|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 | ||||||
Oby do wiosny
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXX + przeogromna dawka plotek!
Cytat:
Kształt ładny, mani śliczne, ale hybryda.... Bu. [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;51288266] Ładny ten piasek,też myślałam że to Wibo ![]() ![]() [/QUOTE] Dziękować ![]() Cytat:
![]() Dzięki. Tak faktycznie świetny jest Cytat:
![]() Tak jest taki żółtawy, co też dziwi, bo ja zazwyczaj sie z żółtkami nie lubię Cytat:
Na własny użytek można mieć tylko 167 butelek. Powyżej tego tzreba skłądać papiery o zezwolenie Cytat:
Cytat:
Z tym, że w tej sytuacji wolę Kiko 1 tańsze, 2 wygodniej się malują, 3 mam je dośc blisko Super. To cieniowanie jest obłędne Baza cudna, piegi fajnie, ale tych heksów bym się pozbyła Kształt mruuuu |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3002 |
Zakorzenienie
|
U mnie znowu nudno, że aż nie wiem czy tu wrzucać
![]() Znowu Savina Oragne Blast - jak słowo daję mój folder ze zdjęciami paznokci zrobił się różowo-pomarańczowy ![]() ![]() Pomodziłam ostatnio z kształtem, nie ma takich wyraźnych czubków, ale podoba mi się i się dobrze czuję ![]() ![]() Teraz nadrabianie.
#3003 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Ale wg mnie olejowanie to tylko część tego procesu, i to nieznaczna. Nawilży płytkę, zmiękczy skórki, ale tylko dzięki nakładaniu olejku niewiele lub nic się nie zmieni. Uważam, że to fajny element pielęgnacji, ale czasem "przereklamowany" ![]() Najważniejsze myślę przy wydłużaniu płytki jest to by nie grzebać zbyt pod pazurkiem i odsuwać skórki. Właśnie przy odsuwaniu olejek bywa pomocny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Coś mi się wydaje, że jeszcze trochę Was pomęczę takimi kolorami, także uczciwie ostrzegam ![]() Cytat:
![]() Bosze Han, dopiero zobaczyłam Twój podpis ![]() ![]() ![]() Urocze połączenie ![]() Cytat:
![]() Świetny! Cytat:
![]() Kiko fajny, pozytywny ![]() Dzięki, miło mi ![]() Tak ![]()
![]() |
#3005 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | ||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | ||
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3008 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no niestety, cena wysoka, ja swoje starsze które mam to z ich strony kupowałam, głównie jakieś promocyjne czy coś. A te wygrane w konkursie ![]() Cytat:
Czy to ten syrenkowy pyłek co u Anity? cudne to jest ![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;51288266] No własnie to chyba przez ustawienia tego aparatu :/ Z ćwiekami bardzo mi przypadł do gustu ![]() [/QUOTE] możliwe. dzięki ![]() ![]() ![]() ja lubię też tego typu lakiery, choć faktycznie ostatnio mam raczej fazę na weselsze, dlatego podejrzewam, że jeszcze może mnie kiedyś najdzie na niego ![]() ![]() ![]() ![]() soczysty mani, fajny ![]() niby niegłupi, ale mnie nie powalił ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale to nie jest tak, że "dzięki olejowaniu", oczywiście dbanie (różnorodne, nie dam olej) na pewno wskazane, ale moim zdaniem głównie tu decyduje budowa płytki/palca ogólnie. U mnie np jeden paznokiec na 10 nie chce przyrosnąć, tzn też przyrósł, ale nadal jest wyraźnie inny od reszty i już nie liczę na to, że się to zmieni. Wg mnie pomocne w przyrastaniu jest noszenie dłuższych paznokci. Wtedy paznokcie się trochę zawijają, naciskają na płytkę. Ale właśnie od budowy paznokci zależy jaka to będzie długość, u niektórych wystarczy by tylko za opuszek wystawały, albo były równo z nim. Ja przez jakiś czas miałam problem z rozdwajającym się notorycznie kciukiem w efekcie czego był cały czas krótki i od razu przyrost mi się nadrywał i cofał. Cytat:
![]() ten matowy biały tak? i powiedz, on u Ciebie już po jednej warstwie wygląda idealnie, tzn równy kolor? bo ja właśnie pomalowałam, raczej niegrubą warstwą i równo nie jest. I nie wiem czy dołożyć drugą, czy kolorowy lakier to wyrówna.. tam gdzie dałam grubiej jedna by wystarczyła, mogłam od razu na to wpaść :/ ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- ale u mnie tak jest tylko na zdjęciach ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3009 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Jak kiedyś wspominałam, pomaga mi evelinka od spodu. Ale tylko po pazurku. Tak, no i właśnie to myślałam. Albo przekłamujesz lakier, albo skóre... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pewnym sensie tak, ale ja się już nawet w miarę nauczyłam focić neony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3011 | ||||
Zakorzenienie
|
Piękny lakier!
![]() ![]() ![]() ![]() Nie dziwię Ci się, cudowne jest ![]() Kształt faktycznie sto razy lepszy! Cytat:
![]() Mani milusie, bardzo delikatne ![]() Nie z kilometra przecie ![]() ![]() Cytat:
![]() Podrzucisz stronę? popatrzyłabym sobie ![]() Cieniowanie i stemple - uwielbiam ![]() Te heksy robią robotę ![]() Cytat:
![]() ![]() Nom taka dola, na szczęście tylko na zdjęciach ![]() Cytat:
![]() Powiem Ci tak - nakładam raczej grubszą niż cieńszą warstwę i wtedy jest fajnie, nadaje się do noszenia samodzielnie. Ale ostatnio jakoś z rozpędu pomalowałam cieńszą warstwę na prawym serdaku, były takie cienio-prześwity na nim i po nałożeniu koloru tragedii nie było (a malowałam żółtkiem, a on wybitnie kryjący nie jest). Jeśli będziesz malowała na nim czymś bardziej kryjącym, to myślę, że ładnie podbije, ale dla pewności lepiej sprawdzić na jednym paznokciu może ![]() O to to, dokładnie ![]()
![]() |
#3012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() haha uwielbiam Twoje opisy lakierów ![]() ![]() ![]() ok, rozumiem. To ja chyba jednak cieniej maluję po prostu ![]() ![]() ![]() Często się czyta, że właśnie brzoskwinie coś takiego powodują. Ja nie pamiętam, żebym miała takie wrażenie kiedyś, ale chyba niedługo akurat będę malować czymś brzoskwiniowym to sprawdzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3013 | ||
leśny stwór
|
![]() ![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;51293853] Cudowny ! ![]() ![]() [/QUOTE] dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
rozumiem ![]() dziękuję, uważam podobnie ![]() ![]() Ide się ogarnąć i spadam napaść Rossmanna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3014 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak, nie najłatwiej się nim maluje, a szkoda :/ Tak jak pisałam - mi jedna warstwa wystarczała pod neony, do noszenia solo też by się nadawała, ale jakby nie patrzeć była gruba, najlepiej taka żeby sama zdołała się wypoziomować. Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie wróciłam... na tarczy niestety ![]() ![]() ![]() Dziewczyny prośba - mogłybyście zerknąć przy okazji wizyty w Rossie czy stoją na półkach odżywki SH Complete Care 4w1 w różowej flaszce? U mnie najniższe półki z odżywkami SH wymiecione prawie całe, ale patrzyłam na kartoniki z cenami i wcale nie znalazłam... może mi się umaniło, że były? ![]()
![]() |
#3015 | |
Zakorzenienie
|
Piękne!
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3016 | ||||
Lwiątko z Cintry
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;51293853]Jest duża różnica
![]() uff, myślałam że tylko ja to widzę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale razi ![]() ![]() Cytat:
ja zrobiłam listę, żeby wiedzieć po co idę, bo jak wpadnę bez ogaru to wymiotę wszystko ![]() Cytat:
dziękuję ![]() ![]() ja właśnie z tej przyczyny nie mam żadnej brzoskwini, bo moje dłonie w takich kolorach wyglądają fatalnie..
![]() |
#3017 |
Zakorzenienie
|
Kobieta zmienną jest! Wczoraj byłam u fryzjera, to i na paznokciach zmiana, czyli kwadraty
![]() Cofnął mi się przyrost..
#3018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3019 | ||
Oby do wiosny
|
Cytat:
Mnie samą zadziwiają. Drugi był jeszcze dziwaczniejszy... ale to na na publiczne wypowiedzi Cytat:
To za karę. Za kwadraty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3020 | ||
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
ładne ![]() a co do przyrostu - ja już olałam ![]() ![]() Cytat:
a pamiętam ten czas, kiedy nie widziałam różnicy i myślałam, że nic nie przyrosło ![]() ![]() w klubie napisz, zaciekawiłaś mnie ![]()
![]() |
#3021 | |
Zakorzenienie
|
W jakim sensie?
![]() I tak pewnie niedługo wrócę do migdałków, szybko mi się kształty nudzą ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() W sumie racja, ja też nie wychodzę w niepomalowanych ![]()
![]() |
#3022 | |
Oby do wiosny
|
No nie wiem.
![]() Cytat:
![]() uf |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
Zakorzenienie
|
Podcięła końce, ale że były zniszczone, to trochę spadło
![]()
#3024 |
Konto usunięte
|
Nadrobie później,ale chciałam Wam powiedzieć że byłam w Rossie.Co tam się dzieje! Nie kupiłam tylko tego brzoskwiniowego rimmela,ale zamiast tego kupiłam duo z Wibo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3025 |
Oby do wiosny
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;51298603]Nadrobie później,ale chciałam Wam powiedzieć że byłam w Rossie.Co tam się dzieje! Nie kupiłam tylko tego brzoskwiniowego rimmela,ale zamiast tego kupiłam duo z Wibo
![]() Ja się raczej nie wybieram |
![]() ![]() |
![]() |
#3026 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Mani bardzo ładne takie wiosenne ![]() Mam nadzieję, że dwa max trzy tgodnie i moje już odrosną zwłaszcza, że raczej będę starała sie trzymać takiej długości ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak to ten sam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;51298603]Nadrobie później,ale chciałam Wam powiedzieć że byłam w Rossie.Co tam się dzieje! Nie kupiłam tylko tego brzoskwiniowego rimmela,ale zamiast tego kupiłam duo z Wibo ![]() To jest armagedon kobieto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3027 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() No to podejrzewam, ze faktycznie poodgryzane... W syforze nie raz to się działo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3028 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem,jak się nie ma takiej potrzeby ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3029 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czyli da się z lakierem... nie no teraz to go chcę i to bardzo ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3030 |
Oby do wiosny
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;51300123]
Rozumiem,jak się nie ma takiej potrzeby ![]() [/QUOTE] To raczej przezorność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.