|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek
Cytat:
Właśnie nałożyłam krem. Czy Wy go rozsmarowujecie jakoś szczególnie? Bo ja tak byle jak, najgrubiej w najgorszych miejscach i twarz zawsze wszystko "wypije" jak ja to mówię
|
|
|
#4052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
Ja pewnie przyjmę +/- 150mg Cytat:
Hmm wiesz co sama nie wiem. Coś tam chyba było, był okres że punktowo stosowałam Epiduo albo EffaclarDuo, ale chyba nie było tych przebarwień jakoś dużo. Teraz mam jedno na nosie, trochę na brodzie no i ogólne zaczerwienienie po choćby demakijażu, ale to chyba jak wszyscy tutaj ![]() Generalnie jak pomyślę sobie jak zanieczyszczoną brodę miałam przed kuracją, a jaką mam teraz, to rzeczywiście nie mam prawie żadnych śladów po tamtych wielkich stanach zapalnych Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2015-05-04 o 12:08 |
|||
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Wyniki krwi dobre
tylko cholesterol powiększony ale niewiele. Tylko łapy poucinać, żebym się nie drapała i będzie dobrze
|
|
#4054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4055 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zawsze wklepuję krem najpierw cieniutką warstwą a jeśli jakieś miejsce bardziej potrzebuje to tam dokładam. Cytat:
|
||
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto tu sie mniej wiecej zna na nawilzaniu? Bo chce o cos spytac, czy dobrze robie a na ogolnym sie boje bo to chyba głupie
Edytowane przez lisnov Czas edycji: 2015-05-04 o 16:43 |
|
|
|
|
#4057 |
|
Raczkowanie
|
ja biore izotek. Druga kuracja i pomimo młodego wieku (18 lat) naprawde mam dosc z tymi problemami zwiazanymi z tradzikiem, jest to takie meczace. Miałąm duzo dokuczliwych skutków ubocznych za pierwszym razem brania leku jak i teraz. Z chęcią moge sie podzielic nimi, oraz odpowiedziec na jakies pytania jesli macie
Zapraszam najchetniej na priv
|
|
|
|
#4058 |
|
Przyczajenie
|
Ile mg izotretynoiny przyjęłaś podczas pierwszej kuracji?
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza, i jeszcze ile w tamtym okresie ważyłaś i czy miałaś zmiany tylko na twarzy czy gdzie indziej też. I ile miałaś założone mg na kg
|
|
#4060 |
|
Raczkowanie
|
Zmieniam całkowicie pielęgnację. W kąt idą Cetaphile i Garniery a zamówiłem zestaw z Sylveco (lekki krem brzozowy, micel lipowy, pomadki brzozowe i peelingujące) + nowe dzieci Sylveco: żel oraz krem na dzień Biolaven. Poinformuję jak będą się sprawować
![]() Jeszcze zastanawiam się na filtrem. Chyba wezmę tego z Pharmaceris
Edytowane przez BehindU Czas edycji: 2015-05-04 o 19:03 |
|
|
|
#4061 |
|
BAN stały
|
To jaki lek przepisze Nam dermatolog zależy tylko i wyłącznie od lekarza i żadne prośby groźby błagania Nam nie pomogą .. niestety ... Jeżeli nie jest to bardzo silny trądzik , bez wycieków płynu czy ropy a czekacie na wizytę u lekarza możecie udać się do dobrej apteki i zapytać farmaceutę o poradę i na pewno coś Wam doradzi a być może nawet pomoże.
|
|
|
|
#4062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Próbowałam zagadać do babki w aptece o jakieś porady ale usłyszałam tylko: "ALE PANI POWINNA IŚĆ DO DERMATOLOGA!!!". Z kilkoma pryszczami można iść do apteki ale z większymi problemami to nawet dermatolodzy mają problem. |
||
|
|
|
#4064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Raczkowanie
|
Odpowiem bardzo chetnie na pytania dotyczace Izoteku na prywatnej wiadomosci
. Aktualnie jestem na drugiej kuracji izotekiem, i calkiem sporo z nim przezylam, zreszta tak samo jak z wieloma innymi lekami na tradzik. Zapraszam !
|
|
|
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4067 |
|
Raczkowanie
|
Prosze
|
|
|
|
#4068 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny (i chłopaki), czy ktoś z Was ma do polecenia jakiśfilt 50+, który dogada się z makijażem mineralnym? od kilku miesięcy używam La Roche Posay lekki fluid, ale właśnie zaczęłam 4 miesiąc (20mg) kuracji i wciąż mi coś wyskakuje, trochę zaczynam się bać, że może on mnie zapycha zwyczajnie (?). fakt wyskakuje mi mniej syfków i nie takie bolące gule, ale ciągle jednak coś i zaczynam się bać, że nigdy mi to wszystko nie zejdzie. przebarwienia mam ogromne, właściwie całe policzki w czerwone ciapki
i boję się, żeby mi to nie zostało.
|
#4069 |
|
Raczkowanie
|
Polecam fluid z Paese! Ewentulanie fluid z lirene taki szary. Ja ich uzywalam podczas kuracji izotekiem
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Jezeli masz jakies pytania dotyczace leku, zapraszam na priv!
|
|
|
|
#4070 |
|
Przyczajenie
|
No i stało się. Ostatnie dwie tabletki przyjęte !
Łącznie przyjęłam 133mg / kg. Pryszcze nie pojawiają się już od ładnych paru miesięcy, ale nie jestem niestety zadowolona w 100%. ![]() Największy problem z trądzikiem od zawsze miałam na brodzie, praktycznie nie zdarzało się, żeby ta część twarzy nie była pokryta gulami. Teraz wprawdzie nowe się nie pojawiają ale mam 4 gulki w tym jedną trochę większą, która siedzi pod skórą i już. Moja dermatolog twierdzi, że to są zwłóknienia, która pozostały po wyciskaniu, ale czy rzeczywiście tak jest to nie wiem ![]() Wiem za to, że bez makijażu moja broda nadal wygląda źle. Oby z czasem się to zmniejszyło, a czerwone blizny zbledły. Co do skutków ubocznych to ostatni miesiąc był najgorszy. Skóra twarzy w szczególności właśnie na brodzie jest tak sucha, że po 3 godzinach od nałożenia makijażu robi mi się skorupa, a skóra schodzi płatami Po wizycie u dermatologa opisywane (jakiś czas temu) przeze mnie grudki, które pojawiły się na żuchwie okazały się być stanem zapalnym spowodowanym przez suchość i ogólne podrażnienie. Usta tez już mają dość - są w stanie tragicznym :P Ciekawe jak długo moja twarz będzie dochodziła do siebie. Dam znać za jakiś miesiąc ![]() Powodzenia
|
|
|
|
#4071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może powinnaś dociągnąć do 150 mg/kg? |
|
|
|
|
#4072 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz nie biorę już tabletek od kilku dni, ale moje usta są nadal w koszmarnym stanie, skórka na skórce, zajad, popękane. Tragedia. Nie wiem, ile zajmie, zanim je doprowadzę do normalnego stanu. Dłonie to też wstyd pokazywać
|
|
|
|
|
#4074 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4075 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki, że skutki uboczne też szybko ustąpiły ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4077 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;51287426]Ja jestem bardzo zadowolona. Rzadziej myje wlosy, skora sie w ogole nie swieci. Wlosy rosna szybciej. Nie mialam zadnego wysypu w trakcie. Poki co jestem zachwycona
.[/QUOTE]Zgodnie z groźbą Agatha2003 zaraz Cię wyśmieje
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki krwi po miesiącu kuracji i powiem Wam, że nie ma jakiś większych odchyleń, co najwyżej w miejscu niedoboru/nadmiaru jest pewna zmiana ale korzystna, bo dążąca do osiągnięcia normy.
A Wy po jakim czasie zaobserwowałyście zmiany w wynikach badań krwi/czy w ogóle zaobserwowałyście jakiekolwiek zmiany? Jutro pędzę na wizytę do dermatologa. Mam teraz wstrętny wysyp, kaszka na policzkach chyba wychodzi na wierzch, a ja... Wyciskam to kiedy się da, no nie potrafię nad tym zapanować. |
|
|
|
#4080 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś kupiłam dwie pomadki Alterry, bo już mam dość tych suchych skórek
![]() Dla mnie było super na początku i w środku kuracji - piękne włosy, cera jak brzoskwinka , ale pod koniec już to wszechobecne wysuszenie za bardzo dało mi się we znaki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.