izotek - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-03, 17:37   #4051
lisnov
Zakorzenienie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
U mnie tylko obszary. To tak jakby material sie w tych miejsciach najbardziej ocieral o skore i stad te luszczenie na innych czesciach ciala.

Twarz mi sie nie luszczy, dopiero jak ja umyje, a potem wycieram recznikiem to widze jak skora sie roluje. to moze tez tak masz?
Nie. Ale po mycie się błyszczę. .
Właśnie nałożyłam krem. Czy Wy go rozsmarowujecie jakoś szczególnie? Bo ja tak byle jak, najgrubiej w najgorszych miejscach i twarz zawsze wszystko "wypije" jak ja to mówię
Stary 2015-05-04, 08:11   #4052
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gratulacje
Withi_as, mnie okulistka ochrzaniła za używanie czerwonego starazolinu, podobno może uszkodzić oko nawet, kazała koniecznie przejść na hydro balance jeśli już chcę Starazolin. Widzę, że Twoje oko łapie stany jak i moje oczęta, nie powinnyśmy wcale nosić obecnie soczewek tak na prawdę..
Buźka super, jakby nigdy nic jej nie dolegało
O kurde, no to średnio. To że nie powinnyśmy nosić soczewek to ja doskonale wiem, ale cóż … staram się jak mogę, wieczorami przerzucam się na okulary. Na szczęście to zapalenie samo odpuściło
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Withi, nic a nic nie widać, żebyś kiedykolwiek miała problemy z cerą

Dzięki Ja sugeruję się tym ogólnym założeniem, że trzeba przyjąć 120-150mg.
Dziękuję
Ja pewnie przyjmę +/- 150mg

Cytat:
Napisane przez meowww Pokaż wiadomość
Wow wyglada swietnie! Widac, ze nie zostaly nawet zadne przebarwienia! Mialas jakies podczas kuracji?
Dziękuję
Hmm wiesz co sama nie wiem. Coś tam chyba było, był okres że punktowo stosowałam Epiduo albo EffaclarDuo, ale chyba nie było tych przebarwień jakoś dużo. Teraz mam jedno na nosie, trochę na brodzie no i ogólne zaczerwienienie po choćby demakijażu, ale to chyba jak wszyscy tutaj
Generalnie jak pomyślę sobie jak zanieczyszczoną brodę miałam przed kuracją, a jaką mam teraz, to rzeczywiście nie mam prawie żadnych śladów po tamtych wielkich stanach zapalnych

Edytowane przez withi_as
Czas edycji: 2015-05-04 o 12:08
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 10:11   #4053
lisnov
Zakorzenienie

Wyniki krwi dobre tylko cholesterol powiększony ale niewiele. Tylko łapy poucinać, żebym się nie drapała i będzie dobrze
Stary 2015-05-04, 13:44   #4054
meowww
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
O kurde, no to średnio. To że nie powinnyśmy nosić soczewek to ja doskonale wiem, ale cóż … staram się jak mogę, wieczorami przerzucam się na okulary. Na szczęście to zapalenie samo odpuściło
Dziękuję

Dziękuję
Ja pewnie przyjmę +/- 150mg

Dziękuję
Hmm wiesz co sama nie wiem. Coś tam chyba było, był okres że punktowo stosowałam Epiduo albo EffaclarDuo, ale chyba nie było tych przebarwień jakoś dużo. Teraz mam jedno na nosie, trochę na brodzie no i ogólne zaczerwienienie po choćby demakijażu, ale to chyba jak wszyscy tutaj
Generalnie jak pomyślę sobie jak zanieczyszczoną brodę miałam przed kuracją, a jaką mam teraz, to rzeczywiście nie mam prawie żadnych śladów po tamtych wielkich stanach zapalnych
Zazdroszcze, mam nadzieje, ze u mnie bedzie podobnie
meowww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 14:32   #4055
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Nie. Ale po mycie się błyszczę. .
Właśnie nałożyłam krem. Czy Wy go rozsmarowujecie jakoś szczególnie? Bo ja tak byle jak, najgrubiej w najgorszych miejscach i twarz zawsze wszystko "wypije" jak ja to mówię
Jeśli błyszczysz się po myciu to znaczy, że najprawdopodobniej za bardzo ściąga Ci się skóra i potrzebuje troszkę więcej nawilżenia. Czym zmywasz twarz i co robisz po zmyciu? Przy Izo łatwo się odwadnia skóra.

Ja zawsze wklepuję krem najpierw cieniutką warstwą a jeśli jakieś miejsce bardziej potrzebuje to tam dokładam.

Cytat:
Teraz mam jedno na nosie, trochę na brodzie no i ogólne zaczerwienienie po choćby demakijażu, ale to chyba jak wszyscy tutaj
Po zakończeniu to uciążliwe zaczerwienianie powolutku zaczyna przechodzić. Jeszcze się zaczerwieniam, ale głównie przy zmianie temperatury i nie tak jak przy Izo. A to już 2 tygodnie bez
Saphire_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 16:21   #4056
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Saphire_Blue Pokaż wiadomość
Jeśli błyszczysz się po myciu to znaczy, że najprawdopodobniej za bardzo ściąga Ci się skóra i potrzebuje troszkę więcej nawilżenia. Czym zmywasz twarz i co robisz po zmyciu? Przy Izo łatwo się odwadnia skóra.

Ja zawsze wklepuję krem najpierw cieniutką warstwą a jeśli jakieś miejsce bardziej potrzebuje to tam dokładam.

Po zakończeniu to uciążliwe zaczerwienianie powolutku zaczyna przechodzić. Jeszcze się zaczerwieniam, ale głównie przy zmianie temperatury i nie tak jak przy Izo. A to już 2 tygodnie bez
Niestety nawilżam źle. Zmywam tonikiem nawilżającym. Niby stosuję kremy na wieczór. Rano jak mi się przypomni. Ale tak naprawdę to nie mam kremu nawilżającego, nic mi nie pasuje. Uzywam tego, co mam w domu.
kto tu sie mniej wiecej zna na nawilzaniu? Bo chce o cos spytac, czy dobrze robie a na ogolnym sie boje bo to chyba głupie

Edytowane przez lisnov
Czas edycji: 2015-05-04 o 16:43
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 16:46   #4057
Zuzanna10
Raczkowanie

Smile Dot.: izotek

ja biore izotek. Druga kuracja i pomimo młodego wieku (18 lat) naprawde mam dosc z tymi problemami zwiazanymi z tradzikiem, jest to takie meczace. Miałąm duzo dokuczliwych skutków ubocznych za pierwszym razem brania leku jak i teraz. Z chęcią moge sie podzielic nimi, oraz odpowiedziec na jakies pytania jesli macie Zapraszam najchetniej na priv
Zuzanna10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 17:00   #4058
Rogson
Przyczajenie

Ile mg izotretynoiny przyjęłaś podczas pierwszej kuracji?
Rogson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 17:53   #4059
lisnov
Zakorzenienie

Zuza, i jeszcze ile w tamtym okresie ważyłaś i czy miałaś zmiany tylko na twarzy czy gdzie indziej też. I ile miałaś założone mg na kg
Stary 2015-05-04, 19:02   #4060
BehindU
Raczkowanie

Zmieniam całkowicie pielęgnację. W kąt idą Cetaphile i Garniery a zamówiłem zestaw z Sylveco (lekki krem brzozowy, micel lipowy, pomadki brzozowe i peelingujące) + nowe dzieci Sylveco: żel oraz krem na dzień Biolaven. Poinformuję jak będą się sprawować

Jeszcze zastanawiam się na filtrem. Chyba wezmę tego z Pharmaceris

Edytowane przez BehindU
Czas edycji: 2015-05-04 o 19:03
BehindU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 20:02   #4061
FLORENTYN99
BAN stały

To jaki lek przepisze Nam dermatolog zależy tylko i wyłącznie od lekarza i żadne prośby groźby błagania Nam nie pomogą .. niestety ... Jeżeli nie jest to bardzo silny trądzik , bez wycieków płynu czy ropy a czekacie na wizytę u lekarza możecie udać się do dobrej apteki i zapytać farmaceutę o poradę i na pewno coś Wam doradzi a być może nawet pomoże.
FLORENTYN99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 20:16   #4062
Cytrynusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FLORENTYN99 Pokaż wiadomość
To jaki lek przepisze Nam dermatolog zależy tylko i wyłącznie od lekarza i żadne prośby groźby błagania Nam nie pomogą .. niestety ... Jeżeli nie jest to bardzo silny trądzik , bez wycieków płynu czy ropy a czekacie na wizytę u lekarza możecie udać się do dobrej apteki i zapytać farmaceutę o poradę i na pewno coś Wam doradzi a być może nawet pomoże.
Ale o co chodzi? Jakies wgl bezsensowne wtrącenie. Wiesz co to izotek? Masz jakakolwiek wiedze o tym leku? Każde z nas próbowało wielu sposobów aby sie tego pozbyc.
Cytrynusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 20:36   #4063
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BehindU Pokaż wiadomość
Zmieniam całkowicie pielęgnację. W kąt idą Cetaphile i Garniery a zamówiłem zestaw z Sylveco (lekki krem brzozowy, micel lipowy, pomadki brzozowe i peelingujące) + nowe dzieci Sylveco: żel oraz krem na dzień Biolaven. Poinformuję jak będą się sprawować

Jeszcze zastanawiam się na filtrem. Chyba wezmę tego z Pharmaceris
Pomadka brzozowa to mój absolutny numer 1! Jest super, pięknie się rozprowadza, nawilża i koi spierzchnięte usta.

Cytat:
Napisane przez Cytrynusia Pokaż wiadomość
Ale o co chodzi? Jakies wgl bezsensowne wtrącenie. Wiesz co to izotek? Masz jakakolwiek wiedze o tym leku? Każde z nas próbowało wielu sposobów aby sie tego pozbyc.
No własnie! Najłatwiej się mądrować gdy nie ma się pojęcia co to znaczy zmagać się z ciężkim trądzikiem.
Próbowałam zagadać do babki w aptece o jakieś porady ale usłyszałam tylko: "ALE PANI POWINNA IŚĆ DO DERMATOLOGA!!!". Z kilkoma pryszczami można iść do apteki ale z większymi problemami to nawet dermatolodzy mają problem.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 20:54   #4064
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Niestety nawilżam źle. Zmywam tonikiem nawilżającym. Niby stosuję kremy na wieczór. Rano jak mi się przypomni. Ale tak naprawdę to nie mam kremu nawilżającego, nic mi nie pasuje. Uzywam tego, co mam w domu.
kto tu sie mniej wiecej zna na nawilzaniu? Bo chce o cos spytac, czy dobrze robie a na ogolnym sie boje bo to chyba głupie
Ale myjesz twarz np. żelem czy tylko samym tonikiem? Po żelu( o ile nie jest micelarny) potrafi mocniej wysychać, ściągać się i nawet bardziej błyszczeć przy Izo. I wtedy warto zmienić na żel/płyn micelarny lub emulsję typu Physiogel/Cetaphil/Emolium itd. i nie używać wody. No i jeśli skóra potrzebuje to lepiej nawilżać kremami rano i wieczorem.
Stary 2015-05-04, 22:32   #4065
Zuzanna10
Raczkowanie

Odpowiem bardzo chetnie na pytania dotyczace Izoteku na prywatnej wiadomosci . Aktualnie jestem na drugiej kuracji izotekiem, i calkiem sporo z nim przezylam, zreszta tak samo jak z wieloma innymi lekami na tradzik. Zapraszam !
Stary 2015-05-05, 10:09   #4066
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Ale myjesz twarz np. żelem czy tylko samym tonikiem? Po żelu( o ile nie jest micelarny) potrafi mocniej wysychać, ściągać się i nawet bardziej błyszczeć przy Izo. I wtedy warto zmienić na żel/płyn micelarny lub emulsję typu Physiogel/Cetaphil/Emolium itd. i nie używać wody. No i jeśli skóra potrzebuje to lepiej nawilżać kremami rano i wieczorem.
Tonikiem. Żelem nawet nie próbowałam, ponieważ pamiętam jak on ściąga skórę. Wczoraj było tak ładnie i dziś po wstaniu zobaczyłam twarz to mi ręce opadły, Drapię się w nocy i o tym nie wiem

Cytat:
Napisane przez Zuzanna10 Pokaż wiadomość
Odpowiem bardzo chetnie na pytania dotyczace Izoteku na prywatnej wiadomosci . Aktualnie jestem na drugiej kuracji izotekiem, i calkiem sporo z nim przezylam, zreszta tak samo jak z wieloma innymi lekami na tradzik. Zapraszam !
Tak to mi się nie chce. Ale dziękuję za propozycję
Stary 2015-05-05, 11:13   #4067
Zuzanna10
Raczkowanie

Prosze
Stary 2015-05-05, 11:24   #4068
karolaine
Raczkowanie

hej dziewczyny (i chłopaki), czy ktoś z Was ma do polecenia jakiśfilt 50+, który dogada się z makijażem mineralnym? od kilku miesięcy używam La Roche Posay lekki fluid, ale właśnie zaczęłam 4 miesiąc (20mg) kuracji i wciąż mi coś wyskakuje, trochę zaczynam się bać, że może on mnie zapycha zwyczajnie (?). fakt wyskakuje mi mniej syfków i nie takie bolące gule, ale ciągle jednak coś i zaczynam się bać, że nigdy mi to wszystko nie zejdzie. przebarwienia mam ogromne, właściwie całe policzki w czerwone ciapki i boję się, żeby mi to nie zostało.
Stary 2015-05-05, 11:27   #4069
Zuzanna10
Raczkowanie

Polecam fluid z Paese! Ewentulanie fluid z lirene taki szary. Ja ich uzywalam podczas kuracji izotekiem

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Jezeli masz jakies pytania dotyczace leku, zapraszam na priv!
Stary 2015-05-05, 12:17   #4070
PannaMB
Przyczajenie

No i stało się. Ostatnie dwie tabletki przyjęte !
Łącznie przyjęłam 133mg / kg.
Pryszcze nie pojawiają się już od ładnych paru miesięcy, ale nie jestem niestety zadowolona w 100%.
Największy problem z trądzikiem od zawsze miałam na brodzie, praktycznie nie zdarzało się, żeby ta część twarzy nie była pokryta gulami.
Teraz wprawdzie nowe się nie pojawiają ale mam 4 gulki w tym jedną trochę większą, która siedzi pod skórą i już. Moja dermatolog twierdzi, że to są zwłóknienia, która pozostały po wyciskaniu, ale czy rzeczywiście tak jest to nie wiem
Wiem za to, że bez makijażu moja broda nadal wygląda źle.
Oby z czasem się to zmniejszyło, a czerwone blizny zbledły.

Co do skutków ubocznych to ostatni miesiąc był najgorszy. Skóra twarzy w szczególności właśnie na brodzie jest tak sucha, że po 3 godzinach od nałożenia makijażu robi mi się skorupa, a skóra schodzi płatami
Po wizycie u dermatologa opisywane (jakiś czas temu) przeze mnie grudki, które pojawiły się na żuchwie okazały się być stanem zapalnym spowodowanym przez suchość i ogólne podrażnienie. Usta tez już mają dość - są w stanie tragicznym :P
Ciekawe jak długo moja twarz będzie dochodziła do siebie. Dam znać za jakiś miesiąc

Powodzenia
PannaMB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 12:36   #4071
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PannaMB Pokaż wiadomość
Pryszcze nie pojawiają się już od ładnych paru miesięcy, ale nie jestem niestety zadowolona w 100%.
Największy problem z trądzikiem od zawsze miałam na brodzie, praktycznie nie zdarzało się, żeby ta część twarzy nie była pokryta gulami.
Teraz wprawdzie nowe się nie pojawiają ale mam 4 gulki w tym jedną trochę większą, która siedzi pod skórą i już. Moja dermatolog twierdzi, że to są zwłóknienia, która pozostały po wyciskaniu, ale czy rzeczywiście tak jest to nie wiem

Co do skutków ubocznych to ostatni miesiąc był najgorszy. Skóra twarzy w szczególności właśnie na brodzie jest tak sucha, że po 3 godzinach od nałożenia makijażu robi mi się skorupa, a skóra schodzi płatami
Po wizycie u dermatologa opisywane (jakiś czas temu) przeze mnie grudki, które pojawiły się na żuchwie okazały się być stanem zapalnym spowodowanym przez suchość i ogólne podrażnienie. Usta tez już mają dość - są w stanie tragicznym :P
Ciekawe jak długo moja twarz będzie dochodziła do siebie. Dam znać za jakiś miesiąc

Powodzenia
Ja na brodzie, przy ustach miałam bardzo długo kaszkę. Normalnie kuracje skończyłabym może też na 130 mg/kg, ale derm przy każdej wizycie wydłużała i tak skończe na 200 mg/kg. Jak wybrałam 170 mg w marcu nie byłam zadowolona z efektów kuracji, umówiłam sie na wizyte ale czekałam 2 tygodnie- za ten czas kaszka oczywiście nie zniknęła i o zgrozo zaczęły wyskakiwać zaskórniki, zaczerwienione.
Może powinnaś dociągnąć do 150 mg/kg?
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 12:59   #4072
PannaMB
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Agatha2003 Pokaż wiadomość
Ja na brodzie, przy ustach miałam bardzo długo kaszkę. Normalnie kuracje skończyłabym może też na 130 mg/kg, ale derm przy każdej wizycie wydłużała i tak skończe na 200 mg/kg. Jak wybrałam 170 mg w marcu nie byłam zadowolona z efektów kuracji, umówiłam sie na wizyte ale czekałam 2 tygodnie- za ten czas kaszka oczywiście nie zniknęła i o zgrozo zaczęły wyskakiwać zaskórniki, zaczerwienione.
Może powinnaś dociągnąć do 150 mg/kg?
No właśnie zmartwiona stanem mojej brody byłam u niej wczoraj żeby przedłużyć kuracje, ale zaczęła mi tłumaczyć, że dla niej to nie są zaczopowane gruczoły tylko własnie te zwłóknienia takie zrosty (blizny). I jeśli nie wyskakują mi nowe pryszcze i nie mam czyste plecy to nie ma przesłanek do przedłużania kuracji. Ogólnie to zaczęła mi tłumaczyć, że dawkę się zwiększa tylko jeśli nadal pojawiają się zmiany aktywne i występuje trądzik na plecach. (Ja nigdy nie miałam akurat z plecami problemu.) W innych przypadkach podobnież wydłużanie kuracji nic nie da. Zaczęła przytaczać jakieś wyniki ostatnich badań i to co mówiła wydawało się mieć sens. Aha mówiła jeszcze, że jeśli chcę to może iść ze mną na konsultację do jakiegoś profesora żeby mieć pewność , że zakończenie kuracji w tym momencie jest jak najbardziej uzasadnione.
PannaMB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 13:14   #4073
phideaux
Wtajemniczenie

Cytat:

Powodzenia
Ja już bym nie chciała ciągnąć jeszcze np. miesiąc izoteku - ostatni miesiąc, ten dobijający do maksymalnej dawki, był już męczący Teraz nie biorę już tabletek od kilku dni, ale moje usta są nadal w koszmarnym stanie, skórka na skórce, zajad, popękane. Tragedia. Nie wiem, ile zajmie, zanim je doprowadzę do normalnego stanu.

Dłonie to też wstyd pokazywać
Stary 2015-05-05, 14:03   #4074
Saphire_Blue
Raczkowanie

Cytat:

Powodzenia
Też mam jedną taką gulę, która okazała się zwłóknieniem, więc wiem co czujesz. Grunt że to nie to co przed kuracją.

Cytat:
Ja już bym nie chciała ciągnąć jeszcze np. miesiąc izoteku - ostatni miesiąc, ten dobijający do maksymalnej dawki, był już męczący Teraz nie biorę już tabletek od kilku dni, ale moje usta są nadal w koszmarnym stanie, skórka na skórce, zajad, popękane. Tragedia. Nie wiem, ile zajmie, zanim je doprowadzę do normalnego stanu.

Mi usta zaczęły powoli wracać już do normy.
Stary 2015-05-05, 15:25   #4075
Agatha2003
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie zmartwiona stanem mojej brody byłam u niej wczoraj żeby przedłużyć kuracje, ale zaczęła mi tłumaczyć, że dla niej to nie są zaczopowane gruczoły tylko własnie te zwłóknienia takie zrosty (blizny). I jeśli nie wyskakują mi nowe pryszcze i nie mam czyste plecy to nie ma przesłanek do przedłużania kuracji. Ogólnie to zaczęła mi tłumaczyć, że dawkę się zwiększa tylko jeśli nadal pojawiają się zmiany aktywne i występuje trądzik na plecach. (Ja nigdy nie miałam akurat z plecami problemu.) W innych przypadkach podobnież wydłużanie kuracji nic nie da. Zaczęła przytaczać jakieś wyniki ostatnich badań i to co mówiła wydawało się mieć sens. Aha mówiła jeszcze, że jeśli chcę to może iść ze mną na konsultację do jakiegoś profesora żeby mieć pewność , że zakończenie kuracji w tym momencie jest jak najbardziej uzasadnione.
Ja miałam problemy z plecami, na dekolcie też się lubiło od czasu do czasu coś pojawiać. Oby derm miała rację trzymam kciuki, że skutki uboczne też szybko ustąpiły

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:

Ja tak dobijałam co dwa miesiące. U mnie usta już po tygodniu były jak "nowe", ciekawe jak będzie za 3 tyg po całkowitym odstawieniu leku, bo też serdecznie mam dość. I niech mi tu nikt nie wciska kitu że ta kuracja to sama przyjemność, bo wyśmieje. NEVER EVER
Agatha2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 16:17   #4076
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak dobijałam co dwa miesiące. U mnie usta już po tygodniu były jak "nowe", ciekawe jak będzie za 3 tyg po całkowitym odstawieniu leku, bo też serdecznie mam dość. I niech mi tu nikt nie wciska kitu że ta kuracja to sama przyjemność, bo wyśmieje. NEVER EVER
Ta kuracja to sama przyjemność
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 16:23   #4077
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:

Ja jestem bardzo zadowolona. Rzadziej myje wlosy, skora sie w ogole nie swieci. Wlosy rosna szybciej. Nie mialam zadnego wysypu w trakcie. Poki co jestem zachwycona .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 18:44   #4078
lisnov
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;51287426]Ja jestem bardzo zadowolona. Rzadziej myje wlosy, skora sie w ogole nie swieci. Wlosy rosna szybciej. Nie mialam zadnego wysypu w trakcie. Poki co jestem zachwycona .[/QUOTE]

Zgodnie z groźbą Agatha2003 zaraz Cię wyśmieje
Stary 2015-05-05, 18:58   #4079
kalinolistek
Zakorzenienie

Odebrałam wyniki krwi po miesiącu kuracji i powiem Wam, że nie ma jakiś większych odchyleń, co najwyżej w miejscu niedoboru/nadmiaru jest pewna zmiana ale korzystna, bo dążąca do osiągnięcia normy.

A Wy po jakim czasie zaobserwowałyście zmiany w wynikach badań krwi/czy w ogóle zaobserwowałyście jakiekolwiek zmiany?

Jutro pędzę na wizytę do dermatologa. Mam teraz wstrętny wysyp, kaszka na policzkach chyba wychodzi na wierzch, a ja... Wyciskam to kiedy się da, no nie potrafię nad tym zapanować. Teraz mam policzki w strupach i różowo-czerwonych plamach.

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 19:16   #4080
phideaux
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi usta zaczęły powoli wracać już do normy.
Dziś kupiłam dwie pomadki Alterry, bo już mam dość tych suchych skórek

Cytat:
Ta kuracja to sama przyjemność
Dla mnie było super na początku i w środku kuracji - piękne włosy, cera jak brzoskwinka , ale pod koniec już to wszechobecne wysuszenie za bardzo dało mi się we znaki.

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości