|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Cytat:
![]() Powiedz mezowi, ze zawsze mozna zdrobnic i mowic Lila
|
|
|
|
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie dzis pierwsza i zaraz smigam na badania jeszcze tż naciagnelam i tez sobie zrobi
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale mam ssanie w żołądku ![]() Trzeba jakieś śniadanko zrobić
|
|
|
|
#3544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż w sumie... mam koleżankę - przedszkolankę, która w zeszłym roku miała w grupie 5-latka, którego jak nie nakarmiła, to albo nie zjadł, albo jadł pół kromeczki 2-3 godziny, a przy tym umorusał się cały masłem, pasztetem, czy czymkolwiek innym, co tam miał... wyobrazacie sobie? dziecko miał 5 lat ! moim zdaniem, skoro Mały chce jesc makaron rękami, niech je .... odbiega to moze od zasad savour vivire, ale nie od razu Krakó zbudowano Cytat:
co do imion, to ja chyba nie sugerowałabym się tym czy do siebie pasują, czy nie... bo to też kwestia gustu... Może Milena i Hania brzmi dziwnie, ale już Hania i Milena brzmi (przynajmniej dla mnie ) trochę inaczej.... zgodze sie z tym, ze nie powinno mieszać się tradycyjnych imion z nowoczesnymi, ale tj. np Grażyna i Oliwia Hania to fakt - tradycyjne imię, ale ostatnio bardzo modne
|
|
#3545 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Próbowałam już i nic z tego Cytat:
Trzeba będzi zrobić losowanie![]() Witam się z rana, nie spię od 5 Co się dzieję z moim późnym wstawaniem?
|
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Jawczoraj po zlozeniu tego zmowienia myslalam ze pojde spac a tu lipa... Mala zaczela ske wiercic i tak sie ulozyla Krolewna do spania ze w ani jednej pozycji ja nie moglam lezec wiec na pol siedzaco spedzilam przysypiajac kokejna godzine :-/ pozniej laskawie sie ogarnela i juz bylo ok ale dzis przed 6 pobudeczka ahhh Ci kochani sasiedzi... No a pozniej juz zero snu czekalam na budzik meza ;-) zeby nie bylo ze to ja go budze :-P
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() ja wstałam w troche lepszym nastroju ![]() yyy bo wczoraj przegrałam licytację suszary boon grass no jak zawsze za skąpa jestem ":P
|
|
#3548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ogolnie to po za tym co mozna jeszcze zamowic tam to szczoteczka do wlosow z grzebykiem, obcinacz i nozyczki do paznokci, smoczki, wkladki laktacyjne, podklady poporodowe, itd. Ja kilku rzeczy nie mialam na liscie ale jak przegladalam zakladki dla niemowlat albo dla kobiet w ciazy i mam to sie przypominalo ze cos jeszcze ;-) liste swoja wyprawkowa mam na kompie ale na wydrukowanej jeszcze okazalo sie ze wielu rzeczy brakuje wiec pomazana, pokreslona ;-) |
|
|
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
też mi się podoba, kumpela ma Liliankę
a moja siostra ma Liwię ale i tak mówimy na nią Lila
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3551 |
|
Wtajemniczenie
|
mms ludzie teraz są naprawdę wymagający
![]() jakby miała tak za każdym dzieckiem ganiać to zajęcia opóźnione o parę godzin.
|
#3552 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
springtime ale super ujęcie brzuszka ![]() A ja pół nocy nie spałam i się nakręcałam, że mały coś mało aktywny. Aż TŻ obudziłam i zaczęłam ryczeć... Ach przyniósł mi lody- to zawsze działało na Fifiego. No i teraz też podziałało. Ale i tak jakoś tak się ułożył, że mniej Go odczuwam. Też się tak nakręcacie czy tylko ja jestem taką histeryczką? |
||
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o to chodzi że przeczytałam że w tym zielonymi źdźbłami zbiera się pleśń bo ciężko się to czyści, w jakieś opinii, to mnie troszkę odstraszyło ![]() że szczotą się tam nie wiedzie, tacke i spód się lekko czyści ale te źdźbła lubi pleś ale wsumie i to i zielone przynajmniej nie wiedać
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od wczoraj nabuzowana chodze Ciezkie czasy nadeszły... Oj ciezkie :P
|
#3555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam swojego 5 letniego dziecka, któremu trzeba wkładać jedzenie od buzi... ba.. od 3 latka powinno się wymagać, zeby samo jadło... Bo troska, troską, ale bez przesady ![]() Cytat:
Czasami - bo to zależy od tego jaki w danym dniu mam humor
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja Cie rozzumiem Co prawda wczoraj bylam na zakupach, ale dzis chce kupic swiezutks rybke i kilka innych rzeczy i tez musze do sklepu a tak mi sie nie chce! Na sama mysl ryczec mi sie chce
|
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
ale jest ciepło u mnie
Cytat:
wyję, śmieję się i tak w kółko |
|
|
|
|
#3558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą to ja nie wiem czy w jej obowiązku jest karmienie? chyba nie do przedszkola jak przyjmują 2,5 latka to wymagają,żeby przecież był samodzielny ja sobie obiecałam,że właśnie nie będę biegać za dzieckiem z jedzeniem tak jak robi to moja siostra ona potrafi tak wciskać jedzenie swoim dziewczynom,że aż szok
|
|
#3559 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Pogoda ładna, ciepło się zapowiada bo przed 8 było już 15 stopni ale coś się lekko chmurzy.. niby na wieczór burze zapowiadają..Cytat:
Mi się właśnie też bardzo Milena podoba, mojemu D. - Dominika, a młodej Olga - co by nie było moje dziecko twierdzi że ma brzydkie imię i jej siostra musi mieć brzydsze no ręce opadają... Liliana też ładne imię, od znajomych córa tak ma, w marcu skończyła roczek i właśnie mówią na nią Lili, Lilka A brzusio ładny mega widok jak się tak wypina..
|
|
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież Hania to takie ładne imię słyszałam o tych burzach
|
|
|
|
|
#3561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie licząc Dziecko, wody, łożysko - nosisz pewnie niewiele mniej ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- https://mamotoja.pl/ranking-imion-meskich.html?n=271 - a'propo imion
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3564 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Rozważam też zakup sokowirówki,bo chciałabym jakieś soki z warzyw korzeniowych też robić. Ponoć burak z sokowirówki zajeżdza ziemią masz może podobne spostrzeżenia?Heh kobieta zmienną jest . Powiem Ci,że niezależnie co wybierzecie wózek jest naprawdę bardzo ładny i zgrabny!Cytat:
![]() Co do kapuchy to ja robie z tego przepisu http://www.olgasmile.com/mloda-kapusta.html i duuuużo koperku! Odnośnie fotelika do karmienia podrzucę też swój typ( testowany już ponad 2 lata) http://www.pinkorblue.pl/Pielegnacja...-1.html#review do tego się dokupuje tacke(jeśli dziecka nie dosuwamy do stołu) i np.oparcie z materiału(przyjemnie się siedzi i łatwo pierze). Dla mnie jest genialny. Waży dużo,ale dzięki temu jest stabilny i mały do tej pory w nim je. Wspina się też sam . Można regulować podnóżek co też nie jest bez znaczenia. Cytat:
Liliana też mi sie zawsze podobało,a zwłaszcza skrót Lilka. Milena i Liliana brzmiałoby bardzo ładnie. Może jeszcze wpadnie Wam coś w ucho co będzie zadowalało męża i Ciebie? . Niech każdy spisze swoje typy i metodą eliminacji ![]() i co dobrego wciągnełaś? Ja nie mogłam się powstrzymać i serek wiejski+ogórek zielony+szczypiorek+rzodk iewka. Uwielbiam ten zapach swieżej "zieleniny" Cytat:
Ani to normalne,ani to w obowiązku Pań. Cytat:
Ja właśnie po śniadaniu,odprowadziłam Małego do przedszkola i podeszłam po kilka rzeczy. Oczywiście wracałam jak wielbłąd ,bo takie piękne te warzywa,że aż żal nie kupić!---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- ale ze mnie burak! w ogóle to Dzień dobry!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#3565 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ambiwalentna29 - ja tez miałam taki problem z jedzeniem u mojej Ami. Jadła tylko danonki i makaron sam rekami ![]() Kupowałam syropki na apetyt, szykowałam kolorowe dziecięce kanapeczki i im bardziej sie starałam to tym odwrotny skutek to przynosiło. Naszczęśćie odkąd poszła do przedszkola wszystko sie zmieniło. Ami je wszystko w przedszkolu w domu nie ma teraz też żadnych problemów z jedzeniem. Takze moja jedyna rada przeczekać ![]() Piszecie o spadku formy a u mnie właśnie odwrotnie. Jajaś mega energia we mnie wstąpiła. Czuje się bardzo dobrze pierwszy raz w tej ciąży tak dobrze ![]() Nie wiem z czego to wynika bo dzisiaj odebrałam wyniki i moja hemoglobina spadła do 11
|
|
|
|
#3566 |
|
Raczkowanie
|
Ładne, ładne.. Każdemu się podoba, a u mnie na okolice teraz tyle jest Hanek, że głowa mała
widocznie jakiś kryzys przechodzi odnośnie swojego imienia heh może jej minie Noo agentka z niej jest wtedy kiedy nie musi, a jak potrzeba żeby była śmielsza gdzie indziej to jej nie ma
|
|
|
|
#3567 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=magdowe;51281767]Hej
Ambiwalentna29 - ja tez miałam taki problem z jedzeniem u mojej Ami. Jadła tylko danonki i makaron sam rekami ![]() Kupowałam syropki na apetyt, szykowałam kolorowe dziecięce kanapeczki i im bardziej sie starałam to tym odwrotny skutek to przynosiło. Naszczęśćie odkąd poszła do przedszkola wszystko sie zmieniło. Ami je wszystko w przedszkolu w domu nie ma teraz też żadnych problemów z jedzeniem. Takze moja jedyna rada przeczekać ![]() Piszecie o spadku formy a u mnie właśnie odwrotnie. Jajaś mega energia we mnie wstąpiła. Czuje się bardzo dobrze pierwszy raz w tej ciąży tak dobrze ![]() Nie wiem z czego to wynika bo dzisiaj odebrałam wyniki i moja hemoglobina spadła do 11 [/Q no to w takim razie czekam, aż się Boria ogarnie w przedszkolu. Widze po nim,że się zrobił taki starsznie wysoki i chudziutki a ja lubie takie dorodne dzieci Wszyscy sie smiali jak biegał po ogrodzie a ja do niego : Borys nie biegaj bo schudniesz
moi chłopcy... Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2015-05-05 o 09:48 |
|
|
|
#3568 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Ale się dzisiaj niewyspałam, sama nie wiem dlaczego... podnieść się z łóżka nie mogłam jak budzik zadzwonił. No, ale jak już wstanę, zrobię śniadanie mężowi i kanapki do pracy to już się nie kładę... zjadłam swoje śniadanie i tak w piżamie zaglądam do Was. Dziś na obiadek mam wczorajszą botwinkę i machnę jeszcze leniwe na drugie danie. Coś mąż mówił ostatnio, że by zjadł, no to niech ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie miałam czarnych myśli, czułam lekki niepokój. Myślę, że zaczęłabym panikować jakbym 24h nic nie poczuła...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3569 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Ambiwalentna29;5128 1885]
Cytat:
moja tez jej wysoka i bardzo chuda. Ale widocznie ma figurę po tatusiu |
|
|
|
|
#3570 |
|
Raczkowanie
|
aaahah muszę się pochwalić, zamówiłam właśnie kocyk z minky
![]() Jak dojdzie, to powiem czy fajny ależ jestem z siebie zadowolona, bo ostatnio się coś przemóc nie mogę na kupowanie czegokolwiek dla małej.. Jakoś tak sama nie lubię chodzić po sklepach, więc czekam jak małżonek przyjedzie do domu, bo z młodą to nie zakupy mimo że ma 9 lat to się szybko nudzi - no chyba że akurat kupujemy tylko rzeczy dla niej ![]() a kocyk dokładnie taki ja na fotce poniżej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

My jakies pomysły mamy, ale ciężko będzie wybrać pewnie. U Ciebie to może być później, ale szybko pójdzie

Drugi pomysł to Zosia i Hania, jednak Milenkę od zawsze chciałam
Co się dzieję z moim późnym wstawaniem?

a tak mi sie nie chce! Na sama mysl ryczec mi sie chce
A jak ją przyrządzasz
. Niech każdy spisze swoje typy i metodą eliminacji