|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Cytat:
wystarczyło słabiej zapiąć i sruu wylatywało bokiem. Ja jestem zbyt wygodna na wielorazówki, wielbie tego kto stworzył Pampersy ![]() Wiesz co też te normy mnie jakoś nie przerażają i jak miałam te 11,4 to nie traktowałam tego jako jakiś problem. Jednak od jakiegoś czasu czułam ten spadek formy,wiec hemoglobina 9,9 mnie tylko utwierdziła w tym,że sobie nie wymyśliłam. No nic pobiore te prochy zobaczymy, innej opcji nie ma. Cytat:
No właśnie ja niby nie miałam przy Robsonie,ale właśnie w związku z tym,ze teraz większość mam to stwierdziłam,że może trochę "gażdzetów" kupie ![]() Tak one są jakoś nasączane,to się normalnie zawiązuje http://www.ceneo.pl/16687863#tab=spec Cytat:
. Fakt, my też jesteśmy zadowoleni z tej opcji w EURO, w sumie to udało się nam to załatwić niedługo przed tym jak chyba się zaczeli wycofywać z takiej opcji. Tzn.Jasiek zle znosi podróż samochodem,że nie chcecie nad morze? My za 20 dni wyruszamy do Władysławowa Ja mam wrażenie,że katar ,czy pokasływanie to nieodłączny element żłobka/przedszkola. Dobrze jednak,że lubi tam chodzić. Zdecydowanie to komfort jak dziecko idzie chętnie,a nie trzeba "walczyć" . A gorszy dzień każdy ma prawo mieć . U nas też często rano jest " ja nie chce do przedszkola",a jak już wchodzi to biegnie do sali i zapomina się pożegnać . Czasem mam wrażenie,że to takie gadanie na przekórCytat:
. U nas też cały czas jeszcze pertraktacje,więc pewnie finalnie się okaże ,gdy Mały się urodzi.I pewnie też Twoje predyspozycje . Nic tylko się cieszyć! Wymioty to jednak nic przyjemnego(też mnie długo trzymały). Mam jednak koleżanke,która wymiotowała przez bite 5 mc,a potem tak raptownie zaczęła tyć,że skończyło się na +20 kg. Cytat:
![]() Cytat:
. Chyba wczoraj zle uslyszałam,bo mam wpisane na czczo 81, potem wyszło po godzinie 131 i po 2h 87. Także mieszcze się w normie![]() Heh no fajnie by było się spotkać, ja jestem ZA ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez jestem zwolenniczką 100% bawełny. Teraz Rob ma taki bawełniany jakby pleciony z IKEA, też bawełniany. Sama myśl ,że miałby spać pod poliestrem sprawia,że robi mi się gorąco . Z tego co mi też wiadomo to minky nie jest bawełniany. Cytat:
Cytat:
Mam ochotę sobie strzelić w łeb. Pojechałam do superpharm po KILKA rzeczy. Oczywiście jak zwykle nie wyszło. Potem tylko KILKA rzeczy w warzywniaku. Wracałam jak wielbłąd z 4 siatami . Dobrze,że TZ tego nei widział,bo by mnie zbeształ. Ja nie wiem,ale jak widzę te wszystkie warzywa i owoce to zatracam się w myśleniu,że przecież musze to dotargać do domu
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||||
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1431003146.056064.jpg
Kochane zakupoholiczki...Wy sobie popiszcie o zakupach, a ja tymczasem zrelaksuje sie jedzac deser
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-05-07 o 15:02 Powód: Blad |
|
|
|
#4173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz co, nie działa... to znaczy on jak wstanie, to smoka odda z własnej woli. Ale i tak w nocy się obudzi i chce nypla A ja bym chciała tak zadziałać, żeby nie chciał |
||
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
nie schodzisz, już zeszłaś
nie wiem co cię teraz uratuje hmmm... katering dla wszystkich
|
#4175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwne może dla niektórych, ale ja bardzo chce![]() Kurcze latam od lodówki do szafki i ciągle coś jem i najeść się nie mogę. coś dobrego bym zjadła a sama nie wiem co
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się uda rok karmić to będę z siebie bardzo dumna a jak nie to trudno, nic na siłę
|
|
#4178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
FOCH! Żeby koleżankom w ciąży (PRZYPOMINAM : W CIĄŻY!) takie rzeczy pokazywać???? daaaaaaaaj kawałek........ :pr osi:![]() Cytat:
Poza tym, może jak już doczekasz się drugiego Maleństwa, to będzie mu łatwiej go rzucić... w końcu będzie "starszym bratem"
|
|
#4179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wlasnie obawy mam takie jak Ty... ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Zapraszam
|
||
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- dzwonil kurier zaraz będzie z wózkiem ![]() ![]() ![]() ![]() więc idę ,,s*ać kasą,,
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Mms jak urodzimy to pójdziemy na odchowalnie, będzie chyba więcej tematów do omówienia niż teraz
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Z doświadczenia wiem ze tak
szczególnie w nocy podczas kp
|
#4185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie tyle o podróż chodzi, co o to, że on jest mega żywym dzieckiem i najzwyczajniej bałabym się z nim jechać - szczególnie teraz, z brzuchem. Za rok, może dwa bardzo chętnie, ale teraz wolę pojechać w znajome miejsce, ogrodzone Gdzie będzie dużo znajomych, którzy w razie czego Maluchem chociaż na chwilę się zajmą, a my troszeczkę odpoczniemy Katar czy pokasływanie tak, ale już nawracające infekcje niekoniecznie - stąd ta kontrola u laryngologa. A żłobek na Jaska świetnie wpłynął i wpływa, więc dopóki on chce chodzić i dobrze się tam czuje dopóty będę go wysyłała ) są chyba nieodłącznym elementem dorastania ![]() Mówiłam, że podobnie nadajemy ![]() Jaśko ma z Ikei taki biało zielony bawełniany - w jakieś ptaszory Z tym ssaniem kocyk też nieźle ![]() Dlatego ja po warzywa na halę jeżdżę z wielbłądem czytaj z Bartkiem ![]() Cytat:
![]() Jak chcesz, to powinno się udać A jeśli pojawią się jakieć problemy, to są przecież doradcy i położne laktacyjne |
|||
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
ojej
a co tu się znowu dzieje?? ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4188 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za wyniki! ![]() Najważniejsze, że wszystko pięknie i w normie, cukrzycy nie ma A badanie za Tobą ![]() Paklanki genialne... no to olewam ten pojemnik. Zaopatrzę się w karton paklanków Z zakupami to już się nauczyłam, bo zawsze też tak wracałam... a teraz biorę torbę taką dużą wielorazową z almy na ramię i na bieżąco tam wrzucam zakupy, wtedy wiem ile jeszcze udźwignę i na co mogę sobie pozwolić ![]() Cytat:
A ja zamiast jeść takie pyszności to zjadłam paczkę snaków serowo cebulowych Nic nie poradzę, naszło mnie na taki syf 60gr było i nie ma, co do okruszka Ale mam też zdrowszą przekąskę na później - truskawki ![]() Cytat:
Cytat:
2+2 Edytowane przez Nicole`_ Czas edycji: 2015-05-07 o 15:32 |
|||||
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Vea a co jesli Twoje dziecko nie jest gotowe na oddanie smoka ?
my tak mieliśmy z pampersami... Nie było szans, płacz, sikanie po katach, wręcz histeria z powodu mokrych majtek. Odpuściliśmy i po jakimś czasie sam odpuścił musiał dojrzeć moze odpuść maluchowi na miesiąc, to dla niego bardzo duzo a moze akurat za miesiąc ZROZUMIE powodzenia mimo wszystko Kasperka oddawaj !!!!!! ![]() Majka fotki wózka ![]() Sugar w sumie to mi sie nawet pisac nie chce na Twoj temat. Sprawa jest prosta - nie przepadasz za nami to jest wiele innych forum w internecie gdzie pewnie sa o wiele lepsze, przyjaźniejsze, mniej gotujące i bardziej oszczędzające babki co ja Ci mam powiedziec... Ze przeginasz ? Tak, masz racje. Któraś zwróciła uwage tutaj na plamy na wózku nie ze względu, ze nie masz proszku w domu a ze względu na fakt, ze jak ktoś sprzedaje to powinien to zrobic. Ja sprzedaje wozek teraz za 250zl, który jest tak doszlifowany, ze stoi i pachnie... I nie wyglada na 6 lat. I tak, zbesztaj mnie ale uwazam, ze WSTYD sprzedać (a nawet dla mnie ODDAĆ) komus wozek z takimi plamami i brać za to kase. Jesli Ty nie rozumiesz mojego myślenia to sorry ale sie nie dogadamy. chcesz - zostan. Nie to nie. Ale na pewno ze względu na Ciebie nie bede sie zmieniać tyle w temacie i dla mnie to koniec.
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi tez te szklane wydaja sie wlasnie bardziej higieniczne i mam przez to dylemat ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Wbijaj do mnie , tematow nam z pewnoscia nie zabraknie
|
||
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wejdę pewnie znowu z głupim pytaniem, ale nie wiem, więc pytam: Czy dla noworodka butelka do mleka i do herbatki/wody czymś się różnią? Bo że muszę mieć 2, to wiem, tylko kupić dwie takie same, czy do wody powinna być inna? wiem też, że jak się kp to nie ma potrzeby "dopajania" dziecka, ale jakby się tak okazało, że po kilku tyg produkcja się wstrzyma, to nie będę wtedy za butelkami latała
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam w koszyku, ale jeszcze nie zamawialam, slyszlaam jednak ze sa dobre
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
A jesli chodzi o plamy na wózku to bylam to ja...
I pamietam jak dzis w jaki sposob napisalam swoja wypowiedz... Nie bylo tam ublizania i oceniania kogos, tylko napisalam zeby Sugar sie zastanowila jeszcze raz spokojnie nad decyzja Ja nie kupilabym wozka nawet jesli kosztowalby 20€ a mial plamy. Uwazam, ze osoba ktora sprzedaje powinna doprowadzic go do porzadku i tyle... Poza tym nie lubię obracania kota ogonem i złośliwości ![]() Amen😇 ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() Nie mam zielonego pojęcia, a nie chcę wymyślać bzdur ![]() Może poprosimy o pomoc nasze mamusie vea, mravka, roxi, majka oraz inne mamusie prosimy o pomoc
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wyglada mój wozek.. Przed sprzedażą
![]() ImageUploadedByWizaz Forum1431006854.386963.jpg on wręcz pachnie !
|
#4195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Mms nie ma znaczenia, możesz używać osobno jedna do mm jedna do picia. Możesz używać obu do obu rzeczy ale butelki jeśli chodzi o rodzaj używa się te same
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja znowu mam mdlosci dzis caly dzien i jakas taka slaba chodze
lekarka mi mowila ze widocznie jestem w grupie "szczesciar" ktore maja dluzej mdlosci ech.... przynajmniej jest lepiej no ale jednak mdli...
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow! Tylko tyle napisze ![]() Choc po Tobie spodziewalam sie, ze bedzie wypielegnowany i pachnacy
|
|
|
|
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widać, ze zadbany... To Ty go wręcz "za darmo" sprzedajesz... Bo widziałam na necie wózki w dużo gorszym stanie i dużo droższe...
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie wcale niegłupie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

Jakoś tak jakbym nie mogła głębokiego wdechu wziąć. No, ale zostawiliśmy otwarte okno na noc i dziś już jest okej.
Ech to forum... 

:pr osi:

już dobrze