|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
A mi sie wydaje właśnie ze średnio wygodne to jest takie wcisniete dziecko ... to ma być przede wszystkim bezpieczne podczas jazdy i wg mnie taka role powinno pelnic. Nie wiadomo jak to sie ma dla rozwoju kręgosłupa
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie najlepiej się ma - stad mój wcześniejszy wpis. Jak raz na ruski rok na zakupy się w foteliku przewiezie świat sienie zawali, ale generalnie nie powinien on zastępować gondoli.Raz kwestia wygięcia kręogsłupa, a dwa, kwestia mocnego ściśnięcia klatki piersiowej przez pasy. |
|
|
|
|
#2643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jak kto woli i jakie kto ma mozliwości. |
|
|
|
|
#2644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na pewno się przyda funkcja wpinania w stelaż... na zakupy itd. Nie będę panikować za każdym razem jak dziecko chwilę w foteliku posiedzi... ale spacery na pewno w gondoli.Cytat:
![]() Też znam taki przypadek... mała jeszcze nie siedziała więc do spacerówki nie było można jej przełożyć, w gondoli darła się non stop, w foteliku cisza... Laska w końcu zaczęła wychodzić z córką na spacery w foteliku, bo inaczej nigdzie by nie wyszły.
|
|
#2645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja 3,5 kg na plusie i niby każdy mówi,że tylko w brzuchu widać to i tak się czuję jakoś masakrycznie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Już jesteśmy - laseczkami w ciąży
![]() BTW. Ambi, wiedziałaś linki do gałek z gwiazdkami, które wrzucałam? Bo z uchwytami jak takimi kiepsko jest,a le w gałkach można już powybierać |
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
a ja juz jestem 6 kg
plus i mam z tego powodu doła .... buzia nie przytyła ale brzuszek juz tak.
|
|
#2650 |
|
Zadomowienie
|
I pogoda sie popsula, cieplo jest ale pochmurno, wyszlam z bloku i akurat zaczelo padac, wiec dlugo nie pospacerowalam :-/ jak na zlosc... Ja czuje sie jakas zmeczona juz, za to mala ma tyle energii ze to szok ;-) brzuch faluje... ;-)
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Tsss, pytanie! Pewnie, że tak...
A póki co na koncie dziś mam loda Magnum o smaku creme brule i paczkę solonych chipsów. Nie wiem co mi dziś jest - wciągam jak odkurzacz Nie ma to jak narzekać na okrągłą buzię, gruby tyłek i zagryzać chipsami
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
Heh ja tez codziennie narzekam na to jak wygladam, ze tyje i niedlugo w drzwi sie nie zmieszcze itd. a pochlaniam wafelki, batoniki, krowki i galaretki w czekokadzie, a ostatnio tez chipsy solone :-P
|
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłyśmy
zaczęlo padac i sporo chłodniej przez to ... buuu u ,,pierwszej teściowej,, obiadek zjadłyśmy ledwo się ruszam... Dostałam w prezencie podgrzewacz z Canpolu i laktator medela kochana kobitka... a wnusio nie jej przecież ![]() idę upichcić teraz coś na obiadek dla TZ
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
jasne ze jestesmy laseczkami
hihiwidze dyskucja o fotelikach no w czyms trzeba wozić w aucie te bobasy.. a np jesli chodzi o dluzsze trasy wiadomo ze sie postoje robi i tez sie wyjmuje dziecko przewija, karmi itp.. i takze wiadomo ze na spacer sie nie idzie na 5 godzin zeby w tym w wozku rozic.. u mnie ta pogoda dzis w kratke .. nie umie sie zdecydowac
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to ja sie zamotalam - chodzilo mi dokladnie o ten fotelik, ktory jest do wozka 3w1
ja wlasnie myslalam ze to jest nosidelko, nazywane fotelikiem, a nie na odwrot ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Kasperka
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie jeszcze mam co ubrac, ale niedlugo to bedzie problem. Chociaz ostatnio jak zalozylam spodnie i do tego zwykla bluzke to mi tak odstawala od brzucha i sie podnosila do gory, chodzilam i podciagalam :-D
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nosidełka też bywają - ale ich nie można wpiąć do samochodu. Mota wszystko fakt, że bardzo często pierwszy fotelik nazywa się nosidełkiem, bo ma pałąk, za który można go przenosić Zresztą jest to bardzo wygodne, bo np. przed wizytą u lekarza nie musisz dziecia wypinać w samochodzie i na rękach nieść, tylko bierzesz cały tłumok w garść i w drogę.
|
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzie w windzie sie osmarkali Z drugiej strony taką wagę jak mam teraz chciałabym mieć po porodzie, dobrze się czuje taka ciut krąglejsza a nie wychudzony szczypior jak byłam... Z Mają do tego czasu przytyłam 3kg a teraz prawie 7,5już...
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w mojej rodzinie i wśród znajomych wszystkie dzieci od malutkiego spały na poduszkach
|
|
#2660 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
taki 3-5 cm nawet wskazany w ciązyCytat:
Nadrabiałam moją nieobecnośc ale umkneły mi te linki mogłabyś jeszcze raz wysłac albo na pw będę wdzięczna![]() Cytat:
ale szczerze mówiąc ja mam mniejszy apetyt w ciązy niż przed.. hmm ja nie wiem co to by było gdybym wchłaniała jeszcze więcej! ostatnio np kupuje sobie kinder bueno i lezy po 3 dni bo wole zjeśc kanapkę z pomidorem![]() ![]() Cytat:
musiała Cię bardzo lubić super!!Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2661 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
narzekanie swoją drogą ale jak smakują takie rzeczy heheJa dziś na obiad wpierw miałam sałatkę, a teraz jarzynowa
|
||||
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Majka a jaki laktator z medeli?
|
#2663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to lepiej nie wchodzę na wagę 😂 Cytat:
U nas to samo .. 😊wszystkie dzieci na płaskich poduchach spały od bobasa marcelek tez Cytat:
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Ambi, Ty 3,5 kg przytylas i czujesz sie grubo?!
|
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macała któraś może kocyki w smyku? Bo mam właśnie przed sobą ulotkę i te typu minky są po 49,90
edit : w sumie na str internetowej jest po 35 zł http://www.smyk.com/babyono-kocyk-z-...t-niemowlaka-p pewnie jest cienki, ale na ciepłe, letnie dni może być w sam raz
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Co za pogoda !!! Leje u mnie strasznie
![]() No coz...Dzis przy tej pogodzie nie pojezdze zbytnio Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-04-28 o 16:21 Powód: Blad |
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
a tam przeżywacie wagę
Mnie to żadna tu nie przebije Ja dzisiaj na wadze miałam 70,8 kg Czyli już ponad 16 kg przytyłam i trudno Nie powiem, wkurzam się, że w żadne jeansy nie wchodzę, a nawet jak już się wcisnę, to mam uda ja spasiona ś......, ale co tam
|
#2668 |
|
Rozeznanie
|
Widzę ze mowa o wadze.. Ja chwilowo jeszcze sie nie martwię bo nadal 1kg na minusie
Co do fotelika tzw nosidelka to napewno jak pojadę na miasto to tylko stelaż od wózka i heja bo nie będę wszystkiego dźwigać
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2670 |
|
Wtajemniczenie
|
kasperka.. no wiesz
mi się już waga przed ciążą nie podobała.. z Borysem startowałam od 49.. a z Tymkiem od 52. Liczba przyrostu mnie nie przeraża tylko raczej to jak ja wyglądam taka zlana w całość![]() Nie wiem czy tak łatwo zrzucę... z Borysem myslałam,że samo pojdzie ale jednak zostało 2 kg
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

Nie najlepiej się ma - stad mój wcześniejszy wpis. Jak raz na ruski rok na zakupy się w foteliku przewiezie świat sienie zawali, ale generalnie nie powinien on zastępować gondoli.
Ale na pewno się przyda funkcja wpinania w stelaż... na zakupy itd. Nie będę panikować za każdym razem jak dziecko chwilę w foteliku posiedzi... ale spacery na pewno w gondoli.
szukam czegos w HM ale cięzk..mam nadzieję,że dojdą

zaczęlo padac i sporo chłodniej przez to ... buuu 
nie umie sie zdecydowac
na razie jeszcze mam co ubrac, ale niedlugo to bedzie problem. Chociaz ostatnio jak zalozylam spodnie i do tego zwykla bluzke to mi tak odstawala od brzucha i sie podnosila do gory, chodzilam i podciagalam :-D
mogłabyś jeszcze raz wysłac albo na pw