Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-04, 20:31   #2161
truskafffka91
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
A nie, to ja grzecznie chodziłam bo od 18 brałam tabsy więc wizyty u gina co pół roku.

Ja miałam napad głodu przez ostatnie 3 dni, jadłabym non stop a dzisiaj tak jakoś mniej, nawet na kolację nie jestem głodna no ale mniej pracy umysłowej miałam a to zawsze głód napędza.
Ja też bralam tabsy.To moze inaczej napisze dwa razy w zyciu ginekolog widział moją piczkę. Nawet w ciazy w 10tc mialam USG przez brzuch.
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 20:33   #2162
misiskuku
Zadomowienie

aa info odnośnie porodu z Karowej z ostatnich 2 tygodni
koleżanka tam rodziła, pojechała o 12, urodziła o 18, nacinana, opieka ok ale tłumy - 4 osoby w sali.

ja dziś byłam na zakupach, weszłam do sklepu z ubraniami ciążowymi to szybciej wychodziłam niż wchodziłam. spodnie obcisłe teraz nie dla mnie, bo widać wszystkie niedoskonałości na nogach, a jestem niska i wyglądam śmiesznie krótko. Sukienki były paskudne, a legginsy kosztowały 80 zł! Za to w h&m kupiłam spodnie takie jak grita wcześniej wklejała, sukienkę na lato i legginsy.
Stary 2015-05-04, 20:40   #2163
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Ja też bralam tabsy.To moze inaczej napisze dwa razy w zyciu ginekolog widział moją piczkę. Nawet w ciazy w 10tc mialam USG przez brzuch.
A przy tabsach cię nie badali? U mnie co wizyta (i recepta) to obowiązkowe ginekologiczne, USG dopochwowe, badanie piersi nie mówiąc już o laboratoryjnych na wątrobę, krzepliwość krwi itd.
Teraz też u gina nawet jak mam przez brzuch USG to muszę gatki zdjąć bo ginekologiczne na samolocie mam i dopochwowe badanie USG szyjki.
Stary 2015-05-04, 20:42   #2164
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Cytologię robi się na brudno, więc to pewnie też. Różne płyny mają środki bakteriobójcze a tu raczej chodzi o "pokaż kotku co masz w środku"
Jak to na brudno? ja ostatnio miałam i normalnie się wcześniej mylam

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-05-04, 20:43   #2165
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Wiktoria nowy pomysl.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 20:45   #2166
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet nie pamietam. Byłam w życiu tylko 2 razy u ginekologa. Ostatni raz 5 lat temu.
A w ciąży?

Stary 2015-05-04, 20:47   #2167
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Wiktoria nowy pomysl.
Spokojnie można bo royal baby jest Charlotte Więc nie powiedzą że po księżnej Kate zgapiłaś
Stary 2015-05-04, 20:48   #2168
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
A przy tabsach cię nie badali? U mnie co wizyta (i recepta) to obowiązkowe ginekologiczne, USG dopochwowe, badanie piersi nie mówiąc już o laboratoryjnych na wątrobę, krzepliwość krwi itd.
Teraz też u gina nawet jak mam przez brzuch USG to muszę gatki zdjąć bo ginekologiczne na samolocie mam i dopochwowe badanie USG szyjki.
U mnie przy tabsach nikt mnie tak nie badał. Nie dal mi gin nigdy żadnego skierowania przed ciążą, żadnej krwi, nic... pasują tabletki to do widzenia, jakby dawali witaminy...

Stary 2015-05-04, 20:54   #2169
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
U mnie przy tabsach nikt mnie tak nie badał. Nie dal mi gin nigdy żadnego skierowania przed ciążą, żadnej krwi, nic... pasują tabletki to do widzenia, jakby dawali witaminy...

Żeby była jasność to ja chodziłam do prywatnego gina, na NFZ było tak jak piszesz, tabsy=cukierki...
Stary 2015-05-04, 20:56   #2170
truskafffka91
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy to mozliwe, ze dziecko mnie tak kopie po zołodku (pod żebrami)?

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Ja prywatnie chodziłam. Mialam badania laboratoryjne zawsze.
Stary 2015-05-04, 21:09   #2171
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy to mozliwe, ze dziecko mnie tak kopie po zołodku (pod żebrami)?
Mnie już kopie daleeeeko nad pępkiem, właśnie w okolicy żołądka więc chyba możliwe I dostaję jednego kopa w żołądek a potem drugiego w bożenę...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-04, 21:11   #2172
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie już kopie daleeeeko nad pępkiem, właśnie w okolicy żołądka więc chyba możliwe I dostaję jednego kopa w żołądek a potem drugiego w bożenę...
Bo mnie cały czas nie boli ten zoładek tylko "falami". I to od dwoch dni. Najczęściej w nocy. Zaraz nakrzyczę na moje dziecie... Bo mamie krzywkę robi... ;(
Stary 2015-05-04, 21:13   #2173
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bo mnie cały czas nie boli ten zoładek tylko "falami". I to od dwoch dni. Najczęściej w nocy. Zaraz nakrzyczę na moje dziecie... Bo mamie krzywkę robi... ;(
Chyba to nic nie da bo jednak robi się coraz większe i co ma ze sobą innego zrobić... A boleć chyba nas będzie coraz bardziej, więc cieszmy się z kopniaków niebolesnych.
A żołądek też może boleć od przemieszczania się w górę
Stary 2015-05-04, 21:16   #2174
Mediona
Zadomowienie

Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jutro jadę na usg polowkowe o dowiem sie kto mieszka w moim M1. Jak pokaże to sie pochwale wieczorem.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 21:27   #2175
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
A w ciąży?

W ciąży nie było potrzeby. Zresztą moją ciąże "prowadzą" położne. Na pierwszym badaniu USG nie było potrzeby robić to dopochwowo. Sprawdziła położna jak widać przez brzuch i było widać wszystko.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki. Jutro jadę na usg polowkowe o dowiem sie kto mieszka w moim M1. Jak pokaże to sie pochwale wieczorem.
Trzymam kciuki, żeby się pokazał/a..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-04, 21:36   #2176
fatal21
Wtajemniczenie

Ja juz od wieli lat się gole maszynka.wiadomo brazylijska depilacja to nie jest ale jak mam lekki odrost to mnie wszystko Szwedzi i myślę ze mam wszy łonowe.
Ja rez na lidla będę poliwala
Stary 2015-05-04, 21:52   #2177
dirtyblack
Raczkowanie

Witam sie wieczornie nie pisze zbyt czesto, ale czytam na biezaco

Dzisiaj mialam polokowe i w moim brzuszku mieszka dwoch chlopcow w koncu i drugi sie ujawnil
na wizycie prawie zemdlalam... jednak to, ze nie powinno sie lezec na plecach u mnie sie sprawdza. Lekarz kazal polozyc sie na boku i minelo szybko. Za 4 tyg jeszcze ide sprawdzic serduszko jednego, bo zle sie ulozyl i lekarz nie mogl dokladnie zyl sprawdzic. Do tego jeden jest mniejszy o 29g, ale tym sie nie martwie, bo blad pomiaru jest spory. Poza tym jednak blizniaki moga byc mniejsze troszke.
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 21:55   #2178
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że beez problemu Te dziecinne tak nie schodzą.

Zeżarłam 3 frankfurterki i bułke z ogórkiem zielonym, pyyyyyyycha, ale mało

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Zjadłabym zupy tajskiej z krewetkami. Kurde, czy ja musze chcieć jeść to co widzę? :/
też ostatnio mam apetyt, jak u smoka.
Chyba nadrabiam dni niemocy
właśnie na dobranoc wtrąbiłam czekoladę, a plan zakładał zjeść tylko kawałek.
Po drodze była bagietka z serami.
I pół twarogu białego.

Cytat:
Spokojnie można bo royal baby jest Charlotte Więc nie powiedzą że po księżnej Kate zgapiłaś
ta a moja, że po Leonie zawodowcu
fakt bardzo lubię ten film

Cytat:
nie wolno krzyczeć na dzieci z dzieckiem trzeba rozmawiać

Cytat:
To trzymamy kciuki i czekamy na wieści

znowu się powtórzę, ale polecam grupy wymiankowe/sprzedażowe na facebooku. Ostatnio wzbogaciłam się o paczkę ciuszków, a w piątek wzbogacę się o koszule do karmienia, za pół ceny, nówki sztuki, z metkami jakaś mama kupiła i nie używała. Do tego inna mama za 2 paczki chusteczek nawilżanych odda mi paczkę podkładów itp.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 21:57   #2179
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
mnie jakoś już nic nie krępuje, od kiedy w 9tc pojechałam na IP praktycznie tak jak stałam, czyt. z nie ogarniętym podwoziem (na szybko zmieniłam tylko majtki), nogi też nie były super gładkie. I wtedy dotarło do mnie, że przecież lekarze aż tak na to nie patrzą.

Czasem się wkurzam, jak przed wizytą namęczę się by się porządnie ogarnąć, a tu tylko wejście na samolot, chwila badania i dziękować i ubieranie

jak mnie cycki drażnią, to pomaga mi wejście pod prysznic i rozmasowanie pod ciepłą wodą

całkiem niedawno dowiadywałyśmy się kto tam mieszka, a teraz wizyty potwierdzające. To już wolę nie myśleć co będzie zraz

a dzisiaj jak byłam na kontroli, to w przychodni też jest pokój gdzie robią badanie ktg i przez chwilę były od tego pokoju uchylone drzwi i było słychać jak jakiejś małej istotce serduszko bije
Nooo, ale jeszcze trochę czasu nam zostało by cieszyć się tym stanem

Cytat:
Dla lekarza ogolone podwozie to skandal i rozbój w biały dzień Ja tam tylko podcinam "na krótko" i mam w nosie, on sobie jajek na pewno nie goli A tyle co oni obrzydliwych rzeczy widzieli, to kilka włosków nie robi mu raczej różnicy. Dla lekarza jest ważniejsze, abyś nosiła pełne, bawełniane gacie
Też mam to gdzieś i tak jak ty obcinam tylko. Jak urodzę, to może powrócę do golenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-04, 21:57   #2180
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość

Dzisiaj mialam polokowe i w moim brzuszku mieszka dwoch chlopcow w koncu i drugi sie ujawnil
na wizycie prawie zemdlalam... jednak to, ze nie powinno sie lezec na plecach u mnie sie sprawdza. Lekarz kazal polozyc sie na boku i minelo szybko. Za 4 tyg jeszcze ide sprawdzic serduszko jednego, bo zle sie ulozyl i lekarz nie mogl dokladnie zyl sprawdzic. Do tego jeden jest mniejszy o 29g, ale tym sie nie martwie, bo blad pomiaru jest spory. Poza tym jednak blizniaki moga byc mniejsze troszke.
Gratuluję dwóch synków
Stary 2015-05-04, 22:17   #2181
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki!

Dirtyblack gratulacje z powodu drugiego synka!
Z leżeniem na plecach trzeba uważać, szczególnie ze ty ciężar będziesz miała znacznie większy u mnie na razie nie widzę specjalnej różnicy na którym boku albo czy na plecach leżę.

Jutro pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, dam wam znać jak czegos ciekawego się dowiem. Niestety idę sama (mimo że to kurs dla par) bo przez tydzień jestem słomianą wdową, mąż na ostatniej delegacji przed wielkim dniem.
Stary 2015-05-04, 22:28   #2182
Kissmisiaa
Zakorzenienie

DZIEWCZYNY!

Powiedzcie mi czy mogę wypić sobie wapno na swędzenie ciała?
Stary 2015-05-04, 22:45   #2183
grita
Rozeznanie

Cytat:
A slyszałaś co już gadają? Że księżnej surokatka urodziła I poprzednie dziecko też, bo jest niby bezpłodna
Opieka w domu?? Pierwsze słyszę, i jak to wygląda?

To moze chodź na zmianę do kogos innego, raz tu raz tu. Albo, nie wiem jak u ciebie, ale mój abonament jest na różne gabinety, może poszukaj go gdzie indziej? No powiem ci, kiszka, też bym sie zdenerwowała. A nie ma innego lekarza z tego samego szpitala w Luxmedzie?

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Zaszłam do Rosska, zobaczyć co tam dają. Kupiłam dwa tusze miss sporty, jeden czarny i jeden taki żelowy przezroczysty i dwie kreski, ale najbardziej zadowolona jestem z promocji na papier toaletowy

Głowa mnie boli, nawet kawa nie pomogła.
No normalnie lekarz wypisuje L4 mężowi na opiekę nad chorym członkiem rodziny, tj. żoną. I wtedy zus płaci za ten czas zwolnienia zasiłek opiekuńczy. Tak jak na chore dziecko się bierze zwolnienie, tylko wtedy przysługuje 60 dni w ciągu roku, a na innego chorego członka rodziny to max. 14 dni w ciągu roku.

Tu masz wszystko wyjaśnione: http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=433

I ustaliliśmy z mężem, że będę dalej chodziła do mojego lekarza, a w sytuacji jeśli wizyty będą częściej niż co miesiąc to znajdę innego lekarza z tego szpitala i będę chodzić zamiennie. Bo mój lekarz niestety nie przyjmuje nigdzie indziej poza luxmedem.
W poprzedniej ciąży jedynie ostatnią wizytę miałam szybciej, jakoś po 3 tygodniach, a tak to normalnie chodziłam co miesiąc jak zawsze. Mam nadzieję, że teraz też wszystko będzie ok na końcówce i to wystarczy

Cytat:
Co oznacza, że matka jest zbyt aktywna?
"Ruchy matki i dziecka są naprzemiennie zharmonizowane: aktywność matki hamuje ruchy maleństwa, a zaprzestanie ruchu przez matkę pobudza dziecko do aktywności. Matka zbyt aktywna, jak i unieruchomiona nie stymuluje rozwoju ruchowego dziecka"
Coś w tym jest, kiedyś na jakichś warsztatach dzieciowych była mowa o rozwoju dziecka. I jakiś specjalista wypowiadał się, że dzieci z ciąż zagrożonych, gdzie matka musi długo leżeć, są bardziej narażone na zaburzenia SI, bo brakuje im bodźców i stymulacji w życiu płodowym.
Chociaż mój chrześniak jest właśnie z takiej ciąży i wszystko z nim ok, ale wiadomo, ten specjalista mówił o statystykach i prawdopodobieństwie zaburzeń.

Cytat:
Dziewczyny ta czystosc pochwy to na czysto czy na brudno ?
Ja tam robiłam na czysto... Ale w sumie na logikę, jak się podmywamy to myjemy się tylko z zewnątrz, a przecież gdyby w środku pochwy były jakieś bakterie czy grzyby powodujące infekcję to tego i tak nie damy rady wymyć
Czy źle myślę?

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Uwaga chwale się! Dziś byłam u kosmetyczki i takie mi cuda wyczarowala uhh. . I dostałam od tż prezent który będę mogła wykorzystać na ślub

Ale brzuch urosl mi przez te ostatnie kilka dni ) hihih i u mojego starszaka w szkole będą chodzić na basen wiec jest zajarany na maxa a dla niego super rozrywka w tygodniu. Tym bardziej ze uwielbia pływać.

Dziś pierwszy raz prysnelam się perfuma i potem tak mi niedobrze było oghhhh. . I chyba do końca ciąży będę na samym Antyperspirancie
Jestem padnieta a jeszcze zaraz do księdza!
Piękne pazurki!! No i prezent super

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Siusiak nie odpadł
Lekarz potwierdził ze na 100% będzie chłopczyk!

Rośnie mały jak na drożdżach.
Tatuś był na wizycie i mówi że uczucie nie samowite
Gratulacje!! Ile Mały już mierzy/waży?

Cytat:
ciekawe czy jak dobiegnę do Lidla w poniedziałek to jeszcze będą te ubranka bo co fajniejsze rzeczy dadzą, to zaraz większość wykupiona w 3minuty

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

nie no ja się nie golę na łyso, raz jeden tak zrobiłam i czułam się jak nieletnia. Ustawiam maszynkę na opcję golenie brody i jest ok

moja lekarka często przypomina o chodzeniu bez gatków, by się wietrzyć
Hehe, ja ostatnio jak jechałam po bluzki to byłam 8;15 i w środku tłum ludzi!! Ale dziewczyny brały głownie jakieś baleriny, więc moje tuniki się uchowały

Cytat:

Gratulacje!! Bracia mają ze sobą fajne relacje, widzę to po moich! Na pewno będą rywalizować, ale i dużym wsparciem dla siebie też będą. Super

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
DZIEWCZYNY!

Sama takiego problemu nie miałam, więc nie wiem co na to lekarz, ale tutaj znalazłam artykuł, gdzie jest wypisane wapno jako dozwolone i bezpieczne do picia przy alergiach:

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35228.html

Może któraś z dziewczyn Ci doradzi z doświadczenia.. A gdzie Cię swędzi? Może to skóra się rozciąga i tak swędzi?
grita jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2015-05-04, 23:05   #2184
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
No normalnie lekarz wypisuje L4 mężowi na opiekę nad chorym członkiem rodziny, tj. żoną. I wtedy zus płaci za ten czas zwolnienia zasiłek opiekuńczy. Tak jak na chore dziecko się bierze zwolnienie, tylko wtedy przysługuje 60 dni w ciągu roku, a na innego chorego członka rodziny to max. 14 dni w ciągu roku.

Tu masz wszystko wyjaśnione: http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=433

I ustaliliśmy z mężem, że będę dalej chodziła do mojego lekarza, a w sytuacji jeśli wizyty będą częściej niż co miesiąc to znajdę innego lekarza z tego szpitala i będę chodzić zamiennie. Bo mój lekarz niestety nie przyjmuje nigdzie indziej poza luxmedem.
W poprzedniej ciąży jedynie ostatnią wizytę miałam szybciej, jakoś po 3 tygodniach, a tak to normalnie chodziłam co miesiąc jak zawsze. Mam nadzieję, że teraz też wszystko będzie ok na końcówce i to wystarczy

Coś w tym jest, kiedyś na jakichś warsztatach dzieciowych była mowa o rozwoju dziecka. I jakiś specjalista wypowiadał się, że dzieci z ciąż zagrożonych, gdzie matka musi długo leżeć, są bardziej narażone na zaburzenia SI, bo brakuje im bodźców i stymulacji w życiu płodowym.
Chociaż mój chrześniak jest właśnie z takiej ciąży i wszystko z nim ok, ale wiadomo, ten specjalista mówił o statystykach i prawdopodobieństwie zaburzeń.

Ja tam robiłam na czysto... Ale w sumie na logikę, jak się podmywamy to myjemy się tylko z zewnątrz, a przecież gdyby w środku pochwy były jakieś bakterie czy grzyby powodujące infekcję to tego i tak nie damy rady wymyć
Czy źle myślę?

Piękne pazurki!! No i prezent super

Gratulacje!! Ile Mały już mierzy/waży?

Hehe, ja ostatnio jak jechałam po bluzki to byłam 8;15 i w środku tłum ludzi!! Ale dziewczyny brały głownie jakieś baleriny, więc moje tuniki się uchowały

Gratulacje!! Bracia mają ze sobą fajne relacje, widzę to po moich! Na pewno będą rywalizować, ale i dużym wsparciem dla siebie też będą. Super

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Sama takiego problemu nie miałam, więc nie wiem co na to lekarz, ale tutaj znalazłam artykuł, gdzie jest wypisane wapno jako dozwolone i bezpieczne do picia przy alergiach:

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35228.html

Może któraś z dziewczyn Ci doradzi z doświadczenia.. A gdzie Cię swędzi? Może to skóra się rozciąga i tak swędzi?
Mały waży juz 380 gram

Swędzi mnie nogi.
W sumie już przechodzi ale masakra.

Z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać lekarza czy wapno jest dozwolone.
Stary 2015-05-04, 23:37   #2185
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Smaruj sie codziennie oliwka polecam rossman baby dream
mnie bardzo czesto swedzi cale cialo a w szczegolnosci nogi wiec smaruje sie wtedy co chwilke.

Dobranoc

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 05:22   #2186
Mediona
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje obu chłopców.Niech rosną zdrowo.
Dziewczyny już sie nie umie doczekać a do 3.45 jeszcze tyle czasu ale mam nadzieje ze w pracy szybko zleci i nie bede tak zerkać na zegarek.
Jak pokaże co ma miedzy nóżkami to sie pochwale.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 06:07   #2187
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry
myślałam, że wczoraj przed spaniem się najadłam, a tu z rana 6.30 a w brzuchu burczy i głodna byłam jakbym dwa dni nie jadła.

Cytat:
Smaruj sie codziennie oliwka polecam rossman baby dream
mnie bardzo czesto swedzi cale cialo a w szczegolnosci nogi wiec smaruje sie wtedy co chwilke.

Dobranoc
uwielbiam tą oliwkę, szczególnie wmasować po prysznicu w wilgotne ciało, po niej mój brzuszek jest taki milutki w dotyku i nic nie swędzi.
A po innych balsamach to po kilku godzinach zaczyna się swędzenie

Cytat:
Gratulacje obu chłopców.Niech rosną zdrowo.
Dziewczyny już sie nie umie doczekać a do 3.45 jeszcze tyle czasu ale mam nadzieje ze w pracy szybko zleci i nie bede tak zerkać na zegarek.
Jak pokaże co ma miedzy nóżkami to sie pochwale.
spokojnie, choć wiem, że im bliżej dnia i godziny wizyty, tym trudniej.
Będzie dobrze!!!

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 06:22   #2188
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że beez problemu Te dziecinne tak nie schodzą.

Zeżarłam 3 frankfurterki i bułke z ogórkiem zielonym, pyyyyyyycha, ale mało

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Zjadłabym zupy tajskiej z krewetkami. Kurde, czy ja musze chcieć jeść to co widzę? :/
U mnie przykładowo dziecięce schodzą migiem! Lidl jest między osiedlami, wokół pełno bloków, ludzie czekają w kolejce przed wejściem, a tym bardziej babki w ciąży które są na l4 czy przyszłe babcie na emeryturze i ubranka znikają bardzo szybko. Ciężko myślę o tych ubraniach, jak już to kupiłabym juz 62 lub 68 bo tych mam mniej. A co myślicie o tym termometrze za 50zl? Miała któraś podobny? Spisuje się?...

Cytat:

Super, gratulacje! Często myślę co tam u Was ostatnio widziałam bliźniaków w wózku na spacerze, ale mieli coś koło 1,5 roku, byli przesliczni!

Dziś mam polowkowe! Wreszcie zobaczę mojego szkraba bo w sumie od ostatniego prenatalnego nie mam żadnego zdjęcia i nie widziałam tak dobrze na usg bo doktor mi nie pokazywał nic... Wiec tym bardziej jestem ciekawa co tam dziś poogladamy, mam nadzieję że wszystko będzie miał na miejscu i będzie zdrowy.
Stary 2015-05-05, 06:44   #2189
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
DZIEWCZYNY!

Możesz, ale powinnaś zbadać sobie wątrobę żeby sprawdzić czy to nie cholestaza ciążowa. A przynajmniej zgłosić lekarzowi.
Cytat:
Dzień dobry
myślałam, że wczoraj przed spaniem się najadłam, a tu z rana 6.30 a w brzuchu burczy i głodna byłam jakbym dwa dni nie jadła.

uwielbiam tą oliwkę, szczególnie wmasować po prysznicu w wilgotne ciało, po niej mój brzuszek jest taki milutki w dotyku i nic nie swędzi.
A po innych balsamach to po kilku godzinach zaczyna się swędzenie
Ja z braku głodu wczoraj na kolację zjadłam jabłko, obudziłam się głodna jak wilk, konia z kopytami bym zjadła!

A u mnie oliwka na całe ciało zapycha pory i swędzi jeszcze bardziej. Pomagają tylko "maślane" balsamy - masło kakaowe, kokosowe, shea. Także każdy musi znaleźć coś dla siebie.
Ale oliwka na brzuszek spisuje się bardzo dobrze
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
U mnie przykładowo dziecięce schodzą migiem! Lidl jest między osiedlami, wokół pełno bloków, ludzie czekają w kolejce przed wejściem, a tym bardziej babki w ciąży które są na l4 czy przyszłe babcie na emeryturze i ubranka znikają bardzo szybko. Ciężko myślę o tych ubraniach, jak już to kupiłabym juz 62 lub 68 bo tych mam mniej. A co myślicie o tym termometrze za 50zl? Miała któraś podobny? Spisuje się?...
Dołączam się do pytania o termometr! Ale z lidla wszystko co mam działa bez zarzutu także chyba się skuszę.
A sytuacja z dziecięcymi ciuszkami u mnie taka sama, młode osiedla dookoła i schodzi jako pierwsze. Ale jeszcze mnie nie pogięło żeby jeździć gdzie indziej z samego rana

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Dziś mam polowkowe! Wreszcie zobaczę mojego szkraba bo w sumie od ostatniego prenatalnego nie mam żadnego zdjęcia i nie widziałam tak dobrze na usg bo doktor mi nie pokazywał nic... Wiec tym bardziej jestem ciekawa co tam dziś poogladamy, mam nadzieję że wszystko będzie miał na miejscu i będzie zdrowy.
No to się zdziwisz jaki jest wieeeeelki i na ekranie się nie mieści od razu zdawaj relację

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-05 o 06:50
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 07:21   #2190
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:

Super, gratulacje! Często myślę co tam u Was ostatnio widziałam bliźniaków w wózku na spacerze, ale mieli coś koło 1,5 roku, byli przesliczni!

Jeśli o tych samych ciuszkach myślimy to u mnie w Lidlu juz były. Nie wiem co to za mania w Polsce, że wykupuja w jeden dzien. Jeśli termometr jest silvercrest to polecam. U mnie te termometry były po 10e.

Były u was bluzki i spodnie dresowe w Lidlu w promocji?
U nas były jakiś miesiac temu. Wydaje mi się, że w Polsce jest asortyment pare tygodni poźniej. Ja bym się nawet nie zdziwiła jakby to co na zachodzie "nie schodzi" było wysyłane do Polski.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości