Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-29, 11:36   #1741
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

MAJKA ani biale ani zielone u nas nie przesikane, dady tez chlona ladnie.

ROSI moj tez wszystko widzial

Mi sie dlugo rana po wenflonie goila spora sliwe mialam i to mocny fiolet a zalozony tylko na porod do oxy.

MADDY a mi sie rosmanowskie przelewaly wlasnie i pecznialy strasznie ale to 7 lat temu bylo wiec moze teraz sa inne.

Co do mycia to urodzilam o 17.20 po godzinie zawiezli na polozniczy i kazali dalej lezec jeszcze ale o 20 to ja juz umyta bylam i przebrana na swiezo. Mylam sie po 2/ 3 razy dziennie bo gorac byl.

ROSI ja sie w domu czesto podmywam w dzien bo mi bardziej komfortowo jest

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 11:37   #1742
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Dopisujac mala do ubzpieczenia wypelnialam druk i do kadr dawalam.

ROSI przy karmieniu trzeba pic duzo. Ja samej wody 3l dziennie pije plus soki i herbaty.

GOSSIP mi malej pierwszego dnia nie myli ze wzgledu na ta maz wlasnie ale potem to juz kapali.

Zawiezlismy wreszcie te wnioski na becikowe i karte duze rodziny wsio zalatwione juz.
za organizacje w papierach
Nam jeszcze becikowe zostało,ale to czekam aż akt urodzenia mi z kadr odesla,zresztą jakoś bardzo mi się nie chce tego załatwiać z względu na konieczność wizyty u gin i w zus

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Cashmere nie wiem nawet ale chyba tak bo powiedział że widział jak główka wychodzi i że z rączką razem wychodziła a miał nie patrzeć. Ale podobno dla niego to nie był straszny widok a na odwrót. Widział jak jego syn powoli wychodzi gorzej mówił że znosił moje bóle

Mały chyba wreszcie zasnął. .. idę zjeść zanim się znowu obudzi

Chyba poważnie coś nasze dzieci się dziś zgadaly
Co masz do jedzenia ?
Ja większość posiłków jem karmiąc Kamilka,kanapki ,a herbatke wypijm później, zupy nie zjem nad nim bo się boję,drugie danie zależy co m a m ale zazwyczaj udaje mi się zjeść gdzieś z boku
Przy pierwszym synku pamiętam jak mąż mnie karmil bo nie ogarnialam

Teraz przy dwójce dzieci,czuję się lepiej zorganizowana niż przy jednym,serio!
Rano jak wstaje to biegam jak szalona i wszystko robię co trzeba,mleko dla M,śniadanie dla mnie,śniadanie dla M,parze kawusie,karmię Kamilka,jak Kamiś zasnie to przygotowuje obiad,nastawiam zupę,maluje się,robię pranie,wszystko z asystą Michasia
Ok 10-11 wychodzimy na plac zabaw,wracamy to usypiam M,Kamiś wstaje więc nim się zajmuje,nastawiam obiad i wraca mąż,wtedy już mam tylko jednego z synów do ogarnięcia
Dziś nie było spaceru,bo zimno i wieje,udało się i obydwaj śpią i mam czas dla siebie na relax

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 11:40   #1743
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
My zasypiamy u mamy na rękach

Ja pampki lubię. Bella happy czasem starszemu kupowalam i ok ale grubsze niz pampki.
Mi dada pecznieja i widze ze kupy nie chłona
No właśnie dziś mały też tak kima a nie chce go tego uczyć dodatkowo tak mnie jakiś szew ciągnie że ledwo noge mogę postawić więc zapas pampkow i mały dk czasu przyjścia Tż ze mną :/

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
za organizacje w papierach
Nam jeszcze becikowe zostało,ale to czekam aż akt urodzenia mi z kadr odesla,zresztą jakoś bardzo mi się nie chce tego załatwiać z względu na konieczność wizyty u gin i w zus

Co masz do jedzenia ?
Ja większość posiłków jem karmiąc Kamilka,kanapki ,a herbatke wypijm później, zupy nie zjem nad nim bo się boję,drugie danie zależy co m a m ale zazwyczaj udaje mi się zjeść gdzieś z boku
Przy pierwszym synku pamiętam jak mąż mnie karmil bo nie ogarnialam

Teraz przy dwójce dzieci,czuję się lepiej zorganizowana niż przy jednym,serio!
Rano jak wstaje to biegam jak szalona i wszystko robię co trzeba,mleko dla M,śniadanie dla mnie,śniadanie dla M,parze kawusie,karmię Kamilka,jak Kamiś zasnie to przygotowuje obiad,nastawiam zupę,maluje się,robię pranie,wszystko z asystą Michasia
Ok 10-11 wychodzimy na plac zabaw,wracamy to usypiam M,Kamiś wstaje więc nim się zajmuje,nastawiam obiad i wraca mąż,wtedy już mam tylko jednego z synów do ogarnięcia
Dziś nie było spaceru,bo zimno i wieje,udało się i obydwaj śpią i mam czas dla siebie na relax
Nie mam jak zjeść bo butle dostał i musiałam trzymać a miałam banana z jogurtem naturalnym

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 11:41   #1744
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
U mnie problem z kupa :-( i juz nie wiem jak to ogarnąć. Niby położna mowi ze przy kp to nie musi tak często kupy robić ale już wczoraj nie było i teraz czekam z niecierpliwością na dzisiejsze ekscesy w pieluszce. Nie wiem już kto to pisał ale ja też tak mam ze mi Synuś przesikuje pampersy ( firmy pampers) - a dada sprawdzala się lepiej przynajmniej u nas. .. a jakie macie zdanie ma temat pampkow z Rossmana? Warto próbować?
U mnie za duzobkuo wiec nie pomogę.

Cytat:
U nas przed chwilą przesikal dade i przebieralam. Ona jakoś wolniej chłonie. Przesikuja Wam te biale czy zielone - żółte pampki?

mi dada średnio pasi wczoraj caly dzien na sądzie i dupka ciut odparzona.

Cytat:
My zasypiamy u mamy na rękach

Ja pampki lubię. Bella happy czasem starszemu kupowalam i ok ale grubsze niz pampki.
Mi dada pecznieja i widze ze kupy nie chłona
Mialam happy jednego i spoko chyba kupię.
Dady faktycznie nie chlona tak jak pampki.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 11:53   #1745
madzixx88
Zakorzenienie

Ważyłam sie przed chwila na korytarzu i 2 dni po porodzie mam -8,5 kg i to tyle z dobrych wieści, bo zostało jeszcze 9,5 ale 5 z przodu juz jest
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 11:57   #1746
Majka232
Zakorzenienie

Jak tak płacze i potrzebuje sie przytulic to cos innego można zrobić. Tule, jak zaśnie odkladam. W leżaczku nue chciał smoka,u mnie zassal i odlot. Odłożyłam do leżaczka i narazie śpi. Ciekawe jak długo.

Też jestem lepiej zorganizowana przy dwójce dzieci. Dziś mimo marudzenia synka już ugotowalam zupe, ziemniaki się gotują. Kisiel zrobiony i pieczone jabłka i buraki - a jak one pachną mniamnn.
Bolała nnie głowa, wzięłam paracetamol i małą kawę wypiłam

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Ważyłam sie przed chwila na korytarzu i 2 dni po porodzie mam -8,5 kg i to tyle z dobrych wieści, bo zostało jeszcze 9,5 ale 5 z przodu juz jest
Ja juz wszystkie kg ciążowe zrzuciłam a 5 z przodu brak hehe :P
Tobie gratki spadku wagi
Stary 2015-04-29, 11:58   #1747
rosarioV
Zakorzenienie

A mi się niesamowicie chce spać... Chyba biorę małego do sypialni i idziemy w kimke tylko wchłonę jeszcze kanapki z dżemem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-29, 12:09   #1748
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
U nas przed chwilą przesikal dade i przebieralam. Ona jakoś wolniej chłonie. Przesikuja Wam te biale czy zielone - żółte pampki?

Moj jakos w ogole nie przesikuje. Narazie zdazylo sie moze 2-3 razy ale nie pamietam w ktorych.

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Violka spróbuje tak jutro mojego wykąpać bo drze się przy kąpieli też kapiemy co drugi dzień

Madzix mam żel z ziaji mamamia czy jakoś tak ale zelem tylko rano i wieczoren a reszta sama wodą
A on na szycie wyszedł tylko po wrócił jak lezalam i byłam odkryta to sobie luknal :P

Moje dziecko postanowiło że mama przejdzie na diete... pospal 20 min może i znowu ryk :/ zdazylam sobie zrobić jedzenie i odciągnąć mleko ale zjeść nie zdazylam... nie wiem co on ma dziś za dzień. .. :/

Moj tez dba bym byla fit. Ma jakis czujnik ze bede jesc, zwlaszcza obiad i mnie od tego skutecznie odciaga

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Chyba mi postu nie dodalo :/ maly dopiero usnal bo tak to co chwile cos od 5 rano.

Co polecacie bo jak robi kupi to sie prezy, krzyczy. Co mu podac lub co ja mam stosować aby mu troszkę ulżyć ?

U nas pomaga infacol i espumisan ( zawierają ten sam składnik)

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Ja nienawidziłam szczerze Pampersów. Wg mnie w porównaniu z innymi nie trzeba było wiele a już robiła się mokra bania między nogami. Dady nie próbowałam ale już drugie dziecko jedzie na Babydreamach z Rossmanna. Jestem bardzo zadowolona i spokojnie polecam. Ostatnio na promocji kupiłam jedynki za 9,99 za 30 sztuk bodajże więc cena też super. Moja sis też jechała na Rossmannie i też z tych wszystkich co wypróbowała to najbardziej zadowolona. Ale jak nie spróbujesz sama to się nie przekonasz Każdy zwraca uwagę na co innego.
Mi też pasują te pieluchy z rossmanna.
Najlepsze dla mnie są białe pampersy a najmniej mi pasują dady.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 12:11   #1749
gossip_girl21
Zakorzenienie

Mnie teraz powiedziała ze mam z raną nic nie robić ze polozna się tym zajmie...
Nic mi się nie podmywac nie kazały, ale zaraz pójdę się kąpać jak młoda nakarmie,
W szpitalu byla humana a teraz hipp dostanie

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 12:13   #1750
gosiak0512
Zakorzenienie

AMELKA mi gin to wystawil a tesc wracal z roboty to odebral z us i zus papiery tydzien temu bralam ale fakt za duzo tego.

Posilki jem normalnie przy stole bez spiny. Mala spi wtedy albo w lezaku lezy.

Ja sie ogarniam tez z moja trojka plus obiady, pranie itp. Najgorzej to rano chlopakow do szkoly wyszykowac i razem z mala zawiezc

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

MAJKA moja duzo sika ale zadnych nie przelala.

Stary 2015-04-29, 12:18   #1751
Majka232
Zakorzenienie

dziewczynki chyba rzadziej przesikuja pieluszki...

Z Roska to macie na myśli te pieluszki: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...-42-szt,105946 czy moze te:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...-66-szt,116956

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-29, 12:19   #1752
rosarioV
Zakorzenienie

Jupi mamy obsikane łóżko pięknie. .. dobrze że koc był na łóżku to tylko on do prania... aaa znowu pospal pół godziny... eh...

Stary 2015-04-29, 12:26   #1753
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tak płacze i potrzebuje sie przytulic to cos innego można zrobić. Tule, jak zaśnie odkladam. W leżaczku nue chciał smoka,u mnie zassal i odlot. Odłożyłam do leżaczka i narazie śpi. Ciekawe jak długo.

Też jestem lepiej zorganizowana przy dwójce dzieci. Dziś mimo marudzenia synka już ugotowalam zupe, ziemniaki się gotują. Kisiel zrobiony i pieczone jabłka i buraki - a jak one pachną mniamnn.
Bolała nnie głowa, wzięłam paracetamol i małą kawę wypiłam

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Ja juz wszystkie kg ciążowe zrzuciłam a 5 z przodu brak hehe :P
Tobie gratki spadku wagi
no to ja aż tak zorganizowana nie jestem:P Ale jest lepiej niż był0-to fakt

Cytat:
AMELKA mi gin to wystawil a tesc wracal z roboty to odebral z us i zus papiery tydzien temu bralam ale fakt za duzo tego.

Ja sie ogarniam tez z moja trojka plus obiady, pranie itp. Najgorzej to rano chlopakow do szkoly wyszykowac i razem z mala zawiezc

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

a to Ty wozisz chlopaków już?

Madzix-ja to prawie kg przytyłam w ostatniom tyodniu i zastanawiam sie jak to mozliwe

Gratuluje 5 z przodu, ja czekam na swoją:P

Nakarmiłam Ale, tym razem nie ulała nic i śpi. ZObaczymy może to jakiś maly kryzys był..
Wcinam pomidorówke z ryzem poki spi:P

Ja na białych pampkach jade i jest ok. Próbowałam dady 2 i są spoko. Mam jeszcze jedna cała małą paczkę dady1 i pół 1 białych pampków. Jak się skończą to przechodzimy na dady2 bo już się powoli ciasnawe robią..
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 12:30   #1754
m girl
Raczkowanie

Przez osłonki nie chce pić, a mi nie chce się z nią kłocić

Generalnie do smarowania pomoże mi na pewno steryd - poprzednio tak mi dermatolog wyleczyła w końcu te brodawki. Całe były w bąblach i skóra się rozwarstwiała. Teraz też mi się rozwarstwia i powoli zaczęły się bąble pokazywać.

Dopiero teraz zakończyłam karuzelę z uspokajaniem małej/karmieniem butelką/odbijaniem- po butelce strasznie ulewa/odciąganiem/uspokajaniem małej. Masakra

A mogłoby być tak pięknie. Dziś np w razach odciągnęłam 450ml mleka. To jest najgorsze, tyle mleka mam a nie mogę go normalnie podać

Czuję że najbliższe dni będą ciężkie
m girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 12:34   #1755
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie problem z kupa :-( i juz nie wiem jak to ogarnąć. Niby położna mowi ze przy kp to nie musi tak często kupy robić ale już wczoraj nie było i teraz czekam z niecierpliwością na dzisiejsze ekscesy w pieluszce. Nie wiem już kto to pisał ale ja też tak mam ze mi Synuś przesikuje pampersy ( firmy pampers) - a dada sprawdzala się lepiej przynajmniej u nas. .. a jakie macie zdanie ma temat pampkow z Rossmana? Warto próbować?
ja używam teraz z rossa i jest ok, ale nie kupowałam w ciemno bo miałam pół paczki w domu od koleżanki której zostały, podpasowały małej i się cieszę bo tańsze dużo od pampersów

Cytat:
super

Cytat:
dziewczynki chyba rzadziej przesikuja pieluszki...

Z Roska to macie na myśli te pieluszki: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...-42-szt,105946 czy moze te:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...-66-szt,116956
o my właśnie używamy jedynki te z serii fun&fit 33szt za niecałe 12zł, są ciut mniejsze od pampersów premium jedynek, nic Nadię nie odparzają ani nie przeciekają, kupka ta rzadsza część jest wchłaniania, grudki zostają wiadomo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-29, 12:40   #1756
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość

Ja się zacznę zaraz martwić że moja za dużo śpi. Wypełniając "czas maluszka" widzę że u nas średnio w nocy i w dzien po 9 godzin snu. I mało mam zmian pieluszek jak szkrab tak śpi dużo
napisze Ci ulubiony tekst mamusiek-korzustaj poki mozesz mojs,tydzien starsza od Twojej cory tez tyle spala przez pierwsze 2 tygodnie, od pn duzo wiecej czuwa i np. Wczoraj przy tym marudzila. Dzis sie gapi na spokojnie poki co,nawet spacer na jawie lykla
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 12:44   #1757
m girl
Raczkowanie

Hej,

Nie umiem dobrze cytować, ale odpiszę:

Ciemieniucha to właśnie jest taki łupież. Ja też przy pierwszym synku myślałam że to jest ciemne, bo "ciemieniucha" ale nazwa jest od ciemienia
Generalnie na ciemieniuchę położna polecała: podgrzać trochę oliwy z oliwek, nałożyć dziecku pół godziny przed kąpielą i przykryć czapką. Później normalnie w kąpieli umyć główkę i DOBRZE wyszczotkować.
Moja mała też ma teraz, ale ja na razi nie nakładam oliwy , tylko mocno szczotkuję całą główkę po każdej kąpieli. Ładnie schodzi, ale mam problem z brwiami, bo ma też na brwiach a tam się ciężko czesze

A do dziewczyny której pampers przesikany był 3 razy - to niezawodny znak, że trzeba zmienić na większy rozmiar. I problem zniknie jak ręką odjął. No chyba że to chłopak i siusiak mu się wysunął. To trzeba się cieszyć że ma chłopak przyrodzenie
m girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 12:54   #1758
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Dzięki. Dobrze wiedziec.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Przyszła mi paczka z e-baya za która jeszcze nie zapkacilam

Hehe dobre moze daj linka to wszystkie darmowki dobre zamówimy

Cytat:
10x faktycznie sporo..a normalnego żelu do intymnej używasz? Ja białego jelenia ale dzis moze tantum rosę sobie sporządzę

Wow Tz jaki odważny ja swojemu kazałam wyjsć na szycie, wystarczajaco sie naoglądał na partych, potem pół dnia był w szoku i psychicznie to przezywał
U Ciebie minelo więcej czasu to myśle, ze ładnie juz moze wyglądać, ja juz dzis czuje, ze obrzęk mniejszy niz wczoraj a to 2 doba dopiero. Bedzie dobrze

Wiadomo, w domu najlepiej troche sie zdolowalam na początku ale co zrobić, maluszek najważniejszy i będę spokojniejsza jak wszystko sprawdza

Madzia widzę super pozytywne podejście i tak trzymać

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Witam!

Ehh widzę, że nie tylko ja mam jakiś mały baby blues Tak jak pisałam wczoraj jestem nie w formie ze względu na swoją fizyczną stronę. Patrzę w lustro i nie poznaję się przez ten telbuch Nie jestem sobie w stanie wyobrazić, że to mi już tak zostanie

W ogóle to dzwoniłam wczoraj i dziś do swojej gin bo jutro mija dopiero 2 tygodnie od urodzenia synka a krwawienia poporodowego już prawie brak. Jak mi raz na dobę coś poleci to tyle... Pytałam w zeszłą środę położną to skwitowała tylko, że no teraz po cc to jestem mniej skiereszowana niż poprzednio po porodzie 2w1 więc żeby się nie przejmować. Hmmm... A jednak. Zastanawiałam się nawet czy to nie przez to teraz ten brzuch mi stoi w miejscu...

Też tak słyszałam, że ta maź tworzy jakby dodatkową barierę ochronną przed nowym środowiskiem i dlatego na zachodzie praktykuje się by nie myć noworodka nawet tydzień.

A próbowałaś karmić z nakładkami na brodawki? One rewelacyjnie wyciągają sutki. Przy córce poleciła mi je położna jak mała mi zorała brodawki do krwi. Tym razem jak mój mały leniuszek za płytko chwytał i zobaczyłam, że zaczyna się robić strup od razu założyłam. Po 2 dniach brodawki wróciły do normy a mały nauczył się chwytać cyca odpowiednio szeroko i sam "wyciągać" sutki.

Ja jestem 9 dni po porodzie i też malutko leci, także to chyba normalne

Cytat:
Współczuje problemu z kupką, u nas niespodzianka prawie za każdym razem
Mi pampersy się super sprawują, wczoraj jakoś przelała 1 raz ale to chyba źle założony był bo po 10 minutach dosłownie zauważyłam że plecki mokre Podoba mi się ten wskaźnik załadowania pieluchyw białych pampkach. Dostaliśmy zielone pampki i mam wrażenie że słabsze są, kupę mniej chłoną, ale jeszcze muszę poiżywać. Narazie tylko tych używam.

Cytat:

Uuu to super klaski Mi po samym porodzie to malutko spadło, aż byłam przerażona, ale teraz jest lux

Cytat:

Podziwiam Cię Gosia świetnie sobie radzisz Ja po niedzieli mam zamiar wziąć się jiż za gotowanie i to niewiem czy się będę wyrabiać przy mon grzecznym dzieciu ale ile można mamę wykorzystywać

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51219075]napisze Ci ulubiony tekst mamusiek-korzustaj poki mozesz mojs,tydzien starsza od Twojej cory tez tyle spala przez pierwsze 2 tygodnie, od pn duzo wiecej czuwa i np. Wczoraj przy tym marudzila. Dzis sie gapi na spokojnie poki co,nawet spacer na jawie lykla [/QUOTE]

Mówisz no trudno narazie pozostaje mi dię cieszyć z zaistniałej sytuacji

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-04-29 o 12:49
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 12:56   #1759
gosiak0512
Zakorzenienie

KOPERCO poki co to maz bo juz miesiac w domu jest ale od poniedzialku do roboty wraca i ja bede musiala sie ogarnac z trojka.

Wczoraj zamowilam sobie 6 koszulek i dzis juz sa o jak milo

VIOLKA dada tez ma ten wskaznik

Stary 2015-04-29, 12:59   #1760
violka848
Zakorzenienie

U nas była Pani doktor, generalnie wszystko dobrze, musiałam budzić oczywiście śpiocha do badania Pępek akurat zakrwawiony jakiś miała, dobrze że przy niej bo bym się orzrstraszyła, a ona mówi że w porządku, że Adkę to nie boli. O te drgawki pytałam to mówiła o tym niedorozwoju układu. Potlumaczyła o szczepionkach pobadała i zostawiła mnie z córką domagającą się cyca mamy za tydzien się zjawić to zważymy skarba. Mam do przychodni 100 m także luzik- mam nadzieję że już wtedy będziemy regularnie spacerować
Stary 2015-04-29, 13:02   #1761
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Ja bym się chętnie umyla wcześniej, ale nie mogłam wstawać, ciemno i słabo mi się robiło więc dlatego dopiero wczoraj.... Choć i tak wysiłek przeogromny, ale mam wspaniałego męża.... Poważnie bez niego bym przez to nie przebrnela....
Śmiać mi się chce bo jak sobie przypomnę poród to mi się płakać chcę..... I powiedziałam mężowi ze przyjdę do domu to się rozplacze przez to co mi zrobili.... Bo tu pasuje trzymać fason....
No widze ze powolutku Ci humor wraca,jeszcze troszke i zapomnisz o bolu czemu Cie tyle razy pokluli,wenflonu nie zakladaja?
Mi po cc polozna przy pierwszym prysznicu asystowala, bo mowila ze moze mi sie slabo zrobic i bedzie mnie łapać
Mi core umyli po porodzie, a prysznic tez kazali brac przed obchodem lekarzy. Biedni ci lekarze u ciebie w szpitalu,sie nawachaja hehe :p
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 13:04   #1762
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
KOPERCO poki co to maz bo juz miesiac w domu jest ale od poniedzialku do roboty wraca i ja bede musiala sie ogarnac z trojka.

Wczoraj zamowilam sobie 6 koszulek i dzis juz sa o jak milo

VIOLKA dada tez ma ten wskaznik

O proszę niemialam pojęcia jak skończę zapasy wypróbuję dady i te Rossmanowe.
Ale szybka przesyłka klaski

Ja muszę pomierzyć w końcu te rzeczy ktore kupiłam w ciąży bez mierzenia i może też coś poszperam. Chcę jakieś fajne buty na wesele w sierpniu, ale to jeszcze czasu a czasu ale chcę być wtedy sexi mamuśka hehe
Stary 2015-04-29, 13:15   #1763
Majka232
Zakorzenienie

Ja muszę być sexy mamusią juz za 10 dni tylko jak to zrobić hehe

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-04-29 o 13:17
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-29, 13:17   #1764
gosiak0512
Zakorzenienie

Ja mam wesele w lipcu wiec mam wiecej czasu

Stary 2015-04-29, 13:19   #1765
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Nie wiem, czy Wam pisałam, juz nam sklerozę. Dzis na KTG nie zapisał mi sie ani jeden skurcz! Poważnie im dalej od terminu tym gorzej... W poniedziałek mam sie zgłosić po skierowanie do szpitala. Takze moje dziecię bedzie z 4 maja, chyba, ze jednak wyjdzie sama. Ech.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 13:20   #1766
boleczka93
Zakorzenienie

Pavlinecka to tak jak mnie wczoraj, mialam tylko jeden skurcz w ciagu godziny...
Ciekawe jak tam Nancy,u nas bez zmian..

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 13:23   #1767
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Pavlinecka to tak jak mnie wczoraj, mialam tylko jeden skurcz w ciagu godziny...
Ciekawe jak tam Nancy,u nas bez zmian..

I jeszcze Izunia? Bedziemy trzymać dziewczyny w poczekalni ;p Ty jutro idziesz do szpitala tak? Do mnie mowila w piatek przyjść po skierowanie, pozniej jej sie przypomniało, ze wolne i mowila, zeby w poniedziałek, bo w czwartek nie ma po co... ;/ kazała najeść sie kiełbasy z grilla bo pozniej nie bedzie jak hehe
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 13:23   #1768
sunny_eyes
Zakorzenienie

Uhh byla u nas polozna, maly za duzo spi... mamy go budzic co 2,5 h na jedzenie bo troszke za malo przybral
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 13:23   #1769
rosarioV
Zakorzenienie

Katastrofa. .. mały chce co chwilę jeść a mi już pokarmu brak powoli no mój organizm nie nadarza nad jego apetytem dodatkowo z prawej zleci maks 20 ml i to wszystko co się dzieje... jeszcze w poniedziałek miałam full... to chyba przez to że wczoraj młody non stop na piersi był i nic nie sciagalam, tak to regularnie co dwie godziny ściąganie a wczoraj co godzine lub pół był cyc i mnie rozlegulowalo zalamka

Stary 2015-04-29, 13:25   #1770
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
I jeszcze Izunia? Bedziemy trzymać dziewczyny w poczekalni ;p Ty jutro idziesz do szpitala tak? Do mnie mowila w piatek przyjść po skierowanie, pozniej jej sie przypomniało, ze wolne i mowila, zeby w poniedziałek, bo w czwartek nie ma po co... ;/ kazała najeść sie kiełbasy z grilla bo pozniej nie bedzie jak hehe
Tak tak i Izunia jeszcze. Ale nancy mieli chyba dzisiaj juz przyjac. Ja ide jutro, mam nadzieje ze mnie wezma.. ehh bedziesz miala jeszcze weekend majowy "wolny" :P

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości