![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Ludzie są okropni.
Muszę kupić sobie czerwoną bransoletkę, aby mnie nie zauroczyli :P
#1172 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W ogóle mam takie myśli, że to to dziecko, które śpi w pokoju obok, jest takie super, mamy taki fajny kontakt ze sobą, uwielbiam na nie patrzeć jak się bawi i jak słodko śpi i je czasem tak kocham, że aż się bardziej nie da.. i boję się, że tej miłości nie wystarczy dla tego drugiego dziecka, że nie pokocham tak mocno, jak tego pierwszego... Ma któraś z mam tak? Czy tylko ja taka pełna obaw? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zadomowienie
|
Ostatnimi czasy godzina 22 a dziecko budzi się i zaczyna mnie walić po wnetrznosciach ile sił wlezie. Godzina 24 a dziecko wcale nie przestaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- One na noc sir uaktywniaja bo mamusia się zbytnio juz nie rusza.
![]() |
#1175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie mam takich obaw. Milosc sie mnozy a nie dzieli a o reszte zadbaja zmiany hormonalne w ciele ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak teraz poczytałam opisy, to oczywiście już Małego się nie mogę doczekać i już mam ochotę wtulić go w siebie i poczuć znów ten niemowlęcy zapach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
A ja na razie dopiero dwa razy czułam ruchy, tydzień temu i w sobotę, i cały czas wyczekuję. Chciałabym, żeby były bardziej regularne, skoro już je poczułam to chyba powinnam nadal, nie? Co to dziecko cały czas śpi czy ja jestem taka nieczuła?
![]() ![]()
#1178 |
Wtajemniczenie
|
Zauważyłam, że ruchu czuję, gdy zjem coś czosnkowego, albo jakieś mięso dobrze przyprawione. Słodycze na moje dziecko nie działa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój juz zaczął się ruszać ale najaktywniejszy jest jak mama się źle położy lub siadzie albo jak coś źle i wieczorami jak idę spać.
![]() |
#1180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie to samo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jadę dziś na przymiarke bolerka wyskocze do rosmanna wiec do popołudnia znikam. Miłego dnia dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
Witamy z rana, mały juz kopie na dzień dobry
![]() Dziś wizyta!
#1183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też oglądam te porody. Niesamowicie mnie wzruszają. Płaczę mam bóbr. Jeśli chodzi o ogórki małosolne, to zerknij do jakiegoś warzywniaka. U nas są na każdym kroku. Wiem, bo codziennie kupuję kilka w drodze z pracy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1184 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
a te mamy z przedszkola, to jakieś aparatki same chyba w ciąży nie były ![]() mnie jeszcze nikt po za tż-etem brzucha nie dotykał, ale widziałam, że tak potrafią, jeszcze jak ktoś z rodziny, znajomych ok, choć niech się spytają. Ale obcy ludzie?? Nie wiadomo co mają na rękach, kiedy się myli.... ![]() Cytat:
I tak się cieszyłam, bo ból bioder trochę odpuścił, powietrze lepsze. Więc się umościłam wygodnie do spania, a tu mi psiak się kilka razy w nocy zapowietrzył. I już do rana spałam, ale jednym uchem nadsłuchiwałam czy z psiakiem wszystko ok. dobrze, że nie tylko ja mam takie odczucie gapiących się ludzi. nie rozumiem tylko co jest takiego do oglądania. Ok, rozumiem młodo wyglądam, ale nie jak siksa z podstawówki. ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
I zaczynam się stresować, bo tu wszystkie piszą o kopniakach i zastanawiam się co mogę lekarce na ściemniać, że by zrobiła mi usg?? (ostatnio jak byłam było, więc teraz obstawiam, że będzie tylko kontrola podwozia) zazdroszczę kopniaków. I kciuki za wizytę !! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Zadomowienie
|
Zazdroszczę i kopniaków i wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1186 |
Zadomowienie
|
dobrze, że nie tylko ja mam takie odczucie gapiących się ludzi. nie rozumiem tylko co jest takiego do oglądania. Ok, rozumiem młodo wyglądam, ale nie jak siksa z podstawówki.[COLOR="Silver"]
!![/QUOTE] Czasem ta siksa z podstawówki ma więcej rozumu niż te 30 letnie panie , nie rozumiem oceniania po wyglądzie wieku itp. I za ile razem jest mi przykro kiedy ktoś tak ocenia ludzi ja zaszłam w 1 ciążę w wieku 18 lat. Uwierzcie mi ale to z czym się spotkałam było czasem okropne. Wiem ze było wcześnie ale nie uważam się za złą osobę i ze wyrządził am dziecku bądź komuś innemu krzywdy. Najlepsze było jak miałam 15 lat moja siostra urodziła wtedy pierwsze dziecko i latalam z nim na spacery co rusz.. komentarzy było wiele, a nie zamierzałam przyklejac na czoło plakietki to nie moje. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem ta siksa z podstawówki ma więcej rozumu niż te 30 letnie panie , nie rozumiem oceniania po wyglądzie wieku itp. I za ile razem jest mi przykro kiedy ktoś tak ocenia ludzi ja zaszłam w 1 ciążę w wieku 18 lat. Uwierzcie mi ale to z czym się spotkałam było czasem okropne. Wiem ze było wcześnie ale nie uważam się za złą osobę i ze wyrządził am dziecku bądź komuś innemu krzywdy. Najlepsze było jak miałam 15 lat moja siostra urodziła wtedy pierwsze dziecko i latalam z nim na spacery co rusz.. komentarzy było wiele, a nie zamierzałam przyklejac na czoło plakietki to nie moje. :/[/QUOTE] Ludzie uwielbiają oceniać innych niezależnie od sytuacji. Urodziłaś w wieku 18- zle, urodziłaś w wieku 40 jeszcze gorzej. Robiłam ostatnio zakupy spożywcze i stwierdziłam, że będę dobrą żona i kupie mężowi piwo do meczu. Babka, która stała za mną przy kasie bardzo głośno skomentowała- "co za patologia". To trzeba mieć tupet. Co innego, gdyby mnie widziała jak ja to piwo piję, ale to już kupic nie mozna, żeby człowieka nie obrazili ? Tak więc skrytykowanym mozna zostać niezależnie od sytuacji, ludzie juz tacy są. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1188 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze było jak miałam 15 lat moja siostra urodziła wtedy pierwsze dziecko i latalam z nim na spacery co rusz.. komentarzy było wiele, a nie zamierzałam przyklejac na czoło plakietki to nie moje. :/[/QUOTE] Ja miałam 19 ![]() ![]() No, ale cóż. Co do kopniakow to mój mały się chyba przemieścił w brzuszku, bo wczoraj czułam ruchy całkiem na dole i z prawej i z lewej.. zaraz przy tej kości po bokach to odstawala kiedyś ![]() ![]() A te opisy to są genialne.. podczytujac sobie dziewczyny można ogarnąć listę torby i wyprawki dla maluszka itd ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
Ludzie uwielbiają oceniać innych niezależnie od sytuacji. Urodziłaś w wieku 18- zle, urodziłaś w wieku 40 jeszcze gorzej. Robiłam ostatnio zakupy spożywcze i stwierdziłam, że będę dobrą żona i kupie mężowi piwo do meczu. Babka, która stała za mną przy kasie bardzo głośno skomentowała- "co za patologia". To trzeba mieć tupet. Co innego, gdyby mnie widziała jak ja to piwo piję, ale to już kupic nie mozna, żeby człowieka nie obrazili ? Tak więc skrytykowanym mozna zostać niezależnie od sytuacji, ludzie juz tacy są. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ha ha ha ha ha, dobre ![]() Ja ostatnio wódkę kupowałam, ciekawe co o mnie myśleli wtedy heh he ![]()
![]() |
#1189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie uwielbiają oceniać innych niezależnie od sytuacji. Urodziłaś w wieku 18- zle, urodziłaś w wieku 40 jeszcze gorzej. Robiłam ostatnio zakupy spożywcze i stwierdziłam, że będę dobrą żona i kupie mężowi piwo do meczu. Babka, która stała za mną przy kasie bardzo głośno skomentowała- "co za patologia". To trzeba mieć tupet. Co innego, gdyby mnie widziała jak ja to piwo piję, ale to już kupic nie mozna, żeby człowieka nie obrazili ? Tak więc skrytykowanym mozna zostać niezależnie od sytuacji, ludzie juz tacy są. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Oj ale bym się w☠☠☠☠ila o coś jej powiedziała zaraz na temat jej zachowania. Kurde piwa nie można kupić bo Cię zaraz z krytykują. Idę na wyniki. Będę mi krew pobierać jakoś nudzi mi się co miesiąc to już robić ale to dla dobra szkraba
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
No Dziewczyny nie wiecie przecież, że jak jesteście w ciąży to TŻ i cała rodzina ma też zakaz picia
![]() ![]() ![]() Ja też kupowałam ostatnio wino na obiad dla rodzinki i płaciłam w kasie dla ciężarówek i pani z kasy oblookała mnie jak jakąś patologię.
#1191 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No co Ty ! przecież warzywniak i plotkująca pani sprzedawczyni to podstawa każdego osiedla ![]() A co do tego, że proszą o dowód, to nawet fajnie. Długo się będziesz czuć młodo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1193 | |||
Wtajemniczenie
|
heloł
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
cześć, jadę na wizytę trzymajcie kciuki by wszystko było ok.
#1195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |||
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
![]() Kciuki! ![]() Cytat:
Najlepsze było jak miałam 15 lat moja siostra urodziła wtedy pierwsze dziecko i latalam z nim na spacery co rusz.. komentarzy było wiele, a nie zamierzałam przyklejac na czoło plakietki to nie moje. :/[/QUOTE] Wkurza mnie to ja ludzie dają sobie prawo do ciągłego komentowania sytuacji innych, oceniania ich i szufladkowania. Ja z córką długo byłam w domu, nie wróciłam do pracy po macierzyńskim, a teraz znowu jestem domu na L4 i pewnie jeszcze trochę posiedzę z Młodym. I wiem, że wśród niektórych znajomych to uchodzi za porażkę, że w tak młodym wieku jestem "kurą domową", jedna znajoma z osiedla zapytała mnie wprost czy mi się nie nudzi w domu... ![]() Prawda jest taka, że przez ten czas się doszkoliłam, uczyłam się po nocach, bo z dzieckiem nie ma kiedy w ciągu dnia, ale mniejsza o to, bo jakbym w tym czasie"tylko" była z dzieckiem to byłabym gorsza? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Będzie ok ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 | |
Zakorzenienie
|
Kciuki! Ale niepotrzebne bo na pewno wszystko oki
![]() Cytat:
![]() Ja uwielbiam siedzieć w domu i robić prace domowe, nigdy mnie życia singielki nie pociągało. Niestety w dzisiejszych czasach siedzenie w domu z dziećmi nie jest uznawane za luksus (jak np w Szwecji czy Norwegii - spędzanie czasu z rodziną to jest tam przywilej). U nas niestety jak nie pracujesz na kolejne kredyty to przegrałeś życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zadomowienie
|
A ja robię właśnie 2 ciasta czekoladowe dla małej do przedszkola
![]() ![]() ![]() Powie mi ktoś ile kawałków ciasta wychodzi tak mniej więcej z normalnej prostokątnej blachy do pieczenia ? Bo muszę 24 kawałki ciasta mieć ![]()
#1200 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do komentarzy to ja się więcej nasłuchałam jak brałam ślub w wieku 25 lat. Wyglądałam na dziecko w gimnazjum... Teraz na razie spokój. Mnie postarzyło o jakieś 10 lat obcięcie włosów :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.