|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII
Boleczka, kciuki
Sonia kciuki za szybkie wyjscie ![]() My mielismy akcje wycie w w nocy. Od 1 do 4 prawie, juz wymieklam, nie brzuszek, jesc nie chciala tylko wyla,. Dzis oczy na zapalki :/ Lece do Milki sie poprzytulac. |
|
|
|
|
#1952 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W życiu bym frida tego nie wyciągnęłaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51227531]No to kula mocy dla Ciebie ![]() No to zeby wszystko w porzadku bylo i Was wypuscili. Jutro juz mniej bolec bedzie,raz ze rana sie bedzie goic,a dwa ze macica juz tak gwaltownie nie bedzie kurczyc,umnie pierwsza doba najgorsza. Dlugo Cie glodna trzymają,ja dostalam kasze manne po 20h od cc.na nastepny dzien juz normalne posilki.Rosario, zycze zdrowia i polepszenia samopoczucia ![]() Moja Hania dzis godzine po sniadaniu porzadzila, jakies ćwiczenia uprawiala jak ja trzymalam do odbicia to glowke co chwile odchylala i trzymala,walnęła 3 kupy pod rząd. Moge 2,5 tygodniowe dziecko na kilka minut juz klasc na brzuszku?[/QUOTE] Ja na sobie kładę na 10-15min;] Ala ma wciąż problemy z brzuchem i już nie wiem co. Narazie ma 3tyg to na espumisan za wczesnie jeszcze. Ciagle się pręży i ciągle jakby chciała kupkę zrobić. Bąków nie puszcza wcale. Wczoraj popołudniu znów akcje miałam z ulewaniem WSZYTSKIEGO co zjadła i po kąpieli zdziwienie że w cyckach pustynia jedna wielka. Musiałam rozmrozic swoje i w butli podać i była afera o 15mL Nie wiem co ja takiego jem że jej nie pasi. Może ta pomidorówka? Bo było lepiej. Dziś nie ulewa ale po zaspokojeniu pierwszego głodu co chwile puszczala cycka, nerwicowała się a głodna. Normalnie walka. |
||||||||
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Mały wstanie to zjemy i jedziemy na pocztę, do apteki i Roska. I pewnie Biedronki bo jutro sklepy pozamykane
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
Tobie brzuch się nie wchłonąl? Daj mu jeszcze trochę czasu
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz oszaleje, córka sąsiadki z pokoju tak sie wydziera, ze nie wyobrażacie sobie, w nocy spałam 2h moze przez to, teraz od rana tez awantura. Cieżko
Moja mała jest przy niej aniołkiem, płacze tylko jak sie denerwuje, ze cyca złapać nie moze, przy przebieraniu spokojniutka, obserwatorka z niej. Ale nie zapeszam ![]() Była pani padiatra i żółtaczka pod obserwacja, wczoraj bilirubina była 9,5 to na granicy normy, dlatego nas zostawili, jak bedzie dzis ok to wychodzimy, prosze o Wasze kciuki bo maja magiczna moc
|
|
#1956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z brzuszkiem coś ewidentnie nie teges jest. Teraz rano np. nic nie ulała. Będę dziś o przysłowiowym chlebie i wodzie to może będzie lepiej. ZObaczymy czy to jest coś co jem, bo nie ukrywam zaczęłam sobie próbować i jakoś się zbiegło w czasie. Jak się pilnowałam to było pięknie. Obawiam się że ukł. pokarmowy jeszcze nierozwinięty do końca i bd musiała poczekać z nowościami. Ja mam roska daleko ale może po karmieniu się wyrwiemy A póki co do ogrodu zmykam. Dziś nawożę krzaki-tyle ile mi starczy nawozu bo nie dokupiłam oczywiście :P
|
||
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Madzixx kciuki żeby wyniki były ok. i za wyjście
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Goczek ja noszę wkładki laktacyjne no suty mam wrażliwe wiec lepiej jak miękka wkładka oddziela je od biustonosza.
Mój maluszek ma sucha skórę na stopkach u góry w zgieciach mam wrażenie ze mu delikatnie pęka :/ od wczoraj smaruje linomagiem mam nadzieje ze pomoże.
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzixx - kciuki za wyjście
|
|
|
#1961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Izunia - moja koleżanka mawiała "brzuch ciężarnej dobrem publicznym" i chyba duża czesc społeczeństwa podpisuje sie pod tym hasłem
Madzixx - kciuki! ja czekam na koleżankę i ide do rodaka wydawać pieniadze ;p
|
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Majka-super brzuch a raczej deska
![]() I gratuluje spadku kg
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
O widzisz, a u nas położna byłakilka dni po porodzie i mówiła że już można, a pępek siedzi i3 razy była kładziona - może temu ta krew pociekła. Nię bede kładła teraz. Cytat:
Aduśka też ma te suchoty i to na stopkach rączkach na szyjce, a od wczoraj na brzuszku też i stopy też wysmarowałam linomagiem bo taki tłuściutki jest.Ja też wkładki noszę bo suty wrażliwe i temu że stanik się brudzi. Kupiłam ta bluzeczkę sportowa w Pepco za 7,99 wygodna a jest ta większa - chciałam małą zwrocic, ale zapomniałam ze bielizny się nie da ![]() Madzia kciuki za wyjście! I grzeczną sąsiadkę ![]() Sonia współczuję bólu, musisz mieć jakiś słaby przeciwbólowy. ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Chyba czas wstawać, ładnie pospaliśmy. Idę się zaraz spuszczać albo na karmienie bo cycki rozsadza.
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
VIOLKA co to za bluzeczka sportowa?
|
|
|
#1966 |
|
Wtajemniczenie
|
No u nas kazala położna odrazu ale maly raczej u nas na klatce leży
Co do katarka to tez mam u siostry mega sie sprawdzał
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny. Witam Was w ten piękny słoneczny dzień
jak tam dzisiaj Wasze dzieciaczki? Lepiej niż wczoraj? Czytam Was od rana ale cos wbic się nie mogę :-/ hmmm. .. Kciuki za dzisiejsze rodzące - może jeszcze Dzidzie się zalapia na kwiecień Gossip - witaj w klubie tych z ropiejącymi oczkami... Madzixx - kciuki za powrót do domu i żeby bilirubina nie skoczyła. . Hania, Violka - ja miałam też u Synusia problem z ta skórka - położna kazała wlewać trochę więcej emolientu do kąpieli ( ja używam oilatum ) a po kąpieli żeby smarować alantanem maścią - albo jakimkolwiek kremem z alantoina. I u nas pomogło powiem szczerze. Pupcie smaruje linomagiem ale takim różowym bez cynku... |
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
BOLECZKA mega kciuki!!!
Bylisny u lekarza, mamy narazie przejsc na tetre. To bedzie super zabawa
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
GOCZEK ja nosze i pewnie prędko nie odstawię wkładek bo jak karmię z jednej piersi to mi z drugiej cieknie zaraz..
KOPERCO moja ma 2 tygodnie i podałam espumisan po konsultacji z farmaceutą. On się nie wchłania do organizmu. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- CASHMERE wiem co przechodzisz.. pierwszego syna tetrowałam pół roku.. ja po śniadanku.. mąż pojechał na pole z teściem po drzewo więc jestem sama.. biorę się za pit bo korektę muszę złożyć.. no i pranie w między czasie się pierze. Nie mam pomysłu na obiad..
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majka polecała, taki zwyklak, do karmienia trzeba do gory zadzierać, ale przynajmniej nie uciska mi tak cycków jak staniki
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam podgrzewacz bo ktoś pytał auto_dom z przejściem na zapalniczka samochodowa, na gg jest firma only for baby podgrzewacz mały akurat butla wchodzi,
Matko kiedy ja kupę zrobię ;( aż się jej boję.... Jest szansa że jak mi się przecież zachce to nie pęknie mi nic???
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pupcię traktuję mąką i jest ok. Do kąpieli też Oilatum mam ile go dajesz? Pediatra mówiła wlasnie o alantanie - muszę mężowi dziś na listę wpisać w aptece kupowałaś?
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja noszę wkładki cały czas bo jak karmię 1 piersią to z drugiej też mi leci. Kurde kliknęłam parę rzeczy na gemini i 164 złote Młoda ciągle śpi |(pewnie już niedługo) a ja ogród już zdążyłam ogarnąć. Bym skosiła trawnik, ale kosiarki mam w piwnicy a nie chce Ali samej zostawiać w domu. |
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za pomoc Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo super nawilża taki emolient
|
|
|
|
|
|
#1978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
CASHMERE u nas była alergia na wszystkie rodzaje pieluch.. ogień na tyłku i nic nie pomagało.. pomogła tetra.. miałam jej od groma i codziennie prałam i suszyłam. Wydaje się straszne ale jak trzeba to da się radę.. ja zbierałam z całego dnia i na wieczór pralkę puszczałam, a tak to miałam miskę z płatkami mydlanymi i dorzucałam te zasikane a po kupie spierałam pod kranem i tez w mydliny.. a może spróbuj kłaść między pieluchę a pupę coś takiego http://allegro.pl/wkladki-do-pieluch...104006205.html będzie oddzielało tyłek od pieluchy i może pomoże jak to uczulenie na pieluchy..
KOPERCO mam ten espumisan 100 i daję rano i wieczorem po 8 kropli
|
|
#1980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51227531]No to kula mocy dla Ciebie ![]() No to zeby wszystko w porzadku bylo i Was wypuscili. Jutro juz mniej bolec bedzie,raz ze rana sie bedzie goic,a dwa ze macica juz tak gwaltownie nie bedzie kurczyc,umnie pierwsza doba najgorsza. Dlugo Cie glodna trzymają,ja dostalam kasze manne po 20h od cc.na nastepny dzien juz normalne posilki.Rosario, zycze zdrowia i polepszenia samopoczucia ![]() Moja Hania dzis godzine po sniadaniu porzadzila, jakies ćwiczenia uprawiala jak ja trzymalam do odbicia to glowke co chwile odchylala i trzymala,walnęła 3 kupy pod rząd. Moge 2,5 tygodniowe dziecko na kilka minut juz klasc na brzuszku?[/QUOTE] ja klade bo kazała polozna i pediatra Tez Cytat:
Byla u nas polozna wszystko ok a mały ma katar tylko w nocy juz jest ok. Mowila ze pewnie od mleka ciut mu sie uleje i rzęzi.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.