|
|
#3931 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
Cytat:
To mnie trochę wystraszyłas postanowię o9graniczyć jakoś. ALAT I ASPAT robilam 1,5 miesiaca temu to bylo wszystko ok. Wydaje mi sie ze 0,5 miesiaca temu juz na to nie dostalam badania tylko na TG , cholesterol i bilirubine. Teraz za 1,5 miesiaca ponownie ALAT I ASPAT |
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam dziś w rossie na tej promocji polecany przez Ciebie podkład Rimmel, ten w tubce Lasting finish nude, zobaczymy, jak u mnie się sprawdzi ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, spróbujcie jeść więcej gotowanych warzyw na te problemy toaletowe, działają niezawodnie
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-04-28 o 00:18 |
||
|
|
|
#3934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie na jelita i problemy toaletowe dobrze działa naturalny jogurt. |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten Astor z pędzelkiem lubiłam, tylko wyłamywałam pędzelek i używałam oddzielnie bo nie potrafiłam wydostać odpowiedniej ilości podkładu, zawsze wychodziło go za dużo ![]() Najlepiej spróbować wszystkich sposobów U mnie jogurt niestety nie działa.
|
|
|
|
|
#3936 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czy Izo działa jakoś na przebarwienia? Tzn.czy je zmniejsza? U mnie są niestety coraz bardziej widoczne, nie wiem czemu
|
|
|
|
#3937 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie miałam jakoś dużo ale powolutku bledną. Skóra mi się do tej pory łuszczy tylko delikatnie, ale schodzą. Grunt to używać filtra by się nowe nie zrobiły. |
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3940 |
|
Raczkowanie
|
A słyszałyście teorię żeby nie nawilżać przebarwień, bo wtedy stają się bardziej widoczne?
Moja koleżanka stosowała domowy sposób na przebarwienia, zamiast toniku przemywała twarz rumiankiem z wyciśniętą cytryną i faktycznie bardzo zbladły jej te przebarwienia. Myślicie, że przy Izo mogę takie coś stosować? Już nie wiem co robić z tymi przebarwieniami... W tym momencie mam tragiczne te przebarwienia:/ Trądzik znika a przebarwienia coraz gorsze:/
|
|
|
|
#3941 |
|
Przyczajenie
|
Zaraz stuknie setny dzień z izo. Niby jest coraz to lepiej, ale jak spojrzenie w lustro bolało, tak boli nadal - szajsu jest mniej, ale doszły przebarwienia i ogólne przemęczenie skóry twarzy. Bóle stawów i kości robią się momentami naprawdę dokuczliwe, więc zdecydowałem się odpuścić siłownię na czas kuracji.
Przy okazji ostatniej wizyty u dermy zapytałem się o zabiegi na te wszystkie blizny i przebarwienia. Kuracja jest mniej więcej w połowie, więc chciałem się jedynie poradzić i zorientować cenowo, tymczasem Pani Doktor powiedziała, że od przyszłego miesiąca mógłbym zacząć mezoterapię dermarollerem. Komuś to proponowano przy izo? Ktoś, coś w ogóle na temat takiego zabiegu? |
|
|
|
#3942 |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3943 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3945 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za wszystkie rady i odpowiedzi
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę 30 mg dziennie.
|
|
#3947 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jakbym brała większą to też by się łuszczyła, czy to nie zależy od dawki? W ogóle to źle, że się nie łuszczy jakoś bardzo
?
|
#3949 |
|
Rozeznanie
|
Zalezy od dawki. Ja jak zmieniłam z 40 na 60 to od razu łuszczenie jeszcze wieksze. Chociaz tak teraz mysle ze to roznie bywa. Bo innym sie łuszczy a innym nie. Dobre pytanie od czego to zalezy. Chociaz troszke zazdroszczę ze Ci skora nie schodzi: * moje rece sa podrapane do krwi a nogi sa jak skorupa żółwia^^ twarz ciagle kremuje a i tak pojawiają sie suche skórki aczkolwiek faktycznie, przez te łuszczenie przebarwienia szybciutko znikają.
|
|
|
|
#3950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3951 |
|
Raczkowanie
|
Mnie przy 40 nie łuszczy się ani trochę:/ nie wiem czy to normalne...za kilka tygodni przechodzę na 60 może wtedy coś się zmieni...
|
|
|
|
#3952 |
|
Raczkowanie
|
A mi się skóra na twarzy już nie łuszczy tylko ... prawe ucho :P dziwnie to wygląda, krem średnio pomaga, ale nie przejmuje się tym
odliczam dni do końca kuracji, zostało 2,5 tygodnia Mam nadzieję, że derm da jeszcze jakąś maść na ewentualne niespodzianki i powie co i jak z pielęgnacją po kuracji zaczynam walkę z włosami, zrobię badania krwi, m. in żelazo i wybiore się do homeopaty, bo nie radzę sobie z nadmiernym wypadaniem a za niecałe 1,5 roku ślub
Edytowane przez Agatha2003 Czas edycji: 2015-04-29 o 09:04 |
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu nie
?Łykam dwie tabletki dziennie jedna 20 mg i jedna 10 mg.
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam, że jest 10mg :0 Wszsycy piszą, że biorą 20, 40, 60, 80 mg
|
|
#3955 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początku też brałam 30mg i pamiętam że opakowanie 60tabx10mg było w jakichś chorych cenach, no ale musiałam, bo taką miałam receptę. |
|
|
|
|
#3957 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Można, ale totalnie się to nie opłaca, bo tych kapsułek nie podzielisz i trzeba wykupować opakowania po 10mg i po 20mg- w efekcie wieksze koszty. Cytat:
żyć nie umierać :P Też odliczam dni do swojego ślubu, uparłam się na 13 sierpnia 2016 bo to długi weekend :P
|
|||
|
|
|
#3958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to ja 4 tygodnie po Tobie w sierpniu nie było już terminów, a salę zaklepaliśmy w lutym 2014 r. ;P
|
|
|
|
|
#3959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardziej mnie rozbawiło, że w kościele mam iść rezerwować termin dopiero gdzieś w październiku. Cieszę się jednak że dzięki Izo na ślub moja twarz będzie dobrze wyglądać , a jak uda mi się teraz jeszcze spłycić blizny i może troszkę te pory zwęzić to wogóle będę happy.
|
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tu gadu gadu, piszu piszu, a o porannej dawce izo zapomniałam
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

Moja dermatolog powiedziała, że tylko na początku kuracji muszę wykonać wszystkie te badania i z czasem (o ile wyniki będą zadowalające) z kilku będę mogła zrezygnować. Cieszę się, bo te całe leczenie pochłania całe moje oszczędności. Strasznie drogi interes, oby tylko się opłaciło. 

?