izotek - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-02, 16:26   #4021
kalinolistek
Zakorzenienie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez Margoza Pokaż wiadomość
Haha dobra ta dermatolog Przynajmniej ma do Ciebie pełne zaufanie i wie, że to napewno Twój test
Ja jestem bardzo bojazliwa i pewnie jak widzi taka sierote jak ja, to nawet nie pomysli, ze moglabym jej cos wywinac.

Czekam na wyniki badan krwi, zobaczymy czy bede musiala zmienic diete, bo ten miesiac mija mi pod znakiem czekolady i niezdrowych obiadow.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 16:26   #4022
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
Pod warunkiem, że lekarz wymagał podpisania oświadczenia. Bo są i tacy lekarze co odpuszczają wszystko i nie wymagają niczego. Moim zdaniem każdy powinien właśnie coś takiego podpisać, tak jak przed operacją. Jak nie przeczyta co podpisuje to już jego problem. Ale nie oszukujmy się - jak ktoś jest głupi to i tak postąpi głupio, nawet mimo uprzedzeń lekarza i czytania ulotek. Tyle, że na własne życzenie sobie zrobi pod górkę.
Dokładnie też tak uważam. Jeżeli będzie się świadomym jaki lek się zażywa i lekarz uprzedzi o jego skutkach ubocznych to czy podpiszemy jakąś zgodę czy nie to chyba mamy swój rozum i wiemy co wolno, a czego po prostu nie można...
Margoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 16:30   #4023
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez q112233 Pokaż wiadomość
nie jesteś zbyt inteligentna prawda? pisałem odnośnie tego, co napisała użytkowniczka Margoza.
Naprawde myslisz, ze nieznajomy internauta z forum dla kobiet moze to ocenic?
To co pisala Margoza to jeden odosobniony przypadek. Nie znaczy to, ze zasady dla wszystkich powinny sie zmienic, osoby, ktore popieraja iPledge to ignoranci, wiec Twoja reakcja o glupocie ludzkiej jest mocno przesadzona.
meowww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 16:33   #4024
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Ja jestem bardzo bojazliwa i pewnie jak widzi taka sierote jak ja, to nawet nie pomysli, ze moglabym jej cos wywinac.

Czekam na wyniki badan krwi, zobaczymy czy bede musiala zmienic diete, bo ten miesiac mija mi pod znakiem czekolady i niezdrowych obiadow.
Mój lekarz to w ogóle chyba z kolei w drugą stronę...za bardzo wyluzowany jest, bo nawet żadnych badań mi nie zlecił...Sama robiłam na własną rękę, wszystko było ok, wiec normalnie zaczęłam brać Izo, ale co jeśli wyniki byłyby złe, albo nie zrobiłabym wcale badań, tylko brała sobie lek tak na pałe...Już pisałam wcześniej, że lekarz tylko powiedział, że badań narazie nie zleca, bo młoda jestem, szczupła...itd. Ale powiem jeszcze ciekawostkę, że zapytał się mnie ile ważę, ale zanim ja odpowiedziałam to on sam sobie odpowiedział: 59 kg, prawda?? A ja takie oczy, bo akurat tyle ważę. Czemu nie powiedział 60 kg tylko 59?? Może ma jakiś cudowny zmysł jeżeli chodzi o te badania też :P
A tak poważnie to teraz też chyba na własną rękę zrobię dla świętego spokoju badania...
Stary 2015-05-02, 16:38   #4025
q112233
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meowww Pokaż wiadomość
Naprawde myslisz, ze nieznajomy internauta moze to ocenic?
To co pisala Margoza to jeden odosobniony przypadek. Nie znaczy to, ze zasady dla wszystkich powinny sie zmienic, osoby, ktore popieraja iPledge to ignoranci, wiec Twoja reakcja o glupocie ludzkiej jest mocno przesadzona.
Gdzie napisałem, że zasady powinny się zmienić? - naucz się czytać ze zrozumieniem Jedyną ignorantką tutaj to chyba jesteś ty, bo widzisz tylko jeden cel stosowania programu iPLEDGE, jest jeszcze kilka innych, a mianowicie:

1) wszystkie wprowadzone dane są potem używane do badań statystycznych i innych artykułów naukowych
2) monitoring ludzi na izo (co wiąże się ze statystyką poniekąd)
3) jeżeli kobieta zajdzie w ciąże podczas brania izo i urodzi dziecko z deformacjami ciała albo poroni to dodatkowo jej szanse na otrzymanie z tego tytułu odszkodowania są praktycznie zerowe
q112233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 16:39   #4026
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
A tak poważnie to teraz też chyba na własną rękę zrobię dla świętego spokoju badania...
Zrob, zdrowie masz jedno.

Widze kolejny plus kuracji - nie przetluszczaja mi sie wlosy. Zawsze musialam myc wlosy codziennie, a grzywka nie pozostawala "swieza" do wieczora... A dzisiaj umylam bardziej z przyzwyczajenia po dwoch dniach niemycia, a mimo tego wygladaly niezle.

Stary 2015-05-02, 16:49   #4027
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Gdzie napisałem, że zasady powinny się zmienić? - naucz się czytać ze zrozumieniem Jedyną ignorantką tutaj to chyba jesteś ty, bo widzisz tylko jeden cel stosowania programu iPLEDGE, jest jeszcze kilka innych, a mianowicie:

1) wszystkie wprowadzone dane są potem używane do badań statystycznych i innych artykułów naukowych
2) monitoring ludzi na izo (co wiąże się ze statystyką poniekąd)
3) jeżeli kobieta zajdzie w ciąże podczas brania izo i urodzi dziecko z deformacjami ciała albo poroni to dodatkowo jej szanse na otrzymanie z tego tytułu odszkodowania są praktycznie zerowe
Nie musiales pisac, ze chcesz zmiany prawa, wspomniales o tym programie, wiec musiales liczyc sie z tym, ze moze to wywolac dyskusje na ten temat, tak dziala forum, to chyba logiczne? Twoje przypuszczenia sa bledne, znam ipledge, i znam osoby, ktore byly tym programem objete. Nie kazdy ma ochote na to, zeby dane byly wykorzystywane do statystyk, nawet anonimowo. 'Monitoring' jest zawsze, nie tylko na ipledge, chyba, ze ma sie nieodpowiedzialnego lekarza. Ten program czesto strasznie opoznia rozpoczecie kuracji, zwlaszcza w przypadku kobiet. Poczytaj sobie wypowiedzi ludzi, a nie tylko zapewnienia programu, ipledge nie jest taki cudowny jak mysla niektorzy.
Stary 2015-05-02, 16:50   #4028
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Zrob, zdrowie masz jedno.

Widze kolejny plus kuracji - nie przetluszczaja mi sie wlosy. Zawsze musialam myc wlosy codziennie, a grzywka nie pozostawala "swieza" do wieczora... A dzisiaj umylam bardziej z przyzwyczajenia po dwoch dniach niemycia, a mimo tego wygladaly niezle.
Z włosami super sprawa. Do dobrego człowiek szybko się przyzwyczaja
Wcześniej myłam codziennie rano i wieczorem były już takie sobie, a teraz myję co 3 dni...Luksus normalnie A ile już bierzesz izo?
Ja 3 miesiąc, wszystko ładnie pięknie, tylko że mam wysyp...:/
Stary 2015-05-02, 16:55   #4029
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Wcześniej myłam codziennie rano i wieczorem były już takie sobie, a teraz myję co 3 dni...Luksus normalnie A ile już bierzesz izo?
Ja 3 miesiąc, wszystko ładnie pięknie, tylko że mam wysyp...:/
Krotko, bo miesiac.
Czolo mam ladne, nos tez lepszy ale policzki... Szkoda gadac, wszystko wychodzi.
Wiem, ze radocha po miesiacu to duza przesada ale kazda poprawa bardzo mnie cieszy i to wspaniale uczucie gladkiej skory rowniez utrzymuje mnie w tym radosnym stanie.

Mam teraz znowu praktyki i w poniedzialek slonce mnie przygrzalo do czerwonosci. W lipcu wyjezdzam na wakacje i szczerze boje sie, ze bede spalona na raka. Twarz posmarowalam kremem z filtrem, musze dokupic krem tego typu do reszty ciala i moze jakos przetrwam.

Stary 2015-05-02, 17:02   #4030
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby mi ktoś pół roku temu powiedział, że będę myć włosy raz na dwa, trzy dni to bym go wyśmiała i powiedziała, że po moim trupie
Stary 2015-05-02, 17:03   #4031
q112233
Raczkowanie

Cytat:
Nie musiales pisac, ze chcesz zmiany prawa, wspomniales o tym programie, wiec musiales liczyc sie z tym, ze moze to wywolac dyskusje na ten temat, tak dziala forum, to chyba logiczne? Twoje przypuszczenia sa bledne, znam ipledge, i znam osoby, ktore byly tym programem objete. Nie kazdy ma ochote na to, zeby dane byly wykorzystywane do statystyk, nawet anonimowo. 'Monitoring' jest zawsze, nie tylko na ipledge, chyba, ze ma sie nieodpowiedzialnego lekarza. Ten program czesto strasznie opoznia rozpoczecie kuracji, zwlaszcza w przypadku kobiet. Poczytaj sobie wypowiedzi ludzi, a nie tylko zapewnienia programu, ipledge nie jest taki cudowny jak mysla niektorzy.
Wow to teraz nawet czytasz mi w myślach, jackowski bis. Moje przypuszczenia są błędne, a konkretnie które? Monitoring jest wszędzie? W Polsce na przykład taki monitoring jest digitalizowany czy wyrzucany do kosza?

Mieszkałem w stanach 6 lat i jakoś tylko nieliczni na ten program narzekali. Wiadomo, że nic nie jest idealne, ale niby gdzie jest? Odnośnie czytania opinii z internetu to chyba nikt tutaj nie zdecydowałby się na izotek bazując na wszystkich tych postach o permanentnych skutkach ubocznych.

PS. jak dla mnie to każdy może sobie robić co chce. jak chcesz mieć monitoring to super jak nie to nie i tyle. Dalszą dyskusję uważam za jałową.

PS2. nie żebym był orłem interpunkcji, ale przed spójnikami nie stawiamy przecinków (i generalnie źle je stosujesz w większości przypadków)

Edytowane przez q112233
Czas edycji: 2015-05-02 o 17:05
q112233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 17:55   #4032
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Jakby mi ktoś pół roku temu powiedział, że będę myć włosy raz na dwa, trzy dni to bym go wyśmiała i powiedziała, że po moim trupie
Mam to samo Nie wierzyłam, że to możliwe, a jednak Wstaję rano i ani jednego tłustego włosa. Czasami to nawet tego trzeciego dnia są ok, ale stwierdzam, że po prostu wypadałoby już je umyć
Stary 2015-05-02, 18:05   #4033
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Wow to teraz nawet czytasz mi w myślach, jackowski bis. Moje przypuszczenia są błędne, a konkretnie które? Monitoring jest wszędzie? W Polsce na przykład taki monitoring jest digitalizowany czy wyrzucany do kosza?

Mieszkałem w stanach 6 lat i jakoś tylko nieliczni na ten program narzekali. Wiadomo, że nic nie jest idealne, ale niby gdzie jest? Odnośnie czytania opinii z internetu to chyba nikt tutaj nie zdecydowałby się na izotek bazując na wszystkich tych postach o permanentnych skutkach ubocznych.

PS. jak dla mnie to każdy może sobie robić co chce. jak chcesz mieć monitoring to super jak nie to nie i tyle. Dalszą dyskusję uważam za jałową.

PS2. nie żebym był orłem interpunkcji, ale przed spójnikami nie stawiamy przecinków (i generalnie źle je stosujesz w większości przypadków)
Przypuszczenia na temat tego, ze nie wiem o innych ideach programu ipledge. Nie mam pojecia jak jest w Polsce, ale przypuszczam, ze wiekszosc miejsc przechowywa juz dane na komputerach, a nie ot tak wyrzuca lub kasuje.

Ja mam na mysli to, ze teraz narzekaja. Moze program jest teraz bardziej restrykcyjny. Co do interpunkcji, szczerze to nie obchodzi mnie to, wazniejsza jest dla mnie ortografia, ktora wciaz mam w malym palcu. Mieszkam za granica odkad skonczylam 10 lat, i poza tym forum, posluguje sie glownie j. ang., wiec juz nawet nie pamietam zasad stosowania przecinkow. To forum dermatologia, wiec nie widze powodu, dla ktorego mialbys czepiac sie mojej pisowni, ktora i tak jest lepsza od wielu Polakow, ktorzy wciaz mieszkaja w kraju... poza bezsensowna zlosliwoscia, a to byla tylko niewinna wymiana zdan i pogladow, wiec nie wiem o co Ci chodzi.
Stary 2015-05-02, 18:10   #4034
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Co masz na myśli pisząc, że "monitoring jest zawsze"?
Stary 2015-05-02, 18:13   #4035
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Bo jest, lekarz robi obszerne notatki na temat przebiegu kuracji itp. i to trafia do statystyk, bazy itp.

Cytat:
Ja raz zrobiłam mały test z ciekawości - wytrzymały mi tydzień spokojnie, więcej się nie odważyłam

Cytat:
Krotko, bo miesiac.
Czolo mam ladne, nos tez lepszy ale policzki... Szkoda gadac, wszystko wychodzi.
Wiem, ze radocha po miesiacu to duza przesada ale kazda poprawa bardzo mnie cieszy i to wspaniale uczucie gladkiej skory rowniez utrzymuje mnie w tym radosnym stanie.

Mam teraz znowu praktyki i w poniedzialek slonce mnie przygrzalo do czerwonosci. W lipcu wyjezdzam na wakacje i szczerze boje sie, ze bede spalona na raka. Twarz posmarowalam kremem z filtrem, musze dokupic krem tego typu do reszty ciala i moze jakos przetrwam.
Na resztę ciała filtr może być mniejszy, ja bym mniej się bała spalenia a bardziej uszkodzenia skóry/przebarwień. W zeszłym roku tak się na słońcu spiekłam, że bardziej mi przeszkadzało że mnie skóra strasznie swędzi niż że jest czerwona i piecze. Moja mama ma wgl kichę - jest uczulona na słońce i dermatolog nie potrafi wyjaśnić czemu tak jest, zaczęło się dopiero jakieś 2-3 lata temu, teraz filtr 50 cały czas i na całe ciało, więc my najgorzej jednak nie mamy nawet na/zaraz po Izo

Edytowane przez Saphire_Blue
Czas edycji: 2015-05-02 o 18:17
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 18:16   #4036
meowww
Raczkowanie

Cytat:
'Obserwacje' pacjenta poprzez dowiadywanie sie, czy nie cierpi na efekty uboczne (rozmowa-wywiad, obserwacja jak reaguje skora), wpisywanie owej informacji do kart pacjenta, podejmowanie decyzji na podstawie zebranej informacji.
Stary 2015-05-02, 20:24   #4037
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Ja myje raz na tydzień a raptem 4 miesiace temu codziennie...
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 21:03   #4038
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Na resztę ciała filtr może być mniejszy, ja bym mniej się bała spalenia a bardziej uszkodzenia skóry/przebarwień. W zeszłym roku tak się na słońcu spiekłam, że bardziej mi przeszkadzało że mnie skóra strasznie swędzi niż że jest czerwona i piecze. Moja mama ma wgl kichę - jest uczulona na słońce i dermatolog nie potrafi wyjaśnić czemu tak jest, zaczęło się dopiero jakieś 2-3 lata temu, teraz filtr 50 cały czas i na całe ciało, więc my najgorzej jednak nie mamy nawet na/zaraz po Izo
Dziekuje za podpowiedz, wezme to pod uwage!

Mnie slonce nie lubi, zawsze mnie spali ale i tak nie ciesze sie piekna opalenizna.

Stary 2015-05-02, 22:28   #4039
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo Nie wierzyłam, że to możliwe, a jednak Wstaję rano i ani jednego tłustego włosa. Czasami to nawet tego trzeciego dnia są ok, ale stwierdzam, że po prostu wypadałoby już je umyć
Cytat:
Ja raz zrobiłam mały test z ciekawości - wytrzymały mi tydzień spokojnie, więcej się nie odważyłam
Cytat:
Napisane przez Cytrynusia Pokaż wiadomość
Ja myje raz na tydzień a raptem 4 miesiace temu codziennie...
Ja tak jak Margoza, czasami myje ale właśnie nie dlatego, że są tłuste tzn. są tłuste w sposób tzw. psychiczny
Stary 2015-05-02, 23:04   #4040
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jest, lekarz robi obszerne notatki na temat przebiegu kuracji itp. i to trafia do statystyk, bazy itp.

Możesz polecić jakiś dobry filtr do twarzy?
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 01:10   #4041
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwona75 Pokaż wiadomość
Możesz polecić jakiś dobry filtr do twarzy?
Jestem zadowolona z 3. LRP Anthelios Xl 50+ lekka emulsja, Bielenda bikini 30 lub 50 do cery tłustej i mieszanej i nowy Iwostin do cery naczynkowej 50 - ten mi odlała siostra, musiałabym nazwę dokładną sprawdzić. Wszystkie ładnie się wchłaniają, nie podrażniają mi skóry, nadają się pod makijaż i nie robią tej typowej dla filtrów białej tapety na twarzy.
Stary 2015-05-03, 03:05   #4042
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

Z tym izo to nie chodzi o samo branie tabletek niby nie mam skutków ubocznych ale izo pogorszył wszystko z czym zmagałam się do tej pory - a zwłaszcza z drapaniem się. Biorę leki przeciwświądowe ale one nic nie dają. Wystarczy że się zapomnę - ręka mnie swędzi, podrapię się a potem skóra cała podrażniona - przy izo bardzo łatwo i szybko i nieświadomie jestem w stanie podrapać się do krwi - wiem, że przez izo skóra jest delikatniejsza. Próbowałam nawet leków uspokajających, ale to nic nie daje. Ja się wcześniej drapałam, ale nie aż tak i skóra była bardziej odporna na to

Mam nadzieję, że mój cholersterol też będzie grzeczny i pomimo braku diety i izo nie będzie kosmiczny. I tak już sobie kupiłam pożegnalne czipsy
To rzeczywiście uciążliwa sprawa z tym drapaniem, nie mam pojęcia co tutaj może pomóc. Koniecznie pomęcz dermatologa o jakieś skuteczne specyfiki To, co u siebie zauważyłam, to że skóra goi się dłużej i robi się w niektórych miejscach zbyt wrażliwa, taka trochę pergaminowa. Dodając do tego jeszcze swędzenie wcale Ci się nie dziwię, że może Ciebie męczyć ta kuracja. Tylko z tego, co pamiętam, to mówiłaś o jakichś kosmicznych dawkach, a wiesz, że większe dawki to raczej na bank większe efekty uboczne..

Właśnie, dziewczyny, dawajcie swoje typy ochrony SPF50 bo dziś na rowerze słoneczko tak mnie grzało, że stwierdziłam, że czas najwyższy aby zaopatrzyć się w coś. Ale wyszłam specjalnie pod wieczór aby skórze nie zaszkodzić.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-05-03 o 03:07
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 07:13   #4043
Margoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
To rzeczywiście uciążliwa sprawa z tym drapaniem, nie mam pojęcia co tutaj może pomóc. Koniecznie pomęcz dermatologa o jakieś skuteczne specyfiki To, co u siebie zauważyłam, to że skóra goi się dłużej i robi się w niektórych miejscach zbyt wrażliwa, taka trochę pergaminowa. Dodając do tego jeszcze swędzenie wcale Ci się nie dziwię, że może Ciebie męczyć ta kuracja. Tylko z tego, co pamiętam, to mówiłaś o jakichś kosmicznych dawkach, a wiesz, że większe dawki to raczej na bank większe efekty uboczne..

Właśnie, dziewczyny, dawajcie swoje typy ochrony SPF50 bo dziś na rowerze słoneczko tak mnie grzało, że stwierdziłam, że czas najwyższy aby zaopatrzyć się w coś. Ale wyszłam specjalnie pod wieczór aby skórze nie zaszkodzić.
Moja siostra używała ostatnio filtr z Vichy SPF 50, nie wiem czy ma jakąś konkretną nazwę, ale jest w takiej dużej żółtej tubce. Niestety nie wiem jaka cena, ale pewnie nie za tani. Kilka razy pożyczałam od niej i jest naprawdę fajny, super się wchłania i taki lekki. Jeśli nie będzie bardzo drogi to planuję się właśnie w niego zaopatrzyć.
Wczoraj miałam to samo, też na rowerku mnie trochę przypiekało, mimo, że już takim późnym popołudniem jeździłam, nawet podjechałam sobie do rossmanna, ale nic ciekawego nie znalazłam
Stary 2015-05-03, 08:44   #4044
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem zadowolona z 3. LRP Anthelios Xl 50+ lekka emulsja, Bielenda bikini 30 lub 50 do cery tłustej i mieszanej i nowy Iwostin do cery naczynkowej 50 - ten mi odlała siostra, musiałabym nazwę dokładną sprawdzić. Wszystkie ładnie się wchłaniają, nie podrażniają mi skóry, nadają się pod makijaż i nie robią tej typowej dla filtrów białej tapety na twarzy.
Dzięki
Ta Bielenda mnie zainteresowała.Ciekawe czy mozna dostać stacjonarnie w Rossmannie albo Naturze?
Obecnie mam
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-spf-50-.html

Nie jest zły ale troche podraznia mi oczy więc szukam czegos innego.
Margoza jesli w zółtej tubce to może być emulsja Vichy do cery tłustej.Miałam próbki i do suchej cery na Izo kompletnie sie nie nadaje.Jest strasznie sucha,nie mozna jej wsmarować,zostawia białe smugi.
Do tłustej buzi będzie na pewno ok.

Chyba jeczmień mi sie robi,nigdy czegos takiego nie miałam

Edytowane przez Iwona75
Czas edycji: 2015-05-03 o 08:46
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-03, 09:38   #4045
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Moja siostra używała ostatnio filtr z Vichy SPF 50, nie wiem czy ma jakąś konkretną nazwę, ale jest w takiej dużej żółtej tubce. Niestety nie wiem jaka cena, ale pewnie nie za tani. Kilka razy pożyczałam od niej i jest naprawdę fajny, super się wchłania i taki lekki. Jeśli nie będzie bardzo drogi to planuję się właśnie w niego zaopatrzyć.
Wczoraj miałam to samo, też na rowerku mnie trochę przypiekało, mimo, że już takim późnym popołudniem jeździłam, nawet podjechałam sobie do rossmanna, ale nic ciekawego nie znalazłam
Zapewne Vichy Capital Soleil 50. Wchłania się ładnie. Ale jest do cery raczej tłustej bynajmniej ten co się wchłania do matu. Mi strasznie nie odpowiadał zapach - podobno pachnie owocami a dla mnie zepsutymi jajkami, ale mam chyba spaczony węch bo lubię zapach Revlona Colorstay, który innym kojarzy się z farbą olejną Vichy cenowo wychodzi podobnie do La Roche Possay, czyli 50-70 zł. Ktoś mi jeszcze polecał Bioderme i też jest w takich granicach. Iwostin mojej siostry kosztował 41 zł a Bielende widziałam w Naturach za koło 15 zł.
Stary 2015-05-03, 09:53   #4046
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
ale mam chyba spaczony węch bo lubię zapach Revlona Colorstay, który innym kojarzy się z farbą olejną
O nie, tez lubie zapach farby olejnej i wlasnie konczy mi sie podklad.

Stary 2015-05-03, 17:00   #4047
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość

Ja teżchyba sobie dziś zaszkodziłam. A niewiele byłam na słońcu.

Ja mam wszędzie pergamin.
Nie mam kremu spf, nie wiem jaki wybrać. Pytalam o opinię i babka mi poleciła i mówię, że nie lubię czuć kremu i poleciła mi jeden. A na wizazu opinie są na odwró. Ten drugi jest dobry a tamten ciezki. A kosztują po ok 50zł...

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Ja chyba spróbuję tego powyższego garniera, opinie ma dobre. i jets te z 11 zł tanszy
Stary 2015-05-03, 17:10   #4048
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam wszędzie pergamin.
Ja od pewnego czasu tez. Luszczy mi sie skora na rekach i lydkach. Brzydko to wyglada.
Od rekawic na dloniach mam takie mini ranki przy wloskach i to wyglada jeszcze gorzej.

Stary 2015-05-03, 17:16   #4049
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od pewnego czasu tez. Luszczy mi sie skora na rekach i lydkach. Brzydko to wyglada.
Od rekawic na dloniach mam takie mini ranki przy wloskach i to wyglada jeszcze gorzej.
Nie raz mam wrażenie, że mam twarz jak porcelanowa lalka - chodzi o to,że się tak błyszczę, skóra jest sucha ale taka jakaś jakby wypolerowana ale to takie jakies obszary, moze zeszła skóra? ale dlaczego ja tak nie widzę tego łuszczenia się?
Stary 2015-05-03, 17:21   #4050
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie raz mam wrażenie, że mam twarz jak porcelanowa lalka - chodzi o to,że się tak błyszczę, skóra jest sucha ale taka jakaś jakby wypolerowana ale to takie jakies obszary, moze zeszła skóra? ale dlaczego ja tak nie widzę tego łuszczenia się?
U mnie tylko obszary. To tak jakby material sie w tych miejsciach najbardziej ocieral o skore i stad te luszczenie na innych czesciach ciala.

Twarz mi sie nie luszczy, dopiero jak ja umyje, a potem wycieram recznikiem to widze jak skora sie roluje. to moze tez tak masz?

Edytowane przez kalinolistek
Czas edycji: 2015-05-03 o 17:22
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości