Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-07, 14:52   #4171
Mravka
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Dzieki za rade znajac zycie jak zaloze pampersa to wszystko będzie w kupie tylko nie pieluszka :-P ojj pierwsze dni beda ciężkie...

Czy w ogóle ktos z was planuje uzywac tetry lub pieluszki wielorazowe zamiast jednorazowek??

Ogolnie jem bardzo malo miesa teraz jakos mnie odrzuca... te normy badan sa dla kobiet nie w ciąży, mi lekarka mowila ze nie ma powodow do niepokoju o ile ten spadek nie jest bardzo duzy. Tych tabletek to nawet nie ona mi przepisala, ale inny lekarz takze wedlug niej w ogole nic bym nie musiala jeść. Jak widac co lekarz to opinia zamierzam skonczyc opakowanie i tyle
Wiadomo,że zanim człowiek opanuje zakładanie pieluchy to wpadki się zdarzają. Powiem Ci więcej mi się zdarzały nawet jeszcze potem wystarczyło słabiej zapiąć i sruu wylatywało bokiem.

Ja jestem zbyt wygodna na wielorazówki, wielbie tego kto stworzył Pampersy

Wiesz co też te normy mnie jakoś nie przerażają i jak miałam te 11,4 to nie traktowałam tego jako jakiś problem. Jednak od jakiegoś czasu czułam ten spadek formy,wiec hemoglobina 9,9 mnie tylko utwierdziła w tym,że sobie nie wymyśliłam. No nic pobiore te prochy zobaczymy, innej opcji nie ma.

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Hej

Coś wczoraj wieczorem źle się czułam, ciężko mi się oddychało Jakoś tak jakbym nie mogła głębokiego wdechu wziąć. No, ale zostawiliśmy otwarte okno na noc i dziś już jest okej.

Ja też zaczęłam się nad nim zastanawiać, choć wcale go nie planowałam Ech to forum...

A te paklanki to są zapachowe? Bo początkowo myślałam o jakichś woreczkach zapachowych po prostu, związywać i do śmieci... no i codziennie wieczorem robić kurs (czyt. mąż robi kurs) do śmietnika
Czułaś takie gniecie w klatce?

No właśnie ja niby nie miałam przy Robsonie,ale właśnie w związku z tym,ze teraz większość mam to stwierdziłam,że może trochę "gażdzetów" kupie

Tak one są jakoś nasączane,to się normalnie zawiązuje http://www.ceneo.pl/16687863#tab=spec

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Niom Wzornik to fajna rzecz, poza tym zobaczysz kolor i będziesz wiedziała, że to ten

PKO zdecydowanie nie ma fajnej oferty, a przynajmnie się do niej nie przyznali
W euro niestety też już nie dają - obecny mamy w E i bardzo sobie chwalimy - niestety teraz, żeby dostać kredyt w walucie, musisz w niej zarabiać

Chciałabym nad morze, ale ze względu na Żuka raczej się nie zdecydujemy. Może pojedziemy na chwilę nad zaprzyjaźnione jezioro

Kochana do Wawy trochę daleko Ale tak bym się skusiła

Jaśko całkiem zdrowy nie jest, ale chyba po prostu tak ma - jeszcze dzisiaj idziemy pokazać go laryngologowi, bo coś mi się nie podoba, że ona tak ciągle katar i gardło Ze żłobkiem jest generalnie bardzo ok - Janek żłobek lubi, dobrze się w nim czuje i chętnie chodzi, chociaż ostatnio miał kilka razy jakieś fochy i nigdzie nie chciał iść albo nie chciał się ubrać
No właśnie my tak specjalnie nie śledzimy. Tylko TZ jakiś ranking widział i tam niby to PKO na 3 miejscu. Ale kij wie co oni tam mają. Fakt, my też jesteśmy zadowoleni z tej opcji w EURO, w sumie to udało się nam to załatwić niedługo przed tym jak chyba się zaczeli wycofywać z takiej opcji.

Tzn.Jasiek zle znosi podróż samochodem,że nie chcecie nad morze?
My za 20 dni wyruszamy do Władysławowa

Ja mam wrażenie,że katar ,czy pokasływanie to nieodłączny element żłobka/przedszkola. Dobrze jednak,że lubi tam chodzić. Zdecydowanie to komfort jak dziecko idzie chętnie,a nie trzeba "walczyć" . A gorszy dzień każdy ma prawo mieć. U nas też często rano jest " ja nie chce do przedszkola",a jak już wchodzi to biegnie do sali i zapomina się pożegnać. Czasem mam wrażenie,że to takie gadanie na przekór

Cytat:
Napisane przez NOK84 Pokaż wiadomość
no u mnie kosz stacjonuje na strychu więc tylko znieść i jak dobrze pamiętam to jeszcze ze 2 wkłady mi wtedy zostały więc na początek będzie jak znalazł

No, właśnie .... temat imienia.... jakoś nie możemy dojść do porozumienia z tż w tej sprawie - to co mi się podoba to jemu nie i odwrotnie . Dla dziewczynki jesteśmy zgodni ale dla chłopaka..... no jakoś nic wspólnego nie możemy znaleźć

A co do wagi kochana to myślę że to podobnie jak w 1 ciąży zasługa mdłości i wymiotów do 18 tc, choć też staram się ograniczać mój popęd na słodkie i inne zachcianki, noi prowadzę dość aktywny tryb życia- praca, Zuzia, dom, ogród itp. - leżenie na kanapie to tylko wieczorem jak mała idzie spać a i to nie zawsze jest czas
Dobrze,że jeszcze tyle czasu do porodu to na pewno znajdziecie imię odpowiadające Wam obojgu. U nas też cały czas jeszcze pertraktacje,więc pewnie finalnie się okaże ,gdy Mały się urodzi.

I pewnie też Twoje predyspozycje. Nic tylko się cieszyć! Wymioty to jednak nic przyjemnego(też mnie długo trzymały). Mam jednak koleżanke,która wymiotowała przez bite 5 mc,a potem tak raptownie zaczęła tyć,że skończyło się na +20 kg.
Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

zastanów się jeszcze, bo jak my wpadniemy, to nic Ci nie zostanie :p nawet okruszek
śmiało wbijajcie

Cytat:

Sprawdzałaś dziś? Już powinny być wyniki Kciuki trzymam! 95 to nadal w normie więc spokojnie

Dopiero niedawno zauważyłam, że pisałaś coś o zaletach mieszkania w stolicy a propos zakupów - stąd zorientowałam się co i jak Może ktoś jeszcze się ujawni - zobaczymy

Pewnie jakiegoś spota sobie zorganizujemy, bo i czemu nie
Tak tak sprawdzałam . Chyba wczoraj zle uslyszałam,bo mam wpisane na czczo 81, potem wyszło po godzinie 131 i po 2h 87. Także mieszcze się w normie

Heh no fajnie by było się spotkać, ja jestem ZA
Cytat:
Uwielbiam Twoje komentarze przy listach! Dzięki za nie!

Na upały i ciepłe dni (bo upałów za dużo to nie będzie chyba u nas ) zapisałam sobie kocyki bambusowe i pieluszki bambusowe (przykładowe stronki):

http://bamboo-line.pl/pl/c/Kocyki-bambusowe/113

http://bamboo-line.pl/pl/c/Pieluszki-bambusowe/49

Torebki na mrożonki też nie są głupim pomysłem Mówisz o tych "zasuwanych"?
Świetne te kocyki i pieluszki

Cytat:
Fajne te kocyki i pieluszki... nie wiedziałam, ze robią. Moja koleżanka baaardzo polecała ręczniki bambusowe - podobno genialnie chłoną i są praktycznie niezniszczalne.
Ja myślałam o kocyku jaki przy Janku maiłam - w sumie dalej mam - taka cieniutka bawełna jednowarstwowa - mam znowu niebieski w zebry http://www.dlabobasow.pl/Letni-delik...lniany-90x80cm
A w ogóle bardzo polecam ten - 100% bawełna, ale jest taki grubszy, cieplejszy - mam ten niebieski http://www.bobobaby.com.pl/85/15/koc...wany-baw5.html
Haa miałam te same kocyki!
Ja tez jestem zwolenniczką 100% bawełny. Teraz Rob ma taki bawełniany jakby pleciony z IKEA, też bawełniany. Sama myśl ,że miałby spać pod poliestrem sprawia,że robi mi się gorąco.
Z tego co mi też wiadomo to minky nie jest bawełniany.
Cytat:
Ja Żukowi dałam bo miał strasznie silny odruch ssania - na cycu na szczęście nie chciał wisieć - jak się najadał, to puszczał i koniec, ale próbował palce ssać, tetrę, albo do skóry się przysysał i robił malinki
Natomiast z oduczaniem mam teraz mega problem - próba obcięcia skończyła się mega histerią i nocna wyprawą do Tesco po nowego
Pociesze Cie. My mamy do tej pory jazde z kocykiem(w wakacje planujemy odwyk). Moje dziecko ssie róg koca! Nigdy nie chciał smoka, a miał silny odruch ssania. Ja też nie chciałam robić za smoka i upodobał sobie róg kocyka. Oczywiście mam ich aktualnie 7 szt i poprostu codziennie wymieniam
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jak dobrze,że mam kocyki po Bartku

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Myślała któraś o porodzie w wodzie?
Ja miałam rodzić w wodzie,ale się nie udało (zakończyło się CC). Teraz sie dowiedziałam,że ze względu na przebyte CC nie mogę rodzić do wody. Oczywiście w wannie mogę siedzieć ,ale nie mogę rodzic do wody. Nie wiem w sumie dlaczego. W lipcu spotkam się osobiście z położną z którą mam rodzić i dokładnie zamierzam wypytać o wszystko

Mam ochotę sobie strzelić w łeb. Pojechałam do superpharm po KILKA rzeczy. Oczywiście jak zwykle nie wyszło. Potem tylko KILKA rzeczy w warzywniaku. Wracałam jak wielbłąd z 4 siatami . Dobrze,że TZ tego nei widział,bo by mnie zbeształ. Ja nie wiem,ale jak widzę te wszystkie warzywa i owoce to zatracam się w myśleniu,że przecież musze to dotargać do domu
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 14:52   #4172
kasperka
Zakorzenienie

ImageUploadedByWizaz Forum1431003146.056064.jpg

Kochane zakupoholiczki...Wy sobie popiszcie o zakupach, a ja tymczasem zrelaksuje sie jedzac deser

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-05-07 o 15:02 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 14:53   #4173
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
no to ja nie wiem kochana, jedyne co mogę pomóc to podsunąć ci kilka linków ... może w czymś pomogą"
na dole jest skład z lewej strony:
http://pl.dawanda.com/product/789943...CHARCOAL-LISKI
http://pl.dawanda.com/product/803147...K-minky-SILVER
http://pl.dawanda.com/materialy/?q=minky

a ten pierwszy link rożek - fajny
No i zgadza się - kocyk 100%bawełna i minky - jedna strona z bawełny (ta liskowa) a druga z minky (ta kropkowa)

Cytat:
Proszę mnie tu nie obgadywać bo "psujesz atmosferę"

co do reszty - podpisuję się, żeby już nie powtarzać

co do "oduczania" smoczka... hm... a próbowałaś wymianę "coś za coś"? Mało wychowawcze i jakaś superniania pewnie by mnie skrytykowała, ale może spróbuj umówić się z Małym na to, że dostanie coś (nie wiem : zabawkę, czy cokolwiek innego) w zamian za oddanie smoczka?
Oj tam zaraz obgaduję, ja się po prostu z Tobą w tej kwestii nie zgadzam

Wiesz co, nie działa... to znaczy on jak wstanie, to smoka odda z własnej woli. Ale i tak w nocy się obudzi i chce nypla A ja bym chciała tak zadziałać, żeby nie chciał

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Szkoda ze na forum zrobila sie taka atmosfera

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 14:53   #4174
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Schodzę na psy :P
nie schodzisz, już zeszłaś nie wiem co cię teraz uratuje hmmm... katering dla wszystkich
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 14:53   #4175
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Mirabelka mleko to loteria, bo dzieci różnie reagują. Ja zmienialam mm 4 razy, stanęło na cow&gate a potem na stałe aptamil czyli bebilon. A tyle ile mleka trzeba zrobić zależnie od wieku jest ładnie rozpisane na każdym opakowaniu mm
Dziękuję za pocieszenie. Bo ja się tak nastawiłam na karmienie piersią, że nawet nie zagłębiałam się w tym temacie. Mam nadzieję, że uda mi się to, bo to w sumie takie moje małe marzenie. Dziwne może dla niektórych, ale ja bardzo chce
Kurcze latam od lodówki do szafki i ciągle coś jem i najeść się nie mogę. coś dobrego bym zjadła a sama nie wiem co
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 14:55   #4176
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
A butelki też z NUK kupujecie? wiem, że kiedyś pisałyście o butelkach, ale juz nie pamietam w której czesci...
ja nuk... i smoczki do nich też nuk... któraś pisala też że kupuje szklaną butelkę z nuka... kurde ostatnio kupilam butelkę tą co miałam... i macalam tą szklaną i dziewczyny ja mam obawy... tak sobie pomyslałam, że karmiąc takiego malucha tak ciężką butelka niech no mi się ona wyslizgnie z niewiadomych przyczyn z rąk i guz murowany jak złoto Roxany z przewijaka
Stary 2015-05-07, 14:56   #4177
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Dziękuję za pocieszenie. Bo ja się tak nastawiłam na karmienie piersią, że nawet nie zagłębiałam się w tym temacie. Mam nadzieję, że uda mi się to, bo to w sumie takie moje małe marzenie. Dziwne może dla niektórych, ale ja bardzo chce
Kurcze latam od lodówki do szafki i ciągle coś jem i najeść się nie mogę. coś dobrego bym zjadła a sama nie wiem co
Ja też marze o kp i mam nadzieje ze uda mi się karmić jak najdłużej. Tzn nie chce dłużej jak rok jak się uda rok karmić to będę z siebie bardzo dumna a jak nie to trudno, nic na siłę

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 14:57   #4178
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Załącznik 5974864

Kochane zakupoholiczki...Wy sobie popiszcie o zakupach, a ja tym czasem zrelaksuje sie jedzac deser

FOCH! Żeby koleżankom w ciąży (PRZYPOMINAM : W CIĄŻY!) takie rzeczy pokazywać????

daaaaaaaaj kawałek........:pr osi:

Cytat:
Oj tam zaraz obgaduję, ja się po prostu z Tobą w tej kwestii nie zgadzam
Wiesz co, nie działa... to znaczy on jak wstanie, to smoka odda z własnej woli. Ale i tak w nocy się obudzi i chce nypla A ja bym chciała tak zadziałać, żeby nie chciał

no to będziesz chyba musiała przeczekać, aż któregoś pięknego dnia sam go odrzuci Oby jak najszybciej
Poza tym, może jak już doczekasz się drugiego Maleństwa, to będzie mu łatwiej go rzucić... w końcu będzie "starszym bratem"

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 14:58   #4179
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Wiadomo,że zanim człowiek opanuje zakładanie pieluchy to wpadki się zdarzają. Powiem Ci więcej mi się zdarzały nawet jeszcze potem wystarczyło słabiej zapiąć i sruu wylatywało bokiem.

Ja jestem zbyt wygodna na wielorazówki, wielbie tego kto stworzył Pampersy

Wiesz co też te normy mnie jakoś nie przerażają i jak miałam te 11,4 to nie traktowałam tego jako jakiś problem. Jednak od jakiegoś czasu czułam ten spadek formy,wiec hemoglobina 9,9 mnie tylko utwierdziła w tym,że sobie nie wymyśliłam. No nic pobiore te prochy zobaczymy, innej opcji nie ma.
Skoro spada to na pewno nie ma co bagatelizować mysle ze powinno ci to podwyzszyc na pewno trochę i powinnas sie lepiej czuc
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 14:59   #4180
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
ja nuk... i smoczki do nich też nuk... któraś pisala też że kupuje szklaną butelkę z nuka... kurde ostatnio kupilam butelkę tą co miałam... i macalam tą szklaną i dziewczyny ja mam obawy... tak sobie pomyslałam, że karmiąc takiego malucha tak ciężką butelka niech no mi się ona wyslizgnie z niewiadomych przyczyn z rąk i guz murowany jak złoto Roxany z przewijaka
Ja tez chcialam szklane, bo wydaje mi sie, ze po myciu itd wyglsdaja po czasie lepiej niz te plastikowe...
Ale wlasnie obawy mam takie jak Ty...

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
FOCH! Żeby koleżankom w ciąży (PRZYPOMINAM : W CIĄŻY!) takie rzeczy pokazywać????

daaaaaaaaj kawałek........:pr osi:

no to będziesz chyba musiała przeczekać, aż któregoś pięknego dnia sam go odrzuci Oby jak najszybciej
Poza tym, może jak już doczekasz się drugiego Maleństwa, to będzie mu łatwiej go rzucić... w końcu będzie "starszym bratem"

Zapraszam
Stary 2015-05-07, 15:02   #4181
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
ja też jestem zielona w tym temacie, ale jak będzie taka potrzeba, to na pewno mama, siostra, czy nawet położna mi doradzą

no i mam nadzieję, że jak już wszystkie urodzimy, to przeniesiemy się na inny wątek i nadal będziemy się afiszować, chwalić i doradzać sobie na wzajem (musiałam to napisać)
no REJCZEL

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

dzwonil kurier zaraz będzie z wózkiem

więc idę ,,s*ać kasą,, bo mam za pobraniem
Stary 2015-05-07, 15:02   #4182
MsLullaby
Zakorzenienie

Mms jak urodzimy to pójdziemy na odchowalnie, będzie chyba więcej tematów do omówienia niż teraz

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-05-07, 15:04   #4183
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Mms jak urodzimy to pójdziemy na odchowalnie, będzie chyba więcej tematów do omówienia niż teraz
A myslisz, ze czasu bedzie na tyle co tych tematow ???
Stary 2015-05-07, 15:05   #4184
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
A myslisz, ze czasu bedzie na tyle co tych tematow ???
Z doświadczenia wiem ze tak szczególnie w nocy podczas kp

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-05-07, 15:07   #4185
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mojej Mai opowiedziałam bajkę o wróżce która za smoczki i butelki daje prezenty... I po kolei wyrzucala... Najpierw butelkę na mleczko... dała pod podusię a rano butelki nie było tylko zabawka o ktorej marzyła, potem butelkę na soczek... i znów pod podusią znalazła niekapka który zastąpił jej butlei zabawkę, na trzeci dzień sama leciała żeby smoka schować pod poduchę no i rano oczywiście czekała zabawka a smoczka nie było... wiadomo - kupić nie można nowego bo wróżka się obrazi i zabierze zabawki
Kurcze, jak Żuk skuma bajki, to spróbuję

Cytat:
No właśnie my tak specjalnie nie śledzimy. Tylko TZ jakiś ranking widział i tam niby to PKO na 3 miejscu. Ale kij wie co oni tam mają. Fakt, my też jesteśmy zadowoleni z tej opcji w EURO, w sumie to udało się nam to załatwić niedługo przed tym jak chyba się zaczeli wycofywać z takiej opcji.

Tzn.Jasiek zle znosi podróż samochodem,że nie chcecie nad morze?
My za 20 dni wyruszamy do Władysławowa

Ja mam wrażenie,że katar ,czy pokasływanie to nieodłączny element żłobka/przedszkola. Dobrze jednak,że lubi tam chodzić. Zdecydowanie to komfort jak dziecko idzie chętnie,a nie trzeba "walczyć" . A gorszy dzień każdy ma prawo mieć. U nas też często rano jest " ja nie chce do przedszkola",a jak już wchodzi to biegnie do sali i zapomina się pożegnać. Czasem mam wrażenie,że to takie gadanie na przekór

Haa miałam te same kocyki!
Ja tez jestem zwolenniczką 100% bawełny. Teraz Rob ma taki bawełniany jakby pleciony z IKEA, też bawełniany. Sama myśl ,że miałby spać pod poliestrem sprawia,że robi mi się gorąco.
Z tego co mi też wiadomo to minky nie jest bawełniany.

Pociesze Cie. My mamy do tej pory jazde z kocykiem(w wakacje planujemy odwyk). Moje dziecko ssie róg koca! Nigdy nie chciał smoka, a miał silny odruch ssania. Ja też nie chciałam robić za smoka i upodobał sobie róg kocyka. Oczywiście mam ich aktualnie 7 szt i poprostu codziennie wymieniam

Mam ochotę sobie strzelić w łeb. Pojechałam do superpharm po KILKA rzeczy. Oczywiście jak zwykle nie wyszło. Potem tylko KILKA rzeczy w warzywniaku. Wracałam jak wielbłąd z 4 siatami . Dobrze,że TZ tego nei widział,bo by mnie zbeształ. Ja nie wiem,ale jak widzę te wszystkie warzywa i owoce to zatracam się w myśleniu,że przecież musze to dotargać do domu
Niestety rankingi można o kant d... rozbić, bo banki tam cuda na kija wpisują - jakieś promocje, albo marże przy pierdyliardzie dodatkowo dokupionych produktów, ale też prawda, że podstawowa oferta zazwyczaj jest ciulowa.

Nie tyle o podróż chodzi, co o to, że on jest mega żywym dzieckiem i najzwyczajniej bałabym się z nim jechać - szczególnie teraz, z brzuchem. Za rok, może dwa bardzo chętnie, ale teraz wolę pojechać w znajome miejsce, ogrodzone Gdzie będzie dużo znajomych, którzy w razie czego Maluchem chociaż na chwilę się zajmą, a my troszeczkę odpoczniemy

Katar czy pokasływanie tak, ale już nawracające infekcje niekoniecznie - stąd ta kontrola u laryngologa.
A żłobek na Jaska świetnie wpłynął i wpływa, więc dopóki on chce chodzić i dobrze się tam czuje dopóty będę go wysyłała natomiast poranne (i popołudniowe, i wieczorne, i inne) są chyba nieodłącznym elementem dorastania

Mówiłam, że podobnie nadajemy
Jaśko ma z Ikei taki biało zielony bawełniany - w jakieś ptaszory
Z tym ssaniem kocyk też nieźle

Dlatego ja po warzywa na halę jeżdżę z wielbłądem czytaj z Bartkiem

Cytat:
Spoko, spoko
Jak chcesz, to powinno się udać Nie myśl o tym za dużo, nie stresuj się, nie chcij "za bardzo", a będzie super A jeśli pojawią się jakieć problemy, to są przecież doradcy i położne laktacyjne

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 15:10   #4186
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
już dobrze
ojej oczywiście Kochana moja

a co tu się znowu dzieje??

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Załącznik 5974864

Kochane zakupoholiczki...Wy sobie popiszcie o zakupach, a ja tymczasem zrelaksuje sie jedzac deser
o mamuńciu
Stary 2015-05-07, 15:29   #4187
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Z doświadczenia wiem ze tak szczególnie w nocy podczas kp
Ok, w takim razie bedziemy sie udzielac na odchowalni w nocy podczas kp
Stary 2015-05-07, 15:31   #4188
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero jakos w polowie czerwca, beda do nas dzwonic jeszcze z kliniki
Wydawalo mi sie, ze to pozno troche, ale wczesniejszy zaczynal sie na poczatku maja i polozne z kliniki doradzily mi ten drugi...Na tym moim beda dziewczyny, ktore terminy maja wlasnie takie jak ja, wiec zdecydowalam sie na ten
A Wy???
U mnie też zacznie się dopiero w czerwcu, nawet nie wiem dokładnie kiedy (czy na początku czy w środku miesiąca), ale koleżanka doradziła mi żeby iść bliżej porodu

Cytat:
Czułaś takie gniecie w klatce?

No właśnie ja niby nie miałam przy Robsonie,ale właśnie w związku z tym,ze teraz większość mam to stwierdziłam,że może trochę "gażdzetów" kupie

Tak one są jakoś nasączane,to się normalnie zawiązuje http://www.ceneo.pl/16687863#tab=spec

Tak tak sprawdzałam . Chyba wczoraj zle uslyszałam,bo mam wpisane na czczo 81, potem wyszło po godzinie 131 i po 2h 87. Także mieszcze się w normie

Czułam jakbym miała połowę objętości płuc, nie wiem jak to inaczej opisać, dosłownie nie mogłam głęboko odetchnąć... A dziś już dobrze

Za wyniki! Najważniejsze, że wszystko pięknie i w normie, cukrzycy nie ma A badanie za Tobą

Paklanki genialne... no to olewam ten pojemnik. Zaopatrzę się w karton paklanków

Z zakupami to już się nauczyłam, bo zawsze też tak wracałam... a teraz biorę torbę taką dużą wielorazową z almy na ramię i na bieżąco tam wrzucam zakupy, wtedy wiem ile jeszcze udźwignę i na co mogę sobie pozwolić

Cytat:
Załącznik 5974864

A ja zamiast jeść takie pyszności to zjadłam paczkę snaków serowo cebulowych Nic nie poradzę, naszło mnie na taki syf 60gr było i nie ma, co do okruszka Ale mam też zdrowszą przekąskę na później - truskawki

Cytat:
macalam tą szklaną i dziewczyny ja mam obawy... tak sobie pomyslałam, że karmiąc takiego malucha tak ciężką butelka niech no mi się ona wyslizgnie z niewiadomych przyczyn z rąk i guz murowany jak złoto Roxany z przewijaka
Wiesz no można tak z wszystkim powiedzieć, że coś może się omsknąć z rąk. Ja i tak na pierwsze miesiące wezmę szklaną, bo dla mnie są jakieś bardziej higieniczne i przemawiają do mnie bardziej. Jak Mała zacznie sama butlę trzymać to przejdę na plastiki i będę często wymieniać. Jak się obawiasz tych szklanych to bierz plastik, nie ma co się stresować

Cytat:

dzwonil kurier zaraz będzie z wózkiem

więc idę ,,s*ać kasą,, bo mam za pobraniem

Edytowane przez Nicole`_
Czas edycji: 2015-05-07 o 15:32
Nicole`_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 15:38   #4189
roxana_lu
Zakorzenienie

Vea a co jesli Twoje dziecko nie jest gotowe na oddanie smoka ? my tak mieliśmy z pampersami... Nie było szans, płacz, sikanie po katach, wręcz histeria z powodu mokrych majtek. Odpuściliśmy i po jakimś czasie sam odpuścił musiał dojrzeć moze odpuść maluchowi na miesiąc, to dla niego bardzo duzo a moze akurat za miesiąc ZROZUMIE powodzenia mimo wszystko

Kasperka oddawaj !!!!!!

Majka fotki wózka

Sugar w sumie to mi sie nawet pisac nie chce na Twoj temat. Sprawa jest prosta - nie przepadasz za nami to jest wiele innych forum w internecie gdzie pewnie sa o wiele lepsze, przyjaźniejsze, mniej gotujące i bardziej oszczędzające babki co ja Ci mam powiedziec... Ze przeginasz ? Tak, masz racje. Któraś zwróciła uwage tutaj na plamy na wózku nie ze względu, ze nie masz proszku w domu a ze względu na fakt, ze jak ktoś sprzedaje to powinien to zrobic. Ja sprzedaje wozek teraz za 250zl, który jest tak doszlifowany, ze stoi i pachnie... I nie wyglada na 6 lat. I tak, zbesztaj mnie ale uwazam, ze WSTYD sprzedać (a nawet dla mnie ODDAĆ) komus wozek z takimi plamami i brać za to kase. Jesli Ty nie rozumiesz mojego myślenia to sorry ale sie nie dogadamy. chcesz - zostan. Nie to nie. Ale na pewno ze względu na Ciebie nie bede sie zmieniać tyle w temacie i dla mnie to koniec.

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 15:40   #4190
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też zacznie się dopiero w czerwcu, nawet nie wiem dokładnie kiedy (czy na początku czy w środku miesiąca), ale koleżanka doradziła mi żeby iść bliżej porodu

Czułam jakbym miała połowę objętości płuc, nie wiem jak to inaczej opisać, dosłownie nie mogłam głęboko odetchnąć... A dziś już dobrze

Za wyniki! Najważniejsze, że wszystko pięknie i w normie, cukrzycy nie ma A badanie za Tobą

Paklanki genialne... no to olewam ten pojemnik. Zaopatrzę się w karton paklanków

Z zakupami to już się nauczyłam, bo zawsze też tak wracałam... a teraz biorę torbę taką dużą wielorazową z almy na ramię i na bieżąco tam wrzucam zakupy, wtedy wiem ile jeszcze udźwignę i na co mogę sobie pozwolić

A ja zamiast jeść takie pyszności to zjadłam paczkę snaków serowo cebulowych Nic nie poradzę, naszło mnie na taki syf 60gr było i nie ma, co do okruszka Ale mam też zdrowszą przekąskę na później - truskawki

Wiesz no można tak z wszystkim powiedzieć, że coś może się omsknąć z rąk. Ja i tak na pierwsze miesiące wezmę szklaną, bo dla mnie są jakieś bardziej higieniczne i przemawiają do mnie bardziej. Jak Mała zacznie sama butlę trzymać to przejdę na plastiki i będę często wymieniać. Jak się obawiasz tych szklanych to bierz plastik, nie ma co się stresować

W ciazy jestesmy to nam wolno przeciez

Mi tez te szklane wydaja sie wlasnie bardziej higieniczne i mam przez to dylemat

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Vea a co jesli Twoje dziecko nie jest gotowe na oddanie smoka ? my tak mieliśmy z pampersami... Nie było szans, płacz, sikanie po katach, wręcz histeria z powodu mokrych majtek. Odpuściliśmy i po jakimś czasie sam odpuścił musiał dojrzeć moze odpuść maluchowi na miesiąc, to dla niego bardzo duzo a moze akurat za miesiąc ZROZUMIE powodzenia mimo wszystko

Kasperka oddawaj !!!!!!

Majka fotki wózka

Sugar w sumie to mi sie nawet pisac nie chce na Twoj temat. Sprawa jest prosta - nie przepadasz za nami to jest wiele innych forum w internecie gdzie pewnie sa o wiele lepsze, przyjaźniejsze, mniej gotujące i bardziej oszczędzające babki co ja Ci mam powiedziec... Ze przeginasz ? Tak, masz racje. Któraś zwróciła uwage tutaj na plamy na wózku nie ze względu, ze nie masz proszku w domu a ze względu na fakt, ze jak ktoś sprzedaje to powinien to zrobic. Ja sprzedaje wozek teraz za 250zl, który jest tak doszlifowany, ze stoi i pachnie... I nie wyglada na 6 lat. I tak, zbesztaj mnie ale uwazam, ze WSTYD sprzedać (a nawet dla mnie ODDAĆ) komus wozek z takimi plamami i brać za to kase. Jesli Ty nie rozumiesz mojego myślenia to sorry ale sie nie dogadamy. chcesz - zostan. Nie to nie. Ale na pewno ze względu na Ciebie nie bede sie zmieniać tyle w temacie i dla mnie to koniec.

Wbijaj do mnie , tematow nam z pewnoscia nie zabraknie
Stary 2015-05-07, 15:43   #4191
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tez te szklane wydaja sie wlasnie bardziej higieniczne i mam przez to dylemat

a ja wejdę pewnie znowu z głupim pytaniem, ale nie wiem, więc pytam:
Czy dla noworodka butelka do mleka i do herbatki/wody czymś się różnią? Bo że muszę mieć 2, to wiem, tylko kupić dwie takie same, czy do wody powinna być inna?
wiem też, że jak się kp to nie ma potrzeby "dopajania" dziecka, ale jakby się tak okazało, że po kilku tyg produkcja się wstrzyma, to nie będę wtedy za butelkami latała

Igorek

Stary 2015-05-07, 15:45   #4192
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję. Też wrzuciłam już do koszyka bepanthen i alantan. A ten linomag to który?
A zamawiała któraś tetrowe pieluszki kolorowe na gemini i może napisać czy warto?
Linomag masc taki bialo zielony ja mam w koszyku, ale jeszcze nie zamawialam, slyszlaam jednak ze sa dobre
Stary 2015-05-07, 15:52   #4193
kasperka
Zakorzenienie

A jesli chodzi o plamy na wózku to bylam to ja...
I pamietam jak dzis w jaki sposob napisalam swoja wypowiedz...
Nie bylo tam ublizania i oceniania kogos, tylko napisalam zeby Sugar sie zastanowila jeszcze raz spokojnie nad decyzja
Ja nie kupilabym wozka nawet jesli kosztowalby 20€ a mial plamy.
Uwazam, ze osoba ktora sprzedaje powinna doprowadzic go do porzadku i tyle...

Poza tym nie lubię obracania kota ogonem i złośliwości
Amen😇

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
a ja wejdę pewnie znowu z głupim pytaniem, ale nie wiem, więc pytam:
Czy dla noworodka butelka do mleka i do herbatki/wody czymś się różnią? Bo że muszę mieć 2, to wiem, tylko kupić dwie takie same, czy do wody powinna być inna?
wiem też, że jak się kp to nie ma potrzeby "dopajania" dziecka, ale jakby się tak okazało, że po kilku tyg produkcja się wstrzyma, to nie będę wtedy za butelkami latała
To mnie teraz zagięłaś tym pytaniem
Nie mam zielonego pojęcia, a nie chcę wymyślać bzdur
Może poprosimy o pomoc nasze mamusie vea, mravka, roxi, majka oraz inne mamusie prosimy o pomoc
Stary 2015-05-07, 15:54   #4194
roxana_lu
Zakorzenienie

Tak wyglada mój wozek.. Przed sprzedażą
ImageUploadedByWizaz Forum1431006854.386963.jpg on wręcz pachnie !

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-07, 15:58   #4195
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 5974935 on wręcz pachnie !
Bardzo ładny widac ze zadbany
Stary 2015-05-07, 15:59   #4196
MsLullaby
Zakorzenienie

Mms nie ma znaczenia, możesz używać osobno jedna do mm jedna do picia. Możesz używać obu do obu rzeczy ale butelki jeśli chodzi o rodzaj używa się te same

Adrianek
30.07.2015
Stary 2015-05-07, 16:00   #4197
beaciorq
Zadomowienie

Dziewczyny a ja znowu mam mdlosci dzis caly dzien i jakas taka slaba chodze lekarka mi mowila ze widocznie jestem w grupie "szczesciar" ktore maja dluzej mdlosci ech.... przynajmniej jest lepiej no ale jednak mdli...
Stary 2015-05-07, 16:01   #4198
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Wow!
Tylko tyle napisze
Choc po Tobie spodziewalam sie, ze bedzie wypielegnowany i pachnacy
Stary 2015-05-07, 16:02   #4199
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

To mnie teraz zagięłaś tym pytaniem
Nie mam zielonego pojęcia, a nie chcę wymyślać bzdur
Może poprosimy o pomoc nasze mamusie vea, mravka, roxi, majka oraz inne mamusie prosimy o pomoc
no bo niby głupie pytanie, ale ja nie wiem... pamiętam, że siostra miała dwie różne butelki, ale ona mleko z butli wprowadziła chyba dopiero jak Mały miał pół roku i ta butelka do mleka była większa... a nie wiem jak jest z Noworodkami, bo najlepsze są ponoć te butelki antykolkowe... tylko czy do herbatki też takie są

Cytat:

widać, ze zadbany... To Ty go wręcz "za darmo" sprzedajesz... Bo widziałam na necie wózki w dużo gorszym stanie i dużo droższe...

Igorek

Stary 2015-05-07, 16:10   #4200
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
no bo niby głupie pytanie, ale ja nie wiem... pamiętam, że siostra miała dwie różne butelki, ale ona mleko z butli wprowadziła chyba dopiero jak Mały miał pół roku i ta butelka do mleka była większa... a nie wiem jak jest z Noworodkami, bo najlepsze są ponoć te butelki antykolkowe... tylko czy do herbatki też takie są

widać, ze zadbany... To Ty go wręcz "za darmo" sprzedajesz... Bo widziałam na necie wózki w dużo gorszym stanie i dużo droższe...

Pytanie wcale niegłupie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości