Kąpie mała jak starszy śpi.
Super ze tak dajesz rade z swoją dwojeczka!

Stary 2015-04-27, 22:30   #1316
kordelka85
BAN stały

Cytat:

Jestem przeciwna trzymaniu dzieci pod kloszem. A co do bakterii to jak odbierasz list czy paczkę to tak samo możesz przenieść. Tez tego masa ludzi dotyka.tak samo pieniądze.
Jakos nie wierze w ta teorie śmiercionośnych bakterii z supermarketów.
Stary 2015-04-27, 22:31   #1317
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Jak nosimy to rozkladac jego nozki szeroko. Tez kontrola za 2 m-ce.
Bylismy na Fabrycznej, to ta placowke masz na mysli? Mi sie tam podobalo.

A jakie macie cwiczenia zalecone?
W lezeniu na plecach biore kolanka, stopki zlaczone i przyciskam nozki do boku na zewnatrz.
W lezeniu na brzuchu, na zabke dociskac reka posladki w dol.

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Polozna srodowiskowa mnie dzisiaj zdolowala. Powiedziala, ze wystarczy jej na mnie spojrzec, zeby wiedziec, ze mam za malo pokarmu. Swietnie, na szczescie pediatra na moja prosbe bez zadnych komentarzy wypisala mi skierowanie do poradni laktacyjnej. Ciekawe co tam mi powiedza.

Mi ta Hogg nie wchodzi. Jakbym instrukcje obslugi czytala, wszystko ma strasznie poszufladkowane - dziecko w takim typie to tak, a dziecko w takim to srak. Mam wrazenie, ze to co pisze, sprawdza sie glownie na papierze a w praktyce srednio...
Polozna pi.erd oli za przeproszeniem ona ma rezonans w oczach? Jaki masz problem z karmieniem, moze bedziemy mogly cos podpowiedziec?
Super ze bedziesz miec wizyte u doradcy lakt.
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 22:34   #1318
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Rosario, ja z synkiem po raz pierwszy byłam w galeri jak już siedxiał w spacerówce, który miesiąc... nie pamiętam, ale do spacerówki wsiadł na w 7 m, to był listopad i chyba przez zimę też go nie brałam do marketów bo po pierwsze zimá ludzie chorują częściej, po drugie nie będę woziła dziecka w kombinezonie po sklepie , a rozbierać by mi się go nie chciało. Więc pewnie to było na wiosnę przed roczkiem

Zresztą wolałam zostawič go tacie lub babci i połazić po sklepach sama, na luzie. To jak wypad do spa
Nie no jak się ma możliwość sama to spoko, tez by mi się nie chciało z dzieckiem ciągnąć
Stary 2015-04-27, 22:39   #1319
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Ale wrozbitka z tej poloznej...
Powodzenia w tej poradnii

Cytat:
Ja po cc byłam badana dowcipnie juz przy wypisie ze szpitala. I dzis jak poszłam zdjąć szwy to tez mnie lekarz badał, mało to komfortowe jak ci cieknie z pipki.
tez mnie badal gin. W szpitalu,przez taki przezroczysty kapturek.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Jestem przeciwna trzymaniu dzieci pod kloszem. A co do bakterii to jak odbierasz list czy paczkę to tak samo możesz przenieść. Tez tego masa ludzi dotyka.tak samo pieniądze.
Jakos nie wierze w ta teorie śmiercionośnych bakterii z supermarketów.
a w szkodliwe spaliny na spacerach wierzysz?
Stary 2015-04-27, 22:40   #1320
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Ja po cc byłam badana dowcipnie juz przy wypisie ze szpitala. I dzis jak poszłam zdjąć szwy to tez mnie lekarz badał, mało to komfortowe jak ci cieknie z pipki...

Nie dołuj się ciesz się tymi kilkoma dniami które Wam zostały. Poród może przyjść znienacka życzę Ci aby jak najszybciej Cię zaskoczył.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

[

Super ze tak dajesz rade z swoją dwojeczka!
Jakbym KP i mi się trafiło dziecko wisiadelko to bym nie dala rady. Po prostu spokojne mam, na razie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości