Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-04, 23:49   #3541
kasperka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Mnie boli to wypinanie, ale tylko jak obie naraz w rożnych kierunkach pupki wypną. Przeciąganie nożką uwielbiam Szczególnie jak trzymam dłoń albo mąż i czujemy takie smyranie stopą

Prawda? Mąż twierdzi, że język mu się na tym imieniu łamie i nie ma mowy

Pewnie szybko wybierzecie My jakies pomysły mamy, ale ciężko będzie wybrać pewnie. U Ciebie to może być później, ale szybko pójdzie

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Może podrzucisz dokładną listę? Sama zabieram się za zamówienie, ale nie mogę się zebrać w sobie
Prawda, prawda
Powiedz mezowi, ze zawsze mozna zdrobnic i mowic Lila
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 06:12   #3542
beaciorq
Zadomowienie

Witam sie dzis pierwsza i zaraz smigam na badania jeszcze tż naciagnelam i tez sobie zrobi
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 06:22   #3543
kasperka
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale mam ssanie w żołądku
Trzeba jakieś śniadanko zrobić
Stary 2015-05-05, 06:22   #3544
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
mms na razie mu wykrajałam z chleba buźki..serduszka i tylko rozgniatał, taką miał frajdę On ma swoje jakieś wizje..potrafi właśnie nie zjeść żelka od wujka bo jest w kształcie węża.Zamiast jeśc jak jego kuzyni on się bawił i wolal sssss a jak mówie no mozesz zjesć synek to wołal blee fujj Ręcę opadaja... dziś mu pozwoliłam jeśc makaron rękami.. chociaż jak pojdzie do przedszkola panie się załamią-
a może właśnie jak pojdzie do przedszkola, to się nauczy jeść... z rowieśnikami zawsze raźniej
chociaż w sumie... mam koleżankę - przedszkolankę, która w zeszłym roku miała w grupie 5-latka, którego jak nie nakarmiła, to albo nie zjadł, albo jadł pół kromeczki 2-3 godziny, a przy tym umorusał się cały masłem, pasztetem, czy czymkolwiek innym, co tam miał... wyobrazacie sobie? dziecko miał 5 lat ! a jak mial nie zjedzona kromkę, to matka naskakiwała na przedszkolankę, że nie dopilnowała... na własne oczy to nie raz widziałam, jak szłam ze swoimi dzieciakami do oddzialu przedszkolnego np na teatrzyk... i to nie był głupi chłopiec, tylko wynianczony przez mamę... dlatego uwazam, ze dziecka w domu nie powinno sie karmic na siłę, bo pozniej ciezko jest nauczyc go samodzielnosci... mozna namawiac go, zachecac na rozne sposoby, byleby nie wkładać mu jedzenia do ust...
moim zdaniem, skoro Mały chce jesc makaron rękami, niech je .... odbiega to moze od zasad savour vivire, ale nie od razu Krakó zbudowano

Cytat:
Witam się w 25tc Trochę mnie nie było, ale jakoś nie potrafiłam się wbić w rozmowę...

Coś takiego? Heheh mam tak kilka razy dziennie. Najgorzej jak jedna się tak wypnie, a druga po drugiej stronie brzuszka, aż mnie to boli Czuję takie mega rozciąganie w środku, ciężko to opisać. Dla porównania drugie zdjęcia normalnego brzuszka bez harców w środku

Widzę, że temat imion na tapecie - u nas też. Co myślicie o imionach Milena i Hania? Zastanawiam się czy pasują do siebie, ponieważ wydaje mi się, że każde z innej parafii Drugi pomysł to Zosia i Hania, jednak Milenkę od zawsze chciałam
jaki brzuszek
co do imion, to ja chyba nie sugerowałabym się tym czy do siebie pasują, czy nie... bo to też kwestia gustu... Może Milena i Hania brzmi dziwnie, ale już Hania i Milena brzmi (przynajmniej dla mnie) trochę inaczej.... zgodze sie z tym, ze nie powinno mieszać się tradycyjnych imion z nowoczesnymi, ale tj. np Grażyna i Oliwia Hania to fakt - tradycyjne imię, ale ostatnio bardzo modne w każdym bądź razie nie sugeruj się zdaniem innych, bo to Wam te imiona powinny się podobać jedyne zdanie, które powinnaś brać w tym wypadku pod uwagę, to zdanie dziewczynek, ale nie wiem, czy będą na tyle rozmowne zaraz po porodzie

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 06:34   #3545
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Witam sie dzis pierwsza i zaraz smigam na badania jeszcze tż naciagnelam i tez sobie zrobi
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Prawda, prawda
Powiedz mezowi, ze zawsze mozna zdrobnic i mowic Lila
Próbowałam już i nic z tego

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

jaki brzuszek
co do imion, to ja chyba nie sugerowałabym się tym czy do siebie pasują, czy nie... bo to też kwestia gustu... Może Milena i Hania brzmi dziwnie, ale już Hania i Milena brzmi (przynajmniej dla mnie) trochę inaczej.... zgodze sie z tym, ze nie powinno mieszać się tradycyjnych imion z nowoczesnymi, ale tj. np Grażyna i Oliwia Hania to fakt - tradycyjne imię, ale ostatnio bardzo modne w każdym bądź razie nie sugeruj się zdaniem innych, bo to Wam te imiona powinny się podobać jedyne zdanie, które powinnaś brać w tym wypadku pod uwagę, to zdanie dziewczynek, ale nie wiem, czy będą na tyle rozmowne zaraz po porodzie
No właśnie obawiam się pretensji w późniejszym czasie Trzeba będzi zrobić losowanie

Witam się z rana, nie spię od 5 Co się dzieję z moim późnym wstawaniem?
Stary 2015-05-05, 06:58   #3546
martulka0991
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Jawczoraj po zlozeniu tego zmowienia myslalam ze pojde spac a tu lipa... Mala zaczela ske wiercic i tak sie ulozyla Krolewna do spania ze w ani jednej pozycji ja nie moglam lezec wiec na pol siedzaco spedzilam przysypiajac kokejna godzine :-/ pozniej laskawie sie ogarnela i juz bylo ok ale dzis przed 6 pobudeczka ahhh Ci kochani sasiedzi... No a pozniej juz zero snu czekalam na budzik meza ;-) zeby nie bylo ze to ja go budze :-P
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 07:09   #3547
Anev0
Zakorzenienie

Hejka
ja wstałam w troche lepszym nastroju
yyy bo wczoraj przegrałam licytację suszary boon grass no jak zawsze za skąpa jestem ":P

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 07:20   #3548
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Może podrzucisz dokładną listę? Sama zabieram się za zamówienie, ale nie mogę się zebrać w sobie
Ja zamowilam wczoraj tak: mydelko, butelki w dwupaku z tommee tippee z ta rurka w srodku sa o wiele tansze niz w supermarketach a identyczne, krem ochronny bambino duzy, krem na podraznione brodawki oillan mama nie zmywa sie go, ocenisept, calcium, termometr bezdotykowy kardio-test, nosle, ortanol max, herbatke laktacyjna, platki kosmetyczne dla malucha, katarek plus, bepanthen i gratis tubka tego typowego dla maluchow, wode morska w spreyu z zabawka-taka cena jak i bez zabawki ;-) oslonki na brodawki, pieluchy tetrowe, i do domu leki przeciwbolowe. To tylko to czego mi brakowalo ;-) jeszcze latkator musze kupic.
A ogolnie to po za tym co mozna jeszcze zamowic tam to szczoteczka do wlosow z grzebykiem, obcinacz i nozyczki do paznokci, smoczki, wkladki laktacyjne, podklady poporodowe, itd. Ja kilku rzeczy nie mialam na liscie ale jak przegladalam zakladki dla niemowlat albo dla kobiet w ciazy i mam to sie przypominalo ze cos jeszcze ;-) liste swoja wyprawkowa mam na kompie ale na wydrukowanej jeszcze okazalo sie ze wielu rzeczy brakuje wiec pomazana, pokreslona ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 07:54   #3549
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Unhappy Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Liliana baaardzo ładne
też mi się podoba, kumpela ma Liliankę a moja siostra ma Liwię ale i tak mówimy na nią Lila
Stary 2015-05-05, 08:03   #3550
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
To nie tylko fotelik ale tez lezaczek dla maleństwa

A co do kasy to nawet jakby to był sam fotelik to nie widze w tym nic złego, mi sie podoba taki za ponad 400zl
otóż to, za fotelik + leżaczek (oddzielnie) pewnie dałabym więcej. Zresztą dałam trochę mniej. Ale tak czy inaczej ja nie komentuję kto co ile dał za coś, nie moje $ i nie mój interes... ale spoko już nie będę nic pokazywać co by nie razić w oczy.

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Hejka
ja wstałam w troche lepszym nastroju
yyy bo wczoraj przegrałam licytację suszary boon grass no jak zawsze za skąpa jestem ":P
to ta suszarka z trawą na butelki i smoczki? za ile poszła ostatecznie ?
Stary 2015-05-05, 08:06   #3551
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

mms ludzie teraz są naprawdę wymagający potrafię zrozumieć,że każdy rodzic chce aby jego dziecko coś zjadło w przedszkolu ale bez przesady ..pilnowac tyle czasu 5 latka jakby miała tak za każdym dzieckiem ganiać to zajęcia opóźnione o parę godzin.
Stary 2015-05-05, 08:11   #3552
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
U mnie wyswietlają się ceny regularne.

Młody zasnął w samochodzie, przyniosłam go do domu i dostałam opr od teścia, że dlaczego nic nie powiedziałam. Teraz tak mnie brzuch ciągnie i wyprostować się nie mogę jaka ja jestem głupia...
A dziś jak się czujesz? już lepiej?
Cytat:
u mnie przestaje, jak zawołam męża, albo włączę w tel kamerę Poważnie... tak to szaleje, a jak włączę nagrywanie to koniec... i choćbym czekała 1min, 5 min czy 10 min, to jest spokój... i zaczyna, jak wyłączę kamerę nie wiem czy to dziwny zbieg okoliczności, czy jak to wytłumaczyć?
Mam dokładnie tak samo. Tak to się wygina i widać a włączę tylko kamerkę to cisza.
springtime ale super ujęcie brzuszka
A ja pół nocy nie spałam i się nakręcałam, że mały coś mało aktywny. Aż TŻ obudziłam i zaczęłam ryczeć... Ach przyniósł mi lody- to zawsze działało na Fifiego. No i teraz też podziałało. Ale i tak jakoś tak się ułożył, że mniej Go odczuwam. Też się tak nakręcacie czy tylko ja jestem taką histeryczką?
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:14   #3553
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość

to ta suszarka z trawą na butelki i smoczki? za ile poszła ostatecznie ?
49,99 a ja dałam 48.99 zł plus wysyła tylko że używka, nówki są za 80 zeta.

A o to chodzi że przeczytałam że w tym zielonymi źdźbłami zbiera się pleśń bo ciężko się to czyści, w jakieś opinii, to mnie troszkę odstraszyło
że szczotą się tam nie wiedzie, tacke i spód się lekko czyści ale te źdźbła lubi pleś ale wsumie i to i zielone przynajmniej nie wiedać

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:55   #3554
roxana_lu
Zakorzenienie

Ja od wczoraj nabuzowana chodze wszystko mnie wkurza i irytuje, płakać mi sie chce jak pomyśle, ze musze dzisiaj na jakas spozywke jechac i obiad zrobic
Ciezkie czasy nadeszły... Oj ciezkie :P

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:56   #3555
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
mms ludzie teraz są naprawdę wymagający potrafię zrozumieć,że każdy rodzic chce aby jego dziecko coś zjadło w przedszkolu ale bez przesady ..pilnowac tyle czasu 5 latka jakby miała tak za każdym dzieckiem ganiać to zajęcia opóźnione o parę godzin.
No ja też to rozumiem, ale pilnować, a karmić to jest różnica Ja sobie nie wyobrażam swojego 5 letniego dziecka, któremu trzeba wkładać jedzenie od buzi... ba.. od 3 latka powinno się wymagać, zeby samo jadło... Bo troska, troską, ale bez przesady

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
A ja pół nocy nie spałam i się nakręcałam, że mały coś mało aktywny. Aż TŻ obudziłam i zaczęłam ryczeć... Ach przyniósł mi lody- to zawsze działało na Fifiego. No i teraz też podziałało. Ale i tak jakoś tak się ułożył, że mniej Go odczuwam. Też się tak nakręcacie czy tylko ja jestem taką histeryczką?
Ja czasami też sie nakręcam Czasami - bo to zależy od tego jaki w danym dniu mam humor

Igorek

Stary 2015-05-05, 09:03   #3556
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja od wczoraj nabuzowana chodze wszystko mnie wkurza i irytuje, płakać mi sie chce jak pomyśle, ze musze dzisiaj na jakas spozywke jechac i obiad zrobic

Jak ja Cie rozzumiem
Co prawda wczoraj bylam na zakupach, ale dzis chce kupic swiezutks rybke i kilka innych rzeczy i tez musze do sklepu a tak mi sie nie chce! Na sama mysl ryczec mi sie chce
Stary 2015-05-05, 09:07   #3557
dd1dd
Zakorzenienie

ale jest ciepło u mnie

Cytat:

ja wczoraj też wyłam ale sama nie wiem czemu wyję, śmieję się i tak w kółko
Stary 2015-05-05, 09:08   #3558
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja też to rozumiem, ale pilnować, a karmić to jest różnica Ja sobie nie wyobrażam swojego 5 letniego dziecka, któremu trzeba wkładać jedzenie od buzi... ba.. od 3 latka powinno się wymagać, zeby samo jadło... Bo troska, troską, ale bez przesady

Ja czasami też sie nakręcam Czasami - bo to zależy od tego jaki w danym dniu mam humor
no to miałam na myśli pilnować i karmić Zresztą to ja nie wiem czy w jej obowiązku jest karmienie? chyba nie do przedszkola jak przyjmują 2,5 latka to wymagają,żeby przecież był samodzielnyja sobie obiecałam,że właśnie nie będę biegać za dzieckiem z jedzeniem tak jak robi to moja siostra ona potrafi tak wciskać jedzenie swoim dziewczynom,że aż szok
Stary 2015-05-05, 09:08   #3559
Isabelle_26
Raczkowanie

wam.. ja już po śniadanku, młoda w szkole do 12, a ja się zaraz zbieram żeby choć coś popisać pracy

Pogoda ładna, ciepło się zapowiada bo przed 8 było już 15 stopni ale coś się lekko chmurzy.. niby na wieczór burze zapowiadają..

Cytat:
Widzę, że temat imion na tapecie - u nas też. Co myślicie o imionach Milena i Hania? Zastanawiam się czy pasują do siebie, ponieważ wydaje mi się, że każde z innej parafii Drugi pomysł to Zosia i Hania, jednak Milenkę od zawsze chciałam
Oj u mnie też dylemat z imieniem dla drugiej córy, pierwsza jest właśnie Hania Mi się właśnie też bardzo Milena podoba, mojemu D. - Dominika, a młodej Olga - co by nie było moje dziecko twierdzi że ma brzydkie imię i jej siostra musi mieć brzydsze no ręce opadają... Liliana też ładne imię, od znajomych córa tak ma, w marcu skończyła roczek i właśnie mówią na nią Lili, Lilka A brzusio ładny mega widok jak się tak wypina..
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 09:11   #3560
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
wam.. ja już po śniadanku, młoda w szkole do 12, a ja się zaraz zbieram żeby choć coś popisać pracy

Pogoda ładna, ciepło się zapowiada bo przed 8 było już 15 stopni ale coś się lekko chmurzy.. niby na wieczór burze zapowiadają..

Oj u mnie też dylemat z imieniem dla drugiej córy, pierwsza jest właśnie Hania Mi się właśnie też bardzo Milena podoba, mojemu D. - Dominika, a młodej Olga - co by nie było moje dziecko twierdzi że ma brzydkie imię i jej siostra musi mieć brzydsze no ręce opadają... Liliana też ładne imię, od znajomych córa tak ma, w marcu skończyła roczek i właśnie mówią na nią Lili, Lilka A brzusio ładny mega widok jak się tak wypina..
niezła jest przecież Hania to takie ładne imię
słyszałam o tych burzach
Stary 2015-05-05, 09:14   #3561
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie martw się nie jesteś jedyna... ja może nie płaczę ale mam taki spadek formy.. najdrobniejsza czynnośc sprawia mi tyle kłopotu..że ech.. Dzisiaj tak mi ciąży brzuch,że nie daje rady.. czuję się jakby ktos mi nałożył 5 kg ziemniaków i kazał nosić

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:

hahah siostra widzę ale agentka
Stary 2015-05-05, 09:32   #3562
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się nie jesteś jedyna... ja może nie płaczę ale mam taki spadek formy.. najdrobniejsza czynnośc sprawia mi tyle kłopotu..że ech.. Dzisiaj tak mi ciąży brzuch,że nie daje rady.. czuję się jakby ktos mi nałożył 5 kg ziemniaków i kazał nosić

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

w sumie licząc Dziecko, wody, łożysko - nosisz pewnie niewiele mniej

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

https://mamotoja.pl/ranking-imion-meskich.html?n=271 - a'propo imion

Igorek

Stary 2015-05-05, 09:33   #3563
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
ale jest ciepło u mnie

ja wczoraj też wyłam ale sama nie wiem czemu wyję, śmieję się i tak w kółko

U mnie dzis ma byc 28 stopni
Juz teraz jest 19
Stary 2015-05-05, 09:35   #3564
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
To mnie załamałaś teraz 2 msc?!
Przed ciążą nie miałam właśnie takich spadków pomimo, że czerwonego mięsa nie jadam ...
Od jutra zacznę się zmuszać do picia soku z buraków

Jeśli chodzi o wózek to w sklepie już decyzja byla podjęta na denim...tzn.wcześniej chcieliśmy Joolz Tailor-ten model można zestawić według własnego gustu, bardziej indywidualnie
Jest też droższy niż te "normalne"modele Joolz...Jednak po powrocie do domu odwidział mi się i kilka dni namawiałam męża, żebyśmy go jednak nie brali
Niestety ciąża bardzo z nas wyciąga i chyba o anemie nie trudno ;/. Sok z buraków powiadasz. Hmm ja dziś kupiłam botwine i zamierzam zrobić chłodnik. Rozważam też zakup sokowirówki,bo chciałabym jakieś soki z warzyw korzeniowych też robić. Ponoć burak z sokowirówki zajeżdza ziemią masz może podobne spostrzeżenia?

Heh kobieta zmienną jest. Powiem Ci,że niezależnie co wybierzecie wózek jest naprawdę bardzo ładny i zgrabny!

Cytat:
To dawaj znać jsk coś fajowego, godnego uwagi znajdziesz
Ten co pokazała dd1dd całkiem fajnie się prezentuje

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Mravka to ja poproszę jutro troszkę tej kapustkiA jak ją przyrządzasz ?
Zapraszam!
Co do kapuchy to ja robie z tego przepisu http://www.olgasmile.com/mloda-kapusta.html i duuuużo koperku!

Odnośnie fotelika do karmienia podrzucę też swój typ( testowany już ponad 2 lata) http://www.pinkorblue.pl/Pielegnacja...-1.html#review do tego się dokupuje tacke(jeśli dziecka nie dosuwamy do stołu) i np.oparcie z materiału(przyjemnie się siedzi i łatwo pierze). Dla mnie jest genialny. Waży dużo,ale dzięki temu jest stabilny i mały do tej pory w nim je. Wspina się też sam . Można regulować podnóżek co też nie jest bez znaczenia.
Cytat:
Jak na razie właśnie Milena, Hania, Zosia. Mi się też bardzo podoba Liliana, ale Tż mówi: nigdy w życiu Jemu podobają się Zuzie i Maje, ale mi nie Ciężko będzie się dogadać
Oj znam ten ból u nas też podobny rozjazd co do upodobań.
Liliana też mi sie zawsze podobało,a zwłaszcza skrót Lilka. Milena i Liliana brzmiałoby bardzo ładnie. Może jeszcze wpadnie Wam coś w ucho co będzie zadowalało męża i Ciebie?. Niech każdy spisze swoje typy i metodą eliminacji
Cytat:
Dzień dobry
Ale mam ssanie w żołądku
Trzeba jakieś śniadanko zrobić
i co dobrego wciągnełaś?
Ja nie mogłam się powstrzymać i serek wiejski+ogórek zielony+szczypiorek+rzodk iewka. Uwielbiam ten zapach swieżej "zieleniny"
Cytat:
Wydaje mi się,że niestety są tacy rodzicie którzy przedkładają role przedszkola nad swoją. Tzn oczekują od Pań czegoś czego sami powinni nauczyć dzieci. Ja rozumiem ,że dziecko i tak samoistnie wchłonie dużo będąc wśród dzieci. Jednak doprowadzanie do sytuacji,że robi się w domu z dziecka "kaleke" życiową i oczekuje jeszcze od Pani,że będzie to kontynuowała jest co najmniej absurdalne.
Ani to normalne,ani to w obowiązku Pań.

Cytat:

a może zakupy przez internet? odpadnie Ci "przyjemność" chodzenia po sklepie

Ja właśnie po śniadaniu,odprowadziłam Małego do przedszkola i podeszłam po kilka rzeczy. Oczywiście wracałam jak wielbłąd ,bo takie piękne te warzywa,że aż żal nie kupić!

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

ale ze mnie burak! w ogóle to Dzień dobry!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 09:36   #3565
magdowe
Zadomowienie

Hej

Ambiwalentna29 - ja tez miałam taki problem z jedzeniem u mojej Ami. Jadła tylko danonki i makaron sam rekami
Kupowałam syropki na apetyt, szykowałam kolorowe dziecięce kanapeczki i im bardziej sie starałam to tym odwrotny skutek to przynosiło.
Naszczęśćie odkąd poszła do przedszkola wszystko sie zmieniło. Ami je wszystko w przedszkolu w domu nie ma teraz też żadnych problemów z jedzeniem. Takze moja jedyna rada przeczekać

Piszecie o spadku formy a u mnie właśnie odwrotnie. Jajaś mega energia we mnie wstąpiła. Czuje się bardzo dobrze pierwszy raz w tej ciąży tak dobrze
Nie wiem z czego to wynika bo dzisiaj odebrałam wyniki i moja hemoglobina spadła do 11
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 09:38   #3566
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
niezła jest przecież Hania to takie ładne imię
słyszałam o tych burzach
Ładne, ładne.. Każdemu się podoba, a u mnie na okolice teraz tyle jest Hanek, że głowa mała widocznie jakiś kryzys przechodzi odnośnie swojego imienia heh może jej minie

Cytat:
Noo agentka z niej jest wtedy kiedy nie musi, a jak potrzeba żeby była śmielsza gdzie indziej to jej nie ma
Stary 2015-05-05, 09:47   #3567
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

[QUOTE=magdowe;51281767]Hej

Ambiwalentna29 - ja tez miałam taki problem z jedzeniem u mojej Ami. Jadła tylko danonki i makaron sam rekami
Kupowałam syropki na apetyt, szykowałam kolorowe dziecięce kanapeczki i im bardziej sie starałam to tym odwrotny skutek to przynosiło.
Naszczęśćie odkąd poszła do przedszkola wszystko sie zmieniło. Ami je wszystko w przedszkolu w domu nie ma teraz też żadnych problemów z jedzeniem. Takze moja jedyna rada przeczekać

Piszecie o spadku formy a u mnie właśnie odwrotnie. Jajaś mega energia we mnie wstąpiła. Czuje się bardzo dobrze pierwszy raz w tej ciąży tak dobrze
Nie wiem z czego to wynika bo dzisiaj odebrałam wyniki i moja hemoglobina spadła do 11[/Q

no to w takim razie czekam, aż się Boria ogarnie w przedszkolu. Widze po nim,że się zrobił taki starsznie wysoki i chudziutki a ja lubie takie dorodne dzieci Wszyscy sie smiali jak biegał po ogrodzie a ja do niego : Borys nie biegaj bo schudniesz:cojest :

Edytowane przez Ambiwalentna29
Czas edycji: 2015-05-05 o 09:48
Ambiwalentna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 09:49   #3568
Nicole`_
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ale się dzisiaj niewyspałam, sama nie wiem dlaczego... podnieść się z łóżka nie mogłam jak budzik zadzwonił. No, ale jak już wstanę, zrobię śniadanie mężowi i kanapki do pracy to już się nie kładę... zjadłam swoje śniadanie i tak w piżamie zaglądam do Was.

Dziś na obiadek mam wczorajszą botwinkę i machnę jeszcze leniwe na drugie danie. Coś mąż mówił ostatnio, że by zjadł, no to niech ma

Cytat:
otóż to, za fotelik + leżaczek (oddzielnie) pewnie dałabym więcej. Zresztą dałam trochę mniej. Ale tak czy inaczej ja nie komentuję kto co ile dał za coś, nie moje $ i nie mój interes... ale spoko już nie będę nic pokazywać co by nie razić w oczy.
Ajjjj, daj spokój Olej to, mi się bardzo podoba i tez bym tyle dała i wcale nie jest mi głupio z tego powodu

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Też czasem się martwię, ale nie nakręcam się. Staram się zachować spokój. Ostatnio od 14:00 do północy NIC... i kilka minut po 24 walnęła dwa razy i poszła spać Ale nie miałam czarnych myśli, czułam lekki niepokój. Myślę, że zaczęłabym panikować jakbym 24h nic nie poczuła...

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
A o to chodzi że przeczytałam że w tym zielonymi źdźbłami zbiera się pleśń bo ciężko się to czyści, w jakieś opinii, to mnie troszkę odstraszyło
że szczotą się tam nie wiedzie, tacke i spód się lekko czyści ale te źdźbła lubi pleś ale wsumie i to i zielone przynajmniej nie wiedać
Ja myślę, że co jakiś czas... np 1 raz w tygodniu wystarczyłoby wrzucić do zmywarki jeśli masz...

Cytat:

Cytat:
Dzieci są niemożliwe!

Cytat:
Mi też jest ciężko... nawet już buty zakładać, schylać się, podnosić coś z podłogi...
Stary 2015-05-05, 09:50   #3569
magdowe
Zadomowienie

[QUOTE=Ambiwalentna29;5128 1885]
Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej

Nie wiem z czego to wynika bo dzisiaj odebrałam wyniki i moja hemoglobina spadła do 11[/Q

no to w takim razie czekam, aż się Boria ogarnie w przedszkolu. Widze po nim,że się zrobił taki starsznie wysoki i chudziutki a ja lubie takie dorodne dzieci Wszyscy sie smiali jak biegał po ogrodzie a ja do niego : Borys nie biegaj bo schudniesz:cojest :

moja tez jej wysoka i bardzo chuda. Ale widocznie ma figurę po tatusiu
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 09:51   #3570
Isabelle_26
Raczkowanie

aaahah muszę się pochwalić, zamówiłam właśnie kocyk z minky
Jak dojdzie, to powiem czy fajny ależ jestem z siebie zadowolona, bo ostatnio się coś przemóc nie mogę na kupowanie czegokolwiek dla małej.. Jakoś tak sama nie lubię chodzić po sklepach, więc czekam jak małżonek przyjedzie do domu, bo z młodą to nie zakupy mimo że ma 9 lat to się szybko nudzi - no chyba że akurat kupujemy tylko rzeczy dla niej

a kocyk dokładnie taki ja na fotce poniżej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kocyk-minky-zygzak-turkus-roz-turkusowy.jpg (40,7 KB, 9 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości