|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)
Hej. . No z Tymi weselami to faktycznie przesada. Żeby nie moi t. Tez bym. Nie robiła wesela. Choć z jednej strony chciałam to z drugiej wszystko co ma c wesele poszło mogło iść n p na budowę fundamentów. ..aj no ale..
DEBRAH to weselimy się jednego dnia ![]() U nad dochodzą jeszcze poprawiny ale cóż ja na nie założę?
|
#1652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dzięki, kiedyś to było wkurzające jak z dowodem wszędzie musiałam latać a teraz jest miłe ![]() Cytat:
Moja Oli wąlśnie ma tak z tym podlewaniem krzaczków, od rana chce iść to robić i nie może się doczekać przez cały dzień.
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj pogoda u nas do bani,lało jak z cebra a moje dziecko jakby szaleju się najadło. Biegał jak opętany,był tak pobudzony że nawet odpuścił sobie drzemkę. Na noc padł o 18;15 ![]() Co do wesel-my mieliśmy bardzo skromne. Mało osób,najbliższa rodzina i nam się zwróciło. Co prawda nie tak miało wygladac bo wymarzyłam to sobie trochę inaczej ale wtedy byłam już w 4 msc ciąży i to już było dla mnie za dużo ten cały okołoweselny szum. A tak w ogóle to WITAM SIĘ
|
|
#1654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ceny schodów mnie porażają.. Cytat:
Cytat:
ja nie bede miec wesela, zresztą nie mam zamiaru sie hajtać Hej. i po pogodzie;/
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do nastolatki nie dotarlam, ale wg prawa tutejszego faktycznie niepelnoletnia ;-) |
|
|
|
|
#1656 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Witam się z rana Znów nadrobiłam po łebkach, pamiętam tylko cudne zdjęcie Insolito, śliczną Oliwkę Ifwkową oraz świetną ścianę w kuchni u Neti - jednak to prawda, że obraz przemawia bardziej niż tekst ![]() U nas spoko, Młoda gada na całego, zaczął się etap fajnych rozmów o życiu i jego przejawach Czad!Dzisiaj jestem ostatni dzień w naszym biurze - rezygnujemy z tego mieszkania od 1 maja, bo przez ostatnie miesiące spędzamy tam tak mało czasu, że nie opłaca nam się płacić za wynajem. W większości pracujemy z domu, spotkania mamy w różnych miejscach na mieście, więc generalnie dużo jeżdżenia po Trójmieście. Głos rozsądku po prostu, a jednak jakiś tam sentyment pozostał, bo było nie było dwa lata tutaj byliśmy. Za godzinę mam spotkanie, uciekam więc. Buziaki! |
|
|
|
#1657 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Deli tez wczoraj ten odcinek chirurgów oglądałam. i jakoś do tej pory ogarnąć tego nie mogę ![]() nancy biedna Ty hope 5 lat to zaraz do szkoły;p my mamy w lipcu wesele i zupełnie nie wiem w co się ubiorę:/ do tego będzie daleko od domu więc nie wiem co z Hanią:/
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Iwfka to widzisz - ja na etapie wkurzania że dowód muszę wyciągać, albo że Dawid to mój brat
![]() CO do wesela ja bym chciała ale z najbliższej rodziny, nie 10te wody po kisielu no ale to na razie tylko czcze plany są, a gdzie pieniądze na to
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę znaleźć sobie jakąś fryzurę bo chce się umówić do fryzjera. Kompletnie nie mam na siebie pomysłu.
Ale chyba zaszaleje ![]() Jeśli zmienię fryzurę i kolor włosów plus do tego metamorfoza ubraniowa (którą mam w dużym stopniu ogarniętą) będę zupełnie nowym człowiekiem ![]() Little-w jakim programie robiłaś "przymiarki fryzur" ? (że to tak nazwę w tym momencie ).
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1661 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ale zimno, brrr w porównaniu do ostatnich dni, to nawet nosa mi się nie chce na podwórko wystawićCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jakoś nie uśmiecha mi się impreza z ogromnym brzuchem![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- i jeszcze jedno miałam: co do tych waszych tiulów i bluzek - wczoraj widziałąm reklamę play z Kasią Bujakiewicz i ona tam własnie w ciulach lata https://www.youtube.com/watch?v=ooomiqITf90
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malować też mi się nie chce-bo i po co w domu... I kurde zauważyłam że źle się dzieje. Nie mam dla siebie czasu i powoli się zapuszczam bo tak wygodniej. Muszę się ogarnąć zanim mąż znajdzie sobie jakąś młodszą du.pe ![]() Tak ostatnio sobie myślałam że mąż poznał mnie zupełnie inną,gdybym miała teraz porównać "dbanie o siebie" a wtedy to wyciagam drastyczne wnioski
|
|
#1663 | ||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
.Cytat:
.http://www.taaz.com/virtual-makeover
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mi bardzo pomaga nie popaść w marazm. I nie wymaga jakichś wielkich kosztów - raz na parę miechów kupię trochę ciuchów, potem cisza, paletkę cieni jak kupię ze dwie to rok malowania i różnorodnie jest ;-) a bardzo bardzo mi to pomaga. Podobnie jak ten fryzjer, obcinam się aktualnie bez modelowania ( bo i tak co rano myję głowę i nie lubię lakieru) , tylko troszkę gumy - co mnie kosztuje 30zł a poczucie własnej wartości do góry o 100% Bardzo polecam. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2015-04-29 o 11:01 |
|
|
|
|
#1665 |
|
Lurker ;)
|
Co do "zapuszczenia sie", ja owszem sie spaslam i jestem tego swiadoma niestety. Ale np. zawsze jestem umalowana i w miare uczesana. Co prawda nie mam tapety jak Kim K. ale nie wyjde calkowicie bez makijazu. Jestem tak nauczona z domu, moja mama zawsze byla umalowana( lekko, wersja no make up ale jak sie zna jej twarz saute to sie widzi roznice :P) i miala ulozone wlosy przy trojce dzieci. Ubrania mam typowo casualowe, jegginsy + stonowane bluzki. Po do domu co jakis czas dokupuje najprostsze legginsy, wygodnie a i dupka dobrze wyglada niz w wyciagnietych dresach :P
Dodam, ze jak pracowalam i wstawalam o 4 rano to tez bylam ogarnieta .
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Btw - czy wy na lato używacie jakichś innych podkładów , pudrów etc? Bo zawsze jest to warstwa ochronna dla skóry, filtr itp - ale nie macie problemu potem z jaśniejszą twarzą od reszty ciała? Chyba, że się całe smarujecie filtrem? Zastanawiam się czy kupić Ami okulary przeciwsłoneczne ( Nancy w Solvayu mają takie z filtrem uv za 35 zł) , czy będzie je nosić. Mierzyła niby ale nigdy nic nie wiadomo. Oczka zasłania jak jej świeci, więc chyba kupię. Noszą wasze dzieci? A szczotkę kupię jedną na razie, zawsze można dokupić albo używać razem, kupię tą z owieczką, może się Ami będzie sama czesała. |
|
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Przytulanka sie znalazla!!! Ulzylo mi
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq - super bo u nas byłby dramat
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah jak mam być szczera, to nie wyobrażam sobie Ciebie w lekkim makijażu
już tak się przyzwyczaiłam do Twoich zdjęć i Twojego wizerunku w mocnym oku że nie umiem ![]() Meneq to super Little ja potrafię wyjść przed blok bez makijażu po prostu wisi mi to niekiedy i w sumie źle mi z tym. Ja ileż to razy sobie mówiłam koniec. Przynajmniej lekki makeup rano, smaruj się babo codziennie.. A idź tam. Jak wychodze na dłużej to się pomaluję, po domu nie. Zwyczajnie mi się nie chce. To samo mam ze smarowaniem ciała. Nie chce mi się babrać A co spasienia (?) się. Ja też i mam tego świadomość ALE ostatnio chodzę baaardzo podminowana, zła. Rok temu nie jadłam śniadań, obiadów, codziennie podjadałam słodycze, na wieczór obżarstwo, zero ćwiczeń i ważyłam tyle co teraz Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2015-04-29 o 11:46 |
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Może bym nie zniknęła
![]() Problem w tym że ja sobie też średnio wyobrażam trochę się boję, że jestem tapeciarą , na twarz dużo nie kładę, tylko to oko i krecha to moja bolączka.Ale cóż, każdy ma swoje odchyły to ja mam taki;-) Za to mam problem z dbaniem o paznokcie i systematyczność, z balsamem do ciała itp - bardzo nie lubię jak wezmę prysznic, posmaruję się a potem się lepię cała |
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam jakąs niechęć do okularów dla dziecka bo się oczytałam ze jak masz okulary to organizm nie produkuje wit D. Uffff, super ![]() Cytat:
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko to się chyba typowo na swojego tatusia podało
zrobiłam taki dobry obiad!!! A ten nie - pluje. To, to by tylko schabowe z ziemniakami i kiszonkami jadło ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Iwfka ja mam jedne jeansy - ogrodniczki. Reszty nie noszę bo brzuch się wylewa, tak to legginsy Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2015-04-29 o 11:59 |
|
|
|
#1674 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
U nas tez mala miechozerna... Plackow, mieszanek warzywnych nie chce jesc . Panie w zlobku nigdy sie nie skarzyly na jej jedzenie, musze dopytac czy na pewno wszystko je cwaniara. Mozliwe, ze w domu wybrzydza a w zlobku zje, bo dzieci tez jedza ![]() ![]() Co do spodni, a z jakim stanem nosisz? Ja zawsze biore wyzsze jegginsy i wtedy nic nie wylazi na boki , bo one ladnie ukladaja brzucho w srodku.
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trochę nie widzę sensu malowania się w domu w moim przypadku-jedynie dla swojego lepszego samopoczucia to ok.
Ja dzień (kiedy mogłabym zrobić pełen makijaż) zaczynam dość późno- najpierw jem śniadanie,później kawa,po tych przyjemnościach dopiero myje zęby i dokładnie oczyszczam twarz,wtedy jest koło 11. (nie umaluje się przecież wiedząc że zaraz będę myć twarz).Poźniej usypianie Oskara ok. 13-14 ,zazwyczaj z nim usypiam więc jakby taki makijaż wyglądał. Z resztą malować się i wytrzeć to w poduszkę to też średni pomysł. (Malowanie się na wieczór po to żeby to zaraz zetrzeć mija się z celem) Mieszkam na wsi,mamy swoje podwórko-nie widzi mnie nikt poza rodzicami i mężem. No bezsens trochę. Ale żeby nie było jak gdzieś jedziemy to mam pełen makijaż,super fryzurę i wyglądam jak człowiek ![]() A w domu jeśli chodzi o ubrania to mam całkowicie wymienioną garderobe i nie wstydziłabym się tak pojechać do miasta. Debrah-kiedyś kiedyś jeszcze za czasów szkoły średniej (później jeszcze w pracy)też lubiłam mocne oko. Na mojej twarzy gościł codziennie inny makijaż. Zawsze. Teraz to śmieszne ale nie umiem się malować Wychodzą mi takie dziwadła że lepiej nie kombinować bo można zrobić sobie kuku. Bardzo to zadziwiające jak można się uwstecznić/zapomnieć/wyjść z wprawy. I to nie jest tak z mocnym makijażem że on dodaje nam pewności siebie? Pomaga uwierzyć w siebie...
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja ratuj. Używasz tapatalka? Troche inaczej niż na androidzie wypada i nie mam pojecia gdzie jest tu wielocytowanie. Pomożesz? Poza tym zakochałam się w tym tlefonie😃 i znalazłam juz aplikacje do czytania książek w formacie epub
pdf chyba. Nie obsługuje, ale w razie potrzeby znajdę cos innego![]() Co do ubioru domowego to ja akurat chodzę w powyciaganych dresach w domu. A po wieczornym spacerze z psem od razu szybki prysznic i pizamka nawet jesli jest to 20.30 I nie planuje isc jeszcze spac. Choc tez planuje to zmienic makijaz obowiazkowo. Raczej delilatny. Ale ja zawsze tak samo. Podklad, puder, brwi, eyeliner I tusz. Wlosow ukladac nie umiem, wiec w dzien kiedy je umyje sa ladnie pokrecone, nastepnego najczesciej zwiazuje. Bo brzydko sie wywijaja, nie umiem ukladac a myc codziennie nie bede, zwlaszcza dlatego, ze musze robic to rano
http://lubimyczytac.pl/profil/322465/gojka Edytowane przez gojka24 Czas edycji: 2015-04-29 o 12:46 |
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzis nie bylo tragedii, ale to moze przez to, ze kilka dni temu maskotka spadla, ubrudzila sie a co za tym idzie nocowac w pralce musiala. Obdzwonilam wszystkie miejsca, gdzie wczoraj bylysmy, lacznie z policja i przydworcowym biurem rzeczy znalezionych i sie odnalazla. Jutro odebrac idziemy ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Ale piekne rezultaty w brzuchu! |
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Little ostatnio wzięłam z biedronki, to nie były biodrówki tylko miałam do pępka i wylewało się znad gumki
byle żebym ja nie miała. Ona w ogóle zazdrosna jest jak ja coś mam nowegoa na obiad zrobiłam kaszę jaglaną z grillowaną cukinią i jarmużem. Spróbował i be. I właśnie kabanosy z lodówki chciał ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Little a Ty gdzie kupujesz spodnie? ![]() Meneq dziękuję, podbudowałaś mnie Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2015-04-29 o 13:00 |
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o makijaż, to ja jestem mini minimalistka, ale to chyba dlatego, że nie potrafię sobie fajnej kreski zrobić, a jak mocniej pomaluję oczy to się dziwnie czuję
![]() a co do balsamów, kremów, maseczek itd. to jestem mega zapominalski leń
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
btw wiecie co. Jak wiedy kupowałam te jegginsy w biedronie (brałam dwie pary 38, jedne dobre ale bebzol na wierzch drugie za duże
Padłam wtedy, nawet kasjerka lała z niej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

ale zgodze sie z Twoja koleżanka jak najbardziej
22.05.2008
14.08.2011

ale ceny schodów mnie porażają..

w porównaniu do ostatnich dni, to nawet nosa mi się nie chce na podwórko wystawić
po prostu wisi mi to niekiedy i w sumie źle mi z tym. Ja ileż to razy sobie mówiłam koniec. Przynajmniej lekki makeup rano, smaruj się babo codziennie.. A idź tam. Jak wychodze na dłużej to się pomaluję, po domu nie. Zwyczajnie mi się nie chce. To samo mam ze smarowaniem ciała. Nie chce mi się babrać
zrobiłam taki dobry obiad!!! A ten nie - pluje. To, to by tylko schabowe z ziemniakami i kiszonkami jadło