|
|
#1231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Haha żartownisię/żartownisia tam masz w brzuchu
Mój gin wtedy każe poskakać i wtedy mały zmienia pozycję.Obejrzałam kolejny odcinek porodów, oczywiście beczałam jak bóbr, kobieta urodziła córeczkę w 30 tygodniu , taaaaaaakie maleństwo 1600 g. I sobie uświadomiłam że już jestem w 23 tygodniu i to taka mała różnica już...Kobieta jeszcze miała nogę w gipsie bo dzień wcześniej się poślizgnęła pod prysznicem i prawdopodobnie to spowodowało szybszy poród. Kurczę jak to bardzo już musimy uważać na siebie. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-04-28 o 12:17 |
|
|
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle wykrakałyście wczoraj z tymi biodrami - dziś w nocy tak mnie bolały, że nie miałam jak się ułożyć ![]() Mnie też dziś moja mała obudziła Tylko ja jeszcze nie umiem odczytać czy ona kopie, bo jej wygodnie czy nie ![]() Cytat:
Znowu zamówiłam ubranka dla małej na all i jak przyjdą to chyba nie pokaże ich TŻowi, bo on mówi, że już mamy za dużo Co wcale nie jest prawdą, bo mam dopiero 16 par body (w rozmairach 56, 62, 68) i pojedyncze śpiochy, półśpiochy, legginsy i pajace.A pokazywałam Wam jaką piekną sukieneczkę kupiłam w Reserved?
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
to była tylko wizyta ważenie mierzenie wyniki krwi , od 2 kwietnia przytyłam tylko 1 kg wiec nawet dobra srednia , oby tak do końca ciąży 1 kilogram na miesiąc a na dzidzie tylko zerknął jak serducho czy sa kończyny i powiedział ze nawet nie próbuje zobaczyć co pomiędzy nogami bo nie da rady.muszę powtórzyć mocz tylko zrobić to porządnie czystość pochwy bo przed weekendem nie robią czyli znow musze w poniedziałek.
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też się cieszę, że to maj, bo już wiem mniej więcej czego będziemy szukać, a jeszcze jestem w stanie chodzić przez pare godzin. Czaję się na stoisko La Millou, bo chce pomacać kocyki i kupic małemu jesli bedą tak fajne jak sie spodziewam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mnie natchnelas koncowka posta; z jakim najdziwniejszym imieniem sie w zyciu spotkalyscie? Ja z Cirzpislawa, nawet nie wiem czy to sie pisze przez "z" czy "rz" |
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba się rozplacze... Odwołali mi dzisiejsza wizytę ;( w piątek święto wiec nie przyjmuje, a 5go jadę na prenatalne, wiec wizyta dopiero 8go, za 1,5tyg... A gin miał zobaczyć wyniki usg szyjki, nawet mi ostatnio powiedział ze teraz musimy się częściej widzieć, bo teraz trzeba dokładnie u mnie obserwować, a przerwy będzie teraz praktycznie 5tyg! Wiec moim zdaniem ten wynik usg szyjki sprzed miesiąca będzie i tak nie ważny... Ale jestem zła i smutna, już cała byłam przygotowana, Tż z pracy się urwał a tu klops.
|
#1238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarza nie ma czy za dużo pacjentek? ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() Chyba że na targach będzie można kupić coś taniej to się skuszę.
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, lekarza nie ma. Bo mnie by przyjął gdyby przyjmował ze względu na moja historie, no ale coś musiało się stać, że nie przyjmuje wcale... Musze się jakoś odstresowac, pojedziemy gdzieś na lody albo gdzieś bo nie wytrzymam.
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidziol znów się poruszał
![]() Robiłam dziś morfologie i mocz i lekko mi się wyniki pogorszyły ale praktycznie wszystko w normie. Hemoglobina mi spadła z 14 na 12,7 ale w ciąży normy są niższe nie? Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez chciałam uszyc, ale jak zerknęłam na cenę oryginalnego minky, to stwierdziłam, że nie warto. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też byłam dzisiaj na wynikach. Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Głodna jestem. Nie dawno śniadanie jadłam ;/
|
|
#1243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O kurcze, ale pech a moze udałoby Ci sie umówić jeszcze w tym tygodniu do kogoś innego ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maszynę w domu mam więc to raczej nic trudnego
|
|
#1245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znajomy nazwał swoją córkę Tradycja. Słowo ładne, fajny wydźwięk, ale żeby jako imię ? a i wczoraj w aktach znalazłam imię Nadzieja, tez ciekawe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Party_girl- a nie ma szansy do innego lekarza. Bo jeśli sie martwisz a jest problem z szyjka to moze kto inny Cię przyjmie?
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
Trudne to na pewno nie jest. Mi chodzi o jakość materiałów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() We wrocku jest fajna hurtownia z tkaninami.
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
ja ma hemoglobiny 12,2
|
#1250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadzieje znam jedna. W sumie oba imiona calkiem fajne ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Spadki sa zupelnie normalne |
||
|
|
|
#1251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Którą polecasz ? ja robię zakupy na Krętej, tam mam akurat najbliżej.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1252 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, proszę trzymać kciuki, bo dziś o 17:15 mam usg prenatalne i mam nadzieje,że z dzidziolem wszystko ok.
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba na Strzegomskiej jest jakaś
|
#1254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to oczywista oczywistość, a że więcej dzieci to więcej miłości ![]() Cytat:
u mnie jest tak samo. Wieczorem jak ide spać to jest taki sajgon ze mam wrażenie czasem jakby mi w brzuchu burczało a to młoda. Wczoraj chyba nawet zmianiła pozycje bo ruchy trochę inaczej czułam ale dzisiaj już jest po staremu bardziej.Bażant obrobiony ![]() Kupiłam sobie dzisiaj pierwszy raz Etiaksil Tak się zaczęłam pocić, że nawet w nocy jak się obudziłam, to miała mokre pachy! To jakiś koszmar
|
|
|
#1255 |
|
Zadomowienie
|
Najdziwniejsze jakie znam to Sasanka i Świętopeł .
Kupiłam pidżamke na poród bardzo ładna fajna do karmienia i rajstopy ciążowe z gatty do slubu. W suknie się mieszcze baczka z przodu nie widać w sukni. Bolerko jest. Czyli wszystko na plus. Tydzień i kilka dni do wielkiego dnia. |
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1257 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Panna Izabela No ładnie, odpadł siusiak, ale ważne, że dziecko zdrowe.Cały czas kochasz dziecko tak samo . To najważniejsze.AaaMarta Miałam na studiach Nadzieję, Lolitę, Irminę, Irę, Blankę . Moja prababcia miała na imię Scholastyka :P. Siostra mojego kolegi (swoją drogą ma na imię Amedeusz) miała być Antymola. Stanęło na tym, że jest Estera. Różne są imiona . Moja mama ma bardzo nietypowe imię, ale nie będę tutaj podawać bo mnie jeszcze ktoś kiedyś rozpozna wolę być anonimowa.Aakkzzii Oj niedobre dzieciątko, wstydziuch jeden ![]() party_girl7 Spokojnie
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Etiaxil jest dobry ale nie wolno go raczej używać w ciąży
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Sandrusia, nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ze dziecko podeszło się zapytać czy jesteś w ciaży, ale powiem ci, że jak moje dziecko się strasznie o cos dopytuje to sama czasem mówię, zeby się sama zapytała. Np byłyśmy raz w kawiarni i pani miała kolorowe włosy. Różowe, niebieskie, zielone i tak jej się podobały i milion pytań zaraz no to też wysłałam ją, że jak chce to moze się sama zapytać tej pani. No i poszła zapytała się czemu ma takie kolorowe włosy i czy je lubi. Nie widzę w tym nic złego, ta kobieta też nie widziała. Chwilę z nią porozmawiała, później z nami. Okazało sie, że jest nauczycielka. Nie widzę nic dziwnego w tym, ze się dziecko o cos pyta, szczególnie, ze ciąża sama w sobie nie jest codziennością
A że sie ludzie patrzą, to chyba nie do końca jest tak, że wszyscy robia to w złej wierze. Sama sie patrzę na inne brzuchy bo to taka jakby "anomalia" ciała, która przyciąga wzrok Na mnie też spogladają ludzie, ale to raczej odruch. Gorzej jakby mnie wszyscy macali ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- A niby czemu? Pytałam farmaceutki i powiedziała, ze nie ma przeciwwskazań bo nic z tych składników nie przedostaje się do krwi. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dlatego zrezygnowałam z niego bo sama na sezon letni używam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

ja już namówiłam męża 

Mój gin wtedy każe poskakać i wtedy mały zmienia pozycję.
, taaaaaaakie maleństwo 1600 g. I sobie uświadomiłam że już jestem w 23 tygodniu i to taka mała różnica już...

Co wcale nie jest prawdą, bo mam dopiero 16 par body (w rozmairach 56, 62, 68) i pojedyncze śpiochy, półśpiochy, legginsy i pajace.

a moze udałoby Ci sie umówić jeszcze w tym tygodniu do kogoś innego ?
Tak się zaczęłam pocić, że nawet w nocy jak się obudziłam, to miała mokre pachy! To jakiś koszmar