Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-28, 11:06   #361
Harrods
Zadomowienie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015, cz. 4 :)

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Niby tak, ale obawiam się, że teraz będzie chciał mnie wysłać gdzieś dalej, gdzie mają patologię noworodka i w razie W. mogą ciąć choćby już i ratować dziecko. No a ja mam do Poznania 3 godz drogi. Będę tam sama jak palec. W miejscowym szpitalu codziennie mężuś przyjeżdżał i rodzina, a tak no i ja nic kupione nie mam, jak mnie będą chcieli trzymać do końca w szpitalu to masakra. Mój mąż tego nie ogarnie... właśnie na cito zamawiam wyprawkę do szpitala. No i jestem dopiero w 28tc6d
Spokojnie, nie denerwuj sie na zapas. To tylko wszystko pogarsza. No i jest jeszcze internet. Wszystko tam możesz kupić.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 11:16   #362
elinka21
Zakorzenienie

Fischerka kciuki musi byc dobrze , moze to jakas infekcja?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 11:20   #363
Kropek22225
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
o jaaa... a mój ogród czeka na lepszy czas chyba... nie chcecie do nas wpaść?
Ale to jak zakwasy z tyłka zejdą :P

Cytat:
Hej nie wiem, jak u Was z pogodą, ale u mnie pochmurno i z tego względu też kręci mi się w głowie. W dodatku cały czas plamię i chyba będę musiała wybrać się dzisiaj do mojego lekarza, tylko boję się okropnie, że mnie znowu od jutra wyśle do szpitala a gdyby nie ten szpital i codzienne badania pewnie byłoby wszystko ok. Na szczęście mała kopie cały czas. Chyba 15 minut przerwy w ciągu dnia to jest max i to mnie pociesza, że z nią wszystko dobrze
Zgadzam się z dziewczynami, nie denerwuj się bo dzidzia to czuje. Jak trzeba będzie iść do szpitala to pamietaj, że to dla dobra dziecka Ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok
Kropek22225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 11:20   #364
martynka2812
Raczkowanie

Czesc laski

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
MarudexuSKrem jest drogi, ja kupuje na Allegro, bo w aptece to przesadzają,..i na mojej skórze dziwnie działa, bo na wysypkę działa rewelacyjnie, na ootowki rownież, a na twarzy nie robi kompletnie nic! Moze ja mam na twarzy i twarz na ?
no jak mogłam chodzić, to tez sie stresowałam, ze mnie nie bedzie.... A jak leze, to stresuje sie tym, ze mi domofon nie działa i ich nie wpuszczę

smacznego :pije:

haha pamiętasz moja wizytę wczoraj? Niech żyje uprzejmość ludzka

Wróciliśmy wczoraj późno, kolejka była niemiłosierna, ale z Maluszkiem wszystko ok, mamy 30tc i waży 1450g krążek trzyma, ale leżymy dalej...moze to juz ostatni miesiąc? Gin przebąkuje, ze w 34 tc pozwoli mi trochę usiąść i sie przejść, ale ja ją juz trochę znam i w 34 mi powie, ze najlepiej to jeszcze poczekać do 36, potem 38 hehe, pogodziłam sie z losem za to wczoraj było w poczekalni meganieprzyjemnie, nie miałam gdzie usiąść, bo panowie siedzieli ale szczytem był pan, który zajmował krzesełko i jego 4-5 letni synek tez zajmował drugie, pan twierdził, ze synek nie chce siedzieć ani na kolanach ani w kąciku dla dzieci, wiec on go zmuszał nie bedzie. Skutek taki, ze awantura w poczekalni, a ten nie zejdzie, stałam godzinę, bo panie z recepcji udawały, ze nie słyszą awantury... Przyszła jedna dziewczyna, ze skurczami, znowu awantura bo chłopy siedzą, a ona stoi.... W końcu usiadła na podłodze to przyniosły z recepcji JEDNO krzesło i ona usiadła, a ja dalej stoję.... W końcu kolejka sie ruszyła, to usiadłam, ale mowię wam, takiego chamstwa to ja nie widziałam jeszcze nigdzie, trzech facetów siedziało plus jedno dziecko a ciężarne stały.... skutek tego taki, ze jak wróciłam do domu po 21 to miałam nogi jak stopy shreka, aż mąż sie wystraszył....
Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Brak słów! Jak czekalam w kolejce do urzędu, to siedziało z 5 panów i tylko kobieta zaproponowala mi swoje miejsce. Cudownych mamy gentelmenow w Polsce...
Ehh gdzie ci mezczyzni... bo takich typow mezczyzna nazwac raczej nie mozna. Ja sie czesto ostatnio spotykam z tym, ze malolaty jak widza kobiete w widocznej ciazy uciekaja wzrokiem. Mi tez czesto sie zdarza, ze ludzie nie widza widocznego juz brzucha, ale kilka kobiet i mezczyzn juz ustepowalo mi miejsca. Nie zawsze korzystam bo jesli sie dobrze czuje, mam czas, jade tylko ze dwa przystanki to po co, ale to mile ale fakt, ze dziadki nieraz maja wiecej sily niz niejeden mlodszy czlowiek. Pamietam babcie zgieta w pol, ledwo szla o lasce ale fajura w ustach trzymala a jak podjechal autobus to takiego zycia nagle dostala, wbiegla do tego autobusu taranujac kogos przy okazji i lokciami sobie torowala droge do upatrzonego miejsca, a tyle wolnych siedzen minela po drodze
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 11:50   #365
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Kropek22225 Pokaż wiadomość
Ja chyba też zrobię sobię dziś dzień lenia, bo po wczorajszym plewieniu to kręgosłup mi dokucza.
Masz jakiś patent, żeby brzuch nie przeszkadzał?
Ja wlaśnie się zastanawiam czy mogłabym pogrzebać w ziemi ale nie wiem czy to nie zaszkodzi ..
Stary 2015-04-28, 11:58   #366
Kropek22225
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Masz jakiś patent, żeby brzuch nie przeszkadzał?
Ja wlaśnie się zastanawiam czy mogłabym pogrzebać w ziemi ale nie wiem czy to nie zaszkodzi ..
Ja mam tak mały brzuch, że nie ma co przeszkadzać. Ale podkładałam sobie szmatke na ziemie i tak na klęczkach plewiłam. Tak żebym dziecka nie zgniotła
Stary 2015-04-28, 11:59   #367
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
bo "ręczniaki", siatkarze i koszykarze są super* coś tylko do piłkarzy się nie mogę przekonać.... a mój chrześniak robi karierę w trampkarzach i mówi, że mi kupi auto kiedyś hmmmmm

*i jeszcze długowłosi basiści, właściciele golden retriverów i border coli oraz faceci w koszulach w kratkę
Pozwolilam sobie zrobic maly przeglad zdjeciowy

1 i 2 - oczywiscie ze tak,
3 - nie znam zadnego,
4 - nie lubie tez (z jednym wyjatkiem*), ale autem bym nie pogardzila
5 - bez dwoch zdan
6 i 7 - nie znam zadnego, wierze na slowo,
8 - nie sprecyzowalas wiec daje dwoch panow
9 - dodalabym jeszcze panow z tatuazami *i to jest mow wyjatek z pkt. 4

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
No właśnieeeeee, czy aby nie za wcześnie a tak to niedługo skończy 15mcy. Też mam dziś taki dzień, że się czuję jak pijany zając mamy deszczyk i zwalam to na pogodę właśnie.
Eee, to miedzy moim Tz, a jego bratem jest 10mcy roznicy

Cytat:
Betti a widziałaś nowy teledysk Big Cyca? --> https://www.youtube.com/watch?v=XPb12Sdlk88
Nie widzialam, fajne to

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
A ciśnienie sobie mierzysz? Bo mnie też dziś tak zamroczyło, że musiałam 10 minut przy otwartym oknie stać, idę zaraz do mamy sobie zmierzyć.
Mierze, mialam niskie, ale zazwyczaj takie mam

Cytat:
Niby tak, ale obawiam się, że teraz będzie chciał mnie wysłać gdzieś dalej, gdzie mają patologię noworodka i w razie W. mogą ciąć choćby już i ratować dziecko. No a ja mam do Poznania 3 godz drogi. Będę tam sama jak palec. W miejscowym szpitalu codziennie mężuś przyjeżdżał i rodzina, a tak no i ja nic kupione nie mam, jak mnie będą chcieli trzymać do końca w szpitalu to masakra. Mój mąż tego nie ogarnie... właśnie na cito zamawiam wyprawkę do szpitala. No i jestem dopiero w 28tc6d

Cytat:
Napisane przez martynka2812 Pokaż wiadomość
Czesc laski
Ehh gdzie ci mezczyzni... bo takich typow mezczyzna nazwac raczej nie mozna. Ja sie czesto ostatnio spotykam z tym, ze malolaty jak widza kobiete w widocznej ciazy uciekaja wzrokiem. Mi tez czesto sie zdarza, ze ludzie nie widza widocznego juz brzucha, ale kilka kobiet i mezczyzn juz ustepowalo mi miejsca. Nie zawsze korzystam bo jesli sie dobrze czuje, mam czas, jade tylko ze dwa przystanki to po co, ale to mile ale fakt, ze dziadki nieraz maja wiecej sily niz niejeden mlodszy czlowiek. Pamietam babcie zgieta w pol, ledwo szla o lasce ale fajura w ustach trzymala a jak podjechal autobus to takiego zycia nagle dostala, wbiegla do tego autobusu taranujac kogos przy okazji i lokciami sobie torowala droge do upatrzonego miejsca, a tyle wolnych siedzen minela po drodze
Tez widzialam taka babcie, co werwy dostala jak zobaczyla wolne mce - kule do gory i heja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 52a4f0dae32fe0_85194399.jpg (41,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z11563225Q,Michal-Winiarski.jpg (50,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pearl-jam-468x351.jpg (31,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg galeria_we_dwoje_6.jpg (28,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 69b25911f4d069e3c7cc62471b9e411aee040f35.jpg (45,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Beckham.jpg (53,0 KB, 1 załadowań)

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:05   #368
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Harrods, a ja z kolei nie mogę obsługiwać takich wózków ze skrętnymi kołami. Po prostu dostaje nerwicy bo dla mnie strasznie są niewygodne ;p spacerówkę lekką mam z takimi i po prostu dramat dla mnie
No moja siostra ma wózek ze skrętnymi kołami i jak teraz próbuję uczyć mojego psa żeby szedł na smyczy na wózku to się strasznie męczę bo mi ten wózek na boki trochę zjeżdża (no bo prowadzę jedną ręką).
No i nie wiem czy to kwestia wózka, czy kół... sama nie wiem czy dobrze robię, no ale trudno, decyzję jakąś trzeba podjąć!

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
A jak Sarrai??!bo chyba dzis ma wizytę, prawda?
Hej miło że się interesujesz ale nieee wizytę mam dopiero 4tego maja czyli w poniedziałek. To będzie wizyta u mojego lekarza prowadzącego i to usg jakieś, bo mi zaznaczył, żebym wzięła ze sobą pendrajwa. To nasze chłopaki idą łeb w łeb jeśli chodzi o wagę. Mi z usg wychodzi niby "termin" na 22 czerwca A z miesiączki 3 lipca. Z tymże ja nigdy nie miałam regularnych miesiączek, a w tym konkretnym przypadku to mam na 85% pewność, że owulacja mi wystąpiła później...... więc ja myślę, tzn. mam takie przeczucie że urodzę jakoś 10 lipca nie wiem czemu ale tak mi intuicja podpowiada. I że będą mnie męczyć bym rodziła SN a się skończy na cesarce.. no nie wiem sama skąd we mnie takie przekonanie ale ciekawe czy się sprawdzi

Cytat:
za to wczoraj było w poczekalni meganieprzyjemnie, nie miałam gdzie usiąść, bo panowie siedzieli ale szczytem był pan, który zajmował krzesełko i jego 4-5 letni synek tez zajmował drugie, pan twierdził, ze synek nie chce siedzieć ani na kolanach ani w kąciku dla dzieci, wiec on go zmuszał nie bedzie.
ojjj okropnie mnie coś takiego wkurza, nie potrafię tego zrozumieć... mi w pociągu tez mało kto chce miejsca ustąpić. Każdy się gapi ale nikt się nie ruszy ech :/ dlatego te ostatnie dni w pracy postanowiłam pojeździć już samochodem.

Cytat:
Hej nie wiem, jak u Was z pogodą, ale u mnie pochmurno i z tego względu też kręci mi się w głowie. W dodatku cały czas plamię i chyba będę musiała wybrać się dzisiaj do mojego lekarza, tylko boję się okropnie, że mnie znowu od jutra wyśle do szpitala a gdyby nie ten szpital i codzienne badania pewnie byłoby wszystko ok. Na szczęście mała kopie cały czas. Chyba 15 minut przerwy w ciągu dnia to jest max i to mnie pociesza, że z nią wszystko dobrze
Ojj kochana bardzo Ci współczuję no ale co zrobić, skoro się coś dizeje niepokojącego to trzeba jechać
Mój Bartusiek też kopie ale zauważyłam, że teraz mniej a mocniej.
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:09   #369
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Pozwolilam sobie zrobic maly przeglad zdjeciowy

1 i 2 - oczywiscie ze tak,
3 - nie znam zadnego,
4 - nie lubie tez (z jednym wyjatkiem*), ale autem bym nie pogardzila
5 - bez dwoch zdan
6 i 7 - nie znam zadnego, wierze na slowo,
8 - nie sprecyzowalas wiec daje dwoch panow
9 - dodalabym jeszcze panow z tatuazami *i to jest mow wyjatek z pkt. 4
padłam (chociaż i tak już leżę ) Betti KOCHAM CIĘ!!!!

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:12   #370
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
No moja siostra ma wózek ze skrętnymi kołami i jak teraz próbuję uczyć mojego psa żeby szedł na smyczy na wózku to się strasznie męczę bo mi ten wózek na boki trochę zjeżdża (no bo prowadzę jedną ręką).
No i nie wiem czy to kwestia wózka, czy kół... sama nie wiem czy dobrze robię, no ale trudno, decyzję jakąś trzeba podjąć!
Moj ma blokowane kola do jazdy na wprost

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
padłam (chociaż i tak już leżę ) Betti KOCHAM CIĘ!!!!

Highway to Hell
Stary 2015-04-28, 12:25   #371
Tea80
Raczkowanie

Fisherka wspolczuje,ja tez zapieram sie jak moge przed szpitalem,mnie z soboty na niedziele w nocy obudzilo klucie z prawej strony w brzuchu,w niedziele bol brzucha i male plamienie ale caly weekend latalismy po marketach budowlanych i pewnie przegielam.za to bole krocza staja sie nie do wytrzymania,chodze jak kaczka,kosci mi tam strzelaja jak w kolanie,wczoraj mialam wizyte poloznej i mnie wyzwala ze ja po ostatniej obumarlej w 4 mcu ciazy to juz powinnam w szpitalu lezec, maz wymyslil ze jedziemy do naszego gina bo akurat w pon.przyjmuje.I tak o 21wieczorem w ulewe i burze jazda 80km do Poznania.Maly urosl 400gram w 2 tyg.i wszystko z nim ok.Ma teraz 1350 i jest juz taki pulchniutki na usg,az sie rozczulilam,harce wyrabia w brzuchu straszne,polozony miednicowo,za to ze mna nie najlepiej,prawdopodobnie za bardzo mi sie rozszerza miednica i spojenie stad ten bol.Mam nakaz lezenia i przez tydzien jak sie nie poprawi to do szpitala na Polna i wizyta u ortopedy:-(
Tea80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:32   #372
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny znacie jakieś domowe sposoby na bolące gardło? Strasznie mnie męczy.
Ja znam, mleko z miodem może banalne, ale mnie w ciąży często bolało gardło i 2 kubki dziennie mleka ze sporą ilością naturalnego miodu przynoszą mi wielką ulgę

Fischerka trzymaj się
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:38   #373
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tea80 Pokaż wiadomość
.I tak o 21wieczorem w ulewe i burze jazda 80km do Poznania.Maly urosl 400gram w 2 tyg.i wszystko z nim ok.Ma teraz 1350 i jest juz taki pulchniutki na usg,az sie rozczulilam,harce wyrabia w brzuchu straszne,polozony miednicowo,za to ze mna nie najlepiej,prawdopodobnie za bardzo mi sie rozszerza miednica i spojenie stad ten bol.Mam nakaz lezenia i przez tydzien jak sie nie poprawi to do szpitala na Polna i wizyta u ortopedy:-(
ojoojojoj no to też się u Ciebie porobiło! Odpoczywaj dużo!
Stary 2015-04-28, 12:40   #374
Harrods
Zadomowienie

Cytat:

Hej miło że się interesujesz ale nieee wizytę mam dopiero 4tego maja czyli w poniedziałek. To będzie wizyta u mojego lekarza prowadzącego i to usg jakieś, bo mi zaznaczył, żebym wzięła ze sobą pendrajwa. To nasze chłopaki idą łeb w łeb jeśli chodzi o wagę. Mi z usg wychodzi niby "termin" na 22 czerwca A z miesiączki 3 lipca. Z tymże ja nigdy nie miałam regularnych miesiączek, a w tym konkretnym przypadku to mam na 85% pewność, że owulacja mi wystąpiła później...... więc ja myślę, tzn. mam takie przeczucie że urodzę jakoś 10 lipca nie wiem czemu ale tak mi intuicja podpowiada. I że będą mnie męczyć bym rodziła SN a się skończy na cesarce.. no nie wiem sama skąd we mnie takie przekonanie ale ciekawe czy się sprawdzi

ojjj okropnie mnie coś takiego wkurza, nie potrafię tego zrozumieć... mi w pociągu tez mało kto chce miejsca ustąpić. Każdy się gapi ale nikt się nie ruszy ech :/ dlatego te ostatnie dni w pracy postanowiłam pojeździć już samochodem.

Ojj kochana bardzo Ci współczuję no ale co zrobić, skoro się coś dizeje niepokojącego to trzeba jechać
Trudno powiedzieć z czego to wynika. Moze to byc kwestia wózka, moze nie jest w pełni sprawy. Ja prowadziłam jedną ręką i zawsze szło to lekko.

Dlatego nie lubię wózków parasolek, bo trzeba dwoma rękoma prowadzić. Miałam Maclarena i sprzedałam.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:43   #375
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Ja mam tak mały brzuch, że nie ma co przeszkadzać. Ale podkładałam sobie szmatke na ziemie i tak na klęczkach plewiłam. Tak żebym dziecka nie zgniotła
No to może spróbuję w sumie mam taki klęcznik ogrodowy .. tylko muszę go wygrzebać ..
Ostatnio jak grzebałam to kucałam i było niewygodnie a to już było jakiś czas (i kilka cm) temu
Stary 2015-04-28, 12:46   #376
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Fischerka, trzymam kciuki!!!

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:47   #377
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
My kupiliśmy wózek w którym sami decydujemy kiedy koła mają być skrętne, a kiedy mają jechać tylko na wprost.

Mój świniak nie chce się nauczyć chodzić "tak jak my chcemy", o chodzeniu przy nodze lub przy wózku nie wspominając...

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 12:54   #378
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
My kupiliśmy wózek w którym sami decydujemy kiedy koła mają być skrętne, a kiedy mają jechać tylko na wprost.

Mój świniak nie chce się nauczyć chodzić "tak jak my chcemy", o chodzeniu przy nodze lub przy wózku nie wspominając...
Siwiniaki tak mają. Mój za bardzo w ogole nie chce chodzić. Po 15min drapie, ze chce na ręce.

happiness is on the way.
Stary 2015-04-28, 13:00   #379
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
No wiem, że większość skrętnych ma też taką opcję ale już się nastawiłam na początku na tego Roana ajajajaj trzeba zamawiać wóz a ja ciągle się waham!
Co do wychodzenia z psem i wózkiem to będzie u nas prawdziwa wyprawa

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Siwiniaki tak mają. Mój za bardzo w ogole nie chce chodzić. Po 15min drapie, ze chce na ręce.
hehehe ja się ostatnio zastanawiałam czemu ja się uparłam na dużego psa.. a potem sobie przypomniałam, że tż chciał wziąć szczeniaka od yorka od swojej mamy. A ja oczywiście na złość teściowej nie chciałam a teraz problemy same tak to właśnie - na ręce bym wzięła albo do koszyka wsadziła i byśmy sobie jeździli. Poza tym małe pieski nie potrzebują długich spacerów Wszystkiemu winna teściowa
Stary 2015-04-28, 13:05   #380
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:

Bedziesz go wozic w koszyku wozka

Cytat:
hehehe ja się ostatnio zastanawiałam czemu ja się uparłam na dużego psa.. a potem sobie przypomniałam, że tż chciał wziąć szczeniaka od yorka od swojej mamy. A ja oczywiście na złość teściowej nie chciałam a teraz problemy same tak to właśnie - na ręce bym wzięła albo do koszyka wsadziła i byśmy sobie jeździli. Poza tym małe pieski nie potrzebują długich spacerów Wszystkiemu winna teściowa
No co Ty, chcialabys jorka? Toz to nie pies, ledwo wiekszy od mojej swini

Highway to Hell
Stary 2015-04-28, 13:09   #381
Bobo2015
Raczkowanie

Cytat:
nie, te ich kobiety ani słowem się nie odezwały... nie wspomnę już, że były tam też niecięażarne, a siedziały...kurde, jak ja nie byłam w ciąży to zawsze wstawałam.... mój mąż to wstaje z krzesła nawet jak kobita w ciąży nie jest, ale widzisz, niektórzy po prostu są idiotami, i tyle
To jest jakas masakra
Jesli facet ma troche kultury to nie bedzie siedział jesli obok stoi kobieta, nie musi byc wcale w ciazy.... a jak jest to juz kompletne dno i tylko wspolczuc
Bobo2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 13:13   #382
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
U nas ja chciałam Yorka miniaturkę, a Mąż wymyślił sobie, że chce pieska z mało znanej rasy. Wymyślił Shih Tzu... Ta mało znana...

Mój świniaczek waży prawie 10 kg, więc malutki nie jest. Uwielbia długie spacery (jeśli nie ma upałów... Upały są dla niego niebezpieczne bo ma krótką mordkę, więc latem jest problem ze spacerami ) najlepiej bez smyczy, gdzie to my chodzimy za nim.
Jest strasznie rozpieszczony. Moja wina...
Małżon stwierdził, że jak piesek się zmęczy to może jechać od wózkiem, ale nie wiem czy koszyk to wytrzyma.

Stary 2015-04-28, 13:15   #383
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
No co Ty, chcialabys jorka? Toz to nie pies, ledwo wiekszy od mojej swini
Kiedyś uważałam je za szczury, ale poznałam kilka fajnych egzemplarzy i w sumie to mogłabym mieć
hihihi Aviskowa, to do wózka go wsadzisz i jazda byle byś tylko córeczki nie zapomniała zabrać na spacer

Edytowane przez Sarrai
Czas edycji: 2015-04-28 o 13:18
Stary 2015-04-28, 13:16   #384
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
U nas ja chciałam Yorka miniaturkę, a Mąż wymyślił sobie, że chce pieska z mało znanej rasy. Wymyślił Shih Tzu... Ta mało znana...

Mój świniaczek waży prawie 10 kg, więc malutki nie jest. Uwielbia długie spacery (jeśli nie ma upałów... Upały są dla niego niebezpieczne bo ma krótką mordkę, więc latem jest problem ze spacerami ) najlepiej bez smyczy, gdzie to my chodzimy za nim.
Jest strasznie rozpieszczony. Moja wina...
Małżon stwierdził, że jak piesek się zmęczy to może jechać od wózkiem, ale nie wiem czy koszyk to wytrzyma.
Skąd ja to znam! Mój mops 8kg. A w lecie trzeba ja okładać zimnym rzecznikiem, a i tak zdarza się jej zemdlec. Na wszelki wypadek mam sole trzeźwiace

happiness is on the way.
Stary 2015-04-28, 13:26   #385
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś uważałam je za szczury, ale poznałam kilka fajnych egzemplarzy i w sumie to mogłabym mieć
hihihi Aviskowa, to do wózka go wsadzisz i jazda byle byś tylko córeczki nie zapomniała zabrać na spacer

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

w ogóle Wy tak piszecie o tych zwierzakach, a ja psa nie mogę mieć
Stary 2015-04-28, 13:32   #386
Sarrai
Wtajemniczenie

A jeszcze mam takie pytanie niecierpiące zwłoki. Otóż podobno nie można mieć pomalowanych paznokci przy porodzie, no bo po kolorze płytki można sprawdzić czy się coś niepokojącego nie dzieje..
Ale to np. jak będę miała lakier na rękach zmyty to wystarczy? Czy ze stóp też musi być? Bo kurczę - poszłabym na hybrydowe pedicure no ale w razie czego to ja nie zdrapię sama przecież tego lakieru :brzyda l:

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:

czemu? jesteś uczulona?
Stary 2015-04-28, 13:40   #387
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze mam takie pytanie niecierpiące zwłoki. Otóż podobno nie można mieć pomalowanych paznokci przy porodzie, no bo po kolorze płytki można sprawdzić czy się coś niepokojącego nie dzieje..
Ale to np. jak będę miała lakier na rękach zmyty to wystarczy? Czy ze stóp też musi być? Bo kurczę - poszłabym na hybrydowe pedicure no ale w razie czego to ja nie zdrapię sama przecież tego lakieru :brzyda l:

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

czemu? jesteś uczulona?
trzeba mieć albo u rąk, albo u nóg zmyte
także wg mnie spokojnie hybrydkę możesz sobie na stopach zrobić, tylko wtedy u rąk już naturalne

a z tym psem to nie mogę przegadać tża... on wyznaje poglad że jak pies to tylko na podwórko. A ja z kolei nie zgodzę sie na takie traktowanie psa i trzymanie go przez cały rok na dworze i nie mozemy sie dogadać...
dla niego zwierzę domowe to kot i nic wiecej.. bo kot nie śmierdzi, a pies to pchlarz i koniec
Stary 2015-04-28, 13:40   #388
Kropek22225
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
Ja znam, mleko z miodem może banalne, ale mnie w ciąży często bolało gardło i 2 kubki dziennie mleka ze sporą ilością naturalnego miodu przynoszą mi wielką ulgę
Dziękuje

Cytat:
Fisherka wspolczuje,ja tez zapieram sie jak moge przed szpitalem,mnie z soboty na niedziele w nocy obudzilo klucie z prawej strony w brzuchu,w niedziele bol brzucha i male plamienie ale caly weekend latalismy po marketach budowlanych i pewnie przegielam.za to bole krocza staja sie nie do wytrzymania,chodze jak kaczka,kosci mi tam strzelaja jak w kolanie,wczoraj mialam wizyte poloznej i mnie wyzwala ze ja po ostatniej obumarlej w 4 mcu ciazy to juz powinnam w szpitalu lezec, maz wymyslil ze jedziemy do naszego gina bo akurat w pon.przyjmuje.I tak o 21wieczorem w ulewe i burze jazda 80km do Poznania.Maly urosl 400gram w 2 tyg.i wszystko z nim ok.Ma teraz 1350 i jest juz taki pulchniutki na usg,az sie rozczulilam,harce wyrabia w brzuchu straszne,polozony miednicowo,za to ze mna nie najlepiej,prawdopodobnie za bardzo mi sie rozszerza miednica i spojenie stad ten bol.Mam nakaz lezenia i przez tydzien jak sie nie poprawi to do szpitala na Polna i wizyta u ortopedy:-(
Leż i odpoczywaj kochana Trzymaj się
Stary 2015-04-28, 13:43   #389
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Melduje jak było wczoraj na zakupach w lumpku wpadło pare sztuk ciuszków dla małego dla siebie piżama do szpitala, musze jeszcze kupić szlafrok jakiś tani bo w domu nie chodze a śpie tylko podkoszulce .
Na allegro wylicytowałam nowy płaszczyk wiosenny za 20zł jak będzie zły to zwróce teraz szukam żakietu .Byłam obejrzeć ten czerwony wózek jest ok bardzo zadbany fajnie się nim jezdzi cena też spoko jednak się wstrzymałam Wczoraj ukazało się nowe ogłoszenie fajnego wózka Baby Merc więc już na piątek się umówiłam cena ciutke wyższa ale sporo dodatków do niego jest no i czarny Wydaje mi się że wizualnie jest dużo większy niż ten czerwony BABY FX . Miała któraś mamuśka wózek tej firmy Merc ?
Nie widzę foty na tel ale widzialam w sklepie wózek baby merc, był boski, ale na dużych kołach pompowanych, wysoko gondolę miał, dla mnie prezentował się pięknie. Nawet chciałam tu wkleić go niedawno ale nie znam modelu a w google nie moglam znalrsc

Cytat:

Kochana, siedziec w szpitalu sie nie chce zadnej z nas ale jak sie to okaze konieczne to co zrobisz? Nic nie zrobisz ponarzekac mozna tyle nam zostaje. Nie martw sie na zapas

Cytat:

Eee, to miedzy moim Tz, a jego bratem jest 10mcy roznicy

To pewnie sa blizniakami tylko jeden sie ociagal z wyjsciem

Dobra masz tesciowke, ja dopiero po 9 mcach stwierdzilam, ze sie na tyle ogarnelismy z 1, zeby nad drugim pracowac

Cytat:

Otoz to, odnosze sie do wozkow. Jak sie skrecaja kola to jedna reka nie da sie jechac jak czlowiek :/ a jak sie nie ma takiej przekladanej raczki to sprobuj pojechac tylem :/ u mnie czesto jrst wiatr z zachodu i w jedna strone szlam normalnie a wrqcajac to musialam tylem prowadzic i bylo wygodnie bardzo, w spacerowce ze skretnymi nie da sie, nawet jak mialam taka z blokowanymi kolami byl dramacik

Cytat:

oszczedzaj sie Kochana!

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Trudno powiedzieć z czego to wynika. Moze to byc kwestia wózka, moze nie jest w pełni sprawy. Ja prowadziłam jedną ręką i zawsze szło to lekko.

Dlatego nie lubię wózków parasolek, bo trzeba dwoma rękoma prowadzić. Miałam Maclarena i sprzedałam.

dokladnie, parasolki sa okropne. Ja sobie wyszukalam taka ktora nie ma dwoch raczek, tylko taka w calosci, jakos idzie jedna reka po prostym

Cytat:

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Czemu, czemuuu

A doczytalam. U mnie pies = podworko chyba, ze w bloku. Koty rowniez, ale u nas maja swoje zakatki i jest im bardzo dobrze i cieplutko wiec nie musi byc nikomu ich zal

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka

Edytowane przez natetitka
Czas edycji: 2015-04-28 o 13:46
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-28, 14:04   #390
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:

Świniaczkowi by się bardzo podobało. Wreszcie czułby się po królewsku.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Skąd ja to znam! Mój mops 8kg. A w lecie trzeba ja okładać zimnym rzecznikiem, a i tak zdarza się jej zemdlec. Na wszelki wypadek mam sole trzeźwiace
Nasz Świniak też raz latem zemdlał na spacerze od tego momentu mamy system wychodzenia z nim na spacer gdy robi się gorąco, a mianowicie wychodzimy rano na długi spacer, około 15-16 tylko na sikanie ( czyli około 10 min) i na długi spacer o północy. Najdłużej chodzimy w nocy, Avis może się wybiegać. No i oczywiście na każde wyjście zabieramy dla niego wodę do picia.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości