|
|
#361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Fischerka kciuki musi byc dobrze
, moze to jakas infekcja?
|
|
#363 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok
|
||
|
|
|
#364 | ||
|
Raczkowanie
|
Czesc laski
![]() Cytat:
Cytat:
bo takich typow mezczyzna nazwac raczej nie mozna. Ja sie czesto ostatnio spotykam z tym, ze malolaty jak widza kobiete w widocznej ciazy uciekaja wzrokiem. Mi tez czesto sie zdarza, ze ludzie nie widza widocznego juz brzucha , ale kilka kobiet i mezczyzn juz ustepowalo mi miejsca. Nie zawsze korzystam bo jesli sie dobrze czuje, mam czas, jade tylko ze dwa przystanki to po co, ale to mile ale fakt, ze dziadki nieraz maja wiecej sily niz niejeden mlodszy czlowiek. Pamietam babcie zgieta w pol, ledwo szla o lasce ale fajura w ustach trzymala a jak podjechal autobus to takiego zycia nagle dostala, wbiegla do tego autobusu taranujac kogos przy okazji i lokciami sobie torowala droge do upatrzonego miejsca, a tyle wolnych siedzen minela po drodze |
||
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlaśnie się zastanawiam czy mogłabym pogrzebać w ziemi ale nie wiem czy to nie zaszkodzi ..
|
|
#366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#367 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 1 i 2 - oczywiscie ze tak, 3 - nie znam zadnego, 4 - nie lubie tez (z jednym wyjatkiem*), ale autem bym nie pogardzila ![]() 5 - bez dwoch zdan 6 i 7 - nie znam zadnego, wierze na slowo, 8 - nie sprecyzowalas wiec daje dwoch panow ![]() 9 - dodalabym jeszcze panow z tatuazami *i to jest mow wyjatek z pkt. 4 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#368 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i nie wiem czy to kwestia wózka, czy kół... sama nie wiem czy dobrze robię, no ale trudno, decyzję jakąś trzeba podjąć! ![]() Hej miło że się interesujesz A z miesiączki 3 lipca. Z tymże ja nigdy nie miałam regularnych miesiączek, a w tym konkretnym przypadku to mam na 85% pewność, że owulacja mi wystąpiła później...... więc ja myślę, tzn. mam takie przeczucie że urodzę jakoś 10 lipca nie wiem czemu ale tak mi intuicja podpowiada. I że będą mnie męczyć bym rodziła SN a się skończy na cesarce.. no nie wiem sama skąd we mnie takie przekonanie ale ciekawe czy się sprawdzi ![]() Cytat:
Cytat:
no ale co zrobić, skoro się coś dizeje niepokojącego to trzeba jechać ![]() Mój Bartusiek też kopie ale zauważyłam, że teraz mniej a mocniej. |
|||
|
|
|
#369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Fisherka wspolczuje,ja tez zapieram sie jak moge przed szpitalem,mnie z soboty na niedziele w nocy obudzilo klucie z prawej strony w brzuchu,w niedziele bol brzucha i male plamienie ale caly weekend latalismy po marketach budowlanych i pewnie przegielam.za to bole krocza staja sie nie do wytrzymania,chodze jak kaczka,kosci mi tam strzelaja jak w kolanie,wczoraj mialam wizyte poloznej i mnie wyzwala ze ja po ostatniej obumarlej w 4 mcu ciazy to juz powinnam w szpitalu lezec, maz wymyslil ze jedziemy do naszego gina bo akurat w pon.przyjmuje.I tak o 21wieczorem w ulewe i burze jazda 80km do Poznania.Maly urosl 400gram w 2 tyg.i wszystko z nim ok.Ma teraz 1350 i jest juz taki pulchniutki na usg,az sie rozczulilam,harce wyrabia w brzuchu straszne,polozony miednicowo,za to ze mna nie najlepiej,prawdopodobnie za bardzo mi sie rozszerza miednica i spojenie stad ten bol.Mam nakaz lezenia i przez tydzien jak sie nie poprawi to do szpitala na Polna i wizyta u ortopedy:-(
|
|
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego nie lubię wózków parasolek, bo trzeba dwoma rękoma prowadzić. Miałam Maclarena i sprzedałam. |
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie mam taki klęcznik ogrodowy .. tylko muszę go wygrzebać .. Ostatnio jak grzebałam to kucałam i było niewygodnie a to już było jakiś czas (i kilka cm) temu
|
|
#376 |
|
Zadomowienie
|
Fischerka, trzymam kciuki!!!
|
#377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój świniak nie chce się nauczyć chodzić "tak jak my chcemy", o chodzeniu przy nodze lub przy wózku nie wspominając...
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Siwiniaki tak mają. Mój za bardzo w ogole nie chce chodzić. Po 15min drapie, ze chce na ręce.
|
#379 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ajajajaj trzeba zamawiać wóz a ja ciągle się waham!Co do wychodzenia z psem i wózkiem to będzie u nas prawdziwa wyprawa ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Wszystkiemu winna teściowa |
||
|
|
|
#380 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bedziesz go wozic w koszyku wozka ![]() Cytat:
|
|
#381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli facet ma troche kultury to nie bedzie siedział jesli obok stoi kobieta, nie musi byc wcale w ciazy.... a jak jest to juz kompletne dno i tylko wspolczuc
|
|
|
|
|
#382 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój świniaczek waży prawie 10 kg, więc malutki nie jest. Uwielbia długie spacery (jeśli nie ma upałów... Upały są dla niego niebezpieczne bo ma krótką mordkę, więc latem jest problem ze spacerami ) najlepiej bez smyczy, gdzie to my chodzimy za nim. Małżon stwierdził, że jak piesek się zmęczy to może jechać od wózkiem, ale nie wiem czy koszyk to wytrzyma.
Jest strasznie rozpieszczony. Moja wina...
|
|
#383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hihihi Aviskowa, to do wózka go wsadzisz i jazda byle byś tylko córeczki nie zapomniała zabrać na spacer ![]()
Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2015-04-28 o 13:18 |
|
|
|
|
#384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- w ogóle Wy tak piszecie o tych zwierzakach, a ja psa nie mogę mieć
|
|
|
#386 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze mam takie pytanie niecierpiące zwłoki. Otóż podobno nie można mieć pomalowanych paznokci przy porodzie, no bo po kolorze płytki można sprawdzić czy się coś niepokojącego nie dzieje..
Ale to np. jak będę miała lakier na rękach zmyty to wystarczy? Czy ze stóp też musi być? Bo kurczę - poszłabym na hybrydowe pedicure no ale w razie czego to ja nie zdrapię sama przecież tego lakieru ![]() :brzyda l:![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- czemu? jesteś uczulona? |
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także wg mnie spokojnie hybrydkę możesz sobie na stopach zrobić, tylko wtedy u rąk już naturalne ![]() a z tym psem to nie mogę przegadać tża... on wyznaje poglad że jak pies to tylko na podwórko. A ja z kolei nie zgodzę sie na takie traktowanie psa i trzymanie go przez cały rok na dworze i nie mozemy sie dogadać...dla niego zwierzę domowe to kot i nic wiecej.. bo kot nie śmierdzi, a pies to pchlarz i koniec ![]()
|
|
|
#388 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się |
||
|
|
|
#389 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana, siedziec w szpitalu sie nie chce zadnej z nas ale jak sie to okaze konieczne to co zrobisz? Nic nie zrobisz ponarzekac mozna tyle nam zostaje. Nie martw sie na zapasTo pewnie sa blizniakami tylko jeden sie ociagal z wyjsciem ![]() Dobra masz tesciowke, ja dopiero po 9 mcach stwierdzilam, ze sie na tyle ogarnelismy z 1, zeby nad drugim pracowac ![]() Cytat:
Cytat:
oszczedzaj sie Kochana! Cytat:
dokladnie, parasolki sa okropne. Ja sobie wyszukalam taka ktora nie ma dwoch raczek, tylko taka w calosci, jakos idzie jedna reka po prostym Cytat:
A doczytalam. U mnie pies = podworko chyba, ze w bloku. Koty rowniez, ale u nas maja swoje zakatki i jest im bardzo dobrze i cieplutko wiec nie musi byc nikomu ich zal
Kobieta i facet w jednej gotowali kuchni Dwóch ziarnek pieprzu brakuje do kłótni ![]() Edytowane przez natetitka Czas edycji: 2015-04-28 o 13:46 |
||||||
|
|
|
#390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świniaczkowi by się bardzo podobało. Wreszcie czułby się po królewsku. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Nasz Świniak też raz latem zemdlał na spacerze od tego momentu mamy system wychodzenia z nim na spacer gdy robi się gorąco, a mianowicie wychodzimy rano na długi spacer, około 15-16 tylko na sikanie ( czyli około 10 min) i na długi spacer o północy. Najdłużej chodzimy w nocy, Avis może się wybiegać. No i oczywiście na każde wyjście zabieramy dla niego wodę do picia.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

no i ja nic kupione nie mam, jak mnie będą chcieli trzymać do końca w szpitalu to masakra. Mój mąż tego nie ogarnie... właśnie na cito zamawiam wyprawkę do szpitala. No i jestem dopiero w 28tc6d 

, moze to jakas infekcja?
nie wiem, jak u Was z pogodą, ale u mnie pochmurno i z tego względu też kręci mi się w głowie. W dodatku cały czas plamię i chyba będę musiała wybrać się dzisiaj do mojego lekarza, tylko boję się okropnie, że mnie znowu od jutra wyśle do szpitala
krążek trzyma, ale leżymy dalej...moze to juz ostatni miesiąc? Gin przebąkuje, ze w 34 tc pozwoli mi trochę usiąść i sie przejść, ale ja ją juz trochę znam i w 34 mi powie, ze najlepiej to jeszcze poczekać do 36, potem 38 hehe, pogodziłam sie z losem
za to wczoraj było w poczekalni meganieprzyjemnie, nie miałam gdzie usiąść, bo panowie siedzieli
bo takich typow mezczyzna nazwac raczej nie mozna. Ja sie czesto ostatnio spotykam z tym, ze malolaty jak widza kobiete w widocznej ciazy uciekaja wzrokiem. Mi tez czesto sie zdarza, ze ludzie nie widza widocznego juz brzucha
, ale kilka kobiet i mezczyzn juz ustepowalo mi miejsca. Nie zawsze korzystam bo jesli sie dobrze czuje, mam czas, jade tylko ze dwa przystanki to po co, ale to mile