|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Dzień dobry
![]() Kciuki za wszystkie z was - mam nadzieje, że nasze dzieciaczki posiedzą jeszcze w brzucholach ja się sama mega stresuje przed jutrzejszą wizytą
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka najważniejsze, że mała jest już bezpieczna
![]() Irmusia czy ta woda zeszła cała po porodzie? Siacha super, że z maleństwem ok ![]() Co do sal w szpitalu, to najbardziej się boję, że trafi mi się turecka lub hinduska koleżanka, u której będą przesiadywać całymi dniami duże grupy. Cieszę się, że są tak rodzinni, ale ja wolałabym mieć wtedy spokój. Koło mojej pracy jest porodówka i tam widywałam czekające grupy kilkunastu osobowe, ciotki wujki, kuzyni, małe niecierpliwe dzieci... czasem przejść po korytarzu się nie dało, taki tłum. przeraża mnie to teraz. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-04-29 o 06:35 |
|
|
|
#3993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też o tym myślałam
Zobaczę jak tż przywiezie![]() Cytat:
![]() A z puchnięciem to co gin mówił? Cytat:
Jak sama napisałaś mała jest bezpieczna po sterydach. A powrotu współczuję:/ Chyba bym ześwirowałam w tym samochodzie. Marei obyś nie trafiła na taką rodzinkę :rolleyes :Wiem, że może teraz wymyślam ale naprawdę chciałabym, żeby między łóżkami były parawany Przynajmniej w ciągu dnia![]() Tż się ze mnie śmieje, że bardziej się stresuję tymi 3 dniami w szpitalu niż samym porodem ![]() Dominicia na którą dzisiaj idziesz?
|
|
#3994 |
|
Konto usunięte
|
Irmusia on za każdym razem mnie pyta czy przedłużamy zwolnienie
(nie zna mojej sytuacji, nie wie, że nie mam gdzie wracać)Monika a powiedz - to robi sie dopiero po porodzie? Nie przed? Przychodnie wstępnie wybrałam ale tam jest 6 pediatrów z czego tylko 2 dobrych, podejrzewam ze nie jest łatwo sie do nich zapisać, mogą mi odmówić?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Masija tam gdzie moja babcia leży sa parawany miedzy łóżkami mimo, ze tylko 2 łóżka na sali ale z doświadczenia wiem, ze to wyjątek, nigdzie gdzie miałam praksy tak nie było... A w ogóle babcia bedzie miała jeszcze jedna operacje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za babcię!! I dużo zdrówka dla niej A tak w ogóle to cześć dziewczyny u mnie oczywiście pogoda do dupy dzień drugi :/ miałam dzisiaj takie plany a leżę w łóżku i nie chce mi się z niego wychodzić :/ ale z drugiej strony wolę żeby się wypadało teraz a majóweczka niech będzie cacy Tak się zastanawiam czy to zasługa oeparolu czy tej herbatki malinowej, ale odkąd biorę jedno i drugie to nie mam kompletnie problemów z załatwianiem chyba że to czysty przypadek
|
|
|
|
|
#3996 | |
|
Zadomowienie
|
Wizytę mam jutro na 17
![]() Cytat:
Mnie w sumie przeraża troche to, że jak Maleństwo będzie potrzebować lekarza na już a tam zarejstrują za 2 dni - teraz właśnie jak były te infekcje to slyszałam o takich przypadkach od moich klientek.
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu - ja mam 3 pediatrow w przychodni z czego tylko 1 na caly etat takze wszystkie dzieci sa formalnie zapisane do niej a w praktyce chodzimy do kogo chcemy z tej przychodni. My oboje tez tam nalezymy wiec ja przed porodem nic nie zalatwialam. Jak masz czas nie zaszkodzi przejsc i dopytac co i jak.
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Domincia - ja nie raz dzwonilam do przychodni np w poniedzialek i slyszalam ze numerek na srode/czwartek dopiero.. jak ktos potrzebuje na juz bo kiepski stan to nie moga odmowic tylko u nas to sie wiaze z siedzeniem i czekaniem na przerwe w pacjentach i czasem schodzi sie ponad godzine.. ale to chyba norma w przychodniach.. w sumie i tak wole tak niz jakby zapisy byly na 1 dzien i sterczec o 7 pod przychodnia z chorym dzieckiem zeby dostac nr na popoludnie.. |
|
|
|
#3998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej dziewczyny lecę jeść śniadanko i biorę się za robotę jutro do księgowej trzeba dokumenty odnaleźć wszystkie ![]() tez sie tego boje ale położna mówiła jak by mi dali taka kobiete która będzie mi przeszkadzać to mam im zgłaszać to będą nas rozdzielać wtedy
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojj i gdzie oni sie tam mieszczą... nie chciałabym trafić na taką grupę ![]() zapomniałam o przychodni- muszę zaraz poczytać o jakiejś w pobliżu...
|
|
|
|
|
#4000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się jakoś nie spotkałam w szpitalu, żeby były parawany ![]() Kciuki za babcię. Cytat:
![]() Ooo, ja też. Odkąd biorę olej to też nie mam problemów. Herbaty nie piję. Czemu myślałam, że dzisiaj ![]() Ee, to tylko ja idę zaraz ![]() ![]() Kurde, dawno się tak nie bałam ![]() A odnośnie przychodni jeśli ja jestem w X a lekarz, do którego chcę, żeby mała chodziła jest w przychodni Y to ja też się tam muszę przepisać czy jak to jest?
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
nie. możecie być w różnych przychodniach. my rozważaliśmy zapisanie syna gdzie indziej ale w końcu stanęło na tym, że tam gdzie my.
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja osobiście w Lublinie mieszkam od 8mscy, moja przychodnia jest w Radzyniu (70 km od Lublina) i muszę sama się gdzieś tu zapisać bo szczerze mówiąc jeszcze tego nie zrobiłam i też nie wiem czy mam całą kartę zabrać z Radzynia czy po prostu idę do jakiejś przychodni i mówię że chcę się tu zapisać?
|
|
|
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
Masija kciukasy za wizytę
czekamy na wieści ![]() U mnie dziś też chłodno ludzie chodzą co niektórzy w ciepłych kurtkach a jak właśnie dotarałam do pracy i przyszłam w samych baletkach i patrzyli na mnie jak na idi*** , ale co ja poradzę, że mi wiecznie teraz duszno i gorąco :/No ale jak by oni przytyli 14kg to też by sapali po krótkim spacerze :/
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Zadomowienie
|
Kaczuszka ja się nie tak dawno przepisywałam i wypełniłam tylko deklarację w nowej przychodni a resztą zajeli się sami.
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj pogoda się poprawiła i chyba zapowiada się przyjemna majówka. Planowany jest festiwal dobrego piwa to pobaluje w tym roku, że hej.
Od rana dramat w domu bo internet wysadziło ale szczęśliwie usterka została szybko naprawiona bo na całym osiedlu nie było |
|
|
|
#4007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej witam się i ja
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4008 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę powiedzieć, że lekko nie było i potrzebna była najpierw silna mobilizacja psychiczna ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=kejtiCe;51210193 jak mi opowiadała o nawale, to absolutnie żeby nie ściągać, tylko kapustę w stanik włożyć. fajnie, że tak mówią u nas z kolei poród przedstawiają jako takie cudowne wydarzenie - nie ma krwi, nie ma potu, położna do Twojej dyspozycji, sala jednoosobowa, worek sako, piłka, prysznic.. ale boję się starcia z rzeczywistością. [/QUOTE] tiaaa jasne.... gorzej jak się właśnie potem okazuje, że nie bardzo jestem w stanie lub możesz zmienić pozycje i leżysz na łóżku zwijając się z bólu ![]() Cytat:
OMG
|
||||||
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zjadlabym coś dobrego, ale nie wiem co ![]()
|
|
|
|
|
#4010 |
|
Zadomowienie
|
Myboy ja też bym właśnie wszamała coś dobrego, ale na obiad i intensywnie myślę co by tu dziś przygotować
mam smak na zapiekankę makaronową
|
|
#4011 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4013 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nadrobiłam witam się |
|||||
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie wymyśiłam potrawkę z cieciorki z cukinią bo wczoraj trafiłam na promocje w Kauflandzie
|
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za babcię Cytat:
za wizytęU mnie ciąg dalszy bólu głowy, oczy to chyba zaraz mi wyjdą na wierzch |
|||
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4020 |
|
Rozeznanie
|
A ja witam się w dniu swoich urodzin ale z kiepskim humorem
myślę jak tu uczcić te urodziny ale nic mi nie przychodzi do głowy bo ani zakupy ciuchowe ( nie chce juz tych ciążowych namiotów) ani buty bo nogi spuchniete ani się napić.... Chyba zostaje mi kupić sobie wielki kawał pysznego ciast i modlić się by nie poszło w boczki Marei - piękna waga bejbika Anutka i Mehja - trzymam kciuki co by szyjki jeszcze wytrzymały trochę Co do nawalu pokarmu - to ja gdyby nie laktator to chyba bym umarła, cacki miałam większe niż głowę a mleka tyle ze mogłam sprzedawać na kanki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

ja się sama mega stresuje przed jutrzejszą wizytą

Zobaczę jak tż przywiezie
za to mały jest ogromny, usg pokazało 3,3kg (na 33+6), ale gin pocieszył, że u długich dzieci wynik jest zazwyczaj troszkę zawyżony i będzie ok 3kg... 

:rolleyes :
Przynajmniej w ciągu dnia
(nie zna mojej sytuacji, nie wie, że nie mam gdzie wracać)
za babcię!! I dużo zdrówka dla niej