Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-02, 18:18   #1921
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Grill elektryczny byłby na balkonie

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Moi sąsiedzi to by chyba mnie ukamienowali za jakiegokolwiek grilla na balkonie
Stary 2015-05-02, 18:32   #1922
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
No to dziwne to Szczególnie razem z tym twardnieniem brzucha, żeby się nie okazało że to coś z łożyskiem albo szyjką. No ale do poniedziałku już blisko, a na IP pewnie tłumy ludzi...

Przy okazji zrobiliśmy sobie z TŻ spacerek do Rossmanna, kupiłam sobie tusz, kredkę i cienie za 33 zł zamiast prawie 70 więc miło
mam nadzieję, że to jakieś naczynko mogło pęknąć, skoro i z nosa krew mi leciała. Do tego po tym jak napisałam posta zrobiłam się słaba jak przebita dętka. Godzinna drzemka, a teraz obiadek i jest mi lepiej.

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
A możesz się załatwić? Mi brzuch twardnieje jak napije się czegoś gazowanego... Może w nocy się nieświadomie podrapałaś tam?[COLOR="Silver"]

Świece nic nie dają - miałam. Najlepsza na komary jest lawenda. Mieszkalismy z TŻ centralnie kolo wody. Denerwowały nas te komary. Któregoś roku moja mama przyjechala i posadzila nam w dwóch dużych donicach kwiaty miedzy innymi lawendę.[COLOR="Silver"]

"Kupiłam sobie" - u mnie to słowo juz zniknęło zamiast niego jest "kupił mi" i lżej na sercu, bo ciezko w portfelu
muszę lawendę posiać na balkonie, bardzo fajna roślina, wdzięczna do posadzenia, dość dobrze się trzyma, to jeszcze robale odstrasza

Brzuszek twardnieje mi już od jakiegoś czasu przeczytałam sobie o tych przepowiadaczach i się tym twardnieniem aż tak nie przejmowałam. Fakt zazwyczaj pojawia się gdy się czymś denerwuję, albo więcej chodzę.

Na razie za dużo nie chcę myśleć, bo już wujka googla spytałam, co tam wie. I trochę się przeraziłam. Więc na razie staram się o tym nie myśleć.
Filmik, kakałko i relaks Byle do poniedziałku

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
ja tez sie mecze z mega zgagami. Wczoraj po salacie lodowej...

Dziewczyny bylam dzis w sklepie i ogladlam butelki. Czy sa znaczace roznice miedzy butelka od 0 miesiecy, od 1 miesiaca i od 3 miesiecy? Jesli tak to czym sie roznia?
współczuję zgagi. Mi ostatnio pomogły biszkopciki, 2-3 i jakoś zgaga się uspakaja

te najmniejsze mają smoczki dla najmniejszych i pewnie stąd to oznaczenie, ale z tego co mówią mi inne mamy nie ma sensu kupować tych maciupkich butelek, bo maluszki szybko z nich wyrastają. A smoczki i tak trzeba dokupić, choćby w zapasie.

Wczoraj widziałam fajny bajer w butelce Tommee tippee z czujnikiem ciepła i było widać czy mleko jest zimne czy za gorące
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 19:32   #1923
misiskuku
Zadomowienie

aaa mam nadzieję, że również po porodzie jak księżna Kate będę mieć zrobioną fryzurę, make-up i piękną sukienkę wygląda jakby ze SPA wyszła a nie z porodówki..
Stary 2015-05-02, 19:41   #1924
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie uznaje takich rzeczy jak "powinno" przy kupowaniu prezentów. Nie wiem skąd się to bierze. Pewnie od chrzestnych prezent mógłby być trochę lepszy niż od reszty, ale przecież możliwości finansowe są różne. Moim zdaniem kupuje się to, na co kogo stać.

Zdecydowanie tez jestem tego zdania dla każdego 1000 zł ma inną wartość. Mieliśmy kilka lat temu komunie siostrzenca, i chrzestna kupiła mu rower który kosztował 1200 zł. I druga z sióstr mówi o kurcze wysoko zawiesiłas poprzeczkę. Ja mówię ej, każdy niech kupi na to na co go stać, mnie w chwili obecnej stać by było na danie 1000 zł ale mam dwóch chrzesniak ów rok po roku i nie wiem jaka sytuacja będzie później, ale ja wiem ze żadna z sióstr nie obrazi się gdybym dała mniej.
Moim zdaniem cała akcje prezentami nakręca ja rodzice! To oni chcą tych prezentów i nakręca ja dzieci. Dwa lata temu zapytałam znajomej córki co dostała na komunie i ona mowi ze rower aparat kolczyki i pieniądze i mówi że prezenty do dupy. . Bo ona coś innego chciała. Tylko aparat jej się podoba...

Byłam w poradni dwie godziny o owulacji to dla mnie naprawdę za dużo. . Jutro kolejne dwie godziny, ciekawe o czym
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 19:48   #1925
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
aaa mam nadzieję, że również po porodzie jak księżna Kate będę mieć zrobioną fryzurę, make-up i piękną sukienkę wygląda jakby ze SPA wyszła a nie z porodówki..
Zapewniam Cię, że gdybyśmy miały takie zaplecze jak ona to też tak byśmy wyglądały więc jak to się mówi nie zadręczajmy się tym Nad nami sztab ludzi nie stoi a i tak wyglądamy z****ście i tego się trzymajmy

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Byłam w poradni dwie godziny o owulacji to dla mnie naprawdę za dużo. . Jutro kolejne dwie godziny, ciekawe o czym
Na pewno było pasjonująco...
Ja tam nie miałabym nic przeciwko tym naukom, gdyby tam faktycznie ograniczali się do faktów. A niestety często uczą tam nawiedzeni pseudoznawcy twierdzący że antykoncepcja powoduje pogorszenie stosunków między małżonkami i rozwodów, nie mówiąc już o całej masie stereotypów...
Stary 2015-05-02, 19:56   #1926
party_girl7
Zakorzenienie

Z tego co ja wiem to te najmniejsze smoczki mają mniejszy przeplyw niż te dla coraz starszych dzieci, z wiekiem powiększa się dziurka w smoczku. Chodzi chyba o to żeby dziecko się nie zakrztusilo przy jedzeniu, wiec dla tych najmniejszych jest najmniejsza dziurka. Ja mam już 5 butelek całkiem przypadkiem, komplet avent dostałam, komplet canpol wygrałam i jedną tommee tippee sobie kupiłam wiec mam trzy małe butelki 0+ 120ml i dwie 240ml. Więcej nie zamierzam kupować, zobaczymy które się spiszą.
Stary 2015-05-02, 20:00   #1927
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Z tego co ja wiem to te najmniejsze smoczki mają mniejszy przeplyw niż te dla coraz starszych dzieci, z wiekiem powiększa się dziurka w smoczku. Chodzi chyba o to żeby dziecko się nie zakrztusilo przy jedzeniu, wiec dla tych najmniejszych jest najmniejsza dziurka. Ja mam już 5 butelek całkiem przypadkiem, komplet avent dostałam, komplet canpol wygrałam i jedną tommee tippee sobie kupiłam wiec mam trzy małe butelki 0+ 120ml i dwie 240ml. Więcej nie zamierzam kupować, zobaczymy które się spiszą.
Chyba też chodzi o rozwój całego aparatu mowy i połykania, jakby samo leciało to dziecko miałoby później problemy z gryzieniem stałych pokarmów, zakrztuszaniem no i wyraźną artykulacją. I tak każdą butelką idzie dziecku łatwiej niż z piersią podobno.
Stary 2015-05-02, 20:15   #1928
ridja devojka
Zakorzenienie

Obraziłam się, poklocilam i zostałam w domu a mąż poszedł. Jeszcze mnie namawiał żebym szła ale jak już z impetem powiadomiłam znajomych, że zostaje w domu to glupio mi było iść... ech, mię wiem czy to ciąża ale jestem okropnie przewrazliwiona.

Stary 2015-05-02, 20:19   #1929
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Obraziłam się, poklocilam i zostałam w domu a mąż poszedł. Jeszcze mnie namawiał żebym szła ale jak już z impetem powiadomiłam znajomych, że zostaje w domu to glupio mi było iść... ech, mię wiem czy to ciąża ale jestem okropnie przewrazliwiona.

Coś o tym wiem bo w tej ciąży już wyrobiliśmy normę kłótni na 2 lata. Przewrażliwienie, otóż to - wcześniej byłam bardziej gruboskórna, wiele puszczałam mimo uszu i spływało po mnie jak po kaczce. Teraz niektóre rzeczy mnie wkurzają do żywego no i potrafię się rozpłakać z każdego powodu... Nie znoszę tego, mam nadzieje że przejdzie bo sama siebie nie poznaję.
Stary 2015-05-02, 20:21   #1930
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie przejmuj się każdy chyba musi to przejść. Ja, aż tak się z tż nie kłóciłam.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 20:33   #1931
dirtyblack
Raczkowanie

ja wlasnie wrocilam od siostry z grilla elektrycznego robionego w domu. Nawet nie dymilo, ale byl kurczak i kabanoski, to szybko sie robi, przy karkowce zawsze sie dymi niestety.

Czyli z tego vo piszecie moge spokojnie kupic butelki dla starszych dzieci i dokupic smoczki. Nie widze sensu kupowania takich malenkich, skoro i tak dzieco samo butelki nie trzyma.
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 21:08   #1932
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:

było trzeba iśc teraz się pewnie nudzisz w domku a tam imprezka )

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 21:11   #1933
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
rzytul:
Coś o tym wiem bo w tej ciąży już wyrobiliśmy normę kłótni na 2 lata. Przewrażliwienie, otóż to - wcześniej byłam bardziej gruboskórna, wiele puszczałam mimo uszu i spływało po mnie jak po kaczce. Teraz niektóre rzeczy mnie wkurzają do żywego no i potrafię się rozpłakać z każdego powodu... Nie znoszę tego, mam nadzieje że przejdzie bo sama siebie nie poznaję.
Ja zawsze byłam przewrazliwiona niestetya teraz jeszcze bardziej. Czasami strzele focha jak wariatkaa potem mi wstyd przed ludźmi. Dziwię się, że mnie dalej lubią
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
było trzeba iśc teraz się pewnie nudzisz w domku a tam imprezka )
No uniosłam się dumą i na zlosc mamie odmrozilam sobie uszy.

Stary 2015-05-02, 21:14   #1934
truskafffka91
Wtajemniczenie

Aakkzzii, u mnie też się urodzi ruda dziewczynka.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 21:33   #1935
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Aakkzzii, u mnie też się urodzi ruda dziewczynka.
hahaha na początku nie skumałam ale teraz tak hahaha

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:

No uniosłam się dumą i na zlosc mamie odmrozilam sobie uszy.

a nie możesz iść i powiedzieć
- tadam a jednak jestem

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

dzisiaj cały dzień jem.

wymianki
Stary 2015-05-02, 21:49   #1936
Mediona
Zadomowienie

Ale pojadlam. Ble. Dzisiejszy dzień mogę zaliczyc do udanych. Kupiłam sobiw fajna nowa piżamke i nowa bluzkę. Uwielbiam zakupy. Az sie boje az wpadnę w szal zakupów dla Bubuśa. Byle do wtorku mam nadzieje ze pokaże co ma miedzy nogami.
No a księżna pieknie wygladala. No ale jak by moglo byc inaczej. Ciekawe jakie dadzą imię księżniczce

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Obstawiam na Wiktoria a drugie moze Diana
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 21:55   #1937
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

no właśnie raptem 5 h poporodzie ona wyszła i wyglądała jak by nigdy nic
czy oni mają tam jakieś inne metody porodu ?

wymianki
Stary 2015-05-02, 22:13   #1938
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj cały dzień jem.
Ja tak gdzieś od tygodnia mam, wiecznie głodna jestem i coś żuję. Już się boję co waga u położnej następnym razem pokaże...
Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Ciekawe jakie dadzą imię księżniczce

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Obstawiam na Wiktoria a drugie moze Diana
Słyszałam że właśnie Wiktoria ma być.
Cytat:
Pamiętaj że to był jej drugi poród, poza tym na pewno była znieczulona do granic możliwości + sztab ludzi i tona makijażu.

Poza tym ja tam jej nie zazdroszczę, założę się że wolałaby odpoczywać z dzieckiem po porodzie niż się malować i szykować do pokazania się do kamery.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-02 o 22:17
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 22:19   #1939
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam na warsztatach że butelka powinna mieć taką samą wielkość co w sumie jest logiczne, bo pierś się nie powiększa wraz z dzieckiem. Ale może chodzić nie tyle o wielkość, co może materiał i opór przy ssaniu

A zgaga też mnie męczy, w zasadzie nie ma wieczoru żebym nie miała zgagi. Ale dopóki jest niewielka to nie biorę leków, chociaż parę razy Rennie zdarzyło mi się wziąć bo już nie mogłam wytrzymać. Staram się nie jeść ciężkostrawnych rzeczy na noc, ale czasem męczy tak czy siak.

No ale ilosc zawartosci butelki a piersi to inna inkszosc, wiec chyba butelka musi rosnac z dzieckiem

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
a Lilka to nie Lilianna ?

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

extra , ja żałuje ze nie jestem teraz na działeczce przy grilku

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

dziś rossman ? jezu a ja święcie przekonana ze sklepy wszytskie dziś zamknięte.

U mnie w rodzinie jest Lilka od imienia.... Amelia

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Chyba też chodzi o rozwój całego aparatu mowy i połykania, jakby samo leciało to dziecko miałoby później problemy z gryzieniem stałych pokarmów, zakrztuszaniem no i wyraźną artykulacją. I tak każdą butelką idzie dziecku łatwiej niż z piersią podobno.

Sa tez butelki do zludzenia imitujace piers i z nimi sie dziecko napracowac musi
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 22:22   #1940
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
No ale ilosc zawartosci butelki a piersi to inna inkszosc, wiec chyba butelka musi rosnac z dzieckiem

Sa tez butelki do zludzenia imitujace piers i z nimi sie dziecko napracowac musi
Ale to pojemność butelki, smoczek powinien zostać taki sam na logikę.

A z butelkami imitującymi pierś to czytałam ostatnio badania mówiące, że nawet najbardziej anatomiczne butelki pobudzają rozwój około 40 mięśni, kp 120. Ale dzieci butelkowe żyją i mają się bardzo dobrze jako dorośli więc nie demonizujmy, choć co pierś to pierś.
Stary 2015-05-02, 22:28   #1941
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Sztab ludzi swoje zrobil, ale ale ja tak zle znosilam pierwsza ciaze, ze porod to bylo wybawienie i 5h po czulam sie, ze wygladam podobnie do Kate

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Ja tak gdzieś od tygodnia mam, wiecznie głodna jestem i coś żuję. Już się boję co waga u położnej następnym razem pokaże...

Słyszałam że właśnie Wiktoria ma być.

Pamiętaj że to był jej drugi poród, poza tym na pewno była znieczulona do granic możliwości + sztab ludzi i tona makijażu.

Poza tym ja tam jej nie zazdroszczę, założę się że wolałaby odpoczywać z dzieckiem po porodzie niż się malować i szykować do pokazania się do kamery.

Tylko nie wiem, czy przy takim maksymalnym znieczuleniu tak szybko, by urodzila?

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Ale to pojemność butelki, smoczek powinien zostać taki sam na logikę.

A z butelkami imitującymi pierś to czytałam ostatnio badania mówiące, że nawet najbardziej anatomiczne butelki pobudzają rozwój około 40 mięśni, kp 120. Ale dzieci butelkowe żyją i mają się bardzo dobrze jako dorośli więc nie demonizujmy, choć co pierś to pierś.

Nie wiem, bo butelki ani razu nie uzylam, ale przeplyw przez smoczek jest podobno inny.
No ale 40 to i tak dobry wynik ;-) ale wiadomo kp jest naj
Stary 2015-05-02, 22:29   #1942
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko nie wiem, czy przy takim maksymalnym znieczuleniu tak szybko, by urodzila?

Nie wiem, bo butelki ani razu nie uzylam, ale przeplyw przez smoczek jest podobno inny.
No ale 40 to i tak dobry wynik ;-) ale wiadomo kp jest naj
To chyba od indywidualnych skłonności zależy, bo jeśli rodzi szybko to czy urodzi w 2 czy 3,5 godziny to chyba już różnicy nie robi.

A nie odciągałaś pokarmu ani razu? Ja na pewno będę odciągać bo jednak będę chciała raz na jakiś czas wyjść z domu i nie zaburzyć laktacji podając mm, lepiej odciągnąć i wyjść. Ale zobaczymy jak to będzie.
Stary 2015-05-02, 22:38   #1943
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba od indywidualnych skłonności zależy, bo jeśli rodzi szybko to czy urodzi w 2 czy 3,5 godziny to chyba już różnicy nie robi.

A nie odciągałaś pokarmu ani razu? Ja na pewno będę odciągać bo jednak będę chciała raz na jakiś czas wyjść z domu i nie zaburzyć laktacji podając mm, lepiej odciągnąć i wyjść. Ale zobaczymy jak to będzie.

Tylko uwinela sie w 2,5h a liczymy od pierwszej fazy porodu. Przy srodkach akcja jest znacznie opozniona stad moje watpliwosci.
Odciagac odciagalam, ale na poczatku podawalam z kieliszka, pozniej pila juz tylko z piersi, jak jej nie bylo obok to i tak butelki nie tknela, nastepnie rozszerzylam diete to dostawala juz z bidonu. Mm tez nie podawalam
Stary 2015-05-02, 22:47   #1944
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko uwinela sie w 2,5h a liczymy od pierwszej fazy porodu. Przy srodkach akcja jest znacznie opozniona stad moje watpliwosci.
Odciagac odciagalam, ale na poczatku podawalam z kieliszka, pozniej pila juz tylko z piersi, jak jej nie bylo obok to i tak butelki nie tknela, nastepnie rozszerzylam diete to dostawala juz z bidonu. Mm tez nie podawalam
Z tą długością trwania porodu to serio znam babki, które od pierwszych skurczy do urodzenia dziecka nie naliczyły więcej niż 3 godzin. A ze zwalnianiem akcji przy zzo to jest kwestia 20-30% statystycznie, a jak ktoś ma silną akcję skurczową to sądzę że znieczulenie nie zrobi wielkiej różnicy.
Ja dwie butelki będę mieć z laktatorem i miejmy nadzieję że jakoś to będzie funkcjonować.
Stary 2015-05-02, 22:57   #1945
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Z tą długością trwania porodu to serio znam babki, które od pierwszych skurczy do urodzenia dziecka nie naliczyły więcej niż 3 godzin. A ze zwalnianiem akcji przy zzo to jest kwestia 20-30% statystycznie, a jak ktoś ma silną akcję skurczową to sądzę że znieczulenie nie zrobi wielkiej różnicy.

Ja dwie butelki będę mieć z laktatorem i miejmy nadzieję że jakoś to będzie funkcjonować.

Tez takie znam (szczesciary!) a kwestie zwolnienia akcji wyjasnial mi anestezjolog i statystyki zdecydowanie gorsze przedstawil. Nie mialam i nie bede miec okazji sprawdzic.
Dwie wystarcza na pewno
Stary 2015-05-02, 23:02   #1946
grita
Rozeznanie

Hej
Nie było mnie dwa dni, a tu tyle popisane.. Nie ma szans, żeby się poodnosić
Mam nadzieję, że fajnie spędzacie weekend Ja pół wczorajszego dnia przespałam, w ciągu dnia ze 2 godziny spałam i potem padłam o 22 zupełnie nieświadoma co się wokół dzieje Ale było mi to potrzebne, bo wstałam dziś pełna sił i werwy i miałam nawet cierpliwość w nocy do Młodej jak wydziwiała jakieś niestworzone rzeczy o 3:30
Dzisiaj u nas był fajny festyn z okazji święta flagi, sporo było atrakcji dla dzieci, wozy strażackie i te sprawy i Młoda była zachwycona. Potem zahaczyliśmy o grilla i szwagra, to już w ogóle była wniebowzięta, bo uwielbia córki szwagra No i my też zadowoleni, bo one szalały we 3 a my na słoneczku się grzaliśmy
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 23:02   #1947
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tez takie znam (szczesciary!) a kwestie zwolnienia akcji wyjasnial mi anestezjolog i statystyki zdecydowanie gorsze przedstawil. Nie mialam i nie bede miec okazji sprawdzic.
Dwie wystarcza na pewno
Mam jedną znajomą, która pierwsze dziecko urodziła w ciągu 5 godzin, więc przy drugim się spodziewała, że też może być szybko, urodziła w ciągu niecałych 3 godzin. Nie popękała, nie była nacinana, w zasadzie położna się praktycznie "nie przydała" a sama mama latała po oddziale po porodzie bo tyle energii miała takie to mogą rodzić i rodzić... No ale śmieje się że przy trzeciej ciąży to chyba na oddziale zamieszka bo dziecko samo wyleci bez ostrzeżenia haha
Stary 2015-05-02, 23:04   #1948
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Sztab ludzi swoje zrobil, ale ale ja tak zle znosilam pierwsza ciaze, ze porod to bylo wybawienie i 5h po czulam sie, ze wygladam podobnie do Kate

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

myślę ze po 9 miesiącach dla kazdej z nas poród to będzie wybawienie

wymianki
Stary 2015-05-02, 23:06   #1949
grita
Rozeznanie

Cytat:
Mam jedną znajomą, która pierwsze dziecko urodziła w ciągu 5 godzin, więc przy drugim się spodziewała, że też może być szybko, urodziła w ciągu niecałych 3 godzin. Nie popękała, nie była nacinana, w zasadzie położna się praktycznie "nie przydała" a sama mama latała po oddziale po porodzie bo tyle energii miała takie to mogą rodzić i rodzić... No ale śmieje się że przy trzeciej ciąży to chyba na oddziale zamieszka bo dziecko samo wyleci bez ostrzeżenia haha
Szczęściara
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-02, 23:06   #1950
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

ale zauważyłam pewnien fakt
że dziewczyny od nas z wątku które już rodziły chyba wgl nie gadają o bólu porodowym , nie mówią -o boże co mnie czeka, umre jak wtedy , nie chce , boję się, tylko normalnie jak my czekają na to bez jakiegoś większego strachu
albo
poprostu nie chcą nas straszyć

wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości