Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-29, 09:48   #2761
martulka0991
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Moze akurat milo nas zaskocza te kocyki ;-) ja jak narazie lozeczka nie mam wiec z posciela tez jeszcze nie szaleje ;-) ale juz niedlugo ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:49   #2762
Mirabelka_90
Zadomowienie

Hej
Mnie też synuś obudził. Wygina się i kopie prawie po żebrach;d
W dodatku w nocy wstawałam 10 razy siku. wszystko pewnie przez tego arbuza na wieczór.
Dziewczyny powodzenia na wizytach. Ja mam dopiero 26 maja
[QUOTE=Ambiwalentna29;5121 3305]chyba nie widziałaś mojego brzucha i piersi bo tak to faktycznie nigdzie więcej nie weszło. Śmiać mi się samej chce, że taki wielki brzuch a tam maleństwo z pol kg tylko będzie miało moja mama też się dziś smiała
/QUOTE]
Kochana dodaj sobie wody płodowe i łożysko to też waży
Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Chmury słonko przegoniło i może ciepło będzie Koleżanka ma z córcią wpaść na kawusie to się nie będziemy z Maja nudzić. Przeziębienie jej minęło już w sumie ale już ma weekend... Dzieci mają dobrze Zwłaszcza jak mamusie w domku siedzą
Mi wczoraj TZ oznajmił że szuka lepszej pracy... Bo nie wyobraża sobie żebym roczne dziecko z nianią zostawiła i poszła pracować... Mam tylko nadzieję, że nie wpadnie na to by wyjechać za granice... Choć CV angielskie na pulpicie kompa zapisane od wczoraj... echh
Mój też mi ciągle powtarza, że nie wyobraża sobie bym nasze dziecko oddała do żłobka czy opiekunki;d ale zobaczymy jak będzie. Bo jak serio zwariuje na punkcie dziecka to póki co do Polski nie wrócimy...
Dziewczyny poowdzenia na wizytach
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:51   #2763
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Cześć

Jakoś się dziś nie wyspałam, a tylko raz w nocy wstałam, nie wiem co mi jest. Postanowiłam, że zbiorę się jutro w sobie i pojadę zrobić to obciążenie glukozą. Pobierają krew u nas od 7 to pojadę na 7 żeby jak najszybciej mieć to z głowy. No i tu mam pytanie - czy przed tym badaniem unikałyście jakiegoś jedzenia? Słodyczy np? Nie wiem czy dzisiaj mam być "na diecie" czy jeść zupełnie normalnie jak gdyby nigdy nic? Pomocy
Ja na badanie szlam na czczo, a dzien przed unikalam slodyczy i slodkich sokow itd. A jesc jadlam normalnie...
Stary 2015-04-29, 09:53   #2764
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

Jakoś się dziś nie wyspałam, a tylko raz w nocy wstałam, nie wiem co mi jest. Postanowiłam, że zbiorę się jutro w sobie i pojadę zrobić to obciążenie glukozą. Pobierają krew u nas od 7 to pojadę na 7 żeby jak najszybciej mieć to z głowy. No i tu mam pytanie - czy przed tym badaniem unikałyście jakiegoś jedzenia? Słodyczy np? Nie wiem czy dzisiaj mam być "na diecie" czy jeść zupełnie normalnie jak gdyby nigdy nic? Pomocy

A co będziesz kupowała dziś i jutro? Podziel się, może coś zgapię

Takie dobre te tabletki? A powtórz proszę jak się nazywają? Dziś idę do apteki po glukozę to może kupię je od razu

Fajnie, że tak z wyprawką ruszyłaś Ja ciuszki kupuję od promocji do promocji i jak coś mocno mi w oko wpadnie Ja mam zamiar kupić tylko ciuszki 56 i 62, większych już nie... będę później na bieżąco uzupełniać garderobę.
Tabletki to ortanol max. Dla mnie sa rewelacyjne brałam przez 3 dni po 1 rano a teraz juz nie biorę i zgaga mnie wcale nie męczy. Jestem w szoku bo myslałam ze ulgę poczuje dopiero po porodzie tak jak w pierwszej ciąży. Ale ma to tez swoje minusy bo cały czas odkad mi przeszło jem a szczególnie w nocy
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:54   #2765
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
No i tu mam pytanie - czy przed tym badaniem unikałyście jakiegoś jedzenia? Słodyczy np? Nie wiem czy dzisiaj mam być "na diecie" czy jeść zupełnie normalnie jak gdyby nigdy nic? Pomocy
Ja rano nie jadłam nic, natomiast dzień przed starałam się nie objadać słodkim. Coś tam pewnie wpadło, ale starałam się to kontrolować. Jeżeli chodzi o jedzenie to jadłam normalnie dzień przed.

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość

Mój też mi ciągle powtarza, że nie wyobraża sobie bym nasze dziecko oddała do żłobka czy opiekunki;d ale zobaczymy jak będzie. Bo jak serio zwariuje na punkcie dziecka to póki co do Polski nie wrócimy...
Ja po macierzyńskim mam wrócić do pracy, a dziecko ma zostać z teściową. Zrobię wszystko, żeby do tego nie dopuścić. Popsuły nam się stosunki ostatnio.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:56   #2766
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość

Bo w sumie racja, niania kosztuje sporo a nie wiadomo na jaką sie trafi. Żłobek niby ok ale ktoś to dziecko musi i tak odebrać a nikt nie da wolnego żeby polecieć po dziecko .. no i w sumie co z nim zrobić później. A mi w sumie jest dobrze w domku, zawsze posprzątane, ugotowne, dzieci będą dopilnowane itd... Nie nudzę się a jak przyjdzie 2 dziecko tym bardziej nudziła sie nie będę... I w sumie też nie czuję się jak kura domowa. Życie towarzyskie również zachwiane nie jest więc ... jest ok

Edytowane przez majka242007
Czas edycji: 2015-04-29 o 09:57
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:56   #2767
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:

mms_22 co do lodów to też dziś zjadłam... w sumie 5 gałek u mnie w piekarni pod blokiem mają galkowe... I tak tylko spoglądamy na siebie z Mają i lecimy po 2-3 razy dziennie
Chyba miesskamy w tym samym bloku bo tez mam na dole piekarnie z lodami
Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Majka generalnie to Ci nic nie będę pisać a jedynie wkleję linki:
opinie medela swing 1
opinie medela swing 2
opinie medela swing 3
opinie medela swing 4

i powiem jedno, masz skarb nie kobietę tą BYŁĄ teściową moja jak się dowiedziała, że kupiłam laktator za tyle kasy to powiedziała, że jestem nienormalna i bezsensownie wydaję pieniądze.. przypomnę - MOJE pieniądze

ja tez raczej nie moge liczyć na prezenty od tesciowej :-P za to moja mama dużo mi kupuje

Co do laktatora to kupie chyba jednak reczny. Przeczytałam ze do sporadycznego odciagania wystarczy a szkoda mi kasy na elektryczny zwłaszcza ze tez nie lubie kupowac dziadostwa wiex zaopatrze sie w reczny dobrej firmy
Cytat:
Dobra, napisałam tego wieczoru 10 stron magisterki bo przyszła wena to teraz lecę spać! dobranoc kobietki

i jeszcze raz - Ambi , kasperka , Anevo za jutrzejsze wizyty!
no no ladnie ci poszlo
Cytat:
no też się cieszę, w końcu wychowuję ich wnuczkę ale oni też stawiają rodzinę na pierwszym planie a za wnuki życie by oddali... Maja moją mała i jeszcze jedną o rok starszą... Jak która nie daj boże kichnie to teściu już auto odpala i do lekarza chce lecieć czy po leki czy cokolwiek...
A obiadki co wtorek u nich jestem z Mają... Tak już od dłuższego czasu się przyjęło.
Z resztą też nie mają pretensji o rozpad małżeństwa i to jest fajne... na dobrą sprawę namawiali mnie na zakończenie tak chorego związku... A potem namawiali bym się z kimś związała i nie była sama bo młoda jestem... I teraz też się cieszą że dzidziuś w drodze. Fajne zdrowe podejście. Więc jest oki.

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

racja... Jak się wyprowadziłam od męża/dodam że teściu pomagał w pakowaniu i przewożeniu moich rzeczy/ pytałam ich jak mam sie teraz do nich zwracac bo może nie maja ochoty już na mama i tata... obrazili sie prawie. że są moimi rodzicami i nic tego nie zmieni.... Bardzo fajnie bo tak po trosze ich traktuję. Ja mam rodziców bardzo daleko , oni są ,,pod nosem,, i znamy się tyyyle lat , w sumie ponad 10.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

idę lulać dziewczynki, słodkich snów dla was też
Tacy tesciowie to skarb nawet jesli juz są ex!
Cytat:

Śmigam robic sniadanko i cos posprzątać bo juz dawno gosci nie witałam w domu to cos bardziej ogarnac trzeba

Jeszcze raz kciukam za dzisiejsze wizyty
Przeciwz ty masz zawsze posprzatane haha

<B>mms</B> ja o czopie dowiedzialam sie na.... naukach przedmalzenskich :-P

Edytowane przez beaciorq
Czas edycji: 2015-04-29 o 09:57
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 09:58   #2768
martulka0991
Zadomowienie

[QUOTE=Mirabelka_90;512158 41]Hej
W dodatku w nocy wstawałam 10 razy siku. wszystko pewnie przez tego arbuza na wieczór.
Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
chyba nie widziałaś mojego brzucha i piersi bo tak to faktycznie nigdzie więcej nie weszło. Śmiać mi się samej chce, że taki wielki brzuch a tam maleństwo z pol kg tylko będzie miało moja mama też się dziś smiała
/QUOTE]

Moj tez ostatnio zaczal szukac ofert pracy, ale to tez na to wplynelo to ze jego szef ma humorki i szuka dziury w calym... No a co do zlobka to jak powiedzialam ze bedzie trzeba znalezc zlobek i moze mi sie jakas prace uda znalezc to ten ze na pewno nie, ze dziecka nigdzie nie oddamy, a po za tym to to co zarobie trzeba bedzie wydac na dojazdy i zlobek wiec lepiej zebysmy byli w domu... Ale ja szczerze mowiac niebardzo wyobrazam sobie siedzenia w domu i obrastania w tluszcz bo tu nic i nikogo nie mam zeby gdzies pojsc :-/ a wiadomo od dziecka tez czasami przydaloby sie odpoczac a nie 24h na dobe z dzieckiem przebywac i nawet do nikogo sie nie moc odezwac... :-/
Stary 2015-04-29, 10:02   #2769
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Chyba miesskamy w tym samym bloku bo tez mam na dole piekarnie z lodami
ja mam w bloku obok.... to gdzie mieszkasz
Stary 2015-04-29, 10:05   #2770
martulka0991
Zadomowienie

Moj tez ostatnio zaczal szukac ofert pracy, ale to tez na to wplynelo to ze jego szef ma humorki i szuka dziury w calym... No a co do zlobka to jak powiedzialam ze bedzie trzeba znalezc zlobek i moze mi sie jakas prace uda znalezc to ten ze na pewno nie, ze dziecka nigdzie nie oddamy, a po za tym to to co zarobie trzeba bedzie wydac na dojazdy i zlobek wiec lepiej zebysmy byli w domu... Ale ja szczerze mowiac niebardzo wyobrazam sobie siedzenia w domu i obrastania w tluszcz bo tu nic i nikogo nie mam zeby gdzies pojsc :-/ a wiadomo od dziecka tez czasami przydaloby sie odpoczac a nie 24h na dobe z dzieckiem przebywac i nawet do nikogo sie nie moc odezwac... :-/
Stary 2015-04-29, 10:06   #2771
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość

Każda z nas jest inna i inaczej się czuje w domu ,,na stale,, jeśli będziesz miała możliwość oddać dziecko do żłobka i pracować nawet za tą sama kasę co opłata za żłobek i dojazd do niego a będzie ci to sprawiało przyjemność i będziesz czuła się spełniona to tak powinnaś zrobić lepsza szczęśliwa mama nie 24h na dobę niż marudna upierdliwa mama 24h na dobę...
Stary 2015-04-29, 10:06   #2772
martulka0991
Zadomowienie

Ej cos mi aplikacja wizazu szaleje, cytuje mi cos czego nie chce wstawia podwojne posty... Wkurza mnie znow :-/
Stary 2015-04-29, 10:10   #2773
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Ze żłobka dziexi co chwile przynosza choroby co wiąże sie z braniem non stop zwolnienia w pracy a wiadomo jak dzisiaj z praca jest...... jak dla mnie zlobki na nie! Jednak rozumiem rodziców ktorzy nie maja innej możliwości.
Cytat:
ja mam w bloku obok.... to gdzie mieszkasz
Ja w krakowie ale coś czuje ze ty calkiem w innym miescie :-P

Edytowane przez beaciorq
Czas edycji: 2015-04-29 o 10:12
Stary 2015-04-29, 10:15   #2774
martulka0991
Zadomowienie

Mi chodzi glownie o to ze chcialabym pojsc do pracy, dostac jakas umowe, bo jesli z tym malenstwem pojdzie wszystko ok i sie nie zraze to po 1,5-2 latach chcielibysmy drugie, a wiadomo jak sie ma normalna umowe to mozna pojsc na zwolnienie pozniej maciezynskie, a tez nie chcialabym wypasc z rutmu bo kiedys sie nie odnajde w tym wszystkim jak dostalabym prace w zawodzie. Teraz jestem na um.zleceniu i kurcze bede musiala zlozyc wypowoedzenie jak nie dam juz rady pracowac... Kokosow nie mam, dojechac tez trzeba, papierow multum do przygotowania co miesiac ale przynajmniej w domu sama nie siedze ;-) ale ostatnio brzuch mnie pobokewa wiec nie wiem ile jeszcze popracuje... Chcialabym cos znalezc pozniej w zawodzie i sie rozwijac, lapac garsciami i doswiadczenie i satysfakcje z pracy, jestem z wyksztalcenia nauczycielka przedszkola, klas 1-3 i terapeutka, a to mnie kreci niesamowicie, uwielbiam to poprostu i nie chce siedziec w domu...
Stary 2015-04-29, 10:19   #2775
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
A mi w sumie jest dobrze w domku, zawsze posprzątane, ugotowne, dzieci będą dopilnowane itd... Nie nudzę się a jak przyjdzie 2 dziecko tym bardziej nudziła sie nie będę... I w sumie też nie czuję się jak kura domowa. Życie towarzyskie również zachwiane nie jest więc ... jest ok
Ja też nie mam problemu z siedzeniem w domu, nie mam jakichś kompleksów, że ojej jestem kurą domową Chętnie po macierzyńskim zostałabym w domu i nie wracała od razu do pracy, ale zobaczymy jak to będzie.

Cytat:
No a co do zlobka to jak powiedzialam ze bedzie trzeba znalezc zlobek i moze mi sie jakas prace uda znalezc to ten ze na pewno nie, ze dziecka nigdzie nie oddamy, a po za tym to to co zarobie trzeba bedzie wydac na dojazdy i zlobek wiec lepiej zebysmy byli w domu... Ale ja szczerze mowiac niebardzo wyobrazam sobie siedzenia w domu i obrastania w tluszcz bo tu nic i nikogo nie mam zeby gdzies pojsc :-/ a wiadomo od dziecka tez czasami przydaloby sie odpoczac a nie 24h na dobe z dzieckiem przebywac i nawet do nikogo sie nie moc odezwac... :-/
Jak zaczniesz wychodzić na spacerki, na place zabaw to na pewno poznasz inne mamy A jak dziecko śpi w ciągu dnia to można sobie poćwiczyć i w tłuszcz obrastać nie trzeba
Stary 2015-04-29, 10:20   #2776
beaciorq
Zadomowienie

Martulka rozumiem cie zupełnie bo tez aktualnie jestem bez pracy i chcialabym po pol roku po porodzie zaczac szukać z tym ze u nas mamy dziadkow na miejscu wiec na pewno bede podrzucac malego. Jesli twoj tŻ ma dobra prace to najwyzej on bral by zwolnienka na dziecko bo niestety ale to chorowanie w zlobkach to fakt...
Stary 2015-04-29, 10:23   #2777
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

Takie dobre te tabletki? A powtórz proszę jak się nazywają? Dziś idę do apteki po glukozę to może kupię je od razu

Fajnie, że tak z wyprawką ruszyłaś Ja ciuszki kupuję od promocji do promocji i jak coś mocno mi w oko wpadnie Ja mam zamiar kupić tylko ciuszki 56 i 62, większych już nie... będę później na bieżąco uzupełniać garderobę.
Dieta powinna być "normalna" nie powinno się ograniczać węglowodanów, ani innych składników odżywczych. Choć słodycze można dopuścić dla spokojnego sumienia
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 10:26   #2778
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny świetna promocja na ręczniki dla dzidziusia

http://www.babyssecret.pl/catalog/ca...nia_2015_04_28

Roxana ty już tu zamawiałaś co nie??? Jak wygląda przesyłka? Nie ma problemów z niczym? Bo chce zamówić ze dwa ręczniczki...
Ładne ale kurde drogie bardzo ..

Cytat:
Co do wyprawki to planuje przejrzec wszystko w weekend majowy i zrobic na nowo liste zakupow tego czego mi jeszcze brakuje i moze costam dokupimy jak wyskoczymy na zakupy ;-)

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Ja mam z pepco jeden jest bardzo mily w dotyku, i tak jak mowisz delikatny, a ja mam jeszcze dwa inne od taty dostalam wiec tamte sie napewno nie rozpadna bo sa porzadne, ten kupilam ze wzgledu na to zeby byl jakis cienki na zapasie jak drugi na czas nie wyschnie po praniu ;-) tak samo z reczniczkami ;-)

Tez bym musiała popatrzeć co mam i czego nie mam

[QUOTE=Mirabelka_90;512158 41]Hej
Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
chyba nie widziałaś mojego brzucha i piersi bo tak to faktycznie nigdzie więcej nie weszło. Śmiać mi się samej chce, że taki wielki brzuch a tam maleństwo z pol kg tylko będzie miało moja mama też się dziś smiała
/QUOTE]

Łącze sie w bólu ja mam dopiero 15 maja i to z glukoza od razu. .

Cytat:
Ej cos mi aplikacja wizazu szaleje, cytuje mi cos czego nie chce wstawia podwojne posty... Wkurza mnie znow :-/
Mi tez kurde ...

Co do pracy ja moja straciłam niecały rok temu nie umiem nic znaleźć od tamtego czasu a i teraz ciąża wiec chyba nie ma sensu teraz czegoś szukać ..

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Martulka rozumiem cie zupełnie bo tez aktualnie jestem bez pracy i chcialabym po pol roku po porodzie zaczac szukać z tym ze u nas mamy dziadkow na miejscu wiec na pewno bede podrzucac malego. Jesli twoj tŻ ma dobra prace to najwyzej on bral by zwolnienka na dziecko bo niestety ale to chorowanie w zlobkach to fakt...
Aa to masz fajnie masz z kim zostawić ja myślę po porodzie zapisać do żłobka tego gdzie mój synek chodził tzn tam jest przedszkole i żłobek w jednym i jak się miejsce znajdzie to wtedy szukać myślę rok dwa lata poczekam nie dłużej ☺
Stary 2015-04-29, 10:29   #2779
Nicole`_
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za rady, to nie będę dziś jeść jakoś specjalnie inaczej niż zwykle. Odpuszczę sobie za to słodycze dziś, no może loda zjem Przejdę się na targ i kupię truskawki Lekarz mówił, że 12h przed badaniem mam nie jeść więc dziś przygodę z lodówką zakończę o 19:00 i jakoś to będzie. Mam nadzieję, że nie wyjdzie mi cukrzyca ciążowa Jakoś wewnętrznie się tego obawiam...
Stary 2015-04-29, 10:30   #2780
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja się bardziej badania boje niż wyniku ...
Stary 2015-04-29, 10:33   #2781
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za rady, to nie będę dziś jeść jakoś specjalnie inaczej niż zwykle. Odpuszczę sobie za to słodycze dziś, no może loda zjem Przejdę się na targ i kupię truskawki Lekarz mówił, że 12h przed badaniem mam nie jeść więc dziś przygodę z lodówką zakończę o 19:00 i jakoś to będzie. Mam nadzieję, że nie wyjdzie mi cukrzyca ciążowa Jakoś wewnętrznie się tego obawiam...
A mi powiedział ze moge zjesc lekkie śniadanie.... i zamierzam zjesc bo jak bede na czczo to mam gwarantowane hefty wiec i badanie na marne....
Stary 2015-04-29, 10:37   #2782
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Ze żłobka dziexi co chwile przynosza choroby co wiąże sie z braniem non stop zwolnienia w pracy a wiadomo jak dzisiaj z praca jest...... jak dla mnie zlobki na nie! Jednak rozumiem rodziców ktorzy nie maja innej możliwości.
Ja w krakowie ale coś czuje ze ty calkiem w innym miescie :-P
Jak nie pójdzie maluch do żłobka to w przedszkolu zacznie łapać. Młody jest teraz pierwszy rok w przedszkolu i prawie połowę roku szkolnego przesiedział w domu. Teraz ma ospę to do następnego piątku siedzimy w domu.

Cytat:
Ja liczę bardzo na to, że otworzą w tym roku studia magisterskie u nas na uczelni ewentualnie w Opolu. Chciałabym się wyrwać z domu choć na chwilę. Jak powiedziałam koleżance, że chce iść na studia po to aby wyrwać się z domu to sie krzywo patrzyła. Nie jestem wyrodną matką, bardzo kocham swoje dzieci ale źle się czuję gdy siedzę w domu cały tydzień. Mieszkam na zadupiu, nie mam tu żadnych koleżanek, właściwie to kojarzę z widzenia tylko tych co chodzą do kościoła.
Wszyscy idą do pracy i nie interesuje ich co przez ten czas robię. Z młodym miałam lekką depresję i teraz tego się też boję.
Stary 2015-04-29, 10:37   #2783
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
No więc tak, u mnie wyglądało to jak niby śluz, tyle że miało ok 2cm średnicy i było tak zbite jakbym żelatyny dodała. Opisałam to podobnie położnej i uznała ze to czop, ale skoro kobieta z prawie 30letnim doświadczeniem w położnictwie mówi mi,że nie mam powodów do zmartwień to jestem spokojna. Choć na początku aż mnie zmulilo ze stresu. Jakby to wrozylo poród to pewnie by był chociaż lekko różowy a ja dzięki Bogu od początku ciąży nie plamiłam ani nic
Ahaa, no to skoro Cię uspokoiła, a Ty jej ufasz to spoko

Cytat:
Cześć

Ogranicz na pewno słodycze Moja koleżanka najadła się słodyczy kilka dni wcześniej bodajże i wyszła jej cukrzyca i musiała badać cukier codziennie, a po tych badaniach zawsze miała w normie. Po co masz się stresować, lepiej odpuścić jeden dzień

Ja dzisiaj miałam ciężką noc, co chwile się budziłam, to na siku, to niewygodnie i jakoś mnie brzuch bolał, a raczej podbrzusze, jak zmieniałam pozycje
wczoraj za dużo się nachodziłam, a nawet biegłam, bo deszcz lał a ja bez parasola byłam i chyba trochę przegięłam, dzisiaj leże.
Stary 2015-04-29, 10:48   #2784
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Jak nie pójdzie maluch do żłobka to w przedszkolu zacznie łapać. Młody jest teraz pierwszy rok w przedszkolu i prawie połowę roku szkolnego przesiedział w domu. Teraz ma ospę to do następnego piątku siedzimy w domu.
Dokladnie, a i tak i tak choroby musi przejsc, wiadomo, ktos pusci do zlobka czy przedszkola niedokonca zdrowe dziecko i reszta juz ma z glowy... Ja nie mam nic przeciwko wychowywaniu dziecka w domu i nie pracowaniu, bo w sumie przy dziecku na nude.raczej nikt nie narzeka, ale chcialabym jednak pracowac, zobaczymy jak wyjdzie, A jak sie nie uda wczesniej pojsc do pracy to bede mamusia na pelny etat w domu, trudno... Bede wtedy usadzona juz na kilka nastepnych lat bo pewnie pojawi sie rodzenstwo dla Lenki jesli bedzie nam na to pozwalal stan finansowy ;-)
Stary 2015-04-29, 10:50   #2785
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Ja też jakoś obawiam się wyników tego badania. A słodycze ostatnio jem tonami Dzisiaj moja pierwsza myśl po przepudzeniu była własnie o cukrzycy.
Stary 2015-04-29, 10:52   #2786
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ja się bardziej badania boje niż wyniku ...
Bać to się boję porodu Wypicie tego ulepka może być jedynie nieprzyjemne, ale na pewno jest do przeżycia Damy radę! Nie boję się samego badania, mam za to mega niechęć żeby je wykonać ale wyniku to już się obawiam, bo później dieta, mierzenie cukru itd...

Cytat:
A mi powiedział ze moge zjesc lekkie śniadanie.... i zamierzam zjesc bo jak bede na czczo to mam gwarantowane hefty wiec i badanie na marne....
Raczej nie jadłabym śniadania Wszędzie piszą (dla polskich laboratoriów), że trzeba być na czczo...

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ogranicz na pewno słodycze Moja koleżanka najadła się słodyczy kilka dni wcześniej bodajże i wyszła jej cukrzyca i musiała badać cukier codziennie, a po tych badaniach zawsze miała w normie. Po co masz się stresować, lepiej odpuścić jeden dzień
Ooo widzisz! Dzięki za cynk A ja się wczoraj najadłam słodyczy trochę To może dzisiaj lepiej już odpuszczę sobie i te lody i truskawki - w końcu to też cukier

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Ja też jakoś obawiam się wyników tego badania. A słodycze ostatnio jem tonami Dzisiaj moja pierwsza myśl po przepudzeniu była własnie o cukrzycy.
Ja może nie tonami, ale codziennie... A bardzo długo nie jadłam ich wcale, bo nie miałam ochoty. Teraz nadrabiam

Kiedy masz to nieszczęsne badanie?
Stary 2015-04-29, 10:57   #2787
magdowe
Zadomowienie

Nicole badanie mam w poniedziałek. A stresuje się tym bardziej że mam ciagle pragnienie. Wypijam 2 litry wody minimum w ciagu dnia. No i strasznie ciągle mnie do słodyczy.
Stary 2015-04-29, 11:05   #2788
Nicole`_
Zakorzenienie

Ja też bardzo dużo wody piję... ale sama nie wiem czy to przez pragnienie czy przez zgagę. Nienawidzę rennie i jak mam refluks to często sięgam wtedy po wodę żeby go "zbić". Chyba mnie nie suszy jakoś specjalnie, ale to może dlatego, że ciągle z wodą chodzę i non stop piję - nie ma kiedy mnie suszyć

Ja wypijam 3l wody dziennie na pewno, czasem więcej, tyle, że z innych napojów to tylko 1 kubek herbaty do śniadania i nic więcej.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Dziewczyny, a napiszcie mi jeszcze jak długo czekałyście na wyniki tej glukozy? Są tego samego dnia? Czy to kilka dni jednak trwa?
Stary 2015-04-29, 11:05   #2789
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Nicole badanie mam w poniedziałek. A stresuje się tym bardziej że mam ciagle pragnienie. Wypijam 2 litry wody minimum w ciagu dnia. No i strasznie ciągle mnie do słodyczy.
Mnie też ciągnie do słodkiego pije jeszcze więcej niż Ty a jak przeciągnę porę jedzenia to zaraz mi słabo ciemno przed oczami i drżenia mięśni się pojawiają. A cukier wyszedł idealny. Metabolizm węglowodanów w ciąży zmienia się i nic na to nie poradzimy. Najlepszy lek na cukier w ciąży to dieta i ruch.
Stary 2015-04-29, 11:08   #2790
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny, a napiszcie mi jeszcze jak długo czekałyście na wyniki tej glukozy? Są tego samego dnia? Czy to kilka dni jednak trwa?
Ja miałam tego samego dnia

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości