Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-29, 18:13   #1501
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Aha, i widziałam, że pojawił się temat smoczków. Moja Młoda bywała dosyć rykliwa i smoczek nieraz nas ratował, ale u nas akurat prawdopodobnie zaburzył odruch ssania. Miała go właściwie od urodzenia, bo szpitalu spała tylko w dzień, a całe noce płakała i dostała smoczek. Na początku jadła ładnie, ale później coraz gorzej przybierała. Przyczyn było kilka, ale wg pediatry jedną z nich było to, że dużo ssała smoczek, a od 3 mca dużo mleka ściągałam i dawałam z butelki, bo wychodziłam 3 razy w tygodniu na zajęcia po 8 godzin. Wtedy to już się w ogóle rypło, bo piersi nie chciała, mleka mojego z butelki też dużo nie piła, mm też nie chciała...
Koniec końców karmiłam ją piersią bardzo długo, bo się poźniej do niej z powrotem przekonała Ale drobnym i wolno przybierającym na wadze dzieckiem pozostała, teraz ma 3 lata a waży ledwie 12,5 kg.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Ooo, a dlaczego? Nie wiedziałam nawet. Wiem, że ma kofeinę i żeby tej dziennej maksymalnej dawki łącznie z kawą nie przekraczać, ale coś poza tym? Aż pogooglam
W wieku 3 miesięcy bardzo często następuje kryzys karmienia, tyle, ze to dziecko ma ten kryzys nie matka. Też bym nie obwiniała smoka. U nas w szpitalu same lekarki i położne mówiły, ze jak dziecko bardzo płacze, to żeby ddać, a gdyby było tak jak mówisz, to chyba by nie polecały. No ale wiadomo, są różne sytuacje.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie strasz, zielona herbata jest w porzadku jak najbardziej.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Masz dluzej parzyc lub pic dopiero z drugiego, wtedy ma dzialanie uspokajajace.
Czyli taka uroda corki a nie wina karmienia. Moja urodzila sie duza, przez pierwsze trzy miesiace przybierala doskonale a pozniej tyle, by w normie sie zmiescic i tez jest drobnica
Dziewczyny pisały, ze nie wolno.
Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Daj się mamie trochę pocieszyć zakupami, ja tam biorę co dają, moja mama i teściowa często coś fajnego wyszperają A jak mi nie pasuje, albo jakies niepraktyczne (np ponczo dla 2 miesięcznego dziecka), to chowam na dno szafy albo wrzucam do kontenera. Majątku nie kosztowało, więc nie szkoda. A na początek im więcej ciuchów tym lepiej, a po domu dziecko nie musi byc ubrane w jakiś super zestaw. Zresztą, zawsze coś można skomponować, do różowych getrów czy śpiochów założysz granatowe lub czarne body i też da radę

I rzeczywiście z 56 dziecko dosyć szybko wyrasta, moja chodziła miesiąc, ale przecież ciuchy na ten czas też trzeba mieć. Niewiele rodzi się dzieci tak dużych żeby od razu w 62 wskoczyć, szczególnie, że noworodek nie ma wyprostowanych nog i rąk i zazwyczaj na początku stopy ma w śpiochach czy spodniach w okolicach kolan

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

No właśnie moja niestety ciągle była na granicy tego nieszczęsnego 3 centyla, czasem spadała poniżej, w normach raczej rzadko się mieściła. Pewnie taka też jej uroda, ale przypuszczam, że gdyby mniej na początku było smoczka, a więcej uspokajania przy piersi, to byłoby nieco lepiej. Szkoda, ze nie wiedziałam tego wtedy, tylko dopiero gdy przy piersi się złościła i wściekała zamiast uspokoić, a chętnie ssała smoczek.
Teraz smoczek będe próbować dać nieco później i tylko w razie musu
Też bym się dała mamie nacieszyć. A jak chcesz cos konkretnego to powiedz mamie, czego szukasz, jakie kolory, rozmiary. A jak cos ci nie przypasuje to sprzedasz.
Moja miała 58 cm a ubranka 56 były dużo za duże

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Bo aparat ujowy ;/
A rozmiar 74 to nie jest na wiosna- lato dla dziecka?
74 to się liczy 6-9 miesięcy, u nas zima-wiosna. Jak by nie było, do 23 września nasze dzieciaki są jeszcze letnie

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 18:34   #1502
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Merry świetne rzeczy! Ja też już pokładalam w szufladzie rzeczy i może nie taka duża torba z Ikei ale wyszła mi cala szuflada Ale kompletnie nie wiem co na ile się spisze, chodzi nie tylko o rozmiar ale też o rodzaj (czy więcej będę używała polspiochow czy spodenek i skarpetek, czy pajacow itp...) no i jaka pogoda będzie. Wiec wole mieć więcej niż mniej
A z ciekawości ile płacisz w ciuchu? Kupujesz na kg czy na szt?

Z okazji kupna nowego dużego grilla zaraz rozpalamy i testujemy będzie kielbaska, pierś, młode ziemniaczki, cukinia i bagietka, mniam.
Bo z tego co piszą to długi weekend deszczowy ma być.
na razie większość rzeczy ląduje w szafie przeznaczonej dla dziecka, ale w torbach z ikea,
a wczorajsze zakupy, to koszt około 50zł, z tym, że jeszcze dla siebie znalazłam 2 takie większe koszulki
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 18:43   #1503
czarownica_tea
Zakorzenienie

Okno umyte, firanki i zasłonki wiszą. Na kolacje drożdżowe bułeczki z nadzieniem

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 18:46   #1504
mama_izka
Raczkowanie

Heloł. Dziewczyny jestem w szoku. Byłam dziś na USG! Dziewczynka! ale łobuziara, pokazała fakena
TŻ szczęśliwy. Ja też ale stracha trochę mam że się zmieni i będę miała 3 chlopakow. Lekarz mówi ze na chwile obecna nic nie ma i ze jedynie jak cos wyrośnie
Na skurcze magnez i będziemy obserwować czy dalej będą czy przejdą. Nie kazał za mocno masować i molestować brzucha zwłaszcza z prawej strony. Ogólnie wszystko okej. Wielkość odpowiada 20 tyg.
Mogę zacząć zakupowy szał hehe.

Na przypalone garnki polecam proszek do prania. Dodać trochę do wody i ładnie odchodzi bez skrobania. Często praktykuje. Tylko wtedy trzeba pilnować bo może wykipieć
mama_izka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 18:48   #1505
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Okno umyte, firanki i zasłonki wiszą. Na kolacje drożdżowe bułeczki z nadzieniem

Mniaaam... Daj trochę!

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
na razie większość rzeczy ląduje w szafie przeznaczonej dla dziecka, ale w torbach z ikea,
a wczorajsze zakupy, to koszt około 50zł, z tym, że jeszcze dla siebie znalazłam 2 takie większe koszulki
To nie dużo

Zrobiłam listę z rzeczami do kupienia i tak się zastanawiam nad rozm.56. Tych chyba kupić trzeba najmniej, bo zawsze się w prezentach dostanie.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mama_izka Pokaż wiadomość
Heloł. Dziewczyny jestem w szoku. Byłam dziś na USG! Dziewczynka! ale łobuziara, pokazała fakena
TŻ szczęśliwy. Ja też ale stracha trochę mam że się zmieni i będę miała 3 chlopakow. Lekarz mówi ze na chwile obecna nic nie ma i ze jedynie jak cos wyrośnie
Na skurcze magnez i będziemy obserwować czy dalej będą czy przejdą. Nie kazał za mocno masować i molestować brzucha zwłaszcza z prawej strony. Ogólnie wszystko okej. Wielkość odpowiada 20 tyg.

Na przypalone garnki polecam proszek do prania. Dodać trochę do wody i ładnie odchodzi bez skrobania. Często praktykuje. Tylko wtedy trzeba pilnować bo może wykipieć
Gratuluje córeczki! :róża:

Tak, masz racje z tymi garnkami. Ja jeszcze sol dodaje
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 18:52   #1506
ridja devojka
Zakorzenienie

Ale wam zazdroszczę, że znacie płeć nie mogę się doczekać!
Został mi jeszcze tylko miesiąc pracy

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-04-29, 19:01   #1507
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Większość ciuchlandowych ubranek jest z dobrych firm. Są też dobre jakościowo bo wielokrotnie prane i jak widać w dobrym stanie.
Tak jak twoja koleżanka mówi, ja też wcześniej o tym pisałam ze ubranek większych lepiej mieć chociaż kilka na zapas później bo szmatka ch juz biegać człowiek nie będzie miał tak czasu. A moja chrzestni ca to miała taki ryk i wycie jak wchodziła do jakiegokolwiek sklepu ze sister nie mogła w łazić do żadnych sklepów odrazu wyła. Później jej minęło ale miała problem szczególnie w tesco! pewnie tak około 8 msc życia jej minęło.
nawet nie chodzi na zapas, zauważyłam, że większość moich koleżanek np. bluzki, bluzy czy czasem spodenki kupują w większych rozmiarach i na dłużej takie ubranka starczą.
Wiadomo bodziaki, śpoichy itp. lepiej by nie były za duże

Cytat:
Bo aparat ujowy ;/
a z tymi rozmiarami nigdy nie wiesz, jaki tak naprawdę wypadnie, bo czasem porównuję bluzy różnych rozmiarów i są podobne

Cytat:

ja od czasu krwiaka żadnego okna nie umyłam i nie umyję.

kawał lenia ze mnie dzisiaj, ale tż w pracy, to sobie zrobiłam pyrki na parze, do tego gzik i pycha. Ale się najadłam.
Teraz zrobiłam sobie lemoniadę, tak mi się chce pić, że chyba cały dzbanek zaraz wypiję

Cytat:
Mniaaam... Daj trochę!

To nie dużo

Zrobiłam listę z rzeczami do kupienia i tak się zastanawiam nad rozm.56. Tych chyba kupić trzeba najmniej, bo zawsze się w prezentach dostanie.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Gratuluje córeczki! :róża:

Tak, masz racje z tymi garnkami. Ja jeszcze sol dodaje
jakiś czas temu nakupowałam trochę ubranek w rozmiarze 56, do tego dostałam kilka pajaców i więcej nie kupuję. Bo już teraz zapowiada mi się długie i patrząc na wagę to też nie małe dziecko.
A znając rodzinę znajomych, to mi na przynoszą jeszcze ubranek.

Teraz chyba będę patrzeć na koszule do karmienia i staniki. Aaaa dzisiaj koleżanka poleciła mi staniki sportowe z pepco. Ona też ma nie duży biust i mówi, że jej się dobrze w nich spało, chodziło i karmiło. I co najważniejsze nie wiele kosztują, łatwo się pierze

I jeszcze rozmawiałyśmy o nacinaniu i ona też zauważyła, że teraz gdy tak propagują by nie dać się naciąć, co raz więcej mamy koleżanek, które popękały i goi im się to okropnie. A te mamy, które były nacięte, mówią, że szybko im się i ładnie goiło. Tak więc ja chyba nie będę na siłę upierać się przy nie nacinaniu
Stary 2015-04-29, 19:08   #1508
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
W wieku 3 miesięcy bardzo często następuje kryzys karmienia, tyle, ze to dziecko ma ten kryzys nie matka. Też bym nie obwiniała smoka. U nas w szpitalu same lekarki i położne mówiły, ze jak dziecko bardzo płacze, to żeby ddać, a gdyby było tak jak mówisz, to chyba by nie polecały. No ale wiadomo, są różne sytuacje.

Też bym się dała mamie nacieszyć. A jak chcesz cos konkretnego to powiedz mamie, czego szukasz, jakie kolory, rozmiary. A jak cos ci nie przypasuje to sprzedasz.

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

74 to się liczy 6-9 miesięcy, u nas zima-wiosna. Jak by nie było, do 23 września nasze dzieciaki są jeszcze letnie
No racja, nie wiem dlaczego, ale wrzesień kojarzy mi sie juz z jesienią, a tu popatrz , aż 23 dni ...lata.
Stary 2015-04-29, 19:11   #1509
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję córeczki !!!

Dzięki na sposób na przypalone garnki, pewnie wkrótce wypróbuję

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ale wam zazdroszczę, że znacie płeć nie mogę się doczekać!
Został mi jeszcze tylko miesiąc pracy

ja niby znam, dwa razy mówione, że wygląda na dziewczynkę, a ciągle się denerwuję, że coś wyrośnie.
Nawet dzisiaj mi się śniło, że byłam na usg i nie miły babsztyl z uśmiechem Jokera powiedział, że to chłopak. I się z płaczem obudziłam :9
Ale mam nadzieję, że skoro dwóch lekarzy widziało wargi sromowe, to Matylda jednak będzie dziewczynką
Stary 2015-04-29, 19:16   #1510
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Nadaje z kraju, w ktorym zielona herbata to podstawa ;-) i nikt nigdy nie mowil, ze nie wolno.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 19:18   #1511
truskafffka91
Wtajemniczenie

Aakkzzii, http://bezuzyteczna.pl/jadles-kebaba-w-warszawie-208520
Stary 2015-04-29, 19:18   #1512
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Bo aparat ujowy ;/

To juz od dziecka zalezy. No i rozmiar rozmiarowi nierowny. Moja corka, 26mscy nosi jp rozm 90cm a polski - uwaga uwaga - 80, ktory bylo nie bylo na 12miesieczne dziecko sie przyjmuje
Stary 2015-04-29, 19:21   #1513
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Nadaje z kraju, w ktorym zielona herbata to podstawa ;-) i nikt nigdy nie mowil, ze nie wolno.
co kraj to obyczaj

jak się pytałam mojej ginki, czy jest jakiś zakaz na jakieś herbaty, bo ja lubię z chin herbatę tzw. 15 i 10 letnie, ostatnio znajomy mamy przywiózł. I moja lekarka twierdzi, że pite z umiarem nie powinny zaszkodzić.
Stary 2015-04-29, 19:27   #1514
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
co kraj to obyczaj

jak się pytałam mojej ginki, czy jest jakiś zakaz na jakieś herbaty, bo ja lubię z chin herbatę tzw. 15 i 10 letnie, ostatnio znajomy mamy przywiózł. I moja lekarka twierdzi, że pite z umiarem nie powinny zaszkodzić.

Akurat nie powiedzialabym, ze co kraj to obyczaj. W Pl nie ma kultury picia zielonej herbaty, stosunkowo niedawno weszla na rynek i Polacy nie wiedza jak pic a juz nowosci sie boja od zawsze. Twoja ginka ma racje! Wiesz, ze ona blokuje przyswajanie zelaza? To przy anemii byloby wskazaniem, by ja odstawic
Stary 2015-04-29, 19:31   #1515
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:

gratuluję kolejna wrześniowa dziewuszka
Stary 2015-04-29, 19:45   #1516
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Tak, wiem, patrzyłam, ale same duże rozmiary a ja chciałam kupić 62... Chyba że kupimy w końcu coś większego. Głównie kupujemy rozmiary 62, mamy jedno body i jeden zestaw dresy+bluza z 56. Wiadomo, że coś z tych mniejszych trzeba dokupić, ale jakoś mam dziwne wrażenie, że w tych 62 pochodzi dłużej a z 56 szybko wyrośnie, chyba że się duża urodzi to w ogóle nie wejdzie...
To musisz sprawdzać, bo ja mam właśnie 62

Ja kupuje tak samo dużo 56 i 62, bo ja się urodziłam mając 52 cm, a mój TŻ 53 cm więc jest spora szansa, że nasze dziecko też będzie w tych okolicach. I dodatkowo kupuje 68 aby mieć trochę spokoju z ubrankami na początek

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 20:20   #1517
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat nie powiedzialabym, ze co kraj to obyczaj. W Pl nie ma kultury picia zielonej herbaty, stosunkowo niedawno weszla na rynek i Polacy nie wiedza jak pic a juz nowosci sie boja od zawsze. Twoja ginka ma racje! Wiesz, ze ona blokuje przyswajanie zelaza? To przy anemii byloby wskazaniem, by ja odstawic
mi chodzi o podejście, że zielonej nie wolno.

A ta kilku letnia to jest czarna herbata, zielonej nie pijam bo mi nie smakuje. Choć teraz jak zrobiło się ciepło to herbaty już tak nie pijam.
No chyba że ziółka

właśnie mi się przypomniało, że zraz zacznie się sezon na majowe pokrzywy
Stary 2015-04-29, 21:08   #1518
bianeczkaa
Zakorzenienie

Już po wizycie. Wszystko ok. Wyniki bardzo dobre, był zaskoczony że wyniki wątroby tak spadły Ale musze się umówić do niego na prywatne usg, bo jak byłam ostatnio to mi nie zrobili na tym lepszym sprzęcie tylko na tej samej padaczce On mi dopiero powiedział. No trudno, raz mogę zapłacić.
ETIAKSIL można Powiedział, ze ma działanie punktowe i nie przenika.

Na wadze 3+ Wcinam pyzy z serem i smażona cebulką

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:

Zobaczyłam to zdjecie i moje pyzy przestały być już tak pyszne

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-04-29, 21:08   #1519
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Już po wizycie. Wszystko ok. Wyniki bardzo dobre, był zaskoczony że wyniki wątroby tak spadły Ale musze się umówić do niego na prywatne usg, bo jak byłam ostatnio to mi nie zrobili na tym lepszym sprzęcie tylko na tej samej padaczce On mi dopiero powiedział. No trudno, raz mogę zapłacić.

supcio, że wyniki takie dobre.
a czemu Etiaksil nie można by było?? przecież on pod pachy, nie przenika głęboko w obieg

smacznego

od jutra promocje w rossku na tusze do rzęs
Stary 2015-04-29, 21:11   #1520
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

a ja tak sie ciesze ze w kwietniu tylko +1 kilo
bo z tym tępem tycia co miałam czyli + 10 kilo myślałam że tak bd do końca ale na szcz escie się to mi zatrzymało

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:

ja używam miss sporty tuszów uważam ze są jedne z lepszych i jedne z tańszych

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

ale chyba pójdę po max faxtora bo też jest kozacki

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 21:21   #1521
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bianeczka- Twoje pyzy na pewno pyszne

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 21:22   #1522
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaa no widzisz, ja się cały czas zapominam :P ostatnio ogladałam fajny program o znawcach herbaty, nawet są u was takie studia

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-04-29, 21:33   #1523
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Współczuję, mnie też często mdli, ostatnio nauczyłam się, że jak czuję mocniejsz bełt to znak, że coś nie podchodzi i trzeba uważać co się je i pije.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Mi włosy rosną jak szalone, tylko słabe są i łamliwe. Do tego zaczęły się falować

O kurkafelek na 7 bym dzisiaj nie weszła, ostatnio jak z psem wracałam ze spaceru jakieś gnojki zablokowały windy. juz miałam wizję wchodzenia na 5 piętro z psem pod pachą i płakać mi się chciało. Na szczęście jedna winda się odblokowała.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

I obiecane zdjęcia z wczorajszych zakupów w lumpku

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Bluzki i spodenki

Bodziaki

Bluzy

Pajace i jeden śpioch
Super ciuszki ! Szczególnie spodenki pierwsze od prawej mi się podobają
AaaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 21:35   #1524
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
supcio, że wyniki takie dobre.
a czemu Etiaksil nie można by było?? przecież on pod pachy, nie przenika głęboko w obieg

smacznego

niby tak komuś internety mówiły dlatego dopytałam

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-04-29, 21:39   #1525
AaaMarta
Zadomowienie

Grita, wysyłam linki do przykładowych fajnych spodenek

http://www.zara.com/pl/pl/mini/spodn...8p2551505.html
http://www.zara.com/pl/pl/mini/spodn...8p2436532.html

F&F (Tesco) ma podobne jak w Zarze i ciut tańsze, ale na stronie niestety już tylko szorty pokazują.

http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/t...i-brazowe.html
http://www.sklep.pinokio.net.pl/pl/t...i-brazowe.html

http://pl.nextdirect.com/pl/shop/Gen...egory-Trousers
AaaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 21:44   #1526
loudres
Zadomowienie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaa no widzisz, ja się cały czas zapominam :P ostatnio ogladałam fajny program o znawcach herbaty, nawet są u was takie studia
To chyba ogladalysmy ten sam.. pokazywali produkcję herbatki itp?

Oglądam project runway .. jak mnie ten młody drażni taki jest hamski ze poprostu
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 21:56   #1527
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Już po wizycie. Wszystko ok. Wyniki bardzo dobre, był zaskoczony że wyniki wątroby tak spadły Ale musze się umówić do niego na prywatne usg, bo jak byłam ostatnio to mi nie zrobili na tym lepszym sprzęcie tylko na tej samej padaczce ala: On mi dopiero powiedział. No trudno, raz mogę zapłacić.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Zobaczyłam to zdjecie i moje pyzy przestały być już tak pyszne ala:
3 + od początku???

Stary 2015-04-29, 22:16   #1528
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
To chyba ogladalysmy ten sam.. pokazywali produkcję herbatki itp?

Oglądam project runway .. jak mnie ten młody drażni taki jest hamski ze poprostu
Też oglądam Jak mnie Michał wqqqqqqqqq.....

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
3 + od początku???

, nie teraz jest -5 3 odrobiłam :P

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-04-29, 22:23   #1529
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Też oglądam Jak mnie Michał wqqqqqqqqq.....

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

, nie teraz jest -5 3 odrobiłam :P
Mam wrażenie ze on jest tak zakochany w sobie ze poprostu nic nie jest w stanie zburzyć jego wysokiego ego. I mam nadzieje ze nie dojdzie do finału!
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-29, 22:24   #1530
bianeczkaa
Zakorzenienie

Kopie mnie po jajniku super

Wspólnie zamawiamy buty

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości