Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-30, 15:12   #4351
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Widziałam, że jest promocja na Palmers w Rosmanie. Dobry on jest? kończy mi się oliwka BD i zastanawiam się czy kupić nową czy zainwestować w coś lepszego? rozstępów nie mam i zależy mi żeby nie wyszły. Co radzicie? Palmers czy ta oliwka wystarczy?
palmers ma strasznie intensywny zapach, jakiś kakaowy chyba. w poprzedniej ciąży wszystkie próbki powywalałam bo nie byłam w stanie używać. ja byłam zadowolona z jakiegoś smarowidła z hippa dla mam, ale nie balsam tylko jakieś masło chyba, w okrągłym pudełku, kartonowe, kwadratowe opakowanie.

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Wiecie nad czym sie zastanawiam - skad mam wiedziec kiedy podac dziecku mm i jakie i kiedy. Skad mam wiedziec czy sie najada czy nie.Jak nie bedzie pokarmu no to jasne ze mm tylko co mam sobie sama wybrac mm i podawac czy isc do lekarza :/
może zapytaj profilaktycznie w szpitalu po porodzie, a potem w domu powinnaś w razie czego mieć kontakt z położną środowiskową (mi zostawiała nr tel).
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 15:20   #4352
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
A u mnie jeszcze dziwniej.. Nie chce mi się malować ! Muszę kupić lekki podkład ten z lirene, bo moja szpachla mnie obciąża teraz [COLOR="Silver"]
.
A ja chyba przez cały czas od kiedy jestem na L4 nie malowałam się może tylko ze dwa razy. Jakoś tak się czuję lepiej sama ze sobą.
Stary 2015-04-30, 15:21   #4353
Cos_
Zakorzenienie

Kaja o malowaniu to nawet nie mowie
Stary 2015-04-30, 15:24   #4354
kejtiCe
Zakorzenienie

Marei dobrze, że to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
A ja chyba przez cały czas od kiedy jestem na L4 nie malowałam się może tylko ze dwa razy. Jakoś tak się czuję lepiej sama ze sobą.
Ja też się zawsze maluje Mogę mieć dres, piżamę, być nago, chodzić w szlafroku lub ubrać się całkiem, ale makijaż musi być obowiązkowo.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 15:24   #4355
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
też tak myślę. Te chusty jakoś mi się kojarzą z takimi eko-mamami. Ja wiem, że nie jestem takim typem, no i w ogóle mi nie pasuję wizualnie. Kuzynka Tż chciała mi wcisnąć ale nie wzięłam, dziwnie na mnie spojrzała

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
z tego co ja wiem, chusta (prawidlowo zawiazana ofkors) jest duzo zdrowsza dla kregoslupa i bioderek niz inne nosidelka i mozna jej uzywac od pierwszych tygodni zycia. ja bede. ale ja jestem z tych sfiksowanych eko mam

a w ogole mam zagwozdke.
okazalo sie, ze ten wozek trio co dostalismy od kumpla, ma fotelik samochodowy z niewazna homologacja (wozek ma 6 lat chociaz w bdb stanie). ten fotelik to juz i tak byl lichy, typowy z taniego trio,zadnych wiarygodnych testow i atestow, wiec udalo mi sie przekonac tz ze teraz to naprawde bedziemy musieli kupic taki typowy fotelik samochodowy. chcialabym, zeby posluzyl jak najdluzej, od urodzenia. widzialam, ze sa takie 0-25 kg, ale te bardziej polecane sa 0-18 i 0-13 ... czytalam troche bloga osiemgwiazdek i za duzo tych informacji, gubie sie.. a przy tym wiekszosc firm, ktore on poleca, tu we wloszech trudno dostac... no i na razie nie wiemy co robic..
przynajmniej na wyjscie ze szpitala chcialabym byc przygotowana. jak robicie? (oczywiscie te, ktore beda noworodka ze szpitala do domu wiozly samochodem) w fotelik 0+ od razu czy w gondole zamocowana pasami na tylnym siedzeniu (tak tez widzialam)? calkiem nie wiem
z chustą się zgadzam

nie jestem zwolenniczką foteli 0-18 czy 0-25, bo jak ma pasować dla noworodka i 4-latka? im mniejszy przedział tym bardziej dopasowany do potrzeb dziecka... ja wolę opcję 0-13 (syn 16 m-cy w takim jeździł) a potem 9-25 dla starszego i siedzącego dziecka. wiem, że foteliki mają wkładki i inne bajery, ale... nie przekonuje mnie to i tyle.

dla mnie fotelik w samochodzie to obowiązek, w gondoli nie można przewozić. jest chyba jakaś gondola przeznaczona do samochodu z pasami i dodatkowymi uchwytami do mocowania ale to jakaś konkretna, nie zwykłe gondola z wózka. dziecko musi być dobrze zapięte.

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Co do fotelika... My przedwczoraj kupiliśmy Bazę FamilyFix z Maxi Cosi i fotelik cabriofix. Fotelik jest do 13 kg, czyli jak podaje producent jest do około roku. Potem do tej samej bazy można dokupić kolejny fotelik, który będzie już do około 4 lat, więc wydaje mi się do sensownym rozwiązaniem. Z tego co wiem nie każdy samochód ma możliwość zamontowania bazy, ale chyba to rzadkość Mozna fotelika używać bez bazy, ale wtedy jest trochę męczarni z zapinaniem pasów, my mamy 3 drzwiowy samochód więc od razu chcieliśmy bazę Do tego kupiliśmy używkę więc w ogóle się opłacało
tylko ten kolejny fotelik do tej bazy nie jest typowym fotelikiem a siedziskiem transportowym, czy jak to określają. pamiętam, że bardzo nam ten kolejny odradzano właśnie. pasuje wyłącznie do bazy, nie można go w razie czego zamocować pasami np. w innym samochodzie gdzie nie ma isofixa.
Stary 2015-04-30, 15:28   #4356
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Marei dobrze, że to nic poważnego

Ja też się zawsze maluje Mogę mieć dres, piżamę, być nago, chodzić w szlafroku lub ubrać się całkiem, ale makijaż musi być obowiązkowo.
Ja zawsze zakładam legginsy i jakąś lepszą domową bluzkę albo nawet taką do wyjścia na zewnątrz. Chybabym deprechy dostała jakbym się na tym L4 zaniedbała
Stary 2015-04-30, 15:36   #4357
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

byłam w końcu z rana w rossmannie, ale autobusem, syn miał atrakcję w sumie i tak się nachodziłam, na przystanek, z przystanku, potem zakupy w markecie, spacer po osiedlu i... padam
Stary 2015-04-30, 15:43   #4358
industria
Zakorzenienie

ufff, wróciłam do domu, pozałatwiałam wszystko. nawet byłam w przychodni dziecięcej i załatwiłam sobie położną środowiskową . no i pani która mi wszystko tłumaczyła nic nie wspomniała o wizytach przed porodem, mówiłam zeby zadzwonić dopiero jak już bedziemy z maluchem w domu i wtedy umówimy sie z położną.......
nie wiem, może to zależy od kasy chorych...nasza śląska jest w końcu wyjątkowa

teraz spróbuje nadrobić

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Widziałam, że jest promocja na Palmers w Rosmanie.
podobno strasznie dziadowski skład i oliwka babydream dużo lepsza....no i tańsza

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

A potem wrócił tata i przypomniał mi, że mnie dziś odwiezie do domu, bo jutro teściowie do mnie przyjeżdżają
zdecydowanie za często widujesz sie ostatnio z teściami mnie na twoim miejscu jutro od rana bardzo bolałaby głowa- do tego stopnia że nie dałabym rady wyjść z łóżka

Cytat:

Ja chusty nie planuje, nie czuje potrzeby.
ja też...... po pierwsze jakoś mnie nie jara ta idea a po drugie nie wiem gdzie miałabym chodzić z dzieckiem w tej chuście. mieszkam na zadupie, jak bede szła na spacer to biore wózek a jak dalej to i tak jade samochodem........

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny a kupujecie jakis krem z filtrem na lato dla maluchów ?
ja stosuje ten żółty z babydream-" 50-tke"- w razie czego młodą też pomaziam

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

przynajmniej na wyjscie ze szpitala chcialabym byc przygotowana. jak robicie? (oczywiscie te, ktore beda noworodka ze szpitala do domu wiozly samochodem) w fotelik 0+ od razu czy w gondole zamocowana pasami na tylnym siedzeniu (tak tez widzialam)? calkiem nie wiem
hmmm, sprawdź to z tą gondolą bo mi sie coś obiło o uszy że to już nie jest dozwolone i teraz tylko fotelik..... może jeszcze do niedawna było inaczej.......
tak czy siak my kupujemy właśnie maxi cosi cabrio fix (0-13 kg) - pasuje proaktycznie do większości wózków a jak nie to sie pyknie adaptery

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Nie do każdego auta da się zamontować bazę. Isofix jest w dopiero w każdym aucie wyprodukowanym od 2012r
dokładnie. ja mam auto 2008 i nie mam isofixa. w samochodzie tż-ta też nie ma, więc bedziemy kombinować z pasami, no bo chyba nie ma innej opcji ?
Stary 2015-04-30, 15:44   #4359
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze zakładam legginsy i jakąś lepszą domową bluzkę albo nawet taką do wyjścia na zewnątrz. Chybabym deprechy dostała jakbym się na tym L4 zaniedbała
Legginsy to obecnie u mnie must have
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 15:51   #4360
Millygirl
Zadomowienie

Pomarudze... czemu do niektorych nie dociera,że w 34/35 tygodniu wyprawa 100 km w jedna strone w 5 osob w aucie, na rodzinna impreze,do rodziny z ktora mam slaby kontakt,ktora bedzie polegala na kilkugodzinnym siedzeniu przy stole i jedzeniu jest dla mnie malo atrakcyjna? Nie wysiedze calej imprezy,wyjsc tam nie ma gdzie,wrocic wczesniej tez nie - tż idzie do pracy i musialabym jechac z rodzicami, z cukrzyca to moge sobie poogladac wiekszosc jedzenia a zapraszaja mnie raczej jako ciekawostke przyrodnicza bo mnie w ciazy nie widzieli. Grzecznie podziekowalam za zaproszenie to ciotka wydzwania do moich rodzicow zeby mnie koniecznie zabrali coraz natarczywiej,jak nie przyjade bedzie foch.
A mi się nie chce, w tym stanie takie imprezy sa dla mnie meczace,plecy i brzuch daja mi w kość...
Grrr ma ktoś pożyczyć myszy żeby ich zjadly ?
Stary 2015-04-30, 15:51   #4361
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja filtrów też nie zamierzam stosować.. dopiero jak wystawie bezpośrednio na słońce a co w tym roku raczej nie będzie grane, plaża dopiero za rok

U mnie nie ma możliwości montażu bazy, auto włoskie z 2002 roku.

Musiałam lyknac nospe, normalnie miałam wrażenie jakby @ miała zaraz przyjść, jeszcze mnie tak trochę cmi..
Ja początku też chciałam stosować dla Maluszka krem z filtrem, ale raczej nie zamierzam wystawiac bezpośrednio na słońce więc rzeczywiście nie ma co chemią faszerować.

A jeśli chodzi o bazę w samochodzie to my kupiliśmy montowaną, ale na pasy - zobaczymy na ile zda egzamin

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 15:57   #4362
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, od dziś w rossmannie 49% na rzeczy do oczu
wiem! 2 tusze kupiłam

Cytat:

Kkurde Blanka ma za 3 tyg urodziny a ja nie wiem co jej kupić
A kupuję zawsze i od teściów i od chrzestnego i od.moich rodziców.. Masakra..
nic nie kupuj, siostrzyczke dostanie

Cytat:
Pomarudze... czemu do niektorych nie dociera,że w 34/35 tygodniu wyprawa 100 km w jedna strone w 5 osob w aucie, na rodzinna impreze,do rodziny z ktora mam slaby kontakt,ktora bedzie polegala na kilkugodzinnym siedzeniu przy stole i jedzeniu jest dla mnie malo atrakcyjna? Nie wysiedze calej imprezy.......
powiedz poprostu że masz zakaz od lekarza i koniec dyskusji. nie ma sensu sie tłumaczyć skoro nie jarzą........

no. nadrobiłam
teraz ide malować paznokcie
Stary 2015-04-30, 15:58   #4363
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Pomarudze... czemu do niektorych nie dociera,że w 34/35 tygodniu wyprawa 100 km w jedna strone w 5 osob w aucie, na rodzinna impreze,do rodziny z ktora mam slaby kontakt,ktora bedzie polegala na kilkugodzinnym siedzeniu przy stole i jedzeniu jest dla mnie malo atrakcyjna? Nie wysiedze calej imprezy,wyjsc tam nie ma gdzie,wrocic wczesniej tez nie - tż idzie do pracy i musialabym jechac z rodzicami, z cukrzyca to moge sobie poogladac wiekszosc jedzenia a zapraszaja mnie raczej jako ciekawostke przyrodnicza bo mnie w ciazy nie widzieli. Grzecznie podziekowalam za zaproszenie to ciotka wydzwania do moich rodzicow zeby mnie koniecznie zabrali coraz natarczywiej,jak nie przyjade bedzie foch.
A mi się nie chce, w tym stanie takie imprezy sa dla mnie meczace,plecy i brzuch daja mi w kość...
nie dziwie sie Twojej irytacji. Ja staram sie nie jezdzic w miejsca gdzie nie moge polozyc nog na stole, powyginac sie, podlozyc poduszki, posapac, otworzyc okna itp.
dzis jedziemy do Krakowa wiec u rodzicow wszystko to moge
Stary 2015-04-30, 16:00   #4364
rybkaa90
Zakorzenienie

industria jakie tusze kupiłaś? Ja żałuję, że nie wzięłam wczoraj tego słynnego korektora z Loreala. Odbiję sobie w Hebe.
mi się nie chciało latać po sklepach
kolejki masakryczne. Dobrze, że jedzenia nie potrzebujemy, bo jutro wyjeżdżamy.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 16:04   #4365
Cos_
Zakorzenienie

Milly niech sie wypchaja a jak im brakuje "okazow" niech ida do zoo tam sa takie okazy jakich w zyciu nie widzieli.
Stary 2015-04-30, 16:05   #4366
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Z chusta nie chodzi o to gdzie z nia chodzic tylko o to zeby w ogole wyjsc z dzieckiem z domu albo moc w tym domu cokolwiek zrobic.. nie kazde dziecko bedzie lezec w wozku, lozeczku, bujaczku, na macie, itp. Druga sprawa to 2 dzieci, mi sie srednio widzi rozlatany 2-latek i wozek, wole isc z noworodkiem z chuscie.
Stary 2015-04-30, 16:07   #4367
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
industria jakie tusze kupiłaś? Ja żałuję, że nie wzięłam wczoraj tego słynnego korektora z Loreala. Odbiję sobie w Hebe.
mi się nie chciało latać po sklepach
kolejki masakryczne. Dobrze, że jedzenia nie potrzebujemy, bo jutro wyjeżdżamy.
no my tez pusto w lodowce. Wyjezdzamy wiec odpadlo mi kombinowaniwe co na obiad

A co to za korektor?
Stary 2015-04-30, 16:18   #4368
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

Eeeej, mamy tego samego męża?
Mój też brunecik z ciemną karnacją
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 16:20   #4369
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:

Musiałam lyknac nospe, normalnie miałam wrażenie jakby @ miała zaraz przyjść, jeszcze mnie tak trochę cmi..
Mam dziś dokładnie to samo. Co za dzień
Cytat:
Jak uzbierasz te myszy to i mi kilka podeślij. Na mnie cała rodzinka obrazona,bo nie idę na komunie, ktora bedzie w koncowce 35tc

Poprałam ostatnią turę dziecięcych ubranek i czekam na dostawę mebelków,bo około 18 mają być
Stary 2015-04-30, 16:21   #4370
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
To zadzwoń do tej ciotki i powiedz, że dostałaś zakaz na jakieś dalsze wyjazdy i tyle. I tak macie słaby kontakt, więc co Ci zależy.

Dzisiaj już ostatni dzień w pracy
Za godzinę jedziemy na zakupy mam nadzieję, że nie będzie kolejek, a jak coś to się wcisnę i tyle.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 16:24   #4371
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
no my tez pusto w lodowce. Wyjezdzamy wiec odpadlo mi kombinowaniwe co na obiad

A co to za korektor?
O ten:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oncealer.html]

tylko teraz ma trochę inne opakowanie.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 16:27   #4372
siacha_ck
Zakorzenienie

A tak mnie teraz naszło, bo w weekend jedziemy do teściowej a tam zawsze pełno komarów i czy można teraz używać np.Off itp?

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 16:33   #4373
k a j a
Zakorzenienie

A u mnie sajgon! Ludzi w sklepach tysiące, miasto zakorkowane bo to trasa na mazury z wawy.. Zakupy mam zrobione jedynie po chlebek wieczorem tz wyskoczy

Ja siedząc w domu to się nie maluje, jedynie jak wychodze, mam strasznie kryjący podkład i czuje się źle, jak taka pudernica dlatego muszę kupić ten lekki lirene

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 16:36   #4374
Marei
Zakorzenienie

Milly nie daj się
W ogrodzie jakieś są jak chcesz

Monika o to chodzi z chustą, popieram. Poza tym dużo jeżdżę komunikacją miejską, bo parkingi w centrum mega drogie, gdzieś w góry na spacer czy zakupy - żeby w foteliku za dlugo nie było i żeby wózka ciągle nie brać. I w domu, na wypadek gdyby trafiło się takie jak mój tz. Albo na spacer po okolicznych górach. Jak przemyślałam to wszystko, to kupiliśmy tańszy wózek (zamiast lekkiego bogaboo) i bedziemy więcej w chuście nosi ć.

Siacha dobre pytanie
Stary 2015-04-30, 16:57   #4375
k a j a
Zakorzenienie

Milly powiedz jak dziewczyny mówią.. Lekarz zabronił i tyle.

My mamy chrzciny za dwa tyg, i komunię za cztery. Powiedziałam ze nigdzie nie idę :p

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 17:06   #4376
poldzik
Zadomowienie

witajcie po przerwie na lunch, znowu jestem w biurze i do 20 posiedze, chociaz roboty za duzo nie ma, raptem kilka telefonow do wykonania, ale przynajmniej mam czas z wami popisac.
a potem dlugi weekend do poniedzialku, a potem jeszcze tylko tydzien i koniec pracy!
na majowke nie mamy zadnych konkretnych planow, znajomi jada na wielki festyn na plazy ale to nie miejsce dla baby w ciazy a nawet by mi sie nie chcialo..

ja filtra bede uzywac chyba, przy naszym sloncu nie wiem, czy uda mi sie malego dostatecznie oslonic samym wozkiem/tetra/parasolka... nie wiem, wyjdzie w praniu. na razie zaczelam uzywac na dzien do twarzy tego kremu, bo slonce jest juz silne a ja sie boje, ze mi jakies plamy wyjda...

tassia dzieki za rade w sprawie fotelika. w miedzyczasie zadzwonilam do kilku tutejszych kolezanek, ktore maja male dzieci i... WSZYSTKIE ze szpitala wiozly dziecko w gondoli na tylnym siedzeniu, niczym nie przymocowanej jedna, cytuje "ta gondole to ja trzymalam" i w ogole niektore tak wozily dziecko przez pierwsze 3-4 miesiace zycia! bo wygodniej no i bo to lepsze dla kregoslupa niz fotelik....
no na pewno dla kregoslupa lepsze, ale w koncu to dziecko ile w tym foteliku siedzi/pollezy? pol godziny, godzine? a po co ryzykowac???
eh i to sa te same kolezanki, ktore kiedy powiedzialam, ze zastanawiam sie nad zmiana szpitala na inny (zamiast uniwersyteckiego, ktory jest dobrze wyposazony ale straszny moloch i masowka i praktycznie zero indywidualnego podejscia chcialam zmienic na mniejszy, przyjazniejszy, ale nie ma w nim oddzialu intensywnej terapii noworodkow) to na mnie wrecz najechaly, ze jak tak ryzykowac, a jakby cos sie stalo maluszkowi przy porodzie czy cos to nie maja aparatury i trzebaby go przewozic...
smiem twierdzic, ze prawdopodobienstwo wypadku samochodowego (i wyfruniecia takiej gondoli albo nawet samego dzidziusia) jest wieksze...
eh, przedstawilam sprawe tztowi i stwierdzilismy, ze kupujemy fotelik , ale w miare mozliwosci taki 0-18 z adapterem dla noworodka, a zreszta na samym poczatku raczej niewiele bedziemy go wozic... do przychodni mamy blisko piechota, do wiekszosci krewnych tez, po zakupy tez...

apropo chusty: http://www.guardachevideo.it/video/4...vi-sorprendera hehe

a mnie naszlo na slodycze po obiedzie i zjadlam lody i kawalek ciasta a juz od paru dni nic nie jadlam slodkiego... teraz znowu szlaban, bo ciezko sie opanowac jak juz zaczne...

szuuu moim zdaniem tez powinna cie jutro glowa/brzuch/kregoslup/maly palec u nogi rozbolec i to tak zebys musiala koniecznie w domu w lozku zostac...

milly i ciebie tez. niech spadaja na drzewo.

ja legginsow juz dawno nie nosze, ciazowych nie kupilam a w zwykle bym nie wlazla. ostatnio must have to ciazowe dzinsy (ciagle w nich chodze) lub sukienka+ponczochy... a zaraz bedzie mozna calkiem z golymi nogami chodzic huraaa

i sie dowiedzialam wlasnie, ze moja przyjaciolka zaciazyla, po wielu in vitro, skomplikowanych zabiegach i problemach... bardzo sie ciesze, ale boje sie razem z nia i jej mezem, to dopiero 6 tydzien, juz widzieli serduszko no ale... jest jeszcze tak wczesnie... oby sie jej robalek dobrze zagniezdzil i rosl... ale by bylo fajnie gdyby sie w tym samym roku urodzili ...

ja nie zawsze sie maluje, a powinnam. nawet mam "zestaw reanimacyjny" zachomikowany w biurze, to moze sie pojde i umaluje jak mi przypomnialyscie teraz...

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2015-04-30 o 17:12
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 17:14   #4377
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie rodzina nie chce nigdzie na wycieczkę zabrać dalej jak w granicach miasta bo twierdzą, że jestem istną bombą, która diabli wiedzą kiedy wybuchnie i nie będą w obcym miejscu szukać porodówki
Stary 2015-04-30, 17:15   #4378
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Mnie rodzina nie chce nigdzie na wycieczkę zabrać dalej jak w granicach miasta bo twierdzą, że jestem istną bombą, która diabli wiedzą kiedy wybuchnie i nie będą w obcym miejscu szukać porodówki
heheh moj maz i tescie tez
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 17:17   #4379
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra... Niektorzy sa niereformowalni

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Z chusta nie chodzi o to gdzie z nia chodzic tylko o to zeby w ogole wyjsc z dzieckiem z domu albo moc w tym domu cokolwiek zrobic.. nie kazde dziecko bedzie lezec w wozku, lozeczku, bujaczku, na macie, itp. Druga sprawa to 2 dzieci, mi sie srednio widzi rozlatany 2-latek i wozek, wole isc z noworodkiem z chuscie.

Popieram
Dla mnie dodatkowo była ratunkiem na kolki a jak był starszy i zabkowal to na usypianie.
Juz nie mówiąc o pracach domowych jak minął okres śpiącego dziecka przez 20h

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
A tak mnie teraz naszło, bo w weekend jedziemy do teściowej a tam zawsze pełno komarów i czy można teraz używać np.Off itp?
Nie wolno nic
Jest takie cos co się nazywa asio
I możliwe ze można chicco które jest dla dzieci
A tak to polecam olejek waniliowy
W zeszlej ciąży byłam cale lato i w dodatku na urlopie nad rzeka wiec temat przestudiowany.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-30, 17:21   #4380
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
dokładnie. ja mam auto 2008 i nie mam isofixa. w samochodzie tż-ta też nie ma, więc bedziemy kombinować z pasami, no bo chyba nie ma innej opcji ?
Pasy albo baza na razie nic innego nie wymyślono
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości