|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: chciałabym mieć dziecko, ale nie mam gdzie mieszkać
No właśnie wg mojego szpitala pierś służy tylko do karmienia, a nie do "wiszenia" na niej, traktowania jak smoczek itd. Nakarmić (w max. pół godziny), odstawić, koniec. A jak dziecko "wisi", memla, zamiast ssać porządnie, to dokarmić butelką.
EOT, bo to rzeczywiście nie wątek na taką dyskusję.
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2015-04-28 o 10:34 |
|
|
|
|
#152 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
U mnie to jeszcze może drugie pochodzi. |
||
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Specjalnie pisałam o butach, bo nie dość, że strasznie drogie, dziecko wyrasta z nich po 2 miesiącach, to jeszcze nie wolno przekazywać innemu dziecku.
|
|
|
#154 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to chcialam jeszcze nawiazac do pierwszego postu, w ktorym napisalas, ze masz 25 lat, twoj partner 30 i obawiasz sie, ze juz nie macie na co czekac, tym bardziej partner. Tu jest blad moim zdaniem. Teraz zwieksza sie wiek pierworodek, to nie czasy gdy jeszcze 20-30 lat temu 25 latka miala juz dwojke lub wiecej dzieci. Teraz pierwsze dziecko przed 30 to wlasciwie juz norma. Ja sama pierwsze dziecko urodzilam w wieku 30 lat, teraz dobijam do 40 i calkiem serio mysle o dziecku nr 3. Wcale nie uwazam, ze za 10 lat nie bede miala sily na bieganie po placu zabaw czy rozwiazywanie prac domowych. A dla kontry napisze, ze znam dziewczyny bardzo mlode, ktore nie maja ani sily ani ochoty na zabawy z dziecmi czy nauke. To naprawde nie zalezy od wieku, znam tez super kobiety grubo po 60 ktore sa swietnymi babciami biegajacymi z wnukami po lesie ![]() Powodzenia Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2015-04-28 o 17:31 |
|
|
|
|
|
#156 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Bo każde dziecko inaczej udeptuje bucik i noszenie używanych butów może skutkować wadami postawy.
|
|
#158 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście mówię o butach w normalnym stanie, z niewielkimi oznakami użytkowania, nie wykoślawionymi czy krzywo zdeptanymi. |
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#160 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Zdradź mi jak z piersi kurczaka zrobić schab? Cudowna przemiana z kuraka w świnię na patelni Cytat:
Cytat:
Dlatego nie nastawiałabym się na "jakoś to będzie" |
|||
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nosiłam buty po innych, bo takie były czasy. Co nie znaczy, że jest to zdrowe, higieniczne i godne naśladowania.
|
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijając aspekt higieniczny, wolę trzymać się zaleceń ortopedów.
|
|
|
#163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie przesadzajcie z tą higieną. Ja moim dzieciom pozwalałam raczkować w błocie, nie raz zdarzyło się, że weszły bosą nogą w kupę i wkładały do buzi brudne zabawki z piaskownicy. Nigdy dużo nie chorowały, tylko raz w życiu miały antybiotyk, nie są na nic uczulone (mają 6 i 7 lat) Może dla niektórych to niewyobrażalne ale ja jestem wychowana na wsi, biegałam z innymi dziećmi po oborze, głaskałam w chlewiku małe świnki, cielaki, kurczaki, potem jedliśmy jabłka i czereśnie nie myjąc wcześniej rąk, jadłam marchewkę wyrwaną prosto z ziemi, wytartą tylko do trawy. Im bardziej ludzie izolują dzieci od brudu, zarazków i bakterii tym częściej one chorują. Takie są moje spostrzeżenia. Wyczyszczone/ wyprane buty po kimś innym nie przerażają mnie w ogóle. Zdarza się, że pożyczam buty i ciuchy od koleżanek. Przekazuję również buty po moich dzieciach innym dzieciom jeżeli ich rodzice poproszą. W moich plebejskich kręgach to zupełnie normalne i nikogo to nie szokuje. |
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweczka
:-*
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się ze wszystkim za wyjątkiem butów. Butów nie można nosić po kimś i tyle. Super, że akurat Ty i Twoje dzieci nie macie wad postawy, ale noszenie butów po kimś sprzyja ich powstawaniu.
|
|
|
#166 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale skoro takie jest Twoje zdanie to O.K. Każdy po prostu robi jak uważa
|
|
|
|
|
|
#167 |
|
Konto usunięte
|
Sliweczko: od butow do glaskania swinek w kurniku
mistrzu offtopu |
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam synkowi nie założyłabym nawet skarpetek używanych, bo mnie to obrzydza
![]() Używane ubranka - tak (pomijając bieliznę, oczywiście ), używane skarpetki i buty - fuuuj.
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2015-04-29 o 21:44 |
|
|
|
|
#169 |
|
BAN stały
|
A ubrania z ciucholandu?
|
|
|
|
|
#170 |
|
Konto usunięte
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5122528 7]Sliweczko: od butow do glaskania swinek w kurniku
mistrzu offtopu Hi, hi, chciałam tylko zobrazować, że nawet to nie jest dla mnie niehigieniczne a co dopiero dziecięce butki ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Ja uwielbiam |
|
|
|
|
#171 |
|
BAN stały
|
Ja też ;-)
|
|
|
|
|
#172 |
|
Konto usunięte
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5122528 7]Sliweczko: od butow do glaskania swinek w kurniku
mistrzu offtopu Świnki w kurniku? ![]() Jest gdzieś szeroki wątek o kupowaniu używanej bielizny dzieciom (i nie tylko). |
|
|
|
|
#173 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#174 |
|
Konto usunięte
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5122758 2]
[/QUOTE]A potem dziwicie się cudownym przemianom kurczaka w schaby |
|
|
|
|
#175 |
|
Rozeznanie
|
U nas cały czas funkcjonuje zasad zastaw się a postaw się. Kobiety kupują drogie wózki bo w używanym wstyd jest się pokazać. Ciuszki tylko renomowanych firm aby z dziecka się nie śmiano w szkole. Tymczasem to my wychowujemy dziecko.Możemy je tak wychować, że nie będzie zwracać uwagi na to, że kolega ma smartfona a on zwykłą komórkę, nie będzie się wstydzić swojego ojca bo jeździ starym fordem. Dziecko oczekuje od nas miłości. My sami stwarzamy sobie problemy. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy lecz można rodzić w prywatnym szpitalu i zapłacić 4 tysiące lub na Nfz. Można wysłać dziecko do prywatnej szkoły lub nie. Można wysłać go na gimnastykę lub razem z nim jeździć rowerem lub grać w piłkę. Jak ktoś chce może kupować dziecku na imieniny prezent za 10 tysięcy lub wydać 50 złotych na produkty i zrobić samemu niepowtarzalną bransoletkę. Problem wcale nie. Nie trzeba być artystą aby na nitkę nawinąć kupione koraliki dodać zapięcie i bransoletka gotowa.
Jak ktoś pisze , że wydaje na dziecko 1500 zł miesięcznie to wiem, że nigdy nie zadał sobie pytania czy można mniej i czy jest jakaś alternatywa. Dziecko bardziej się rozwinie jeśli będzie czytać książki niż jeśli pójdzie na kółko fortepianowe. Bo to my je wysyłamy chcąc aby zostało muzykiem- co nie znaczy , że ono chce. Uczyłem w Barcelonie dzieci bogatych rodziców, którzy wysyłali swoje pociechy do szkółki piłkarskiej aby zostały piłkarzami. Były tam dzieci z wielu krajów które musiały się nauczyć katalońskiego i hiszpańskiego lecz miały w ciągu dnia dwa treningi 8-11 i 17-19. Niektóre miały swojego kierowcę. Czy były zadowolone? Były straszliwie zmęczone. I na nic nie miały czasu. Kaprys rodzica spowodował , że dziecko pozbawił dzieciństwa. Dzieci powinny się uczyć, ale powinny się też bawić. A wszystkim nadzoruje mama i tata.Jeśli nie potrafią to szkodzą dziecku. Niemniej na pewno każdy się stara. Prawie każdy Warto być rodzicem to jedyne w swoim rodzaju przeżycie . Kto tego nie przeżył nigdy nie zrozumie. Uważam, że człowiek żyje w pełni dopiero wtedy kiedy jest rodzicem.Kiedy może swojemu dziecku przekazać to co najlepsze. |
|
|
|
|
#176 |
|
Konto usunięte
|
Ok, tylko jak odkryjesz u swojego dziecka talent do gry np. na fortepianie i będzie mu to sprawiało ogromną przyjemność to każesz mu książki do muzyki czytać? Czytanie rozwija ale są tez inne zainteresowania, bardziej kosztowne niż pójście do biblioteki i wypożyczenie książki.
|
|
|
|
|
#177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2015-04-30 o 15:15 |
||
|
|
|
|
#178 |
|
Konto usunięte
|
CDN2015: Napisales w tym watku 7 postow. W kazdym jest to samo, robienie z wizazanek bandy idiotek, ktorym trzeba napisac kilka razy to samo, nawet jesli to co sie do nich pisze to banialuki i farmazony.
Radze przeczytaj watek od poczatku, skoncentruj sie na sumach jakie tu padaja. Nikt nie twierdzi, ze nie da rady przezyc za 1500zl miesiecznie. My piszemy o tym, ze nie da sie na dluzsza mete i bez negatywnych skutkow ubocznych, prowadzic gospodarstwa domwego gdzie budzet na zakupy jedzeniowe to 500zl. A Ty z uparciem godnym lepszej sprawy piszesz banialuki o robieniu bransoletek i czytaniu ksiazek. Wbrew temu co myslisz wizaznki to calkiem rozsadne kobiety, nie musisz wpadac tu ze swoimi madrosciami zyciowymi. Naprawde dziekujemy z gory, nie marnuj swojego jakze drogocennego czasu na kolejne posty w obranym przez Ciebie stylu. Spozytkuj ten czas na lepienie garnkow z gliny, zrobienie domowego proszku czy uszycie narzuty na kanape ze starych koszul. Pozdrawiam
Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2015-04-30 o 14:52 |
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5123306 5]CDN2015: Napisales w tym watku 7 postow. W kazdym jest to samo, robienie z wizazanek bandy idiotek, ktorym trzeba napisac kilka razy to samo, nawet jesli to co sie do nich pisze to banialuki i farmazony.
Radze przeczytaj watek od poczatku, skoncentruj sie na sumach jakie tu padaja. Nikt nie twierdzi, ze nie da rady przezyc za 1500zl miesiecznie. My piszemy o tym, ze nie da sie na dluzsza mete i bez negatywnych skutkow ubocznych, prowadzic gospodarstwa domwego gdzie budzet na zakupy jedzeniowe to 500zl. A Ty z uparciem godnym lepszej sprawy piszesz banialuki o robieniu bransoletek i czytaniu ksiazek. Wbrew temu co myslisz wizaznki to calkiem rozsadne kobiety, nie musisz wpadac tu ze swoimi madrosciami zyciowymi. Naprawde dziekujemy z gory, nie marnuj swojego jakze drogocennego czasu na kolejne posty w obranym przez Ciebie stylu. Spożytkuj ten czas na lepienie garnkow z gliny, zrobienie domowego proszku czy uszycie narzuty na kanape ze starych koszul. Pozdrawiam [/QUOTE] Błaaagaaam
|
|
#180 |
|
Rozeznanie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5123306 5]CDN2015: Napisales w tym watku 7 postow. W kazdym jest to samo, robienie z wizazanek bandy idiotek, ktorym trzeba napisac kilka razy to samo, nawet jesli to co sie do nich pisze to banialuki i farmazony.
Radze przeczytaj watek od poczatku, skoncentruj sie na sumach jakie tu padaja. Nikt nie twierdzi, ze nie da rady przezyc za 1500zl miesiecznie. My piszemy o tym, ze nie da sie na dluzsza mete i bez negatywnych skutkow ubocznych, prowadzic gospodarstwa domwego gdzie budzet na zakupy jedzeniowe to 500zl. A Ty z uparciem godnym lepszej sprawy piszesz banialuki o robieniu bransoletek i czytaniu ksiazek. Wbrew temu co myslisz wizaznki to calkiem rozsadne kobiety, nie musisz wpadac tu ze swoimi madrosciami zyciowymi. Naprawde dziekujemy z gory, nie marnuj swojego jakze drogocennego czasu na kolejne posty w obranym przez Ciebie stylu. Spozytkuj ten czas na lepienie garnkow z gliny, zrobienie domowego proszku czy uszycie narzuty na kanape ze starych koszul. Pozdrawiam [/QUOTE]Tylko ciebie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

ja też nosiłam buty po innych, bo takie były czasy. Co nie znaczy, że jest to zdrowe, higieniczne i godne naśladowania.

mistrzu offtopu