Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-28, 20:20   #451
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :)

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Przepraszam.
Mam słabe wyczucie.
Spoko, ja za dużo ironizuję

Cytat:
Napisane przez Bobo2015 Pokaż wiadomość
Ok, dzieki to zakupie i bede mocno tulic
Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Wiesz co, opinie są różne. Moja przyjaciółka ma flak zamiast poduszki. Ubił sie bardzo. Podczascjednej ciazy.
Wychodzi na to, że tylko ja jestem zadowolona

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 20:36   #452
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
No wiecie co... chyba muszę się cieszyć, żem ze wsi. Tu mamy dzieci w przedszkolu nie pracują, ojcowie też nie. Chodzi mi o pracę poza domem bo coś tam robią wiadomo. Dzieci dają do przedszkola tak z chęci nie z musu. Męża bratowa pracuje w przedazkolu i opowiadała, że dyrektorka ich placówki chodziła po domach prosić o wysłanie dzieci do przedszkola by ich nie zamknęli.
Zazdroszczę he he ja już się martwię jak to będzie chociaż w Łodzi chyba tragicznie ze żłobkami i przedszkolami nie jest. Ale na pewno trzeba będzie się nagimnastykować żeby gdzieś młodego zapisać.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Ależ to inna grupa społeczna zdarza mi się mieć pacjentów z MOPRu, nie mówię, że wszyscy (bo są tacy, co sobie tylko w MOPRZE tą rehabilitację opacają, bo taniej), ale większość tych co dostają kasę, rehabilitację, jedzenie jest strasznie roszczeniowa. A największa patologia jak dla mnie to przypadek dziewczyny: ok. 30 lat, żyje z "narzeczonym", który ma niezły biznes, na kasę nie narzekają, jedno dziecko niepełnosprawne, ale, że nie mają ślubu dziecko zapisali na nią, figuruje jako samotna matka, dostaje opiekunkę (mimo, że siedzi w domu) kasę socjalną na życie, do mieszkania, rehabilitację, logopedię, dostaje jedzenie - no wiecie co, mi byłoby wstyd w jej sytuacji brać JEDZENIE od MOPRU!!!
Oj to temat rzeka .. wkurzają mnie takie cwane patole ...
Dlatego jestem strasznie przeciw temu projektowi o kasie 1tys dla matek bezrobotnych ... bo najwięcej z tego skorzysta takich roszczeniowych patolek właśnie.
Najgorsze jest to, że te, które mają jakieś zasiłki z mopsu mają ich nie tracić, czyli dostaną to, co do tej pory + ten tysiąc a matka z np najniższą krajową albo na jakiejś śmieciówce z łaski będzie miała podwyższony zasiłek do tysiaka i tyle. A niekoniecznie musi mieć super dobrą sytuację jeśli mąż też nie zarabia dużo.
Jaka tu sprawiedliwość ???
Stary 2015-04-28, 20:47   #453
Kropek22225
Raczkowanie

Cytat:
Przyjaźni się ze świnką? Mój bardzo chciał się ze świniami bawić, któregoś dnia sam sobie wyciągnął jedną z klatki
Bardzo chce sie bawić... szczeka na klatkę i jak tylko dostanie to ją liże a ona ciągnie go za sierść. Poza tym mojemu psu bardzo smakuje karma dla świnek i sianko. Hahaha
Stary 2015-04-28, 20:58   #454
madz10
Raczkowanie

Hej, Dawno zaglądalam i chyba Was nie nadrobie ;p u mnie remonty ciag dalszy i ciagle jakies sprzatanie albo jezdzenie po mieście. W czwartek wizyta, ale niestety nie usg.. Maluch wierci się i szaleje dostaje juz mocne kopniaki, brzuch zaczyna mnie męczyć bo coś urusł bardzo zdaje sie, ze w kilka dni.
Stary 2015-04-28, 21:08   #455
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Spoko, ja za dużo ironizuję

Wychodzi na to, że tylko ja jestem zadowolona
ja również jestem zadowolona, po prawie 2 latach intensywnego używania

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 21:18   #456
Fischerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tea80 Pokaż wiadomość
Fisherka wspolczuje,ja tez zapieram sie jak moge przed szpitalem,mnie z soboty na niedziele w nocy obudzilo klucie z prawej strony w brzuchu,w niedziele bol brzucha i male plamienie ale caly weekend latalismy po marketach budowlanych i pewnie przegielam.za to bole krocza staja sie nie do wytrzymania,chodze jak kaczka,kosci mi tam strzelaja jak w kolanie,wczoraj mialam wizyte poloznej i mnie wyzwala ze ja po ostatniej obumarlej w 4 mcu ciazy to juz powinnam w szpitalu lezec, maz wymyslil ze jedziemy do naszego gina bo akurat w pon.przyjmuje.I tak o 21wieczorem w ulewe i burze jazda 80km do Poznania.Maly urosl 400gram w 2 tyg.i wszystko z nim ok.Ma teraz 1350 i jest juz taki pulchniutki na usg,az sie rozczulilam,harce wyrabia w brzuchu straszne,polozony miednicowo,za to ze mna nie najlepiej,prawdopodobnie za bardzo mi sie rozszerza miednica i spojenie stad ten bol.Mam nakaz lezenia i przez tydzien jak sie nie poprawi to do szpitala na Polna i wizyta u ortopedy:-(
Oj no to rzeczywiście Cię spotkało. Ważne, że z Maleństwem wszystko dobrze. Ja na Polnej byłam w czwartek, ale w poradni, lekarz powiedział, że z łożyskiem nie jest tak źle i za miesiąc kontrola. Wtedy jak się nic nie zmieni to mnie może położy na oddział. Mam nadzieję, że to z jakiejś infekcji, a nie przez łożysko

Dzięki dziewczyny, ale potrzymajcie jeszcze te kciuki do jutra, bo dzwoniłam do lekarza i kazał mi jutro na 9 przyjechać na oddział. Będzie miał dyżur to mnie przebada. Zdrowie Zosi najważniejsze!!! Najwyżej wpadnę na oddział ze swoją kołdrą i poduszką i będę leżeć... ile będzie trzeba. Chociaż wiadomo - zawsze milej w domku
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 21:22   #457
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Piękne są, mnie sie podoba ta w biało-czarne romby ze skórzanymi dodatkami. Ale trzeba lubić parasolki.
Ja bardzo bede lubic, na pewno! Szczególnie jak już kupię te czarno-biała elodies

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 21:32   #458
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Ja bardzo bede lubic, na pewno! Szczególnie jak już kupię te czarno-biała elodies
Obejrzałam i mnie nie porwała. Wzory ładne szczególnie dla mnie ten ala pepitka i w kropeczki ale całościowo odrzuciłabym ją bez żalu w sklepie ze względu na rączkę i kółka.

FB

Stary 2015-04-28, 21:40   #459
gkatarzynka
Zadomowienie

Ja tez jestem zadowolona z rogala... mam z matherhooda. Codziennie wieczorem Mloda mi go kradnie z sypialni i przynosi do swojego pokoju,a jak ja sie klade,to musze Ja z niego wyplatac.

Co do spacerowek,to ja mam prosta,z dwoma raczkami i jestem zadowola i czesto prowadzilam jedna reka,bo rozmmawialam przez telefon. Znajoma kupila z jadna raczka i jest masakra,bo wozek mimo to zle sie prowadzi,a podbija sie masakrycznie
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 21:54   #460
onagory
Zadomowienie

Właśnie siedzę nad wydrukowanymi kartkami z wyprawką (kiedyś był link wklejony https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1509) toż to majątek na to pójdzie bez wózka i łóżeczka już naliczyłam 1,5 tys ojj biorę się za to porządnie bo jak na razie mam tylko ubranka i do szpitala rzeczy .

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

A jak u was mamuśki macie wszystko już z listy ?

Edytowane przez onagory
Czas edycji: 2015-04-29 o 10:03
onagory jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 22:00   #461
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Właśnie siedzę nad wydrukowanymi kartkami z wyprawką (kiedyś był link wklejony https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1509) toż to majątek na to pójdzie bez wózka i łóżeczka już naliczyłam 1,5 tys ojj biorę się za to pożądnie bo jak na razie mam tylko ubranka i do szpitala rzeczy .

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Mnie została do kupienia apteczka oraz leżaczek bujaczek.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 22:08   #462
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie siedzę nad wydrukowanymi kartkami z wyprawką (kiedyś był link wklejony https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1509) toż to majątek na to pójdzie bez wózka i łóżeczka już naliczyłam 1,5 tys ojj biorę się za to pożądnie bo jak na razie mam tylko ubranka i do szpitala rzeczy .

Ja już dużo mam, ale to po synku wiele gadżetów. A 1,5tys to nie wiem czy starczy na to wszystko ale z doświadczenia wiem, że nie wszystko jest niezbędne i konieczne, ale to dopiero się po fakcie okazuje.

Ostatnio robię listę co muszę dokupić i niewiele tego

FB

Stary 2015-04-28, 22:09   #463
malenstwo1988
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Moja niunia po chorowała się fest, kaszel stan podgorączkowy/gorączka brak apetytu ehhh. Cały dzień po sypiała bidula

Ja zrezygnowałam z zakupu rogala w końcu tz teraz kupiłam taki do karmienia i wydaje się spoko mam nadzieję że taki właśnie będzie

Co do glukozy he he przydało by się po badaniu iść na usg dopiero byśmy zobaczyły na co stać nasze bobasy
malenstwo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 22:10   #464
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malenstwo1988 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Moja niunia po chorowała się fest, kaszel stan podgorączkowy/gorączka brak apetytu ehhh. Cały dzień po sypiała bidula

Ja zrezygnowałam z zakupu rogala w końcu tz teraz kupiłam taki do karmienia i wydaje się spoko mam nadzieję że taki właśnie będzie

Co do glukozy he he przydało by się po badaniu iść na usg dopiero byśmy zobaczyły na co stać nasze bobasy
widzę to... małe pogo w brzuszku

FB

Stary 2015-04-28, 22:31   #465
maga9
Raczkowanie

a ja po raz pierwszy czuje sie niezbyt-bol dolnej partii kregoslupa i dol brzucha cmi..:/ za bardzo sie cieszylam chyba ze tak dobrze sie czuje..juz nic nie bede mowic,mam nadzieje ze przejdzie szybko i nie wroci..

Edytowane przez maga9
Czas edycji: 2015-04-28 o 22:46
maga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 23:20   #466
kindo7
Raczkowanie

Jeju, a mi tak strasznie nogi spuchly! Ostatni raz tak bardzo mi spuchly w samolocie!
Nie wiem, czy to od siedzenia... Bo gosci dzis mielismy i troche przy stole dlugo siedzialam? Ale ńo bez przesady!
Az ich zgiac nie moge, bo czuje opor! Masakra!
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 06:33   #467
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cześć

Dziś zaczynam odliczanie dwa dni do końca pracy

Dzisiaj idę ostatni raz do najgorszego pacjenta, odliczam godziny, więcej do niego nie wrócę nawet po macierzyńskim

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Oj to temat rzeka .. wkurzają mnie takie cwane patole ...
Dlatego jestem strasznie przeciw temu projektowi o kasie 1tys dla matek bezrobotnych ... bo najwięcej z tego skorzysta takich roszczeniowych patolek właśnie.
Najgorsze jest to, że te, które mają jakieś zasiłki z mopsu mają ich nie tracić, czyli dostaną to, co do tej pory + ten tysiąc a matka z np najniższą krajową albo na jakiejś śmieciówce z łaski będzie miała podwyższony zasiłek do tysiaka i tyle. A niekoniecznie musi mieć super dobrą sytuację jeśli mąż też nie zarabia dużo.
Jaka tu sprawiedliwość ???
Daj spokój, dokładnie. A dziewczyna, o której pisałam sądziła się jeszcze z lekarką, która zaszczepiła jej dziecko (uważała, że po szczepionce jest chore na mpd), co było kompletną bzdurą. Jak się potem okazało gdy była w drugiej ciąży - cały czas paliła papierosy, dużo, a nie wiadomo co jeszcze I tacy ludzie nie widzą swoich błędów

Też mnie zastanawiają te zasiłki macierzyńskie... No cóż, przyrost przynajmniej większy będzie...

Cytat:
Napisane przez Kropek22225 Pokaż wiadomość
Bardzo chce sie bawić... szczeka na klatkę i jak tylko dostanie to ją liże a ona ciągnie go za sierść. Poza tym mojemu psu bardzo smakuje karma dla świnek i sianko. Hahaha
Hehe, to tak samo było u mnie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
ja również jestem zadowolona, po prawie 2 latach intensywnego używania
Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Ja tez jestem zadowolona z rogala... mam z matherhooda. Codziennie wieczorem Mloda mi go kradnie z sypialni i przynosi do swojego pokoju,a jak ja sie klade,to musze Ja z niego wyplatac.
Moja to fruwa po całym domu, dosłownie jak mi się nie chce po nią iść do góry, to wołam do Tż "rzuuuć roooogalaaaaa!" i rogal leci

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Oj no to rzeczywiście Cię spotkało. Ważne, że z Maleństwem wszystko dobrze. Ja na Polnej byłam w czwartek, ale w poradni, lekarz powiedział, że z łożyskiem nie jest tak źle i za miesiąc kontrola. Wtedy jak się nic nie zmieni to mnie może położy na oddział. Mam nadzieję, że to z jakiejś infekcji, a nie przez łożysko

Dzięki dziewczyny, ale potrzymajcie jeszcze te kciuki do jutra, bo dzwoniłam do lekarza i kazał mi jutro na 9 przyjechać na oddział. Będzie miał dyżur to mnie przebada. Zdrowie Zosi najważniejsze!!! Najwyżej wpadnę na oddział ze swoją kołdrą i poduszką i będę leżeć... ile będzie trzeba. Chociaż wiadomo - zawsze milej w domku

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Mi się podoba jeszcze ten

Ale myślę, że jak już się zdecydowałam na Bumbleride to będzie mi służył do końca wózkowania

Cytat:

Ja mam swoją listę, ale dużo rzeczy się pokrywa. Trochę mi jeszcze brakuje, ale coraz mniej

Cytat:
Napisane przez malenstwo1988 Pokaż wiadomość
Ten rogal służy też do karmienia

Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
Jeju, a mi tak strasznie nogi spuchly! Ostatni raz tak bardzo mi spuchly w samolocie!
Nie wiem, czy to od siedzenia... Bo gosci dzis mielismy i troche przy stole dlugo siedzialam? Ale ńo bez przesady!
Az ich zgiac nie moge, bo czuje opor! Masakra!
Współczuję, mam nadzieję, że już lepiej mi na koniec dnia puchną same stopy

Highway to Hell
Stary 2015-04-29, 08:03   #468
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kropek22225 Pokaż wiadomość
Dziewczyny słyszałyście o tej kobiecie co poszła sobie robić zakupy do marketu i zostawiła chyba 15 miesięczne dziecko w aucie? No co za głupia baba!
Wczoraj o tym usłyszałam i moja pierwsza myśl była "sezon uważam za otwarty" - wiem, czarny humor ale no kurczę ja nigdy tego nie zrozumiem! Nie wiem jak można zostawić dziecko albo zwierzę w rozgrzanym samochodzie.

Cytat:
Ja jeszcze nie mam wszystkiego, ale mam listę inspirowaną różnymi listami i rozmowami z siostrą Będę zamawiać na allegro i w Rossmannie. Raczej wszystko do kupienia u tego użytkownika rp-77 (czy jakoś tak?) . W przyszłym tygodniu zamówię Jeśli coś wyniknie w tzw. międzyczasie to na szczęście dobrze zaopatrzony sklepik dziecięcy mam 5 minut od domu.
W majówkę odbiorę od teściów przewijak i leżaczek bujaczek to przynajmniej to z listy sobie skasuję.

Wczoraj robiłam też listę rzeczy do kupienia i zamówienia przez tż w IKEI i wyszło mi....... 3700 zł ))))) ale większość kasy to fotel (1600 zł, szafa 550, półki - 450 zł).. ale gdzie reszta???
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 08:06   #469
201608010929
Konto usunięte

Zostawić Was na chwilę

Byłam wczoraj u okulisty, dostałam zaświadczenie o wskazaniu do CC ze względu na laserową korektę wzroku, którą miałam 6 lat temu. I tak się zastanawiam, bo bardziej skłaniam się do rodzenia SN a mam wrażenie, że ze wzrokiem będzie wszystko bo jak lekarka badała oczy to powiedziała, że jest wszystko ok. Zobaczymy.

Oprócz tego byłam też na wizycie u diabetologa, okazało się, że cukry mam w normie i na razie nie ma potrzeby dawkowania insuliny skoro samo przestrzeganie diety wystarcza. A najlepsze jest to, że dzisiaj rano skończył się chleb, więc zaczęłam robić świeży ale byłam głodna i dorwałam chlebek chrupki, który Tż przywiózł z poligonu z takich racji żywnościowych dziennych. I zawsze myślałam, że to taki syfny chlebek, pszenny, a dzisiaj patrzę - żytni z mąki typu 2000 no to wciągnęłam dwie kromeczki i cukier mi wyszedł 82 a normalnie mam od 100-110.

U nas robota w domu cały czas do przodu, Tż codziennie maluje, po weekendzie majowym będzie kładziona podłoga i w czerwcu przeprowadzka na piątek, w ramach planów na weekend majowy zapowiedziały się moje dwie przyjaciółki, że przyjeżdżają mi pomyć okna i łazienki naprawdę jestem im wdzięczna bo ja bym teraz nie ryzykowała a dzięki temu Tż będzie mógł robić coś innego. Poza tym przyjedzie też kumpel Tż z pracy pomóc mu w robotach, więc postanowiliśmy kupić w tym tyg grilla żeby towarzystwo nam nie zgłodniało

Co do ustępowania miejsca w poczekalni - żenujące i szkoda nawet to komentować.

A zaraz idę zjeść II śniadanie i czekam na kuriera, który dzwonił, że ma do mnie przesyłkę - przyszła moja torebka

Wszystkim Mamuśkom z problemami życzę szybkiego powrotu do zdrowia
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 08:23   #470
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Wczoraj robiłam też listę rzeczy do kupienia i zamówienia przez tż w IKEI i wyszło mi....... 3700 zł ))))) ale większość kasy to fotel (1600 zł, szafa 550, półki - 450 zł).. ale gdzie reszta???
Poka fotel

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Zostawić Was na chwilę

Byłam wczoraj u okulisty, dostałam zaświadczenie o wskazaniu do CC ze względu na laserową korektę wzroku, którą miałam 6 lat temu. I tak się zastanawiam, bo bardziej skłaniam się do rodzenia SN a mam wrażenie, że ze wzrokiem będzie wszystko bo jak lekarka badała oczy to powiedziała, że jest wszystko ok. Zobaczymy.

Oprócz tego byłam też na wizycie u diabetologa, okazało się, że cukry mam w normie i na razie nie ma potrzeby dawkowania insuliny skoro samo przestrzeganie diety wystarcza. A najlepsze jest to, że dzisiaj rano skończył się chleb, więc zaczęłam robić świeży ale byłam głodna i dorwałam chlebek chrupki, który Tż przywiózł z poligonu z takich racji żywnościowych dziennych. I zawsze myślałam, że to taki syfny chlebek, pszenny, a dzisiaj patrzę - żytni z mąki typu 2000 no to wciągnęłam dwie kromeczki i cukier mi wyszedł 82 a normalnie mam od 100-110.

U nas robota w domu cały czas do przodu, Tż codziennie maluje, po weekendzie majowym będzie kładziona podłoga i w czerwcu przeprowadzka na piątek, w ramach planów na weekend majowy zapowiedziały się moje dwie przyjaciółki, że przyjeżdżają mi pomyć okna i łazienki naprawdę jestem im wdzięczna bo ja bym teraz nie ryzykowała a dzięki temu Tż będzie mógł robić coś innego. Poza tym przyjedzie też kumpel Tż z pracy pomóc mu w robotach, więc postanowiliśmy kupić w tym tyg grilla żeby towarzystwo nam nie zgłodniało

A zaraz idę zjeść II śniadanie i czekam na kuriera, który dzwonił, że ma do mnie przesyłkę - przyszła moja torebka

Jaką torebkę zamówiłaś? Do mnie wczoraj kurierzy co chwila dzwonili, niestety nikogo nie było w domu i każdemu kazałam zostawiać paczki pod schodami na podwórku, ciekawe czy się spotkali

Highway to Hell
Stary 2015-04-29, 08:54   #471
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Jaką torebkę zamówiłaś? Do mnie wczoraj kurierzy co chwila dzwonili, niestety nikogo nie było w domu i każdemu kazałam zostawiać paczki pod schodami na podwórku, ciekawe czy się spotkali
O taką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f-michael-michael-kors-jet-set-torba-na-ramie-black.jpg (8,5 KB, 23 załadowań)
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:03   #472
la_gata
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczyny!

Jak się dziś czujecie?

U mnie masakra! Od rana płaczę i mam wyrzuty sumienia, że jestem złą mamą dla Franka. Zawsze się z nim fajnie bawiłam, goniłam, śmiałam, a teraz nie mam na nic siły i muszę dużo leżeć, więc mam poczucie, że go zaniedbuje a w dodatku muszę jeszcze na niego krzyczeć, bo taki niedobry się zrobił i nikogo nie słucha. Wczoraj za karę musiał iść spać o 18 i płakał i płakał, ale w końcu zasnął. Byłam z siebie dumna, że jestem stanowcza i nie pozwolę sobie wejść na głowę, ale teraz poszedł do przedszkola, a mi tak smutno, że może on już nie pamięta tego, że ja kiedyś byłam fajna tylko myśli, że ma okropną mamę co albo zmęczona, albo krzyczy
Ciężka sprawa z tym wychowaniem dzieci
A do tego tż mnie denerwuje ;(

a z pozytywnych wiadomości: Filemon wrócił! Cały brudny, ale jest!
la_gata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:15   #473
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
O taką
Oooo, poszalałaś ładna

Cytat:
Napisane przez la_gata Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny!

Jak się dziś czujecie?

U mnie masakra! Od rana płaczę i mam wyrzuty sumienia, że jestem złą mamą dla Franka. Zawsze się z nim fajnie bawiłam, goniłam, śmiałam, a teraz nie mam na nic siły i muszę dużo leżeć, więc mam poczucie, że go zaniedbuje a w dodatku muszę jeszcze na niego krzyczeć, bo taki niedobry się zrobił i nikogo nie słucha. Wczoraj za karę musiał iść spać o 18 i płakał i płakał, ale w końcu zasnął. Byłam z siebie dumna, że jestem stanowcza i nie pozwolę sobie wejść na głowę, ale teraz poszedł do przedszkola, a mi tak smutno, że może on już nie pamięta tego, że ja kiedyś byłam fajna tylko myśli, że ma okropną mamę co albo zmęczona, albo krzyczy

Będzie dobrze, wiadomo, że masz mniej siły niż zwykle na zabawy z synkiem, chociaż on pewnie tego nie rozumie Ile Franek ma lat?

To Tż niech Cię nie denerwuje, tylko z Frankiem na spacer niech idzie Tżci już tak mają

Highway to Hell
Stary 2015-04-29, 09:23   #474
Tea80
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny!

Jak się dziś czujecie?

oj wiem cos o tym,tez czesto tak mialam,np.jak mi nerwy puscily gdy Amelka byla niegrzeczna a potem mam wyrzuty sumienia ze wychodzilam z pokoju zeby sie uspokoic,ale i tak nam teraz na glowe wchodzi i jest mega rozpieszczona.
odebralam wyniki moczu,chyba dobre,tylko poj.bakterie i leukocyty.jeszcze wyszlo b.liczne moczany, nie wiem co to oznacza.
tak z ciekawosci ze mi sie tak to spojenie rozchodzi zmierzylam sie w biodrach....i szok przybylo mi 10cm!to ladnie sie rozeszlam.
Tea80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:24   #475
ilonujka222
Raczkowanie

Witamy się po kolejnej nieobecności...
U nas wszystko ok Mała rośnie, we wtorek mamy koleją wizytę, mam nadzieje,że już wszystkiego się dowiem, bo mają być robione jakieś pomiary i mam nadzieje, ze w końcu dostaniemy jakieś fotki.
Długo się nie odzywałam, ale nie było o czym pisać... Jak by nie brzuch to nie wiedziała bym, ze jestem w ciaży.. Dolegliwości zero... do wczoraj. Taką okropną zgagę znowu dostałam, ze szok... Nic nie pomaga.
Mam pytanie do mam, które są też gdzieś w tych tygodniach, co ja ... Czy zauważyłyście, że im więcej dziecko się rusza, tym bardziej przynajmniej mnie "zalewa".
Dziś byłam po raz kolejny na badaniach masakra... ileż można ściągać tej krwi z tych biednych przyszłych mam )
A i jeszcze jedno jak z waszymi burzami hormonalnymi ... U mnie był jakiś czas spokój, a teraz od świąt masakra ... płacz na zmianę z śmiechem ...

Edytowane przez ilonujka222
Czas edycji: 2015-04-29 o 09:26
ilonujka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:25   #476
Pia Gizela
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

U nas dobrze. Wyniki glukozy okej, krew jako tak0 (żelazo poniżej normy ). Wyznaczyłam termin USG na 23 maja

W rosmanie wczoraj kupiłam sobie puder i korektor rozświetlający - aż mi się humor poprawił. Muszę z promocji upolować jeszcze tusz do rzęs i eyeliner i robię porządki w kosmetykach bo mam masę rzeczy których wcale nie używam. później przyjdzie czas na porządki w garderobie (a raczej wymianę ubrań )

Szykujemy się powoli do wyjazdu majówkowego - pewnie w tym roku już nigdzie nie pojedziemy i traktujemy ten wyjazd jako nasze wakacje. Chociaż.. może zimą z Marysią się uda wybrać, w sumie czemu nie? Znajome, bezdzietne, mnie wkurzają że jak się ma dziecko to się życie kończy. Kurde, przecież z dziećmi też można podróżować, pracę mieć fajną, rozwijać się. Wiadomo, że jakieś poświęcenie będzie ale moim zdaniem to dopiero życie się zacznie!

Co Dziewczyny macie na obiad dzisiaj? Ja nie mam pomysłu. Wczoraj był pyszny krem z żółtej cukinii z natką pietruszki

Matko, oglądam w necie ubrania i jak w nic się nie mieszczę to nagle wszystko mi się podoba

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:28   #477
Strobiluska
Zadomowienie

Betti, trzy pytania mam

1. co Ty tak wcześnie wstajesz? 5:33 już na forum?
2. oglądałaś mecz wczoraj? ja zasnęłam przy 1:1
3. jaką masz gofrownicę? marzą mi się właśnie belgijskie gofry, ale one w kształcie kwadratowym zupełnie inaczej smakują

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...

Edytowane przez Strobiluska
Czas edycji: 2015-04-29 o 09:31
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:44   #478
Bobo2015
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny!

Jak się dziś czujecie?

Spokojnie... to normalne, ze masz mniej sily...
No i cudnie, ze Filemon wrocil
Bobo2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:44   #479
kindo7
Raczkowanie

Cytat:
Cześć

Dziś zaczynam odliczanie dwa dni do końca pracy

Dzisiaj idę ostatni raz do najgorszego pacjenta, odliczam godziny, więcej do niego nie wrócę nawet po macierzyńskim

Daj spokój, dokładnie. A dziewczyna, o której pisałam sądziła się jeszcze z lekarką, która zaszczepiła jej dziecko (uważała, że po szczepionce jest chore na mpd), co było kompletną bzdurą. Jak się potem okazało gdy była w drugiej ciąży - cały czas paliła papierosy, dużo, a nie wiadomo co jeszcze I tacy ludzie nie widzą swoich błędów

Też mnie zastanawiają te zasiłki macierzyńskie... No cóż, przyrost przynajmniej większy będzie...

Hehe, to tak samo było u mnie

Moja to fruwa po całym domu, dosłownie jak mi się nie chce po nią iść do góry, to wołam do Tż "rzuuuć roooogalaaaaa!" i rogal leci

Mi się podoba jeszcze ten

Ale myślę, że jak już się zdecydowałam na Bumbleride to będzie mi służył do końca wózkowania

Ja mam swoją listę, ale dużo rzeczy się pokrywa. Trochę mi jeszcze brakuje, ale coraz mniej

Ten rogal służy też do karmienia

Współczuję, mam nadzieję, że już lepiej mi na koniec dnia puchną same stopy
Dzien dobry!

Juz na szczescie lepiej i obudzilam sie z prawie normalnymi nogami

I dzis moj mezus biedny... Bo wczoraj chcial gosci ugoscic po meksykansku i im i sobie serwowal tequile i mezcal, a ze ostatnie dwa lata alkoholu niewiele pije (jesli to winko do obaidu), to dzis sie obudzil ze straaaaasznym kacem
Mowi, ze on juz nie moze najwyrazniej pic alkoholu i cierpi straszliwie dalam witaminke c i aspiryne i zasnal teraz. Mam nadIeje, ze sie obudzi w lepszej formie

Pojde zaraz po kefir, zeby mu zoladek udobruchac i chyba mu jakiegos schabowego popoludniu zapodam, co by tluste zjadl...
Chyba, ze polecacie jakies super sposoby na kaca? Bo ja to juz tak dawno kaca nie mialam, ze chyba juz nie pamietam czym jeszcze sie mozna ratowac...
kindo7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:45   #480
sagarmathaa
Raczkowanie

Cytat:
Zostawić Was na chwilę

Ja też jestem po korekcie wady wzroku, ze 3 lata. Trochę mnie zmartwiłaś bo nie chce cesarki. Co u Ciebie jest wskazaniem ? Co lekarz mówił ? Pamietam ze jak mialam zabieg to lekarz mówił ze cesarka wskazana do roku po korekcie a potem już nie 😕
sagarmathaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości