Rossmann cz. XXVI - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-01, 13:11   #901
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXVI

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Swoją drogą ciekawe ile mamy macantek na tym wątku, tylko siedzą cicho
No właśnie, sama jestem ciekawa.
Ja z tych korzystających z testerów i nieotwierających zabezpieczonych produktów w sklepie czy przy kasie przed zakupem.
Jak patrzę co robią kobiety w sklepach to widzę, że jestem w mniejszości.
Więc jak to jest dziewczyny- jak się zachowujecie podczas zakupów kolorówki?
Stary 2015-05-01, 13:12   #902
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez donatellaaa Pokaż wiadomość
Max factor...google nie gryzie
Wiem wiem ale ja na tel :P idę do Roska po paletkę nude lovely dla mamy bo uro ma za dwa dni.

Cytat:
Max factor

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:15   #903
madziaa2809
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Ja z tych korzystających z testerów i nieotwierających zabezpieczonych produktów w sklepie czy przy kasie przed zakupem.
Ja podkłady otwieram tylko testery, a tusz to sprawdzam czy nie wyschnięty, jak nie to biorę i nie otwieram żeby zobaczyć szczoteczkę, bo to sobie można zobaczyć nawet na internecie, a przeważnie nie kupuję w ciemno bez poczytania na internecie Szminki też tylko testery, a jak nie ma to tylko zobaczę czy nie jakaś "pogryziona", ale nie mażę się tym. A lakier to tylko patrzę na buteleczkę czy nie jakiś rozwarstwiony
madziaa2809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:16   #904
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Wiem wiem ale ja na tel :P idę do Roska po paletkę nude lovely dla mamy bo uro ma za dwa dni.

Dzisiaj święto zamknięte
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:18   #905
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
Teraz idziesz do R w święto?
donatellaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:19   #906
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
Ja rzadko kupuję kolorówkę, ale jak już, to nie macam, tylko biorę na ryzyk-fizyk
I właśnie z tego względu nie kupuję tuszy do rzęs-nawet świeże mnie uczulają paskudnie, a co dopiero taki macany...

Ogólnie macaństwo nie tyczy się tylko kolorówki, jak widzę w Rossmannach babki wąchające po kolei wszystkie antyperspiranty, żele pod prysznic, a nawet i kremy do twarzy to po prostu nie mogę Mistrzem była babka otwierająca pudełko wkładek higienicznych, jakby nie wiem co chciała tam sprawdzić. Kolor?
201612060923 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:20   #907
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
A cóż to za firma tego tuszu?

Ja dziś nałożyłam tusz miss sporty volume coś tam(różowe opakowanie)i jest tak mokry, że musi jakiś czas postać otwarty bo posklejal mi rzęsy xd
on musi postac
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:21   #908
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
ja tylko szminki sprawdzam (jeśli nie ma testerów), no ale nie maluję się nimi, jedynie kolor muszę zobaczyć
Stary 2015-05-01, 13:21   #909
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją drogą ciekawe ile mamy macantek na tym wątku, tylko siedzą cicho
ja macam tylko to co chce kupic, sprawdzam czy jest dziewicze
Stary 2015-05-01, 13:22   #910
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Ja otwieram tylko wtedy kiedy wiem na 100000%, że chcę to kupić i sprawdzam czy nie jest macane I wielokrotnie mi się to przydało - przykład: na gwiazdkę chciałam kupić siostrze TŻ balsam do ciała, wiem że są one zabezpieczone sreberkiem w środku. Otwieram, żeby sprawdzić, że na pewno jest zaklejony, a tu sreberko zerwane i paluchy w środku. Jakbym dała taki prezent, to bym się spaliła ze wstydu.

Rzadko robię spontaniczne zakupy, prawie wszystkie są przemyślane i z listą, a swatche zawsze sprawdzam wcześniej w Internecie więc wiem co jak wygląda. Szczególnie przy takim rozkwicie blogów kosmetycznych da się sprawdzić prawie wszystko

Nie wyobrażam sobie otworzyć pełnowartościowego kosmetyku, pomazać się nim i odłożyć go z powrotem na półkę

A tak w sumie to większość kupuję już przez neta, z uroków drogerii korzystam raczej podczas bardzo atrakcyjnych promocji, tak jak teraz
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:30   #911
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
Dzisiaj święto zamknięte
Zapomniałam...

Cytat:
Teraz idziesz do R w święto?

skroiłam się jak czekałam na autobus :P jeszcze listę robiłam po drodze co musze kupić na mieście...

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
on musi postac
Prawie jak każdy ;P trudno poczekam.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:33   #912
teklaem
Raczkowanie

Cytat:
No pewnie trochę ich jest nawet jedna pisała tutaj ,że "chyba nic się nie stanie,gdy raz się otworzy"...MASAKRA! tylko skąd wiadomo,ile tak naprawdę było razy otworzone...ech
To ja napisałam, a Ty to wyrwałaś z kontekstu. Dlatego zignorowałam Twój komentarz wtedy, bo nie mam czasu tłumaczyć komuś o co chodzi skoro nagle się wtrąca do rozmowy toczonej przez PIĘĆ stron. Ale proszę bardzo, znowu wyrywasz tamto zdanie z kontekstu więc wysiliłam się i wklejam Ci całą wymianę (tak z tamtych pięciu stron, których NIE przeczytałaś, przynajmniej nie ze zrozumieniem!).

Stwarzasz nieprzyjemną atmosferę, przyczepiłaś mi łatkę 'macaczki' zupełnie bezpodstawnie. Napisałam koleżance tylko, że sprawdzam szyjki w drodze do kasy. Coś czego Ty nie przeczytałaś:

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
aż się boję co będzie jutro
i czy uda mi się kupić tusz niezmacany....
loreale nie mają żadnych zabezpieczeń skąd wiadomo czy nie był macany?????
Cytat:
Napisane przez teklaem Pokaż wiadomość
nie wiadomo ja zawsze robię tak, że w drodze do kasy jak nikt nie patrzy odkręcam i sprawdzam czy jest świeży, nie wysuwam szczoteczki do końca (chociaż kiedyś jakaś dziewczyna pisała, że w domu okazało się, że szczoteczka jest jakaś zdeformowana, brakowało kawałka, a tusz nie był macany) tylko sprawdzam czy jest czysta i czy taki opór delikatny stawia- jak tak, to świeżutki. Jak nie to się wracam i wymieniam.
Cytat:
to będę musiala tak sprawdzić
Cytat:

swoja drogą mysle czy nie wziąć dwóch tuszy i teraz nie wiem czy jak oba otworzę (musze sprawdzić czy są świeże) to potem ten drugi przeleży z dwa miesiące nieużywany czy wyschnie?
Cytat:
też o tym myślę zawsze, dlatego staram się nie robić zapasów... wydaje mi się, że jeśli jesteś pierwszą osobą, która go otwiera to ten jeden raz nie zaszkodzi (przynajmniej moim tuszom z Max Factora i Maybelline nigdy nie szkodził, z innych marek nie mam porównania bo nie kupowałam ich ponownie). Wydaje mi się, że lepiej sprawdzić niż otworzyć za dwa miesiące i ujrzeć ubrudzoną szyjkę opakowania.....
Cytat:

będę sprawdzać szyjki

ja jednak ten który będę miała wybrany sprawdzę i szczotkę czy tusz nie jest suchy
Więc czarno na białym, chodziło mi o otworzenie raz w celu obejrzenia szyjki czy jest czysta. W ten sposób nie pompujesz powietrza do środka i nic nie powinno się stać. I robię to tylko i wyłącznie z tuszem, za który mam zamiar za moment zapłacić.

Edytowane przez teklaem
Czas edycji: 2015-05-01 o 13:38
teklaem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:35   #913
donatellaaa
Rozeznanie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;51242941]Ja otwieram tylko wtedy kiedy wiem na 100000%, że chcę to kupić i sprawdzam czy nie jest macane I wielokrotnie mi się to przydało - przykład: na gwiazdkę chciałam kupić siostrze TŻ balsam do ciała, wiem że są one zabezpieczone sreberkiem w środku. Otwieram, żeby sprawdzić, że na pewno jest zaklejony, a tu sreberko zerwane i paluchy w środku. Jakbym dała taki prezent, to bym się spaliła ze wstydu.

Rzadko robię spontaniczne zakupy, prawie wszystkie są przemyślane i z listą, a swatche zawsze sprawdzam wcześniej w Internecie więc wiem co jak wygląda. Szczególnie przy takim rozkwicie blogów kosmetycznych da się sprawdzić prawie wszystko

Nie wyobrażam sobie otworzyć pełnowartościowego kosmetyku, pomazać się nim i odłożyć go z powrotem na półkę

A tak w sumie to większość kupuję już przez neta, z uroków drogerii korzystam raczej podczas bardzo atrakcyjnych promocji, tak jak teraz [/QUOTE]

Mam podobne podejście...a w dobie internetu nie wiem jak można w sklepie sprawdzać np jaką szczoteczkę ma dany tusz lub mazać sobie pazury

Też sobie nie wyobrażam jak można "testować" pełnowartościowy produkt a później odkładać na miejsce zwykła przyzwoitość by mi na to nie pozwoliła.

I faktycznie teraz bezpieczniej zamawiać w internecie niż później leczyć się z jakiegoś syfa bo chociażby z myciem rąk wielu jest na bakier...nie tylko faceci
Stary 2015-05-01, 13:38   #914
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie trochę ich jest nawet jedna pisała tutaj ,że "chyba nic się nie stanie,gdy raz się otworzy"...MASAKRA! tylko skąd wiadomo,ile tak naprawdę było razy otworzone...ech
ktoś wyżej pisał, że otwierał tusz, żeby sprawdzić, czy na pewno jest brązowy
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:40   #915
CleoOo
Wtajemniczenie

Prośba do dziewczyn o RUDYCH i KASZTANOWYCH włosach, polećcie mi proszę jakieś pomadki zmieniłam kolor włosów i muszę zaopatrzyć się w jakieś nowe odcienie ale kompletnie nie wiem jakich szukać możecie mi podrzucić konkretne pomadki, help!
CleoOo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:42   #916
Pollinaa
Zakorzenienie

Dla mnie sprawdzenie szyjki nie jest macaniem. Chyba że kogoś kręci ta niepewność, czy ten kupiony na zapas tusz był otwierany i paćkany czy nie...
Pollinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:43   #917
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pakipsi Pokaż wiadomość
ja też przyznam dzisiaj otworzyłam tusz MF 2000 calorie, ale tylko po to, żeby upewnić się, że to kolor black brown; kupiłam w prezencie dla siostry na urodziny i już w paczuszce leci do USA; ona ciągle narzeka, że tam w hameryce to ciężko dostać brązowe tusze i jak jest promocja w Rossie -49% to ja jej zawsze kupuję i wysyłam za morze
Jak dla mnie to typowe pobudki macacza: jest opisany black brown ale musze otworzyc, bo moze jednak jest czarny?
Masz plusa tylko za to, ze go kupilas. Natomiast samego otworzenia wciaz nie rozumiem. Zanim doleci za ocean to troche minie
Stary 2015-05-01, 13:47   #918
teklaem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pollinaa Pokaż wiadomość
Dla mnie sprawdzenie szyjki nie jest macaniem. Chyba że kogoś kręci ta niepewność, czy ten kupiony na zapas tusz był otwierany i paćkany czy nie...
No dokładnie, przecież dla mnie to naiwne by było NIE sprawdzić szyjki przed kupnem. Bo każdy chyba widział na własne oczy osoby, które bezczelnie otwierają pełnowartościowe produkty. Już nie mówiąc o tych, które jeszcze się takimi malują. Ja szminki też przed zapłaceniem sprawdzam jeśli nie są zaklejone, nie dotykam ale otwieram i sprawdzam czy jest cała a nie nadgryziona. Nie mam ochoty się czymś zarazić, dlatego np. Bourjois Rouge Velvet nie zamierzam kupować stacjonarnie, jedynie przez internet bo przecież błyszczyka nie da się sprawdzić.

DONATELLAAA: mam nadzieję, że przeczytałaś to co napisałam wyżej i nie będziesz znowu pisać o tym za 10 stron.

Edytowane przez teklaem
Czas edycji: 2015-05-01 o 13:49
Stary 2015-05-01, 13:49   #919
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
To ja napisałam, a Ty to wyrwałaś z kontekstu. Dlatego zignorowałam Twój komentarz wtedy, bo nie mam czasu tłumaczyć komuś o co chodzi skoro nagle się wtrąca do rozmowy toczonej przez PIĘĆ stron. Ale proszę bardzo, znowu wyrywasz tamto zdanie z kontekstu więc wysiliłam się i wklejam Ci całą wymianę (tak z tamtych pięciu stron, których NIE przeczytałaś, przynajmniej nie ze zrozumieniem!).

Stwarzasz nieprzyjemną atmosferę, przyczepiłaś mi łatkę 'macaczki' zupełnie bezpodstawnie. Napisałam koleżance tylko, że sprawdzam szyjki w drodze do kasy. Coś czego Ty nie przeczytałaś:

Więc czarno na białym, chodziło mi o otworzenie raz w celu obejrzenia szyjki czy jest czysta. W ten sposób nie pompujesz powietrza do środka i nic nie powinno się stać. I robię to tylko i wyłącznie z tuszem, za który mam zamiar za moment zapłacić.
Wyobraź sobie,że wszystko przeczytałam dokładnie i ze zrozumieniem i niczego nie wyrwałam z kontekstu a teraz gdy robimy nagonkę,to nagle unosisz się? Może należałoby doprecyzować co miałaś na myśli? Bo teraz każda może się bronić,że tylko RAZ SPRAWDZA SZYJKĘ....ale już np przemilcza fakt,że wysunie za bardzo i jednak to nieszczęsne powietrze dostanie się do środka.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Ale może też TYLKO SPRAWDZAŁA SZYJKĘ
Stary 2015-05-01, 13:50   #920
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiakreczmanska Pokaż wiadomość
Teraz moje pytanie: nowy żółtek z Lovely powinien mieć konsystencję bardziej wodnistą? Bo mój to trochę taki glut...
One takie są.

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:51   #921
macka
Zadomowienie

Cytat:
Mam podobne podejście...a w dobie internetu nie wiem jak można w sklepie sprawdzać np jaką szczoteczkę ma dany tusz lub mazać sobie pazury
To akurat rozumiem, szczoteczkę od tuszu czasem ciężko określić na podstawie obrazków, bo nie wiadomo jaka wielkość i twardość, tego nie da się na obrazkach zobaczyć, nie ma porównania. Więc ja na przykład chciałam się osobiście przyjrzeć szczoteczkom, które widziałam na obrazkach ;-). No ale w tym celu naprawdę nie trzeba otwierać tuszu, tylko trzeba trochę chęci i pochodzić po różnych drogeriach, gdzie wystawione są osobno czyste szczoteczki. Wtedy można je nawet pomacać
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:52   #922
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CleoOo Pokaż wiadomość
Prośba do dziewczyn o RUDYCH i KASZTANOWYCH włosach, polećcie mi proszę jakieś pomadki zmieniłam kolor włosów i muszę zaopatrzyć się w jakieś nowe odcienie ale kompletnie nie wiem jakich szukać możecie mi podrzucić konkretne pomadki, help!
Mi sie rudzielce podobaja w pomaranczowo-czerwonej
Stary 2015-05-01, 13:52   #923
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
No dokładnie, przecież dla mnie to naiwne by było NIE sprawdzić szyjki przed kupnem. Bo każdy chyba widział na własne oczy osoby, które bezczelnie otwierają pełnowartościowe produkty. Już nie mówiąc o tych, które jeszcze się takimi malują. Ja szminki też przed zapłaceniem sprawdzam jeśli nie są zaklejone, nie dotykam ale otwieram i sprawdzam czy jest cała a nie nadgryziona. Nie mam ochoty się czymś zarazić, dlatego np. Bourjois Rouge Velvet nie zamierzam kupować stacjonarnie, jedynie przez internet bo przecież błyszczyka nie da się sprawdzić.

DONATELLAAA: mam nadzieję, że przeczytałaś to co napisałam wyżej i nie będziesz znowu pisać o tym za 10 stron.
Wyobraź sobie,że nie tylko JA piszę o tym....
Stary 2015-05-01, 13:56   #924
Olushka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a może założycie osobny wątek o macankach kosmetycznych? Chcąc poczytać o kosmetykach w promocji musze przedzierać się przez posty o otwieranych kosmetykach. Czy ktoś ma podobne zdanie?
Nie Uważam, że otwieranie kosmetyków pełnowartościowych to bardzo duży problem i każdy ma prawo wiedzieć, jakie są tego skutki

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:56   #925
teklaem
Raczkowanie

Cytat:
Wyobraź sobie,że wszystko przeczytałam dokładnie i ze zrozumieniem i niczego nie wyrwałam z kontekstu a teraz gdy robimy nagonkę,to nagle unosisz się? Może należałoby doprecyzować co miałaś na myśli? Bo teraz każda może się bronić,że tylko RAZ SPRAWDZA SZYJKĘ....ale już np przemilcza fakt,że wysunie za bardzo i jednak to nieszczęsne powietrze dostanie się do środka.
Jesteś bezczelna. Zacytowałam Ci wszystkie wypowiedzi na ten temat, z których JASNO wynika, że chodzi mi o sprawdzenie szyjki raz przez zakupem. Jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to już nie mój problem i więcej nie zamierzam się wdawać w dyskusję z Tobą bo widzę, że to bez sensu.

Stary 2015-05-01, 13:59   #926
Pakipsi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
to ja pisałam, bo raz kupiłam niby Navy, bo używam tylko granatowych tuszy, a w domu okazało się, że jest czarny; leży do dziś w szufladzie nieużywany; mając takie doświadczenia upewniłam się stojąc w kolejce do kasy, że tusz jest brązowy
Pakipsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 13:59   #927
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
Jesteś bezczelna. Zacytowałam Ci wszystkie wypowiedzi na ten temat, z których JASNO wynika, że chodzi mi o sprawdzenie szyjki raz przez zakupem. Jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to już nie mój problem i więcej nie zamierzam się wdawać w dyskusję z Tobą bo widzę, że to bez sensu.
Nie wydaję mi się,że jestem.Potrafię czytać ze zrozumieniem,ale wydaje mi się,że chcesz się teraz wybielić....ale faktycznie skończmy tą jałową dyskusję...bez odbioru
Stary 2015-05-01, 14:00   #928
teklaem
Raczkowanie

Cytat:
Wyobraź sobie,że nie tylko JA piszę o tym....
i znowu nie rozumiesz- nie chodzi mi o sam temat macaczek, o którym uważam że powinno się pisać, tylko o MOJĄ wyrwaną z kontekstu wypowiedź
Stary 2015-05-01, 14:01   #929
iceina
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie. Ja bez najmniejszego problemu zrozumiałam o co Ci chodzi

Użyłam dziś żelu do brwi Wibo. Bałam się tych rudości o których tu wspominano, ale o dziwo nie widzę nic takiego Bardzo ładny chłodny brąz, ale z delikatnym połyskiem ten korektor do brwi z Eveline daje podobny efekt do tego z Wibo?

Edytowane przez iceina
Czas edycji: 2015-05-01 o 14:02
iceina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-01, 14:02   #930
donatellaaa
Rozeznanie

Cytat:
i znowu nie rozumiesz- nie chodzi mi o sam temat macaczek, o którym uważam że powinno się pisać, tylko o MOJĄ wyrwaną z kontekstu wypowiedź
Dobrze,że TY wszystko rozumiesz koniec tematu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości