![]() |
#4891 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
czesc dziewczyny, jak zwykle nie nadazam nadrabiac...
widze, ze o torebkach dyskusja, ja lubie torebki ![]() wlasciwie to tak, bo od paru lat sie zaparlam i nie kupuje torebek, ktore nie sa z prawdziwej skory - jedyna alternatywa to torebki z materialu czy czegos takiego (glownie na lato), skorze ekologicznej mowi stanowcze nie - niestety mam takie odczucia, ze torebki ze sztucznej skory, chociaz czesto ladne to bardzo szybko sie niszcza a cena jest czesto nieadekwatna do jakosci (bo placimy za marke i dizajn a material jest sredni) - takze sila rzeczy (taaa.. wloskie ceny...) nawe jesli nie kupuje super markowych torebek to tak miedzy 50 a 100 euro kosztuja, ale dlugo mi sluza - w tym roku nie kupilam zadnej nowej torebki tylko torebke do wozka ![]() taka wzielam, jest bardzo fajna ![]() dzisiaj wizyta ![]() Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-05-05 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Torebek mam bardzo mało. Natomiast buuuuty ![]() Kocham szpilki ![]()
![]() |
#4894 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Idę obczajać która to Ty ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- To ja założę jak zostanie tak z 20-30 postów do nastukania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4896 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2% to rzeczywiscie nie duzo ![]() Ja na 30-ste urodziny sprezentowalam sobie zegarek MK. Bardzo go lubie. Torebkowa to tak srednio jestem, ale slusznie Kejtice zauwazyla, ze teraz to z torebkami od wozka bedziemy pomykac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
Haniula, ja wklejałam te ćwiczenia:
Jak obrócić dziecko w brzuchu? Można próbować dokonać tego drogą tzw. obrotu zewnętrznego. Jest to zabieg przeprowadzany wyłącznie przez doświadczonego lekarza. Wyłącznie w szpitalu, po 37 tygodniu ciąży, (gdyż jego skutkiem może być wzniecenie akcji porodowej), gdy nie ma przeciwwskazań takich jak np. krwawienia, małowodzie, ciąża mnoga, zbyt duże dziecko. Zabieg ten to nic innego jak próba âręcznegoâ przekręcenia malucha poprzez powłoki brzuszne. Wykonywane pod kontrolą USG. Zabieg ma zarówno zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Jego skuteczność szacowana jest średnio na 50% (maksymalnie 70%), bo dzieci lubią powracać z ustalonej przez lekarza pozycji do tej pośladkowej. By zachęcić malucha do obrócenia się główką w dół, lekarze i położne zachęcają do rozmaitych ćwiczeń. W leżeniu na plecach: biodra wysoko uniesione na poduszkach, a stopy oparte płasko o podłogę; jedna noga wyprostowana przylega do podłogi, druga wyprostowana do góry ile się da; nogi zgięte w kolanach, stopy przylegają do podłogi i przechylamy lewa noga w lewo, później prawa w prawo; jednocześnie lewa w lewo prawa w prawo; obie nogi złączone najpierw w lewo, a później w prawo. W klęku podpartym: ramiona ugięte, głowa na dłoniach, biodra powyżej i tak, co najmniej 10 minut, przy okazji można wykonywać okrężne ruchy bioder - niektórzy twierdzą, że ten sam efekt da wyszorowanie podłogi. Ponadto część położnych i lekarzy twierdzi, iż pomocne są delikatne masaże maluszka i wizualizacja tego, jak przekręca się w odpowiednim kierunku. Nie zaleca się siedzenia na miękkich kanapach i fotelach, zakładania nogi na nogę. Kolana nie powinny znajdować się wyżej niż biodra. Kobieta w ciąży powinna pływać, szczególnie żabką, jak najczęściej siadać w rozkroku lub tzw. siadzie rozporowym, czyli ze złączonymi stopami przyciągniętymi jak najbliżej siebie i kolanami odwiedzionymi na zewnątrz najdalej jak można. Ma to wpływ na poprawę naturalnej elastyczności miednicy. Bez względu na to, jakie ćwiczenia przyszła mam będzie chciała zastosować, musi skonsultować to z lekarzem.
![]() |
#4898 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie bolą stopy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Otworzyli nową knajpę "steki i burgery" na trasie Katowice-Warszawa i wczoraj jedliśmy burgery po drodze. Ale były pyyyyyyszne ![]()
#4900 |
Konto usunięte
|
Przy wózkach neverfull lv mi się podoba, ale raz, że cena kosmos a dwa, że Tż pewnie powiedziałby że gejoza
![]() ![]() ![]() Nie ogarniam która z Was to która ![]() ![]() ![]() EDIT: A nie, Aikę widzę ![]() Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-05-05 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
Szuu dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4902 |
Konto usunięte
|
![]() O jaaaa, burgera bym wsunęła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Konto usunięte
|
Kupiłam małemu czapeczkę na jesień za 1,5 dolara... Jak dojdzie to dam znać czy warto
http://www.aliexpress.com/item/Hot-S...279308607.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie tak mi się coś kojarzy... że ten dźwięk taki dziwny jest ![]() Podoba mi się strasznie ten fotel i chciałabym z myślą o karmieniu ale właśnie boję się, że będzie trzeszczał i obudzi małą ![]() Cytat:
Ogólnie ja jestem z tych niemarkowych.. dla mnie np. te torebki MK wydają się być totalnie zwyczajne. No a ceny swoją drogą są dla mnie po porostu za wysokie ![]() ![]() ![]() Zaraz popatrzę ![]() Nooo i właśnie rozwaliła mi się moja kolejna torebka na ramię w którą jeszcze coś tam mieściłam ![]() Po prostu ...... ![]() ![]() Niech szybko do mnie dotrze ta jedna którą zamówiłam bo mnie zaraz coś trafi.. A jutro chyba pojadę do h&m ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4909 |
Zadomowienie
|
ja mam jedna ktora nosze od stu lat, pomaranczowa jest, juz byla przybrudzona ale udalo mi sie ja porzadnie wyczyscic kremem nivea i potem piorac ja w pralce - takze nadal moge nie kupowac nowej torebki.
aha, chyba znalazlam fotelik do samochodu. musialam uwzglednic: brak isofixa, niekosmiczna cene, marke/model dostepne w tutejszych sklepach (co by moc pomacac) i wyniki testow adac no i chcielismy taki 0-18... chyba wezmiemy maxi così/bebe confort opal (odkrylam, ze maxi cosi i bebe confort to to samo... a tak szukalam tych maxi cosi tutaj i nigdzie nie bylo...). widze, ze w necie mozna kupic starsze kolory po nizszych cenach - to mozliwe, ze ten sam fotelik a miedzy dwoma kolorami (jeden z kolekcji 2012 a drugi 2014) jest prawie 100 euro roznicy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się jakie witaminy zamówić dla Małego.
To będzie ok? http://www.aptekagemini.pl/witamilki...k-d3-10ml.html Czytałam, że najpierw podaje się witaminę D, a później K. Tutaj jest wszystko w jednym i niby można podawać od samego początku. ![]()
#4911 |
Rozeznanie
|
Nie mam Instagrama, ale weszłam na profil szuu i wiesz co, kobieto, uwielbiam i nie cierpię takich kobiet jak Ty
![]() ![]() ![]() ![]() Aha, poproszę o odcień tej pomadki Catrice ![]()
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
rybka ja bym poczekała co powie pediatra, ewentualnie w szpitalu się dopytam.
Dziewczyny a jeżeli chodzi o tego smętnego czopa ![]() To on może tak wychodzić...częściowo?:co nfused: bo od 2 tyg. mam duże nasilenie takiej dziwnej wydzieliny i zastanawiam co to ![]() ![]()
#4913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w sumie jeszcze żadnej czapeczki nie kupiłam ![]() ![]() ja tam nie jestem miłośniczką torebek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym poczekala... tutaj np nie slyszalam o zadnych witaminach podawanych obowiazkowo od poczatku - ale my mamy wiecej slonca to moze wit. d az tak nie trzeba? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie kupiłam, wyleciało mi z głowy... Może teściowa coś przyśle ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Składam koszyk na Gemini i chciałabym zamówić wszystko co potrzeba od razu, żeby później nie było latania po aptekach. ![]()
#4917 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz poszukam jej i podam Ci odcień ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadzam sie! tez cie nie lubie szuu ![]() no dobra to ja tez nogi ogole a mi sie nie chce schylac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.