![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII
MAJKA ani biale ani zielone u nas nie przesikane, dady tez chlona ladnie.
ROSI moj tez wszystko widzial ![]() Mi sie dlugo rana po wenflonie goila ![]() MADDY a mi sie rosmanowskie przelewaly wlasnie i pecznialy strasznie ale to 7 lat temu bylo wiec moze teraz sa inne. Co do mycia to urodzilam o 17.20 po godzinie zawiezli na polozniczy i kazali dalej lezec jeszcze ale o 20 to ja juz umyta bylam i przebrana na swiezo. Mylam sie po 2/ 3 razy dziennie bo gorac byl. ROSI ja sie w domu czesto podmywam w dzien bo mi bardziej komfortowo jest
![]() |
#1742 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nam jeszcze becikowe zostało,ale to czekam aż akt urodzenia mi z kadr odesla,zresztą jakoś bardzo mi się nie chce tego załatwiać z względu na konieczność wizyty u gin i w zus Cytat:
Ja większość posiłków jem karmiąc Kamilka,kanapki ,a herbatke wypijm później, zupy nie zjem nad nim bo się boję,drugie danie zależy co m a m ale zazwyczaj udaje mi się zjeść gdzieś z boku ![]() Przy pierwszym synku pamiętam jak mąż mnie karmil bo nie ogarnialam Teraz przy dwójce dzieci,czuję się lepiej zorganizowana niż przy jednym,serio! Rano jak wstaje to biegam jak szalona i wszystko robię co trzeba,mleko dla M,śniadanie dla mnie,śniadanie dla M,parze kawusie,karmię Kamilka,jak Kamiś zasnie to przygotowuje obiad,nastawiam zupę,maluje się,robię pranie,wszystko z asystą Michasia ![]() Ok 10-11 wychodzimy na plac zabaw,wracamy to usypiam M,Kamiś wstaje więc nim się zajmuje,nastawiam obiad i wraca mąż,wtedy już mam tylko jednego z synów do ogarnięcia ![]() Dziś nie było spaceru,bo zimno i wieje,udało się i obydwaj śpią i mam czas dla siebie na relax ![]()
![]() |
![]() |
#1743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1744 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi dada średnio pasi wczoraj caly dzien na sądzie i dupka ciut odparzona. Cytat:
Dady faktycznie nie chlona tak jak pampki.
![]() |
![]() |
#1745 |
Zakorzenienie
|
Ważyłam sie przed chwila na korytarzu i 2 dni po porodzie mam -8,5 kg
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1746 | |
Zakorzenienie
|
Jak tak płacze i potrzebuje sie przytulic to cos innego można zrobić. Tule, jak zaśnie odkladam. W leżaczku nue chciał smoka,u mnie zassal i odlot. Odłożyłam do leżaczka i narazie śpi. Ciekawe jak długo.
Też jestem lepiej zorganizowana przy dwójce dzieci. Dziś mimo marudzenia synka już ugotowalam zupe, ziemniaki się gotują. Kisiel zrobiony i pieczone jabłka i buraki - a jak one pachną mniamnn. Bolała nnie głowa, wzięłam paracetamol i małą kawę wypiłam ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
Tobie gratki spadku wagi ![]()
![]() |
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
A mi się niesamowicie chce spać... Chyba biorę małego do sypialni i idziemy w kimke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1748 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj jakos w ogole nie przesikuje. Narazie zdazylo sie moze 2-3 razy ale nie pamietam w ktorych. Cytat:
Moj tez dba bym byla fit. Ma jakis czujnik ze bede jesc, zwlaszcza obiad i mnie od tego skutecznie odciaga ![]() Cytat:
U nas pomaga infacol i espumisan ( zawierają ten sam składnik) Cytat:
Najlepsze dla mnie są białe pampersy a najmniej mi pasują dady.
![]() |
![]() |
#1749 |
Zakorzenienie
|
Mnie teraz powiedziała ze mam z raną nic nie robić ze polozna się tym zajmie...
Nic mi się nie podmywac nie kazały, ale zaraz pójdę się kąpać jak młoda nakarmie, W szpitalu byla humana a teraz hipp dostanie
![]() |
![]() |
#1750 |
Zakorzenienie
|
AMELKA mi gin to wystawil a tesc wracal z roboty to odebral
![]() Posilki jem normalnie przy stole bez spiny. Mala spi wtedy albo w lezaku lezy. Ja sie ogarniam tez z moja trojka plus obiady, pranie itp. Najgorzej to rano chlopakow do szkoly wyszykowac i razem z mala zawiezc ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- MAJKA moja duzo sika ale zadnych nie przelala.
![]() |
#1751 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki chyba rzadziej przesikuja pieluszki...
Z Roska to macie na myśli te pieluszki: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...-42-szt,105946 czy moze te: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...-66-szt,116956
![]() |
#1752 |
Zakorzenienie
|
Jupi mamy obsikane łóżko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1753 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Madzix-ja to prawie kg przytyłam w ostatniom tyodniu i zastanawiam sie jak to mozliwe ![]() ![]() Gratuluje 5 z przodu, ja czekam na swoją:P Nakarmiłam Ale, tym razem nie ulała nic i śpi. ZObaczymy może to jakiś maly kryzys był.. Wcinam pomidorówke z ryzem poki spi:P Ja na białych pampkach jade i jest ok. Próbowałam dady 2 i są spoko. Mam jeszcze jedna cała małą paczkę dady1 i pół 1 białych pampków. Jak się skończą to przechodzimy na dady2 bo już się powoli ciasnawe robią.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1754 |
Raczkowanie
|
Przez osłonki nie chce pić, a mi nie chce się z nią kłocić
![]() Generalnie do smarowania pomoże mi na pewno steryd - poprzednio tak mi dermatolog wyleczyła w końcu te brodawki. Całe były w bąblach i skóra się rozwarstwiała. Teraz też mi się rozwarstwia i powoli zaczęły się bąble pokazywać. Dopiero teraz zakończyłam karuzelę z uspokajaniem małej/karmieniem butelką/odbijaniem- po butelce strasznie ulewa/odciąganiem/uspokajaniem małej. Masakra ![]() A mogłoby być tak pięknie. Dziś np w razach odciągnęłam 450ml mleka. To jest najgorsze, tyle mleka mam a nie mogę go normalnie podać ![]() Czuję że najbliższe dni będą ciężkie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1755 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1756 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1757 |
Raczkowanie
|
Hej,
Nie umiem dobrze cytować, ale odpiszę: Ciemieniucha to właśnie jest taki łupież. Ja też przy pierwszym synku myślałam że to jest ciemne, bo "ciemieniucha" ale nazwa jest od ciemienia ![]() Generalnie na ciemieniuchę położna polecała: podgrzać trochę oliwy z oliwek, nałożyć dziecku pół godziny przed kąpielą i przykryć czapką. Później normalnie w kąpieli umyć główkę i DOBRZE wyszczotkować. Moja mała też ma teraz, ale ja na razi nie nakładam oliwy , tylko mocno szczotkuję całą główkę po każdej kąpieli. Ładnie schodzi, ale mam problem z brwiami, bo ma też na brwiach a tam się ciężko czesze ![]() A do dziewczyny której pampers przesikany był 3 razy - to niezawodny znak, że trzeba zmienić na większy rozmiar. I problem zniknie jak ręką odjął. No chyba że to chłopak i siusiak mu się wysunął. To trzeba się cieszyć że ma chłopak przyrodzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1758 | ||||||
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII
Cytat:
Hehe dobre ![]() ![]() Cytat:
Madzia widzę super pozytywne podejście i tak trzymać ![]() Cytat:
Ja jestem 9 dni po porodzie i też malutko leci, także to chyba normalne Cytat:
![]() Mi pampersy się super sprawują, wczoraj jakoś przelała 1 raz ale to chyba źle założony był bo po 10 minutach dosłownie zauważyłam że plecki mokre ![]() ![]() Cytat:
Uuu to super ![]() ![]() Cytat:
Podziwiam Cię Gosia świetnie sobie radzisz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51219075]napisze Ci ulubiony ![]() ![]() ![]() Mówisz no trudno ![]() ![]()
Kropka powitamy ok 23.04.2015 ![]() Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2015-04-29 o 12:49 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1759 |
Zakorzenienie
|
KOPERCO poki co to maz bo juz miesiac w domu jest ale od poniedzialku do roboty wraca i ja bede musiala sie ogarnac z trojka.
Wczoraj zamowilam sobie 6 koszulek i dzis juz sa ![]() ![]() VIOLKA dada tez ma ten wskaznik ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 |
Zakorzenienie
|
U nas była Pani doktor, generalnie wszystko dobrze, musiałam budzić oczywiście śpiocha do badania
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1761 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mi po cc polozna przy pierwszym prysznicu asystowala, bo mowila ze moze mi sie slabo zrobic i bedzie mnie łapać ![]() Mi core umyli po porodzie, a prysznic tez kazali brac przed obchodem lekarzy. Biedni ci lekarze u ciebie w szpitalu,sie nawachaja hehe :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O proszę niemialam pojęcia ![]() Ale szybka przesyłka klaski ![]() Ja muszę pomierzyć w końcu te rzeczy ktore kupiłam w ciąży bez mierzenia ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
Ja muszę być sexy mamusią juz za 10 dni tylko jak to zrobić hehe
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2015-04-29 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wesele w lipcu wiec mam wiecej czasu
![]()
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy Wam pisałam, juz nam sklerozę. Dzis na KTG nie zapisał mi sie ani jeden skurcz! Poważnie im dalej od terminu tym gorzej... W poniedziałek mam sie zgłosić po skierowanie do szpitala. Takze moje dziecię bedzie z 4 maja, chyba, ze jednak wyjdzie sama. Ech.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1766 |
Zakorzenienie
|
Pavlinecka to tak jak mnie wczoraj, mialam tylko jeden skurcz w ciagu godziny...
Ciekawe jak tam Nancy,u nas bez zmian..
![]() |
![]() |
#1767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze Izunia? Bedziemy trzymać dziewczyny w poczekalni ;p Ty jutro idziesz do szpitala tak? Do mnie mowila w piatek przyjść po skierowanie, pozniej jej sie przypomniało, ze wolne i mowila, zeby w poniedziałek, bo w czwartek nie ma po co... ;/ kazała najeść sie kiełbasy z grilla bo pozniej nie bedzie jak hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
Uhh byla u nas polozna, maly za duzo spi... mamy go budzic co 2,5 h na jedzenie bo troszke za malo przybral
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1769 |
Zakorzenienie
|
Katastrofa. .. mały chce co chwilę jeść a mi już pokarmu brak powoli
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.