|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek
Cytat:
![]() Czekam na wyniki badan krwi, zobaczymy czy bede musiala zmienic diete, bo ten miesiac mija mi pod znakiem czekolady i niezdrowych obiadow.
|
|
|
|
|
#4022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To co pisala Margoza to jeden odosobniony przypadek. Nie znaczy to, ze zasady dla wszystkich powinny sie zmienic, osoby, ktore popieraja iPledge to ignoranci, wiec Twoja reakcja o glupocie ludzkiej jest mocno przesadzona. |
|
|
|
|
#4024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może ma jakiś cudowny zmysł jeżeli chodzi o te badania też :P A tak poważnie to teraz też chyba na własną rękę zrobię dla świętego spokoju badania... |
|
|
|
|
#4025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedyną ignorantką tutaj to chyba jesteś ty, bo widzisz tylko jeden cel stosowania programu iPLEDGE, jest jeszcze kilka innych, a mianowicie:1) wszystkie wprowadzone dane są potem używane do badań statystycznych i innych artykułów naukowych 2) monitoring ludzi na izo (co wiąże się ze statystyką poniekąd) 3) jeżeli kobieta zajdzie w ciąże podczas brania izo i urodzi dziecko z deformacjami ciała albo poroni to dodatkowo jej szanse na otrzymanie z tego tytułu odszkodowania są praktycznie zerowe |
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widze kolejny plus kuracji - nie przetluszczaja mi sie wlosy. Zawsze musialam myc wlosy codziennie, a grzywka nie pozostawala "swieza" do wieczora... A dzisiaj umylam bardziej z przyzwyczajenia po dwoch dniach niemycia, a mimo tego wygladaly niezle.
|
|
|
|
|
#4027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wcześniej myłam codziennie rano i wieczorem były już takie sobie, a teraz myję co 3 dni...Luksus normalnie A ile już bierzesz izo? Ja 3 miesiąc, wszystko ładnie pięknie, tylko że mam wysyp...:/ |
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czolo mam ladne, nos tez lepszy ale policzki... Szkoda gadac, wszystko wychodzi. Wiem, ze radocha po miesiacu to duza przesada ale kazda poprawa bardzo mnie cieszy i to wspaniale uczucie gladkiej skory rowniez utrzymuje mnie w tym radosnym stanie. ![]() Mam teraz znowu praktyki i w poniedzialek slonce mnie przygrzalo do czerwonosci. W lipcu wyjezdzam na wakacje i szczerze boje sie, ze bede spalona na raka. Twarz posmarowalam kremem z filtrem, musze dokupic krem tego typu do reszty ciala i moze jakos przetrwam.
|
|
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4031 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszkałem w stanach 6 lat i jakoś tylko nieliczni na ten program narzekali. Wiadomo, że nic nie jest idealne, ale niby gdzie jest? Odnośnie czytania opinii z internetu to chyba nikt tutaj nie zdecydowałby się na izotek bazując na wszystkich tych postach o permanentnych skutkach ubocznych. PS. jak dla mnie to każdy może sobie robić co chce. jak chcesz mieć monitoring to super jak nie to nie i tyle. Dalszą dyskusję uważam za jałową. PS2. nie żebym był orłem interpunkcji, ale przed spójnikami nie stawiamy przecinków (i generalnie źle je stosujesz w większości przypadków) Edytowane przez q112233 Czas edycji: 2015-05-02 o 17:05 |
|
|
|
|
#4032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wstaję rano i ani jednego tłustego włosa. Czasami to nawet tego trzeciego dnia są ok, ale stwierdzam, że po prostu wypadałoby już je umyć
|
|
|
|
|
#4033 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam na mysli to, ze teraz narzekaja. Moze program jest teraz bardziej restrykcyjny. Co do interpunkcji, szczerze to nie obchodzi mnie to, wazniejsza jest dla mnie ortografia, ktora wciaz mam w malym palcu. Mieszkam za granica odkad skonczylam 10 lat, i poza tym forum, posluguje sie glownie j. ang., wiec juz nawet nie pamietam zasad stosowania przecinkow. To forum dermatologia, wiec nie widze powodu, dla ktorego mialbys czepiac sie mojej pisowni, ktora i tak jest lepsza od wielu Polakow, ktorzy wciaz mieszkaja w kraju... poza bezsensowna zlosliwoscia, a to byla tylko niewinna wymiana zdan i pogladow, wiec nie wiem o co Ci chodzi. |
|
|
|
|
#4034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4035 | ||
|
Raczkowanie
|
Bo jest, lekarz robi obszerne notatki na temat przebiegu kuracji itp. i to trafia do statystyk, bazy itp.
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Saphire_Blue Czas edycji: 2015-05-02 o 18:17 |
||
|
|
|
#4036 |
|
Raczkowanie
|
'Obserwacje' pacjenta poprzez dowiadywanie sie, czy nie cierpi na efekty uboczne (rozmowa-wywiad, obserwacja jak reaguje skora), wpisywanie owej informacji do kart pacjenta, podejmowanie decyzji na podstawie zebranej informacji.
|
|
|
|
#4037 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie slonce nie lubi, zawsze mnie spali ale i tak nie ciesze sie piekna opalenizna.
|
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4041 |
|
Raczkowanie
|
Jestem zadowolona z 3. LRP Anthelios Xl 50+ lekka emulsja, Bielenda bikini 30 lub 50 do cery tłustej i mieszanej i nowy Iwostin do cery naczynkowej 50 - ten mi odlała siostra, musiałabym nazwę dokładną sprawdzić. Wszystkie ładnie się wchłaniają, nie podrażniają mi skóry, nadają się pod makijaż i nie robią tej typowej dla filtrów białej tapety na twarzy.
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, co u siebie zauważyłam, to że skóra goi się dłużej i robi się w niektórych miejscach zbyt wrażliwa, taka trochę pergaminowa. Dodając do tego jeszcze swędzenie wcale Ci się nie dziwię, że może Ciebie męczyć ta kuracja. Tylko z tego, co pamiętam, to mówiłaś o jakichś kosmicznych dawkach, a wiesz, że większe dawki to raczej na bank większe efekty uboczne..Właśnie, dziewczyny, dawajcie swoje typy ochrony SPF50 bo dziś na rowerze słoneczko tak mnie grzało, że stwierdziłam, że czas najwyższy aby zaopatrzyć się w coś. Ale wyszłam specjalnie pod wieczór aby skórze nie zaszkodzić. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-05-03 o 03:07 |
|
|
|
|
#4043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj miałam to samo, też na rowerku mnie trochę przypiekało, mimo, że już takim późnym popołudniem jeździłam, nawet podjechałam sobie do rossmanna, ale nic ciekawego nie znalazłam
|
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta Bielenda mnie zainteresowała.Ciekawe czy mozna dostać stacjonarnie w Rossmannie albo Naturze? Obecnie mam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-spf-50-.html Nie jest zły ale troche podraznia mi oczy więc szukam czegos innego. Margoza jesli w zółtej tubce to może być emulsja Vichy do cery tłustej.Miałam próbki i do suchej cery na Izo kompletnie sie nie nadaje.Jest strasznie sucha,nie mozna jej wsmarować,zostawia białe smugi. Do tłustej buzi będzie na pewno ok. Chyba jeczmień mi sie robi,nigdy czegos takiego nie miałam
BasicLab,Natural Secrets,Pharmaceris.... Edytowane przez Iwona75 Czas edycji: 2015-05-03 o 08:46 |
|
|
|
|
#4045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Vichy cenowo wychodzi podobnie do La Roche Possay, czyli 50-70 zł. Ktoś mi jeszcze polecał Bioderme i też jest w takich granicach. Iwostin mojej siostry kosztował 41 zł a Bielende widziałam w Naturach za koło 15 zł.
|
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wszędzie pergamin. Nie mam kremu spf, nie wiem jaki wybrać. Pytalam o opinię i babka mi poleciła i mówię, że nie lubię czuć kremu i poleciła mi jeden. A na wizazu opinie są na odwró. Ten drugi jest dobry a tamten ciezki. A kosztują po ok 50zł... ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Ja chyba spróbuję tego powyższego garniera, opinie ma dobre. i jets te z 11 zł tanszy
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od pewnego czasu tez. Luszczy mi sie skora na rekach i lydkach. Brzydko to wyglada.
Od rekawic na dloniach mam takie mini ranki przy wloskach i to wyglada jeszcze gorzej. |
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to takie jakies obszary, moze zeszła skóra? ale dlaczego ja tak nie widzę tego łuszczenia się?
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twarz mi sie nie luszczy, dopiero jak ja umyje, a potem wycieram recznikiem to widze jak skora sie roluje.
Hanni Münzer Edytowane przez kalinolistek Czas edycji: 2015-05-03 o 17:22 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Przynajmniej ma do Ciebie pełne zaufanie i wie, że to napewno Twój test