|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Witam sie z samego ranka i ja ;-) u nas slonko zaglada w okno, jakos wcale mnie to nie cieszy, ja wczoraj wieczorem mialam taki bol brzucha ale jakos przeszlo po krotkim glaskaniu, chyba mala sie wgramolila bardzo nisko i dletego mnie bolalo bo jak zwczela kopac i sie przesunela to przeszlo. Ja ide na jakies sniadankowe kanapeczki a pozniej na obiad zrobie obsmazany chleb w ciescie nalesnikowym do tego wedlinka lub ser zolty i salata z warzywami ;-)
---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Aj smaka mi robicie na te ciachowe pysznosci... Ale jutro juz piatek piatunio piatunieczek... Weekend :-D to i ja upieke cos dobrego ;-) i znow w boczki pojdzie :-P a co :-P martwic sie bede juz po porodzie jak to zgubic ;-) |
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
mms_22 i Nicole
za wizyty,fajne że wy pozamykane na 4 spusty i dzieciaczki tez OK ![]() tylko się cieszyć. MMS _> GBS to paciorkowce jest to badanie obowiazkowe przynajmniej ja mam je tak wpisane w ksiażeczkę, Mam dziś zamówioną glukoze cytrynową w aptece. W przyszłym tygodniu ide z mezem ja zrobić. Co do pojemników na pieluszki przeczytałam kilka blogów i porad że to zbędny wydatek, bo wkłady są drogie i jest to nie higieniczne bo założenie jest takie że mieści on zapas 3 dniowy pieluszek. Podobno te wkłdy ładnie pachną ale mieć kupki przez 3 dni w pokoju, lepiej raz dziennie wyrzucać śmieci, Ja czytałam o tym koszu angelcare czy jakoś tak, ja tego nie kupuje. Zastanawiam się nad termosem z http://yago24.pl/dom-i-kuchnia/czajn...alman-sln-2744 Ja narazie zakładam karmienie MM zobaczymy co z tego wyjdzie, to nie wiem na ile o utrzymuje ciepło potrzebne by mi było do wyparzania butelek i do zalewania Mleka
|
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Ja już po śniadanku i kawce. Młody śpi to chwile spokoju mam. Jeśli z telefonu da się dodać zdjęcie to patrzcie co mam za oknem
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
moniska139piekne widoki
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---
|
|
#3996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
moniska ale ci zazdroszcze widoku
![]() Witam się i ja ![]() pogoda zapowiada sie świetna! juz jest cieplutko ... uwielbiam ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
|
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, moze ktkras bedzie zainteresowana, w tesco proszek lovela 5kg do bialego i do koloru 49.99
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Heh szalejecie z zakupami
![]() roxana, pokaż rożek i kocyki ![]() Wymyśliłam sobie, że jak Żuk miał większość rzeczy w morskim klimacie, tak Mała będzie miała w sówki... no to szukam rożka w sówki ![]() Napisałam maila do Twojego sklepu z pościelą - jak odpiszą, dam znać ![]() moniska, no właśnie najprawdopodobniej tak zrobię - zwolnienie na tydzień - wyśpię się, odpocznę, wrócę do pracy do końca czerwca, potem dwa tygodnie urlopu (muszę wziąć, bo grusza przepadnie) i chyba już zwolnienie do końca. Ewentualnie teraz dwa tygodnie urlopu, ale trochę mi to pracowo bruździ ![]() Ależ widoki Acka ![]() Molise, może inny ortopeda? kasperka, sama skolioza może, nie musi (chyba, że baaardzo pogłębiona), ale rwa może być beaciorq też mi się średnio podoba artykuł - mało konkretny i trochę mota Generalna zasada jest zawsze jedna warstwa więcej niż Ty (poza upałami i dla mnie absolutnie latem zawsze krem z filtrem!Fajne zakupy mms gratuluję wizyty i dużego chłopaka ![]() GBS, czyli paciorkowiec jest standardowym badaniem pod koniec ciąży i niezbędnym do np. porodów w wodzie Pobiera się wymaz z pochwy, a wg. ostatnich zaleceń również odbytu - tak powinni zrobić.Badanie jest bardzo ważne, bo pacior dla dziecka może być bardzo niebezpieczny, ale na szczęście łatwo się przed nim broni - antybiotyk i po sprawie, ale trzeba koniecznie zrobić i wiedzieć czy podać Aliczka nooo nareszcie się Chłopak pokazał ![]() Tak, znam sporo braci żyjących w świetnych stosunkach... co nie przeszkadzało im się lać w dzieciństwie, ale wiesz... jak ja leję brata, to jest ok, ale jak ktoś bije mojego brata, to sztama i bronimy się razem ![]() Nicole, gratuluję wizyty ![]() Mravka Wszystko zależy od odcienia błękitu - w sumie szłam na fuksję, a wyszłam z nim Najlepiej po prostu na miejscu ze wzornikiem zadecydować No niestety, trochę nas po kieszeni trzepnie Złożyliśmy do Deutsche (bo tam mamy teraz), do ING, a w piątek do Eurobanku.Niania "z urzędu" powinna być dawana zaraz po stwierdzeniu drugiej i kolejnej ciąży No dumam, ale jak napisałam wyżej, chyba pójdę teraz na tydzień, zregeneruję się, zrobię ten półmaraton i potem L4. A coś Ci lekarz zalecił na anemię - czy tylko buraki i szpinak? Ty niedobra... zaśliniłam monitor... a jestem w pracy ![]() Lulla fajny tekst Przez te Wasz ciacha, chyba urwę się na chwilę do piekarni po cynamonki
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupiłam gazetki... I mam fajną listę do szpitala
więc wpisuję:DLA MAMY: - na czas porodu 2 koszule lub długie podkoszulki - na czas pobytu 2 koszule wygodne do karmienia - 2 biustonosze do karmienia i wkładki laktacyjne - Bepanthen Baby Maść Ochronna na brodawki - 2 ręczniki, przybory toaletowe, kosmetyki - szlafrok, klapki pod prysznic, kapcie - woda w aerozolu do odświeżania twarzy - ręcznik papierowy, papier toaletowy - niegazowana woda mineralna - 2 opakowania podpasek MAXI - 6 par majtek jednorazowych - leki, które bierzesz na stałe - pomadka ochronna do ust - podkłady jednorazowe - telefon i ładowarka - oliwka do masażu - kubek i sztućce DLA MALEŃSTWA: - 10 pieluch tetrowych - chusteczki nawilżane - 3 bawełniane koszulki - 2 bawełniane cienkie czapeczki - 2 pary skarpetek - 3 pajace lub 3 kaftaniki, 3 pary śpiochów - 2 pary rękawiczek - Bepanthen Baby Extra Maść Ochronna przeciw odparzeniom pieluszkowym DOKUMENTY: - DO oraz NIP zakładu pracy - karty informacyjne z ewentualnego pobytu w szpitalu - oryginalny wynik badania grupy krwi lub krew- karta - wynik badania GBS wykonany 33-37 tc - karta przebiegu ciąży - wynik badań USG i inne istotne wyniki badań lub konsultacji u lekarza specjalisty Dodatkowo na stronie internetowej: www.sklep. consumercare.bayer.com.pl wybierając z oferty Bepanthen Baby EXTRA Maść Ochronna 100g wpisując kod rabatowy EXTRADZIECKO otrzymamy 30% rabatu na zakup pierwszego opakowania. GRATIS DOSTAWA KURIEREM. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- ale to jest standardowa cena tego proszku w e/leclerk kosztuje 5kg 47zł
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Majka ze chciało Ci się to przepisywa
U mnie jest lista potrzebanych rzeczy na stronce szpitala
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
Ja bylam ktoregos dnia w tesco i kosztowal ok55, a wyswietlilo mi ze teraz jest promocja na niego to mysle napisze. Ale jesli w e'leclercu jest tanszy to cenna informacja ;-) grosz do grosza i bedzie kokosza ;-)
|
|
|
|
#4003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także teraz poczekam do wizyty , 28.05 mam. Powiem co wiem i zobaczymy co mi powie. A w międzyczasie wybiorę się do innego ortopedy Cytat:
Takie widoki miałam z mojego domu rodzinnego
|
||
|
|
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
Grrr co za wizaż, miałam taki długi post i chciałam go dodać a tu przerwa techniczna
chyba muszę pamiętać o kopiowaniu przed dodaniem...Witam się i ja ![]() Więc teraz już skrótem polece Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i że maluszki już takie duże ![]() Aliczka gratuluje synusia ![]() Vea kciuki za pomyślne warunki kredytu Majka lista fajna ale mój szpital ma swoją ![]() Idę jakieś śniadanko wszamać, jeszcze młodą wyszykować do szkoły a potem chyba se lajsne jakiś relax przed wizytą
|
|
|
|
#4005 |
|
Raczkowanie
|
Moniska widoki super, zazdroszczę
ja se z okna to mogę na sąsiada popatrzeć co na podwórku robi
|
|
|
|
#4006 |
|
Zadomowienie
|
Kazdy szpital ma podobne listy potrzebnych rzeczy. A co do masci bepanthen to na gemini jest zestaw zwykla z mniejsza dziecieca i kosztuje tyle co jedna zwykla, ja zamowilam ;-) tak samo woda morska z zabawka i bez taka sama cena ;-)
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że lista jest optymalna może się pewnie różnic między szpitalami no dokumentami które trzeba dostarczyć i wynikami badań...
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka witam się z rana!
u nas pogoda paskudna.. ;( wczoraj tak pieknie a dzis wieje deszczem w twarz... i doopa na zakupy na razie nie moge isc.. wczoraj ale upiekłam ciasto .. mniam mniam kokosowe.. wozek tez rozpakowalam i zaczelam prać.. ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
vea dzieki za informacje
musze koniecznie na nastepnej wizycie zapytac moja lekarke o ta nieszczesna skolioze
|
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam jeszcze rabaty:
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Rabaty:
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Rabaty cd|:
|
#4013 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Ale mam dzis lenia chyba bede lezakowac caly dzien :-P Cytat:
i przez miesiac hemoglobina skoczyła mi o dziesiate części takze bez szalu no ale juz jest w normie, chociaz tuż pod kreska :-P natomiast hematokryt nie ruszony |
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Majka ale duzo kuponów masz
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja juz po śniadaniu i kawie dziś zapowiada się pięknie wczoraj upiekłam dużą blachę placka, dziś został mały talerzyk
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ooo też go będę piekła
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-05-07 o 09:53 |
||
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Mms daj znać koniecznie jak ci się udał
|
#4018 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest jedyna zaleta mieszkania na zadupiu brak sąsiadów i widoki. Choć przełom zima wiosna jest dla mnie mocno depresyjny przez ta szarość na polach i ciemność wokół. Do wsi 500 metrów i rów w roli chodnika/pobocza. Cytat:
I jak podoba Ci się wózek? ![]() Majka ale kuponów, na komputerze sprawdzę dokładnie co ciekawego tam jest ![]() No wiecie co... Od samego rana takie słodkości pokazujecie
Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-05-07 o 10:01 |
||
|
|
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

za wizyty,
w pokoju, lepiej raz dziennie wyrzucać śmieci,

Generalna zasada jest zawsze jedna warstwa więcej niż Ty (poza upałami