![]() |
#61 |
Oby do wiosny
|
Dot.: dziadek potwór
Nie mówi niczego, czego sama o sobie nie napisałaś...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wiem w czym by tu pomogl specjalista poza przepisaniem jointa na uspokojenie, ktorego przepisac nie moze, po prostu trzeba swoje odchorowac i tak, ludzie histeryzuja, kiedy traca prace, to tez normalne, bo moga wszystko stracic, to sie jeszcze nie kwalifikuje do terapii |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Owszem, rodzic może się podłamać niepowodzeniami dziecka (delikatnie mówiąc), ale jeżeli to okazuje, to dzieciak też nie wie co ma zrobić. Patrząc na poprzednie wątki autorki, można odnieść wrażenie, że oni wszyscy żyją w jakimś matrixie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
Przez cały rok miałaś w dupie naukę a teraz płaczesz bo dziadek nie wytrzymał i powiedział co myśli? On też jest obserwatorem sytuacji i wie jak wszystko wyglądało, więc nie ściemniaj z łaski swojej że z niego jest potwór a matka przez niego płacze. Zresztą poprzedni wątek mówił sam za siebie, więc nie kompromituj się tym żałosnym lamentem że dziadek taki i owaki, tylko przełknij prawdę o sobie i weź się za robotę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
a co ma zrobic, poprawka w sierpniu, matura za rok, wszystko ustalone, wiec moze sobie pohisteryzowac, oczekiwanie opanowania w takiej sytuacji to troche duzo moim zdaniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Ale... to, że autorka jest niedojrzała, i nie potrafi poradzić sobie z konsekwencjami swojego lenistwa, to juz całkiem inna para kaloszy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie reakcja zdecydowanie przesadzona i nienormalna. Świadczy o nawarstwieniu się jakiś problemów, emocji i nieradzeniu sobie z nimi, nieradzeniu sobie z codziennym życiem, relacjami międzyludzkim i życiowymi problemami. Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2015-05-05 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
plum plum
|
Cytat:
Zamiast wymyślać problemy, to lepiej faktycznie weź się za siebie. Nie chcesz sprawiać przykrości mamie? Wywiąż się z obowiązków szkolnych.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie matkuj własnej matce, bo skończysz na kozetce terapeuty.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Mnie osobiście się wydaje, że dorosła, zrównoważona osoba ma prawo przeryczeć kilka nocy z powodu śmierci bliskiej osoby, albo wiadomości o ciężkiej chorobie swojej lub kogoś z rodziny. Ale z powodu zawalonej matury swojego dziecka? Powtarzam po raz kolejny: to jest problem, ale w życiu spotyka się o wiele gorsze rzeczy i 40-latka powinna o tym wiedzieć. O ile dla nastolatki niedopuszczenie do matury może być tragedią i powodem do histerii i płaczu przez kilka nocy, o tyle dorosła osoba nie powinna tak reagować. Jasne, że może, nawet powinna się zmartwić, ale reakcja matki Autorki jest wg mnie zbyt egzaltowana i przesadzona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
W tym histeria pomoze, ze sobie kobieta odreaguje i sie uspokoi. To jest na tyle powazna sprawa, ze mozna sie nia zalamac i nie jest to dziwne. Ludzie to nie roboty, miejcie troche wyrozumialosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiem komentarzy typu nie matkuj matce, a czy ja matkuję? Po prostu martwię się i tyle i wydaje mi się to normalne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
tak, to jestdziwne, bo martwisz sie w zlym momencie, martwisz sie kiedy ma powazny powod do zmartwien, jakby tak reagowala, bo ktos krzywo na nia spojrzal, to wtedy bylby problem, nie kiedy stalo sie cos takiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Ale jak sądzę nie skorzystasz z tej rady i znów za jakiś czas założysz wątek, jacy to wszyscy wokół Ciebie są źli |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Oby do wiosny
|
wiesz, tu w sumie ciężko dojść o co chodzi, bo autorka miesza "w zeznaniach" , ale fakt, że to, ze dziecko przez swój brak zaangażowania próbuje zrujnować sobie życie, a ktoś Ci to wykrzyczy w twarz, może być powodem do załamania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
oczywiscie, ze moze, zwlaszcza wlasny ojciec, jaki by nie byl
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
Co to za podejscie w ogóle "nie jesteś dopuszczona do matury, co to za problem, ludzie maja raka a dzieci w Afryce umierają, co ty wiesz o problemach". Dla każdego cos innego jest dużym problemem, nie lubię takiego stopniowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Amounted Princess
|
nie przesadzajcie juz tak z tym rujnowaniem zycia... pewnie, oczywiscie ze zle sie stalo ze nie doszla do matury, ale jesli sie wezmie za nauke to zda ja w przyszlym roku, to nie jest koniec swiata, nikt nie umiera.
dziewczyno głowa do góry, na twoim miejscu poszlabym porozmawiac na spokojnie z mama, uspokoilabym ja i powiedziala ze tym razem mocno sie przyloze do nauki i tym razem na pewno zdam, jakos na pewno sie to ulozy ![]() i nie uwazam ze jezeli ktos ma jakis problem w szkole juz na zawsze bedzie niedorajda zyciowa, znam takich wsrod moich dawnych szkolnych kolegow ktorzy w szkole slabo sobie radzili a teraz maja dobrze prosperujace własne biznesy wiec wcale nie jest powiedziane ze dziewczyna sie nie ogarnie i nie wezmie za siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamiast ją na przykład wesprzeć albo powiedzieć twardo: "Weź się w garść i zrób coś z sobą", będzie płakać po kątach. Ok. Trudno dziwić się Autorce, że ma takie a nie inne podejście do życia, skoro mama jest podobna. Totalnie rozchwiana emocjonalnie. Zaznaczam, że Autorka napisała, że taka reakcja matce się nie zdarzyła pierwszy raz. Więc to nie był jednostkowy przypadek. Nie dopuszczenie do matury w tym roku to nie jest koniec świata. Autorka zawaliła, trudno. Co się stało to się nie odstanie. Jeśli weźmie się w garść ma szansę zdać maturę w przyszłym roku. W ogóle nigdzie nie jest napisane, że wszyscy muszą mieć maturę. Wielu ludzi nie ma i to nie przeszkodziło im w życiu. Edytowane przez verumka Czas edycji: 2015-05-05 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Poczytaj jej wcześniejsze wypowiedzi. To sporo wyjaśnia ![]() Poprawiała 1 semestr, a potem "nie miała czasu" na poprawianie drugiego. Szukała "haka" na nauczyciela, bo w statucie napisano, że nauczyciel musi pisemnie poinformować rodzica o planowanej ocenie, a one "zapomniała" przekazać rodzicom te kartke. Wspólnie planowali złożenie skargi do kuratorium. To tak w telegraficznym skrócie
Jeśli znajdziesz link w przypadkowym słowie w moim poście, to jest to ukryta reklama wstawiona przez Wizaż. Gdy chcę się czymś podzielić link wstawiam pod słowo KLIK. 04.11.2015 Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2015-05-05 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
Ludzie, a czy ja napisałam, że mają się nie przejmować? Mają i powinny, ale to ich "przejmowanie" powinno być konstruktywne. Mama powinna ją wesprzeć, a Autorka wziąć się do nauki. A tu mama płacze, a Autorka zamiast interesować się nauką, martwi się matką, która rozpacza. Czy to coś pomoże w wybrnięciu z sytuacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co, ja dziecko ma raka to też nie mozna nocy przeplakac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedziesz ludziom mowic z jakiego powodu moga plakac? ![]() Dla matki autorki, owszem, moze byc ciosem niedopuszczenie corki do matury, owszem, sa gorsze nieszczescia na swiecie, ale czy to znaczy, ze z powodu tych "mniejszych" maja nie plakac? Bo co? Z roznych powodow w zyciu plakalam, rozne mnie smucily, rozne zalamywaly, czasem blahe. A zyje, jestem silna baba, ktora sobie poradzila z prawdziwym nieszczesciem, ktore ja spotkalo. I bedzie mi tu w internetach ktos pisal, kiedy czyjas reakcja jest przesadzona, pffff Nie zauwazylam, ale czy te kobiete do psychologa tez juz tu posylali? ![]() pffff
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
I mu nie pomoże. Bo sama będzie pomocy potrzebować.
Moje słowa z wcześniejszego postu: "Mnie osobiście się wydaje, że dorosła, zrównoważona osoba ma prawo przeryczeć kilka nocy z powodu śmierci bliskiej osoby, albo wiadomości o ciężkiej chorobie swojej lub kogoś z rodziny." Ok, wszyscy więc płaczmy, nie radźmy sobie z problemami, nie stawiajmy im czoła. Najlepiej przecież zamknąć się w pokoju i przeryczeć kilka nocy, a problemy same magicznie się rozwiążą. dla mnie EOT. Edytowane przez verumka Czas edycji: 2015-05-05 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
Nie pufaj tak Luba, bo sie zapowietrzysz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.