Mamusie październikowe 2015! część II - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-28, 07:23   #4231
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II

Nie nadrobię Was
Spędziliśmy wieczór na SOR z płaczącym z bólu i wyjącym młodym, bo go nóżka bolała. Nogi nie używa, nie może zmienić pozycji, wstać siusiu, nic.
Całe 4 godziny Tż trzymał go na rękach. Wyszło zapalenie stawu biodrowego - tydzień w łóżku. W przypadku ruchliwego 3,5latka, który wszystkim się szybko nudzi i najlepiej spędza czas na powietrzu, rewelacja Najgorsze, że ja go nawet za bardzo podnieść nie mogę.
Moje odpoczywanie poszło się rypać. Przy okazji przeziębienie się rozhulało i spróbuję się dziś do internisty wbić zanim płuca wypluję
Niech mnie ktoś zastrzeli...
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 07:30   #4232
mala29lll
Zakorzenienie

O rany Tośka to Wam współczuje i maluchowi. Kurde, ale skąd to dziadostwo się przyplątało u takiego dziecka hmm...
Stary 2015-04-28, 07:31   #4233
malinowa4
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ale miałam wspaniały sen śniło mi się moje dzieciątko już po porodzie w domu, takie malutkie i kochane Tylko w tym śnie nie miałam pokarmu i musiałam butelką karmić i śniło mi się że to był chłopczyk! Więc pewnie już siusiak zostanie

Toska - kurczę współczuję niefajnie się wszystko naraz złożyło
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 07:34   #4234
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No właśnie ściemniają na tych stronach co do wagi dziady jedne. Ja mieszkam na 2 piętrze, ale będę targac na półpietro tylko jeszcze pod klatką parę schodów

No i dobrze, że matkę skopało małe jak gniotła 8 h w pracy do doopy Teraz odpoczywać grzecznie i nie męczyć dzidziusia Cieszę się, że z maluszkiem ok
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
no i dobrze że bobas w końcu zaprezentował niezadowolenie, czas się zacząć oszczędzać
Noo, tylko w pracy nie beda zadowoleni, chcialam byc chociaz tyle aby wdrozyc na moje miejsce stazyste, no ale coz, w sumie szkaja go 2 tygodnie, mogli szybciej I tak mimo zwolnienia w czwartek zamierzam pojsc na chwile do pracy, bo mam mase maili do ogarniecia i spedza mi to sen z powiek... Nie wiem co z moimi obowiazkami, oni by chcieli zebym wziela kompa i mimo L4 tyrala z domu a ja chce swiety spokoj

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Chyba masz racje. Ale i tak jest o wiele lepiej niz na poczatku. Troche wyluzowalam, bo bym oglupiala calkiem.
Pewnie dlatego stres, bo pierwsza wizyta u niego.. Nie wiem czego sie spodziewac
warunki w srodku tego centrum medycznego wow

Nie wiem jakos tak, ostatnio bylam na fotelu podczas wypalanki i nie byly to mile wrazenia moze dlatego :/
ten gin co na nfz chodze to w ogole pacjentek nie bada dopochwowo. Mnie w ciazy dopiero w 33tyg zbadal...
Ee, to co to za gin? Jak on sprawdza szyjke czy sie nie skraca
Dziwne, powiem Ci tylko tyle ze wczoraj sama przez te bole bylam na samolociku, wybadal mnie z kazdej strony i bylo ok
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-04-28 o 07:35
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 07:34   #4235
mala29lll
Zakorzenienie

Malinowa no ja mówię, że mama miała czuja na chłopca że kupiła niebieski śpiworek ale wmówiłaś jej że w swojej kryształowej kuli widzi dziewczynkę
Stary 2015-04-28, 07:34   #4236
Libra2
Zadomowienie

Cytat:

Wszędzie tylko czytam i słysze o dietach na lato a ja tylko tyję Jeszcze trochę i będę się turlac
Łączę się w bólu pewnie jak każda z nas, wczoraj chciałam założyć swoje ukochane spodenki bo zrobiło się ciepło jak cholera no i niestety, dupa jeszcze wlazła ale zapiąć się już było ciężko.Muszę zainwestować w jakieś letnie ciuchy bo swoje xs mogę pożegnać na jakiś czas.

A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim.

Tośka współczuję,dużo zdrowia dla młodego.

Edytowane przez Libra2
Czas edycji: 2015-04-28 o 07:36
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 07:39   #4237
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
To tak jak z dentystą. Jak chodzisz parę razy pod rząd to już nie taki strach, ale jak długo się nie idzie to trochę strach ogarnia
Trafne porównanie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Nie nadrobię Was
Spędziliśmy wieczór na SOR z płaczącym z bólu i wyjącym młodym, bo go nóżka bolała. Nogi nie używa, nie może zmienić pozycji, wstać siusiu, nic.
Całe 4 godziny Tż trzymał go na rękach. Wyszło zapalenie stawu biodrowego - tydzień w łóżku. W przypadku ruchliwego 3,5latka, który wszystkim się szybko nudzi i najlepiej spędza czas na powietrzu, rewelacja Najgorsze, że ja go nawet za bardzo podnieść nie mogę.
Moje odpoczywanie poszło się rypać. Przy okazji przeziębienie się rozhulało i spróbuję się dziś do internisty wbić zanim płuca wypluję
Niech mnie ktoś zastrzeli...
Ojaaa , współczuje a od czego to zapalenie?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-28, 07:41   #4238
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu pewnie jak każda z nas, wczoraj chciałam założyć swoje ukochane spodenki bo zrobiło się ciepło jak cholera no i niestety, dupa jeszcze wlazła ale zapiąć się już było ciężko.Muszę zainwestować w jakieś letnie ciuchy bo swoje xs mogę pożegnać na jakiś czas.

Mam taki problem ze spodnicami, wszystkie nosze niedopiete w talii skrywam to pod bluzka i mam nadzieje ze mi kiedys przes to jakas nie spadnie
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 07:41   #4239
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Malinowa no ja mówię, że mama miała czuja na chłopca że kupiła niebieski śpiworek ale wmówiłaś jej że w swojej kryształowej kuli widzi dziewczynkę
Hehe zobaczymy za 2tyg mam wizytę chyba że mój dziec nadal będzie zwinięty w rogala i tyłkiem odwrócony Swoją drogą nie wiem jak wytrzymam te 2 tyg.. A 4dni później jeszcze genetyczne ciekawe czy mój sen się potwierdzi i będzie Brianek
Stary 2015-04-28, 07:44   #4240
mala29lll
Zakorzenienie

Ja swoje S tez już pożegnałam No trudno. SIę zgubi. Troche małe wyssie Ja jeszcze zalezy jak spuchnę i waga mi sie wacha o 2 kg nawet Fajnie już by było odstawić progesteron to przestała bym trochę puchnąć, bo to strasznie uciążliwe. Wczoraj wyszłam i po 20 minutach już mnie buty cisnęły. Oglądałam w CCC klapki takie dość szerokie i na rzepy z wierzchu z Inblue, ale jakoś średnio mi się podobały. W razie czego dobrze wiedzieć, ze takie są. Moja kuzynka nic sobie nie kupiła i w lipcu juz nie miała w czym chodzić takie wielkie stopy miała. Mąż jej kupił jakieś paskudne klapki hihiih i musiała w nich wyjść, żeby coś sobie kupić do chodzenia heheh
Stary 2015-04-28, 07:47   #4241
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość

Ja juz pożegnałam wszystkie spodnie w rozmiarze xs zostały mi tylko legginsy i dżinsy ciążowe.. A na lato sukienki, o spodenkach nie ma mowy . Muszę jeszcze dokupić jakieś sukienki

Edytowane przez malinowa4
Czas edycji: 2015-04-28 o 07:48

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-28, 07:48   #4242
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Hehe zobaczymy za 2tyg mam wizytę chyba że mój dziec nadal będzie zwinięty w rogala i tyłkiem odwrócony Swoją drogą nie wiem jak wytrzymam te 2 tyg.. A 4dni później jeszcze genetyczne ciekawe czy mój sen się potwierdzi i będzie Brianek
Ulubiona pozycja mojego malucha heheh dupką do mamy i kręgosłup w rogala i się prostuje co chwilę, ale żeby tak łaskawie się odwrócić to nie. Trzeba podokuczać żeby się odwróciło a ostatnio i to nic nie dało, bo tylko tyłem machało łapkami i kopało jak koń tymi chudymi nóżkami Kurde w czwartek 18 tydzień się zacznie
Stary 2015-04-28, 07:49   #4243
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Ulubiona pozycja mojego malucha heheh dupką do mamy i kręgosłup w rogala i się prostuje co chwilę, ale żeby tak łaskawie się odwrócić to nie. Trzeba podokuczać żeby się odwróciło a ostatnio i to nic nie dało, bo tylko tyłem machało łapkami i kopało jak koń tymi chudymi nóżkami Kurde w czwartek 18 tydzień się zacznie
A mi 19 jeszcze chwila i polowa za nami będzie
Stary 2015-04-28, 07:52   #4244
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A na lato sukienki, o spodenkach nie ma mowy . Muszę jeszcze dokupić jakieś sukienki
Ja z kolei mam milion par krótkich spodenek z lidla Są przewygodne i zamierzam je normalnie pod brzuchem nosić Chyba że mi tyłek się tak rozrośnie, że w nie nie wejdę, ale na razie się na to nie zanosi. A sukienek nie mam wcale, tylko spódnice maxi z szerokim pasem na brzuch. Muszę się za kieckami rozejrzeć, h&m wzywa

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
A mi 19 jeszcze chwila i polowa za nami będzie
U mnie dziś suwaczkowo 18t3d, ale co z tego, jak na usg trzeba tyyyyyyyyyyle czekać
Stary 2015-04-28, 07:55   #4245
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z kolei mam milion par krótkich spodenek z lidla Są przewygodne i zamierzam je normalnie pod brzuchem nosić Chyba że mi tyłek się tak rozrośnie, że w nie nie wejdę, ale na razie się na to nie zanosi. A sukienek nie mam wcale, tylko spódnice maxi z szerokim pasem na brzuch. Muszę się za kieckami rozejrzeć, h&m wzywa

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

U mnie dziś suwaczkowo 18t3d, ale co z tego, jak na usg trzeba tyyyyyyyyyyle czekać
Heh ja bym mogla mieć co tydzień usg a tak to po 4tyg czekania...
Ja mam 17t6d to jakim cudem mamy taki sam TP?
Stary 2015-04-28, 07:57   #4246
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Ja swoje S tez już pożegnałam No trudno. SIę zgubi. Troche małe wyssie Ja jeszcze zalezy jak spuchnę i waga mi sie wacha o 2 kg nawet Fajnie już by było odstawić progesteron to przestała bym trochę puchnąć, bo to strasznie uciążliwe. Wczoraj wyszłam i po 20 minutach już mnie buty cisnęły. Oglądałam w CCC klapki takie dość szerokie i na rzepy z wierzchu z Inblue, ale jakoś średnio mi się podobały. W razie czego dobrze wiedzieć, ze takie są. Moja kuzynka nic sobie nie kupiła i w lipcu juz nie miała w czym chodzić takie wielkie stopy miała. Mąż jej kupił jakieś paskudne klapki hihiih i musiała w nich wyjść, żeby coś sobie kupić do chodzenia heheh
Hehe, rozbawiło mnie to, wyobraziłam sobie tą sytuację, ja miałam w ciazy tak spuchniete nogi w sierpniu, mój tata mówił, że wyglądają tak jakby nadmuchać lateksową rękawiczke

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2015-04-28 o 07:59
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 07:59   #4247
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Heh ja bym mogla mieć co tydzień usg a tak to po 4tyg czekania...
Ja mam 17t6d to jakim cudem mamy taki sam TP?
U mnie tym razem nawet nie 4, a 5...
Bo Em wstawiła do wątku mój TP z usg, według OM mam 26-27.09
Stary 2015-04-28, 08:01   #4248
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tym razem nawet nie 4, a 5...
Bo Em wstawiła do wątku mój TP z usg, według OM mam 26-27.09
A ok ja też mam z usg, z om miałabym jakiś tydzień więcej ale ciąża jest na 100% młodsza więc nie patrzę na to
Stary 2015-04-28, 08:07   #4249
mala29lll
Zakorzenienie

Ocho moje małe coś puka do mnie Chyba zmieniło pozycję, bo teraz z prawej czuję pyknięcia
Stary 2015-04-28, 08:10   #4250
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A ok ja też mam z usg, z om miałabym jakiś tydzień więcej ale ciąża jest na 100% młodsza więc nie patrzę na to
Ja tam wychodzę z założenia, że suwaczek chce OM, doktorek liczy według OM, to niech im będzie USG będzie pokazywało różnie, kwestia aparatu i tempa rozwoju dzidziola, więc bezpieczniej mi liczyć według OM.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Ocho moje małe coś puka do mnie Chyba zmieniło pozycję, bo teraz z prawej czuję pyknięcia
U mnie dalej cisza...
Stary 2015-04-28, 08:13   #4251
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam wychodzę z założenia, że suwaczek chce OM, doktorek liczy według OM, to niech im będzie USG będzie pokazywało różnie, kwestia aparatu i tempa rozwoju dzidziola, więc bezpieczniej mi liczyć według OM.
Moja gin nie liczy od om bo wie że ciąża bankowo młodsza, a każde usg potwierdzalo że ciąża tydzień młodsza i nadal tak jest u nas nawet fizycznie nie ma takiej możliwości żebym zaszła wtedy co licząc od om hehe
Stary 2015-04-28, 08:16   #4252
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie mam jak was nadrobic bo ciagle jestem zajeta , wchodze jeszcze z sentymentu. Dzisiaj mialam nastepne usg i potwierdzily sie złe wiesci, co do zaskakującego odkrycia okazało sie ze były to blizniaki. Dostalam zdjecie na pamiątke. Maja do mnie zadzwonic dzisiaj i umówić mnie na zabieg.
trzymaj się fajnie ze się odezwałas

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrocilam i w sumie to wszystko ok
Dzidzia cala i zdrowa, szyjka dluga, krwiakow brak. Ale mam wszystko delikatne, przekrwione i musze duzo lezec i wypoczywac. Gin sie nie dziwi ze az tak mnie boli. Dostalam zwolnienie az do 11 maja Wtedy mam wizyte i jak cos to przedluzy. Zabija mnie w pracy No ale zdrowie dzidzi wazniejsze, szczegolnie ze gin potwierdzil ze mam te dolegliwosci od tego siedzenia 8h w pracy, dostalam przekrwienia miednicy malej Mam zakaz siedzenia tyle h. Plus dziecko moglo mnie skopac od srodka, nie dziwie mu sie jak takie ukiszone siedzialo po 8h Do wizyty mam tez brac nospe 3x1 i przez kilka najblizszych dni zwiekszyc dawke duphastonu o 1 tabletke.
Widzialam tez przez chwile dzidzie na usg Fotki nie mam bo dzisiejsza wizyta byla typowo dorazna.

Biore magnez 3x2 juz od paru dni i swietnie lagodzi bole wiezadel Ale na te to nie pomaga
super ze wszystko dobrze odpoczywaj teraz
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 08:18   #4253
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Moja gin nie liczy od om bo wie że ciąża bankowo młodsza, a każde usg potwierdzalo że ciąża tydzień młodsza i nadal tak jest u nas nawet fizycznie nie ma takiej możliwości żebym zaszła wtedy co licząc od om hehe
Ja miałam ostatnią OM 20.12, a zaszłam między Świętami a Nowym Rokiem Dosłownie chwilę po okresie
Stary 2015-04-28, 08:19   #4254
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam ostatnią OM 20.12, a zaszłam między Świętami a Nowym Rokiem Dosłownie chwilę po okresie
ja miałam 17.12... a zaszłam w 3 króli najpewniej
Stary 2015-04-28, 08:23   #4255
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
ja miałam 17.12... a zaszłam w 3 króli najpewniej
No to faktycznie Ja jestem ciekawa co mi usg pokaże, ostatnio na badaniu gin z usg wyliczył to samo co z OM, więc tak jakby bobas te parę dni nadrobił, zobaczymy co będzie w maju. Jak mnie szlag ze zniecierpliwienia nie trafi
Stary 2015-04-28, 08:23   #4256
emylka86
Zakorzenienie

dzień dobry brzuchatki!
wy wszystkie o wózkach a ja siedzę w rowerkach, by wybrać najlepszy dla pierworodnego ; p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 08:24   #4257
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
No to faktycznie Ja jestem ciekawa co mi usg pokaże, ostatnio na badaniu gin z usg wyliczył to samo co z OM, więc tak jakby bobas te parę dni nadrobił, zobaczymy co będzie w maju. Jak mnie szlag ze zniecierpliwienia nie trafi
mnie też, jeszcze 2 tygodnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-28, 08:35   #4258
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
mnie też, jeszcze 2 tygodnie
U mnie 3...ale potem pójdę znowu po tygodniu, albo po dwóch więc sobie wynagrodzę
Stary 2015-04-28, 08:41   #4259
mala29lll
Zakorzenienie

ALe mi pachnie bigosem ale skąd? CHyba sobie zjem na śniadanie bo mam jeszcze od mamusi
Stary 2015-04-28, 08:45   #4260
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 3...ale potem pójdę znowu po tygodniu, albo po dwóch więc sobie wynagrodzę
a ja po 4 dniach heheh

Cytat:
ALe mi pachnie bigosem ale skąd? CHyba sobie zjem na śniadanie bo mam jeszcze od mamusi
ja zmaltretowałam mamuśkę żeby znów fasolkę po bretońsku zrobiła, bo ostatnio była taka pyszna że jadłam po 2-3 talerze naraz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości