|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Marei 3kg
ciekawe ile będzie miała w terminie
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż siostra opowiadała mi o sytuacji, gdzie położna powiedziała matce, że nie ma dziecku tak często zmieniać pieluch, bo to są szpitalne, a nie jej domowe..
|
|
#3964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie było ![]() Cytat:
Trzymam kciuki! Ja przymierzałam te typowe staniki do karmienia w HM i moje piersi wyglądają w nich jak dwa flaczki
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-04-28 o 19:12 |
|||
|
|
|
#3965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie póki co deszcz i spadek temp o jakieś 8st ehhOby do.majówki się wypogodziło rosi:
|
|
|
|
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Taki stanik bez fiszbin faktycznie powoduje, że piersi wyglądają niezbyt korzystnie ale jest przydatny np. do spania albo po domu
A z tym nawałem pokarmu to trochę odciągać można- aż poczujemy ulgę Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-04-28 o 19:19 |
|
|
|
#3969 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście mają bardzo ładne ciuszki ![]() Cytat:
Jejku jak słucham niektorych rad położnych to mam nadzieję, że do mnie to jakaś normalna będzie przychodzić - na sr jak miałam z nią zajęcia to wydawała się być ok
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O mamo jaki duży facet
|
|
#3972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie ![]() mam potrzebe kupić coś dla siebie, porozpieszczać sie , to ostatnie chwile dla mnie chciałabym jeszcze bardzo do kosmetyczki iść- ale jeszcze nie wymyśliłam co bym chciała zrobić, nie mam pomysłu dziewczyny- wy sie znacie , korzystacie- doradźcie co moge i co warto---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Małgosia.. 22. 06. 2015 Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-04-28 o 20:01 |
||
|
|
|
#3973 |
|
Konto usunięte
|
A ja od 20 tc nie miałam USG
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3976 |
|
Konto usunięte
|
Przebieram nogami już
Mam ochotkę na arbuza, jutro ruszam na łowy ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Bo mam beznadziejnego lekarza z beznadziejnym USG na którym i tak nic nie widać i czekam od połówkowego do USG III trymestru... Jeden plus, że za wizyty nie płacę, albo płacę 1/3 ceny normalnej wizyty no i mam L4, a w obecnej sytuacji muszę mieć, bo wystarczy jeden dzień przerwania i zostaję bez $$... |
|
|
|
#3977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gin twierdzi, że na bank nie doczekam. Nawet zabronił pić herbatke z liści malin. Cytat:
![]() Przymierzałam je i katastrofa. No i miseczki u nas tylko do D są, za małe na mnie. Wygląda to okropnie :/ Cytat:
Ja tylko 3 razy plus usg potrzebne medycznie, tak ja dzisiaj z tym zatruciem Dziękuję kochane za kciuki, mam nadzieję, że bedzie ok, ale martwię się bardzo. |
|||
|
|
|
#3978 |
|
Raczkowanie
|
Ojjj to współczuje, najważniejsze ze dzidziuś zdrowy
reszta mniej, no tak niby sa tylko 3 usg obowiązkowe, tak? Nie wiem bo w Niemczech trochę inaczej jest pod tym względem,, no lepiej uważać bo po złości jeszcze Ci nie przedłuży l4, ehh
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Konto usunięte
|
No ale na te USG chodzę do kogoś innego (ordynatora jednej z trójmiejskich porodówek), gdzie za USG płacę 300 zł... USG miałam chyba 4 razy z czego dwa to były te drogie, dr sam mnie tam wysyła, bo robi je jakiś autorytet i jak powiedziałam, że nie bardzo mam kasę na usg III trymestru to ten "mój" przestał brać ode mnie kasę za wizyty, ale mam tam zrobić to USG koniecznie. To trochę trudna sytuacja, bo to tata kolegi i na początku byłam nawet zadowolona (przez rok przed zajściem w ciążę leczył mnie z powodu skręconych jajowodów) ale potem jak zaczęłam czytać o waszych wizytach to stwierdziłam, że nie jest on zbyt dobry (strasznie panikuje na każdy temat, siedzę u niego po 1-1,5 h a i tak albo mnie nie bada "żeby nic nie naruszyć" albo nie robi USG "bo za często nie wolno żeby nie męczyć maluszka" a prawda jest taka, że ma tak beznadziejne USG że nic na nim nie widać), ale z jednej strony to ojciec bardzo bliskiego kolegi, a z drugiej - w trakcie ciąży zostałam niejako zmuszona przez pracodawcę-już byłego, żeby być cały czas na L4 i o ile na początku cały czas byłam w ciąży zagrożonej poronieniem i musiałam leżeć to już teraz tak nie jest i żaden inny lekarz nie wystawiłby mi takiego zaświadczenia, bo naprawdę czuję się super... No i tkwię przy tym moim lekarzu, ale po urodzeniu mam zamiar zmienić go na kogoś innego...
Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-04-28 o 21:29 |
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo nawalu to ja miałam taki ze spać z bólu cyckow nie mogłam. Laktator nie dawal rady zassac twardych piersi, była jednym słowem masakra. Kapusta zdzialala cuda, myślę ze dzięki niej uniknelam antybiotykow. W nawale dziecko lepiej sciagalo niż laktator. Co do ściągania ręcznego wiem ze niektóre dziewczyny dają radę, ją bym wycisnela może 3 krople i koniec
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
ręcznie też wyciskałam kilka kropli. z resztą ja nie lubię sama ich dotykać, wolę laktator
|
|
|
|
#3983 |
|
Konto usunięte
|
Tu znalazłam o tych liściach
http://www.bioslone.pl/porady-medycy...liscia-kapusty ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Dobrej nocy dziewczyny
|
|
|
|
#3984 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że te ubranka w Waszych szpitalach są w lepszej kondycji![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oby jednak z tym puchnięciem było tak jak u mnie w poprzedniej ciąży- spuchłam jak bania, ale wyniki były ok i nic złego się nie działo. Cytat:
|
|
#3985 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki.
Jestem już po wizycie. Szyjka miękka i rozpulchniona, rozwarcie na palec. Wszystko trzyma ponoć pessar. Na koniec tygodnia mam odstawić fenka. Jak nie urodze, to za 2 tygodnie wizyta i będę miała zdjęty krazek. Boję się ale gdyby mała się teraz urodziła to jest już bezpieczna, tym bardziej, że dostała te sterydy. Mam skierowanie do szpitala juz wypisane. A i z pozytywów gin mi zrobił na wizycie od reki wymaz gbs i jest ujemny ![]() A miałam takiego pecha jak jechaliśmy, że masakra. W trakcie burzy zostalo zalane miasto, przez które jeździmy. Mówili nawet o nim w wiadomościach. Jechaliśmy objazdem w ulewnym deszczu przez jakieś wiochy, dziury i wytrzeslo mnie za wszystkie czasy. I tak sobie wyobrazilam jak jadę do porodu i taka sytuacja :// 2 godziny to sporo. Kazalam się tż przeszkolic z przyjmowania porodu ![]() Spróbuję Was nadrobić teraz troszkę
|
|
#3986 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- tak. Cytat:
![]() jest chyba sporo akcesoriów szkodliwych a jednak wymyślonych i używanych.. (nie mam na myśli akurat laktatora) |
||||||
|
|
|
#3987 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale byłam sobie na usg pod koniec marca i jutro zobaczę Franka na usg III trym Obstawiam, ze to będzie ostatni raz przed porodem.Cytat:
Cytat:
Oby malutka posiedziała w brzuszku jeszcze
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Monika, u nas pytali o przychodnie do której naleze ale kartę szczepień dawali do domu z książeczka zdrowia itp. Do przychodni faksowali jedynie informacje ze taka i taka pacjentka urodziła. Potem kontaktowała się polozna w celu umowienia się na wizytę domową i poloznej dawało się kartę szczepień. pytala również do kogo chcemy zapisać dziecko i umawiala wstępnie na termin pierwszego szczepienia.
|
|
|
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Jakiś cytat mi uciekł, chyba Irmusi Ja też bardzo bym chciała pobyć trochę sama w domu, polenić się albo zrobić coś na spokojnie. Całe dnie spędzam z 2-latkiem więc nie bardzo mam kiedy usiąść, chodzimy na długie spacery, tż jak jest w domu to też ciągle jest coś do zrobienia.
|
||
|
|
|
#3990 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Dopiero Was nadrobiłam i mogę iść spokojnie spać ostatnio mam mało czasu na wszystko ale Was czytam. Gratuluję wszystkich wizyt ja byłam na wizycie w poniedziałek i wszystko jeszcze po zamykane. Z Bejbikiem wszystko w porządku a to najważniejsze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

ciekawe ile będzie miała w terminie

dla dziecka musze mieć tylko małą paczke pieluch, chusteczki i linomag 

za to mały jest ogromny, usg pokazało 3,3kg (na 33+6), ale gin pocieszył, że u długich dzieci wynik jest zazwyczaj troszkę zawyżony i będzie ok 3kg...
06.09.2014 
rosi:

Kuzynka opowiadała mi, że jak ona leżała po porodzie, to z nią na sali była kobieta u której bez przerwy ktoś był. Nie było chwili wytchnienia.
I to jeszcze jak ktoś wpadnie na chwilę i pójdzie, a ona mówiła że siedzieli po 2-3 h i gapili się na nią jak karmiła itp.