|
|
#451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :)
Spoko, ja za dużo ironizuję
Cytat:
|
|
#452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już się martwię jak to będzie chociaż w Łodzi chyba tragicznie ze żłobkami i przedszkolami nie jest. Ale na pewno trzeba będzie się nagimnastykować żeby gdzieś młodego zapisać.---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
Dlatego jestem strasznie przeciw temu projektowi o kasie 1tys dla matek bezrobotnych ... bo najwięcej z tego skorzysta takich roszczeniowych patolek właśnie. Najgorsze jest to, że te, które mają jakieś zasiłki z mopsu mają ich nie tracić, czyli dostaną to, co do tej pory + ten tysiąc a matka z np najniższą krajową albo na jakiejś śmieciówce z łaski będzie miała podwyższony zasiłek do tysiaka i tyle. A niekoniecznie musi mieć super dobrą sytuację jeśli mąż też nie zarabia dużo. Jaka tu sprawiedliwość ???
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo chce sie bawić... szczeka na klatkę i jak tylko dostanie to ją liże a ona ciągnie go za sierść. Poza tym mojemu psu bardzo smakuje karma dla świnek i sianko. Hahaha
|
#454 |
|
Raczkowanie
|
Hej, Dawno zaglądalam i chyba Was nie nadrobie ;p u mnie remonty ciag dalszy i ciagle jakies sprzatanie albo jezdzenie po mieście. W czwartek wizyta, ale niestety nie usg.. Maluch wierci się i szaleje dostaje juz mocne kopniaki, brzuch zaczyna mnie męczyć bo coś urusł bardzo zdaje sie, ze w kilka dni.
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
ja również jestem zadowolona, po prawie 2 latach intensywnego używania
|
#456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny, ale potrzymajcie jeszcze te kciuki do jutra, bo dzwoniłam do lekarza i kazał mi jutro na 9 przyjechać na oddział. Będzie miał dyżur to mnie przebada. Zdrowie Zosi najważniejsze!!! Najwyżej wpadnę na oddział ze swoją kołdrą i poduszką i będę leżeć... ile będzie trzeba. Chociaż wiadomo - zawsze milej w domku
|
|
|
|
|
#457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
Obejrzałam i mnie nie porwała. Wzory ładne szczególnie dla mnie ten ala pepitka i w kropeczki ale całościowo odrzuciłabym ją bez żalu w sklepie ze względu na rączkę i kółka.
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jestem zadowolona z rogala... mam z matherhooda. Codziennie wieczorem Mloda mi go kradnie z sypialni i przynosi do swojego pokoju,a jak ja sie klade,to musze Ja z niego wyplatac.
Co do spacerowek,to ja mam prosta,z dwoma raczkami i jestem zadowola i czesto prowadzilam jedna reka,bo rozmmawialam przez telefon. Znajoma kupila z jadna raczka i jest masakra,bo wozek mimo to zle sie prowadzi,a podbija sie masakrycznie |
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie siedzę nad wydrukowanymi kartkami z wyprawką
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- A jak u was mamuśki macie wszystko już z listy ?
7.07.2015 Edytowane przez onagory Czas edycji: 2015-04-29 o 10:03 |
|
|
|
#461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio robię listę co muszę dokupić i niewiele tego
|
|
#463 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Moja niunia po chorowała się fest, kaszel stan podgorączkowy/gorączka brak apetytu ehhh. Cały dzień po sypiała bidula Ja zrezygnowałam z zakupu rogala w końcu tz teraz kupiłam taki do karmienia i wydaje się spoko mam nadzieję że taki właśnie będzie Co do glukozy he he przydało by się po badaniu iść na usg dopiero byśmy zobaczyły na co stać nasze bobasy
|
|
|
|
#464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
a ja po raz pierwszy czuje sie niezbyt-bol dolnej partii kregoslupa i dol brzucha cmi..:/ za bardzo sie cieszylam chyba ze tak dobrze sie czuje..juz nic nie bede mowic,mam nadzieje ze przejdzie szybko i nie wroci..
Edytowane przez maga9 Czas edycji: 2015-04-28 o 22:46 |
|
|
|
#466 |
|
Raczkowanie
|
Jeju, a mi tak strasznie nogi spuchly! Ostatni raz tak bardzo mi spuchly w samolocie!
Nie wiem, czy to od siedzenia... Bo gosci dzis mielismy i troche przy stole dlugo siedzialam? Ale ńo bez przesady! Az ich zgiac nie moge, bo czuje opor! Masakra! |
|
|
|
#467 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dziś zaczynam odliczanie dwa dni do końca pracy Dzisiaj idę ostatni raz do najgorszego pacjenta, odliczam godziny, więcej do niego nie wrócę nawet po macierzyńskim Cytat:
Też mnie zastanawiają te zasiłki macierzyńskie... No cóż, przyrost przynajmniej większy będzie... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak mi się nie chce po nią iść do góry, to wołam do Tż "rzuuuć roooogalaaaaa!" i rogal leci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale myślę, że jak już się zdecydowałam na Bumbleride to będzie mi służył do końca wózkowania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- wiem, czarny humor ale no kurczę ja nigdy tego nie zrozumiem! Nie wiem jak można zostawić dziecko albo zwierzę w rozgrzanym samochodzie. Ja jeszcze nie mam wszystkiego, ale mam listę inspirowaną różnymi listami i rozmowami z siostrą Będę zamawiać na allegro i w Rossmannie. Raczej wszystko do kupienia u tego użytkownika rp-77 (czy jakoś tak?) . W przyszłym tygodniu zamówię Jeśli coś wyniknie w tzw. międzyczasie to na szczęście dobrze zaopatrzony sklepik dziecięcy mam 5 minut od domu. W majówkę odbiorę od teściów przewijak i leżaczek bujaczek to przynajmniej to z listy sobie skasuję. Wczoraj robiłam też listę rzeczy do kupienia i zamówienia przez tż w IKEI i wyszło mi....... 3700 zł ))))) ale większość kasy to fotel (1600 zł, szafa 550, półki - 450 zł).. ale gdzie reszta???
|
|
|
|
|
#469 |
|
Konto usunięte
|
Zostawić Was na chwilę
![]() Byłam wczoraj u okulisty, dostałam zaświadczenie o wskazaniu do CC ze względu na laserową korektę wzroku, którą miałam 6 lat temu. I tak się zastanawiam, bo bardziej skłaniam się do rodzenia SN a mam wrażenie, że ze wzrokiem będzie wszystko bo jak lekarka badała oczy to powiedziała, że jest wszystko ok. Zobaczymy. Oprócz tego byłam też na wizycie u diabetologa, okazało się, że cukry mam w normie i na razie nie ma potrzeby dawkowania insuliny skoro samo przestrzeganie diety wystarcza. A najlepsze jest to, że dzisiaj rano skończył się chleb, więc zaczęłam robić świeży ale byłam głodna i dorwałam chlebek chrupki, który Tż przywiózł z poligonu z takich racji żywnościowych dziennych. I zawsze myślałam, że to taki syfny chlebek, pszenny, a dzisiaj patrzę - żytni z mąki typu 2000 U nas robota w domu cały czas do przodu, Tż codziennie maluje, po weekendzie majowym będzie kładziona podłoga i w czerwcu przeprowadzka ![]() Co do ustępowania miejsca w poczekalni - żenujące i szkoda nawet to komentować. A zaraz idę zjeść II śniadanie i czekam na kuriera, który dzwonił, że ma do mnie przesyłkę - przyszła moja torebka Wszystkim Mamuśkom z problemami życzę szybkiego powrotu do zdrowia |
|
|
|
#470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#471 |
|
Konto usunięte
|
O taką
|
|
|
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Jak się dziś czujecie? U mnie masakra! Od rana płaczę i mam wyrzuty sumienia, że jestem złą mamą dla Franka. Zawsze się z nim fajnie bawiłam, goniłam, śmiałam, a teraz nie mam na nic siły i muszę dużo leżeć, więc mam poczucie, że go zaniedbuje a w dodatku muszę jeszcze na niego krzyczeć, bo taki niedobry się zrobił i nikogo nie słucha. Wczoraj za karę musiał iść spać o 18 i płakał i płakał, ale w końcu zasnął. Byłam z siebie dumna, że jestem stanowcza i nie pozwolę sobie wejść na głowę, ale teraz poszedł do przedszkola, a mi tak smutno, że może on już nie pamięta tego, że ja kiedyś byłam fajna tylko myśli, że ma okropną mamę co albo zmęczona, albo krzyczy ![]() Ciężka sprawa z tym wychowaniem dzieci A do tego tż mnie denerwuje ;( a z pozytywnych wiadomości: Filemon wrócił! Cały brudny, ale jest!
|
|
|
|
#473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo, poszalałaś
ładna ![]() Cytat:
To Tż niech Cię nie denerwuje, tylko z Frankiem na spacer niech idzie Tżci już tak mają
|
|
#474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
odebralam wyniki moczu,chyba dobre,tylko poj.bakterie i leukocyty.jeszcze wyszlo b.liczne moczany, nie wiem co to oznacza. tak z ciekawosci ze mi sie tak to spojenie rozchodzi zmierzylam sie w biodrach....i szok przybylo mi 10cm!to ladnie sie rozeszlam. |
|
|
|
|
#475 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się po kolejnej nieobecności...
U nas wszystko ok Mała rośnie, we wtorek mamy koleją wizytę, mam nadzieje,że już wszystkiego się dowiem, bo mają być robione jakieś pomiary i mam nadzieje, ze w końcu dostaniemy jakieś fotki. Długo się nie odzywałam, ale nie było o czym pisać... Jak by nie brzuch to nie wiedziała bym, ze jestem w ciaży.. Dolegliwości zero... do wczoraj. Taką okropną zgagę znowu dostałam, ze szok... Nic nie pomaga. Mam pytanie do mam, które są też gdzieś w tych tygodniach, co ja ... Czy zauważyłyście, że im więcej dziecko się rusza, tym bardziej przynajmniej mnie "zalewa". Dziś byłam po raz kolejny na badaniach masakra... ileż można ściągać tej krwi z tych biednych przyszłych mam )A i jeszcze jedno jak z waszymi burzami hormonalnymi ... U mnie był jakiś czas spokój, a teraz od świąt masakra ... płacz na zmianę z śmiechem ... Edytowane przez ilonujka222 Czas edycji: 2015-04-29 o 09:26 |
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
U nas dobrze. Wyniki glukozy okej, krew jako tak0 (żelazo poniżej normy W rosmanie wczoraj kupiłam sobie puder i korektor rozświetlający - aż mi się humor poprawił. Muszę z promocji upolować jeszcze tusz do rzęs i eyeliner i robię porządki w kosmetykach bo mam masę rzeczy których wcale nie używam. później przyjdzie czas na porządki w garderobie (a raczej wymianę ubrań )Szykujemy się powoli do wyjazdu majówkowego - pewnie w tym roku już nigdzie nie pojedziemy i traktujemy ten wyjazd jako nasze wakacje. Chociaż.. może zimą z Marysią się uda wybrać, w sumie czemu nie? Znajome, bezdzietne, mnie wkurzają że jak się ma dziecko to się życie kończy. Kurde, przecież z dziećmi też można podróżować, pracę mieć fajną, rozwijać się. Wiadomo, że jakieś poświęcenie będzie ale moim zdaniem to dopiero życie się zacznie! Co Dziewczyny macie na obiad dzisiaj? Ja nie mam pomysłu. Wczoraj był pyszny krem z żółtej cukinii z natką pietruszki Matko, oglądam w necie ubrania i jak w nic się nie mieszczę to nagle wszystko mi się podoba
|
|
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
Betti, trzy pytania mam
1. co Ty tak wcześnie wstajesz? 5:33 już na forum? 2. oglądałaś mecz wczoraj? ja zasnęłam przy 1:1 ![]() 3. jaką masz gofrownicę? marzą mi się właśnie belgijskie gofry, ale one w kształcie kwadratowym zupełnie inaczej smakują
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2015-04-29 o 09:31 |
|
|
|
#478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i cudnie, ze Filemon wrocil
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Juz na szczescie lepiej i obudzilam sie z prawie normalnymi nogami ![]() I dzis moj mezus biedny... Bo wczoraj chcial gosci ugoscic po meksykansku i im i sobie serwowal tequile i mezcal, a ze ostatnie dwa lata alkoholu niewiele pije (jesli to winko do obaidu), to dzis sie obudzil ze straaaaasznym kacem ![]() Mowi, ze on juz nie moze najwyrazniej pic alkoholu i cierpi straszliwie dalam witaminke c i aspiryne i zasnal teraz. Mam nadIeje, ze sie obudzi w lepszej formie ![]() Pojde zaraz po kefir, zeby mu zoladek udobruchac i chyba mu jakiegos schabowego popoludniu zapodam, co by tluste zjadl... Chyba, ze polecacie jakies super sposoby na kaca? Bo ja to juz tak dawno kaca nie mialam, ze chyba juz nie pamietam czym jeszcze sie mozna ratowac... |
|
|
|
|
#480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

to zakupie i bede mocno tulic