|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Ludzie są okropni.
Muszę kupić sobie czerwoną bransoletkę, aby mnie nie zauroczyli :P
|
#1172 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro na majówkach już się pojawiają dzieciaczki to zaraz lecę podczytywać ![]() Cytat:
A Wiktoria śliczne imię, tak ma imię chrześnica męża, bardzo charakterna i przebojowa dziewczyna W ogóle mam takie myśli, że to to dziecko, które śpi w pokoju obok, jest takie super, mamy taki fajny kontakt ze sobą, uwielbiam na nie patrzeć jak się bawi i jak słodko śpi i je czasem tak kocham, że aż się bardziej nie da.. i boję się, że tej miłości nie wystarczy dla tego drugiego dziecka, że nie pokocham tak mocno, jak tego pierwszego... Ma któraś z mam tak? Czy tylko ja taka pełna obaw? ![]() Cytat:
Zazwyczaj z podziwem, czasem ze współczuciem, w 40 stopniowe upały w lipcu...Cytat:
|
||||
|
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnimi czasy godzina 22 a dziecko budzi się i zaczyna mnie walić po wnetrznosciach ile sił wlezie. Godzina 24 a dziecko wcale nie przestaje
chyba rośnie mały urwis.
|
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- One na noc sir uaktywniaja bo mamusia się zbytnio juz nie rusza.
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie mam takich obaw. Milosc sie mnozy a nie dzieli a o reszte zadbaja zmiany hormonalne w ciele |
|
|
|
|
#1176 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A hormony rzeczywiście działają cuda Jak teraz poczytałam opisy, to oczywiście już Małego się nie mogę doczekać i już mam ochotę wtulić go w siebie i poczuć znów ten niemowlęcy zapach |
||
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na razie dopiero dwa razy czułam ruchy, tydzień temu i w sobotę, i cały czas wyczekuję. Chciałabym, żeby były bardziej regularne, skoro już je poczułam to chyba powinnam nadal, nie? Co to dziecko cały czas śpi czy ja jestem taka nieczuła?
wkurza mnie to
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
Zauważyłam, że ruchu czuję, gdy zjem coś czosnkowego, albo jakieś mięso dobrze przyprawione. Słodycze na moje dziecko nie działa.
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój juz zaczął się ruszać ale najaktywniejszy jest jak mama się źle położy lub siadzie albo jak coś źle i wieczorami jak idę spać.
|
|
#1180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie to samo zauważyłam, że rano jak zaczynamy z Tż'tem rozmawiać to też jest zaraz bach bach w środku. Ostatnio zaczęłam coś gadać do brzucha jak mnie kopała, cisza, ja przestałam mówić i znowu bach bach i tak kilka razy
|
|
#1181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co będzie później, zero wyczucia . Trochę mnie zaczyna ciągnąć po prawej stronie w podbrzuszu, w pierwszej ciąży tak samo mnie ciągnęło dokładnie z tej samej strony . Nawet kiedyś się zastanawiałam czy to nie przez tatuaż bo mam dokładnie w tym miejscu hehehJadę dziś na przymiarke bolerka wyskocze do rosmanna wiec do popołudnia znikam. Miłego dnia dziewczyny oby nie padało jak zapowiadali. . Brrr
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy z rana, mały juz kopie na dzień dobry
![]() Dziś wizyta!
|
#1183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też oglądam te porody. Niesamowicie mnie wzruszają. Płaczę mam bóbr. Jeśli chodzi o ogórki małosolne, to zerknij do jakiegoś warzywniaka. U nas są na każdym kroku. Wiem, bo codziennie kupuję kilka w drodze z pracy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1184 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
a te mamy z przedszkola, to jakieś aparatki same chyba w ciąży nie były ![]() mnie jeszcze nikt po za tż-etem brzucha nie dotykał, ale widziałam, że tak potrafią, jeszcze jak ktoś z rodziny, znajomych ok, choć niech się spytają. Ale obcy ludzie?? Nie wiadomo co mają na rękach, kiedy się myli.... Cytat:
I tak się cieszyłam, bo ból bioder trochę odpuścił, powietrze lepsze. Więc się umościłam wygodnie do spania, a tu mi psiak się kilka razy w nocy zapowietrzył. I już do rana spałam, ale jednym uchem nadsłuchiwałam czy z psiakiem wszystko ok. dobrze, że nie tylko ja mam takie odczucie gapiących się ludzi. nie rozumiem tylko co jest takiego do oglądania. Ok, rozumiem młodo wyglądam, ale nie jak siksa z podstawówki. ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
I zaczynam się stresować, bo tu wszystkie piszą o kopniakach i zastanawiam się co mogę lekarce na ściemniać, że by zrobiła mi usg?? (ostatnio jak byłam było, więc teraz obstawiam, że będzie tylko kontrola podwozia) zazdroszczę kopniaków. I kciuki za wizytę !! |
|||
|
|
|
#1185 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę i kopniaków i wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
dobrze, że nie tylko ja mam takie odczucie gapiących się ludzi. nie rozumiem tylko co jest takiego do oglądania. Ok, rozumiem młodo wyglądam, ale nie jak siksa z podstawówki.[COLOR="Silver"]
!![/QUOTE] Czasem ta siksa z podstawówki ma więcej rozumu niż te 30 letnie panie , nie rozumiem oceniania po wyglądzie wieku itp. I za ile razem jest mi przykro kiedy ktoś tak ocenia ludzi ja zaszłam w 1 ciążę w wieku 18 lat. Uwierzcie mi ale to z czym się spotkałam było czasem okropne. Wiem ze było wcześnie ale nie uważam się za złą osobę i ze wyrządził am dziecku bądź komuś innemu krzywdy. Najlepsze było jak miałam 15 lat moja siostra urodziła wtedy pierwsze dziecko i latalam z nim na spacery co rusz.. komentarzy było wiele, a nie zamierzałam przyklejac na czoło plakietki to nie moje. :/ |
|
|
|
#1187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem ta siksa z podstawówki ma więcej rozumu niż te 30 letnie panie , nie rozumiem oceniania po wyglądzie wieku itp. I za ile razem jest mi przykro kiedy ktoś tak ocenia ludzi ja zaszłam w 1 ciążę w wieku 18 lat. Uwierzcie mi ale to z czym się spotkałam było czasem okropne. Wiem ze było wcześnie ale nie uważam się za złą osobę i ze wyrządził am dziecku bądź komuś innemu krzywdy. Najlepsze było jak miałam 15 lat moja siostra urodziła wtedy pierwsze dziecko i latalam z nim na spacery co rusz.. komentarzy było wiele, a nie zamierzałam przyklejac na czoło plakietki to nie moje. :/[/QUOTE] Ludzie uwielbiają oceniać innych niezależnie od sytuacji. Urodziłaś w wieku 18- zle, urodziłaś w wieku 40 jeszcze gorzej. Robiłam ostatnio zakupy spożywcze i stwierdziłam, że będę dobrą żona i kupie mężowi piwo do meczu. Babka, która stała za mną przy kasie bardzo głośno skomentowała- "co za patologia". To trzeba mieć tupet. Co innego, gdyby mnie widziała jak ja to piwo piję, ale to już kupic nie mozna, żeby człowieka nie obrazili ? Tak więc skrytykowanym mozna zostać niezależnie od sytuacji, ludzie juz tacy są. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1188 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze było jak miałam 15 lat moja siostra urodziła wtedy pierwsze dziecko i latalam z nim na spacery co rusz.. komentarzy było wiele, a nie zamierzałam przyklejac na czoło plakietki to nie moje. :/[/QUOTE] Ja miałam 19 a urodziłam jak miałam 20 rocznikowo, heh. Ale to była nasza decyzja że chcemy już i że wyjeżdżamy itd. Nie spotkałam się z przykrymi komentarzami itd. Teraz Majusia ma 4 latka i będzie drugie za 18 tygodni a może i wcześniej i nie wiem co te baby z tego przedszkola tak się gapia a przy tym gadają :/ najlepsze to że stoją w 4 czy 5 i każda patrzy i gada, a ja okularów nie noszę i ślepa nie jestem i głucha tez nie No, ale cóż. Co do kopniakow to mój mały się chyba przemieścił w brzuszku, bo wczoraj czułam ruchy całkiem na dole i z prawej i z lewej.. zaraz przy tej kości po bokach to odstawala kiedyś i od 2 dni rusza się mniej i w ogóle jakiś dziwnie brzuch twardy mam, nie bardzo, ale jednak.. i boli mnie tam na dole jak się schylę czy coś.. może to od tego ze zmienił swoją pozycję A te opisy to są genialne.. podczytujac sobie dziewczyny można ogarnąć listę torby i wyprawki dla maluszka itd ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
Ludzie uwielbiają oceniać innych niezależnie od sytuacji. Urodziłaś w wieku 18- zle, urodziłaś w wieku 40 jeszcze gorzej. Robiłam ostatnio zakupy spożywcze i stwierdziłam, że będę dobrą żona i kupie mężowi piwo do meczu. Babka, która stała za mną przy kasie bardzo głośno skomentowała- "co za patologia". To trzeba mieć tupet. Co innego, gdyby mnie widziała jak ja to piwo piję, ale to już kupic nie mozna, żeby człowieka nie obrazili ? Tak więc skrytykowanym mozna zostać niezależnie od sytuacji, ludzie juz tacy są. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ha ha ha ha ha, dobre Ja ostatnio wódkę kupowałam, ciekawe co o mnie myśleli wtedy heh he
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie uwielbiają oceniać innych niezależnie od sytuacji. Urodziłaś w wieku 18- zle, urodziłaś w wieku 40 jeszcze gorzej. Robiłam ostatnio zakupy spożywcze i stwierdziłam, że będę dobrą żona i kupie mężowi piwo do meczu. Babka, która stała za mną przy kasie bardzo głośno skomentowała- "co za patologia". To trzeba mieć tupet. Co innego, gdyby mnie widziała jak ja to piwo piję, ale to już kupic nie mozna, żeby człowieka nie obrazili ? Tak więc skrytykowanym mozna zostać niezależnie od sytuacji, ludzie juz tacy są. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Oj ale bym się w☠☠☠☠ila o coś jej powiedziała zaraz na temat jej zachowania. Kurde piwa nie można kupić bo Cię zaraz z krytykują. Idę na wyniki. Będę mi krew pobierać jakoś nudzi mi się co miesiąc to już robić ale to dla dobra szkraba
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
No Dziewczyny nie wiecie przecież, że jak jesteście w ciąży to TŻ i cała rodzina ma też zakaz picia
Ja też kupowałam ostatnio wino na obiad dla rodzinki i płaciłam w kasie dla ciężarówek i pani z kasy oblookała mnie jak jakąś patologię.
|
#1191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale kochamy się jak głupki więc u Was na pewno też tak będzie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No co Ty ! przecież warzywniak i plotkująca pani sprzedawczyni to podstawa każdego osiedla A co do tego, że proszą o dowód, to nawet fajnie. Długo się będziesz czuć młodo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1193 | |||
|
Wtajemniczenie
|
heloł
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
cześć, jadę na wizytę trzymajcie kciuki by wszystko było ok.
|
#1195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1196 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
![]() Kciuki! Daj znać po wizycie!Cytat:
Najlepsze było jak miałam 15 lat moja siostra urodziła wtedy pierwsze dziecko i latalam z nim na spacery co rusz.. komentarzy było wiele, a nie zamierzałam przyklejac na czoło plakietki to nie moje. :/[/QUOTE] Wkurza mnie to ja ludzie dają sobie prawo do ciągłego komentowania sytuacji innych, oceniania ich i szufladkowania. Ja z córką długo byłam w domu, nie wróciłam do pracy po macierzyńskim, a teraz znowu jestem domu na L4 i pewnie jeszcze trochę posiedzę z Młodym. I wiem, że wśród niektórych znajomych to uchodzi za porażkę, że w tak młodym wieku jestem "kurą domową", jedna znajoma z osiedla zapytała mnie wprost czy mi się nie nudzi w domu... Prawda jest taka, że przez ten czas się doszkoliłam, uczyłam się po nocach, bo z dzieckiem nie ma kiedy w ciągu dnia, ale mniejsza o to, bo jakbym w tym czasie"tylko" była z dzieckiem to byłabym gorsza? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Będzie ok ![]() Cytat:
Kiedyś na któreś z kolei pytanie "a gdzie czapeczka" zapytałam babki: a pani czapeczka to gdzie? Ja tam nie komentuję jak kto jest poubierany i nie lubię takich ciągłych komentarzy w stosunku do mnie i dziecka.
|
|||
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki! Ale niepotrzebne bo na pewno wszystko oki
![]() Cytat:
Ja uwielbiam siedzieć w domu i robić prace domowe, nigdy mnie życia singielki nie pociągało. Niestety w dzisiejszych czasach siedzenie w domu z dziećmi nie jest uznawane za luksus (jak np w Szwecji czy Norwegii - spędzanie czasu z rodziną to jest tam przywilej). U nas niestety jak nie pracujesz na kolejne kredyty to przegrałeś życie. |
|
|
|
|
#1199 |
|
Zadomowienie
|
A ja robię właśnie 2 ciasta czekoladowe dla małej do przedszkola
Powie mi ktoś ile kawałków ciasta wychodzi tak mniej więcej z normalnej prostokątnej blachy do pieczenia ? Bo muszę 24 kawałki ciasta mieć
|
#1200 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Brakuje mi porządnego warzywniaka koło domu. Mam tylko sklep ogólny pod mieszkaniem, do którego nie chodzę, bo kobieta robi dookoła sklepu co chce mając gdzieś to, że ma sklep w budynku mieszkalnym. I niestety nie idzie się z nią dogadać, bo próbowaliśmy. A zarządca też ma nas gdzieś...Co do komentarzy to ja się więcej nasłuchałam jak brałam ślub w wieku 25 lat. Wyglądałam na dziecko w gimnazjum... Teraz na razie spokój. Mnie postarzyło o jakieś 10 lat obcięcie włosów :P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

Skoro na majówkach już się pojawiają dzieciaczki to zaraz lecę podczytywać 

: A tak poważnie, to po porodzie nie będziesz sobie wyobrażać jak to jest mieć chłopaka. Mnie do tej pory jest dziwnie jak sobie pomyślę, że niedługo urodzę chłopca
wkurza mnie to 

formalnie żona swojego męża 14.07.2012
Daj znać po wizycie!
Brakuje mi porządnego warzywniaka koło domu. Mam tylko sklep ogólny pod mieszkaniem, do którego nie chodzę, bo kobieta robi dookoła sklepu co chce mając gdzieś to, że ma sklep w budynku mieszkalnym. I niestety nie idzie się z nią dogadać, bo próbowaliśmy. A zarządca też ma nas gdzieś...