Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-03, 20:51   #2731
madelinem
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Moja Amelka już się do smoczka przyzwyczaiła....
Bez niego ani rusz....
Moja w koncu tez zatyczka dziala.

Ja jeszcze krwawie lekko. Musze zajrzec czy szwy jeszcze mam. Bo nie czuje pod ręką
Brzuch mnie juz nie boli, a cos podejrzanie szybko przestal bolec. Czasami krocze jak za duzo pochodze na spacerze.

Mamy wieczorem masakre, ale to nie kolki, caly czas by na cycu wisiala, co chwile sie budzi. Dalam mm. Tz uspal i cisza, ciekawe jak dlugo.
Z tz sie poklocilam, ide spac do Milki. On zawsze cos musi w wekend odwalic.

A dzis pol dnia na dworze z mala byłam, Milena.zadowolona, mam tylko problem jak ja ubierac, bo niby cieplo, a jak zawieje to zimno. Zakladam jej cienki kombinezon, ale mam wrazenie, ze za grubo, ehhh. Zawsze cos.

Ide spac, bo nie wiadomo kiedy pobudka.

Spokojnej nocy

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Dzieki. Sprobuje chyba bebiko. Mam maksa naprawde ale dlatego ze on sie meczy. Smutno mi i mam dola.
I w ogole zaczelo mi buzie wywalac syfami
Nie smutaj

Tez mam syfy :/
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 20:54   #2732
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
ROSARIO to ja może pomyliłam Cię z kimś innym z tym zebem

My też kupiliśmy w razie czego bebiko jak na razie raz podałam.

VIOLKA spróbuj koniecznie tego dżemu dla mnie jest naprawdę pychotka i ten nektar tez polecam

Ja tez sie skusze na ten dzem A jak jego sklad? Jest chemia i polepszacze?

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Dzieki. Sprobuje chyba bebiko. Mam maksa naprawde ale dlatego ze on sie meczy. Smutno mi i mam dola.
I w ogole zaczelo mi buzie wywalac syfami
Znajdziesz mleko ktore mu pasuje i bedzie lepiej

My dzis bylismy na rodzinnym spacerku na plazy i bylo super

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 20:56   #2733
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
[/COLOR]
A mi wlasnie mowili ze przy nawale masowac bo schodzi wtedy
Nic na ntemat tego ze zwiększa laktacje nie mówili skąd masz btakie info ?.
Ze szpitala, jak jeszcze lezalam z nawalem i okropnym bolem

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 20:58   #2734
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cashmere dopiero zajarzylam z ta data - juz 2 osoba to pisze ale jednak ja bym wolała jutro ;p a do szpitala to nie wiem, ktory dyżur ma ale najpierw Warszawska chyba... Sama nie wiem, opinie porównywalne. Izunia a Ty jak tam? Ja sie troche stresuje ale i cieszę
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 21:12   #2735
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
A pobolewa Cie nadal brzuch ? No to trochę się uspokoilam

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Jeżeli chodzi Ci o takie żółte to położna powiedziała ze to normalne jest bo tez myslalam ze to ropka a to po odpadnięciu pępka zasklepia go czy jakoś tak
Brzuch mnie nie pobolewa wcale chyba że jelitowe sprawy ale pewnie nie o to Ci chodzi. No żółte właśnie to jest w tym pepku. W wtorek wizyta u pediatry jak nie odpadnie do tej pory to się poradzimy co zrobić.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja tez sie skusze na ten dzem A jak jego sklad? Jest chemia i polepszacze?

Znajdziesz mleko ktore mu pasuje i bedzie lepiej

My dzis bylismy na rodzinnym spacerku na plazy i bylo super
Skład ma prosty i ladny z tego co pamiętam bo akurat dziś rano wykonczylam słoik wiec nie mam jak zczytac.
Ale Wam fajnie na plaży... zazdroszczę!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 21:14   #2736
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Madzix nic nie mówią. ... jak na złość, tylko kroplowki i coraz to nowsze badania...
No patrz każdy inaczej gada :/

Sonia tylko mały podobno aż cierpiał Tż mówił że tak się prezyl że aż zaczął się dlawic i ulewac... strasznie się wystraszył. .. więc u nas hipp odpadnie :/ jak dostaje raz i potem moje to nic mu nie jest ale jak jedzie na mm to bardzo się męczy eh...
Hmmm a tz odbił go porzadnie po jedzeniu? Bo z opisu to mi wygląda na to ze albo nie był obity albo za duzo zjadł

i mleko mu przeszkadzało,stąd te dlawienie i ulanie.

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Mamusie czy skok rozwojowy u maluszka może być wcześniej niż w 5tyg? Bo tak czytam o tym i kurde wszystko jakby się zgadza od dwóch dni tyle że Nadia ma dopiero 3tyg i 2dni
Jak urodziłas po tp tydzień to jak najbardziej
Skok brrrr.... to jeszcze przed nami

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 21:22   #2737
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Ok czyli kazdy mowi co innego i nie wiadomo co robic :p
A jak sie juz ten ssak do mnie przyssa to ile min musi ssac zeby sie najesc? Jestem glupia z tymi sprawami. Czy ja to kiedys ogarne .. ehhh
Nawet gdybys teorie wykula na pamiec to ssak najpewniej bedzie mial to gdzie i będzie jadl wg swojego widzimisie moja ssawka miala dzis straszny napad zarlocznosci,od 7mej rano zarla lapczywie i dluuugo co 2godziny i od godziny cierpi i marudzi, co ja do kolyski odloze to pokrzykuje :/ Na rekach spokoj. Chyba ja dziadek zdenerwowal dodatkowo, bo ja zaczal budzic jak bylismy w odwiedzinach z tekstami "nie spi sie w gosciach" i ja zaczepial... jakis kryzys laktacyjny czy co...?
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-03, 21:30   #2738
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Cashmere dopiero zajarzylam z ta data - juz 2 osoba to pisze ale jednak ja bym wolała jutro ;p a do szpitala to nie wiem, ktory dyżur ma ale najpierw Warszawska chyba... Sama nie wiem, opinie porównywalne. Izunia a Ty jak tam? Ja sie troche stresuje ale i cieszę
trzymam za was mega kciuki!!

JAŚ

Stary 2015-05-03, 21:54   #2739
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
SYLWIA no pogoda dziś piękna wiec spacerek musowo był nie wyobrażam sobie nie wyjść z małym jak tak fajnie jest.

ROSARIO u mnie dalej leci a m a my dziś dwa tyg dokładnie 4 minuty temu minęło

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Kurcze martwi mnie pepuszek dalej siedzi na miejscu i dobrze mu tam. czyszczę go dwa razy dziennie a dalej ropka się zbiera :/

Hania u nas też jeszcze siedzi, już mi się wydaje że lada dzien odpadnie bo jakby na włosku, ale się trzyma i u nas ciut zaczerwienione jakby jest tam w środku. Ja kilka razy dziennie przemywam. A wywijasz pieluszkę czy na kikut nakładasz?
Stary 2015-05-03, 21:56   #2740
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Pavlinecka super, niech Twoja ksiezna w koncu wychodzi z brzuszka. Najwyzsza pora trzymam kciuki, wiem co czujesz bo sama do nie dawana to przechodzilam..
Rosi trzymam za Ciebie ogromne kciuki, badz silna, zanim sie obejrzysz bedziecie razem i zapomnisz o tym pobycie w szpitalu
My po pierwszym kapaniu w domku. Troche cyca i spanie. Czekamy wlasnie bo M ma zadzwonic na skypa. Bardzo sie pozbieral od wczoraj, ma super nastawienie, ze jest tak zeby bylo nam lepiej i podnosi mnie caly czas na duchu.
Jednak zdecydowalam sie na rozmasowywanie piersi bo duza mam ulge wtedy i troszke odciagam nawet reka nad umywalka i jest lepiej. Po drzemce godzinnej popoludniu to mialam twarde jak kamien a teraz sa super. Ile trwa taki okres nawalowy?
U mnie trwał dobę, ale może to dlatego że mama mi masowala piersi a ja w tym czasie odciagalam i na nastepny dzień bylo wszystko ok

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Ze szpitala, jak jeszcze lezalam z nawalem i okropnym bolem
No patrz każdy inaczej mówi
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hmmm a tz odbił go porzadnie po jedzeniu? Bo z opisu to mi wygląda na to ze albo nie był obity albo za duzo zjadł

i mleko mu przeszkadzało,stąd te dlawienie i ulanie.

Jak urodziłas po tp tydzień to jak najbardziej
Skok brrrr.... to jeszcze przed nami
Jesten pewna że go odbił bo on ma chopla na tym punkcie i sam go odbija jak jest w domu

Znowu miałam to co przy przyjeciu ale nie aż tyle. . Poszłam do toalety a tam czujr jak mi jakis duży skrzep wychodzi no i wylecial i zaraz sie polalo trochę ze mnie więc szybko się umylam (non stop kapalo) i do poloznej. A ta że to nornalne i że poprostu powinnan być wylyzeczkowana po porodzie i teraz odpadło mi to co się jeszcze nie usunelo i zapewne od tego to moje samopoczucie i goraczka. Jutro usg kontrolne pewnie dowcipne czy wszystko tam gra. To ja już nie wien... cycki czy macica. Przez co man gorączkę. .. idę spać o drugiej pobudka na ściągnięcie pokarmu

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 22:19   #2741
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
mnie tez bolal. i tez nie dotarlam

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

ja bym sie tak cieszyla jakby Jas ladnie chcial dydaka ciagnac..

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

jak sie urodzi po terminie to jest wczesniej a jak przed to pozniej, ale nie wiem co ta tym etapie.

u nas skok minal po rownym tygodniu, jak reka odjal inne dziecko, ale tydzien wyciety z zyciorysu byl, w ciagu dnia potrafilabyc masakra
U mnie chyba drugi skok

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Pranie mi się nie z mieściło w pralce
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-03, 23:03   #2742
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze wiekszy? Przy takim twardym cycku jak sie rozmasuje to tez? Lepiej nie masowac wgl?
zastoje rozmasowywac aby sie odetkalo, a tak to sie pobudza laktacje

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Jeszcze drugi poród to obkurczanie macicy jest bolesne. Ja miałam skurcze bardzo.
to ja jakas inna jestem, bo mnie to jakos specjalni nie bolalo

Rosario jak dla mnie to jak pisalam wczesnie mogli Ci zostawic kawalek lozyska czy cos, nie wiem czy to na usg wychodzi , ale od cyckow jak nie masz zastoi itp. to to nie jest, a jak piszesz, ze chlusta z Ciebie krwia to ewidentnie cos jest na rzeczy. Wspolczuje Ci, ze jestes z dala od mlodego

Ja Macka ubralam dzis body krotki rekaw, cienka bluzka z dlugim rekawm ogrodniczki, skarpetki i kocyk i od 13 do 20 na dworze byl i byl cieply, a bylo 16 stopni u nas

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 23:10   #2743
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Dzięki Maja już sobie zapisałam te przepisy - bede dzialac 😘
Od jutra okres ochronny się kończy, sama zaczynam gotować 2 tygodnie od porodu mijają.
Adrianka dostała taką ramkę w ktorej jest miejsce na odcisk stopki czy rączki i miejsce na 12 mini zdjęć z każdego miesiąca muszę ten odcisk jej zrobić bo żabeńka widać że rośnie, a chcę mieć jak najmniejsze te stópki.
Byliśmy na spacerniaku i na działkę zaszliśmy, ale cudownie dziś już na jutro planowałam spacer a podobno ma być kiepska pogoda. Malutka przespała spacer także podoba się - już coraz bardziej czuwająca się robi, otwiera oczki i się rozgląda
super brzmi ta ramka, wyślesz nazwę? kupiłabym też

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
U mnie tez okres ochronny się skończył i tesciowa pojechala uff chociaż później ogarnęła się i juz tak nie wtracala. Nawet przeprosiła przy wyjeździe. W tyg. jeszcze tesc pojedzie i zostaniemy sami
to miłe ze strony Twojej teściowej a u mnie żadnego okresu ochronnego nie ma, jesteśmy sami z mężem, w dodatku jego coś złapało, uczucie rozkładania plus ból gardła, faszeruje się lekami i do małej blisko nie podchodzi także większość robię sama
moja mama chora, dopiero w połowie tygodnia przyjedzie..a teściowa się zapowiadała na długi weekend i ani widu ani słychu, bardzo mnie rozczarowała, bo niby taka stęskniona była, żeby wnusię zobaczyc

Cytat:
Eh... Dowiedzialam się, że szybko nie wyjde... Więc szykuje się psychicznie na piątek :/ mały nie chce spać masakra. Dziś TŻ mi przyniósł tablet więc zadzwoni do mnie na skype i popatrze sobie na małego i pogadam do niego, pewnie przy okazji wyleje potok łez. Ide was nadrabiac

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

No na mojego mleczko dziala zle a jak enfamilmjest ciezszy to nawet nie bede go probowac

TŻ chce właśnie jutro kupić bebiko i spróbować jak mały zareaguje na nie

Kciuki mocne będzie dobrze, może już jutro mała będzie z wami
współczuję Ci

a u mnie w szpitalu podawali enfamil i córce sąsiadki smakował bardzo

Cytat:
Jak smakuje to trzeba wcinać jeszcze trochę i może wszystko będziemy jadły spróbuje tego dżemu przy najbliższej okazji

Moja pijawka to dłużej jje- potrafi 25 min z jednego zmiana pieluchy i 25 z drugiego ale też przerwy mamy długie między karmieniami. Ja w miedzy czasie nadrabiam forum, to też pewnie niunka oszukuje i całe 25 min nie ssie

Ja mam też z zestawu nożyczki ale jakoś łatwiej mi się wydało obcinaczką i udało się ukończyć drugą łapcię.

Skarb wykąpany odlew rączki i nóżki zrobiliśmy i teraz kima. Mamy czas dla siebie Wezmę się chyba w końcu za uzupełnienie albumu Dziewczynka bo pozapominam pewne rzeczy
a daje Ci znać, że chce z drugiej piersi czy sama ją przystawiasz?
u nas zwykle jedna wystarczy i śpi a dziś marudziła i szukała dalej, dałam drugą-possała chwilę i śpi nie wiem czy się nie najadła czy po prostu tak..

też się muszę wziąć za album rano o tym myślałam

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
mocne za Was jutro

Cytat:

Znowu miałam to co przy przyjeciu ale nie aż tyle. . Poszłam do toalety a tam czujr jak mi jakis duży skrzep wychodzi no i wylecial i zaraz sie polalo trochę ze mnie więc szybko się umylam (non stop kapalo) i do poloznej. A ta że to nornalne i że poprostu powinnan być wylyzeczkowana po porodzie i teraz odpadło mi to co się jeszcze nie usunelo i zapewne od tego to moje samopoczucie i goraczka. Jutro usg kontrolne pewnie dowcipne czy wszystko tam gra. To ja już nie wien... cycki czy macica. Przez co man gorączkę. .. idę spać o drugiej pobudka na ściągnięcie pokarmu
a po porodzie oglądali dokładnie łożysko czy całe?? może coś tam zostało i stąd te objawy?:/
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 23:32   #2744
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
super brzmi ta ramka, wyślesz nazwę? kupiłabym też

to miłe ze strony Twojej teściowej a u mnie żadnego okresu ochronnego nie ma, jesteśmy sami z mężem, w dodatku jego coś złapało, uczucie rozkładania plus ból gardła, faszeruje się lekami i do małej blisko nie podchodzi także większość robię sama

moja mama chora, dopiero w połowie tygodnia przyjedzie..a teściowa się zapowiadała na długi weekend i ani widu ani słychu, bardzo mnie rozczarowała, bo niby taka stęskniona była, żeby wnusię zobaczyc

współczuję Ci

a u mnie w szpitalu podawali enfamil i córce sąsiadki smakował bardzo

a daje Ci znać, że chce z drugiej piersi czy sama ją przystawiasz?

u nas zwykle jedna wystarczy i śpi a dziś marudziła i szukała dalej, dałam drugą-possała chwilę i śpi nie wiem czy się nie najadła czy po prostu tak..

też się muszę wziąć za album rano o tym myślałam

mocne za Was jutro

a po porodzie oglądali dokładnie łożysko czy całe?? może coś tam zostało i stąd te objawy?:/

Z tą piersią to tak że daje z jednej potem przebieram gwiazdę i potem chce uspać to daję drugą i ona chętnie ssie, jak przestaje to zabieram chowam i tyle zazwyczaj już jest uspała wtedy
Witaj w klubie moj mąż też chorowity faszeruje się lekami na własną rękę, też za blisko mu nie pozwalam się zbliżać. Ale kąpiele czy przebieranie jedziemy we dwójkę tylko całowania zakaz
Udało mi się album pouzupełniać jupii tylko zdjeć brakuje.
Wstawię Ci fotkę opakowania, moze po tej nazwie to znajdziesz my odcisnelismy stopkę i rączkęImageUploadedByWizaz Forum1430692343.927516.jpg
Stary 2015-05-03, 23:35   #2745
violka848
Zakorzenienie

Kurcze nie opłaca mi się iść spać bo pewnie gadek zaraz wstanie, myślałam zeby obudzić, ale jakoś mi szkoda bo tak slodziaszcze śpi i mam dylemat czy spać czy czekać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-03, 23:43   #2746
boleczka93
Zakorzenienie

Moja niunka po kapieli zjadla i spi jak zabita juz 3 godzine, zaluje ze sie nie polozylam wtedy odrazu ale rozmawialam z eMkiem na skypie potem jadlam potem bratowa do mnie przyszla i tak sie zeszlo a teraz juz zaraz bedziemy sie karmic podejrzewam to juz nie ma sensu. Ja obkladam szalwia bo cycek boli jeden, jutro przychodzi polozna na wizyte to mi powie co i jak mam robic bo zglupialam do reszty.

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 23:53   #2747
gossip_girl21
Zakorzenienie

O mamo Amelka gwiazdorzy, czkawka, jadła przed chwilą i ja się głodna robię.... :/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 00:05   #2748
violka848
Zakorzenienie

Ja jednak poczekalam i się karmimy tylko kurde z jednego karmię, a z drugiego już cieknie he
Stary 2015-05-04, 00:17   #2749
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Hania u nas też jeszcze siedzi, już mi się wydaje że lada dzien odpadnie bo jakby na włosku, ale się trzyma i u nas ciut zaczerwienione jakby jest tam w środku. Ja kilka razy dziennie przemywam. A wywijasz pieluszkę czy na kikut nakładasz?
Wywijam pieluszke i staram się nie moczyć go w kąpieli. Kurde nie wiem czy to normalne że tak długo jest...

Wita się nocna zmiana moje dziecie mnie zaskoczyło myślałam że pośpi góra do północy a tu do pierwszej wytrwal. Mamusia pospala teraz cycujemy obu szybko poszło i spać

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 00:31   #2750
violka848
Zakorzenienie

O widzisz a u nas kazali nie wywijać znowu wiec ja jak najwyżej zadzieram tą pieluchę Jeszcze chwila i u nas poodpada, nie dygaj

---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

No nic idziemy oddajemy wartę, moja jakoś dziwnie najedzona po 20 minutach, coś przewiduję krotkie spanie.
Stary 2015-05-04, 00:41   #2751
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Warta zmieniona, witam sie i ja. Jas zjadl, wiec idziemy dupe przebrac

JAŚ

Stary 2015-05-04, 00:47   #2752
rosarioV
Zakorzenienie

Co do lozyska po porodzie to oglądała polozna i mówiła żę jest piekne nawet mi pokazała i je widziałam. Więc niewiem o co może chodzić...
Pokarm ścią gnięty, leje się ze mnie idę dalej spać
Chce już być po pologu i się tak nie martwić/stresować

Stary 2015-05-04, 01:31   #2753
boleczka93
Zakorzenienie

Boziu jak cycki bola takie sa biedne

---------- Dopisano o 02:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ----------

Ja chyba nie dam rady jednak karmic piersia, to juz wszystko za duzo dla mnie

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 01:55   #2754
soniuska
Zakorzenienie

Obudzil sie i poplakal , puscil baka i chyba odnotowalismy kupke-zaraz sprawdze pieluszke.
Jutro wysylam M po bebilon,bo bebiko geste i nie chce go zaczopowac. Kochane to od razu jutro powinno byc lepiej prawda?
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 02:15   #2755
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
U mnie chyba drugi skok

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Pranie mi się nie z mieściło w pralce
W sobotę 4 razy u mnie pralka chodziła

Hej ho nocna zmiano
Oczy mi lecą,oby szybko karmienie poszlo

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 02:29   #2756
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

myslalam ze moj zarlacz dluzej pospi... niz te 3h.
Cytat:

---------- Dopisano o 02:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ----------

A co się dzieje? U mnie 3 tygodniowy osesek sie sam juz niemal karmi,wystarczu ze ją wyjme i położe przy piersi,wygoda jaka! Bol piersi minie lada chwila,zobaczysz
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 03:02   #2757
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Z tą piersią to tak że daje z jednej potem przebieram gwiazdę i potem chce uspać to daję drugą i ona chętnie ssie, jak przestaje to zabieram chowam i tyle zazwyczaj już jest uspała wtedy
Witaj w klubie moj mąż też chorowity faszeruje się lekami na własną rękę, też za blisko mu nie pozwalam się zbliżać. Ale kąpiele czy przebieranie jedziemy we dwójkę tylko całowania zakaz
Udało mi się album pouzupełniać jupii tylko zdjeć brakuje.
Wstawię Ci fotkę opakowania, moze po tej nazwie to znajdziesz my odcisnelismy stopkę i rączkęZałącznik 5972792
Aah rozumiem właśnie o tym mi Polozna mówiła i doradziła, zeby karmić z jednej i jak ładnie usnie to nie rozbudzać na przewijanie, ja przewijam zawsze przed
Mój tez sie faszeruje, nawet antybiotyk bierze, ten ktory mi został po grudniowej chorobie strasznie sie stresuje, ze mnie o Mała zarazi i w maseczce chirurgicznej do niej podchodzi jak cos ale szkoda mi go jak patrzę, ze chciałby ja poprzytulać a nie moze:/ kąpiel była we dwójkę tez ale przebieram juz sama.

Super, dzięki za fotkę

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
W sobotę 4 razy u mnie pralka chodziła

Hej ho nocna zmiano
Oczy mi lecą,oby szybko karmienie poszlo

Hej ho hej ho karmić by sie szło
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 03:18   #2758
soniuska
Zakorzenienie

Nie spalam bo myslalam i jednak kupimu butle dr browna, krople bobotic i wode jakas do mm,bo robilismy tak ze filtrowana zagotowywalismy. I jak po dwoch dniach nic to wtedy bebilon. Co myslicie?
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-04, 04:23   #2759
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:

Jak ja Cię rozumiem ale racja nie warto sie poddawać, ja już miałam kilka chwil załamania gdzie mówiłam że koniec nie karmie, a mijał dzień i przechodziło. Polewaj piersi ciepłą woda od razu przed karmieniem a jak sciagasz to do uczucia ulgi i poten od razu zimny oklad. Szalwie pijesz? Kapustę kladziesz na piersi? I jak najczęściej mała przy piersi. Dziecko to podobno najlepszy wyciagacz nawalu
Ja też mam dziś lekki kryzys bo myślałam że z cyckami ok w nocy miekkie ładnie ściągnęłam, a przed chwilą sciagam a w lewej grudki czuje... i masuje i masuje i nie wien co robić. Będę co chwile masowac może je rozmasuje....

Stary 2015-05-04, 04:42   #2760
gosiak0512
Zakorzenienie

Hej.
Cyckujemy sie

HANKA moja ma 3 tyg i pepek nadal wisi.

Ej o co chodzi z wtorkowa data bo ja nie zajarzylam..

MADZIX corce sasiadki po takim wyciu to i chleb ze smalcem pewnie by smakowal

BOLUS nie lam sie! Ja tak samo myslalam z pierwszym synem jak piersi jak kamienie, bolaly jak diabli a ja odciagalam nad wanna i plakalam. Hormony buzuja i trzeba to pokonac

SONIA jak zmienilas mleko to odczekaj bo te rewelacje jeszcze po hipie moga byc. Kladz mlodego sobie na brzuszku to mu lzej baki beda szly, rumianku zaparz lub koperku to mu odetka.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości