Próbować do skutku III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-28, 11:02   #871
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Dot.: Próbować do skutku III

Cytat:
Napisane przez becia_leszno Pokaż wiadomość
Ja mam super prace i super szefa ... nigdy nie robi problemow z wolnym czy nawet wyjsciem an godzine gdzies. Mam jak u pana Boga za piecem..,ale o wychowawczym nie bedzie mowy, wracam do pracy... ale narazie to sobie moge pomażyc bo @ zbliża się wilkimi krokami coś czuję
Wy w pracy o ja znow pracy szukam Witam wszystkie przyszle mamy. Co do kawusi to ja uwielbiam, musze jedna wypic z rana dosc mocna z mlekiem, a drugiej najczesciej sobie odmawiam.
Dzis moj 23 d.c piersi sa niemozliwie nabrzmiale, bolace i co jakis czas czuje mrowienie kolo sutkow. Jezeli nie jestem w ciazy to na bank w urojonej Nawet mezus jak je zobaczyl to mu sie oczka zaswiecily Obiecalam sobie nadgonic dzis zaleglosci w nauce. Milego dnia
Bazylia 222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 11:51   #872
moni.qa
Raczkowanie

Czesc dziewczyny! Bardzo dziekuje za trzymanie kciukow, niesmialo i skromnie prosze o jeszcze. Testu na razie nie robilam, moze jutro jak sie odwaze. Choc i tak mam wrazenie, ze nic z tego nie bedzie, cos mam dola dzisiaj i boje sie tez
Stary 2007-08-28, 12:07   #873
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni.qa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! Bardzo dziekuje za trzymanie kciukow, niesmialo i skromnie prosze o jeszcze. Testu na razie nie robilam, moze jutro jak sie odwaze. Choc i tak mam wrazenie, ze nic z tego nie bedzie, cos mam dola dzisiaj i boje sie tez
Kciuki sa zawsze A skoro @ jeszcze nie ma, to nie trac wiary
Stary 2007-08-28, 12:10   #874
moni.qa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bazylia 222 Pokaż wiadomość
Kciuki sa zawsze A skoro @ jeszcze nie ma, to nie trac wiary
Dzieki, kochana jestes nauczylam sie niestety myslec raczej na nie, przynajmniej jezeli o testowanie chodzi. jezeli sie nie udaje, to rozczarowanie jest mniejsze..
Stary 2007-08-28, 12:10   #875
JoanC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
JoanC, wiesz w koncu to watek o probach az do skutku, moi znajomi doczekali sie potomstwa po 4 latach staran, a wczesne objawy ciazy to miedzy innymi zatrucie pokarmowe, o ciazy w ogole nie mysleli, bo ona miala popiorkane cykle, a on chorowal na zoltaczke typu C, malo tego badanie nasienia wykazalo ze marne mial plemniki, wiec totalna zalamka, a nawet kolezanka miala isc wtedy na badanie sprawdzenia droznosci jajowodow (chyba) no i trzeba bylo spelnic warunki: wykluczyc ciaze itp, no wiec ona kupila test, zrobila nastepnego ranka a tu ci dwie grubasne krechy
Anisia ja mam cykle w miarę w porządku ( 28 dni, rzadko 27),z tż wszystko ok, ostatnio jak miałam robione usg (w czerwcu) w celu sprawdzenia torbielka, który jak się okazało sam się wchłonął,widziałam na monitorze ciałko żółte, więc chyba owulacja była, ale i tak nie wiem o co chodzi i zostało mi właśnie badanie drożności jajowodów (hsg), na które się umówię we wrześniu (jeżeli mi się uda, bo przecież strajkują) i też muszę spełnić ten warunek, więc nie mam wyjścia w tym m-cu muszę zrobić testa, ale w 2 krechy nie wierzę
JoanC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 12:12   #876
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Funieczka Pokaż wiadomość
Trzeba go było zaprosić do wspólnego czytania
A powiedzcie mi moje drogie - jak będzie u was z pracą gdy zajdziecie w ciążę i po urodzeniu dziecka?? Macie jakichś rygorystycznych panów i władców nad sobą??
Ja jeszcze studiuję, to znaczy ostatni rok przede mną i pisanie pracy magisterskiej. Jeśli bym zafasolkowała to urodziłabym w maju przed obroną potem tylko obrona i mogłabym zajmować się dzidzią ile bym chciała i myślę że wszystko "wyszłoby w praniu"
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 12:14   #877
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cześć Słoneczka!
Nie wiem co znowu z tym wizażem ale cosik świruje. chciałam wam cos odpisać ale wszystko poszło w ........

Wyniki odbieram dzisiaj po pracy ok 16 i na miejscu ma mi babka wstępnie wytłumaczyć co i jak bo ją o to prosiłam. A jutro z rana do gina idę z wynikami i będziemy działać dalej w strone przyczyny.

Ja nie chce już brać żadnych witamin ani wspomagaczy bez konsultacji z ginem bo to nie ma sensu jak dla mnie. Dzisiaj odsłoni się przed nami kurtyna naszej niemocy, bo jeśli badania wyjda nie teges to mężuś będzie się tułał po lekarzach a jeśli wszystko będzie ok to gin weźmie się już za mnie.
Na ostatniej wizycie powiedził mi, ze może mi przepisac jakieś lekarstwa na wspomożenie zajścia w ciąże, co mnie bardzo zaskoczyło ale stwierdził, że jeśli przyczyna jest głębsz to nie ma to sensu.
Ale mam pietra
Dam wam znać co i jak dopiero jutro popołudniu bo nie mam neta w domciu a nr na koma też do żadnej z was nie mam

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 12:17   #878
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Dziendoberek
Widze ze z rana to tu ruch jak w ulu, a ja sie przyznam ze niedawno wstalam, zjadlam sniadanko umylam ubralam troche gratow sprzatnelam no i jestem
Tak was podczytuje i jak normalnie zadko pije kawe tak mi normalnie smaczysko zrobilyscie i juz biegene sobie zrobic malutka
"Magdalena" jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 12:20   #879
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
Cześć Słoneczka!
Nie wiem co znowu z tym wizażem ale cosik świruje. chciałam wam cos odpisać ale wszystko poszło w ........

Wyniki odbieram dzisiaj po pracy ok 16 i na miejscu ma mi babka wstępnie wytłumaczyć co i jak bo ją o to prosiłam. A jutro z rana do gina idę z wynikami i będziemy działać dalej w strone przyczyny.

Ja nie chce już brać żadnych witamin ani wspomagaczy bez konsultacji z ginem bo to nie ma sensu jak dla mnie. Dzisiaj odsłoni się przed nami kurtyna naszej niemocy, bo jeśli badania wyjda nie teges to mężuś będzie się tułał po lekarzach a jeśli wszystko będzie ok to gin weźmie się już za mnie.
Na ostatniej wizycie powiedził mi, ze może mi przepisac jakieś lekarstwa na wspomożenie zajścia w ciąże, co mnie bardzo zaskoczyło ale stwierdził, że jeśli przyczyna jest głębsz to nie ma to sensu.
Ale mam pietra
Dam wam znać co i jak dopiero jutro popołudniu bo nie mam neta w domciu a nr na koma też do żadnej z was nie mam
KIndzia trzymam mocno kciuki:kc iuki: , my miesiac temu tez to przezywalismy i doskonale cie rozumie
Stary 2007-08-28, 12:31   #880
Kasia ZG
Raczkowanie

GG do Kasia ZG
Smile Dot.: Próbować do skutku III

Witajcie

Staramy sie z meżem o fasolkę od prawie roku co miesiąc nic a tu prosze czekam na okres i się spóźnia po 5 dniach zrobiłam test i oceńcie same
Wygląda na to że się udało

Udzielcie mi kilka wskazówek co dalej kiedy sie zgłosić do lekarza.

Pozdrawiam i życze powodzenia w staraniach Kasia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 26-08-07_1259.jpeg (50,3 KB, 19 załadowań)
Kasia ZG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 12:34   #881
JoanC
Raczkowanie

Cytat:
Kindzia a co on niby miał ci zapisać na to wspomożenie zaciążenia, czy coś takiego w ogóle jest ?? Trzymam nadal kciuki za dobre wyniki i czekam na dobre wieści jutro

Bazylia mój M. też uradowany jak zobaczył moje cycorki, no cóż dla niego to miły widok,ale za bardzo bolą. Mnie od paru dni czasami pobolewa w podbrzuszu tak jak na @, ale też mam dopiero 23 dc.

Moni.qa nie bój się i nie denerwuj, jak nie uda się tym razem, to może w następnym cyklu, a ile przyjemności jest z tych staranek każdego miesiąca.
Stary 2007-08-28, 12:34   #882
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Cytat:
Napisane przez Kasia ZG Pokaż wiadomość
Witajcie

Staramy sie z meżem o fasolkę od prawie roku co miesiąc nic a tu prosze czekam na okres i się spóźnia po 5 dniach zrobiłam test i oceńcie same

Nie pozostaje mi nic innego jak tylko POGRATULOWAC!!!!
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 12:36   #883
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Funieczka Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi moje drogie - jak będzie u was z pracą gdy zajdziecie w ciążę i po urodzeniu dziecka?? Macie jakichś rygorystycznych panów i władców nad sobą??
Moja praca to opieka nad dzieckiem więc zarejestrowana nie jestem. Dlatego chciałabym dostać staż a potem podjąć pracę u rodziców bądź w swoim zawodzie jeśli by mi szczęście dopisało, żeby móc iść w późniejszym okresie ciąży na L4, dostać macierzyński i ewentualnie pójść na wychowawczy (ale raczej nie cały bo chciałbym pracować). ale jeśli to nie wypali i udało by nam się zafasolkować przed tym to rodzice mnie zarejestrują u sibie i jakoś to będzie a nawet jeśli to nie wypali to mąż nas utrzyma, bo zarabia na tyle, żeby starczyło na trójkę z jednej pensji

Poza tym studiuję na 5 roku więc za rok obrona ale tym się nie zamartwiam bo nie jedna z brzuchem studiuje i jest ok. Boję się troszkę o dojazdy bo zjazdy mam w każdą sobotę bo będę wstawać po 4 a przyjeżdżać ok 22 ale to zmartwienie na później bo w ciąży narazie nie jestem Poza tym jeśli wszystko wypali to zamierzam pójść dodatkowo na podyplomókę od lutego więc moje studia po obronie przedłużą się o kolejny rok ale będę już studiować na miejscu więc żaden problem.

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
Stary 2007-08-28, 12:41   #884
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez "Magdalena" Pokaż wiadomość
KIndzia trzymam mocno kciuki:kc iuki: , my miesiac temu tez to przezywalismy i doskonale cie rozumie
Dziękuje wszystkim za dobre słowa, bo są w takim moencie bezcenne
Cytat:
Witajcie

No piękne grubaśne krechy. Tylko gratulacje się należą
Cytat:
Napisane przez JoanC Pokaż wiadomość
Kindzia a co on niby miał ci zapisać na to wspomożenie zaciążenia, czy coś takiego w ogóle jest ?? Trzymam nadal kciuki za dobre wyniki i czekam na dobre wieści jutro
Nie dopytałam, bo nie chciałam. Gdym się wtedy na to zdecydowała to badań J by nie było i byc może stalibyśmy nadal w martwym punkcie. A może by się udało. Nie wiem. To jakiś wspomagacz ale nie wiem jaki i mogę się założyć, że nie na każdą przyczyne byłby dobry bo powiedził mi, że to nie gwarantuje zajścia w ciąże ale może akurat dopomóc

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
Stary 2007-08-28, 12:47   #885
Kasia ZG
Raczkowanie

GG do Kasia ZG

Dziekuję za gratulację

Pozdrawiam
Kasia ZG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 12:47   #886
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Cytat:
Witajcie

Gratulacje takie piekne krechy,

ja wczoraj tez mialam takie dwie grbasne krechy ale na tescie owulacyjnym z czego tez sie ucieszylam bo toznaczy ze mialam w tym miesiacu owu
Stary 2007-08-28, 12:48   #887
moni.qa
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie

GRATULACJE!!!!!!!!!!
Stary 2007-08-28, 12:58   #888
JoanC
Raczkowanie

Cytat:

Kasia gratuluję ci z całego serca, 2 piękne grube krechy, pomarzyć można.
Na twoim miejscu to już teraz umówiłabym się na wizytę u gina i on dalej Ci wszystko objaśni i odpowiednio pokieruje.
Stary 2007-08-28, 13:04   #889
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Kasiu gratulacje Zycze szczesliwych i zdrowych 8 miesiecy
Stary 2007-08-28, 13:06   #890
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Witajcie

Kasiu, gratuluje dwoch kreseczek!!! oby kazda z nas doswiadczyla takiego widoku jak najszybciej

Moja siostra jak zaszla w ciaze ktora potwierdzil test, to zadzwonila do lekarza i ten umowil sie z nia na wizyte dopiero za dwa tygodnie, bo bedzie widoczna wtedy fasolka. Proponuje zebys zadzwonila do swojego lekarza i zapytala sie co dalej, albo zrobila badanie krwi tzw "bete"

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 13:08   #891
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Gratulacje takie piekne krechy,

ja wczoraj tez mialam takie dwie grbasne krechy ale na tescie owulacyjnym z czego tez sie ucieszylam bo toznaczy ze mialam w tym miesiacu owu
oj te krechy znacza raczej, ze owu bedzie w przeciagu 24h... no chyba ze masz inne testy niz ja mialam

moje mowily ze jak wychodza dwie krechy to trzeba sie przytulac bardzo mocno, bo owu nadciaga kolezanka tak zaszla w ciaze dokladnie wiedziala kiedy

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 13:10   #892
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Jutro prosze o trzymanie kciukow tak mniej wiecej od 9 do 12 mozliwe ze spelnie swoje marzenie ... ale to drugie bo pierwsze wiadomo to co ...

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 13:16   #893
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
oj te krechy znacza raczej, ze owu bedzie w przeciagu 24h... no chyba ze masz inne testy niz ja mialam

moje mowily ze jak wychodza dwie krechy to trzeba sie przytulac bardzo mocno, bo owu nadciaga kolezanka tak zaszla w ciaze dokladnie wiedziala kiedy
no no o to mi chodzilo a dokladnie chcialam powiedziec ze wszystkie znaki z niba na to wskazuja bo nawet tempka podskoczyla i dzis jeszcze podrosla bo od kilku miesiecy moja temp szalala na calego nic nieszlo z tych wykresow wyczytac ale w tym miesiacu .... szaleje z radosci, a chcialam w tym miesiacu sie nienapalac ale jak to zrobic oczywiscie dzialam y regularnie od przedwczoraj i dzis powtorka z rozrywki ii juztro pewnie tez i profilaktycznie po jutrze i popojutrze
Stary 2007-08-28, 13:18   #894
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Jutro prosze o trzymanie kciukow tak mniej wiecej od 9 do 12 mozliwe ze spelnie swoje marzenie ... ale to drugie bo pierwsze wiadomo to co ...
Oj, bedziemy, bedziemy. Troszke się domyslam ale na 100 % to ja nie wiem

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
Stary 2007-08-28, 13:19   #895
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

O boze wlasnie przeczytalam moj teskst wybaczcie prosze ze musicie to czytac zamieszalam totalnie
Stary 2007-08-28, 13:22   #896
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Cytat:
oczywiscie dzialam y regularnie od przedwczoraj i dzis powtorka z rozrywki ii juztro pewnie tez i profilaktycznie po jutrze i popojutrze

faaaajnie ... ja ostatnio z niewyjasnionych przyczym mogłabym przytullać się na okragło, ale mój kochny mężuś ma mnie dość i odmówił współpracy hihi
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 13:22   #897
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoanC Pokaż wiadomość

Bazylia mój M. też uradowany jak zobaczył moje cycorki, no cóż dla niego to miły widok,ale za bardzo bolą. Mnie od paru dni czasami pobolewa w podbrzuszu tak jak na @, ale też mam dopiero 23 dc.

Moni.qa nie bój się i nie denerwuj, jak nie uda się tym razem, to może w następnym cyklu, a ile przyjemności jest z tych staranek każdego miesiąca.
Joasiu z tego co wiem to staracie sie bardzo dlugo, meza wyniki sa ok, Ty masz regularne cykle. Prosze Cie powiedz jakie badania juz kolejno przechodzilas, bo bardzo mi to moja sytuacje przypomina.
Stary 2007-08-28, 13:26   #898
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Cytat:
Napisane przez becia_leszno Pokaż wiadomość
faaaajnie ... ja ostatnio z niewyjasnionych przyczym mogłabym przytullać się na okragło, ale mój kochny mężuś ma mnie dość i odmówił współpracy hihi

No moj tez wczoraj niebyl zbytnio chetny a moze raczej na silach bo wogule niespal od dwoch dni po pracy (na noc) prosto do kolejnej pracy bo sie fucha trafila a wieczorem znowu do pracy na noc
no wiec niewykorzystywalam go zbyt dlugo ale dzis bedzie za to wypoczety i chetny
Stary 2007-08-28, 13:33   #899
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Cytat:
Oj, bedziemy, bedziemy. Troszke się domyslam ale na 100 % to ja nie wiem
hihi chyba dobrze kombinujesz

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-28, 13:34   #900
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
No moj tez wczoraj niebyl zbytnio chetny a moze raczej na silach bo wogule niespal od dwoch dni po pracy (na noc) prosto do kolejnej pracy bo sie fucha trafila a wieczorem znowu do pracy na noc
no wiec niewykorzystywalam go zbyt dlugo ale dzis bedzie za to wypoczety i chetny
Nie znowsze tego momentu, kiedy wiesz, ze masz tylko "24 h" na poczecie dzieciatka, a sytuacje nie sprzyjaja, albo co gorsza facet sie zaczyna denerwowac bo wie, ze to ten czas, a tu ... ty jestes wsciekla bo przepasciliscie okazje a on ma wyrzuty. Ja mojemu staram sie nie okazywac, ze to ten czas, ale czasami sie nie da, natura jest silniejsza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości